עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. מנסה שוב את מזלי - אשמח להמלצות על מפרטים למחשב נייח למשחקים ושימוש כללי עד 5000 שקל. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 ש"ח, אפשר לחרוג בקצת אם יש סיבה טובה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים (Quake Champions, Doom, Starcraft2, etc), תכנות, ושימוש כללי 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 7/10 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של ה…

• 7 תגובות
    • 3.1k צפיות
  2. באופן כללי מדובר במחשב נייח לשימוש בסיסי (גלישה באינטרנט, כתיבת מיילים) לשימוש אנשים מבוגרים ללא הבנה טכנולוגית ולכן רצוי אחריות של 3 שנים בלי אותיות קטנות קיבלנו הצעה מחנות למחשב ממותג לנובו ב 1.8K ללא מסך (דיסק 250GB,זיכרון 2GB מעבד אינטל E5???, לוח אם אינטל כרטיס מסך OB, אחריות לשנה בלבד) או מחשב דומה לא ממותג עם 500GB ב100 ש"ח פחות) 1. מה התקציב המקסימאלי? רצוי באזור 2.5K עם חריגות לשני הכיוונים (רצוי כלפי מטה...) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לחרוג עד 3K אבל רק אם באמת החריגה מחוייבת ואם אפשר להסביר להדיוטות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינ…

• 5 תגובות
    • 589 צפיות
  3. Started by Demented,

שלום לעוזרים , מחפש מחשב נייח בתקציב 1,500 ₪ - 2,000 ₪ כמחשב ביתי / משרדי. מה התקציב המירבי? 2,000 ₪ מה שימושי המחשב? שימוש ביתי ועבודה משרדית. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך במערכת הפעלה, יש צורך בהרכבת המחשב. מתי מתוכננת קניית המחשב? במיידי או בקרוב. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן בנוגע ליציאות וחיבורים ספציפיים? לא. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: המחשב ישמש בעיקר לשימוש ביתי , Office , וכו'. תודה מראש לעוזרים.

• 12 תגובות
    • 3.8k צפיות
  4. שלום חברים, אני מעוניין להשתדרג ולרכוש מחשב חדש עבור גיימינג ופיתוח (פרויקטים גדולים). כרגע יש לי 1060 שאני הולך לחבר אותו למחשב, אני נוטה לשדרג כ.מ. כל שנתיים-שלוש, לכן אשמח אם נבחר במעבד שיהיה רלוונטי עבור גיימינג גם בטווח הרחוק. המון תודה לכולם! 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עבודה משרדית ופיתוח א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  5. סליחה על הפוסט הקודם פשוט לא שמתי לב :-\ קודם כל אני מחפש מחשב בעיקר לשימוש של סטודנטים וגם להריץ משחקים בינוניים אבל חשוב שיהיה אמין ולא סתם חומרה זולה שיתחיל להתקלקל אחרי שנה...יחסית למחיר בחרתי במפרט מוכן של KSP בעיקר רציתי לקבל חוות דעת על המסך הזה,חברה לא כל כך מוכרת אבל בגלל שרציתי LCD לא יקר מאוד בחרתי בזה ואמרו לי שזה מסך טוב(לא הכי טוב אבל בסדר) מה אתם אומרים זה שווה את המחיר??איך הביצועים שלו נחותים או שאפשר להגיד בינוני??והאם זה שווה את המחיר שלו?? מעבדי אינטל Pentium D 2.8Ghz, s775, 2x2MB, DualCore (915) לוחות אם למעבדי אינטל ASROCK ConRoe945G-DVI s775, 945G, DDRII 667, PCI-E זכרונות DDR II 667 512MB Starex דיסקים קשיחים Hitachi Deskstar 160GB…

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by tom123p,

שלום, אני יחסית חדש פה. הייתי מעוניין להמלצות למחשב נייח עד 3800 ללא מסך וללא מקלדת ועכבר. המחשב לצרכי עבודה משרדית + משחקים שיעבדו בצורה טובה לשנה הקרובה (עדיפות למארז עם מאוורים שקטים יחסית). בנוסף הייתי רוצה לשמוע את דעתכם בנוגע לויסטה - האם לחכות עם הרכישה לעוד חודש-חודשיים (לא מתכוון לחכות יותר מזה) והאם מחשב ברמת מחיר הזה יכול לרוץ טוב עם ויסטה או שעדיף להשאר עם ה XP PRO. תודה רבה !

