ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,459 דיונים בפורום זה
-
אני קונה היום מחשב ואני לא יודע מה לבחור מחשב מבוסס אינטל AMD אני לא צרייך ציוד הקפי או מסך העיקר שיוכל לעלות תוכנות כמו פוטו שופ ומחשקים כבדים וכו אני צרייך שתבנו לי מפרט כזה תודה
-
- 8 תגובות
- 905 צפיות
-
-
שלום,המפרט הוא עבור ידידה שלי,היא לא מבינה במחשבים,שקט חשוב,לא מתוכנן אוברקלוק,בעיקר ישמש לתוכנות גרפיות כגון, פוטושופ, אילוסטרייטור, אינדיזיין, פלאש, דרימוובר, פרמייר,אפטר אפקט,אודיו סאונד. צריך שיהיה מבוסס על אינטל. האם בתוכנות הנל עדיף 8 גיגה או 4? אשמח להמלצות תודה! כמובן היא תעבוד עם התוכנות,ייתכן ובמקביל,שוב תודה לעוזרים.
-
- 9 תגובות
- 774 צפיות
-
-
היי, בן דוד שלי מתחיל תואר שני בהנדסת מכונות והוא צריך מחשב לכל מיני תוכנות שמשמשות אותו לתואר (matlab solidworks fluent abaqus nastran tekplot) בנוסף הוא רוצה לשחק במחשב מידי פעם (לא רציני מידי אבל שתהייה האפשרות). דר"א, אם מישהו יודע דרישות מסויימות בקשר לתוכנות האלה, אשמח לשמוע. המפרט צריך לכלול מסך, עכבר+מקלדת, ורמקולים 2.1 פשוטים יחסית. תודה.
-
- 3 תגובות
- 588 צפיות
-
-
המחשב מיועד לעבודה עם תוכנות כגון: studio 11,flash,freehand ועוד. אני מתלבט בין מערכת מבוססת AMD שתהיה גם יותר זולה לבין INTEL ואז אולי לקחת QUAD. כרטיס מסך-המחשב לא ישמש למשחקים ולכן חשבתי לקחת לוח עם כרטיס OB,או שצריך לתוכנות אלה כרטיס מקצועי?? לא מתכנן OC. HD 320G. לא כולל ציוד היקפי ומסך. תודה רבה.
-
- 9 תגובות
- 691 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 אולי קצת יותר אבל תשתדלו לחסוך כי ממה שראיתי אין צורך יותר מזה לדרישות שלי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מהדרים אז צריך דגש על המעבד משחקים קלים וצפייה בסרטים 1080P ככה שניראה לי צריך יותר מכרטיס מובנה שיריץ אפליקציות באינטרנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). visual studio 2010 ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.fifa וכאלה לא crysis ודברים כבדים באזור -מהי הרזולוציה הטבעית (מק…
-
- 18 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני כרגע לפני קניה של מחשב חדש (הישן כבר נמאס עלי) אני צריך מחשב חזק מאוד ואין לי בו שום צורך ב OC כי אני לא יודע איך עושים!!!!.....כן כן אמרתי את זה אתם רואים טוב אני לא יודע לעשות OC !!! אז ככה המחשב הוא למטרת:משחקים>אינטרנט>סרטים מה שאני לא צריך זה:עכבר>מקלדת>רמקולים מסך אני כן צריך אבל אני לא יודע מה לקנות 17LCD--16-MS או 19 CRT קחו בחשבון שאני רוצה את ה- x800 (על זה אני לא מתפשר..)מחירו בארץ הקודש הוא 2550 טקילין ומצלצליםכמו כן אני רוצה 1GB זכרון אם אתם מציינים מעבד AMD אנא ציינו מה המהירות הת'כלס שלו.... זהו...אני מקווה שלא הגזמתי בבקשות שלי תודה רבה לכל מי שעוזר או שסתם קורא... תודה נועם
-
