עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by eliXir,

אני צריך מחשב לבית דפוס העוסק עם התוכנות: FlexiSign, Photoshop. המטרה היא שהמחשב ישרת את המטרה ולא מעבר. לא צריך מפלצת אני לא יודע בדיוק מה רצוי לכלול במפרט למחשב מהסוג הזה ולכן אני זקוק לעזרתכם. אין צורך בציוד היקפי. רק המחשב עצמו. ללא OC. תודה מראש!

• 36 תגובות
    • 1.9k צפיות
  2. המכשיר מיועד לעיצוב בחברה

• 2 תגובות
    • 692 צפיות
  3. Started by RDragon,

הרכבתי מפרט עבור מחשב המיועד לעיצוב גראפי, דגש על עוצמת העיבוד. ללא משחקים! שיהיה שקט באופן סביר ויפלוט כמה שפחות חום . מתוכנן OC בין 3.6 ל 3.8GHZ ... אני צריך את המחשב בעיקר בשביל חבילת CS3 ,וקצת לתוכנות כבדות אחרות ותוכנות תלת-מימד ו Fractal ... : Bryce,Vue,Maya,Zbrush,Poser,Terragen,solidworks TextureMaker,Apophysis,INCENDIA... עד 4000 ש"ח ללא ציוד היקפי מIQPC קונה מחר !! שוקל לקחת CM600 במקום ה 590 ולוח אם זול יותר . מעבד: [..] INTEL CORE i5 S1156 2.66GHz 750 : "SLBLC" - BOX - זמין במלאי ₪1060 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-P55-UD3 ₪750 זיכרון: [..] G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR3 1333 CL7 - RIPJAWS - F3-10666CL7D-4GBRH ₪539 כרטיס מסך: [..] SAPPHIRE HD4650 512…

• 0 תגובות
    • 2k צפיות
  4. Started by nir-z,

שלום לכולם המפרט מיועד בעיקר לעיצוב גרפי 2D בפוטושופ, אילוסטרייטור ואינדיזיין אבל גם למשחקים. חשוב שהמחשב יהיה כמה שיותר שקט. מתוכנן OC עדין כנראה בחנות, אבל זה פחות חשוב. בעניין המעבד אני נוטה לכוון E8400/8500 אלא אם כן יש יתרון לארבע ליבות בעבודה על כמה תוכנות פתוחות במקביל, אשמח להארות בנושא.

• 20 תגובות
    • 2.1k צפיות
  5. Started by gigmush,

שלום לכולם, אני מעוניין במפרט מחשב לעבודה בעיצוב גרפי. התקציב הוא כ-5000 ש"ח. מצד אחד - אין חובה לכסות את כל התקציב אם אין צורך, מצד שני - ניתן לחרוג במעט אם הסיבה טובה מאוד. המחשב ישמש לעבודה ממושכת ויומיומית בתוכנות: Photoshop, 3D Studio Max, Solidworks בגרסאותיהן החדשות. אין צורך בציוד היקפי (יש לי מסך מתאים, מקלדת, עכבר ורמקולים), או בכונן דיסקטים. יש צורך בצורב DVD. אין צורך במערכת הפעלה. על המחשב להיות שקט עד כמה שניתן, בלי לפגוע בביצועים בצורה משמעותית. לא מתוכנן OC אי-פעם, כך שאין חשיבות ליכולות ה-OC של המרכיבים. המחשב אמור להיות שימושי כמו שהוא למשך כמה שנים. שידרוג יתכן, אך לא מתוכנן. אם אפשר, נא להתייחס לרשת אייבורי http://www.ivory.co.il היות ויש לה סניפים הן …

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. שלום רב, אנא עזרו להרכבת מחשב עבור סטודנטית לעיצוב גרפי, כזה שיפעיל בצורה מיטבית את Adobe Creative Suite 5, בעל אופק שדרוג, וכן הרצת משחקים חדשים עד כמה שאפשר. תקציב: 2,500-4,000 לא חייבים לנצל את כל התקציב, אבל גם לא לחסוך בקיצוניות. שימושי המחשב: שימוש כבד בתוכנות גרפיות (Adobe CS5, שרטוט, תלת-מימד וכו') וגם שימושים אחרים עם גרפיקה (משחקים, וידאו HD וכו') ברמה מקצועית גבוהה מאוד לשימוש פרטי, אבל לא תחנת עבודה מפלצתית ברמה מסחרית. כרגע המחשב יחובר למסך 20", אבל שיתאים בעתיד להריץ גרפיקה חלקה לפחות על מסך 24" ברזולוציה טבעית. לא נדרש ציוד הקפי. במפרט יש לכלול את כל הרכיבים הנמצאים בתוך המחשב. חשיבות השקט בסולם 1-10 היא 8. לא מתכונן OC. צריך לכלול הרכבה ובדיקה בחנות, לא נד…

• 3 תגובות
    • 706 צפיות
  7. כותרת. אני צלם, צריך את המחשב לתיקון תמונות ובעתיד לעריכה מאסיבית יותר (לומד פוטושופ). חשבתי לקחת משהו פשוט ובר שידרוג כרגע, ואשדרג כשאצטרך. תודה.

