עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות, תכני 3D BLU-RAY, עריכה גרפית, גלישה באינטרנט עם מיליון חלונות פתוחים במקביל. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). סרטים-כבד, Visual Studio-כבד ,עריכה -מזדמן, דפדפנים-כבד. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 27 אינץ' בריזולוציה 2k. ובמקביל גם טלו…

2. 1. מה התקציב המקסימאלי? סביבות 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם יש חלקים מומלצים זולים יותר - לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 800+- אם אקבל תמורה משמעותית יותר ומתאימה יותר לצרכיי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת סרטונים ותמונות לא מקצועית, גלישה באינטרנט, ועבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ (פעמיים בשבוע), Wondershare -עריכת סרטונים (פעם בשבועיים), אופיס (כל יום), כרום (כל יום, הרבה חלונות פתוחים) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לר…

• 12 תגובות
    • 2.4k צפיות
  3. היי חברים, צריכים מחשב חזק לתוכנת ARC+. קיבלתי הצעה מסוימת ב-9K עם מעבד i5-7600 והרכבתי מפרט דומה וזול יותר עם i5-8600K שאמור להיות מהיר יותר. יש לכם הערות? קישור למפרט - אם תרצו לשנות מעבד ללא מאוורר Intel Core 8th Gen i5-8600K 6 Cores 9MB Cache 3.60 GHz - Tray כמות: 1 http://www.rsm.co.il/product.asp?pid=Intel-i5-8600K-Tray קירור למעבד Zalman CNPS5X-Performa - בקניית מחשב חדש כמות: 1 http://www.rsm.co.il/product.asp?pid=CNPS5X-Performa-PC לוח אם חברת Asus דגם Prime Z370-P, Intel Z370, s1151 v2, DDR4, DVI+HDMI כמות: 1 http://www.rsm.co.il/product.asp?pid=AsusPrime_Z370-P זיכרון למחשב Crucial 16GB DDR4-2…

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  4. Started by pepestien_pepe,

היי, מעוניין מחשב גייימינג. אשמח לעזרה 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 ש"ח במידה ויש הצדקה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.ESO -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). ''22 1080x1920 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות …

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  5. Started by or150,

הי, קניתי בבלאק פריידי כ. מסך חדש וגיליתי שלספק הנוכחי שלי אין חיבור PCIE של 8 פינים, אלא רק 2 של 6. הספק הוא HX620, שנקנה לפני כ-7-8 שנים. בפועל יש לו מסילת 12V אחת של 48A, אז חשבתי לקנות מתאם של 6 פינים ל8 פינים, אבל נראה שמפחדים מהמתאמים האלה נורא ולא הצלחתי למצוא מתאם כזה בשום חנות אינטרנטית בארץ. העובדה שלא מצאתי מחבר כזה באתרים והתגובות של "תראה, זה עובד, אבל לפעמים הכבלים האלה מתחממים יותר מידי ונמסים", גרמו לי לחשוב שאולי כדאי להביא ספק חדש וזהו (עוד הוצאה ). הרכיבים העיקריים במפרט הם: i7-8700k GTX 1080 SSD + 2HDDs מאוורר 230mm + 3x120mm ממה שראיתי במפרטים שפורסמו פה יש את ה TX650m, הRM5…

• 1 תגובה
    • 982 צפיות
  6. Started by Esther Malul,

בה שלום וברכה, קיבלתי מפרט של מחשב בקורס גרפיקה ואנשים אמינים ומומחים במחשבים אמרו לי שזה קצת מוגזם... יש לי תקציב של עד 3500... יש כזה דבר? מחשב טוב לגרפיקה במחיר כזה? כולל מסך... או בלי מסך.... וכמה אמור לעלות תוכנות וכו? על מה אפשר להיתפשר ועל מה אסור? תודה מראש! ענקית!

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. שלום לכולם, 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כן חייב לנצל את הכל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית בלבד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? מקלדת ועכבר אלחוטיים של לוג'יטק עד 200 ש"ח ומדפסת משולבת פקס + דיו צבעוני נוסף עד 400 ש"ח 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? לא חשוב 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא חייב. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית?…

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by Guy Reshef,

למה כל המעבדים הם i3?

• 1 תגובה
    • 591 צפיות
  9. שלום לכולם,המחשב שלי יהיה 4 שנים עוד שבוע.אני מודע לעניין שהמחשב ישן מאוד ולא חזק בשביל להריץ משחקים באיכות המקסימלית.אני כרגע שנה שלישית בלימודים ועובד בו זמנית ככה שאין לי הרבה זמן לשחק במחשב ולא מעוניין בלהשקיע בקנייה של מחשב חדש כולו.הנה המפרט של המחשב שלי:https://imgur.com/a/88OH9 מארז: (CoolerMaster CM 690 III Side Window Midnight Black ATX Case No PSU (CMS-693-KWN1לאור הנתונים שאתם רואים במפרט הזה, איזה כרטיס מסך אני אוכל לקנות ככה שאני לא אזדקק לקנות גם ציוד נלווה למחשב?לא נראה לי שרלוונטי לציין תקציב כי אני לא חושב שיש הרבה כרטיסי מסך בשוק שיכולים לרוץ במחשב שלי בלי לקנות ציוד נלווה כמו ספק או מעבד.תודה רבה אנשים!

• 20 תגובות
    • 3.3k צפיות
  10. אורח יורם
    Started by אורח יורם,

השמח לעזרה בבנית מחשב המחשב נועד לבית גלישה סרטים אני צריך חנות בראשון לציון תקציב עד 1700 בניתי ב TMS

• 1 תגובה
    • 570 צפיות
  11. Started by kan,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5-6 אלף א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 6 אלף 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים + אינטרנט וכו' א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע FULL HD עם מסך ישן שיש לי -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? מעדיף גבוהות …

• 11 תגובות
    • 2.1k צפיות
  12. Started by 7Bar,

הי, אשמח לעזרה- מחפשת לפטופ בייתי, לשימושי אינטרנט, word ומשחקים סטנדרטים של ילדים. משהו שיהיה מהיר, עם הרבה זכרון אחסון, אמין וגם לא כבד מאוד. מעדיפה זכרון 8KB, וצריך שיהיה עם מערכת הפעלה כבר. התקציב עד 3500 שח ☺ תודה

• 1 תגובה
    • 761 צפיות
  13. Started by onetwo,

שלום, אני רוצה לפטופ 17" אך ורק למטרת אינטרנט, אופיס וסרטים. האם לנובו ideapad הוא טוב בשביל זה, כמו למשל מה שכאן: https://ksp.co.il/?uin=40992&select=.268..271..413. האם יש משהו יותר טוב?

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. אורח רוני
    Started by אורח רוני,

שלום הרכבתי מחשב מבוסס על מפרט שהמלצתם למחשב ביתי מאוזן לשימוש כללי בתקציב המפורט כאשר יש לי בבית מארז של קולר מאסטר וספק כוח איכותי שאשתמש בהם מעבדים - AMD Socket - AM4 YD1200BBAEBOX - AMD - AMD RYZEN3 1200 - 4 Cores 3.1Ghz - 65W TDP - BOX with Wraith Stealth Cooler... שלוש שנים אחריות כמות: - 1 - 518/508 ₪ לוחות אם - AMD Socket AM4 PRIME-A320M-K - ASUS - A320 Chipset - AM4 - mATX - 2x DDR4 32GB 3200MHz - PCIe 3.0 x16 - 2x PCIe 2.0 x1 - 4x SATA - M.2 - 4x USB 3.1 Gen 1 - 2x USB 3.1 Gen 1 ... שלוש שנים אחריות כמות: - 1 - 298/292 ₪ זכרונות - DDR4 - לנייח KVR21N15D8-8 - Kingston - 8GB DDR4 2133Mhz CL15 - 1.2V - 288Pin - KVR21N15D8/8... אחריות לכל החיים …

15. אורח בלסנובה
    Started by אורח בלסנובה,

היי, יש לי מחשב נייד בגודל 15.6 אינצ', והוא גדול מדי בשביל לפתוח באוטובוס כדי לתכנת. ראיתי מחשבים משתלמים בגודל 14 אינצ' שעניינו אותי. אתם חשובים שזה ייפתח לי באוטובוס כדי שאוכל לשבת ולהקליד? תודה, בלסנובה

• 1 תגובה
    • 562 צפיות
  16. אופציה ראשונה - אופציה מספר 2 - מפרט זה הורכב ב - www.tms.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבדים: Intel Core i7 8700 / 1151 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪ 1430 קירור למעבדים: Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2 - משתתף בבלאק פריידי כמות: 1 - מחיר: ₪ 69 לוחות אם: MSI Z370 TOMAHAWK כמות: 1 - מחיר: ₪ 724 זכרונות: Corsair DDR 4 16 (8Gx2) 2133 CL13 Vengance LPX Black CMK16GX4M2A2133C13 - משתתף בבלאק פריידי כמות: 1 - מחיר: ₪ 693 מארזים: Fractal Design Focus Black Window כמות: 1 - מחיר: ₪ 282 ספקי כוח: Corsair RM750x 750W PSU 80+ Gold Modular כמות: 1 - מחיר: ₪ 527 דיסקים SSD: Samsung SSD 250G 960 EVO NVMe M.2…

17. אז הגיע הזמן להתשדרג. 1) החברה צריכה מחשב ללימודים. העניין הוא שהיא מאוד נעולה על לכתוב כי היא לא אוהבת להקליד. אז אני חשבתי על נייד 14 רגיל לגלישה\סרטים\הרצאות בסטרימינג\pdf\officeבמקביל לכל הלימודים ו+ שתוך כדי השיעור יהיה אפשר לקפל את המחשב ולכתוב סיכומים והערות על המסך עם אחד העטים המיועדים לכך ולחסוך לה את כל עניין המחברות, עטים, מרקרים והטיפקס. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיפות ל-3500ש"ח + ציוד הקפי (ssd נייד של טרה או 2) = 4000 ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר אבל עדיף שלא. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה\סרטים\הרצאות בסט…

• 0 תגובות
    • 693 צפיות
  18. Started by Big-B69,

שלום חברים ! ראיתי שהדגם המסוים מגיע עם 16GB ויש 2 סלוטים של 8 השאלה שלי האם הוא תומך ב32GB במקרה ואני אשדרג ל2 סלוטים של 16 ? מה קורה אם יש אחד של 8 ואחד של 16 ? האם 16 עובד כמו 8 ואז בעצם זה בזבוז ונשאר 16 ? או שהם עובדים כמו 24 ? תודה.

• 2 תגובות
    • 938 צפיות
  19. Started by Archer,

3k תקציב מקסימלי, אם אפשר לחסוך אז כמובן עדיף. חריגות של עד 200-300 שקלים רק במידה וזה מאוד מאוד משתלם. המטרה היא ללימודים, ספציפית לימודי הנדסת תוכנה. התוכנות שאני להיות מסוגל להפעיל צריך הן תוכנות כמו IntelliJ, Visual Studio ודומיהם. יש ברשותי מחשב ישן Dell Vostro V131 עם מעבד i5 ששירת אותי נאמנה עד כה, אך לאחרונה החלו להופיע בו בעיות של מסך מרצד ומתעוות שמופיעות ונעלמות, והחלטתי שאין טעם להשקיע יותר בלתקן אותו. מה גם שבשנה האחרונה שדרגתי אותו ל 8GB RAM ול SSD. מצאתי לנכון לציין זאת כי ייתכן והעובדה שקיים ברשותי עדיין ה SSD הנ"ל תוכל לחסוך עבורי כסף ברכישת המחשב החדש, במידה וניתן לקנות למשל מחשב בזול יותר עם HDD רגיל ולשדרג אותו בעצמי. …

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by chammy,

שלום חברים, לכבוד בלאק פריידי אני מחפש מחשב חדש. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משרדית+משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. titanfall2, overwatch, witcher3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). צריך לקנות- FHD בין 21-24 אינץ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המח…

21. מטרת מחשב סרטם גיימינג VR מפרט מעבד אינטל:מעבד אינטל Intel Core i5 4460 3.2Ghz 6MB L3 Cache s1150 - Tray מאוורר למעבד:קירור למעבד Arctic Alpine 11 Rev.21לוחות אם למעבדי אינטל:לוח אם Asus H81M-K LGA1150, Intel H81, DDR3 1600, PCI-E, VGA, DVI זכרונות:זיכרון למחשב G.Skill 8GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 F3-1600C11S-8GNT1כרטיסי מסך:כרטיס מסך Gigabyte Radeon R7 250X 1GB GDDR5 DVI HDMI 2x Mini DP PCI-E1דיסקים קשיחים:כונן קשיח Western Digital Caviar Blue WD10EZEX 1TB Sata III2כונני SSD:כונן קשיח Kingston SSDNow V300 SV300S37A/120G 120GB SSD SATA IIIכונן קשיחSDSSDA-480G III SanDisk SSD Plus 480GB 1צורבי DVD:צורב פנימי Samsung SH-224DB/BSBS DVD±RW x24 Sata - צבע שחור כרטיסי ק…

22. Started by dimster32,

ממה שראיתי אפשר להוציא בתקציב הזה GTX1060, 7700HQ, 16G RAM ו אחסון של טרה + 256 SSD לגבי מסך ראיתי שאפשר להוסיף קצת ולקבל את הרזולוציה היותר גבוהה של 3000X מול 1900 לא זוכר את המספרים. השאלה כמה זה רלוונטי אם הכרטיס מסך הזה לא יביא ביצועים טובים ברזולוציה הזאת במשחקים. ועוד שאלה האם יש אופציה וכדאי לשרדג זכרונות ל32 וכמה זה יעלה.? המלצות על דגמים מסויימים/ייצרנים מועדפים?

• 2 תגובות
    • 869 צפיות
  23. Started by Chloe,

שלום אני מחפשת לקנות מחשב חדש אבל יש לי בעיה חבר טוב של אמא שלי שיש לו חנות קטנה של מחשבים אמר לי שהוא יכול לשדרג את המחשב הישן שלי (שבקושי זז) ולשים בו כל מה שאני רוצה ב 900 שח אבל הבעיה היא שהמחשב הישן מאוד כבד או לקנות מחשב חדש שעולה הרבה יותר מזה אבל המשקל היה יותר טוב אני גם לא ממש סומכת עליו כי קניתי ממנו את המחשב שיש לי היום שהוא רוצה לשדרג והוא לא טוב זה מחשב של Toshiba אני צריכה עזרה: מה כדי לקנות מחשב חדש או לשדרג את המחשב שלי ? מה לגבי משקל של המחשב ? תודה רבה לעוזרים

24. Started by T_M_W,

הדרישות: חיבור עד 4 מסכים חשיבות עיקרית לביצועי CUDA אך שיתאים גם למשחקי PC עדיף של אחד היצרנים Sapphire / Gigabyte תקציב עד 2,000 ש"ח תודה רבה

• 10 תגובות
    • 2.4k צפיות
  25. שאלה

דיונים חדשים בפורומים