ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,369 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 5000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם צריך אז צריך, אפשר עד 1000 יותר. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? קודם כל משחקים. תכני HD עם כרטיס קול מובנה גם בשביל ה-5.1, וכמובן בשביל כל הסטודיו, שיהיה מהיר ויעיל עם הקיובייס וכל אלה... א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. מלבד משחקים, CUBASE5 נראה לי התוכנה הכי כבדה שתיהיה.. אבל לא יודע, יהיה הרבה מולטי טאסקים, אני מתלבט עדיין בין WIN7 32 לבין 64 ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). כן בצורה…
-
- 16 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
היי. אני צריך עזרה בבניית מחשב עד 6500. דברים חשובים: לא כולל מסך, כבר יש לי. מעדיף amd. מעדיף לוח של dfi. מחשב לגיימינג בעיקר, כרטיס קול בסיסי של 5.1 יספיק ולא צריך רמקולים בכלל. המחשב צריך להיות אכזרי! חזק שיוכל להריץ כל משחק שקיים ושאמור לצאת בשנה/שנתיים הקרובות. כוננים דיגיטליים אני רוצה לשים 2 צורבי dvd אז אפשר כבר להוריד 500 ש"ח. מקלדת ועכבר עדיף אלחוטיים אפשר להשיקע אבל לא צריך להגזים. אני נמצא בחדר די סגור וחם אז המחשב צריך להיות בעל קירור טוב. לא צריך לחשב את ההרכבה ואין לי בעיה גם לקנות כל חלק ממקום אחר. 10x.
-
- 34 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
כבר פתחתי פה פוסט לפני כמה זמן אבל לא קיבלתי תשובה ברורה ואני מחדד תצרכים עכשיו..אני סטודנט מחפש נייד גם ללימודים אבל לא לקחת אותו איתי כל יום אלא מדי פעם כשממש צריך וגם נייד שיחליף תנייח הישן בבית. תכנות של C++ JAVA וכו' VISUAL STUDIO האם יש אתר או חנות ספציפית שאת\ה מעונין\ת לקנות בהן? אם כן, איזה: KSP או IVORY אבל מוכן גם להזמין מאתר אחר אם מומלץ פה מהארץ או מחו"ל(אם מחו"ל-איזו ארץ?): מהארץ מתי מתוכננת הרכישה: ימים קרובים תקציב:5000 יש מצב לחריגה? אם כן, בכמה: 200 אם ממש צריך יד ראשונה\שניה: יד ראשונה זמן אחריות רצוי: כמה שיותר חברת המחשב הניד המועדפת: אין עדיפות אבל הבנתי שעדיף ASUS או DELL או LENOVO ? מערכת הפעלה מועדפת: לא ממש מעניין גודל כונן קשיח מועדף:…
-
- 15 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
המחשב פשוט לא מתחבר לי לWIFI לשום רשת. כל רשת הוא רושם לי הודעה כזאת : לWindows לא הייתה אפשרות להתחבר אל "שם הרשת" הדרייברים מותקנים הכל מותקן, דגם המחשב הוא LG E310 מבוסס Win 7 Ultimate x64 תודה רבה רבה לעוזרים !!
-
- 3 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7-8K ש"ח (הרחבה בנושא אחרי השאלון) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? Office ללימודים, אני הולך להקליד הרבה, אז צריך להיות עם מקלדת נוחה וטראק פד נוח. פוטושופ ולייטרום בשימוש יותר תדיר, פרימייר מדי פעם ולא על קבצים גדולים מדי. תכנות - הכוונה לעבודה עם Unity 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? שלא יישמע כמו שואב אבק, לא חייב להיות בדממה …
-
- 11 תגובות
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, חברי הפורום! אני מחפש לקנות לפטופ, וניתקלתי בדגם הנ"ל בזמן ששוטטתי באינטרנט ואומרים שהוא מומלץ מאד! אני אקנה את גרסת ה-6 תאים (כך שזמן הסוללה לא יהיה בעייתי!) (אני קונה בארה"ב) השימושים שלי יהיו : 1. Office ו - Open Office 2. אינטרנט 3. משחקים פשוטים (Red Alert 2 ו- Defcon) 4. סרטים ב - DIVX 5. צפייה בתכנים של של 720p (אם צריך, ישנה אפשרות לקנות coreavc) שאלות : 1. איך הוא יתפקד בשימושים הנ"ל? 2. האם נוח לסחוב אותו בתיק? 3. האם גודל המסך מגביל אותכם בצורה כלשהי? 4. האם גודל המקלדת או הtrackpad מגביל אותכם בצורה כלשהי? 5. איך הקליטה של האינטרנט האלחוטי? 6. האם מומלץ להגדיל את ה ram? 7. האם צריך לקנות לו dvd drive חיצוני? האם ישנן אלטרנטיבות ראויות …
-
- 11 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלושתם עם מעבד core i3 ..וכולם 15.6 גודל מסך אשמח לקבל המלצותכם. הראשון- dell inspiron n5010 intel i3-370m 2gb 320gb 15.6" מסך השני toshiba satellite c660-108 intel core i3-370m 3 gb 320gb השלישי samsung r540-ja05il' core i3 330m 3gb 320gb
-
- 12 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודות משרדיות - אינטרנט הקלטות צריבות וכו' * גודל המסך? לא קריטי * רזולוציית המסך? * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 1TB * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם: תודה רבה !
-
- 1 תגובה
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לא מזמן רכשתי לפטופ של Asus G53jw , הנייד הגיע : CPU Intel® Core™ i7-740QM Processor, 1.73 GHz, 6MB L2 Cache,1066MHz FSB Memory 8GB DDR3 1333MHz (4 x 2048 MB), Up to 8 GB HD 320GB (SATA) 7200rpm + 320GB (SATA) 7200rpm Display 15.6'' Full HD (1920x1080) LED backlit,Color-Shine (Glare-type) GPU NVIDIA® GeForce® GTX 460M, (With 1.5 GB Dedicated GDDR5) Optical Device Blu-Ray DVD Combo Webcam 2.0 Mega Pixel web camera Sound Built-in speaker and microphone EAX Advanced HD 5.0 THX TruStudio Lan 10/100/1000 Base T Wireless Integrated 802.11 b/g/n Bluetooth Yes Bluetooth™ V2.1+EDR External Ports 1…
-
- 7 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני עובר למחשב חדש ורציתי לדעת כמה המחשב שיש לי כרגע שווה : מעבד: i5 750 2.67ghz לוח אם: Intel DP55WB AAE64798-205 כרטיס מסך: Sapphaire HD5850 1GB GDDR5 זכרון: kingston 8GB ddr3 1800mhz דיסק קשיח: Western Digital Blue WD6400AAKS 640GB 16MB cache 7200RPM מארז: CM690 I ספק כוח: chieftec A-135 550W קירור למעבד: CM Hyper TX3 מבחינת קירור, יש לו שלושה מאווררי Intake שלושה Out, שניים מהם הגיעו עם המארז, שניים הם CM long life LED Silent Fan 70CFM 120mm, ועוד שניים שאני הוספתי corsair air series sp 120mm high performance edition.
-
- 6 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
זה מפרט סופי שאני קונה מחר! שניתי כמה דברים! תגידו עם יש כאן משהו לא טוב והמסך הזה הוא טוב יתר טוב מי F700P ברבה/בכצת? מעבד- AMD 2500+ B לוח- ABIT NF7-SL זיכרון- OCZ 512 PC 3200 premier seriis כונן קשיח-MAXTOR 80GB SATA 8M כרטיס מסך-ATI R9800P 256 biit 128MB מארז- CI 6a19 (hec) צורב DVD- NEC ND-2500A כונן דיסקטים-של SONY רמקולים-ATP3 2.1 עכבר-MX 500 מסך-VIEWSONIC P70F
-
- 28 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?~2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא יותר מדי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב מיועד ללימודים בעיקר, של הנדסת חשמל שנה ראשונה , כמו כן לסרטים וסדרות, אם יש אופציה להרצת משחקים יחסית לא כבדים גם יהיה טוב אבל לא חייב. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות…
-
- 8 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
עדכון: שלום שוב, עד עכשיו בעצם לא קניתי את המחשב מכיוון שלא היה במלאי לעובדי אינטל Q9450 (שקלתי היום לקנות את הQX9650 אבל בדיוק שאמרתי "יאללה בא נזמין" קיבלתי הודעה שהמעבד יצא וכנראה הוא יהיה אצלי ביום ראשון) כמה דברים השתנו: 1) הכרטיס מסך שיהיה הוא אחד מהשניים - HD4870 או GTX260 רוב הסיכויים שזה יהיה הHD4870 (לפי ה"ביקורות" האחרונות כנראה שהדור הזה יהיה של ATI דווקא) וגם מכיוון שאני לוקח לוח אם שיהיה תמיכה עם CF לעתיד (נראה כאילו החברות התחילו ליצור DRIVERים שבאמת מנצלים אותם במשחקים), לגבי עניין הלינוקס - אני יצטרך להסתדר 2) עקב ירידת מחירים אני שוקל לקחת RAID0 של 150GB RAPTOR 10K RPM במקום גירסת ה74GB, מה דעתכם? 3) מה שחסר לי בעיקר זה הלוח אם: יש המון אפשרויות שכוללות …
-
- 35 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום קניתי HD חדש לנייד שלי [iBM T43] ואני מעונין לבצע GHOST של הדיסק הנוכחי לדיסק החדש. האם יש אפשרות ליצור IMAGE מדיסק שרץ על המחשב - דיסק פעיל? אני רוצה ליצור IMAGE של הכונן הקשיח בלפטופ שלי על כונן חיצוני, אחר כך לחבר כונן שלישי למחשב - לצקת לתוכו את הIMAGE ואז פשוט להחליף בין הכונן השלישי לכונן הנוכחי על הלפטופ שלי ולהמשיך לעבוד. האם אני חושב בכיון? האם יש תכנה שתאפשר לי לעשות את זה? התהליך המבוקש: 1. חיבור דיסק קשיח חיצוני בUSB - ויצירת IMAGE של הHD הפעיל עליו 2. חיבור דיסק המטרה דרך USB [יש לי מתאם] למחשב הפעיל - והעתקת הIMAGE לתוכו 3. החלפה פיזית בין הדיסק המקורי לבין הדיסק החדש שמכיל את הIMAGE אשמח לשמוע אם זה אפשרי תודה מראש רון.
-
- 4 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני זקוק למפרט למשחקים ללא כל ציוד הקפי בכלל ברשותי קיים מסך 24 ואני מעוניין שהכל יעבוד על רבולוצייה מקסימלית. המחשב למשחקים כבדים ולסרטים גם קצת... מתוכנן OC אז אני צריך גם קירור למעבד מארז אני מעוניין ב CM690 ושיהיה ספק שקט במיוחד השקט מאוד חשוב לי,תודה ואם אפשר מהחנות TMS
-
- 33 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
היי! אני יודע שתקציב הוא עניין חשוב בכותרת, אך כרגע אני ממש חוקר את הרצון שלי מול המחיר שבאמת זה צריך לעלות. אני לא מעוניין להיות מוגבל בתקציב ספציפי אך אין לי גם בדיוק את הצורך לבזבז. (לכולנו..) אני אמלא את הטופס מהסטיקי ואוסף מידע אישי קצת! אודה מאוד לכל העוזרים : - כן.נקודות חשובות: -מארז TOWEL לפחות ציינתי. 2 מאווררי 120MM בשביל לשמור על השקט. אפשר אולי גם תוספת של אחד 80MM... יש לי כבר כמה נחמדים כאלה שזוהרים בUV עם לדים UV מובנים. -גוף קירור מתקדם (יותר מבסיסי) למעבד. הטמפ' בחדר שלי גבוהה בדר"כ והאינטסיביות של השימוש (וגם הפריקיות שלי לשמור על טמפ' נמוכה של מעבד) אני מעדיף להיות עם גוף קירור יותר מתקדם מרגיל. -דיסק קשיח כבר בחרתי (משם חשבתי כבר לשדרג את כל…
-
- 27 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני צריך מחשב חזק חשוב לי מאוד לקנות לוח אם של גיגה ביט למה ? כל הלוחות אם בניהם אסוס ואינטל וכל השאר התפחמו מהחום של הממ"ד שאני יושב בו לפעמים המחשב נשאר יומיים עד שבוע דלוק בחום והמזגן לא עובד ולכן נוצר מצב שיש חימום יתר על המחשב והכבלים במחשב מתנפחים חשוב לי שהלוח אם יהיה מסיבי וחזק ושל חברת גיגה ביט ארד דיסק אני רוצה לשים 512 SSD זיכרון לפחות 16GB ספק כוח ומארז כרטיס גרפי אתם תחליטו ותאירו את עיני
-
- 8 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שימושים: משרדיים, אינטרנט, שעה וחצי ביום צפיה סרטים בממוצע. משכו את תשומת ליבי המחשבים הבאים: המחשב הראשון: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834152100 MSI GX720-1W1US NoteBook Intel Core 2 Duo P8400(2.26GHz) 17.0" Wide SXGA+ 4GB Memory 320GB HDD DVD Super Multi NVIDIA GeForce 9600M GT - Retail מחיר כתשע מאות דולר, משקל 3.2 ק"ג, מעבד מהיר תומך בוירטואליזציה, כרטיס מסך ברמה גבוהה המחשב השני: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834152095 מפרט: MSI GT627-216US NoteBook Intel Core 2 Duo P8400(2.26GHz) 15.4" Wide XGA 4GB Memory 320GB HDD 7200rpm DVD Super Multi NVIDIA GeForce 9800M GS - Retail 1GB DDR3 VRAM & 7200rpm 320GB hard drive …
-
- 22 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
חברי הפורום היקרים, מערכת המפרטים של האתר מתעדכנת באופן שוטף, כאשר העידכון הרישמי נעשה ב-15 לכל חודש. למי שלא יצא להכיר את המפרטים לפני כן, מומלץ בחום לבדוק את המערכת, אשר אמורה לחסוך לכם הרבה עבודה, הקלדה, ודמעות! המפרטים במערכת נועדו על מנת לענות באופן מיידי על הצורך במפרטים עדכניים בתקציבים שונים ולמען צרכים מגוונים. כעת כאשר החבר/הדוד/הסבתא אומרים לכם שהם רוצים לקנות מחשב חדש, תפנו אותם למערכת המפרטים, ושישברו את הראש בעצמם! ;D זוהי מערכת המפרטים המקיפה והמעודכנת ביותר שקיימת בארץ (ומי יודע - אולי בעולם כולו! 8)), ובאה לעזור לכל מי שהחליט שהגיע הזמן לשדרג. כמובן שכל המערכות התעדכנו לפי הפרשי המחירים מהחודש הקודם, נוספו מספר מוצרים חדשים, והרבה מהמערכות השתנו…
-
- 12 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: המחשב מיועד לקיימינג כבד-קל(חצי חצי כזה) -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולי…
-
- 15 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
מפרט מעבד intel quad q6600 ללא אוברקלוק קירור מעבד scythe mugen 2 לוח אם asus p5kc כ.מסך sapphire ati 5770 (עם קירור vapor) מארז thermaltake speedo ספק כוח seasonic mi2 II 500w (modular) זיכרון corsair 2x2gb ddr2 400mhz ועוד 2 מאווררים של scythe 120mm שקניתי + צורב דיוידי של LG ללא דיסקים קשיחים אז כמה כל זה שווה?
-
- 18 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אשמח להמלצות למחשב נייח בשביל להכנס לעולם הגיימינג. אני די מתלבטת לגבי התקציב. 10K זה המקסימום שאני רוצה לשלם, אבל יש לי תחושה שזה אולי overkill. לא קריטי לי שהכל ירוץ על ההגדרות הכי-הכי גבוהות, אבל אני גם לא רוצה להצטרך להחליף את כל המחשב עוד שנתיים. באופן אידיאלי אני מעדיפה לשלם פחות עכשיו, ושתהיה לי אופציה לשדרג בעתיד רכיבים ספציפיים לפי הצורך, וכך להשאיר את המחשב רלוונטי לכמה שיותר זמן. אם זה לא ריאלי, אז אולי כן הגיוני לבחור חומרה קצת יותר חזקה ממה שאני צריכה מתוך מחשבה לעתיד. עוד התלבטות היא האם כדאי ללכת על מחשב מותג ובכך לוותר על כאב הראש של הרכבת מפרט (לא מבינה בחומרה, מילא לבחור מעבד, אבל לדעת לבחור לוח אם וקירור בהחלט גדול…
-
- 5 תגובות
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
למפרט שיש לי היום: e8400 @ 3.7GHz gigabyte ga-ep43t-ud3l Kingsotne ddr3 8GB 1333MHz HD 6870 Intel 128GB SSD Antec 600W אני מעוניין להחליף לוח אם ומעבד. יהיה OC. מהי האופציה המשתלמת ביותר היום? תודה רבה.
-
- 16 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם חשוב לי לציין שהידע שלי במחשבים לא גבוהה במיוחד, לכן אני הולך להסתמך הרבה מאוד על חוות הדעת שאקבל כאן, לפני שאני קונה מחשב חדש. קודם כל אני רוצה מחשב לגיימינג כבד נטו, משחקים כמו total war GTA V ובגדול כל המשחקים החדשים שיוצאים. חשוב לי מאוד שהמארז יהיה כמה שיותר קטן,לכן השאלה הכי חשובה שלי היא אם מארז קטן עלול להשפיע על הביצועים או לגרום להתחממות יתר/שרפה של הכרטיס מסך. כשאני מדבר על מארז קטן אני מתכוון ל silverstone raven rz01 . טווח מחירים 5,000-5,500 גג, חובה למערכת הפעלה , אופציה למארז אלחוטי של מקלדת ועכבר..פחות קריטי, ניתן לוותר על המקלדת ועכבר לטובת ציוד יותר טוב. כמה מהמפרטים שקיבלתי 1: מעבד: Intel Core i5 4460 3.1Ghz (3.3Ghz Turbo) LGA1150 Tray כמות…
-
- 14 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אחרי לימודים ארוכים אני מתכנן לקנות מחשב וכבר קניתי כמה חלקים אני מתלבט לגבי מסך וכרטיס מסך המון. אני מאוד נעול על מסך כלשהו של 3440*1440 100HZ ולקנות כרטיס מסך 5700XT או 2070S. השאלה שלי היא כזאת: אם נגיד אני עם המסך של 100HZ ומשחק נגיד נגיד ב 75FPS, האם זה טוב? או שבשביל להנות מכל ה 100HZ צריך לשחק ב 100FPS ומעלה? אני יודע ששני אלו הם דברים שונים אבל כמה משנה שם הסינכרון בכמות הפריימים לרענון הזה? תודה מראש לעוזרים
-
- 22 תגובות
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-