ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,474 דיונים בפורום זה
-
חבר שאל אותי לחוות דעתי על המפרט +המחיר הבאים. אני, לעומת זאת, אשמח לשמוע את דעתכם..
-
- 5 תגובות
- 697 צפיות
-
-
טוב, אז אחרי שאחד החברים פה הציע הצעה שאי אפשר לסרב לה (http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=345164.msg2983025#msg2983025), החלטתי להעזר בשרותי המומחים בפורום. אני צריך להרכיב מפרט לעבודות משרדיות, דהיינו: עפ"י רוב כתיבה בWORD, קצת סרטים, ומדי פעם אינטרנט. לא יותר. לא משחק משחקים כבדים, לא מבצע עבודות גרפיות. מה שחשוב לי שיהיה במחשב - נוחות עבודה עם וורד (מסך נורמלי, עם אפשרות לשבת מולו הרבה זמן), מסך עדיף דק 19", אם אפשר להכניס בתקציב גם מסך Pivot מה טוב, ו - עוד דבר די חשוב - עדיף שיהיה בכמה שיותר תשלומים. אשמח לענות על כל שאלה שתצוץ, ולראות הצעות למפרטים כמובן. תודה מראש!
-
- 1 תגובה
- 549 צפיות
-
-
היי אנשים! צריך מחשב לעריכת וידאו ולאפטר [+מעט גיימינג]. משדרג עמדה קיימת, כך שאעביר ממנה את כרטיס המסך [gtx970] ואת כל ההאאדיסקים והSSD כך שכל מה שצריך למפרט זה מעבד+קירור\זכרונות [32+מקום לשדרוג ל 64]\קייס \לוח אם \ספק כוח \כרטיס M2 [שיחליף את ה- SSD Samsung 840 pro- שכרגע יש לי עליו את מערכת ההפעלה]. בגדול, מטרתי היא לבנות מערכת שתשרוד הרבה שנים. אני כבר 9 שנים על מערכת i7 דור 1 שעבדה יפה. . מה התקציב המקסימאלי? 7k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשרי כל התקציב. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במיד…
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך אם אפשר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית, CAD, 3D, קצת משחקים ושימושים רגילים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Solid works, Autodesk Inventor, NX7.5, Mastercam, SolidCam, Autocad סוליד ואינוונטור בשימוש כבד. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. הכל מהכל -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפ…
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
תקציב: 4000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל במידת הצורך עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 מה שימושי המחשב? After effects פוטושופ CS6 3D Max Studio Illustrater Cinema 4D משחקים פחות. הרזולוציה היא 23 אינץ' 1920X1080. בקרוב אני יחבר עוד 2 מסכים כאלה. לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? האם יש צורך בציוד הקפי? לא האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כן, ברשותי כונן קשיח של 1TB, מארז CM690, ספק 550W של חברת CORSAIR. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10? לא חשוב. מעדיף שלא לעשות OC. לא צריך מערכת הפעלה. חנות ספציפית? מעדיף KSP. תודה רבה לכולם.
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? - 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - אפשר לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - עבודה של לפחות 8 שעות ביום א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). photoshop , VISUAL STUDIO , הרבה דפדפנים במקביל , אולי מכונה\ות וירטואלית. - הכל באופן שימוש גבוהה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - PES2013 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 2 מסכים 22 אינץ' 1680X1050 בהמשך מתו…
-
- 1 תגובה
- 595 צפיות
-
-
אהלן אנשים, אני מעוניין לקנות מחשב חדש: 1. מה התקציב המקסימאלי? 6K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בוא נזרום 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גראפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Photoshop, Lightroom, Matlab ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא חושב -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 24" DELL 2412 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש …
-
- 5 תגובות
- 996 צפיות
-
-
היי, אני מעוניין להרכיב מערכת לעיבוד תמונה: פוטושופ בעיקר, ועיבודים כבדים במטלב. חשוב לי מאוד השקט ולכן ארצה את עצתכם בעניין. ברשותי i7-3770k לוח אם Z77 וכונן Intel SSD 520, 180GB. אני מעוניין לקנות את הרכיבים הבאים: [table][tr][td][/td][td][/td][td][/td][td] [/td][td]G.Skill 4x4GB DDR3 1600Mhz Ripjaws Z Edition Quad Channel CL9-9-9-24 [/td][/tr][tr][td] [/td][td] [/td][td][/td][td][/td][td][/td][td]Asus HD 6870 1GB GDDR5 DX11 2xDVI 2xDP PCI-E [/td][td] [/td][/tr][tr][td] [/td][td] [/td][td][/td][td][/td][td][/td][td]Seagate 2TB Barracuda 7200RPM 64MB Sata III ST2000DM001[/td][td] [/td][/tr][tr][td] [/td][td] [/td][td][/td][td][/td][td][/td][td]Thermaltake Toughpowe…
-
- 7 תגובות
- 987 צפיות
-
-
או קיי תראו, מזמן כבר לא התעסקתי בחומרה ככה שאם אני מפספס משהו - תדאגו לציין לי את זה המחשב מיועד : פיתוח תוכנה, שרת LAMP:Linux,Apachi,MySql,PHP + תחנת עבודה רגילה. מה שאני לא רוצה ולא מצפה ממנו זה ביצועים טובים ב 3D אני לא מתכוון לשחק בו ולא רוצה לתת סיבה לאף אחד אחר גם ;D מפרט : לוח אם : ABit NF7-SL מעבד : AMD Athlon XP 2800+ BOX 0.13 MK BARTON 512K זכרון : DDR 512 mb 3200 PC400 GEIL GOLDEN DRAGON VALUE דיסק קשיח : Western Digital 120 gb 7200 SATA 8 mb Buffer כרטיס מסך : SAPPHIRE - ATI 9200SE 128mb DVI Retail - הכי זול עם DVI שיכולתי למצוא, יש לכם הצעה יותר טובה ? מארז : COMPUCASE CI-6aR1 300w ATX SUPER MIDI (White & Blue) TOWER CASE * הדבר הזה כ…
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
Pentium 4 3.2GHz 1M 800FSB LGA775 Abit AG8 TwinMOS 2X512 400Mhz Wastern Digital 120GB, 7,200RPM, 8MB Buffer, 8.9ms avg, Serial ATA/150 Floppy Mitsumi Sparkel GeForce 6600 PCI-E LG DVD RW GSA-4160B X16 Double Layer Super Multi + Software אני אודה לכם אם תוכלו לתת הערות ולהציע תיקונים.... תודה רבה! ניר
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי לכולם, אני צריך מפרט לעריכת תלת מימד לחבר. הוא משתמש בתוכנות הבאות: maya solidworks 3dmax mastercan (משהו כזה) אני צריך מפרט בתקציב של עד 4000 ש"ח, לא כולל ציוד היקפי. אשמח גם להצעה נפרדת ל2 מסכי 23-24" שיתאימו לעבודה כזאת. המפרט שאני חשבתי עליו הוא I5 2500, 4GB DDR3, 1TB F3, אני חלוק בנוגע לכרטיס מסך חשבתי על GTX460 של גיגהבייט הוא נראה גם שיש לו קירור איכותי, מארז אנטק 2 האנדרד או משהו בסנגון עם איוורור ראוי היות והמחשב הולך לרנדר המון, וספק של קוריסר 650 כך שאם הוא ירצה הוא יוכל להוסיף כרטיס נוסף או משהו דומה. מה דעתכם? אני חלוק בכרטיס מסך ובספק, האם לקחת כרטיס חזק יותר?אחר? הספק הוא כרגע אוברקיל, האם יש יתרון בSLI לסוג העבודה שהוא רוצה לעשות?
