עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. היי חבר׳ה, אני מחפש לקנות מחשב שישמש אותי לגיימינג ותיכנות ויחזיק משהו כמו 5 שנים כשבשנים המאוחרות זה בסדר אם המשחקים ירוצו גם על הגדרות medium. קיבלתי מפרט במקום אחר שאשמח לשמוע עליו חוות דעת *לינק* אני עונה על השאלון של הפורום בנוסף ואשמח לקבל מכם מפרטים שהרכבתם אתם 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב מירבי 7000, ניתן לחרוג בעד 1000 אם יש סיבה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ישמש בעיקר לגיימינג, תיכנות וצפייה בסרטים, אולי אעשה מעט סטרימינג אבל זאת אפשרות קלושה ולא שימוש מרכזי מתוכנן 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? יש צו…

2. Started by omrit,

היי, אני מחפש מפרט לעיצוב גרפי- Photoshop, במיוחד, כולל ציוד הקפי ומסך. תקציב, בערך 6000 ש"ח. חשוב מאוד שהמחשב יהיה שקט מאוד. אשמח לחוות דעת על המפרט שהרכבתי: ASROCK Z77 PRO4 + Intel Ivy Bridge Core i7 3770 בנדל מנצח, יחידות 1 ₪1979 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=4453 Scythe Katana 3 Rev 2 Intel 1156/1155/1366, יחידות 1 ₪132 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=247 Transcend 8GB DDR3 1333Mhz 1.5v JM1333KLN-8G, יחידות 2 ₪536 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3879 SeaGate Barracuda 2TB ST2000DM001 64MB Sata3 7200rpm, יחידות 1 ₪454 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3623 Samsung SSD 840 Series MZ-7TD250BW 250GB 540/250 Sata3 7mm, יחידות…

• 1 תגובה
    • 871 צפיות
  3. שלום, אחרי קריאה מרובה, אני קצת יותר מבולבל ממה שהייתי בהתחלה .... , כל כך הרבה אפשרויות. אז אבקש את עזרתכם. אני רוצה לבנות HTPC לשימוש סרטי FHD 1080P, אבל עם אופציה למשחקים בעתיד, אני לא חובב משחקים גדול אבל יכול להנות מזה לעיתים רחוקות, אני פחות מבין בעינייני המשחקים אבל העירו לי פה שאני צריך לציין אם אני מתכוון לשחק משחקים ב-FHD. אז, אשמח לשמור את האופציה (כנראה אומר ספק חזק יותר לעתיד) התקציב היא בסביבות 3000 ש"ח, ואני מעדיף מעבד אינטל, אבל שוב, זה כוחו של הרגל ואם ההבדל במחיר ממש משמעותי אז אפשר לשקול. מכיוון שאני מנסה לחסוך אז לא נחוץ כונן דיסקים כל שהוא ולא כרטיס טלוויזיה. כמו כן אין צורך במקלדת+עכבר. 1. על ה-HTPC לתמוך ב-1080P ללא רבב. 2. על המארז להיות…

• 3 תגובות
    • 626 צפיות
  4. אני רוצה לקנות מחשב המאפשר ניידות(לא כבד יותר מדי) זמן סוללה טוב ומעלה שלא מתחממת יותר מדיי מעבד כפול ליבה I-5 זכרון של לפחות 4GB כונן קשיח של 500GB או יותר מסך מט(ניידות) מאיץ גראפי מספיק חזק לתוכנות עיצוב(כיוון שהסיכוי ללמוד השנה אדריכלות גבוהה) נוח לשימוש- ממשק, תפעול ובנייה איכותית סביבות 4000-5000 ש"ח, אני גמישה עם המחיר! אני מאוד מתלבטת בין דגם הvosto 3550 שעונה לי כמעט על רוב הצרכים מלבד העובדה שהכרטיס הגראפי שלו הוא HD3000 עד ATI6630 ואין תאופציה לשדרג לNVIDIA..לשם העלאת תוכנות גראפיות יותר כבדות ואין לי מושג לגבי זמן הסוללה שלו-שזה גם חשוב! לבין xps 15 שהוא בהחלט מפלצתי ומחליף את המחשב הביתי בקלות עם חיי סוללה המוצגים כ5 שעות וחוויית מולטימדיה מושלמת עם מערכת שמ…

• 0 תגובות
    • 676 צפיות
  5. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך ? ל נצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500-600 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים HIGH-END תכני HD וגם מכונה וירטואלית VMWARE א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). V MWARE עובד עם ווינדוס סרבר 2012 ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. far-cry , crysis ,COD -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? מסך 24 עם 1080 יכול להיות שישו…

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. Started by shira steinitz,

שלום צריכה המלצה למחשב נייד עבור ילד בגיל 13 עם רמת שמע (רמקולים) באיכות מצויינת לצורך שמיעת מוסיקה קלאסית באיכות גבוהה, צפיה בסרטים עם שמע מצויין. בנוסף- אפשרות לחיבור מיקרופון איכותי (כבר יש לנו) המקליט קבצי קול - הורדת קבצי הקול מהמקרופון למחשב, עריכת קבצי הקול- בינתיים באופן בסיסי ייתכן שבהמשך עריכה טובה יותר (תלמיד בבית ספר למוסיקה). מאוד חשוב: 1. איכות המסך- ילד עם משקפיים ובעיות ראיה לכן דרוש מסך טוב שמקל על עייפות בעיניים וכאבי עיניים עם אפשרות לשליטה באור הכחול אבל גם בלי ריצוד יתר. 2. הילד שם את הנייד על הברכיים לפעמים ולכן חשוב שלא יתחמם מדי. אם יש לכם מידע גם על קרינה- זה יכול להיות משמעותי בהחלטה הסופית על דגם או חברה. תודה רבה

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. לוח האם הזה שווה משהו? יש איתו בעיות? איך זה שהם הרבה יותר זולים מהדיל הכי קרוב של Ivory שהוא חצי זיכרון, חצי הרד דיסק, מעבד 20% יותר איטי, קורא סידירום בלבד ובאותו מחיר בערך? http://www.mardanit.co.il/item_prew.php?item_id=1479&lg=0

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by ROEY--1,

שלום.. אני רוצה לבנות מחשב..עם קניית חלקים.....אך עם חלקים שקיימים אצלי גם... החלקים הקיימים אצלי: מעבד INTEL CORE 2 DUO 6480 (הדגם הזה לא נמכר אני חושב בארץ .. קיבלתי אותו מארה"ב) כרטיס מסך 512 3850 ספק כוח של FSP 450 W אני צריך לוח אם שיתאים גם למעבדים חדשים יותר....זיכרונות...הארד דיסק..מארז...כונן DVD ... 1.השאלה שלי מה עדיף...לקנות את החלקים שאני זקוק להם רק ולהרכיב את המחשב בעצמי...דבר אשר לא עשיתי עדיין ..אך התעסקתי די הרבה בתחום.. או שחנות תסכים לקבל ממני את הרכיבים + לקנות את הרכיבים החסרים ולשלם להם על הרכבת מחשב... 2.אשמח לקבל מפרט טוב לחלקים החסרים ... בתודה רועי.

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by Maor Shahar,

מישהו יודע מה ההבדל בין זמני הסוללות 3תאים ו6תאים בנטבוק dell mini 10? האם הוא השידרוג קריטי? מכיוון שה6 תאים גדולה מאוד ובולטת מחוץ למחשב..

• 0 תגובות
    • 619 צפיות
  10. מחשב נייד של טושיבה satalite S234(סטהלייט) מראה יוקרתי מסך די דק וקל להרמה(לא כמו בIBM שמרים איתו את כל המחשב), מסך 14.1 מעבד אינטל 1 ג'יגה הרץ (לא סלרון!) זיכרון 384 sdram הראד דיסק 20 ג'יגה DVD\CD יש מלא יציאות-פרללית,אינפרה,מודם ,USB, PS2.... מערכת הפעלה XP HOME (עם רשיון כמובן, הרשיון יכול לשמש בנוסף מחשב שולחני אחד פרט לנייד) ללא סוללה, הסוללה גמורה ועברה טיפול (לא מוצלח ), במחשב הזה סוללה חדשה הייתה מחזיקה אולי שעתים\שעה וחצי. יש פיקסל אחד שרוף בצד השמאלי של המסך, כשזה היה באחריות לא הסכימו לתקן- אמרו שצריך לפחות 8 או משהו כזה. יש גם תוספת של כרטיס רשת אלחוטי

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by bombam,

בקשה|ספק כוח למפרט הזה-תקציב 600 ש"ח Intel Core i5-4430 Box Gigabyte NVIDIA GeForce GTX650 OC 2GB GDDR5 Corsair 8GB DDR3 1600MHz CMY8GX3M2A1600C9 דיסק קשיח Western Digital Caviar Blue 1TB WD10EZEX ( ולוח אם אם אפשר )

• 1 תגובה
    • 940 צפיות
  12. Started by avishay_89,

שלום, אני מחפש לפטופ בסיסי לסטודנטית- ישמש בעיקר לאופיס וגלישה באינטרנט. * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), ואולי קצת צפיה בסרטים * גודל המסך? עדיפות ל14 אינץ' ומסך מט * רזולוציית המסך? HD 1366x768 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? כמה שיותר קל- אין צורך בכונן אופטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 5-6 שעות עבודה אם אפשרי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB * כונן אופטי? לא נדרש * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא משנה * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן- עדיף * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם? מחשב אמין עם אחריות ל…