• 4 תגובות
    • 572 צפיות
  7. שלום, אני צריך מחשב נייח חזק, כאשר אני רוצה להשתמש בו כמארח של כמה מכונות וירטואליות (לצורך לימוד לMCITP ועוד קורסים דומים...) ובנוסף אם אפשר, שידע גם להריץ משחקים בצורה טובה - לא מדבר על קרייסיס על המקסימום, אבל COD, ספלינטר סל וכו' ברמה טובה. בשביל המשחקים אין לי בעיה לקנות כרטיס גרפי טוב יותר בנפרד. זה מפרט אחד שהציעו לי: HP Compaq dc5850 Microtower PC VS727UA 2.6ghz מעבד AMD Phenom 9600B Quad-Core Processor, 2293 MHz X2, 2GB של זיכרון DDR2, 800 MHz כונן קשיח WD 320GB. DVD+/-RW optical drive with LightScribe Technology, integrated AMD ATI Radeon 3100 graphics. מציעים לי אותו באזור ה1700-1900(עוד לא סגור) בקיצור, אשמח לעזרתכם

• 13 תגובות
    • 2k צפיות
  8. 1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך במידת האפשר. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 ש''ח חריגה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עם דרישות גרפיקה גבוהה, תכנות כבד (קומפילציה וכו') אמולטורים של אפליקציות, מכונות וירטואליות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). android studio, photoshop ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב אין לי דוגמא ספציפית, אבל שיוכל להריץ את המשחקי…

• 1 תגובה
    • 935 צפיות
  9. שלום לכם, אני לומדת אדריכלות, התוכנות שאשתמש בהן כל הידוע לי כרגע הן אוטוקאד ורוויט, מניחה שבעתיד יהיו עוד תוכנות. אוטוקאד הבנתי שתומכת בריבוי ליבות, חשוב לי בעיקר שהתוכנות הללו ירוצו ולא אתקל בקשיים ו"מריחות" בעבודה איתן. קיבלתי הצעה למחשב נייח והיות ואני לא הכי מבינה בפרטים אשמח לשמוע את דעתכם עליו. מעבד- INTEL E7500 2.93GHZ 1066MHZ 3MB לוח אם- INTEL LOS INDIOS G43 L1G + 1333MHZ דיסק קשיח- 500GB SAMSUNG 7200 RPM זכרון- DDR2 2GB 800 KINGSTONE/PATRIOT כרטיס מסך- GT220 1GB אז הבנתי מהתגובות שלכם שהמפרט הנ"ל לא שווה. אשמח אם תוכלו לכוון אותי, באמת שאני לא מבינה בזה. אם אתם יודעים על חנות אמינה, אני מתגוררת באיזור חולון-בת ים. תודה רבה, הילה.

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  10. Started by 00Amir,

אני מחפש מפרט הכי זול למטרת ניסויים, ככה שאם ישרף לי רכיב אני לא אבכה מה שחשוב זה שיהיה מעבד AMD כזה שאפשר לפתוח לו ליבה +ל.אם תואם , קירור למעבד הכי פשוט בעל מאוורר 120ממ. כרטיס מסך זול אבל שיהיה לו אפשרות ניתור טמפ' (לא כולם מראים) זיכרון מינימלי , ללא HDD , ללא מארז . המטרה של המחשב תהיה רק להריץ מבחנים על המעבד והכרטיס גרפי ולכן חשוב ניתור טמפ'.. ספק לא צריך - יש לי 400W . תודה

• 3 תגובות
    • 771 צפיות
  11. Started by Marklar,

סבא שלי הוא פרופ' למתמטיקה ופיזיקה שנותן שיעורים פרטיים; לאחרונה הוא החליט שהוא רוצה להיעזר באינטרנט ובמחשב בשיעוריו. הוטלה עליי המשימה לבנות לו מפרט יציב, לשימושים בסיסיים ביותר אך בלי להתקמצן ולחףף (ז"א, לא לקנות זבל מאייבורי ושות'). אני מניח שכפול ליבה של AMD ולוח עם המינימום הנדרש (VGA ו-SATA) יספיקו. בנוסף, אני סבור שהוא יעדיף מסך מרובע אשר ישמש כ-95% מהזמן לשימושים "משרדיים" -- ללא מולטימדיה כלל, מה שאומר שהעדיפות היא לבהירות ולא לזמן התגובה. אשמח להצעות ורעיונות.

