עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. ראיתי שהפורום הזה מקצועי מאוד אז החלטתי לשאול האם הקניה שלי בסדר... אני צריך את המחשב למשחקים, אינטרנט,אנימציה בפלאש(לא שזה חשוב כי פלאש יכול לעולת גם על מחשב פנטיום 2) וקצת בפוטושופ. אז ככה : מפרט 1): מעבדי ?AMD? Price Units Total Athlon 64 2800+ (S-754) box 960 1 960 לוחות אם למעבדי ?AMD? EPOX Price Units Total 8KDA3J S-754 sata, gbl 570 1 570 זכרונות? DDR 400 Price Units Total 512MB A-DATA 470 1 470 כרטיסי מסך? ATI Price Units Total RADEON 9600Pro TV,DVI 128MB 820 1 820 דיסקים קשיחים? Hitachi(IBM) Price Units Total 80GB SATA 400 1 400 צורבים? CD Recorders Price Units Total LG 52 x 32 x 52 (kit) 160 1 160 מארזים? Price Units Total HEC Co…

• 17 תגובות
    • 2.4k צפיות
  2. Started by Rbix,

שלום לכולם, אני שוקל לקנות דגם מחודש של HP spectre x360. אשמח לקבל דיעות בנושא, והאם כדאי לקנות מחשב refurbished.

3. Started by shiranbi,

היי, אני מעוניינת לקנות מחשב נייד אך למרות העובדה שאני סטודנטית למדעי המחשב אין לי מושג במחשבים ניידים והדרישות שלהם אז אני צריכה עזרה דחופה. מטרות המחשב : רוב הזמן עבודה בבית אך לפעמים לקיחת המחשב לאוניברסיטה אז בהתחשב שאני בחורה קטנה צריך שהמשקל לא יהרוג את הגב לחלוטין אני צריכה מחשב לתכנות, עבודה עם תוכנות כגון MATLAB , אופיס, אינטרנט וכדומה. כלומר לפעמים אני תוחנת את המחשב כמו שצריך אבל אני לא צריכה להריץ גרפיקה כבדה על המחשב הזה אני לא מתכוונת לראות סרטים על המחשב אבל חיבור s-video לטלוייזיה הוא חיבור חשוב. זה החיבור היחיד "המיוחד" שאני צריכה. גודל מסך צריך להיות סביר, כדי שאוכל לעבוד שעות מרובות. זמן סוללה צריך להיות לפחות 4-5 שעות גודל כונן קשיח לא צריך להיות גד…

• 23 תגובות
    • 2.4k צפיות
  4. Started by Michelle,

בני דודים שלי קונים מחשב חדש והם קיבלו הצעה, אתם יכולים להציע דברים לשיפור ? מעבד- P4 1.7 Ghz לוח אם- ELITE PV4AXS2 DDR מארז- MIDI P4 SUPER כונן דיסקטים- FDD 1.44 זיכרון- 128MB DDR דיסק קשיח- 40GB U-DMA 7200 כרטיס מסך- RIVA TNT2 M64 32 MB CD-ROM- ACER/BENQ X 52 מודם- ESS V90 VOICE 56K 3000 ש"ח ובסך הכל, איך המפרט הזה ?

• 13 תגובות
    • 2.4k צפיות
  5. Started by yanirdam,

שלום, אני אשמח להמלצה למחשב נייד לשימוש כללי ועריכת תמונות לא כבדה. המאפיין החשוב לי ביותר הוא מסך איכותי עם רזולוציה גבוהה - המחשב אמנם לא ישמש למשחקים או סרטים, אבל ברזולוציה סטנדרטית של 1366X768 אני שם לב לפיקסלים וזה מפריע. אני אוהב חדות בנוסף, רצוי כמובן מעבד טוב (i5 לפחות) וכמה שיותר זכרון כדי לאפשר עבודה מהירה עם כמה תוכנות במקביל והרבה טאבים פתוחים. המחשב יהיה בשימוש בבית בעיקר ולכן משקל וגודל לא משנים. דגמים שבחנתי: Lenovo Ideapad z510 http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=874263 15". אהבתי את הרזולוציה של 1920X1080. Dell Latitude E5440 LT-RD33-7821 http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=878129 14". רזולוציה גבוהה של 1600X900. Lenovo…

• 7 תגובות
    • 2.4k צפיות
  6. שלום לכולם! חבר שלי רוצה לקנות מחשב חדש (ללא מסך) לחדר ושיהיה סוס, במיוחד במשחקים. הוא מתעסק קצת בעריכת ווידאו אז חשוב שיהיה כרטיס FireWire. התקציב הוא 7000 ש"ח (כולל הרכבה ולא כולל מסך). בעיקרון לפי דעתי AMD עדיף למשחקים אבל זה כבר אתם תחליטו. תודה מראש לכל העוזרים/ות יום טוב חבר'ה עריכה: שכחתי לציין שהמחשב לא מיועד ל-OC.

• 19 תגובות
    • 2.4k צפיות
  7. Started by erezalon,

שלום, תנו הצעות למפרט למחשב שישמש בעיקר למשחקים בין 6,500 ל 7,000 - כולל מסך דק מקלדת ועכבר. תודה.

• 42 תגובות
    • 2.4k צפיות
  8. שלום רב לכולם. לאחרונה קיבלתי אישור בעבודה לרכישת מחשב חדש אשר ישמש אותי להכנת מדריכי וידאו בפרימייר פרו (על איכות HDR) וכן ישמש לעריכה גראפית בתוכנות פוטושופ,אילוסטרייטור וקורל דרואו. אשמח לקבל הכוונה ע"מ לעשות רכישה יעילה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5.5 אלף א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו ועריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרימייר ושאר תוכנות עריכה שפירטתי בשימוש על בסיס יומי ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: …

• 10 תגובות
    • 2.4k צפיות
  9. Started by aybby,

שלום. אני מעונין לקנות מחשב חדש שישמש לצרכים משרדיים שוטפים ולצרכים ביתיים. כמו"כ ישמש המחשב לגרפיקה ברמת התוכנות: FOTOSHOP, ו-FREEHAND. ולבסוף אף לעריכה מוסיקלית. לאחר בדיקת-מה החלטתי על המפרט הבא ואשמח לקבל את תגובותיכם והמלצותיכם. מעבד: P4 2.4 GH, FSB 800, ,תומך HT לוח-אם: מסדרת 865 , תומך HT, DUAL DDR, SATA, 1394 ורצוי כולל LAN ו- RAID זכרון: 2*256 במהירות 400 סה"כ 512 MB כ. מסך: GF 4 MX440 128MB דיסק קשיח: SATA, 80 GB כונן תקליטורים:*52 צורב:52*24*52 מודם: 56K פלופי מקלדת רמקולים: 2.1 (סאבוופר) מסך: 17, שטוח מארז : 400W זהו המיפרט, באם תראו דבר המפריע או לא-מתאים לצרכים ולשאר המערכת אשמח לשמוע את דעתכם. וכעת לנושא פרטני יותר: בלוחות האם הוצעו לי פחות או יותר מספר …

• 20 תגובות
    • 2.4k צפיות
  10. שלום, מבקש המלצתכם למחשב נייד ע"פ הדרישות הבאות: מטרות המחשב - שימוש ביתי ומשרדי, אינטרנט, אופיס, צפייה בסרטים. ללא משחקי מחשב. גודל המסך - 13.3", עדיף מסך מט בעל בהירות גבוהה. נדרש יכולת צפייה סבירה מהצד. רזולוציית המסך - אין דרישה מיוחדת. דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט - מקלדת נוחה לשימוש בגודל מלא (ללא numpad). מבחינתי trackpoint יהווה יתרון אבל אסתדר גם בלעדיו. משקל רצוי - 1.6-1.8 ק"ג, אבל לא אפסול גם אם מעט כבד יותר. האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, 3-4 שעות לפחות בשימוש סביר (כולל wifi, בהירות מסך סבירה). האם יש צורך ביציאות מיוחדות? VGA, HDMI. Bluetooth? לא חובה. גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אין דרישה מיוחדת. במידה והדגם מגיע עם SSD, עדיפות …

• 11 תגובות
    • 2.4k צפיות
  11. Started by adam2008,

שלום אני רציתי לפרמט את הנייד ובעקבות עזרה כאן הבנתי שאני צריך דרייבר בנוסף לדיסק ההתקנה של אקפ פי sp2 ובתחילת המסך ללחוץ על f6 את כול זה קראתי והבנתי הבעיה שלי עכשו שכול מה שאני מוריד וכמה שאני בטוח שזה זה ..לא עובד לי אולי אני לא מחפש נכון אני עדיין ממשיך לחפש ומבקש ממי שמבין קצת ואולי יודע לעזור לי בחיפוש תודה מראש נייד toshiba setellite notbook a200 10w psaece מצאתי את המסמך הזה באתר של טושיבה Contents and Installation order for Windows XP INSTALL ORDER No. Component Name Version 2 VALUEADD folder Service Pack2(RTM) 3 SUPPORT folder Service Pack2(RTM) 4 Microsoft Internet Explorer 8 Step by Step Interactive Training(Pro) for ENG version 9 SLP Module OEMSLP2.0 …

• 23 תגובות
    • 2.4k צפיות
  12. Started by tgen,

אני מעוניין לקנות מחשב למשחקים בבערך 3500 ש"ח. שמתי לב שבמחיר הזה יש מפרט שהרבה ממליצים עליו מ-TMS. (התמונה התחתונה) העניין הוא שאני מעדיף לקנות מחשב מחנות קרובה אליי כמו KSP. יצרתי מפרט דומה ורציתי לדעת אם הוא בסדר. (התמונה העליונה) לגבי המפרט, כדי לא לחרוג במחיר ירדתי ל-270X ואין לי צורך בצורב. מה אתם אומרים?

• 6 תגובות
    • 2.4k צפיות
  13. אני מיעץ למישהי לגבי שדרוג הcellron400 שלה, זה המפרט שהצלחתי לבנות שמשלב מינימום כסף ומקסימום מפרט - CPU : AMD Athlon XP 2500+ Barton (512K, 333 Mhz) BOX CPU [ ¤ 621.9 ] 1 Motherboards for AMD : ABIT NF7-M nForce2 Motherboard (ATA133, GF4MX VGA, DDR400, AGPx8, 5.1 Sound, USB 2.0) [ ¤ 678.91 ] 1 Memory : DDR-RAM 256MB 2700 Winbond Memory [ ¤ 220.66 ] 2 CD-ROM / DVD-ROM : DVD-ROM Liteon 16/48 Retail [ ¤ 246.41 ] 1 CD-RW / DVD-RW : Lite-On 52/24/52 Retail CD-RW [ ¤ 279.95 ] 1 רוצים להשאיר את המארז הישן וההארדיסק הישן, הבעיה היא שזה מארז mini tower מגעיל בן 4 שנים והארדיסק 15 גיגה באותו הגיל. השאלה היא האם הספק יצליח לסחוב את המפרט ואם המעבד ירגיש נוח בתך כזה מ…

• 18 תגובות
    • 2.4k צפיות
  14. אני צריך מחשב לסלון, שזה אומר מארז שוכב ולא עומד שהמטרה שלו היא בעיקר סרטים ומעט אינטרנט. כמובן סרטים ב-1080P לא סרטים להזיז לו יותר מידי. התקציב הוא 2500, אבל אם אפשר פחות - מה טוב. מה שאני צריך זה: מארז שוכב, לוח אם, מעבד, כ.מסך, זיכרון, כונן BR, ספק והרד-דיסק (500 גיגה מספיק), ושלט כזה ששולט על המחשב. חשוב גם שיהיה שקט. אם יש לכם עוד רעיון מה אני צריך למחשב לסלון אל תתביישו תודה!

• 16 תגובות
    • 2.4k צפיות
  15. שלום לכולם, ברצוני לקנות מחשב נייד של חברת דל. מדובר בדגם מסויים: Dell Studio XPS 13 להלן המפרט: מפרט המחשב: מחיר: בסביבות 1200 $ שימושים: תיכנות, בניית אתרי אינטרנט, לימודים, משחקים, עבודה עם גרפיקה, עבודה עם קבצי וידאו, גלישה באינטרנט, עבודה עם אופיס, וכו'... אודה לקבל חוות דעת מכם חבר'ה ? מה אתם אומרים???

• 6 תגובות
    • 2.4k צפיות
  16. שלום. ברצוני לרכוש מחשב חדש, וקיבלתי הצעת מחיר למחשב הבא: Intel 2.8 Dual Core 64-bit Intel 945plg fsb 1066 (ecc option) 160GB sata 2 wd PCX 256MB 6600 gigabyte ATX case + 2 fans DVD RW LG GSA 4167B 1024 MB OF RAM MH 667 המחיר שהוצע לי בעבור מחשב זה הוא 4700 ¤. רציתי לשאול מה מחיר השוק של המחשב הזה. בנוסף אשמח לקבל מפרט שתבנו לי, הנה התשובות לשאלות: 1. מה התקציב? 5500-6000 ¤ 2. מטרות המחשב?עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) , משחקים , צפייה בסרטים והורדות. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? מסך 17" דק. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? מקלדת ועכבר. 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא. 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצב…

• 40 תגובות
    • 2.4k צפיות
  17. אהלן. עכשיו כשהיציאות שלי בצבא כבר יותר נורמליות , אני מוצא יותר זמן חופשי והגעתי למסקנה שדי חסר לי משחקי מחשב בחיים - מה שפעם היה אולי התחביב הכי גדול שלי. על כל פנים , אני צריך מפרט מחשב עד 4500 שקל , עם כמה דגשים: בלי: מסך מקלדת עכבר רמקולים. מה שהכי חשוב לי שיהיה כרטיס מסך יחסית חזק (אחרי הכל משחקים זה היעוד העיקרי) , כמות זיכרון נכבדת וזהו נראה לי. האם כדאי לקנות מעבד AMD 64 ביט? זה באמת עוזר כיום? בקשר לשאר המפרט , אני לא צריך הארד דיסק ענקי , 80 ג'יגה זה כבר ממש הרבה , אבל אם המחירים בין 80 ג'יגה ל60 ג'יגה בקושי מורגשים אז אפשר לקנות 80. מארז וספק , אני מעדיף שלא יהיו יקרים מדי . ברור שאני לא רוצה גוש מתכת סתום שהמעבד שלי ישרף בתוכו אבל גם לא צריך מארז יותר מדי מא…

• 31 תגובות
    • 2.4k צפיות
  18. היי, יש ברשותי נייד ישן של MSI עם סוללה BTY-M66 של 4400 מילי אמפר שהולכת לשבוק חיים. מכיוון שהדרישות מהלפטופ הן די בסיסיות אני מעדיף לקנות סוללה חדשה מאשר לפטופ חדש. מישהו יודע היכן ניתן למצוא חנות אמינה שמוכרת סוללה כזו? ראיתי כמה סוללות כאלה בEBAY במחיר של 35$, אבל אני לא יודע כמה הם אמינים (לרוב הסוללות משם הן מזוייפות), ובארץ המחיר שלהם הוא מעל 400 ש"ח.

• 16 תגובות
    • 2.4k צפיות
  19. מודל שלא מצאתי אודותיו פירוט, הוא משפחת הטינק-פאד (15.6 אינטש). אישית אני רגיל לפלסטיק שלו, לעיצוב האגרונומי וכפתורי ההפעלה. וזה פרט מאוד חשוב לי במחשב שאתו אני עושה את כל העבודה שלי. מה הוא המפרט הטכני שאותו כדי לי לבקש במחשב כזה, אך שיישאר בתקציב שפוי (לא היקר ביותר שקיים בדגמים אלו). לפי מר אלכס שפירו ( נכון לשנה שעברה), מחשב חזק צריך להכיל: מעבד QH4700, כרטיס גרפי לפחות של חברת גיימינג (כמה ג'יגה?), 16 ג'יגה זיכרון ראם (האם אפשר פחות, או שזה הפסד?), ועדיף כונן SSD (איזה מהדגמים של אינטל?). האם לסדרת טינק-פאד ישנם דגמים חדשים המכילים רכיבים שכאלו? אודה מאוד למי שיכול לתת תשובה לשאלתי.. המחשב שלי גוסס וזה קריטי .. __________________________________________…

20. יש לי מחשב נייד HP PAVILION DV6500 עכשיו הוא נהיה בעייתי ואיטי רציתי לפרמט אותו ולהתקין ,-VISTA מחדש אני יודע שהיא נמצאת על מחיצה נפרדת יחד על כל הדרייברים אבל איך אני בדיוק עושה תזה ומעלה אותה? בשביל לפרמט ושזה יתקין אחרי זה מיד תמערכת הפעלה מחדש...

• 5 תגובות
    • 2.4k צפיות
  21. http://il.pcmag.com/dell-xps-15-touch-9550/327/review/dell-xps-15-touch-9550#disqus

• 11 תגובות
    • 2.4k צפיות
  22. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5K . א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לא לעבור . ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה שקלים לפה או לשם כמובן שכן אבל לנסות שלא לעבור . 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים וסרטים . א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). X ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים רציניים שדורשים מחשב חזק דוגמת Crysis . -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין…

• 23 תגובות
    • 2.4k צפיות
  23. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל משחק חדש כיום. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני רוצה מסך בגודל סביבות 22 אינץ', רזולוציה אתם תגידו מה כדאי לפי מחיר\חומרה\ביצועים. (כאשר המטרה לאיכות טובה שלא "תקרע" את כרטיס המסך. -ל…

• 27 תגובות
    • 2.4k צפיות
  24. מה התקציב המקסימאלי? 5,450 האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר אז לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין חריגה מה שימושי המחשב: עריכה גראפית / עריכת ווידיאו לא כבדה / תכנות במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש: Adobe: Photoshop - Illustrator - Lightroom / Sony Vegas מהי הרזולוציה הטבעית: 1920x1080 לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב? לא גבוהות במיוחד אך לא נמוכות במיוחד מתי מתוכננת קניית המחשב?: עוד שבועיים הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: המחשב מיועד בעיקר לעריכה גראפית/ווי…

• 6 תגובות
    • 2.4k צפיות
  25. Started by ben_shi,

חבר שלי רוצה לקנות מחשב חדש אבל לא מערכת כולל הכל ,רק הרכיבים הבאים: מעבד(הוא מלבט בין AMD לאינטל) כרטיס מסך(מבוסס רדאון) לוח אם כרטיס רשת( מומלץ 10/100/1000) זיכרון(512 ddr) HD DVD מארז תודה מראש לעוזרים ;D

• 20 תגובות
    • 2.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים