ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,490 דיונים בפורום זה
-
זה המפרט הקיים: Intel Pentium Dual-Core E6300 Gigabyte GA-G41M-ES2H Westren Digital WD5000AAKS 3.5" 500GB SATA2 16MB G.Skill DDR2 2048MB 800MHz CL 5-5-5-15 NT Lian-Li PC-7FW Black Seasonic SS-350ET 350W Arctic Cooling Freezer 7 Pro לפי טכנאי מעבדה, הלוח אם סיים את חייו. יש טעם לנסות להחליף רק לוח אם? תודה.
-
- 26 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 5200 שקל. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל הכל. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-400 שקל. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? משחקים וקימפולי תוכנות. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). -> VS2010, CS5, Elicse... ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 23 אינצ' (לא יודע מהרזולוציה. אני רוצה מסך של סמסונג עם ה-PVA). * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? חזקים במיוחד. * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלד…
-
- 23 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום חברים, אז זהו, עברו 10 (!!!) שנים, והגיע גם הזמן שלי לרכוש מחשב חדש, מה לעשות ואני לא רוכש מחשב כל יום... מטרת המחשב היא עיבוד תמונות דו-מימד, שימוש בפוטושופ ולייטרום. אני מעבד בממוצע כ - 1000 תמונות בשבוע, בזמן מאוד מוגבל כתחביב מעבר לשעות העבודה, כך שמהירות היא ערך חשוב. הצלחתי להרכיב את המיפרט הבא, עם הרבה קריאה בפורומים כאן ובעוד מקומות, המיפרט מבטא את הפילוסופיה שלי שקונים מוצר טוב, במקום שייתן שירות טוב, עם ראיה של היום ובעתיד של הצרכים שלי. אשמח מאוד לחוות דעתכם, המפרט לא כולל: SSD/SATA דיסקים שאביא בנפרד מרכישות שבצעתי בעבר. תודה רבה רבה רוני ! המפרט: http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=40224
-
- 13 תגובות
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, דבר ראשון אני אציין שאני כרגע בדילמה אם לקנות עכשיו או לחכות כמה חודשים עד שיצא DX10. אני מקווה שמלבד המפרט אנשים גם יביעו דעה אם כדאי לחכות או ללכת על המפרט שמציעים. המחשב שלי כבר ממש מקרטע במשחקים החדשים (למשל בGOTHIC 3) ולכן הגיע הזמן לשדרג. יש לי את כל הציוד ההיקפי (האיכותי) שצריך ומסך אני כנראה אשדרג בנפרד. המפרט הוא רק לקופסא. המחשב מיועד למשחקים ולא עומד לעבור שום OC אז נא לקחת זאת בחשבון (אין טעם לקחת רכיב יותר יקר שיכול לעמוד בOC). התקציב הוא בסביבות ה~5500 שח'. אני צריך הרבה זכרון (יותר מ2GIGA אולי אפילו 4) ואחרי השדרוג אני לא עומד לשדרג שוב המון זמן. אפשר חריגה קלה בתקציב אם תופסת קלה תספק קפיצת מדרגה משמעותית בביצועים. יש לי פה באיזור בעיה של אבק לכן כדא…
-
- 29 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודות משרדיות - אינטרנט הקלטות צריבות וכו' * גודל המסך? לא קריטי * רזולוציית המסך? * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 1TB * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם: תודה רבה !
-
- 1 תגובה
- 2.3k צפיות
-
-
אני מחפש עזרה בבניית מערכת משחקים. בעיקרון אני רוצה AMD בסביבות ה3500+ (מעבד כמובן..) NFORCE 4 או אחד דומה... (לא צריך תמיכה בSLI או CROSSFIRE, חבל על הכסף במילא) GeForce 7900GT/7800GT / X1800XT/X1900XT RAM צריך להיות GIGA אבל מסוג טוב, לא הסוג הבסיסי שבא לחסוך כסף... (וזאת מכיוון שאני מתכוון לשחק במשחקים טוחני RAM כמו FLIGHT SIMULATOR X.... משחקים שיש להם דרישת RAM עצומה... אז צריך 1 GB או אפילו יותר... תלוי במסגרת תקציבית) ספק כוח חשוב שיהיה טוב ולא מהמתקלקלים מארז שיהיה של THERMALTAKE משהו טוב, לא הכי בסיסי.. שיהיה קירור טוב! (לא משהו מוגזם כמו קירור מיים... אבל מאווררים טובים ובכמות מתאימה למה שהמחשב ידרוש.. ולא רק הSTOCK).. לא צריך צורב.. לא צריך כוננים.. לא צריך האר…
-
- 31 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני מחפש מחשב נייד קל ראיתי כמה דגמים שאלה איזה עדיף: IBM x31 IBM x40 DELL D400 DELL x300 DELL D410 תודה
-
- 20 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני מנסה לקבל טווח מחירים, ורעיון על איזה רכיבים כדאי להשיג, בשביל מחשב שהייעוד המרכזי שלו זה הקלטות סאונד, כמו דיבוב ומוזיקה. מעבר לזה, ההנחה היא שזה מחשב לשימוש רגיל, עם קצת משחקים בקטנה. מדובר על מערכת שלמה, למטרת הדיון. מה שחשוב: המחשב שקט! בלי רעש של מאווררים. גג, צליל איוורור שלא שומעים במיקרופון קונדנסר. כונן קשיח SSD שקט וקר. למחשב יש כרטיס סאונד טוב, או אפשרות להתחבר לכרטיס חיצוני טוב, בלי בעיות. המחיר של המערכת כולל את הכרטיס סאונד. המחשב ייעודי, ככה שהמחיר לא עולה בשביל רכיבים שלא משמעותיים לסאונד ושימוש רגיל, כמו קצת משחקים. שלא יהיה מחשב איטי לאופיס בלבד. לא משנה אם הוא נייח או נייד, בהכרח, אבל מעניין להשוות. אני לא כולל ציוד סאונד היקפי פה, כמו מיקרופון, א…
-
- 8 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
היי לכולם, בעבר קניתי מספר מחשבים לפי המלצות חברי הפורום ותמיד הייתי מאוד מרוצה ולכן החלטתי לבקש את עזרתכם בבניית מפרט נוסף הפעם בתקציב קצת מטורף. משנים של קריאה בפורום אני יודע שאתם בדרך כלל לא בעד בניית מפרטים בתקציבים כאלו אך אני מבקש חד פעמית לחרוג מתקציבים הרגילים ולעזור לי בבניית המפרט. ועכשיו לשאלון 1. מה התקציב המקסימאלי? כ 10 אלף דולר קנדי (כן דולר קנדי וכן אני יודע שזה תקציב מטורף) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל (אם אפשר). ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כ-500 דולר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר, צפיה בסרטים וקצת עריכת תמונות (פוטושופ) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות ע…
-
- 10 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
[table][tr][td][/td][td][/td] [/tr] [tr] [td] [/td] [td] AMD A-Series Quad Core A8-3870K לוח אם Gigabyte A75M-UD2H זכרון 4GB DDR3 1333MHz דיסק קשיח 500GB מארז איכותי מותג Thermaltake דגם V4 ספק כח מותג Thermaltake 450W כולל מאוורר 12 ס"מ לקוח מ IVORY [/td][/tr][/table]
-
- 25 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
היי, מטרת המחשב העיקרית תהיה עבודה עם מודלי תלת מימד בsolidworks, שבסופו של דבר יודפסו במדפסת תלת מימד עד גודל של מטר * מטר * מטר. המחשב צריך להחזיק כמה שנים טובות עד שיהיה צורך בשידרוג רכיבים שקצת יותר קשה לשדרג או להוסיף (כמו מעבד) 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?\ כמה שפחות, ככל הנראה המינימום גם ככה ייצא יקר מלכתחילה בגלל הדרישות. ברור לי שזה יעלה יותר מ6000. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? SOLIDWORKS כמו שמפורט למעלה 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? עכבר, מקלדת, מסך (27 אינצ') 4. האם י…
-
- 6 תגובות
- 2.3k צפיות
- 2 followers
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 7K עד 7.5K האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל עד 7.5 ולא להתקמצן לחרוג טיפה במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 7.7K בערך 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? משחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 27" או 37" LCD עם חיבור HDMI עם אופציה ליותר * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? כל המשחקים בשיא האיכות * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב בו …
-
- 22 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
יש לי דילמה, קיבלתי 1125 שקל מאיזה פרוקיט של בצפר לא משנה אבל את הכסף של זה אני יכול להוציא על דברים מסוימים והדבר היחידי שנורמלי זה חמרה למחשב אז ככה אני צריך עזרה אני לא יודע בדיוק איזה חומרה לקנות כגון זיכרון כרטיס קול קרטיס מסך ועוד. חשוב שזה יהיה מחנות אחת הכול אז אני חשבתי ללכת על לוח אם וכרטיס מסך של 8600 אבל אני לא יודע אם שמחליפים לוח אם חייבים להחליף מעבד? אם אי אפשר פשוט תכתבו שאי אפשר וזהו תעזרו לי לקנות את המקסימום טובים בכסף הזה זה יכול להיות גם קצט יותר עד300 שקל יותר עכשיו בפורום אחר הציאו לי שני מפרטים אז ככה אני יציג אותם X1950GT+GIGABYTE 945PM+1GB DDR2 667+FSP 350W ב1476 שקל http://1pc.co.il/product…
-
- 33 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
* תקציב- עד 4.5k באילת. * מטרות המחשב- בעיקר אינטרנט, אופיס, לייטרום ופוטושופ. * גודל המסך- 13'-14' (גם יותר במידה ונשאר קל יחסית). * רזולוציית המסך- לפחות 1080p. * משקל רצוי- פחות משני קילו, במידת האפשר. * האם נדרש זמן סוללה ארוך- לא משהו מיוחד. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות- Hdmi. * Bluetooth- לא קריטי. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח- 128ssd מינימום. * כונן אופטי- לא קריטי. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודי- לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית- לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה- עדיף. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא. תודה!
-
- 17 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום, פרסמתי כבר הודעה אך תרם קבלתי את המענה המדוייק שאני זקוק לו כל כך. אני מעוניין לקנות מחשב נייד במחיר של כ-6000 ש"ח + - והדרישות שלי דיי בסיסיות פרט לאחת. *שיהייה מהיר (כמוצופה ממחשב נייד בתקציב כזה) *יוכל להתמודד עם משחקי המחשב החדשים ותוכנות עיצוב (פוטו שופ,3D MAX,MAYA) ברמה גפית טובה *שלא יהיה עסקי אלה מסדרת המחשבים הביתיים *אני מוכן להתפשר על דברים כגון כובד המחשב,חיי סוללה וגודלו. *אם הוא יפה אז גם טוב (-: עוד שאלה חשובה בקשר לכרטיס הגרפי. אני מעוניין שבמחשב שאני רוכש יהיה כרטיס גרפי חיצוני טוב (אפילו טוב מאוד) וכמו שציינתי חלק מתעסוקתי במחשב היא עיצוב גרפי. הבעיה היא שאני יודע שיהיה יותר אופטימלי לקנות כרטיס מסך מקצועי לכך, אך ממה שהבנתי כל הכרטיסים הללו …
-
- 3 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
מישהו הצליח להבין למה ב ivory מחירי זכרונות ה ram כפולים מבשאר המקומות? בשאר הדברים יש להם אחלה מבחר ומחירים, אבל אם במקומות אחרים יש מודולים של 2x8GB בכ 350₪, שם זה מתחיל מ 625₪ וגם המבחר ממש מצומצם וגם מודולים בודדים, עולים כפול. מבאס, רציתי להזמין מהם כי הייתי מרוצה בפעם הקודמת ויש כמה פריטים ספציפים שמצאתי שיש רק אצלם במלאי. אבל אני לא הולך לשלם כפול על הזכרון למחשב.
-
- 10 תגובות
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
1. המחשב דרוש למשחקים (בעיקר אסטרטגיה כמו ROMA 2,CIV5) אך גם למשחקי יריות(BF4). 2. המחיר המקסימלי הוא כ7000 ש"ח אך כולל מסך טוב(אין לי מסך המחשב הקודם הוא לפטופ). 3. מומלץ שקט מאד,אך אוכל להסתדר גם עם רעש קל-בינוני. 4. רוב הסיכויים שאשתמש בOC קל עד בינוני (אך אם ישנה השפעה גדולה במחיר אז אסתדר ללא). 5. אני סוג של פריק של זיכרון אז מומלץ הרבה חיבורי SATA אם יש אפשרות לSSD זה יעזור. 6.אני ארצה לשדרג את את המחשב. 7. רוצה SLI בעתיד. תודה רבה מראש, תומר.
-
- 26 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920×1080 FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. …
-
- 12 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
ברשותי מסך 4K לכן כל המשחקים ירוצו עליו בהגדרות מקסמליות רצוי שיהיה לפחות 60FPS. עם המעבדים החדשים אני מקווה שתהיה תפוקה טובה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 12,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים ופוטושופ א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל החדשים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 4k -לאילו הגדרות גרפיו…
-
- 17 תגובות
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
1 Intel Core 2 Duo E7500 3.0GHz 1066FSB 3Mb 638 ש"ח 1 ASUS P5N7A-VM N GeForce 9300 Socket 775 675 ש"ח 1 A-DATA Vitesta 4GB DDR2 800MHz Kit CL4 (With Heatsink) 390 ש"ח 1 Western Digital 1000GB (1TB) 3.5 32MB Buffer SATA II WD10EADS 469 ש"ח 1 Thermaltake Golden Orb II CL-P0220 161 ש"ח 1 ANTEC NSK2480 Desktop case 380Watt 540 ש"ח 1 Hauppauge WinTV PVR150 MCE w/Microsoft Remote 424 ש"ח סה"כ 3,297 ש"ח איו צורך להציע AMD, אני הולך על אינטל... האם זה מספק ל-FHD בלבד?
-
- 34 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני זקוק למחשב ללימודים אשר יכול להתמודד עם ריבוי משימות בו זמנית והפעלת תוכנות גראפיות כבדות יחסית, כמו כן אני אשמח אם הוא יהיה בעל יכולת להפעלת משחקים כגון FIFA2009' GTA4' וכו' באופן סביר / גבוהה, לאחר חיפוש מצאתי את המחשב הבא: Toshiba Satellite A500-138 http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=7687&perur=2&t=1&c=339 ורציתי לדעת את ההמלצות שלכם, האם הוא יכול לעמוד במשימות שהצבתי?, האם יש מחשב יותר טוב ממנו באותו הסכום? (אשמח אם יש אפילו אפשרויות זולות יותר ) (לדוגמה DELL STUDIO המון תודה ;D
-
- 10 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
מה המחיר הגבוהה ביותר שניתן לתת לכרטיס הזה כאשר הוא במצב טוב מאוד + אחריות והוא לא אוברקלוק (למרות שהבנתי שהוא אוברקלוקר לא רע בכלל ) למרות שהוא ישן כבר?
-
- 7 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
מעבד Q6600 לוח P6NSLI MSI זכרונות: 1G 800 KINGSTON *4 קיט 2*2 של MUSHKIN 800 צורב LG לייטסקרייב ספק כח 500W EZCOOL אפשר לתת לי מחיר פאר חלק או לחבילה בודדת. תודה. הערה: ללוח יש 4 חריצי זכרון. אי אפשר לעבוד עם כל הזכרונות ביחיד.
-
- 21 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=9084&perur=2&t=1&c=339 אני חושב לקנות אותו בדיוטי פרי ב1300 דולר. אני מתלבט בינו לבין ה- L650-10H שהוא 200 דולר פחות. תודה רבה
-
- 2 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, מחפש לפטופ קטן, 11.8" לחברה שלי. לא ממש בקיא בתחום... אין דרישות מיוחדות... אחריות כמה שיותר טובה, כמה שיותר קליל... אם יש חיבור HDMI זה יהיה בונוס נחמד.
-
- 13 תגובות
- 2.3k צפיות
-