• 3 תגובות
    • 809 צפיות
  8. שלום, אחי מעוניין ברכישת מחשב חדש, אבקש את עזרתכם בנוגע למפרט. תקציב מקסימלי: 4000 שקלים. הצרכים: - עבודה עם Adobe Illustrator, Photoshop ותוכנות גרפיקה (דו מימד) קלות, גלישה, מוזיקה ואינטרנט. - מארז לא פנסי מדי, שיהיה שקט למדי (לא קריטי) ועם עיצוב נקי. - נפח של כונן - עדיפות לטרה, באם לא נכנס בתקציב - אז חצי ג'יגה. ציוד נדרש: אין צורך במקלדת ועכבר, אין צורך במסך (המסך יהיה u2312hm). אם יש תקציב מיותר, אפשר לבדוק אם ניתן להוסיף מקלדת ועכבר אלחוטיים. תודה רבה

• 2 תגובות
    • 800 צפיות
  9. אהלן! מעוניין להרכיב מפרט למחשב: סכום: עד 4000 צורך: לצורך עיצוב גרפי (AfterEffects , illustrator, PhotoShop, Cinema4D\Maya), ציוד היקפי: ללא. שקט פעולה: עדיפות לפעולה שקטה, המחשב לא בחדר עבודה נפרד. בלית ברירה נקודת פשרה למול תקציב. OC: עדיף אפשרות לOC עתידי. לא יהיה מיידי. OS: יש צורך לכלול מערכת הפעלה (ומעלה 10 windows) , אין צורך באופיס, יש צורך בהרכבה בחנות. איזור רכישה: אילת. מתי: קניה מתוכננת באמצע מרץ. חיבורים אין צורך ביציאות/חיבורים מיוחדים. אפיק שדרוג: מחשב לשימוש של ארבע שנים לפחות. רצוי שתהיה אפשרות לשדרוג. לפחות: 8Gb RAM, מעבד מרובה ליבות 64bit. תודה רבה!

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. ערב טוב. החודש החלטתי לרכוש מחשב חדש אשר ישמש אותי בזמן הלימודים (עיצוב תעשיית. עיסוק עם פוטושופ, אילוסטריטור וסולידוורקס) ויספק את צריכי הגיימינג והמוסיקה/סרטים שלי. אינני צריך OC ו/או ציוד היקפי. יש העדפה ברורה למחשב שקט (6-8 מסולם 1-10), מעבר לזה חשוב לי שאפשר יהיה לשדרג אותו בעתיד. מערכת ההפעלה שלי תהיה ווינדוס 7 (שאני ארכוש בעצמי) הסתכלתי קצת באינטרנט ועליתי על שני מפרטים שאמורים לענות על הדרישות שלי (אני חושב). עיקר השנוי מתבצע בין כרטיסי המסך, המעבד ולוח האם. בעצם המרכיבים הכי קריטיים (או שמע אני טועה?). מבחינת ציוד שכבר יש ברשותי: יש לי צורב וכונן DVD ממחשב ישן. ההארד דרייב הוא רק 500GB, כי אני מעוניין לקצץ איפה שאפשר, כאצטרף להוסיף אני כבר אקנה עוד אחד, רק בנפח ג…

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. שלום לכולם, אני מנסה להרכיב לאבא שלי מפרט לעבודה בתקציב יחסית סימלי, היום הוא נמצא עם מחשב שכבר לא מתאים לעבודה שלו ויש צורך להתעדכן (P4 3.0 512mb ddr400). ציודי היקפי - לא נראה לי שנקנה, יש מסך19 אינץ NEC 92VM. שימוש - המחשב צריך להריץ ישומים קלים (Office, Mail , Explorer ) על WinXp או ויסטה, ולהריץ מעט פוטושופ והרבה מאוד VectorWorks שזאת תוכנת קאד. זה עיקר השימוש. שקט - לא ממש חשוב אבל שלא ישמע כמו אוטובוס, עדיף שקט יחסית אבל לא על חשבון דברים אחרים. OC - אם לא יעשו בחנות מראש אני לא מעוניין בOC. דברים נוספים : מעבד - העדפה לאינטל אפילו שזה לא משהו קריטי. לוח אם - של חברות ידועות בלבד, Asus GigaByte ועוד, לא לוחות לא מוכרים... כרטיס גרפי - מעדיף כרטיס גרפי לא משול…

• 5 תגובות
    • 602 צפיות
  12. שלום, מעוניין לקנות מחשב חדש, יש לי חלק מהחלקים, ואני מתלבט לגבי אחרים. מטרת המחשב: לעבוד בצורה כמה שיותר טובה עם Rhino 5 (תוכנה לעיצוב תלת מימד). ראו פרטים עיקריים למטה, מיד אחרי רשימת השאלות הסטנדרטית. 1. תקציב: 3,000-4,000 ש"ח. א. מעדיף לנסות ולחסוך, אבל לא מאוד קריטי. ב. ניתן לחרוג עד כ-4,500 ש"ח, אם ישפר משמעותית את הביצועים. 2. מטרת המחשב העיקרית: ריינו 5; ראו בלינק למעלה. יש אצלהם באתר overview של חומרה מומלצת, אך זה לא מספיק מפורט. המחשב מיועד לצורכי פרנסה. המחשב יחובר למסך (אולי שניים) ברזולוציה נוכחית של 768*1024, מתוך כוונה להחליף את המסכים ולהגדיל את הרזולוציה בעתיד (לא כרגע). 3. אין צורך כרגע בציוד היקפי. 4. רכיבים שיש ברשותי: דיסק קשיח WD Cavier Black 1TB …

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  13. מפרט לתחנת עבודה גרפית לסביבת אוטוקד סולידוורקס וכדומה. כולל ציוד יקפי כמובן, מסך וכדומה. עדיפות למחשב מותג של IBM.

• 5 תגובות
    • 703 צפיות
  14. Started by ARIKARCH14,

שלום, מבקש לקבל עזרה בהרכבת מפרט למחשב אדריכל בעלות של 6000 ש"ח שיתאים לעבודה בתוכנות הבאות: אוטוקאד סקצ'אפ - לפעמים עבודה על מודלים כבדים וקצת עבודת רינדור. פוטושופ - לעיתים עבודה על קבצים גדולים של 300-500 מגה. אשמח למערכת מבוססת מעבד אינטל.

15. Started by rony77,

אז ככה צריך מפרט למחשב שיהיה בחנות ויהיה מיועד לאינטרנט ושימושים בסיסיים אבל שיעבוד בצורה נורמלית ולא יקח למחשב שעה לעשות כל פעולה. צריך לכלול הכל זאת אומרת גם מסך וציוד היקפי צורב מקלדת עכבר אם אפשר גם רמקולים אפילו רמקולים של 50 שקל העיקר שיצא סאונד כלשהו ולסיום רוצה גם שיהיה כרטיס מסך נפרד ולא אחד שכלול בלוח למקרה שאולי אני ארצה לשים לי איזה משחק שם כמובן לא מתכנן לשחק שם קרייסיס אז משהו בסיסי יספיק

• 0 תגובות
    • 581 צפיות
  16. היי, אני רוצה לקנות מחשב חזק שישמש אותי לצורך עריכה גראפית דו מימדית אני צלם ועיקר העבודה יהיה ב LIGHTROOM וגם PHOTOSHOP הקבצים הם קבצי RAW בגדלים של 30MB פחות או יותר אני ממש רוצה לקנות את המחשב השבוע אז אשמח לעזרה מהירה, תודה רבה! 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? חריגה עד 5500 אם יש שיפור משמעותי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גראפית של תמונות ב LGIHTROOM ו PHOTOSHOP 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? רוצה מחשב שקט, אבל לא חייב להיות סופר שדקט, ולא על חשבון ב…

17. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך אם אפשרי ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גראפית, המרת קבצי RAW ל-JPEG ב-Batch, ווירטואליזציה, גלישה באינטרנט, Office וצפייה בסרטים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש חובבני - כנראה בתוכנות עריכה Nikon Capture NX2, DXO OPtics ואולי גם Photoshop Elements (לא CS) ווירטואליזציה על תשתית חינמית של Microsoft או Vmware. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - לא מיועד לגיימינג. …

• 5 תגובות
    • 878 צפיות
  18. בניתי לי את המפרט הבא Thermaltake 120x120x25 High Performance DC FAN LG DVD-RW GH22 x20 DUAL LAYER (black) ATA - bulk G.SKILL DDR2 4096MB (2GBx2) DUAL CHANNEL 800MHZ CL5 ANTEC Three Hundred - The Versatile Case WD 750GB-16MB AAKS - 7200RPM S-ATA II Intel Core 2 QUAD Q9300 - 2.5 GHz - 6MB cache - LGA775 - BOX Arctic-Cooling (775) Freezer 7 LP optimized for Slim Cases Thermaltake Toughpower 750W ATX 12V 2.2 & EPS 12V Cable Manageme DELL 24" 2408WFP HC Ultrasharp Black Arctic-Cooling Accelero S1 Rev. 2 GIGABYTE GA-EP43-DS3L (P43) - ATX GIGABYTE 4850 512MB GDDR3 - RETAIL

• 5 תגובות
    • 629 צפיות
  19. דרושה המלצה למפרט עפ"י הדרישות הנ"ל, ממש אבל ממש אין צורך לנצל את מלוא התקציב. דרוש מחשב שלא יצריך שדרוג כלשהו בשנתיים הקרובות. התוכנות לעריכה גראפית העיקריות שיעבדו איתן על המחשב הן: פוטושופ, פלאש, מאיה אילוסטיטור, אין דיזיין ואפטר אפקט. האם בתקציב כזה עדיף ללכת כבר על מקינטוש? תודה.

20. שלום לכולם. מחפש לקנות מחשב לסטודנט לעיצוב גראפי בתקציב של עד-5000 ש"ח (בשאיפה לרדת קצת). אין צורך במסך ובציוד היקפי. בניתי 2 מפרטים מבוססי אינטל לפי חבר שקנה אבל אני ממש לא נעול עליהם ואשמח לשיפורים / הצעות. מה דעתכם על חלופת AMD באותה הרמה (אני מניח שתהיה זולה יותר)? מפרט I - מ-KSP Intel Core 2 Duo E6600, 1066Mhz, s775, 4MB 1280 Asus P5B Deluxe s775, Conroe, P965, DDRII 800, PCI-E 990 560 1GB Kingston, DDR II 667 * 2 Asus 7900GS 256MB GDDRIII, TV, 2xDVI, PCI-E 1000 Western Digital, 250GB 7200RPM, 16MB, SATA II 320 Asus DRW-1814BLT DVD±R x18, DL x8 SATA 220 HEC Compucase CI-6A21 Black and Silver (No PSU) 210 Thermaltake TR2 Power W0090 470W Silent (24pin) 350 סה"כ…

• 16 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אולי בטיפה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גראפית, תכני hd, ואולי קצת משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). photoshop כבד. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). led 23. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת,…

• 0 תגובות
    • 585 צפיות
  22. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500שח. לא. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית עם כלים של Adobe - Photoshop, Premiere, InDesign 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? אהיה נחמד אם אהיה שקט. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן - Windows 10 …

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  23. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - עד 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - עריכה גראפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - עיצוב עם התוכנה DILIX 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. - ללא ציוד הקפי 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? לא קריטי אבל נחמד שיש 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו…

• 20 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. שלום לכולם, אני צריך לבנות מפרט למחשב, בתקציב של עד 2500 ש"ח, שייתמודד טוב עם תוכנות עריכה גרפית כמו פוטושופ ואילוסטריטור, וגם ידעו להריץ SOLIDWORKS ותוכנות עריכת תלת מיד אחרת. . מה התקציב? 2500 ש"ח 2. מטרות המחשב? עריכה גרפית תלת מימדית- בלבד. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? לא 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? צריך הרכבת מחשב 9. האם חשוב שקט? לא. 10. האם מתוכנן OC? לא למה עצלן? סתם חוזר הבייתה מאוחר... תודה גיא

• 3 תגובות
    • 703 צפיות
  25. Started by ElieG,

1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית מכל הסוגים וציור עם לוח Cintiq של וואקום. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תוכנות אדובי ותוכנות איור למיניהן. (אני רוצה לפתוח אופציות לעריכת וידאו ותלת מימד. לדוג' פיסול בתוכנות כמו Zbrush [עם הוואקום]. ברור לי שזה לא התקציב האידאלי לתלת ואפטר אפקט אבל מה שנכנס) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא לגיימניג בכלל. 3. האם …

• 67 תגובות
    • 7.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים