עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום רב לכולם! אחרי זמן ארוך מכבר עם הלפטופ הזקן שלי אני מעוניין לקנות מחשב חדש שישמש אותי בעיקר ליום-יום אבל עם גיימינג קל (שכולל CS בגירסאותיו, TF2, Combat Arms וכו'..). התקציב שלי כרגע עומד על 2200 עם חריגה של 200+-. אעדיף לנצל כמה שיותר את התקציב למחשב שישמש אותי רבות. יש לי מסך בבית של Philips מדגם 202E עם רזולוציה של 1600X900 שבו קרוב לוודאי אשתמש: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=754772 את הציוד ההיקפי לא לקחת בחשבון- יש לי. אין צורך לכלול מערכת הפעלה ואני לא מתכננן שום אוברקלוק. עד כמה חשוב לי השקט - כמה ששקט יותר טוב, אבל זה בונוס מה שכן אני רוצה במחשב הוא כונן קשיח של 1TB לא פחות ולא יותר כרטיס מסך שיהיה מתאים לגיימינג קל / שימוש יום-יומי. זיכ…

• 19 תגובות
    • 2.2k צפיות
  2. הקדמה - אני זקוק למספר מחשבים לאנשים שונים, אני פותח דיון נפרד עבור כל אחד מהמחשבים מחשב 2 - נייד לצרכי לימודים בתיכון, מגמת צילום. תקציב - כ-5000 ש"ח גמיש אין צורך בציוד היקפי ו/או WINDOWS או אופיס השימוש העיקרי - לימודים בתיכון, כולל נשיאה של הנייד לביה"ס (כל הלימודים יהיו תוך שימוש במערכת דיגיטלית, כולל הספרים, כך שעדיף שהנייד לא יהיה כבד) מגמת צילום - כך שאני מניח שיעשה שימוש בתוכנות עריכה כלשהן (לא נאמר לנו איזה), אבל כן קיבלנו המלצה לנייד, שאמור לעמוד בדרישות המגמה לשלוש השנים הקרובות: ASUS 16.0-inch i7 1355U Touch screen NVIDIA® GeForce® RTX 2050 DDR5 32GB 1TB WIN11 +3YO ExpertBook B3 (B3604) | AI PC for Work | ASUS Global לטעמי, הנייד הזה קצת OVER…

3. http://il.pcmag.com/dell-xps-15-touch-9550/327/review/dell-xps-15-touch-9550#disqus

• 11 תגובות
    • 2.2k צפיות
  4. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עד 2500 אפשרי לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? גג גג גג 500... אחרי הכל סטודנט. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימודים וגלישה בעיקר. תכנות, matlab וכאלה. אם יהיה אפשרי לדחוף גם כרטיס מסך כלשהו אז אולי פורטנייט. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). MATLAB,PSPICE,VISUAL STUDIO 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? עדיפות למערכת הפעלה. 8. האם ישנה העדפה לרכוש …

5. Started by Yoram Lev,

שלום, מבקש המלצה למחשב נייד שיכול להזרים 4K ללא בעיה. עד 1500 ש"ח תודה מראש;

6. היי, אני מחפש מחשב נייד להורים של חברה שלי (בני 50). המחשב בעיקר יהיה בבית כחלופה למחשב הנייח (הם לא מתכננים להוציא אותו מהבית, אבל כן רוצים שהוא יהיה נייד בתוך הבית), וכמובן שיחזיק לאורך כמה שנים. * מטרות המחשב? עבודה משרדית (אופיס), גלישה באינטרנט, מוסיקה וקצת סרטים. * גודל המסך? 15.4 לפחות. * רזולוציית המסך? לא משנה. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא. * משקל רצוי? לא משנה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI. * Bluetooth? לא. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא חשוב, 500 ג'יגה מספיק. * כונן אופטי? כן, אבל לא קריטי. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כ…

• 14 תגובות
    • 2.2k צפיות
  7. Started by sharonarchi,

שלום לאחר שנתיים מעולות עם המחשב הישתדרגתי בחדש כך שאני מעוניין למכור את היישן המחשב הוא ALIENWARE M14X שנקנה בחו"ל לפני כשנתיים מעבד - I7 2860QM הארד דיסק - SSD 256 כ.מסך - NVIDIA GT 555 3G זיכרון - 8G 1600 MHZ מ. הפעלה - WIN 7 ULTIMATE 64BIT יש את כל הדיסקים המקוריים, המחשב ללא אחריות המחשב אבל הוא עובד מעולה ללא בעיות ובמצב שמור מאוד אשמח לחוות דעת תודה

8. Started by R3gM4n,

שלום, * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים עד בינוניים... למרות שבתקציב הנתון, יהיה נחמד גם לקבל ביצועים מספיקים למשחקים חדישים יותר), צפיה בסרטים. * גודל המסך? 15.6" עד 17"... עדיפות ל-17". * בלוטות'? עדיף שכן. לא חובה. * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500GB * כונן CD/DVD? צורב? צורב... * כונן Bluray? לא חובה. * האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא חובה. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? עדיף מאוד שכן. אציין שצפיתי בנושא ובעזרה שניתנה בדיון הזה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=535311.0 ;D ראיתי את ההמלצות על: http://www.fre.co.il/sg_product~999999912452~39~89.htm מאוד קרץ לי…

• 14 תגובות
    • 2.2k צפיות
  9. Started by badatz,

זהו הפרט שבניתי , מבקש את חוות דעתכם : Intel Xeon 2.4 / 533FSB Intel SE7505VB2 Mainboard 512mb DDRam 3200 Kingston Ram x 2 WD 120G/ 7200rpm 8mb HDD X 3 Sound & Lan & Video No Board LG 52x24x52 CDRW 1.44mb Floppy Drive Intel SC5200 Server Case Seagate DDS4 SCSI Tape B/U Drive #034008 SCSI Controller Adaptec 2940UW Adaptec Raid 5 SATA Controller card #2410SA כדי להוזיל עלויות אני מתכוון להשתמש בבקר וכונני SATA , לפי מה שקראתי עד כה אין הרבה הבדל לצרכי חברה קטנה . מישהו כבר ניסה להרכיב RAID 5 עם SATA ? מה דעתכם על הלוח ?

• 15 תגובות
    • 2.2k צפיות
  10. אני מחפש להרכיב מחשב לשלושה דברים: 1. להריץ משחקים בהגדרות אולטרה 2. לראות סרטים וממש להיכנס אל הסרט 3. שזה יחזיק לפחות כמה שנים טובות, גם מבחינת חומרים חזקים (כרטיס מסך, מעבד, קירור וכו'), וגם מבחינת הגדרות של משחקים לשנים הבאות (שאני לא אצטרך להחליף חומרה בעוד שנתיים-שלוש 4. שהמחשב 'יעוף', ללא תקלות ובעיות אני רוצה שזה יעבוד על המסך של אסוס 34 אינצ' rog swift pg348q או על המסך aser Predator XB321HK תקציב מקסימלי: 20000₪ אפשרי לחרוג עד עוד 1000₪ רזולוציה: (4k (16/9 או (uwqhd (21/9 ללא ציוד היקפי, התקציב הוא רק למחשב עצמו אוברקלוק: מתוכנן, לפי הצורך אין העדפה על חנות מסוימת, במקרה הצורך יש אפשרות לקנות את החלקים בחו"ל …

• 14 תגובות
    • 2.2k צפיות
  11. שלום לכולם, ברצוני לקנות מחשב נייד בתקציב של עד 6,000 ש"ח. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודות משרדיות, תכנות (Visual Studio, Android Studio), וירטואליזציה (VmWare Workstation), משחקים (בינוני, שתהיה אפשרות במידת הצורך - נניח Witcher על רמה medium/high) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? מעוניין בגודל של 15 כלשהו . לא חשוב לי מבריק/מאט. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקסט, אייקונים קטנים יותר) רזולוציה של 1920x1080 FHD.…

• 1 תגובה
    • 2.2k צפיות
  12. Started by kalda01,

מדובר בנטבוק עם מסך 10-12 אינצ'. איזה מעבד/כרטיס מסך מינימלי צריך כדי לנגן קבצי MKV ברזולוצייה 720P ? איזו רזולוציית מסך הכי מתאימה?

• 10 תגובות
    • 2.2k צפיות
  13. Started by danshimsh,

שלום רב, אני מחפש לקנות workstation שאינו מרעיש, כלומר שרמת הרעש שלו לא תהיה גבוהה יותר ממחשב שולחני רגיל. הסיבה היא שמחשב זה מיועד לפינת עבודה בבית, ואני אעבוד עליו שעות רבות כל יום. רמת הרעש היא גורם מכריע בקנייה: בשום אופן לא אקנה מחשב רועש מעבר למחשב שולחני רגיל. המעבד צריך להיות xeon e3 או Xeon e5. למישהו יש היכרות עם מחשב כזה ? רצוי שיהיה dell או hp. ראיתי באתר מסויים הצעה סבירה ל dell precision tower 3620, אבל אינני יודע לגבי רמת הרעש שלו, וכאמור זה גורם מכריע ברכישה. בברכה דן

14. אהלן, המחשב הנוכחי שלי בן העשר (2013) שבק חייו ואני מנצל את ההזדמנות לרכוש אחד חדש. כדי לתת קונטקסט - מדובר ב: (4770K, 32GB RAM, R7 270X RADEON) השימושים העיקריים שלי הם CASUAL GAMES כגון: POE, DIABLO 4, LOL, MTGA, OW2, וכיו"ב עם ביקורים נדירים בכותרים דורשניים יותר (WITCHER 3). וכן - צפיה בסרטים (4K), פיתוח תוכנה (זה המקצוע), וגלישה ב-914 טאבים בו-זמנית התקציב הוא בערך 6000-7000. יש לי שני דגשים עיקריים שאל לחרוג מהם: א. המחשב חייב להיות אסתטי (לשיפוטי) כי יש לי OCD בעניין. אני מוכן גם לשלם על אסתטיקה לצורך העניין, גם אין לה הצדקה פונקציונלית. ב. המחשב חייב להיות מסוגל להחזיק לפחות ל-5-10 …

15. Started by andrei21,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? רזולוציה FHD משחקים כגון פורטנייט, פיפא, אוליי בעתיד יהיה משהו אחר 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב ברמה בינונית 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? חלונות ואופיס, והרכבה 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מח…

16. בוקר טוב * מטרות המחשב? לדוגמה: תכנות אפליקציות בג׳אווה, עבודה משרדית * גודל המסך? 13״ עדיפות למט. * רזולוציית המסך? לפחות FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין * משקל רצוי? כמה שפחות (מקסימום 1.6 ק״ג) * האם נדרש זמן סוללה ארוך? חשוב מאוד (עובד הרבה פעמים מחוץ לבית) - לפחות 8 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) לא * Bluetooth? לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח?מינימום 250 SSD * כונן אופטי? לא צריך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? יהיה נחמד אם כן * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא…

• 7 תגובות
    • 2.2k צפיות
  17. Started by Hybrid06,

אתחיל בזה שעברתי על המון הודעות והמלצות של החברים פה וקיבלתי כמה רעיונות, אך בכל זאת אשמח לדעת אולי יש איזה דגם שעדיף יותר/פחות בשבילי. * מטרות המחשב - לימודים בעיקר(מדעי המחשב) גלישה באינטרנט , סרטים/סדרות. בגדול לא נדרש משהו חזק בשביל משחקים או גרפיקה. * גודל המסך - האם חשוב מסך מבריק או מאט - 14, עדיפות למט. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad) - לא. * משקל רצוי - עד 2 ק"ג, אם זה קריטי ניתן להתגמש, אבל אני לוקח בחשבון שהוא יהיה איתי במהלך היום. * האם נדרש זמן סוללה ארוך - נדרש, משהו סביר ליום לימודים. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) - אם יש אפשרות לשלב HDMI ו VGA זה יהיה נחמ…

• 4 תגובות
    • 2.2k צפיות
  18. נייד הגיימינג החדש של MSI, העונה לשם המחייב GT80 TITAN, מגיע עם מסך 18\" ומקלדת מכאנית שהופכת אותו לראשון מסוגו בשוק לכתבה: http://hwzone.co.il/msi-%d7%9e%d7%9b%d7%a8%d7%99%d7%96%d7%94-%d7%a2%d7%9c-%d7%9c%d7%a4%d7%98%d7%95%d7%a4-%d7%a2%d7%a6%d7%95%d7%9d-%d7%a2%d7%9d-%d7%9e%d7%a7%d7%9c%d7%93%d7%aa-%d7%9e%d7%9b%d7%90%d7%a0%d7%99%d7%aa-%d7%a8/

19. Started by itzik479,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5900 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: far cry 3/4 , call of duty advenced warfer , assassin's creed unity -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23 פלוס 1080P -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = …

• 26 תגובות
    • 2.2k צפיות
  20. בקצרה: מחפש קניית מחשב נייד שישמש במקום מחשב נייח, במילים אחרות מחשב חזק שגודל( לא מתחת ל14 אינץ') משקל וסוללה לא מעניינים יותר מדי, יש אופצייה לקנות בלונדון אם המחירים טובים יותר (אם מישהו מכיר כמובן) 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח, אם מדובר בהבדל רציני 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב ישמש לסרטים גלישה ומשחקים ( לא גיימינג כבד) 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בח…

• 1 תגובה
    • 2.2k צפיות
  21. Started by EpoXi,

שלום, אשמח לקבל המלצה למפרט למחשב משרדי (אדריכלים), שיריץ בעיקר Autocad, Sketchup. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? אין תקציב מוגדר,אך נאמר 4500, אם אפשר פחות, עדיף 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, תוכנות שרטוט וגרפיקה קלה - Autocad, Sketchup 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך - סטנדרטי למשרד בגודל 24-26 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 5/10 שלא יהיה טרקרטור אבל לא חשוב במיוחד…

• 10 תגובות
    • 2.2k צפיות
  22. Started by manz11,

שלום, רצוי עם מעבד בעל ליבה גרפית (אלא אם כן הוא לא ממש יעיל לשימושים שלי ) חברה ,טעות שלי , שמתי מסך בטעות . (הורדתי אותו) 1. מה התקציב המקסימלי? 2500 עם חריגה קלה מאד האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב : עבודה משרדית, תכני HD, , תכנות 3. האם יש צורך בציוד היקפי : , רמקולים. 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים,) 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 =6 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק ? לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 9. האם יש העדפה לרכוש את המחשב…

• 24 תגובות
    • 2.2k צפיות
  23. העבודה- משרדית לחלוטין. כמו כן המחשב יהיה מחובר לתחנת עבודה ודולק כל היום רצוף. המחשב צריך להיות נייד מאד ולכן גודל המסך חשוב. אני מביא מארה"ב והשאלה שלי היא האם יש איזה מחשב שכזה שנותן יחס מצויין בין מחיר לתמורה ובאמת שווה להתאמץ בשבילו מבחינת המחיר.

• 23 תגובות
    • 2.2k צפיות
  24. Started by zviya,

אני קונה אותו מאחד החנויות שבזאפ. המקלדות שבתמונה באנגלית. אם אני מזמינה מאחת החנויות שם(שהם בטח מהארץ)-המקלדות בעברית? וחוץ מזה, אשמח גם לשמוע ביקורת כללית-יתרונות וחסרונות... תדה

• 10 תגובות
    • 2.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים