ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,367 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? שיהיה כמה שיותר קרוב לסכום של המפרט א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3 Skyrim MW3 FIFA12 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מופיע במפרט -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקול…
-
- 3 תגובות
- 683 צפיות
-
-
היי אני מחפש מחשב נייד לאישה מבוגרת לצורכי לימודים גלישה בסיסית מאוד באינטרנט חשוב: שיחזיק לפחות שעתיים של עבודה (רצוי 4) קטן מאוד (איזור ה-10") יציאת USB אחת לפחות (לעכבר חיצוני) קל מאוד (אישה מבוגרת... זה קריטי) יריצו עליו אופיס ומעט מאוד גלישה באינטרנט (גלישה בסיסית ביותר), אלה כל השימושים. התקציב עד 2000, לפי מה שהיא אמרה - לדעתי אפשר למצוא כזה גם קרוב ל-1000 ש"ח. במילים אחרות - כמה שפחות. תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 683 צפיות
-
-
שלום אני מחפש מחשב נייד קטן, נוח וכזה שלא עושק את הכיס, בשביל שאוכל לקחת אותו איתי לבסיס פעמיים בשבוע. אני לא צריך חיי סוללה מעבר ל4-5 שעות כי אני הולך להישתמש בו בעיקר כשהוא מחובר לחשמל. אני מתכוון להישתמש בו בשביל משחקים קלים, אינטרנט, אנימציה ב2D ותיכנות בקטנה. כרגע אחרי שחיפשתי ניידים שיתאימו לי מצאתי שניים שאני מיתלבט ביניהם והם: hp pavilion dm1z asus eee pc 1215n אני לא מוגבל לקנייה בארץ, אני צריך בבקשה דיעות על שניהם או על מחשבים אחרים שאתם יכולים להמליץ לי עליהם, כמובן בטווח מחירים דומה, תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 683 צפיות
-
-
תקציב תקציב 3500 שח אין חריגה שימושים גיימינג כבד כמו skyrim ו-battlefield שימושים מיוחדים oc לכרטיס מסך ואולי למעבד בעתיד ארצה לעשות מערך מרובה כרטיסי מסך של Nvidia איני יודע את רזולוציית המסך או את הגודל אך הנה הדגם של המסך T900HDA של BENQ חומרה אופציונלית ברצוני כונן דיסקים עם הראד דרייב של 1TB הערות נוספות אני עושה קומבינה אני מזמין את הכרטיס מסך ואת המעבד מארצות הברית אני רונה את GTX 560 TI ואת ה-PHENOM 965 יוצא לי זול לקנות מארהב. אני מזמין מחשב נייח מKSP של AMD ומוריד רק את המעבד ואת הכרטיס הגרפי ואז כל שאר המחשב בנוי מגיע אליי תודה מראש לעזרה עומר
-
- 2 תגובות
- 683 צפיות
-
-
אחותי מחפשת מחשב נייד ללימודים, הדגש מבחינתה הוא על נידות, כלומר מחשב קל ודק אני מאמין שהם נקראים ULTRABOOKS. הקניה תתבצע בארה"ב, אני מחפש אלטרנטיבה יותר זולה וטובה מהMACBOOK AIR, אשר תתמך בארץ עלידי היצרן. תודה. נערך
-
- 0 תגובות
- 683 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב נייח לשימוש של הלימודים שכוללים עבודה עם תוכנות office, visual studiO,וכל השאר אני לא איזה גיימר מטורף אבל משחק מידי פעם המחשב שלי מחובר ל-LCD 32 של פנאסוניק ככה שרצוי שיהיה כרטיס מסך סביר הייתי רוצה שתביעו את דעתכם על המחשב הבא והאם ניתן להוזיל אותו או אם ישנם דברים שהם לא נחוצים במפרט. מחיר: 3645
-
- 1 תגובה
- 683 צפיות
-
-
שלום, אשמח מאד לקבל המלצה לרכישת מחשב נייד, לפי הצרכים הבאים: המחשב יהיה שייך לחברה ויהיה בשימוש עובדים. צריך להיות מותקן עליו Win 7 PRO. השימושים העיקריים - אופיס (הרבה), AutoCAD viewer, אינטרנט, גישה מרחוק למחשבים אחרים ברשת. חשוב שהמחשב יהיה יחסית "מוקשח", כי לעיתים סביבת השימוש כוללת אבק וחול (אם כי משתדלים שלא). כמו-כן, חשוב מאד שתהיה מקלדת מלאה עם מספרים גודל המסך הרצוי לפחות 15". משקל רצוי פחות מ 3 ק"ג. רצוי זמן סוללה של 6 שעות, אם יש דברים כאלה. בנוסף, שהוסללה לא תתבלה מהר בשימוש תכוף. כונן קשיח לא צריך להיות גדול, העבודה נשמרת בשרת מרוחק. אין צורך ביציאות מיוחדות, בלוטות' נחמד אבל לא הכרחי, כונן CD נחמד אבל לא הכרחי, blueray לא נדרש. אין צורך באחריות בינ…
-
- 1 תגובה
- 683 צפיות
-
-
רציתי לדעת האם כל מה שבמפרט מתאים ומאוזן. נעזרתי במפרט ש"ש נ י צ ק י" כתב פה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=535214.0. [table][tr][td][/td] [td]ZALMAN 7000V Al SI EDITION - בקניית מחשב חדש בלבד[/td] [td][/td] [td] 47₪ [/td] [/tr] [tr] [td][/td] [td]Thermaltake V3 Black Edition 1x120mm[/td] [td][/td] [td] 190₪ [/td] [/tr] [tr] [td][/td] [td]Raidmax 120mm Retail Quiet Fan[/td] [td][/td] [td] 21₪ [/td] [/tr] [tr] [td][/td] [td]SeaSonic S12 II 430W A.PFC 30A @ 12V Bulk[/td] [td][/td] [td] 273₪ [/td] [/tr] [tr] [td][/td] [td]LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black[/td] [td][/td] [td] 95₪ [/td] [/tr] [tr] [td][/td] [td]הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט …
-
- 6 תגובות
- 683 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב נייד ואני מחפש אתר נורמלי שאפשר למיין בו על פי נתונים קצת פחות נפוצים: USB 3.0 מסך מט מקלדת מלאה המלצה על דגם (2000-3000 ש"ח) יכולה להיות פתרון טוב גם... דרישות: 15.6' USB 3 מערכת הפעלה מסך מט מקלדת מלאה (כולל המקלדת הנומרית) ומעבד i3 זמן סוללה יהווה יתרון ניכר אך לא נדרש
-
- 0 תגובות
- 683 צפיות
-
-
יי, צריך המלצה למחשב נייד בתקציב של עד 2200, אם ממש שווה ומשתלם אז אפשר למתוח עד 2500. * מטרות המחשב? גלישה,סקייפ,סרטים . * גודל המסך? 13-15.6 . * משקל רצוי? לא משנה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? רצוי לא חובה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) HDMI. * בלוטות? לא חובה. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח ?רצוי אם אפשר שיהיה 7200RPM. גודל לא חשוב בלחץ 100 ג'יגה אני מנצל * כונן CD/DVD? צורב? לא חשוב. * כונן Bluray? לא חשוב. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא. * האם יש לכם ה…
-
- 0 תגובות
- 683 צפיות
-
-
אהלן, רציתי לדעת מה הsocket או המעבד הנמכר ביותר והכי משתלם שיש היום בשוק... בנוסף אני ישמח לקבל גם שמות של motherboards .. בנוסף מה הmb של הכונן קשיח הנורמלי של היום, והגודל הנורמלי להארד דיסק של pc "3.5\"2.5| תודה מראש, דור.
-
- 3 תגובות
- 683 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לטובת הרצת\הדגמת תוכנות שאני כותב ב C++ עם opengl * גודל המסך? מסך HD (טאצ'?) * משקל רצוי? לא חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) יציאות נורמאליות (לא מיני-VGA) או מתאמי רשת ל USB מוזרים. * בלוטות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח ? (HDD, SSD , או שילוב - דורש mSata) SSD או היברידי אבל לא קריטי * כונן CD/DVD? צורב? לא חושב, ייתכן * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא תודה
-
- 2 תגובות
- 683 צפיות
-
-
שלום לכולם קניתי מחשב לפני כשנה ואני רוצה לדעת האם הוא מספיק חזק על מנת לעבוד עם הממשק הכי חזק של ויסטה אולטימייט.. אז המפרט הוא cpu: Intel Pentium D 930 Dual Core 3Ghz 2x2Mb L2 LGA 775 Box mb: GIGABYTE GA-8I945PG-RH ram: 2g 667MHZ dual chanel - זה 4X512 כי הרחבתי עכשיו hd: 320GB 7200RPM 16MB 160GB 7200RPM 8MB gpu: gainward bliss 7600gt אני יוסיף כנראה איזה מאוורר רציני dvd-r: NEC DVD_RW ND-3550A חשוב לי לדעת כי אני עומד להתקין ויסטה ואני רוצה לדעת אם זה יעבוד חלק וגם אם זה יעבוד חלק עם משחקים ובכלל האם יש לויסטה תמיכה למשחקים כמו fm07 ו pes6 תודה רבה למי שיעזור !!
-
- 7 תגובות
- 683 צפיות
-
-
אז ככה זה מה שאני ורצה בערך: מעבד אינטל, כ.מסך נוידיה שיהיה טוב למסך 27 אינץ' של dell, כ.זיכרון 2 ג'יגה, 250ג'יגה אחסון, כונן dvd פשוט, מארז lexa/zero (מה שאתם חושבים שיותר טוב), כרטיס טלוויזיה פשוט ללא הקלטה, מתוכנן OC קטן עד בינוני, שימושי המחשב הם למשחקים לא הכי כבדים, ואינטרנט.. וגם יש לי שאלה קטנה, אם אני עושה למעבד 6400 ול 6600 OC מי יהיה יותר טוב?
-
- 7 תגובות
- 683 צפיות
-
-
רציתי לברר כמה יעלה באופן הכי זול מחשב שיכול לצרוב 4 דיסקים של DVD במקביל במהירות נורמלית באופן הכי מינימלי. אין צורך בכרטיס מסך שלא אונבורד, כרטיס קול, כרטיס רשת (יש לי אקסטרה בכל מקרה), מספר יציאות USB או כל דבר אחר. מעבד שיכול לספק את העניין ולהפעיל מערכת הפעלה (עדיין בלבטים אם XP או משהו של לינוקס) אבל לא צריך מעבר. צריך כמובן 4 צורבי DVD, מינימום (סטנדרטיים, מהירות X16). אופציה ליותר, מבורכת ביותר. אפשרות לחיצוניים, אך עדיפות לפנימיים. מארז בגודל נורמלי עדיף, אם כי לא קריטי. יש המלצה לאיזה מפרט שיתאים לדרישה במחיר של עד 2500? מה המחיר המינימלי שאפשר להוציא איתו מחשב כזה? אפשר לקבל קצת פרטים לגבי איך לחבר מספר רב של צורבי DVD ביחד ללוח אם? איך ניתן לחבר את הכמות הגבוה…
-
- 8 תגובות
- 683 צפיות
-
-
בלי ציוד הקפי, בלי מסך, למשחקים כבדים ולא מתוכנן OC עם צורב DVD וכונן DVD ומהחנות www.iqpc.co.il
-
- 6 תגובות
- 683 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד, מצאתי אחד שנוח לי מכל הבחינות ורציתי לשמוע דעות (לטוב ולרע) על הנייד הזה. המחשב הזה אמור לשמש לכל הצרכים. חשוב לציין שאני לא גיימר מטורף, מה שאומר משחק פה משחק שם. תודה רבה לכל המגיבים http://www.nanashops.co.il/sale.php?sale=2994963&refid=6 מפרט: מחשב נייד מבית Acer מעבד: סוג: AMD TURION 64 X2 מהירות המעבד: 1.6 GHz סדרה: TL50 גודל המסך: 15.4 אינץ רזולוציה: 1280x800 כרטיס מסך: ATI Radeon X1100 מסך: CrystalBrite נפח: 1024 MB מהירות: 533 MHz סוג זכרון: DDR 2 אפשרות להרחבה עד: 4096 MB כונן: צורב DVDRW DL ד.קשיח נפח איחסון: 100 GB ד.קשיח מהירות: 5400 RPM כרטיס קול: 3D S.B STEREO + כולל זוג רמקולים ומ…
-
- 3 תגובות
- 683 צפיות
-
-
שימושים: אינטרנט ועבודה שוטפת + משחקים (בעיקר MS Flight Simulator ו-FPS למיניו), מעט עריכת וידאו, מעט OC (בטח בהתחלה). מחיר ללא מסך ומקלדת 5500-7500 - אני מעדיף להוציא כמה שפחות, אך עדיין רוצה מחשב טוב שירגיש טוב כ-3 שנים. חשבתי ללכת על: מעבד : E6600 (ראיתי כאן דעות ששווה לרדת ל-6300/6400 - אם אוריד האם הירידה בביצועים תהיה מורגשת?) זכרון: 2x1024 - מהירות אני מתלבט בין 667 לבין 800 וגם האם שווה להשקיע ב-CL4 (מכיוון ש-CL3) יקר מדי. יצרנים Corsair או Geil לא ממש סגור. לוח אם: Asus כאשר אני מתלבט בין ה-P5B ל-P5B Deluxe. כרטיס מסך: הנטייה שלי לחשוב על ה-Leadtek 7900GS או על ה-X1950 מצד שני שניהם תומכים רק ב-DX9. אני שוקל אולי להעביר את כטיס המסך הנוכחי שלי (nvidia 5600 - של י…
-
- 7 תגובות
- 683 צפיות
-
-
אהלן חברים אני מחפש נייד טוב לשימושים הבאים: פוטושופ בניית אתרים ICQ MESSENGER ואינטרנט. לא הייתי רוצה לנצל את כל התקציב אבל זה כבר תלוי במחשב שתמצאו לי. הייתי רוצה במחשב ככה: מעבד כפול ליבה אם לא של 2.0 אז 1.83 לא הייתי רוצה פחות... הייתי רוצה כרטיס רשת אלחוטי מובנה. הייתי רוצה 1 GB זיכרון. זהו בעיקרון מבחינת כרטיס מסך אפילו GMA950 יהיה לי טוב אני לא הולך לשחק משחקים או משהו כזה... זהו תודה רבה לכם
-
- 1 תגובה
- 683 צפיות
-
-
אני עומד לרכוש מחשב חדש ועומדים בפני שתי מפרטים- פריט תאור כמות מחיר מעבד Core 2 Duo E6400 Box Intel 1 1178 לוח אם לוח אם P5B Deluxe Asus 1 1110 כרטיס מסך Radeon X1950XT 256MB PCIe Sapphire 1 1579 זיכרונות DDR2 2048MB 800MHZ CL4 G.Skill 1 1,506 Hark disk WD2500KS Western Digital 1 369 מארז GIGABYTE Triton GZ-XX1CA 1 355 ספק כוח ELT400AWT Enermax 1 447 צורב LG H10N 1 185 סה"כ 6,729 או פריט תאור כמות מחיר מעבד Core 2 Duo E6400 Box Intel 1 1178 לוח אם GA965PDS3 Gigabyte 1 800 כרטיס מסך ?X1950 Pro 256MB, DDRIII, DVI, PCI-E 1 1100 זיכרונות זכרוןוDDR2 2048MB 667MHZ CL3 G.Skill 1 1312 Hark disk WD2500KS Western Digital 1 369 מארז 6A19 Compucase 1 213 ספק כוח ELT400AWT Enermax…
-
- 6 תגובות
- 683 צפיות
-
-
שלום, אני צריך המלצה למפרט בתקציב של 2500 ש"ח לצרכי אינטרנט ואופיס בלבד, מורכס בMicro ATX אבל מהסוג הקטן יותר כמו Antec Aria... המפרט לא צריך לכלול מקלדת, עכבר או רמקולים ולא צריך לכלול הארד-דיסק.... עדיף שיהיה מחשב שיוכל לעבוד טוב עם הווינדוס ויסטה אבל לא חובה... תודה רבה מראש, ניר.
-
- 8 תגובות
- 683 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש לקנות מחשב נייד בסכום של עד 5000 ש"ח המחשב הוא בעיקר ללימודים . חשוב לי שיהיה עם מעבד של אינטל (core 2 dou) ההייתי שמח לשמוע המלצות תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 683 צפיות
-
-
אני מתכוון לעשות שדרוג רציני למחשב, מה שאומר שחוץ מהכונן, כרטיס הקול והדיסק הקשיח אני לא משאיר כלום. פחות או יותר: לוח אם, מעבד, זיכרון, כרטיס מסך ומארז. נדלקתי על המארז: Atrix 9006-B34 Silver של Aerocool. הוא בא עם ספק של 480W, נראה לי שזה מספיק. (http://www.aone.co.uk/ProdInfo.ASP?ProductID=1044) - עולה 400 ש"ח. אני משחק המון במשחקים, דבר שלא התאפשר לי עם המחשב הנוכחי בשנה האחרונה (512MB, Radeon 9200 SE, 2.8GHz) אז אני הייתי הרבה על המחשב של אחי. הוא יהיה בעיקר למשחקים. תודה מראש! *המסך שלי, ואני מתכוון להישאר איתו אלא אם כן לא עומד בדרישות: LG F700B
-
- 8 תגובות
- 683 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מפרט למחשב אני חושב שבסביבות ה5000 שקל +- יעוד המחשב: עבודה עם תוכנות גרפיקה כבדות כמו Photoshop;Flash;Maya ועוד... הורדות (הרבה הורדות של סרטים סדרות ככה שצריך הארדיסק יחסית גדול,אני מעדיף 2 ככה שאחד יהיה לכל ההורדות והשני לwindows) אבל מהירים!!! גלישה באינטרנט משחקים - קצת אני רוצה כרטיס מסך שנחשב יחסית טוב . טלוויזיה - צריך כרטיס טלוויזיה או אם הוא מובנה בכרטיס מסך זה לא משנה לי ממש אני לא יודע מה ההבדל. מעבר לכך: צורב DVD הכי מהיר שיש היום (מתקדם) הרבה זיכרון ומעבד חזק במיוחד כל שאר הדברים כמו: מסך (גדול כמה שאפשר במחיר סביר) + מקלדת + עכבר ושאר ירקות אם אפשר לתת את זה בנפרד כאילו לאחר סיכום של המחשב להוסיף את זה בסיכום שונה.כדי שיהיה יותר קל. תודה רבה …
-
- 8 תגובות
- 683 צפיות
-
-
הכותרת שווה אלף מילים. אל תוסיפו ציוד היקפי, חוץ ממסך LCD של 19" (שיכול לגרום לחריגה מהתקציב). אני רוצה שכונן דיסקים וצורב יהיו נפרדים (למקרה שאני רוצה להעתיק מדיסק לדיסק). אני מצפה למשהו שיריץ משחקים כמו Doom 3 ו-F.E.A.R ברזולוציה של 1152x864 במהירות נורמלית (עד כמה שאפשר).
-
- 3 תגובות
- 683 צפיות
-