-
- 3 תגובות
- 722 צפיות
-
-
מדובר במפרט לסטודנטית שמתחילה ללמוד עיצוב אינטראקטיבי. התוכנות/שימושים: פוטושופ, פלאש, אילוסטרייטור, אפטר אפקט, דיירקטור, 3D-MAX, פרמייר פרו, דרים יוזר.. המחשב יקנה בKSP. לא יהיו משחקים וOC. אין UPS. הרכבתי את המפרט הבא:[table] [tr][td] מעבדי אינטל [/td] [td] כמות [/td] [td]מחיר[/td] [td] סה"כ[/td] [td][/td][/tr] [tr] [td][/td] [td]Core i5 2400 3.1Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray [/td] [td] 1 [/td] [td] 810 [/td] [td] 810 [/td] [td][/td][/tr] [tr] [td][/td] [td] לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE[/td] [td] כמות [/td] [td]מחיר[/td] [td] סה"כ[/td] [td][/td][/tr] [tr] [td][/td] [td]H67M-D2-B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel H67, DDR3 1333, 2xPCI-E, D…
-
- 6 תגובות
- 957 צפיות
-
-
אני צריך מחשב לבית דפוס העוסק עם התוכנות: FlexiSign, Photoshop. המטרה היא שהמחשב ישרת את המטרה ולא מעבר. לא צריך מפלצת אני לא יודע בדיוק מה רצוי לכלול במפרט למחשב מהסוג הזה ולכן אני זקוק לעזרתכם. אין צורך בציוד היקפי. רק המחשב עצמו. ללא OC. תודה מראש!
-
- 36 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
המכשיר מיועד לעיצוב בחברה
-
- 2 תגובות
- 699 צפיות
-
-
הרכבתי מפרט עבור מחשב המיועד לעיצוב גראפי, דגש על עוצמת העיבוד. ללא משחקים! שיהיה שקט באופן סביר ויפלוט כמה שפחות חום . מתוכנן OC בין 3.6 ל 3.8GHZ ... אני צריך את המחשב בעיקר בשביל חבילת CS3 ,וקצת לתוכנות כבדות אחרות ותוכנות תלת-מימד ו Fractal ... : Bryce,Vue,Maya,Zbrush,Poser,Terragen,solidworks TextureMaker,Apophysis,INCENDIA... עד 4000 ש"ח ללא ציוד היקפי מIQPC קונה מחר !! שוקל לקחת CM600 במקום ה 590 ולוח אם זול יותר . מעבד: [..] INTEL CORE i5 S1156 2.66GHz 750 : "SLBLC" - BOX - זמין במלאי ₪1060 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-P55-UD3 ₪750 זיכרון: [..] G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR3 1333 CL7 - RIPJAWS - F3-10666CL7D-4GBRH ₪539 כרטיס מסך: [..] SAPPHIRE HD4650 512…
-
- 0 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם המפרט מיועד בעיקר לעיצוב גרפי 2D בפוטושופ, אילוסטרייטור ואינדיזיין אבל גם למשחקים. חשוב שהמחשב יהיה כמה שיותר שקט. מתוכנן OC עדין כנראה בחנות, אבל זה פחות חשוב. בעניין המעבד אני נוטה לכוון E8400/8500 אלא אם כן יש יתרון לארבע ליבות בעבודה על כמה תוכנות פתוחות במקביל, אשמח להארות בנושא.
-
- 20 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין במפרט מחשב לעבודה בעיצוב גרפי. התקציב הוא כ-5000 ש"ח. מצד אחד - אין חובה לכסות את כל התקציב אם אין צורך, מצד שני - ניתן לחרוג במעט אם הסיבה טובה מאוד. המחשב ישמש לעבודה ממושכת ויומיומית בתוכנות: Photoshop, 3D Studio Max, Solidworks בגרסאותיהן החדשות. אין צורך בציוד היקפי (יש לי מסך מתאים, מקלדת, עכבר ורמקולים), או בכונן דיסקטים. יש צורך בצורב DVD. אין צורך במערכת הפעלה. על המחשב להיות שקט עד כמה שניתן, בלי לפגוע בביצועים בצורה משמעותית. לא מתוכנן OC אי-פעם, כך שאין חשיבות ליכולות ה-OC של המרכיבים. המחשב אמור להיות שימושי כמו שהוא למשך כמה שנים. שידרוג יתכן, אך לא מתוכנן. אם אפשר, נא להתייחס לרשת אייבורי http://www.ivory.co.il היות ויש לה סניפים הן …
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום רב, אנא עזרו להרכבת מחשב עבור סטודנטית לעיצוב גרפי, כזה שיפעיל בצורה מיטבית את Adobe Creative Suite 5, בעל אופק שדרוג, וכן הרצת משחקים חדשים עד כמה שאפשר. תקציב: 2,500-4,000 לא חייבים לנצל את כל התקציב, אבל גם לא לחסוך בקיצוניות. שימושי המחשב: שימוש כבד בתוכנות גרפיות (Adobe CS5, שרטוט, תלת-מימד וכו') וגם שימושים אחרים עם גרפיקה (משחקים, וידאו HD וכו') ברמה מקצועית גבוהה מאוד לשימוש פרטי, אבל לא תחנת עבודה מפלצתית ברמה מסחרית. כרגע המחשב יחובר למסך 20", אבל שיתאים בעתיד להריץ גרפיקה חלקה לפחות על מסך 24" ברזולוציה טבעית. לא נדרש ציוד הקפי. במפרט יש לכלול את כל הרכיבים הנמצאים בתוך המחשב. חשיבות השקט בסולם 1-10 היא 8. לא מתכונן OC. צריך לכלול הרכבה ובדיקה בחנות, לא נד…
-
- 3 תגובות
- 714 צפיות
-
-
כותרת. אני צלם, צריך את המחשב לתיקון תמונות ובעתיד לעריכה מאסיבית יותר (לומד פוטושופ). חשבתי לקחת משהו פשוט ובר שידרוג כרגע, ואשדרג כשאצטרך. תודה.
-
- 3 תגובות
- 821 צפיות
-
-
שלום, אחי מעוניין ברכישת מחשב חדש, אבקש את עזרתכם בנוגע למפרט. תקציב מקסימלי: 4000 שקלים. הצרכים: - עבודה עם Adobe Illustrator, Photoshop ותוכנות גרפיקה (דו מימד) קלות, גלישה, מוזיקה ואינטרנט. - מארז לא פנסי מדי, שיהיה שקט למדי (לא קריטי) ועם עיצוב נקי. - נפח של כונן - עדיפות לטרה, באם לא נכנס בתקציב - אז חצי ג'יגה. ציוד נדרש: אין צורך במקלדת ועכבר, אין צורך במסך (המסך יהיה u2312hm). אם יש תקציב מיותר, אפשר לבדוק אם ניתן להוסיף מקלדת ועכבר אלחוטיים. תודה רבה
-
- 2 תגובות
- 826 צפיות
-
-
אהלן! מעוניין להרכיב מפרט למחשב: סכום: עד 4000 צורך: לצורך עיצוב גרפי (AfterEffects , illustrator, PhotoShop, Cinema4D\Maya), ציוד היקפי: ללא. שקט פעולה: עדיפות לפעולה שקטה, המחשב לא בחדר עבודה נפרד. בלית ברירה נקודת פשרה למול תקציב. OC: עדיף אפשרות לOC עתידי. לא יהיה מיידי. OS: יש צורך לכלול מערכת הפעלה (ומעלה 10 windows) , אין צורך באופיס, יש צורך בהרכבה בחנות. איזור רכישה: אילת. מתי: קניה מתוכננת באמצע מרץ. חיבורים אין צורך ביציאות/חיבורים מיוחדים. אפיק שדרוג: מחשב לשימוש של ארבע שנים לפחות. רצוי שתהיה אפשרות לשדרוג. לפחות: 8Gb RAM, מעבד מרובה ליבות 64bit. תודה רבה!
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ערב טוב. החודש החלטתי לרכוש מחשב חדש אשר ישמש אותי בזמן הלימודים (עיצוב תעשיית. עיסוק עם פוטושופ, אילוסטריטור וסולידוורקס) ויספק את צריכי הגיימינג והמוסיקה/סרטים שלי. אינני צריך OC ו/או ציוד היקפי. יש העדפה ברורה למחשב שקט (6-8 מסולם 1-10), מעבר לזה חשוב לי שאפשר יהיה לשדרג אותו בעתיד. מערכת ההפעלה שלי תהיה ווינדוס 7 (שאני ארכוש בעצמי) הסתכלתי קצת באינטרנט ועליתי על שני מפרטים שאמורים לענות על הדרישות שלי (אני חושב). עיקר השנוי מתבצע בין כרטיסי המסך, המעבד ולוח האם. בעצם המרכיבים הכי קריטיים (או שמע אני טועה?). מבחינת ציוד שכבר יש ברשותי: יש לי צורב וכונן DVD ממחשב ישן. ההארד דרייב הוא רק 500GB, כי אני מעוניין לקצץ איפה שאפשר, כאצטרף להוסיף אני כבר אקנה עוד אחד, רק בנפח ג…
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מנסה להרכיב לאבא שלי מפרט לעבודה בתקציב יחסית סימלי, היום הוא נמצא עם מחשב שכבר לא מתאים לעבודה שלו ויש צורך להתעדכן (P4 3.0 512mb ddr400). ציודי היקפי - לא נראה לי שנקנה, יש מסך19 אינץ NEC 92VM. שימוש - המחשב צריך להריץ ישומים קלים (Office, Mail , Explorer ) על WinXp או ויסטה, ולהריץ מעט פוטושופ והרבה מאוד VectorWorks שזאת תוכנת קאד. זה עיקר השימוש. שקט - לא ממש חשוב אבל שלא ישמע כמו אוטובוס, עדיף שקט יחסית אבל לא על חשבון דברים אחרים. OC - אם לא יעשו בחנות מראש אני לא מעוניין בOC. דברים נוספים : מעבד - העדפה לאינטל אפילו שזה לא משהו קריטי. לוח אם - של חברות ידועות בלבד, Asus GigaByte ועוד, לא לוחות לא מוכרים... כרטיס גרפי - מעדיף כרטיס גרפי לא משול…
-
- 5 תגובות
- 608 צפיות
-
-
שלום, מעוניין לקנות מחשב חדש, יש לי חלק מהחלקים, ואני מתלבט לגבי אחרים. מטרת המחשב: לעבוד בצורה כמה שיותר טובה עם Rhino 5 (תוכנה לעיצוב תלת מימד). ראו פרטים עיקריים למטה, מיד אחרי רשימת השאלות הסטנדרטית. 1. תקציב: 3,000-4,000 ש"ח. א. מעדיף לנסות ולחסוך, אבל לא מאוד קריטי. ב. ניתן לחרוג עד כ-4,500 ש"ח, אם ישפר משמעותית את הביצועים. 2. מטרת המחשב העיקרית: ריינו 5; ראו בלינק למעלה. יש אצלהם באתר overview של חומרה מומלצת, אך זה לא מספיק מפורט. המחשב מיועד לצורכי פרנסה. המחשב יחובר למסך (אולי שניים) ברזולוציה נוכחית של 768*1024, מתוך כוונה להחליף את המסכים ולהגדיל את הרזולוציה בעתיד (לא כרגע). 3. אין צורך כרגע בציוד היקפי. 4. רכיבים שיש ברשותי: דיסק קשיח WD Cavier Black 1TB …
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מפרט לתחנת עבודה גרפית לסביבת אוטוקד סולידוורקס וכדומה. כולל ציוד יקפי כמובן, מסך וכדומה. עדיפות למחשב מותג של IBM.
-
- 5 תגובות
- 713 צפיות
-