• 5 תגובות
    • 786 צפיות
  12. Started by GuyG,

כן, קונים לסבא וסבתא שלי מחשב.. מאייבורי (למרות כל מה שאומרים עליה).. כמו שאתם מבינים מהשם (סבא וסבתא) הם בקושי יודעים מה זה מחשב.. אני צריך ללמד אותם - כלומר, חלקים זולים שימושים: אינטרנט בסיסי.. (משחקים וסרטים וכל זה בכלל לא!..) צריך מסך lcd 19, לא חשוב ms,ניגודיות,בהירות, (לא wide), עדיפות שהמסגרת לא תהיה שחורה תקציב 1700-1900 (לא יותר) שיהיה כולל מסך, מקלדת, עכבר, רמקולים, צורב (הכל בסיסי ביותר) *אני בכלל לא בטוח שהם צריכים כ. מסך חיצוני, נראה לי משולב יספיק.. לא ? מקלדת אני רוצה Microsoft Multimedia Keyboard (כחול) יש הצעות..?

• 4 תגובות
    • 770 צפיות
  13. Started by Ghost93,

1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! התקציב המקסימלי הוא 1800 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל את כולו במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 50 שקלים גג 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? המחשב הוא מחשב שישמש את סבא וסבתא שלי, שהם בני 85, לשימושים פשוטים כמו אינטרנט, שיחות וידאו עם הנכדים, ושיחות סקייפ עם הקרובים מחו"ל. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). שימוש מזדמן ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: לא מיועד למשחקים כלל. * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? לא צריך מס…

• 5 תגובות
    • 695 צפיות
  14. Started by alonkl,

הממ.. הוא פרופסור לכימיה הוא צריך מחשב לשימוש משרדי כמו: אינטרנט (המוון) אופיס. שיהיה שקט ביותר חשוב לו: 250GB כי הוא לא רוצה הלתעסק עם מקום (הוא יתפוס אולי 30 חחחח) כרטיס מסך לא תקציבי!! משהו טוב וחזק ככה הוא מבקש (לא 88GTS אבל לא איזה משהו ב100 שקל) זהו בעצם... תודה!!

• 8 תגובות
    • 812 צפיות
  15. אז ככה, בלי צורב, כרטיס מסך OB (מי הסתם), HD לא חייב להיות 500, כן צריך מארז עם ספק. בלי ציוד הקפי. חיפשתי אני לבד קצת ולא מצאתי הרבה, אשמח לעזרה מכם. תודה!

• 8 תגובות
    • 921 צפיות
  16. שלום שלום! סבא שלי רוצה לקנות מחשב חדש וכבר יש לו מסך. המחשב הוא לאינטרנט, אופיס וסרטים. המחשב צריך לכלול גם ציוד היקפי בסיסי , רמקולים מקלדת ועכבר. בתודה, רומן.

• 4 תגובות
    • 602 צפיות
  17. סבתא שלי החליטה שהגיע הזמן שהיא תצטרף לעולם המודרני החדש ותתחבר לאינטרנט (). אז מה אני מחפש? מחשב שמתאים לסבתא (אחר כך גם נדאג למסך רציני) - כזה שיתאים לגלישה באינטרנט, וכמעט בלי משחקים. בעקרון, למרות שזה לא מחשב לגיימרים, אני אעדיף מחשב שיוכל להריץ משחקים ברמה נמוכה-בינונית לטובת הנכדים היותר צעירים. אלא אם כן סבתא שלי תתלהב מעולם המחשבים ותתחיל לשחק עם תיזמונים של הזכרון, לא נראה לי שיש סכנה של OC במחשב הזה... מה דעתכם, יש רעיונות? עריכה: המחשב צריך לכלול הכל (כולל מקלדת, עכבר ומערכת הפעלה). המפרטים באתר מוותרים על זה...

• 5 תגובות
    • 809 צפיות
  18. הבקשה בכותרת מסך 19 LCD (לא CHEI MEI) מצלמת רשת ווינדוס חוקי חנות בת"א המחשב מיועד לאמא של חבר שבעיקר רוצה לגלוש ברשת ולהפעיל קומפי לנכד תודה על העזרה

• 2 תגובות
    • 613 צפיות
  19. שלום, קיבלתי את ההצעה הבאה ב- 2600 ש"ח (לא כולל הרכבה) מחנות שידועה בשירות אמין ונעים. מה דעתכם? המחשב נועד לשמש כסוס עבודה; לא למשחקים ולא לוידאו. Intel Core 2 Duo 6550 - 2.33 GHz - 4MB cache - 65W - LGA775 INTEL BUFFALO CREEK DG33BUC (G33) FIREWIRE-LAN1000 -VGA - mATX 1GB TwinMos DDR II - 800 - TwinMos Original WD 160GB-8MB AAJS - 7200RPM S-ATA II COMPUCASE CI-6a19 300w ATX SUPER MIDI (black) TOWER CASE PIONEER DVR-212BKx18 (BLACK) DUAL LAYER -SATA- BULK SUNBEAM Silent core fan 120*120*25 mm

• 10 תגובות
    • 715 צפיות
  20. Started by Kirma,

1. מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 8 אלף מקסימום 10 אלף. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? מיועד לסחר בשוק ההון יריץ 4 מסכי 1080p 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. 4 מסכים זרוע …

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. מחשב לסטודנט +מסך, לא למשחקים. ללא מקלדת ועכבר ורמקולים, מקסימוס מחיר 3000 שח. זה מה שאני הכנתי בינתיים. P4 2.66 Ghz S-775 1M Cache 64 bit לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE 8I915PL-G S775 DDR1 זכרונות DDR 400 512Mb 400MHz Samsung דיסקים קשיחים MAXTOR 80GB (8MB) SATA DiamondMax Plus 9 כרטיסי מסך GIGABYTE 6200 Max 256MB TurboCache, PCI-E (BULK) כוננים- 1.44, CD-ROM, DVD FLOPPY Teac/SONY 1.44 מסכים SAMSUNG TFT 17'' 730B 8ms DVI

• 17 תגובות
    • 1k צפיות
  22. אהלן חברים, רציתי להתייעץ איתכם לגבי מפרט לסטודנט עבור חבר שיכלול מארז בלבד ללא כונן אופטי, 1400 ש"ח ללא צורך מיוחד בניגון סרטים ובטח שלא משחקים. בגדול התכנון הוא: AMD X3 445 SEAGATE 500GB 2GB DDR3 לוח 760G ומארז ממותג ופשוט תודה

• 4 תגובות
    • 778 צפיות
  23. Started by hosham,

ללא ציוד היקפי וללא מסך. לא מתוכנן OC לעבודה עם AUTOCAD ותוכנות שרטוט שונות. אין צורך בהארדיסק. אני מתלבט בין AMD לאינטל 6550. כמה תהיה ההשפעה ביניהם בעבודה עם AUTOCAD? תודה רבה.

• 13 תגובות
    • 815 צפיות
  24. קודם כל תודה מראש לכל מי שינסה לעזור לי. אז ככה אני צריך מפרט של עד 3K +חריגות מינמליות ככל האפשר צריך לכלול הכל חות ממסך ורמקולים ובנוסף כרטיס טלוויזיה- זאת אומרת מעבד,לוח אם, זיכרון, צורב DVD, כונן קשיח, כרטיס טלוויזיה, כרטיס מסך,עכבר ומקלדת אני דיי נוטה לכיוון אינטל למרות שאני לא רוצה להתעסק בOC וקיררורים נוספים. המעבד צריך להיות דיי חזק ללא התעסקויות מיותרות הכרטיס טלוויזיה צריך לשדר טלוויזיה וקונסולות שיחברו אליו בצורה טובה (צריך שיהיו היציאות המתאימות של הצהוב אדום לבן) זיכרון לדעתי 4 ג'יגה כי הוא הולך להריץ הרבה תוכנות כבדות (סולידוורקס, מאטלב, אנסיס, מי שמכיר..) הארדיסק 320-500 תלוי מה ייכנס בתקציב, אני חושב ששל חברת WD כרטיס גרפי כמה שיותר טוב למשחקים שיכול להכנ…

• 7 תגובות
    • 757 צפיות
  25. Started by or_y,

שלום. אני צריך מפרט לסטודנט, כלומר אינטרנט ואופיס, אולי מדי פעם קצת פוטושופ. המפרט צריך לכלול צורב DVD, עכבר פשוט, מקלדת פשוטה ורמקולים פשוטים. אם אפשר לקחת את המפרט מ logicpc.co.il זה יעזור. תודה אור

• 5 תגובות
    • 646 צפיות

דיונים חדשים בפורומים