עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. היי, אני מחפש מחשב "חזק" וקל (יחסית) לפיתוח, יריץ הרבה Visual Studio, בטח איזה דטהבייס לצרכי פיתוח, קצת vmware. חיפשתי לפטופים שהם עם מעבד "HQ" (בניגוד ל "U" הפופלרי) וניתקלתי ב E5470 הזה. האם יש למישהו נסיון איתו? (ביצועים, מסך, מקלדת וכו). האם ניתן לחבר אותו ל 2 מסכים? תודה.

• 3 תגובות
    • 2.2k צפיות
  2. שלום אשמח לקבלת המלצה בעבור מפרט למחשב נייד. תקציב עד 2800 ש"ח מעבד I5 מהדור השלישי, זיכרון 8GB . * מטרות המחשב: עבודה על תוכנת אוטוקאד 2012 , גלישה , צפיה . * גודל המסך 15.6 אינצ' * משקל רצוי:לא משנה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך:לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות:USB3 * בלוטות כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח:500 * כונן CD/DVD? צורב:כן * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית :לא , אבל אחריות 3 שנים * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה:לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי חברה שהשירות ואחריות שלה טוב.

• 11 תגובות
    • 2.2k צפיות
  3. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2200 (האמת שלא הקצבתי סכום, פשוט ניסיתי לבחור משהו שטוב לי מספיק לטווח לא קצר) 2. מה שימושי המחשב, יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים (כרגע רק Apex legends), גלישה עם עשרות טאבים פתוחים במקביל (לא אוהב לסגור =) 3. האם יש צורך בציוד הקפי? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? יש לי 2 דיסקים קשיחים, 2 SSD-ים ויש גם כרטיס מסך R9 270X 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? אשמח אם מתאפשר 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מעדיף מארז מרווח יחסית, כדי שלא אצטרך להשתגע כשמנסה לפתור בעיות חליל…

• 3 תגובות
    • 2.2k צפיות
  4. Started by Tom Snir,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 ש"ח, אפשר חריגה קטנה אם זה משתלם. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב יהיה לשימוש של ילד בן 10 שכרגע משחק המון MINECRAFT, אבל כדאי שיוכל להריץ גם דברים אחרים בעתיד הקרוב. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך בהקפי 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? בינוני 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? …

• 4 תגובות
    • 2.2k צפיות
  5. שלום לכולם. לאחרונה התחלתי לחפש מחשב נייד שיחליף מחשב נייח מיושן שיש לי בבית, מכיוון ואני נוסע לעיתים תכופות בין דירה במרכז לבית בצפון. בדקתי בהמון חנויות בקשר למחשבים ניידים שעשויים להתאים למשחקים וברוב המקרים נתקלתי בדגמים בעלי כרטיסי מסך ישנים בהחלט. הבחירה שלי כרגע הגיעה לשני בחירות אפשריות - אייבורי, שמייבאים ניידי MSI, כאשר אני בודק אפשרות לייבא אחד מהדגמים שלהם עם 9800M GS כמו ה GT627. הבחירה השנייה היא הזמנת ה- GATEWAY P-7805U FX, שכמובן יקר יותר, אבל בא עם 9800M GTS. המשווקים שלהם הם האתר ZOL.CO.IL. מכיוון והנייד ישמש בעיקר למשחקים, אני תוהה האם הכרטיס הטוב יותר שווה את הבדל המחיר. מחיר ה-GATEWAY בארץ הוא בערך 9000 ש"ח, אני מנחש שה-MSI יעלה קצת פחות. הייתי שמח לק…

• 34 תגובות
    • 2.2k צפיות
  6. אהלן, אני עומד לרכוש dell vostro 3450 לקראת תחילת לימודים אוניברסיטאים. המחשב ישמש בעיקר לגלישה באינטרנט, צפיה במעט סרטים ואופיס. הלבט היחיד שעומד מולי הוא בדבר המעבד. אני אשמח מאוד 'למשוך' עם המחשב תקופה של כארבע שנים. בהתחשב בצרכיי, האם יש צורך ברכישת מעבד i5 או שיספיק לי ה i3? תודה רבה, ערן.