- 33 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין בהצעות לגבי מחשב חדש - הדגשים הם: 1. שקט ואמינות (מחברה שאתם יודעים שהיא אמינה) - אבל לא מארז גדול מידי 2. 2 ג"ב זיכרון 3. כרטיס מסך סביר מבחינת ביצועים אך לא מרעיש (לא משתמש ברזולוציות גבוהות מידי ורק משחק מדי פעם) 4. דיסק קשיח 250 ג"ב של סיגייט (בגלל 5 שנות אחריות) 5. חובה FIREWIRE ויציאות קדמיות (כולל קורא כרטיסים) 6. ציוד היקפי חוטי ומערכת הפעלה 64 ביט אני לא "פריק" של ביצועים ולא מתכוון לעשות אוברקלוקינג תודה ויום טוב, גבריאל
-
- 1 תגובה
- 660 צפיות
-
-
שלום לכולם ותודה מראש לעוזרים, מה אתם חושבים על המפרט הבא? Intel Core i7 5930k 3.5Ghz 15 MB L3 Cache s2011-3 - Box מעבד Arctic Freezer i30 CPU cooler קירור מעבד Asus RAMPAGE V EXTREME/U3.1 LGA2011-3, Intel X99, DDR4, 5xPCI-E לוח אם Kingstone HyperX FURY 4x8GB DDR4 2133Mhz CL14 Kit (X 2) זכרונות Gigabyte GTX980 WINDFORCE 3X OC 4GB GDDR5 2XDVI HDMI 3XDP PCI-E כרטיס מסך Seagate 2TB Barracuda Sata III ST2000DM001 דיסק קשיח Corsair Neutron XT CSSD-N240GBXT 240GB SSD SATA III MLC Retail SSD …
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
צריך מחשב חזק שיתמוך במספר תוכנות מסחר ו 4 מוניטורים. מעבד Phenom 9500 (Socket AM2+) QuadCore AMD 1350 ¤ לוח: GIGABYTE MA790X-DS4 AM2+, 790X, DDR2 1066, PCI-E, ATI CrossFireX 900 ש"ח זכרון 2x1GB OCZ Platinum Revision 2 XTC 350 ¤ כרטיסי מסך (צריך 2) HD 2600 Pro 256MBGIGABYTE SILENT 512MB DVIx2 490X2 דיסקים WD1600AAJS 240X 2 ספק: Liberty 400ENERMAX 420 אופטי ASUS DRW-2014L1T 200 ש:ח מארז: HEC Compucase CI-6A21 250 סה"כ 4930 אשמח לתגובות והערות. במיוחד ממי שיש לו נסיון עם מערכות מסחר (ריבוי מסכים) אבל גם מכל אחד אחר...
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם ותודה מראש לעוזרים. מה דעתכם על המפרט הבא Intel Core i7 5930k 3.5Ghz 15 MB L3 Cache s2011-3 - Box מעבד Arctic Freezer i30 CPU cooler קירור מעבד Asus RAMPAGE V EXTREME/U3.1 LGA2011-3, Intel X99, DDR4, 5xPCI-E לוח אם Kingstone HyperX FURY 4x8GB DDR4 2133Mhz CL14 Kit (X 2) זכרונות Gigabyte GTX980 WINDFORCE 3X OC 4GB GDDR5 2XDVI HDMI 3XDP PCI-E כרטיס מסך Seagate 2TB Barracuda Sata III ST2000DM001 דיסק קשיח Corsair Neutron XT CSSD-N240GBXT 240GB SSD SATA III MLC Retail SSD On Board 7.1 Channel A…
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מרכיב מחשב בשביל אחותי שעוסקת בעיצוב גרפי. השימושים העיקריים למחשב הם תוכנות כגון Photoshop, Rhino ו-Solidworks שירוצו על Windows XP 64Bit (אני רוצה 4GB זיכרון). בתקציב צריכים להיכנס הרכיבים הבאים: 1. מעבד - אני מעדיף לקנות לה Quad-Core עם עדיפות ל-Q9300 מאחר והיא עובדת עם התוכנות במקביל 2. לוח אם 3. זיכרון - 4GB 4. כרטיס גרפי - אני מבין שכרטיס Quadro יכול לתרום משמעותית לקיצור זמן הרינדור ב-Solid וב-Rhino (אם מישהו יכול להרחיב מעט על הנושא אני אשמח). 5. כונן קשיח 6. ספק יציב שיחזיק הכל דבר נוסף. יש לי אפשרות לקנות את הרכיבים בארה"ב. האם זה משתלם מבחינת מחיר? תודה מראש.
-
- 7 תגובות
- 764 צפיות
-
-
אני צריך לבנות תחנת עבודה שתריץ Mac OS X, לכן אני מוגבל ברכיבים הנ"ל: מעבד Quad לוח אם מבוסס P35 כרטיס מסך HD3870 או 8800GT עם הרבה זכרון (יחובר לשני מסכים של 1920x1200 אז אני מניח שכדאי גיגה?) 4GB ב 1066 (הגיוני לשאול אם יש ECC?) מארז שקט וקטן+קירור+ספק (שיאפשר OC בעתיד?) תודה.
-
- 21 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, אני צריך תחנת עבודה חזקה. יש כוונה לבצע OC משמעותי (אבל לא מטורף). לאחר מחקרים רבים הרכבתי את המפרט הבא ואשמח לשמוע את דעתכם: Core2 Duo E6600, 1066Mhz, s775, 4MB, Tray version (no cooling fan) Asus P5B Deluxe 2 X 1GB DDR-2 PC6400 - G.Skill F2-6400CL4D-2GBPK- CL 4-4-4-12 2 X WD2500KS - 250GB 7200RPM, 16MB, SATA II WD740ADFD RAPTOR - 74GB 10000RPM, 16MB, SATA Asus ATI Radeon X1300PRO/TD 256MB Compucase/HEC 6A19B (BLACK, NO PSU) Enermax Liberty 400W DUAL RAIL E400AWT SUNBEAM TUNIQ TOWER 120MM סה"כ: 7700 ש"ח. רכיבים נוספים שיועברו מהמחשב הישן: צורב DVD כרטיס קול Creative Audigy 2 ZS מודם/פקס אבקש התייחסות לנקודות הבאות: 1. האם המארז גדול מספיק כדי להכיל את כל הרכיבים …
-
- 3 תגובות
- 734 צפיות
-
-
שלום , דרוש מפרט לתחנת עבודה שתפעל 24*7*365 , לא תריץ אפילו סוליטייר אלא רק כתחנה שתריץ מערכת פרטית . חשוב לי שתהיה שקטה ומאוורת בצורה טובה מאוד , אין בעיה להשתמש בכרטיס מסך מובנה יש עדיפות לציפים שאובנטו תומכת בהם ולבסוף אין צורך בשום ציוד הקפי פרט לכרטיס רשת אלחוטי . תודה . ראיתי את המפרט הזה : http://ivory.co.il/product.asp?productid=1293&CatCode=1 והוא נראה לי בסדר אם מורידים את הסט של המקלדת ומשנים מארז ומוסיפים גוף קירור ?
-
- 7 תגובות
- 656 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 3500 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? עבודה משרדית וחישובים בעיקר MATLAB וDIFFRACT 3. האם יש צורך בציוד היקפי? כן, מסך 20-22, מקלדת ועכבר. 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? זקוק להכל. 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי)? 5 7. האם מתוכנן אוברקלוק (אם כן איזה- קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם? לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן ציינו איזו אתם מעדיפים) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה אם היא יכולה ליהיות מהירה מאוד (24-48 שעות מקסימום) 9. מאיזו חנות אתם מעדיפים לרכוש את המחשב? אם אין חנות מועדפת אתם יכולים לציין איזור מגורים. עדיפות גדולה מאוד לKSP, חייב לקנות את המחשב ביום י…
-
- 1 תגובה
- 562 צפיות
-
-
-
הייתי שמח לקבל התייחסותכם למפרט הבא שהוצא לי. *עד 8,500 ש"ח ל: RAM. מעבד, כרטיס מסך ולוח אם [השאר קיים]. הרכיבים נבחרו על בסיס תאימות בינהם מיועד לעבודה על תוכנות תלת, עריכת וידאו וגרפיקה בכלל - הן לעבודה שוטפת והן לרינדור מעבד: Intel Core 2 Duo E6600 - 2.4Ghz - 4MB לוח אם: Intel 965 Chipset for LGA 775 CPU - DDR2 800Mhz ] GA-965P-DS3 ] זיכרון: DDR2, XMS2-6400 2x128Mx64 ] TWIN2X2048-6400 ] כרטיס מסך:1GB Geforce PX7950GX2-PCIe , TV Out, Dual DVI, DDR3 ] PX7950GX2 ] (קשיח 160ג' ומארז חזק +צורב כבר קיימים) אשמח לקבל הערות לשיפור / או חיסכון.
-
- 3 תגובות
- 643 צפיות
-
-
שלום לכולם, בחיפושי אחרי סיוע בנדון גיליתי באתר שלכם ידע ונכונות לעזרה, אני מקווה שיבוא לביטוי גם בפניה זו. (סבלנות על הפרוט) המחשב ישמש לעבודה מהבית. רצוי לחסוך בתקציב כי צריך לקנות גם מסך 24". המחשב מיועד לתיכנון הנדסי באמצעות אוטוקאד. גרפיקה באמצעות פוטושופ. מעט עריכת סרטונים קצרים באמצעות video studio ואחרים - חצי מהזמן. עבודה משרדית באמצעות אופיס, גלישה באינטרנט וסרטים - חצי מהזמן. המחשב יעבוד בממוצע 18 שעות ביממה למעט שבתות וחגים. המחשב לא מתוכנן למשחקים. המסך (מחוץ לתקציב) 24" FHD - (אולי Dell UltraSharp 2410U 24" IPS Panel RevA01) המחשב צריך להיות שקט ברמה של 8/9, כלומר במרחק של כ 75 ס"מ לא שומעים אותו. אוברקלוק לא מתוכנן אלא באם צריך, יבוצע ברכישה ע"י החנות בר…
-
- 5 תגובות
- 979 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך מפרט למחשב בשביל העבודה שלי, אני מתכנת אתרים, ועובד עם מס' תוכנות בו זמנית כגון PHOTOSHOP ותוכנות EDITOR לשפות תיכנות, כמו כן אני גם עובד עם מס' דפדפנים פתוחים כגון OPERA,CHROME,IE6,IE7 ו FIREFOX עם מס' טאבים פתוחים, לכן אני צריך מפרט שיחזיק את כל זה וירוץ דיי מהר.. גרסאת ה Photoshop שאני משתמש הינה CS4. האם אני צריך כרטיס מסך או שכרטיס מסך מובנה יספיק? אשמח להצעות מפרט עד 2000 ש"ח (אם אפשר אז גם פחות!!) נ.ב: המחשב בדרך כלל דלוק לפעמים ימים שלמים ואף שבוע/ות, לכן אני צריך גם מחשב שלא יתחמם וגם יהיה שקט ככל הניתן. לא לשכוח שהמחשב לא יהיה כמעט למשחקים.. אלא רק לעבודה הנ"ל. עריכה: ראיתי את המפרט הזה: http://www.zed.co.il/Product.asp?ProdID=1…
-
- 7 תגובות
- 669 צפיות
-
-
שלום אנשים, אני צריך עזרה בהרכבת מפרט מחשב ב KSP 1. התקציב 4500 ש"ח, לנסות לחסוך, (לא במסך,רמקולים,מקלדת), ואני לא רוצה לחרוג מעבר לזה. 2. שימושי המחשב: שימושים בייתים-משרדיים (מסמכים,גלישה, סרטים) תיכנות, קצת משחקים מעבר לתוכנות הרגילות אני משתמש הרבה בסביבות פיתוח (visualStudio , eclipse ) לjava ו C# וכד' . 3. ציוד הקפי - נראה לי שכבר בחרתי,אבל אני פתוח להערות: מסך:DELL Dell U2311H UltraSharp LCD IPS 23'' DVI DP WideScreen רמקולים: Microlab FC-530U Speakers 2.1 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? חשוב מאוד, 8-9. 6. לא מתוכנן אוברקלוק. 7. מערכת הפעלה -וינדוס 7, הרכבת המחשב תעשה בחנות. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? - חנות בירושלים…
-
- 4 תגובות
- 734 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר תכנות עם הרבה וירטואליזציה, ועיצוב גרפי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין צורך לכלול כרטיס מסך - אני אשתמש ב-GTS450, והארד דיסק כבר יש - Intel SSD 730 Series 240GB. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? קל 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בימים הקרובים 11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא 12. הערות נוספות, פירוט מו…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מעוניין במפרט למחשב שיחובר לשני מסכים, ומשמש בעיקר למשימות תכנות ב- Visual Studio, Eclipse ו- NetBeans – לעיתים קרובות עבודה אינטנסיבית על מספר פרויקטים במקביל. במידה פחותה עבודת אנימציה ותכנות בתוכנת פלאש, עריכה גרפית (פוטושופ) ועריכת וידאו פשוטה ללא תלת מימד. מעוניין אם אפשר לשלב זכרון 8GB, כונן קשיח SSD בנוסף לכונן 2TB. שאלה שאני לא סגור עליה לגבי מערכת הפעלה - במחשב הקודם שלי היה לי חלונות ויסטה 32 ביט שאחר כך שדרגתי לחלונות 7 על-ידי ההטבה של עובדי משרד החינוך שמספקים אך ורק גרסאות שדרוג. אם אני רוצה להתקין כעת חלונות 8 גרסת 64 ביט באופן חוקי באמצעות ההטבה של משרד החינוך, האם יש לי דרך לעשות את זה בלי לרכוש מערכת הפעלה חדשה? (אגב תקליטור ההתקנה של ויסטה…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני צריך מחשב לתכנות וקיבלתי את המפרט הזה: לוח: intel andrews lake b65 מעבד: intel i7 2600k זיכרון: 4gtb*2 ddr3 1333 דיסק קשיח: seagate 1TB sata 3 מארז: antec df 85 ספק: antec 750w צורב: של סמסונג SATA במחיר של 4640 שח (לא כולל כרטיס מסך) שאלה : האם המפרט טוב בשביל כותב תוכנות, והאם המחיר הוגן? נ.ב התקציב הכללי נא בין 5000 ל6000
-
- 4 תגובות
- 557 צפיות
-
-
שלום לכולם, בניתי מפרט למחשב שישמש בעיקר לתכנות (Visual Studio, IntelliJ) וצפיה בסרטים HD. יש לי צורך במחשב מהיר אמין וחזק שיחזיק מעמד למשך שנים ושהיה שקט יחסית 6/8. אין לי כוונה להתעסק עם OC. ככל הנראה אוסיף כונן SSD בעתיד. להלן המפרט: מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Core i5-4590 3.3 GHz 3.7Ghz Turbo LGA1150 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪893 קירור למעבד: Arctic Cooling Alpine 11 Rev. 2 כמות: 1 - מחיר: ₪54 לוח אם: Gigabyte GA-H81M-HD3 Front USB3 - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪239 מארז: SilverStone Precision PS09 Black כמות: 1 - מחיר: ₪213 ספק כוח: SeaSonic ET 400W 30A @ 12V Bulk כמות: 1 - מחיר: ₪198 זיכרון: Hynix O…
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מפרט חזק למחשב עבודה שישמש לכתיבת קוד ולהרצת סביבות כבדות. ללא ציוד הקפי. תקציב של 3000 ש"ח. זאת אומרת, הרבה זיכרון, מעבד חזק, ומארז שקט. בנוסף חשוב לי שהמחשב יהיה שקט מאוד. תודה!
-
- 3 תגובות
- 741 צפיות
-