• 5 תגובות
    • 992 צפיות
  13. Started by DMK,

1,349 1 מסך מחשב LG 19" L1953TR 2ms LCD L1953TR 1,017 1 מעבד Intel Core 2 Duo E6750 Box INT-CP-E6750 615 1 לוח אם GIGABYTE GA-P35-DS3 39211 355 1 כונן קשיח Western Digital WD2500AAKS 250GB 2500AAKS 1,579 1 כרטיס גרפי Leadtek WinFast PX8800GTS 320MB PCIe LV380 172 1 צורב LG GSA-H62N X18 DVD GSA-H62N 394 1 ספק כח Enermax Liberty 400W ELT400AWT 251 1 קרור למעבד SUNBEAM TUNIQ TOWER120 323 323 1 מארז ללא ספק Raidmax SAGITTA 921WBS 67 67 1 מקלדת Logitech Classic Keyboard 967654-0119 80 80 1 עכבר אופטי GIGABYTE GM-R04 33540 231 1 רמקולים למחשב Logitech X-210 970191-0914 79 1 הרכבת מחשב + ובדיקת מעבדה + בדיקת מאמץ למחשב (למחשב חדש בלבד) 10 572 1 זכרון OCZ DDR2 2048MB…

• 2 תגובות
    • 574 צפיות
  14. שלום לכולם, 1. המעבד החדש T4200 שהוא מבוסס על פנרין ולמרות שהוא DUAL CORE האם הוא יותר טוב על פני סדרות המעבדים של סידרת מרום שהם T5XXX או T7XXX שהם סידרת מרום הישנה אבל CORE 2DUO ? אנא המבינים יענו 2. מיהו הכרטיס מסך G105M או G103M שהבנתי שהם מובנים... היכן הם עומדים בהשוואת ביצועים מול שאר הכרטיסים המובנים ? היכן הם עומדים ברמת ביצועים מול כרטיסי מסך שאינם מובנים ? תודה למשיבים בעניין זה יעזור לי המון

• 11 תגובות
    • 874 צפיות
  15. התקציב: 6000 ש"ח. החברה ממני אני קונה את המחשב: TMS.co.il. המפרט: מעבדים Intel Core 2 Quad Q6600 2.40Ghz 8MB Conroe -=Stepping G0=- OEM ¤ 1450 1 לוחות אם Gigabyte GA-P35-DS3L Conroe Support GP35DS3L ¤ 594 1 מארזים NZXT Apollo No PSU Black ¤ 400 1 קירור למעבד Thermaltake V1 CL-P0401 ¤ 283 1 ספקי כוח Corsair 450W 33A @ 12V CMPSU-450VXEU ¤ 450 1 זיכרונות Corsair 2GB (2x1GB) Value Select DDR2-800 CL5 C2G800 ¤ 451 1 קשיחים למחשבים שולחניים WD 250GB SATA II 16MB WD2500AAKS ¤ 398 1 כרטיסי מסך Sparkle 8800GTS 320MB Retail - אחריות 3 שנים ¤ 1570 1 צורבים LG H62NK DVD-RW Dual Layer Sata Black ¤ 180 1 שורה תחתונה: מה לעשות? מה לא לעשות ? אוברקלוק למעבד(יש אחריות בטיאמאס וזה בחינם)?…

• 28 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. Started by betdalia,

אני אמורה להתחיל ללמוד באוני' בשנת הלימודים הקרובה.אני רוצה לרכוש מחשב נייד.מבקשת המלצה,אלה הדברים שחשובים לי. בתקציב של לא יותר מ-5000ש"ח. ישתמש בו בעיקר לאינטרנט,תוכנותwindows,הורדת שירים סרטים וצפייה בסרטים(אולי 2-1ג'יגהיספיק?) איכות שמיעת שירים טובה לא רוצה שישקול יותר מידי כי אני יסתובב איתו מידי פעם. מקלדת טובה(לא שוקעת עם לחיצה) זמן סוללה ארוך אחריות ושירות טוב של החברה במקרה ואני יצטרך תיקון וכו' בקיצור חברה אמינה. זהו פחות או יותר תודה מראש

• 1 תגובה
    • 517 צפיות
  17. Started by AShaker,

Intel I5 760 Gigabyte P55A-UD3 2X2GB ADATA DDR3 2000MHZ Segate Barracuda 1TB Radeon HD5850 Seasonic S12II 620W Antec 900 V2 אז כמה המחשב שלי שווה? והאם שווה לשדרג זכרון וכרטיס?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. שלום... אני דיי חדש כאן ואני צריך קצת עזרה בנוגע למפרט למחשב... אז ככה: יש לי בין 4000 ל-5000 של תקציב למחשב כולל ציוד היקפי ומסך (שיהיה LCD)... אני לא רוצה מחשב מטורף, אבל שיוכל להעלות משחקים יותר כבדים מELESTO MANIA... השימוש העיקרי בו הוא למשחקים... אני צריך מפרט של מחשב כזה ושם של המקום/חנות שממנו אני משיג את החלקים... (אם אפשר אז גם את האתר של החנות...) תודה רבה

• 23 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by Murmur,

שלום, אחרי ציפיה מרובה, מריחים כבר את הלנובו T400 ואת הדל E6400 מעבר לגפילטע-פיש, והגיע הזמן להחליט את מי מהשניים לעיל לקחת. השימושים שלי: סטודנטיאליים כבדים (כולל עיבוד תמונה בפוטושופ, מערכות מידע גאוגרפיות, תכנות במטלב ובפורטרן ואופיס כמובן) אבל ללא צורך מיוחד בתלת-מימד. אני לא משחק בכלל, אפילו לא סוליטייר. אני מעוניין לבחור במחשב בעל איכות ההרכבה הגבוהה יותר, עמיד בפני טלטולים (ינשא בתיק גב), שהמסך שלו הכי טוב שניתן לעבודה יומיומית ממושכת. בהמשך ארצה לקנות תחנת עגינה, לכן זה יכול לשמש שיקול אם יש הבדל גדול באיכות או בפיצ'רים בין תחנות העגינה של דל ולנובו, אבל זה לא שיקול עיקרי. מה אתם אומרים?

• 9 תגובות
    • 3.9k צפיות
  20. Started by muam,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Battlefield 4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920:1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? כמה שיותר במסגרת התקציב. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. עכבר ע…

• 3 תגובות
    • 905 צפיות
  21. שלום לחברי הפורום, הגיע זמן להחליף לפטופ, אני משתמש בו לפגישות ושימוש עסקי, מסמכים ומצגות. חשוב לי שלא יאט ויתקע תחת ריבוי משימות במקביל (למשל מצב קיצון: 30 טאבים פתוחים בדפדפן + 5 מסמכי וורד + 5 מצגות פאוורפויינט והכל פתוח במקביל) ולעיתים עבודות עריכה גרפית קלה-בינונית. הוצע לי: Dell Latitude 5400 i5-8265U 8G RAM 256 SSD והמוכר הציע לי מראש לשדרג ראם ל-16 גיגה, כך שהמחיר כולל מע"מ יוצא כ-5000 ש"ח היה לי latitude בעבר והוא היה מעולה. אשמח לשמוע דעתכם על ההצעה שקיבלתי, והאם כדאי לשלם יותר ולהכפיל את הראם או שזה מיותר בשלב זה? תודה

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. Started by sos,

1. מה התקציב? 7000-8000 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים,צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד? הכל). המחשב מיועד ברובו לעריכה גרפית הכוללת 3dmax פוטושופ פרייאנד פרימייר וכו' 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? מסך. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כרטיס קול אני יקנה כנראה בנפרד אז אין צורך לאיזה משהו מפוצץ. 5 האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? לא 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? הרכבת המחשב חשובה ומערכת הפעלה.

• 10 תגובות
    • 958 צפיות
  23. Started by amitha73,

מעוניין לקנות מחשב גיימינג עד 5K ללא אביזרים משלימים ( מקלדת , עכבר, מסך וכו' ) בהנחה שיש את הרכיבים הבאים: MotherBoard : Gigabyte B365 m AORUYS ELITE Ram : 16G DDR4 CORSAIR CMK16GX4M1D3000C16 SSD 512GB M.2 INTEL 660P CASE: Cooler master k500L Cpu cooling: Antec a40 pro cpu cooler Power supply: CORSAIR CX650M 650W psu 80+ Bronze modular מתלבט האם לבחור במעבד אינטל I5 9400 וכרטיס מסך RTX2070 או מעבד I7-9700 וכרטיס מסך RTX 2060

24. Started by _xyz,

האם השירות שלהם טוב או גרוע?

• 3 תגובות
    • 781 צפיות
  25. שלום רב! דרוש מפרט בכ K1 - K1.5 למשחקים/גלישה נכנסתי למדור מפרטים אך אבקש עזרה מכיוון שהמחשב מיועד בעיקר לילד בגיל 8 ואולי תוכלו לכוון אותי יותר טוב. צריך עזרה בבניית המפרט הנ"ל למעבד ללא ציוד היקפי. השימוש העיקרי יהיה של ילד בן 8 - משחקים לא ברמה גבוהה (בלשון המעטה) ושימוש של שאר בני הבית - גלישה באינטרנט בעיקר המחשב לא אמור לעבור שדרוג מסיבי בעתיד ולא מתוכנן אוברקלוקינג ללא חריגה בתקציב תודה מראש

• 1 תגובה
    • 569 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.