• 3 תגובות
    • 2.2k צפיות
  7. אני מתחיל ללמוד הנדסת מכונות ואני מבקש המלצות למחשב נייד שילווה אותי לאורך התואר (שמאד מקווה שזה יהיה 4 שנים) שיתפקד גם בתור המחשב הראשי שלי ככה שגם יריץ סרטים בHD ועם איכות קול סבירה בתקציב של בערך 4000 ש"ח (אבל כמובן אם יש בפחות אז בהחלט עדיף) * מטרות המחשב? לצורך לימודים, כל התוכנות אופיס למינהם וגם כמה תוכנות גרפיקה כבדות. וגם לצורך שימוש ביתי, אינטרנט סרטים בHD מוזיקה אינטרנט * גודל המסך? רצוי 14/15" אבל פתוח להצעות * משקל רצוי? שלא יהיה כבד מידי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? שיחזיק את השלוש שעות לפחות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) HDMI וUSB הכי חשוב * בלוטות? מומלץ שיהיה * גודל מינימלי של כ…

• 17 תגובות
    • 2.2k צפיות
  8. DELL? HP? איך זה בעיניכם: http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ksptelaviv&cat=4747\ אני לא צריך יותר מ200GB

• 11 תגובות
    • 2.2k צפיות
  9. Started by mzlbat,

היי בדיוק עמדתי לקנות DELL LATITUDE מסך 14 ומעבד I7 אבל היום ראיתי נייד חדש מבית HP ונראה טוב השאלה אם מישהו יודע מתי זה יגיע לחניות בארץ http://h10010.www1.hp.com/wwpc/il/he/ho/WF08a/321957-321957-3329744-3995710-3995710-4247511.html http://www.youtube.com/watch?v=gkhEmoqAQdk

• 6 תגובות
    • 2.2k צפיות
  10. Started by eranisra,

אהלן, צריך המלצה למחשב חדש מבוסס אינטל בלי כרטיס מסך והארד דיסקים: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000- 2500,לא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג , בהמשך אולי 4K 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כונן SSD,כרטיס מסך 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב?לא ממש 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)?לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?הרכבת המחשב …

11. Started by parker,

שלום, אני מעוניין לקנות מחשב למשחקים בלבד בכ-8000 ש"ח כולל מסך 27". כבר יש ברשותי כונן SSD כך שאין צורך לכלול Storage בכלל במפרט. חושב לי שהספק יהיה מעט יותר חזק מהמינימום הנדרש כך שאוכל להחליף לכרטיס מסך חזק יותר בעוד מספר שנים במידה ואהיה מעוניין בשדרוג. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב הוא 8000 ש"ח ואפשר לחרוג בעד 500 ש"ח במידה ויש הצדקה לכך. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר ק…

12. Started by chubakon,

שלום רב, לאחר שנים רבות הגיע הזמן להשדרג את המחשב. התקציב הוא עד 5000 ש"ח ועדיף ללא חריגות כאשר דיסק קשיח של 1T כבר קיים ברשותי. המחשב מיועד לגיימינג, סרטים ועבודה משרדית בניתי את המפרט הבא ואשמח לחוות דעת: מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: AMD Ryzen 7 1700 AM4 BOX כמות: 1 - מחיר: ₪1410 לוח אם: Asus PRIME B350-PLUS - צפוי להגיע למלאי באפריל כמות: 1 - מחיר: ₪514 מארז: Corsair Carbide 100R Silent Mid Tower Black כמות: 1 - מחיר: ₪243 ספק כוח: Corsair CX650M 650W PSU 80+ Bronze Modular כמות: 1 - מחיר: ₪343 זיכרון: Corsair DDR4 16G 2133 CMV16GX4M1A2133C15 ValueSel…

13. שלום לכולם, אני רוצה לקנות מחשב חדש לאינטרנט ומשחקים ורציתי להתייעץ אתכם מה לקנות. אני כנראה קונה AMD 1700 שיעבור OC קל/כבד לפי מצב-הרוח. בקשר לשאר המפרט אני לא סגור, צריך לוח אם (EPOX 8RDA ?), זיכרון (WINBOND 256/512 ?), כרטיס מסך,הארד-דיסק, CD/DVD, לא צריך צורב. אני רוצה גם מסך, עכבר ומקלדת, אולי גם רמקולים, ומארז גדול יפה ומאורר (בשביל ה- OC). עכשיו לתקציב: לחלק הראשון (החומרתי) יש לי 3000 שקל +- מההורים. החלק השני ימומן מכיסי ולכן כאן מגיע הקטע הקשה: לחסוך בכסף ולא באיכות... לחלק השני (הציוד ההיקפי) אני לא סגור כמה, אני רוצה איכות (מסך 19") אבל גם לחסוך. תודה מראש לכל מי שיענה לאתגר... Who_Cares

• 17 תגובות
    • 2.2k צפיות
  14. המסך שמתוכנן הוא dell 2407wfp וכרטיס מסך זמני 7600GT ולאחר שהחדשים ( RD600 ... ) יצאו לקנות אחד שתומך בDX10 ולכן לא חלק מתקציב. התכנון הוא לOC בינוני (קירור אוויר) ו משחקים כבדים (ומעט גרפיקה). דרוש גם ציוד היקפי כגון עכבר (G5) ומקלדת , רמקולים ( לא 5.1 כי אין מקום, חשבתי על הZ2300 ) ודיסקים קשיחים אני רוצה 250*2 לחיבור Raid0. תודה מראש

• 18 תגובות
    • 2.2k צפיות
  15. Started by urich,

http://www.gibornet.co.il/?page=shop/flypage&product_id=3313&category_id=ce5f8fa3dbb9ee624f90d22998f79d&PHPSESSID=5dffc199bcd3d35c903da219fea7171b או http://www.gibornet.co.il/?page=shop/flypage&product_id=3225&category_id=2ac4f833de77183307cfd3c3d5becd&PHPSESSID=49636977148f5e70d74cc39ba4a549d5 טוב החלטתי לקחת את אחד מהמחשבים האלו שכפי שאתם רואים דומים מאוד- ולוותר על דגם 566n כי המחשב לא ממש ישמש למשחקים ובשביל זה אני יקנה בעתיד desktop רגיל נוסף שישמש למשחקים. השאלה היא האם יש הבדלים מהותיים בין הדגמים מעבר למצלמה (שמיותרת מבחינתי) והמבנה הדק יותר (שכן קוסם לי). למשל באיכות הבנייה מקלדת מסך וכו'. תודה מראש!

• 21 תגובות
    • 2.2k צפיות
  16. Started by 00000,

הציעו לי ללימודים את הלפטופ הזה ב2000 שקל, כדאי/זבל? אפשר להשיג דברים טובים יותר? ( מחשב לעבודות גרפיקה) תודה

• 6 תגובות
    • 2.2k צפיות
  17. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). PHOTOSHOP AUTOCAD SKETCH UP 3D MAX פרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, ר…

• 3 תגובות
    • 2.2k צפיות
  18. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר שימוש כללי, ומידי פעם משחקים. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. בדר"כ אני משחק במשחקי אינדי בלי יותר מידי גרפיקה או ב-Dwarf Fortress. בעתיד אני ארצה לשחק Fallout 4 אבל זה רק אחרי שאני אקנה כרטיס מסך בנפרד. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1280X1024 (גודל המסך "19). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. …

• 11 תגובות
    • 2.2k צפיות
  19. מוכר עקב מעבר למחשב נייד בסיסי. אני כבר לא משחק במחשב, אני נמצא יותר ב - PS4 וגם אין לי יותר מדי זמן. אומנם לא מדובר במחשב ״מפלצת״, אבל בהחלט מתמודד בכבוד עם כל משחק שתזרקו עליו. המחשב שמור בקנאות, הכל מורכב ברמה גבוהה, יש קבלות מיום הרכישה (איפשהו ב - 2014). מפרט: Intel i7 4770K 3.90 GHz GTX 780 WF3 3GB OC G.Skil Ripjaow 16GB DDR3 1600MHz Gigabyte Z97MX Gaming 5 SeaSonic 760W Platinum 80+ Western Digital Caviar Black 1TB Corsair SSD 256GB Force LX Noctua NH D15 Corsaire Obsidian 350D יש גם ווינדוס 8 מקורי וציוד היקפי שאני מעונין למכור. ציוד היקפי: Microlab Solo C7 BenQ XL…

• 3 תגובות
    • 2.2k צפיות
  20. *מקווה שזה הפורום המתאים* *מצטער על האורך* קיבלתי אחריות על שיפוץ טוטאלי של חדר מחשבים, והייתי שמח לקבל קצת עזרה מאנשים מקצועיים בנושא; מחפש מפרט ל 25 מחשבים נייחים או לחילופין פחות מחשבים שיריצו כמה עמדות בו זמנית. השאיפה היא לקבל מספר (שלוש בערך) אופציות שונות לבניית מערך כזה, ברמות תקציב שונות של 25 אלף שקל, 35, ו 45. המערך צריך להכיל : 25 מסכי מחשב ( HD יכול להספיק). 25 מחשבים שיריצו אופיס ותוכנות פשוטות בעיקר אבל גם משחקים פשוטים מדי פעם, ככה שאין צורך בכרטיס מסך מעבר ל 'כרטיס מסך' שמגיע ביחד עם המעבד. חשבתי על מפרט (לתקציב הגבוה יותר) בסגנון: DDR3 - 4GB ram Intel I5-4460. ספק כח בסיסי כלשהוא, לא באמת קריטי אבל אשמח להמלצה גם בנושא הזה. לוח אם מינימלי בעלות נמוכ…

• 15 תגובות
    • 2.2k צפיות
  21. Started by Albetron,

אתמול התחלתי לשחק, שמתי לב שפתאום כל המשחקים מתחילים לזוז ממש לאט, מינוס 30 fps. לא מצאתי שום בעיה עם הטמפרטורה לאור העובדה שזה קרה שרק התחלתי לשחק. התקנתי ומחקתי דרייברים וגם זה לא עזר. אחרי כמה זמן המשחקים חזרו לפעול כרגיל מבלי שעשיתי שום דבר. היום קרה אותו הדבר ואחר כך חזר לעבוד כרגיל... מה הבעיה יכולה להיות כאן? המחשב שברשותי זה Asus g750 והוא דיי חדש יחסית.

