עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 1000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות, שימוש אינטנסיבי, ולעתים רחוקות גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Visual Studio - תדיר, VirtualBox - מזדמן, דפדפן כרום - כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. אני לא גיימר הארדקור, בטח משחקים כמו Minecraft, Assasin's Creed ו-Battlefield -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן…

2. היי! אז ככה, חיכיתי קצת שיצאו בשוק יותר מחשבי אינטל דור 8 ואני מתלבט כרגע בין 2 אופציות עיקריות. האחת היא לקנות XPS 13 DELL מחול (דרך אגב, האחריות של דל היא בינלאומית או לא?) או לקנות DELL Inspiron 5379 (לינק למפרט עם מעבד i7 דור 8, 8GB RAM,256GB SSD ומסך מגע IPS) בארץ? אם יש לכם אופציה יותר טובה אשמח לשמוע! רוצה לקנות ממש בימים הקרובים. והינה השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סטודנט, סרטי FHD. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא…

3. Started by shpaner,

4440 3.1gz i5 gigabyta gtx 660 oc Gddr5 לוח אם asus b85m-g lga1150 ddr 3 1600 8 gb ram g.skill WD Caviar blue 1TB 64MB 7200 RPM SATA 3 מאוורר מיוחד למעבד scythe katana cooler מארז עם לדים כחולים shakroon REX3 ספק כוח 500 וואט antec active pfc 12cm המחשב אצלי כשנה וחצי עם חלקים שעדיין באחריות! חלקים לעוד חצי שנה חלקים לעוד שנה וחצי תודה לעונים!

• 6 תגובות
    • 2.3k צפיות
  4. שלום רב, ברשותי כיום מחשב נייד מזה3 שנים דגם: PROBOOK 4730S וזה המפרט: Intel Core i7-2630QM 2.0GHz, 8GB DDR3, 750GB HDD, Blu-ray Burner, ATI Mobility Radeon HD 6370, 17.3" Display, Windows 7 Professional 64-bit היום כל פעולה לוקחת לו זמן , העלייה לוקחת הרבה זמן, ולמעשה מאז שהתקנתי את ווינדוס 8 יש בעיות עם הדרייבר לכרטיס מסך. דבר שאני מנסה לפתור ע"י שחזור לווינדוס 7 המקורי שהגיע איתו. בכל מקרה הייתי רוצה לשדרג אותו היות והוא כבד לי מידי (הוא מונח על השולחן ומחובר רוב הזמן למסך חיצוני אבל פה ושם שאני צריך אפ' להזיז אותו מחדר לחדר זה כבד ומעצבן), מגמגם, וגם די מרעיש. * מטרות המחשב? בעיקר שימוש בתוכנות CAD כבדות, וסרטים. * גודל המסך? 15 אינץ או 14 אינץ' פחות מזה כבר לא…

• 13 תגובות
    • 2.3k צפיות
  5. Started by Clint Eastwood,

שלום לכולם, לאחר קניה מוצלחת של יותר מחמישה מחשבים כאן בפורום אני חוזר להתייעצות לקראת המחשב השישי! מאחר ועברו כבר שנתיים מאז הקניה האחרונה אני לא בטוח עד כמה אני מאורע בתחום. ניסיתי להשאר מעודכן אבל זה לא פשוט עם בקצב הזה... אז מה דרישות המחשב? : 1. התקציב המקסימלי: 5000 ש"ח 2. שימושי המחשב: עריכה גרפית ועבודה משרדית בראש ובראשונה, תכני HD, תיכנות, ואחרון חביב משחקים*(הרחבה בהמשך בנושא זה). א) תוכנות שיהיו בשימוש: פוטושופ, אילוסטרייטור, שיתוף קבצים, אופיס, C++ ,matlab ב) מטרת המחשב העיקרית: עריכה גרפית ותכנות לצורכי עבודה. *ג) הייתי שמח אם המחשב יהיה מסוגל להריץ משחקים. לא מחייב גרפיקה מטורפת, פשוט שיהיה אפשר לשחק! לדוגמא: קניתי לפני שנתיים +- מחשב…

• 28 תגובות
    • 2.3k צפיות
  6. Started by Arik.G,

היי. מעוניין למכור את ה HTPC שלי שמשרת אותי כבר הרבה זמן לתורך מעבר ל NAS. המפרט: מעבד: E8400 לוח אם: Intel DG41RQ זיכרון: 4GB G.Skill כ.מסך: Nvidia GT210 (בסיסי רק כדי יציאת HDMI) הרד דיסק: green WD 1TB ספק: 250 W מארז: Antec HTPC case כונן CD אני מעריך שבסביבות 800 ש"ח זה סביר?

• 2 תגובות
    • 2.3k צפיות
  7. על הנייד של פוגיטסו כתוב שהוא מיוצר בגרמניה זה אומר בהכרח שכל החלקים בתוכו מיוצרים בגרמניה או שרק ההרכבה נעשתה בגרמניה ? מישהו שמבין בעניין יכול להסביר

• 11 תגובות
    • 2.3k צפיות
  8. Started by Kukishin,

מעבד: E6600 קונרו 1700 ש"ח. לוח אם: ציפסט 680i של NVIDIA חברת EVGA בסך 1600 ש"ח. זכרונות: 2GB G.SKILL 800MHZ CL4 בסך 1500 ש"ח. כרטיס מסך: 8800GTS של חברת LEADTECH בסך2700 ש"ח. המארז וספק כוח כבר בחרתי וגם HD וזה יוצא 1000 ש"ח. אז מה שחשוב לי זה מה שכתבתי למעלה. תודה רבה.

• 28 תגובות
    • 2.3k צפיות
  9. Started by NOY ST,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000, חריגה עד 5500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? השימוש הוא לתוכנת סולידוורקס (solidworks) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? יש צורך במסך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 5 מתוך 10 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC) ? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את…

• 13 תגובות
    • 2.3k צפיות
  10. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6500 פלוס מינוס א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך כמובן ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? חריגה של 500 או חיסכון של 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג כבד, עבודה משרדית, תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Photoshop - מזדמן visual studio - תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. ,max payne 3, assassin's creed 3, crysis, gta, call of duty, far cry 3 medal of honor, hitman, mafia, batman - כמ…

• 17 תגובות
    • 2.3k צפיות
  11. שלום לכולם, אני רוצה לקנות מחשב חדש לאינטרנט ומשחקים ורציתי להתייעץ אתכם מה לקנות. אני כנראה קונה AMD 1700 שיעבור OC קל/כבד לפי מצב-הרוח. בקשר לשאר המפרט אני לא סגור, צריך לוח אם (EPOX 8RDA ?), זיכרון (WINBOND 256/512 ?), כרטיס מסך,הארד-דיסק, CD/DVD, לא צריך צורב. אני רוצה גם מסך, עכבר ומקלדת, אולי גם רמקולים, ומארז גדול יפה ומאורר (בשביל ה- OC). עכשיו לתקציב: לחלק הראשון (החומרתי) יש לי 3000 שקל +- מההורים. החלק השני ימומן מכיסי ולכן כאן מגיע הקטע הקשה: לחסוך בכסף ולא באיכות... לחלק השני (הציוד ההיקפי) אני לא סגור כמה, אני רוצה איכות (מסך 19") אבל גם לחסוך. תודה מראש לכל מי שיענה לאתגר... Who_Cares

• 17 תגובות
    • 2.3k צפיות
  12. Started by alotmor,

שלום, אני מתחילה ללמוד רפואה ואשמח לעזרתכם בהמלצה לקניית לפטופ ללימודים. התקציב שלי הוא 2000-3000 בגדול השימוש העיקרי שלי הוא באופיס, שמירת הקלטות של הרצאות ואינטרנט. מה שכן, יש לי המון המון המון תמונות (למעלה מ500 GB). חוץ מזה אני לומדת 12 שעות ביום, אז צריכה סוללה שתהיה עמידה מספיק. לא מבינה בשום דבר מעבר, אז אשמח לעזרתכם. תודה רבה!!!

• 10 תגובות
    • 2.3k צפיות
  13. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל עד הסוף. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש״ח. 2.מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? המחשב נועד לעבודה משרדית ולעבודה על כלי CAD פשוטים (כגון SolidWorks ו-MathCad). ארצה כונן קשיח של 2TB (ואף מעוניין בכונן SSD …

• 1 תגובה
    • 2.3k צפיות
  14. אשמח לעזרתכם בבחירת מחשב נייד/טאבלט. המון תודה 1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 בנוסף 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? RDP למחשבים אחרים וגלישה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסו…

• 1 תגובה
    • 2.3k צפיות
  15. שתי המפרטים בתמונות המצורפות יש לציין שיש לי צורב כבר וגם ספק כוח של 440 וואט ושתי כוננים קשיחים של 1.5 טרה שאני רוצה להרכיב למפרט הזה. מה דעתכם מה צריך לשנות מה עדיף מה פחות?.

• 1 תגובה
    • 2.3k צפיות
  16. אני לא רואה על לוחות אם שכתוב עליהם אם הם תומכים בNVMe, אז איך אפשר לדעת? בנוסף, NVME הולך ישר לחיבור PCIE או זה מתאים לחיבורי M.2 הרגילים? וגם האם צריך שיהיה NVME בשם של הSSD?

• 4 תגובות
    • 2.3k צפיות
  17. Started by MiniMizer,

היי, חיפשתי בימים האחרונים תיק גב למחשב נייד 17" ודי התפלאתי שכמעט אין כאלו בארץ, והדגמים הבודדים שקיימים הם די מעפנים, בשפת המעטה. אני יודע שיש תיקים של Swiss Gear למחשבים בגודל הזה, אבל לא מצאתי עדיין אף חנות שמוכרת אותם (בכל סניפי אופיס דיפו שדיברתי איתם יש רק עד 15.4"). האם מישהו מכיר חנות שבה ניתן למצוא תיקי Swiss בגודל כזה? או לחילופין תיק גב אחר למחשב 17" באיכות גבוהה?

• 1 תגובה
    • 2.3k צפיות
  18. דרישות (מהחשובות יותר לפחות): 1. מעבד ולוח אם - חזקים מאוד (אין לי כוונות לשדרג כל שני וחמישי) intel core i7 960 3.2ghz האם הוא תורם למהירות המחשב ולביצועים ביחס למחיר? אני לא גרפיקאי ולא מתעסק עם גרפיקה - אבל מבחינת גיימינג הייתי רוצה שלמחשב תהיה יכולת הרצת משחקים כבדים. 2. מארז סלוני וספק כוח - מארז מעוצב ושוכב עם אווירור וקירור טובים מאוד (כלומר לחשב גם תוספות של מאווררים נוספים ויחידות קירור מעבר לסטנדרט הקיים במארז כמו שהוא - אם צריך כמובן) מיותר לציין שהמארז על כל מאוורריו צריך ליהיות חרישי ככל שאפשר, אותו כנ"ל גם לגבי הספק כוח. 3. זכרון - כמה שיותר חזק 4gb לפחות + הסבר למה זה טוב כי אני לא כ"כ מתמצא בנושא הזה באופן ספציפי ובמחשבים באופן כללי. 4. כרטיס מסך - לא ממש …

• 27 תגובות
    • 2.3k צפיות
  19. Started by itaylevi,

יש לי תקציב של 5K למחשב גיימינג. אני מחכה לR9 280X. יש לי אפשרות להביא מחשב שלם/חלקים דרך ארה'ב - ללא כל תשלום על המשלוח עצמו. אז אני בהתלבטות, שכן יש לי כמה אופציות : א. לקנות הכל בארץ - ככה אני בטוח באחריות ואין בעיות מהבחינה הזאת, אך אני משלם הרבה יותר כסף. ב. לקנות חלקים מסויימים בארץ וחלקים מסויימים בארה'ב. ג. לקנות את כל החלקים בארה'ב ולהביא בחלקים, לא בתור מחשב שלם. ד. לקנות מחשב שלם בארה'ב, ולהביא אותו לארץ בשלמותו. השאלה היא איזה מיסים אני צריך לשלם על חלקים ואיזה מיסים אני צריך לשלם על מחשב שלם - האם הם שונים? האם יש מכס או רק מעמ? בקיצור מה קורה מבחינת המיסוי... מעבר לזה, על איזו אופציה הייתם הולכים? תודה.

• 16 תגובות
    • 2.3k צפיות
  20. Started by Revos,

מארז MIDI TOWER EZCOOL ספק כוח IPS550AQ3 550W FAN12 POWER MAN INWIN לוח GA770TA-UD3 AM3 AMD GIGABYTE מעבד ATHLON II 630 Q.C AM3 AMD זכרון KVR KINGSTON 2GB DDR3 1333MHZ דעסק קשיח פנימי 500GB SATA2 7200 16MB SEAGATE כרטיס מסך ATI RADEON 5770 1024MB GDDR5 POWER COLOR צורב LG X22 מסך E2250T LCD LED 1:5,000,000 5MS 21.5" סך הכול 4,300 שקל. מה אתם אומרים? לגבי הספק הוא עולה סביב ה290 אם אני לא טועה והמוכר אמר לי שהוא לא ג'נרי, הרמתי אותו והכול על המדבקה רשום 532W אם זה עוזר והספק שוקל לא קצת אם זה איכשהו משפיע. מה דעתכם על המפרט? כדי לחדד כמה עניינים, המחשב במיוחד למשחקים, התקציב הוא 4300 עם המסך הספציפי שציינתי, ללא חריגות ולא מתוכן OC.

• 10 תגובות
    • 2.3k צפיות
  21. שלום חברים יש לי התלבטות רצינית בין סוגי ניידים, שהדבר העיקרי שאני מתלבט בו הוא בעיקר לגבי הכרטיס מסך (רדאון או ג'יפורס) אני רק אציין שהשימוש העיקרי הוא ללימודי מולטמדיה שכוללים בין היתר גרפיקה (פוטושופ, פריהנד, אילוסטרייטד וכד'), עריכת וידיאו (פרימייר), תלת מימד (3dmax). כמו כן הייתי רוצה גם שהמחשב יוכל להריץ משחקים בצורה סבירה. אני לא מדבר על דומ 3 ועל unreal או דברים כבדים אחרים בסגנון אלא יותר בכיוון של פיפא, מקס פיין וכאלה. בשבוע האחרון ישבתי וקראתי הרבה דעות והמלצות. לכן אני ארשום את הדגמים יחד עם החסרונות יתרונות שאני רואה. אני אשמח לייעוץ מקצועי ושאני אגיע כבר להחלטה. הנייד הראשון הוא של acer: http://www.shopeilat.co.il/prodetailsamewin.asp?pro_id=1039 בהנחה…

• 15 תגובות
    • 2.3k צפיות
  22. Started by okfir,

אני מתכוונן בעתיד הקרוב לשדרג את המחשב שלי למשהו טוב יותר (או רע יותר, תלוי מה התקציב) מטרת המחשב תהיה בעיקר לתוכנות אנימציה כגון 3DS MAX וCINEMA4D וגם לקומפוזיטינג עם AE ראיתי במהלך שיטוטיי ברשת שלAMD יש את המעבד הנ"ל שהוא בעל 8 ליבות ושאלתי היא (ויסלחו לי כל מביני הדבר כי אני לא מבין כלום) האם ישנה איזושהיא עדיפות למעבד הזה על פני i7 2600? קראתי כל מיני ביקורות על המעבד והם די בילבלו אותי לכאן ולכאן, מה שהבנתי זה שבמבחני רינדור הוא נתן תוצאות טובות ואילו במבחנים מבוססי משחק הוא לא כל כך הבריק. לגבי כרטיס מסך, יש לי כבר כרטיס FirePro של AMD אז כל מה שאצטרך מעבר למעבד זה בערך 8 גיגה זיכרון ולוח אם סביר שיסחוב את הבלאגן. מעבר לשימוש היום יומי המקצועי שלי, האם יהיה אפשר לשח…

• 2 תגובות
    • 2.3k צפיות
  23. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 שח חריגה עד מקסימום 500 שח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר לתיכנות בVisual studio אולי פוטו שופ ותוכנות עיצוב דומות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא קטן עד עד מקסימום 2.20 קילו 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת…

• 14 תגובות
    • 2.3k צפיות
  24. Started by M9311,

שלום שמי מיכאל מחפש להרכיב מחשב בעיקר לגיימינג, אך גם לעבודה. עבודתי אפשרה לי לרכוש חלקים במחיר טוב, ואני מבקש להתייעץ לגבי חלקים נוספים על מנת להרכיב מערכת שלמה. אתחיל בפירוט:החלקים נמצאים אצלי והם הבסיס. אין לי צורך ברכיבי קצה. אני מחפש ביצועים בינוניים עד טובים. * i7 - 4770k * Asus Z87-Deluxe * (intel SSD 530 (240GB 1. מה התקציב המקסימאלי? כ3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא, אפשר כ500 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב? משחקים, Solidworks. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות: Solidworks, שימוש מתון. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. M…

• 11 תגובות
    • 2.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.