ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,460 דיונים בפורום זה
-
שלום אנשים אני מחפש לקנות מחשב חדש ( וזה עושה לי קצת ), אני מחפש מחשב שיתאים לתקציב של 3 אלף עם אפשרות לחריגות, שישמש אותי בשביל קצת אינטרנט, קצת משחקים (הכוונה בעיקר למחשקים בני שנה\שנתיים ולא הכי חדשים), קצת עריכת גרפיקה ותמונות, קצת סרטים וממש טיפה של כתיבת תוכנות. הרעיון הבסיסי שהיה לי וההצעות שקיבלתי: Intel CORE 2 DUO E6550 4mb. KINGSTON 1GB 667Mhz X 2 כרטיס מסך SAPPHIRE ATI 2600XT 256MB GDDR3 HDMI . דיסק קשיח 250GB 16MB SATA 2 WD. כמובן צורב DVD dual-Layer. כמו שאתם רואים לא שמתי לוח אם, כי ממש אין לי מושג מה יתאים, ובשביל זה אתם עזרה גדוווולה וכמובן שלא שמתי מארז כי לא חשבתי על זה אבל אשמח גם להצעות לזה (שאני לא ידביק הכל עם מסטיק ויניח את זה על השול…
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לבנות מחשב בעיקרון זה לא גיימר וסרטים בתקציב זול יחסיתת בניתי את המחשב אני רק רוצה שתאשרו או שאם באותו סכום כסף אפשר להחליף חלק בחלק יותר טוב מעבד:amd 4 ליבות 645am3 לוח אם:880gam2+ 1666 d2h זיכרון:ddr16004gb כרטיס מסך:460 או 560gtx ti או 6790 שלושתם עולים בין 700ל 760 ספק כוח: +ss 500w 80 מארז:C.M 360elite או שעדייף כבר מארז וספק מובנה? דיסק קשיח:W.D cavir green 1tb 10eadx + - המחיר נע בין 2579 לבין 2650 אשמח לתגובה ושיפור ;D
-
- 3 תגובות
- 559 צפיות
-
-
שלום לכולם! אשתי ואני מעוניינים לקנות נטבוק שישמש אותנו בעיקר לטיולים, כלומר גלישה ב wifi וגם לצפייה בסרטים. פרמטרים חשובים מבחינתנו: זמן סוללה ארוך (חשוב מאוד), גודל מסך 11-12 אינץ' ומחיר סביב 2K. שמנו עין על ה Asus 1215n, שעליו קראנו ביקורות טובות גם בפורום הזה, אבל גם שמנו לב שיש לו את החסרונות הבאים: 1. זמן הסוללה שלו טוב אבל לא מעולה כמו למשל 1215P. 2. למרות מה שרשום במפרט, הוא לא יכול לנגן 1080p, ומכאן שהאפשרות להשתמש בו בתור HTPC מוגבלת. השאלות שלנו הן: 1. האם יש מחשב נוסף שנראה לכם שאפשר לקחת בחשבון בהתאם לדרישות שציינו? 2. האם ניתן לשפר את חיי הסוללה שלו אם נבחר לעבור עם המעבד הגרפי של אינטל במקום זה של Nvidia, או ע"י הורדת קצב השעון? 3. האם לדעתכם יש מקום לשקול …
-
- 0 תגובות
- 601 צפיות
-
-
עדיפות למסך של סמסונג (אלא אם כן אין עדיפות מיוחדת בתחום של כ 1000 שקל למסך כזה או אחר) אם מישהו יוכל להרכיב לי משהו מרשת KSP זה ממש יהיה אחלה תודה מראש!
-
- 3 תגובות
- 560 צפיות
-
-
שלום. הסתדרתי עם הפרמוט והתקנה של ה DELL VOSTRO של ידידה שלי אבל יש לי בעיה אחרת. נכנסתי לאתר של DELL והורדתי דרייברים של ה VOSTRO A860 והכל הותקן כמו שצריך פרט ל NETWORK CONTROLLER שעושה לי בעיות ובלעדיו אין רשת אלחוטית. זה מה שהוא רושם לי כשאני מנסה להתקין : No Compatible hardware found. The software you are attemting to install is not supported on this system. The software will not be installed. Setup will now exit. המערכת היא ויסטה 32 ביט ובאתר דל רשום שזה מתאים לויסטה. ניסיתי גם compatibility mode ולא עזר. חייב את הדרייבר הזה , ואשמח אם מישהו יעזור לי בכך במהירות האפשרית. תודה
-
- 1 תגובה
- 798 צפיות
-
-
אז ככה חוץ מזה שהמחשב לעבודה משרדית (VISTA, OFFICE) יש לי כמה דרישות נוספות: אני צריך שהוא יוכל להריץ סרטים ב-HD 1080 רצוי מבוסס אינטל יציאת SVIDIO ו-HDMI לא כולל עכבר ומקלדת מארז כמה שיותר קומפקטי כרטיס מסך לא אכפת לי אונ-בורד שאלה נוספת: בכסף הזה ולמטרה שלי מה יותר משתלם מבחינת תמורה למחיר, מבוסס אינטל או AMD?
-
- 3 תגובות
- 601 צפיות
-
-
הי, הטילו עליי משימה למצוא לפטופ,לא קטן מדי,לא 15 אינץ',בעל יכולת עבודה מהירה ויכולת צפייה בסרטים.וכל זה ב-2000 שקל. ת'אמת,חשבתי שזה לא קיים,כי כבר מעל חצי שנה שלא עקבתי אחרי כל מה שקשור לחומרה. אבל כן מצאתי שני מחשבים,ואין לי מושג איזה מהם עדיף: זה http://www.fre.co.il/getProduct.php?pid=1881 או זה http://www.spacenet.co.il/Product.asp?Pid=LENOVO-NVZ3RIV&Cat2Cat1ID=2&Cat2ID=19&aff=Zap〈=he ואחרי חיפושים נוספים מצאתי כמה מחשבים שאני לא בטוח על יעילותם: http://www.ofekpc.com/Product.asp?productid=3219 (קצת מוזר שאף פעם לא שמעתי על הסדרה) http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=best&uin=10062 (1.3 GHZ??? ) http://www.18comp.co.il/prodtxt.asp?id=594 (ה…
-
- 1 תגובה
- 573 צפיות
-
-
מחפש מחשב גם לעריכת סאונד (שקט) עריכת וידאו וגם גרפיקה ב 5500 (+2500 נוספים למסך) צריך לקנות עוד השבוע מעבד מרובע 2.6 ולפחות 3 ג'יגה ראם SATA והכל.... תעזרו לי בבקשה ! (שהמחיר יכלול כרטיס קול )והכרטיס וידאו צריך לכלול FULLHD ממש תודה ! אשמח לכל הערה ! אז ככה תוכנות- sound ---Cubase & Nuendo גרפיקה - ps.....inde.....illustrator בעיקר וידאו אני עדיין מתלבט בינתיים premire כבררת מחדל עד שאני אקנה אחת יותר טובה....(אשמח להמלצות כי יש לי את הטכניקה ואת הידע לערוך טוב אבל לא יודע מה טוב היום בווידאו -) אני לא משחק יותר מדי אבל אשמח לאפשרות - אם כבר מחשב פגז אז מחשב פגז אבל זה הכי פחות חשוב לי .(oblivion,assasin creed 2) יוצא לי להמיר קבצים ולדחוס אותם ולצרוב ולר…
-
- 0 תגובות
- 641 צפיות
-
-
אני זקוק להמלצה למחשב במחיר נמוך מאוד. כרגע בבעלותי רק לפטופ וחשבנו להשקיע במחשב אחר - אני זקוק למחשב שבתקציב של עד כ1500, לא כלל רכיבים צדדיים כמו מסך מקלדת עכבר ורמקולים - שישנם ואני מעוניין אם אפשר להשאיר. השימושים שלי במחשב הם בעיקר אנטרנט אופיס ותוכנות קלות במיוחד(למעט פוטושופ, אך השימוש שלי בו נמוך יחסית). לאחרונה התחלתי להתעניין קצת במשחקים והמחשב שלי כבר מאוד, ישן ולפטופ, ככה שהוא בקושי הצליח להריץ דברים יחסית ישנים. גם כשהתחלתי להתעניין בלהריץ משחקים מאמולטור לPS2 המחשב הוכיח עצמו כלא מספיק חזק. בקצרה- תקציב 1500 ש"ח ללא ציוד כגון מסך מקלדת עכבר ורמקולים - פחות התמקדות בזכרון כיוון שיש לי חיצוני. סוג מחשב- נייח. שימושים- גיימינג לא כבד(הרצה של אמולטורים PS2 והרצ…
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מחשב למטרה משרדית, אופיס וכו', סרטים HD. משקל בסביבות 1.5 קילו . מסך 13-14 רזולוציה FHD מינימום. אחריות 3 שנים. המעבדים מהדור החדש בעדיפות. SSD גם רצוי
-
- 1 תגובה
- 625 צפיות
-
-
שלום לכם, אני טס ליפן ממש בקרוב לתקופה של כמה חודשים... השימושים העיקריים יהיו אינטרנט, וורד, אכסון וצפייה בתמונות, שיחות סקייפ... בעקרון אני צריך מחשב קטן וקליל שהסוללה שלו תחזיק כמה שיותר זמן (במידה ויום שלם אין לי נגישות לנקודת חשמל), בינתיים עברתי על הפורום וקראתי ביקורות והשוותי מחירים ויש 3 נטבוקים שנראים לי: ACER ASPIRE ONE ASUS EEE PC 1005HA MSI WIND U100 PLUS ASUS EEE PC 1101HA המחירים שלהם די זהים, כרגע אני נוטה יותר לכיוון של האסוס. מה דעתכם ? תודה מראש, יאיר http://www.netbookmarket.net/intel-gma950-vs-gma500/ http://www.laptopmag.com/review/laptops/asus-eee-pc-1101ha.aspx?mode=specs http://www.laptopmag.com/review/laptop/asus-eee-pc-1005ha.aspx?mode=specs
-
- 2 תגובות
- 853 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד לקנייה באילת עם הדברים הבאים: מסך 15.6 אינצ' 500 SSD או 256SSD פלוס טרה. (גמיש אבל זה הגדלים המינימאליים) עדיפות לASUS. שימוש: שימוש ביתי לא למשחקים. חשוב מסך טוב וכרטיס רשת טוב. (שאיכות המסך תהיה טובה לסרטים. יראו הרבה סרטים אז גם שאיכות השמע תהיה טובה מבלי חיבור רמקולים חיצוניים) i5 מינימום. כולל וינדוס. כרטיס מסך פנימי. לא כבד. משקל פה גם חשוב בטריה גם חשוב. (זמן ללא טעינה) אין לי פה מחיר מקסימאלי. אבל הוא לא נועד לתוכנות כבדות ומשחקים אלא שימושים ביתיים נטו. אז מניח מקסימום סביבות 4. אשמח להמלצות.
-
- 1 תגובה
- 891 צפיות
-
-
היי, 1. מה התקציב המקסימלי? 3000 ש"ח עם חריגה ל 3500 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? עבודה משרדית (גלישה כבדה באינטרנט), משחקים, עריכת מוזיקה. תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. CUBASE, CALL OF DUTY, GTA, prototype, FIFA וכו'... המסך שלי הוא כרגע 17" רזולוציה אם אני לא טועה 1280 על 1024. אבל אני מתכוון לקנות בזמן הקרוב מסך 20\22 אינץ' אז להתחשב בזה גם. 3. האם יש צורך בציוד היקפי? לא 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? לא צריך כונן דיסקטים 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי, רשמו את החלקים שיש לך כרגע (דגמים מדוייקים) ואילו אתה צריכים. X 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי)? 10 7. האם מתוכנן אוברקלוק (אם כן איזה- קל/בינוני…
-
- 12 תגובות
- 717 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין בהרכבת מחשב זול וחסכוני בחשמל. ייעוד המחשב הינו עבור אינטרנט/הורדות בלבד, ויפעל 24/7 ללא הפסקה. בנוסף אשמח לחוות דעת לגבי מערכת ההפעלה המומלצת, ווינדוז 7 או לינוקס? במידה ולינוקס, אז איזה סוג? (אני פחות מבין בזה, אבל אשמח ללמוד). תודה רבה לכל העוזרים!
-
- 1 תגובה
- 839 צפיות
-
-
שלום, ראיתי מחשב של חברת ACER מספר חברים אמרו לי שהוא בסדר, אבל רציתי לשאול את החבר'ה המומחים פה מה דעתם על המחשב, מכיוון שפעם אחת נפלתי בקניית מחשב אני משקיע מחשבה מרובה ביותר בקניית המחשב הנייד. המחשב הוא כדלקמן: סוג: AMD TURION 64 X2 מהירות המעבד: 2GHz סדרה: ML-37 BUS SPEED: 533 MHz כרטיס מסך: ATI Radeon X200 128MB זכרון : גיג'ה כונן: צורב DVD Super Multi Dual Layer ד.קשיח נפח איחסון: 120GB ד.קשיח מהירות: 5400RPM משקל כולל סוללה: 2.79 ק"ג נתוני סוללה סוג סוללה: Lithium-ion זמן עבודה: 4 שעות מערכת הפעלה דגם: WIN XP HOME מה דעתכם ואם אתם חושבים שהוא לא טוב אם אתם יכולים להמליץ לי על מחשב טוב לעבודת סטודנטים ולמשחקים אבל כזה שיחזיק ויהיה רלוונטי לפחות לשנתיים שלוש…
-
- 1 תגובה
- 843 צפיות
-
-
שלום לכולם, קודם כל אני רוצה להגיד שממש אוהב את האתר והקהילה שעזרו לי לרכוש כמה מחשבים בשנים האחרונות (בשבילי, המשפחה והחברים). ועכשיו לפואנטה: מעוניין לקנות מחשב לילד, בעיקר ללימודים קצת, לגלישה וכו', אבל גם שיוכל לשחק כמה משחקים פשוטים. התקציב כ-3000 ש"ח-+ עם מסך. מכוון לקנות בזמן הבלאק פריידי השבוע. ותודה מראש! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000-+ - חריגה עד 500 ש"ח אם יש הבדל משמעותי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר ללימודים לילד וגיימינג קל 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כן, הכול (עכבר, מקלדת, רמקולים ומ…
-
- 0 תגובות
- 587 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? תכנות על גבי לינוקס בVirtualBox, על בסיס WIN. גיימינג קל-בינוני. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב, אך לא בראש סדר העדיפויות. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? עדיף שיהיה קל כמה שאפשר, אך לא על חשבון זמן עבודה ומפרט. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופ…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכל המקצוענים. אומנם אני טכנאי מחשבים אבל ביחס לידע ולמידע המשתולל כאן אני דיי פלקאט. אז בשעה טובה החלטתי לשדרג את הפנטיום 3 שלי ומסך ה-CRT 17 השרוט במשהו טוב יותר( קצת יותר!) כשהתקציב הוא רק 10,000 ש"ח ובזה אמור להיות כלול מסך LCD אז אני מניח שהמפרט לא יהיה הטוב ביותר אבל סומך עליכם בלב שלם שתמצאו לי את הטוב ביותר ביחס לעלות. דרוש לי מסך שיהיה טוב לעריכה גרפית ולזמן ממושך מול המסך (19" 17", לא יודע אם משנה) מעבד וכרטיס מסך שיתאים גם לגרפיקה ובעיקר לעריכת ווידאו לא מקצועי. חשוב שהלוח יהיה ברמה שתאפשר שידרוגים עתידיים ומאחר והמחשב יימצא בסלון אז גם שלא ירעיש במיוחד. אין צורך לכלול בהצעה צורב DVD ו-CD-ROM ,פלופי, כרטיס קול,רמקולים,מע"ה, ונילווים אחרים. תודה רבה מראש
-
- 30 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום! אני מבקש עזרה במפרט (לא מזמן ביקשתי אבל שיניתי את הדרישות): 1. מבוסס אינטל 2. שיריץ win7 64bit בצורה חלקה (יהיה בשימוש משרדי והמרות וידאו מזדמנות) 3. בעל 4GB 4. דיסק קשיח 750GB 5. יש ברשותי מסך LCD "20 אז לא צריך. 6. אין צורך בעכבר, מקלדת או רמקולים. 7. אפשר ורצוי שיצא 2000 ולא 2500. 8. אמין 9. יכול להיות רועש... לא מפריע לי 10. קירור טוב (לא בגלל OC אלא בגלל שהוא ישב במקום חם מאוד) 11. עם כונן אופטי 12. מארז פשוט למראה. 13. ספק מבית טוב! 14. כרטיס רשת אלחוטי 15. אם אפשר מפרט מzigzag2000 כי מוצא חן בעיני שהם עושים stress test 16. תודה!
-
- 2 תגובות
- 541 צפיות
-
-
היי לכולם. אני צריך מחשב שישמש בעיקר לאינטרנט, עבודות, סרטים ומשחקים לא כבדים. אני מעוניין במחשב מבוסס מעבד אינטל (E4400) 2 ג'יגה זכרון ddr2 667 לוח אם של אסוס geforce 8500/8600 gt אין צורך בשום ציוד היקפי. תקציב: בסביבות 2500-2700 ש"ח. תודה רבה!!!
-
- 8 תגובות
- 638 צפיות
-
-
אז ככה אחרי חיפושים מאוד מאוד אורכים ושיחות עם מספר חנויות הומלץ לי לקנות תמחשב הנ"ל: נייד "17.3 Dell Inspiron N7110 i7-2630QM אחריות 3 שנים מלאות מסך 17.3 סוללה 6 תאים רגילה רמקולים באיכות טובה הרדיסק 640 גיגה 6 גיגה זיכרון 1333 כרטיס מסך 1 GB גיפורס 525M הוא עולה 4450 שקל ויש את המחשב השני: "15.6 Dell Inspiron N5110 i7-2630M מסך 15.6 סוללה 6 תאים רגילה כרטיס מסך 1GB גיפורס 525M הרדיסק 640 גיגה 8 גיגה זיכרון 1333 3 שנות אחריות מלאות הוא עולה 4390 שקל! שמעתי ממספר לא קטן של חנויות שעדיף להתרחק מ-MSI לנובו וHP ויש בהם הכי הרבה תקלות ביחס לחברה DELL כל אחד שראה תמפרטים אמר שיותר עדיף ללכת על המסך 17.3 כי זה יותר כייף במשחקים...אבל המסך 15.6 יותר קל מבחינת המשקל... אני רוצ…
-
- 0 תגובות
- 908 צפיות
-
-
כולל מעבד, מארז, לוח אם, ספק (שיהיה מעל 500W), כרטיס מסך (שלא עולה בתקציבו על 700 ש"ח), מסך LCD 17'', צורב DVD וכונן פלופי, דיסק קשיח מעל 120GB וזכרונות 2GB DDR2
-
- 10 תגובות
- 810 צפיות
-
-
קניתי את המחשב נייד הזה: http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OKLK830EA השאלה שלי היא איך אני יכול לדעת אם החלקים שלו בפנים הם כמו שכתוב במפרט בוואלה? אפשר לרמות בזה לא? תודה
-
- 2 תגובות
- 608 צפיות
-
-
התקציב צריך לכלול מסך (אולי שניים?) לעבודה - מתוך הנחה שאני זקוק לשטח עבודה רחב. (למשל, קריאה של שני מסמכים, תוך כדי כתיבת שלישי) המחשב לא ישמש למשחקים כלל, אבל אני רוצה גלישה ועבודה משרדית חלקים. אפשר להניח שקיים כונן 120GB SSD חדש לפני הקנייה, כך שאפשר לחסוך אותו מהתקציב. אם 3000 שקל זה overkill למטרות שלי, לא אתנגד להוריד את התקציב, כמובן.
-
- 6 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים משחקים משחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:רוב המשחקים שיש בשוק ובעתיד -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1980/1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות במיוחד 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8 נראה לי. המחשב נמצא ליד המיטה אז אני מעדיף שהוא יהיה שקט שהוא על סטאנדביי 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מוע…
-
- 6 תגובות
- 2.1k צפיות
-