• 6 תגובות
    • 2.2k צפיות
  22. שלום לכולם אני מעוניין לקבל חוות דעת על המפרט הזה מעבדי אינטלCore i7 2600 3.4Ghz, s1155, 8MB, GPU Core, Tray מאווררים וגופי קירורמאוררים למעבדים Thermaltake Silent 1156 CLP0552 לוחות אם למעבדי אינטל ASUS P8P67-M s1155 Core i3/i5/i7, Intel P67, DDR3 1600, 2xPCI-E זכרונותDDR III 1600Mhz 1x4GB G.Skill RipJaw Edition זכרונותDDR III 1600Mhz 1x4GB G.Skill RipJaw Edition כרטיסי מסך HD 6950 2GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI Mini 2xDP PCI-E מארזיםAntec Dark Fleet DF-30 ATX Mid Tower Black Case (No PSU) ספקי כוחChieftec 750W Modular 14cm fan, Active PFC (Retail) מחיר 5190 התקציב שלי הוא 5000 עם חריגה קטנה של מאה מאתים שקל עם מישהו חושב שהוא יכל לבנות מחשב יותר טוב בתקציב הזה שיר…

• 17 תגובות
    • 2.2k צפיות
  23. במקור רציתי להבין מה ההבדל בין שני המחשבים האלו, מבחינת הרמה (לא המפרט). אח"כ, אני מחפש מחשב ללימודים: * מטרות המחשב? שימושים כללים, הורדות, סרטים, אינטרנט, לימודים. * גודל המסך? 12.5-14 (רק עם בציפוי מט) * רזולוציית המסך? לא רלוונטי. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא רלוונטי. * משקל רצוי? עד 2.1קג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? המקס' שאני צריך הוא עד 5 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא.. רק שיריץ סרטי FHD * Bluetooth? לא רלוונטי. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? יש לי SSD שקניתי בנפרד, לכן לא משנה מה מגיע איתו. * כונן אופטי? כן, אל"כ זה מוריד משמעותית את המשקל (כשאין). * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא רלוונטי. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא רלוונטי. * האם ב…

• 12 תגובות
    • 2.2k צפיות
  24. השימושים: יש לי חדר עם מערכת סטריאו 5 ערוצים (יעני 5 רמקולים) וטלוויזיה 52 אינטץ' FULL HD של סמסונג. איכותית ממש. ואני רוצה לשחק על המחשב משחק גיימינג כבדים באיכות גבוהה ובלי תקיעות. מפרט 1 מעבד: [..] INTEL CORE i5 S1156 2.8GHz 760 - BOX ₪989 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-P55A-UD3 ₪670 זיכרון: [..] G.SKILL "NT" 4096MB (2048MBX2) DDR3 1333 CL9 - זמין במלאי ₪383 כרטיס מסך: [..] POWER COLOR 6870 1GB DDR5 - זמין במלאי ₪1250 צורב DVD: [..] SAMSUNG SH-S223FBLK x22 SATA BLACK - זמין במלאי ₪120 מארז: [..] NZXT TEMPEST EVO w/o PSU ₪501 ספק כוח: [..] SEASONIC S12II 620W BRONZE - RETAIL - זמין במלאי ₪413 דיסק קשיח: [..] SAMSUNG F3 1TB SATA2 - זמין במלאי ₪299 הרכבת מחשב: [..] הרכבה + בדיק…

• 21 תגובות
    • 2.2k צפיות
  25. שלום לכולם, אני בעיקר עובד בפוטושופ של תמונות שאני מצלם, ואולי גם בעתיד על וקטורים וציורים. בקיצור, גרפיקה דו מיימדית. עכשיו קניתי מסך DELL 2209WA ואני רוצה להחליף את המחשבף לא צריך מקלדת עכבר ורמקולים, רק קופסא(שלא תעשה הרבה רעש אם אפשר כי זה משגע אותי). בכל מקרה, אני לא רוצה להציף פה את הפורומים אבל בעיקר שאני רואה מפרטים על גרפיקה, זה תלת מימד, ואני מניח שיש הבדל בדרישות המחשב. כמו כן, גם כל ההמלצות של המפרטים של HWZONE עוסקים בגרפיקת תלת מיימדית. כרגע יש לי SAMPRON 3000 ונראה לי שיותר נמוך מזה אי אפשר לרדתף כל פקודה פשוטה בפוטושופ 3 לוקחת לפחות 15 שניות... נראה לי ש4000 ש"ח יספיקו, אם לא 3500. תודה רבה לכל מי שמוכן לעזור לי, אני מאוד מעריך את זה.

• 29 תגובות
    • 2.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים