ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,474 דיונים בפורום זה
-
מטרות עיקריות לנייד: אינטרנט,עבודות,מוזיקה,סרטים ושאר תוכנות למיניהם. לא שולל ת'אפשרות להריץ איזה משחק (לא כבד במיוחד) - אז שלא תיהיה מגבלה חריגה בעיניין. שיהיה מובנה במחשב את כל מה שצריך לחיבור לאינטרנט אלחוטי \ או רגיל ובנוסף שיכיל את כל החיבורים השימושיים (השימושיים באמת..) חשוב לי שיהיה מעבד מהיר כמה שאפשר וזכרון פנימי כנ"ל שיאפשרו עבודה נוחה ללא תקיעות והמתנות מיותרות והארד דיסק של 60ג' +-. אני רוצה שזה יהיה מבית IBM (חח..מבית..) ממ... וזהו בגדול אני חושב, אה.. שלא יישקול יותר מידיי. תודה רבה : )
-
- 1 תגובה
- 684 צפיות
-
-
צריך מחשב נייד- המחיר לא ממש משנה (עדיף שלא יהיה יותר מ7 k אבל זה דיי גמיש) כמה שיותר נמוך יותר טוב דרישות: משקל נמוך אורך חיי סלולה ארוך כונן קורא dvd אינטרנט אלחוטי תודה מראש לכולם!
-
- 12 תגובות
- 749 צפיות
-
-
אני מחפש מחשנ נייד קטן דוגמת ה - IBM X40, כמובן במחיר סביר אם אפשר בסביבות 5000 שקל. מעבד סנטרינו, יציאה לטלויזיה, 512MB זכרון, USB2, Wifi. מסך ''12. לא חייב צורב.
-
- 0 תגובות
- 704 צפיות
-
-
אהלן חברה..אשמח לעזרה בנושא.. מחפש נייד בתקציב של עד 2500+- (אפשר לחרוג קצת, לא יותר מדי). מסך קטן כמה שאפשר (14.1 בהחלט מתקבל)... לא משהו מיוחד מדי, מחשב שמיועד לגלישה באינטרנט ולראית קבצי אופיס. לא חייב להריץ ויסטה, XP בהחלט מספק.... אשמח לקבל מפרט וכן חנות אמינה... תודה מראש לעוזרים נ.ב סליחה על ההפרה של החוקים...
-
- 6 תגובות
- 736 צפיות
-
-
היי. דוד שלי רוצה לקנות מחשב נייד,עד ה 5,000 ש"ח. והוא ביקש בכל לשון של בקשה - לא מעבד סלרון! (כן.. ככה זה שקוראים בעיתונים ש סלרון זה גרוע.) חוץ מיזה,הוא צריך את המחשב לצרכים פוטושופיים,קצת משחקים,וורד,והכי חשוב - גלישה מהירה ללא תקיעות באינטרנט. עכשיו, זו בעיה.. מאיפה אני מסיג לעזאזל מפרט לנייד מתחת ל 5,000 שהוא לא סלרון?
-
- 3 תגובות
- 746 צפיות
-
-
האם מפרט מתאים לעבודה בפוטושופ 3dmax? מעבד ליבה כפולה חזק Intel Core i5-520M 2.4Ghz · זיכרון בנפח של4096MB DDR3 · דיסק קשיח בנפח 500GB 7200RPM · מסך רחב HD 1366*768 ''15.6 · תקשורת אלחוטית, מצלמה מובנית, כרטיס מסך nVidia 1GB · Windows 7 Premium · אחריות יצרן HPכולל איסוף והחזרה תודה
-
- 1 תגובה
- 669 צפיות
-
-
שלום שלום. אני תלמידת אנימציה בבצלאל שחיה במעונות, בגלל זה אני צריכה דווקא לפטופ. וצריכה שהוא יסחוב תוכנות תלת ועריכת סרטים כבדות, בעיקר MAYA 8.5. אשמח לכל עצה ודעה של מלומדים כמוכם. תודה רבה ויום טוב. [br]פורסם בתאריך: 8.04.2008 בשעה 17:59:58 אני יודעת שלא יפה לדחוף את זה לראש הרשימה, אבל אני ממש צריכה את עזרתכם.... אולי מישהו בכל זאת?
-
- 3 תגובות
- 576 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך כמה שיותר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-400 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה גרפית בעיקר, מיועד לסטונדט בקורס גרפיקה, כל תוכנות Adobe 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? מסך, סט מקלדת ועכבר. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?6-7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? רק הרכבת מחשב. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות…
-
- 5 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
היי, אשמח לעזרה במציאת מחשב או בנית מפרט שמתאים מרוב עצות כבר התבלבלתי.. השימוש העיקרי שלי הוא תוכנות אדובי למינהן וקצת תוכנת מידול בתלת מימד.. עד היום עבדתי עם נייח שפשוט קרס.. הבנתי שמה שחשוב הוא המעבד, הכרטיס מסך, והזיכרון של המחשב.. עד כאן הגעתי למסכנה שעדיף את הרכיבים הבאים: מעבד - 9700 intel i7 זיכרון - 16 RAM כרטיס מסך - nvidia geforce GTX 8GB רוצה להשקיע במחשב 5.5K גמישה עם יש צורך ניקר בכך.. (ללא עלות המסך וציוד נלווה) האם סכום זה הגיוני? אשמח לעזרה לדעת מה עוד לצרף לפרט. בנוסף- האם כל מה שצריך לשים עליו דגש במסך זה הIPS או שיש עוד דברים חשובים במסך לעיצוב גרפי ?
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייח חזק מאוד- עם הרבה ליבות ומספיק זיכרון, אבל שיהיה שקט- כי הוא יישב אצלי במשרד. הוא בנוסף צריך להיות אמין- הוא אמור להתמודד עם הרצת סימוליצות- ז"א תוכנות שיעסיקו את המעבדים שלו ברציפות (24/7) במשך כמה חודשים. צריך שיהיה גם כרטיס מסך של NVIDIA, כי אני רוצה להשתמש ב- CUDA להרצת Deep Learning. התקציב הוא עד 20,000 ש"ח (על חשבון העבודה...) הנה מפרט שהציעו לי. הוא מכיל רכיבים יקרים כדי להתמודד עם העבודה הרציפה: CPU: AMD R9 5950X 16-Core 32-Threads 3.4GHz up to 4.9GHz 64MB Motherboard: Gigabyte X570 AORUS XTREME (16 phases) CPU cooler: be quiet! Dark Rock 4 Pro CPU Cooler GPU: RTX 3070 Gigabyte Aorus Master 8GB G…
-
- 6 תגובות
- 879 צפיות
- 1 follower
-
-
היי, מחליף שרשור קודם שלי שפורסם ללא השאלון. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500 ש"ח. ניתן לחרוג עד 3000 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? מיועד לילד בגיל 14: משחקי רשת בעיקר, סרטונים ומסמכים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא מספיק חשוב בשביל לשלם תוספת. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפי…
-
- 1 תגובה
- 864 צפיות
-
-
היי, אני מנסה להרכיב מפרט למחשב נייח שישמש לסימולציות באדריכלות, באמצעות Unity3d. המחשב יחובר ל-3 מסכי Full HD גדולים שכבר נרכשו והאביזרים הנלווים הרגילים, אולי בעתיד גם למשקפי VR. חלק מהסימולציות דורשות חישובים גרפיים כבדים בזמן אמת (בשביל first person view בסביבות מורכבות), וחלקן דורשות הרצה של מודלים עמוסים בחישובים לקבלת תוצאה סופית. כך שרצוי שרוב התקציב יילך לטובת CPU ו-GPU. התקציב הוא 10,000 ש"ח (כולל מע"מ) לרכיבים הבאים: מעבד - הכי טוב שאפשר במסגרת התקציב (לא מתוכנן OC) כרטיס מסך - הכי טוב שאפשר במסגרת התקציב RAM - 32GB SSD - 256GB יספיקו לוח אם - לא צריך להיות מטורף, רק לתמוך בדברים הבסיסיים שיש בכ…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מנסה שוב את מזלי - אשמח להמלצות על מפרטים למחשב נייח למשחקים ושימוש כללי עד 5000 שקל. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 ש"ח, אפשר לחרוג בקצת אם יש סיבה טובה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים (Quake Champions, Doom, Starcraft2, etc), תכנות, ושימוש כללי 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 7/10 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של ה…
-
- 7 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
באופן כללי מדובר במחשב נייח לשימוש בסיסי (גלישה באינטרנט, כתיבת מיילים) לשימוש אנשים מבוגרים ללא הבנה טכנולוגית ולכן רצוי אחריות של 3 שנים בלי אותיות קטנות קיבלנו הצעה מחנות למחשב ממותג לנובו ב 1.8K ללא מסך (דיסק 250GB,זיכרון 2GB מעבד אינטל E5???, לוח אם אינטל כרטיס מסך OB, אחריות לשנה בלבד) או מחשב דומה לא ממותג עם 500GB ב100 ש"ח פחות) 1. מה התקציב המקסימאלי? רצוי באזור 2.5K עם חריגות לשני הכיוונים (רצוי כלפי מטה...) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לחרוג עד 3K אבל רק אם באמת החריגה מחוייבת ואם אפשר להסביר להדיוטות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינ…
-
- 5 תגובות
- 598 צפיות
-
-
שלום לעוזרים , מחפש מחשב נייח בתקציב 1,500 ₪ - 2,000 ₪ כמחשב ביתי / משרדי. מה התקציב המירבי? 2,000 ₪ מה שימושי המחשב? שימוש ביתי ועבודה משרדית. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך במערכת הפעלה, יש צורך בהרכבת המחשב. מתי מתוכננת קניית המחשב? במיידי או בקרוב. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן בנוגע ליציאות וחיבורים ספציפיים? לא. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: המחשב ישמש בעיקר לשימוש ביתי , Office , וכו'. תודה מראש לעוזרים.
-
- 12 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
שלום חברים, אני מעוניין להשתדרג ולרכוש מחשב חדש עבור גיימינג ופיתוח (פרויקטים גדולים). כרגע יש לי 1060 שאני הולך לחבר אותו למחשב, אני נוטה לשדרג כ.מ. כל שנתיים-שלוש, לכן אשמח אם נבחר במעבד שיהיה רלוונטי עבור גיימינג גם בטווח הרחוק. המון תודה לכולם! 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עבודה משרדית ופיתוח א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
סליחה על הפוסט הקודם פשוט לא שמתי לב :-\ קודם כל אני מחפש מחשב בעיקר לשימוש של סטודנטים וגם להריץ משחקים בינוניים אבל חשוב שיהיה אמין ולא סתם חומרה זולה שיתחיל להתקלקל אחרי שנה...יחסית למחיר בחרתי במפרט מוכן של KSP בעיקר רציתי לקבל חוות דעת על המסך הזה,חברה לא כל כך מוכרת אבל בגלל שרציתי LCD לא יקר מאוד בחרתי בזה ואמרו לי שזה מסך טוב(לא הכי טוב אבל בסדר) מה אתם אומרים זה שווה את המחיר??איך הביצועים שלו נחותים או שאפשר להגיד בינוני??והאם זה שווה את המחיר שלו?? מעבדי אינטל Pentium D 2.8Ghz, s775, 2x2MB, DualCore (915) לוחות אם למעבדי אינטל ASROCK ConRoe945G-DVI s775, 945G, DDRII 667, PCI-E זכרונות DDR II 667 512MB Starex דיסקים קשיחים Hitachi Deskstar 160GB…
-
- 15 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני יחסית חדש פה. הייתי מעוניין להמלצות למחשב נייח עד 3800 ללא מסך וללא מקלדת ועכבר. המחשב לצרכי עבודה משרדית + משחקים שיעבדו בצורה טובה לשנה הקרובה (עדיפות למארז עם מאוורים שקטים יחסית). בנוסף הייתי רוצה לשמוע את דעתכם בנוגע לויסטה - האם לחכות עם הרכישה לעוד חודש-חודשיים (לא מתכוון לחכות יותר מזה) והאם מחשב ברמת מחיר הזה יכול לרוץ טוב עם ויסטה או שעדיף להשאר עם ה XP PRO. תודה רבה !
-
- 4 תגובות
- 578 צפיות
-
-
שלום, אני צריך מחשב נייח חזק, כאשר אני רוצה להשתמש בו כמארח של כמה מכונות וירטואליות (לצורך לימוד לMCITP ועוד קורסים דומים...) ובנוסף אם אפשר, שידע גם להריץ משחקים בצורה טובה - לא מדבר על קרייסיס על המקסימום, אבל COD, ספלינטר סל וכו' ברמה טובה. בשביל המשחקים אין לי בעיה לקנות כרטיס גרפי טוב יותר בנפרד. זה מפרט אחד שהציעו לי: HP Compaq dc5850 Microtower PC VS727UA 2.6ghz מעבד AMD Phenom 9600B Quad-Core Processor, 2293 MHz X2, 2GB של זיכרון DDR2, 800 MHz כונן קשיח WD 320GB. DVD+/-RW optical drive with LightScribe Technology, integrated AMD ATI Radeon 3100 graphics. מציעים לי אותו באזור ה1700-1900(עוד לא סגור) בקיצור, אשמח לעזרתכם
-
- 13 תגובות
- 2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך במידת האפשר. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 ש''ח חריגה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עם דרישות גרפיקה גבוהה, תכנות כבד (קומפילציה וכו') אמולטורים של אפליקציות, מכונות וירטואליות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). android studio, photoshop ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב אין לי דוגמא ספציפית, אבל שיוכל להריץ את המשחקי…
-
- 1 תגובה
- 954 צפיות
-
-
שלום לכם, אני לומדת אדריכלות, התוכנות שאשתמש בהן כל הידוע לי כרגע הן אוטוקאד ורוויט, מניחה שבעתיד יהיו עוד תוכנות. אוטוקאד הבנתי שתומכת בריבוי ליבות, חשוב לי בעיקר שהתוכנות הללו ירוצו ולא אתקל בקשיים ו"מריחות" בעבודה איתן. קיבלתי הצעה למחשב נייח והיות ואני לא הכי מבינה בפרטים אשמח לשמוע את דעתכם עליו. מעבד- INTEL E7500 2.93GHZ 1066MHZ 3MB לוח אם- INTEL LOS INDIOS G43 L1G + 1333MHZ דיסק קשיח- 500GB SAMSUNG 7200 RPM זכרון- DDR2 2GB 800 KINGSTONE/PATRIOT כרטיס מסך- GT220 1GB אז הבנתי מהתגובות שלכם שהמפרט הנ"ל לא שווה. אשמח אם תוכלו לכוון אותי, באמת שאני לא מבינה בזה. אם אתם יודעים על חנות אמינה, אני מתגוררת באיזור חולון-בת ים. תודה רבה, הילה.
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני מחפש מפרט הכי זול למטרת ניסויים, ככה שאם ישרף לי רכיב אני לא אבכה מה שחשוב זה שיהיה מעבד AMD כזה שאפשר לפתוח לו ליבה +ל.אם תואם , קירור למעבד הכי פשוט בעל מאוורר 120ממ. כרטיס מסך זול אבל שיהיה לו אפשרות ניתור טמפ' (לא כולם מראים) זיכרון מינימלי , ללא HDD , ללא מארז . המטרה של המחשב תהיה רק להריץ מבחנים על המעבד והכרטיס גרפי ולכן חשוב ניתור טמפ'.. ספק לא צריך - יש לי 400W . תודה
-
- 3 תגובות
- 781 צפיות
-
-
סבא שלי הוא פרופ' למתמטיקה ופיזיקה שנותן שיעורים פרטיים; לאחרונה הוא החליט שהוא רוצה להיעזר באינטרנט ובמחשב בשיעוריו. הוטלה עליי המשימה לבנות לו מפרט יציב, לשימושים בסיסיים ביותר אך בלי להתקמצן ולחףף (ז"א, לא לקנות זבל מאייבורי ושות'). אני מניח שכפול ליבה של AMD ולוח עם המינימום הנדרש (VGA ו-SATA) יספיקו. בנוסף, אני סבור שהוא יעדיף מסך מרובע אשר ישמש כ-95% מהזמן לשימושים "משרדיים" -- ללא מולטימדיה כלל, מה שאומר שהעדיפות היא לבהירות ולא לזמן התגובה. אשמח להצעות ורעיונות.
-
- 5 תגובות
- 798 צפיות
-
-
כן, קונים לסבא וסבתא שלי מחשב.. מאייבורי (למרות כל מה שאומרים עליה).. כמו שאתם מבינים מהשם (סבא וסבתא) הם בקושי יודעים מה זה מחשב.. אני צריך ללמד אותם - כלומר, חלקים זולים שימושים: אינטרנט בסיסי.. (משחקים וסרטים וכל זה בכלל לא!..) צריך מסך lcd 19, לא חשוב ms,ניגודיות,בהירות, (לא wide), עדיפות שהמסגרת לא תהיה שחורה תקציב 1700-1900 (לא יותר) שיהיה כולל מסך, מקלדת, עכבר, רמקולים, צורב (הכל בסיסי ביותר) *אני בכלל לא בטוח שהם צריכים כ. מסך חיצוני, נראה לי משולב יספיק.. לא ? מקלדת אני רוצה Microsoft Multimedia Keyboard (כחול) יש הצעות..?
-
- 4 תגובות
- 779 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! התקציב המקסימלי הוא 1800 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל את כולו במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 50 שקלים גג 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? המחשב הוא מחשב שישמש את סבא וסבתא שלי, שהם בני 85, לשימושים פשוטים כמו אינטרנט, שיחות וידאו עם הנכדים, ושיחות סקייפ עם הקרובים מחו"ל. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). שימוש מזדמן ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: לא מיועד למשחקים כלל. * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? לא צריך מס…
-
- 5 תגובות
- 703 צפיות
-