עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום, אני מחפש נייד בעל האפשרויות הבאות: הרצת matlab+LABVIEW בצורה רציפה בלי תקיעות במקביל - הרצה במקביל את שתי התוכנות הנל. יציאת VGA 4 כניסות של USB RJ-45 וינדוס 10. 15 אינצ' איכות מסך לא קריטית. לא מיועד לסרטים. 300 גיגה לפחות אין חובה לCD אבל כדאי. מה שחשוב לי זה שהמחשב הזה יעבוד תקופה ארוכה עם התוכנות הכבדות שרשמתי. שאפשר יהיה לעבוד בנוח. מבחינת תקציב 4000-4500 בערך. יש גמישות מסויימת אבל אחריות 3 שנים לפחות. הערה: יש לי מכשירים בעלי יציאת SERIAL שאם יש בנייד יציאה כזו, זה מצויין. אם לא, לא נורא מקסימום אחבר ממיר דרך USB. חשוב אולי שתהיה אפשרות לDocking Station עם הרבה יצי…

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  2. שלום, אני רוצה לקנות מחשב נייד טוב בכמה אלפי שקלים. אני יודע מניסיון אישי שלא משנה מה כתוב במפרט - לפעמים הדברים החשובים לא טובים. למשל: יש רעש מהמאווררים כל הזמן, איפה ששמים את הידיים מתחמם, המתחם של העכבר קופצני מדי וכדומה. האם אני יכול לבקש מחנות לנסות שעה - שעתיים מחשב נייד לפני הקנייה, כפי שלמשל בודקים מכונית לפני קנייה, או שהם נותנים לי ב"קופסה" וסלמאת? למשל במקומות שהייתי בחו"ל, מקובל שאפשר להחזיר מחשב נייד ולקבל את כל הכסף חזרה תוך 30 יום, גם אם השתמשו בו כמובן. כאן לפי הידוע לי אין כזה דבר, אך את המינימום של כמה שעות כן אפשר?

3. אהלן מתלבט לפני קניית מחשב "עבודה", בעבודה אני מתכוון למחשב חזק מספיק שיוכל להתמודד עם מספר סביבות פיתוח, VMS(נגיד...עד 3-4 במקביל), אמולטורים (ןהמון כרטיסיות כרום פתוחות :d) כרגע יש לי את המפרט הזה: https://ksp.co.il/?uin=16117&select=.269..391.#complist המפרט הזה די מספק את הצרכים שלי ועומד בתקציב שהצבתי, בהנחה והמחשב הזה גם הולך לשרת אותי ב3-5 שנים הקרובות האם ללכת עליו, או האם לחכות עוד חודש+- לסדרה הבאה של INTEL: http://www.guru3d.com/news-story/intel-core-i3-8300-and-core-i5-8500-available-from-february-the-14th.html האם יש צורך לשנות משהו במפרט במידה וארצה לשדרג בעתיד הלא רחוק את המחשב הזה? תודה

• 2 תגובות
    • 654 צפיות
  4. Started by Adar Tzivion,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 בערך א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש רגיל, בעיקר מדיה, סרטים וכדומה, מתכנן לחבר לטלוויזיה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת,…

• 0 תגובות
    • 799 צפיות
  5. Started by MujinTengu,

1. מה התקציב המקסימאלי? 25k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לנסות שלא 2. מה שימושי המחשב? משחקים, סטרימינג, צ'אט א) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: משחקים כבדים כמו Assassin Creed Origins, PUBG, Black Desert Online וכדומה -מהי הרזולוציה הטבעית של המסך שיחובר למחשב: 1080p / 2k -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות ביותר 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? מקלדת + עכבר + מסך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8? 4 6. האם מתוכנן אוברקלוק אם כן איזה? לא יודע מ…

6. ASUS VivoBook F510UA FHD Laptop, Intel Core i5-8250U, 8GB RAM, 1TB HDD, USB-C, NanoEdge Display, Fingerprint, Windows 10, Star Gray (F510UA-AH51) Acer Aspire E 15, 15.6" Full HD, 8th Gen Intel Core i5-8250U, GeForce MX150, 8GB RAM Memory, 256GB SSD, E5-576G-5762 לגלישה פייסבוק ואפליקציות סרטים תודה מראש

7. Started by BenBa,

שלום לכולם, רציתי להתייעץ אתכם בנוגע לרכישת מסך חדש אחרי שנשרף לי המסך. אני גיימר (בעיקר משחקי Single Player - אסטרטגיה ו-RPGs). כרטיס מסך GTX 970. מחפש מסך, בעדיפות לתקציב של עד 2,000 ש״ח. ומעדיף שהוא לא יהיה TN בגלל ש-competitive gaming פחות מעניין אותי (משחק קצת משחקי רשת כמו Overwatch ו-PBUG, אבל ממש לא תחרותי) -- יותר חשובה לי האיכות והפלואידיות של התמונה. חשבתי על Samsung C24FG73FQM-U http://www.samsung.com/il/monitors/curved-cfg73fqm/LC24FG73FQMXCH/ שמצד אחד הוא לא TN והוא במחיר טוב, אבל מצד שני הוא מסך קעור ואני קצת חושש שהקיעור יפריע לי כשאני עובד על המחשב (למשל על word או אקסל, אמרו לי שהקימור יכול להפריע ממש כשהתו…

• 11 תגובות
    • 5k צפיות
  8. שלום חברים, הרכבתי את המפרט בקישור. http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=127754 אשמח לשמוע מבעלי ידע ונסיון האם החלקים שנבחרו באיכות סבירה או שיש כאלה שעדיף להימנע מהם. במיוחד הייתי רוצה לדעת אם גוף הקירור והמארז הם הבחירה הכי טובה מבחינת עלות/תועלת. אין דרישות מיוחדות כלפי אלה - רק שיעבדו ושלא ירעישו בצורה קיצונית. השימוש יהיה תחנת עבודה שמציגה הרבה גרפים בדפדפן, על מסך מלא. הדרישות הן עבודה עם המסך שבחרתי: מסך 43" ברזולוציה 4k@60hz, מה שמצריך חיבור DisplayPort. מבחינת מעבד זיכרון ודיסק אני די סגור. תודה, מיכאל

9. Started by יחזקאל רוט,

האם וונדוס 10 יותר טוב מ8

10. . מה התקציב המקסימאלי?6500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100-300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים וHD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:כן -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.כל החדשים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).24 אינצ כנראה זה יהיה יותר גדול בהמשך -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בנוני-גבוה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכב…

• 11 תגובות
    • 2.1k צפיות
  11. נפתח דיון חדש. לא מצליח למחוק את זה

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  12. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 150-250 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: , Overwatch, R6S, For honor, Pubg בעיקר. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1980x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. 4. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8…

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. Started by Eliya Melamed,

. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. PUBG בעיקר -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). Full hd -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרש…

14. אני מתכנן לקנות מסך IPS בישראל. ידוע לי (מהאינטרנט בעיקר) שקניית מסך IPS זה סוג של הימור, כי הוא עלול להגיע עם הרבה IPS glow ובעיות מהסוג הזה. השאלה שלי האם חברות כמו KSP לדוג׳, לא עושות בעיות כשמבקשים החלפה מסיבות כאלה. האם יתנו לי לנסות כמה פעמים עד שאמצא פאנל נקי מפגמים?

• 0 תגובות
    • 870 צפיות
  15. תקציב עד 5000/6000 שימוש ביתי ולימודי, סטודנטית להנדסת תוכנה מחשב חזק שאפשר בקלות להרכיב עליו וירטואל משין כמו אובונטו לא כבד מ 2 קילו קניה מיידית, דחופה תודה מראש

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. אז ככה, יש מארז מחשב ישן, יש דיסק קשיח חדש, ועכשיו צריך לשדרג. המחשב לשימוש בסיסי, אופיס ואינטרנט בעיקר. לכן אני מניח שזה יבוסס על מעבד אינטל בסגנון g4400 ולוח אם בסיסי (אם יש לו חיבור firewire, מה טוב). זיכרון אני מניח גם שיהיה בכיוון של ddr4 8g. אולי אפשר לדחוף איזה ssd קטן בשביל הכיף במהירות. אשמח להמלצות. תודה

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. שלום לכולם. ברשותי נייד שכמעט ואיני עושה בו שימוש ומעוניין למכרו. הנקודה היא שרכשתיו בחו"ל ומעוניין לדעת כמה הוא שווה בארץ. לתשומת לב, מטרת הפוסט אינה פרסומת למכירה או התייעצות "כמה המחשב שווה בעיניך" \ "בכמה היית מוכן לקנות". השאלה היא רק מה שוויו הנוכחי לו הייתי רוצה למכרו בארץ. דגם המחשב ומפרט: Acer Aspire V Nitro VN7-571G-50VG מעבד Core i5-5200U זיכרון 8GB RAM DDR3 אחסון 128GB SSD בנוסף אחסון 1TB HDD כ. גרפי Nvidia Geforce 950M 4GB מסך "15 FHD TN מט. מקלדת מוארת, מדבקות עברית. נקנה ב 8.7.2016 תמורת $639.99. מצבו מצוין. מה שוויו הנוכחי לו הייתי רוצה למכרו בארץ? …

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. Started by itaic,

שלום, אני מתכנן לקנות מחשב שימש את ההורים והתקציב הוא עד 2k. השימוש הוא בסיסי. הפרטים רשומים למטה. האם לדעתכם כדאי להשקיע ולקנות מעבד מהדור האחרון (דור 8 של אינטל או רייזן של AMD) או שלשימוש כזה ניתן להסתפק בדורות קודמים יותר וכך זה יוזיל את העלות? תודה רבה. 1. מה התקציב המקסימאלי? עד 2K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית בסיסית, קצת אינטרנט, יוטיוב, צפייה בסרטים, אופיס א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). …

19. שלום רב כולם, אני מעוניין להרכיב מחשב נייח חדש. אני אדריכל והשימושים הם לתוכנות דו ותלת מימד כמו: Revit, Lumion, 3DS MAX, Sketchup, Autocad, grasshoper לצפיה בסרטים full hd, אינטרנט, אופיס, פוטושופ מעט מאוד אבל גם למשחקים. מצרף מפרט שבניתי בעזרת חברים. האם הייתם משנים דבר מה ונשארים באותו תקציב, והאם יש דרך להוזיל במעט את הקניה בלי לפגוע ברכיבים הכרחיים? מס' שאלות נקודתיות: -אודה לעצה בבחירת מאוורר שיתאים למארז. -על איזה מסך 24 אינץ' (ויותר) עם צבעים נאמנים למקור, full hd, מראה אלגנטי, הייתם ממליצים? -על איזו מקלדת חוטית הייתם ממליצים? האם ההבדל בין חוטי לאלחוטי מהותי? -(אם זו שאלה לגיטימית) …

20. Started by Pilp3l,

היי חברים , יש לי מחשב נייד lenovo Y-50-70 הביצועים שלו קצת גבוליים והוא מתקשה להריץ משחקי מחשב חדשים.. אולי אתם יודעים אם קיים פתרון שיאפשר לי לשדרג את כרטיס המסך במחשב הזה?

• 5 תגובות
    • 6.1k צפיות
  21. Started by mulik levy,

שלום רב לכולם! אני מבקש מפרט למחשב עד 9500 ש'ח ללא מסך מקלדת עכבר המחשב יהיה בשימוש בתוכנות כמו AUTOCAD + 3D , REVIT , BEAMD בעיקר תוכנות למהנדסי בניין בנוסך יהיה גם שימוש גיימינג טיפה לא למשחקים כבדים סגנון CALL OF DUTY, SQUAD וכ'ו... תודה לעוזרים 1. מה התקציב המקסימאלי? 9500 ש'ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אין בעיה לחרוג עד 10,000 ש"ח ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תוכנות שרוטו ותלת מימד, תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשו…

• 2 תגובות
    • 876 צפיות
  22. Started by askme,

היי הדיון הזה מופנה לצוות האתר - היות והייתה נציגות מטעם האתר בתארוכת CES, יהיה מעבר לרצוי ונחמד אם יביאו לנו, הגולשים, מין סיכום מפורט ככל האפשר בקשר להכרזות על הניידים מהדור החדש של חברות, עם זמני הגעה משוערים וכו'. כי הרבה מהגולשים ממתינים לראות מה התחדש בתחום ומעכבים את רכישתם בהתאם. תודה מראש !

• 0 תגובות
    • 568 צפיות
  23. 1. מה התקציב המקסימאלי?6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? תמיד אפשר לחסוך. עדיף לנצל עד 5000 ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?עריכה שוטפת של תכני FHD וגם לעיתים(ובעתיד יותר) 4K. בעיקר יצירת סרטים עלילתיים (פרוייקטים באורך שעה- שעתיים מרובי שכבות ואפקטים.) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).פרמייר, אפטר אפקטס, מוקה, אילוסטרייטור. בעתיד גם תוכנות תלת מימד. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך…

24. שלום, רציתי לקנות מחשב חדש לגיימינג ושיהיה יחסית מהיר בשביל המשחקים שיצאו בשנים האחרונות ושיוצאים עכשיו. ואלו הפרטים: 1. מה התקציב המקסימאלי? כרגע לא ידוע, אבל בטוח מעל 2500, אבל מה שחשוב הוא שהמחשב יהיה טוב. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם זה תלוי באיכות המהירות והגרפיקה ובמשחק בכללי, אז לא לחסוך. אבל אם זה לא מרגישים בהבדל - לא צריך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? תלוי כמה העלות. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא יודע מה הכוונה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימי…

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. אהלן HWZONE אז הגיע זמני להתחדש. אני צריך מחשב בעיקר לעבודה וכמובן אשלב משחקים פרטים בפורמט. 1. מה התקציב המקסימאלי? 9,500 ש"ח (אפשר מאילת) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כמובן אם ניתן לחסוך כמה שאפשר. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? + - 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש עיקרי עבודה בתוכנות עריכה גרפית ADOBE למינהם, ובנוסף אנימציה AE, PRIMIER ובהמשך 3D MAX MAYA א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כרגע סטודנט לעיצוב מדיה, ובהמשך מתוכנן קריירה.. עבודה בתוכנות שנירשמו ב) במידה והמחשב מיועד לגיימ…

• 5 תגובות
    • 935 צפיות

דיונים חדשים בפורומים