ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,354 דיונים בפורום זה
-
על המכשיר, האם הוא מצדיק את מחירו תודה
-
- 0 תגובות
- 585 צפיות
-
-
החשב בעבודה שלי צריך נייד חדש, התקציב הוא לא פקטור. איך הנייד הנ"ל, האם הוא בנוי בצורה ומחומר איכותי? שמעתי בזמן האחרון על בעיות התחממות עם טושיבות, קיים? האחריות בארץ סבירה (לכיוון דל ו-hp) או קצת פחות? (לכיוון Acer)
-
- 0 תגובות
- 715 צפיות
-
-
לפני כשבועיים רכשתי את המחשב הנ"ל. כבר בהפעלה הראשונה הריח לי שהמחשב לא מתנהג נכון, ואיך ידעתי זאת ? מחשב עם ליבה כפולה (6600), 4 גיגה ראם וכרטיס מסך של NVIDIA אמור לעבוד חלק על 7. החשש שלי התגלה כמוצדק ברגע שעבדתי עם מוזיקה ברקע (מדייה פלייר וינאמפ ושאר ירקות) בזמן העבודה המוזיקה הייתה נעצרת קופאת ומתעוותת. מבדיקה עם התוכנה DPC LATENCY נתגלה כי המחשב פשוט לא יציב בעליל. כמובן שדבר ראשון היה לעשות שיחזור מערכת - שוב אותם תוצאות. למזלי יש לי "בכלי העבודה" ווינדוס 7 מקורי ונקי - גם התקנה של מערכת זו העלתה חרס. התקדמתי צעד נוסף, נכנסתי לאתר טושיבה וחיפשתי דרייברים חדשים אך לא מצאתי. התחלתי לבטל דרייברים של כרטיס רשת, מודם, רשת אלחוטית - עדיין לא היו תוצאות טובות יותר. את המח…
-
- 0 תגובות
- 727 צפיות
-
-
שלום, אני שוקל למכור את המחשב. המצב שלו מצוין, כמו חדש אבל בן שנה וחצי. הדגם: Satellite u840 - 10q זיכרון: 4GB. אין בו שינויים, זה הדגם הרגיל עם חלונות 7. תודה
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום חברים.. החלטתי שאני רוצה לקנות נייד חדש אחרי תקופה ארוכה שאני רוצה. אני מתלבט עכשיו בין כמה דגמים וחברות שונות בתקציב של עד 3300 ש"ח. צרכים: -גלישה באינטנט. -עבודה משרדית. -משחקים כמו פרו אבולושיין 10 (לא כאלה שגומרים על מעבדים לחלוטין) -נוחות עבודה. -ויכולת עבודה מעל 3 וחצי שעות 4. יש את הדגם של ה LENOVO NTD 99IV מעבד 4300 כרטיס מסך 105M עם 4 ג'יגה זיכרון. ב 3190 ויש את הדגם של HP 610 vc266EA מעבד 4400 3 GB זיכרון כרטיס מסך 103M ב 3380 ויש את Toshiba L500-1R3 '15.6 HD LED מעבד T4400 זיכרון 4GB DDR 3 Mobile Intel® GMA 4500M ב 3150 אני ממש מתלבט בין הדגמים האלו ואני בנטייה קטנה לטובת הלנובו. אפשר המלצות על מה ללכת?
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן אנשים, שאלה קטנה. אני חושב לקנות את הנייד Toshiba Z30-164. אמנם i3, אבל קל, דק,בנוי טוב ועם ssd במחיר יחסית טוב. אממה שיש הבדל בין הנתונים באתר ksp לבין אתר Toshiba לגבי רזולוציית המסך. בksp הרזולוציה היא 1366*768: http://ksp.co.il/?enter_zap=1&store=shipment&uin=24386&utm_source=zap&utm_medium=cpc&utm_campaign=zap ואילו בToshiba היא 1920*1080: http://www.toshiba.co.il/he/laptops/satellite/satellite-z30-a/satellite-z30-a-164/ יש למישהו מושג היכן מצויה האמת?
-
- 5 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
http://www.google.com/search?sourceid=navclient&ie=UTF-8&rlz=1T4GGLG_en___IL282&q=asus+eee+pc+t+91+specification הנתונים החלקיים שמצאתי על הדגם הזה גרמו לי להזיל רוק .... עובי- של אינץ אחד ,כלומר 2.54 סנטימטר. משקל -952 גרם ,אם כי קצת קשה לי להאמין שהמשקל הזה כולל סוללת 6 תאים,אבל אין לדעת מפני שכל הדגמים האחרונים שיצאו מבית אסוס הגיעו עם סוללה מובנית של 6 תאים . מסך מגע מסך מתקפל-טאבלט GPS מובנה. יהיו שני גרסאות,אחת עם דיסק קשיח רגיל והשנייה עם SSD. מקלט טלוויזיה-אופציונאלי . כנראה שמדובר במקלט שמיועד לשידורים דיגיטליים כמו שיש בארצות הברית ,כך שזה די חסר ערך בארץ נכון לעכשיו(בתוך מספר חודשים המצב צפוי להשתנות). בכל מקרה זה יהיה נחמד מאוד אם בזכות המקלט TV …
-
- 11 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם , יש לי מחשב נייד לנובו R50E התקנתי עליו היום ווינדוס XP מחדש. עד עכשיו היה עליו לינוקס והטראק פוינט עבד מצוין . מה שקורה שגלילת הדפים עובד טוב מאוד בכל המחשב כולל באקספלורר ומשום מה בפיירפוקס לא עובד ? ניסיתי לחפש קצת בגוגל פתרון אבל הלכתי לאיבוד , נראה שלהרבה היתה את הבעיה הזאת אבל לא הבנתי איך למצוא פתרון . מישהו מכיר את הבעיה , יודע איך לפתור אותה ? תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
רציתי לדעת אם קיים דבר כזה, הדבר הכי קרוב שמצאתי זה מקלדת חיצונית (וקצת ענקית) עם TRACKPOINT באתר של IBM בארץ לא מצאתי איזה משהו. אז מישהו נתקל בזה?
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
בהספק 500W מה עדיף מבין החברות בכותרת? ובכלליות מה עדיף ומה יותר טוב?
-
- 1 תגובה
- 507 צפיות
-
-
Intel CoreTM i7 1.6GHz ( 2.8GHz Turbo Mode ) 720QM אפשר בבקשה הסבר? זה 1.6 או 2.8? האם המעבדים האלה מומלצים למשחקים? אם אני מריץ משחק כבד, שדורש 2.8, האם המעבד באמת יספק את הסחורה או שהוא ישאף ל2.8? האם שימוש ארוך במצב הטורבו יכול לפגוע במחשב בצורה כלשהי?
-
- 2 תגובות
- 827 צפיות
-
-
היי ראיתי עכשיו (2:40 בבוקר) אץ ערוץ "טק-טיוי" וראיתי שהם הכינו את מחשב המשחקים המושלם, ניכנסתי מיד לאתר שלהם וראיתי את כל החלקים שהם הרכיבו בו (אחחחחחחח חלום) הינה לינק לUGM: http://www.techtv.com/screensavers/howto/story/0,24330,3617644,00.html מה אתם חושביפ על המפרט הזה, אני די חושב שהוא מעולללללההההההההה למשחקים אבל הייתי חכה לדור החדש של כרטיסי המסך :
-
- 21 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום, אני מתחיל השנה ללמוד לימודי מדעי המחשב. יש לי מחשב לא רע 15 אינץ' עם C2D אך חשבתי לכוון לאיזור ה13.3 עם זמן סוללה ארוך במחיר טוב. אני עוסק בתחום ויודע שהמחשבים שבאמת עושים את זה טוב הם ASUS. לשני המחשבים שחשבתי יש סוללה 8 תאים. יש בחנות מסויימת מבצע שאני יכול להביא את הU31F עם מעבד i3-370M זיכרון 2GB ודיסק 500GB ב2670, מחיר מצויין לכל הדעות. בחנות אחרת יש את הi5-2410 עם זיכרון 4GB דיסק 640GB וכרטיס מסך 520M ב3890. את ביצועי הכרטיס מסך אני לא צריך - זה לא למשחקים. זיכרון 2GB אני יכול להוסיף ב120 שקל בערך ו4GB ב230. האם ההפרש במחשבים שווה 1200 שקל או שאפשר בהחלט ללכת על הU31F? תודה.
-
- 2 תגובות
- 790 צפיות
-
-
אהלן, קודם חיפשתי (בפורום וברשת) ולא ממש מצאתי את תשובות מתאימות, מתבלט בין הדגמים האלה: http://ksp.co.il/?uin=27192 http://ksp.co.il/?uin=27188 היתרון מבחינתי לu41 מלבד מהמחיר הוא הכרטיס מסך הפשוט, מהסיבה שאין לי צורך באחד מתקדם יותר שזולל סוללה. היתרון לz41 היא העובדה שיש לו כונן אופטי אותו אני מתכוון להפוך לssd (באמצעות מתאם) זה אפשרי בדגם המסוים? פרט נוסף שמעניין אותי לדעת הוא זמני הסוללה שאף מקום לא טורח לציין, הבדיקות שראיתי ברשת היו עבור דגמים אחרים (חיפשתי גם s41 לפני) עם מעבדים חזקים/חלשים יותר וכרטיסי מסך שונים. שאלה נוספת היא במידה ומישהו מכיר לעומק יותר את הדגמים ויכול לפרט על עוד ההבדלים מלבד מקלדת מוארת כרטיס המסך וגודל אחסון, שינויים בפלסטיקה אולי? תודה רב…
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום רב, אחרי שהחזרתי את הטושיבה לחברה וקיבלתי זיכוי. רכשתי לנובו U550-2958 t6600 4GB RAM DDRIII 500GB HD Geforce 210m אבל כנראה שאני ביש גדא, פשוט נתקלתי במצב שהמחשב עושה רעש של שואב אבק ענקי. עכשיו תגידו לי שאני מעמיס וכו'. כרגע בעודי כותב לכם את ההודעה הזו רק האתר הזה עובד ושימוש המעבד עומד על 7% ומטה. אז מה הבעיה: המאוורר של המעבד עובד על מהירות מקסימאלית במשך שלוש שניות מפסיק לחמש שניות וחוזר חלילה. זה ממש עולה לי על העצבים, עכשיו יצרתי קשר עם לנובו ולא בדיוק קיבלתי תשובה הולמת חוץ מעצבים. החברה שאחראית על התיקונים דווקא נתנה לי תשובה מקוצעית והטכנאי אמר שהמחשב לא אמור לעבוד ככה. השאלה שלי היא האם יש למישהו מכם את המחשב הנ"ל והאם הדבר קורה גם אצלכם או שבאמת ישנה בעי…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, החלטתי כי אני מעוניין ב ulpc, כרגע מסגרת המחיר עוד לא באה בחשבון כי אני רק מנסה להרכיב רשימה של הניידים שעונים לדרישות שלי, ראיתי שיש המון מחשבים כאלה היום ורציתי לדעת מי מהם עומד בקריטריונים שלי, שהם: מסך : 8.9 -10 אינץ. סוללה : 6 תאים(לפחות 3 שעות עבודה עם WIFI דיי אינטנסיבית). זיכרון : 1,024mb לפחות (לציין אם יש אפשרות הרחבה כי אני מעוניין ב .2,048mb) HD : עדיף מעל 80 GB אבל יבואו בחשבון גםssd של 20GB +. תקשורת : חובה WIFI אבל עדיף גם דברים נוספים. בינתיים ראיתי מספר מחשבים ואני לא יודע אם הם עומדים בקריטריונים שלי: MSI WIND ASUS EEE 901 ASUS EEE HD1000 TOSHIBA NB100 ACER ONE HP MINI NOTE LG X110 אם אחד מהמחשבים נה"ל נפסל תחת איזה שהוא קריטריון, ציינו בב…
-
- 3 תגובות
- 753 צפיות
-
-
אהלן כולם. אני מתחיל ללמוד אוטוטו. רציתי המלצה לאולטרבוק בתקציב של עד 4500 ש"ח דרישות מינימום מעבד- i5. זכרון - 4 ג'יגה SSD - שיהיה לפחות 120-128 GB יש כמה חברים שמתחרים בשוק סביב המחיר הזה. חשבתי על ה zenbook ux31e http://www.hi-fi.co.il/Product.asp?Pid=UX31E&Cat2Cat1ID=36&Cat2ID=239&aff=Zap〈=he אבל שמעתי עליו קצת ביקורות לא משהו.... יש גם דגם לא רע של סמסונג http://www.fre.co.il/Product.asp?Pid=1938&Cat2Cat1ID=39&Cat2ID=89&aff=Zap〈=he אבל אתם יודעים- בכל זאת- סמסונג...... מה אתם אומרים?
-
- 10 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום חברים, אני צריך לפטופ יצוגי שיראה יפה, אולטרה בוק 13.3 אינץ' שיהיה קל ויחזיק לי 3 שנים.(הלפטופ מיועד לשימוש יומיומי בבית כשהוא מחובר לחשמל, ולפעמים לפגישות עיסקיות). שימוש: 90 אחוז מהזמן אינטרנט ותוכנות אופיס(שימוש כבד עם הרבה חלונות במקביל). 10% אחוז מהזמן תוכנת עריכת וידאו premier, והמרת קבצתי וידאו (מכיוון שאני עושה את זה לעטים רחוקות אני מוכן לחכות כמה דקות יותר במקום להוסיף אלפי שקלים לשיפור הביצועים). תקציב: הכי זול שיעמוד בדרישות. ראיתי המון דגמים החל מ4750 של סמסונג (הכי זול שמצאתי) http://www.fre.co.il/pl_product~1938~39~89.htm ועד הזנבוקים של ASUS. אני גמיש בתקציב אבל רוצה לקבל תמורה הכי טובה עבור התשלום. (לשלם עוד 1000 שקל בשביל 10 אחוז שיפור בביצועי …
-
- 4 תגובות
- 940 צפיות
-
-
היי, חיפשתי המון ולצערי לא הצלחתי למצוא לכן אני שואל כאן, מישהו ראה/מכיר מחשב נייד דק (ברמה של XPS13/ZENBOOK וכו') גודל מסך 13-14' שיש בו כונן אופטי, ואפילו יותר חשוב חיבור לרשת קווית? אם אין חיה כזו, יש אולי איזו המלצה על מחבר טוב ואמין לרשת קווית (אני עובד רק עם חיבור לרשת קווית בגלל בעיות קליטה). תודה רבה.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום לכולם. אני מחפש ULTRABOOK סביב המחיר 5K-6K, צריך להחזיק סביב ה3-5 שנים. רזולוציה מינימאלית FHD גודל מסך לא משנה העיקר שיהיה ULTRABOOK. כמובן שיהיה בעל SSD. אשמח אם יריץ DOTA 2 על MIN-NOR אבל ממש לא חובה. מחכה להמלצות מחברי הפורום. תודה מראש לכל העוזרים!
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, * מטרות המחשב? - לימודים (מדעי המחשב) - עבודות משרדיות - (אינטרנט ואופיס) - משחקים (cs 1.6, diablo 3) - לא הכרחי - עריכה גרפית (פוטושופ ועריכת וידאו לאתרים - גרפיקות פשוטות יחסית) * גודל המסך? 13 - 15 * משקל רצוי? אני מאוד(!) נייד (טיסות לחו"ל, הרבה עבודה מחוץ לבית) לכן המחשב צריך להיות די קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? זה נייד ראשון שלי לכן אני לא יודע להגדיר זמן סוללה ארוך/קצר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא יודע * בלוטות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) לא יודע * כונן CD/DVD? צורב? לא * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? מעדיף שכן - קנייה מארה"ב/רו…
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן, לאחר התלבטויות ובדיקות ובעיקר הרמת Ultrabook אחד שחוסר המשקל שלו די קנה אותי החלטתי ללכת על אחד מהם. אין דרישות מיוחדות מהמכשיר מלבד גודל המסך שכמובן יהיה 13 או 14 ללא העדפה לאחד מהם. זמן סוללה הוא לא קריטי אך כמובן הארוך ביותר שאפשר למצוא במסגרת. אין שום כוונה לגיימינג על המחשב הנ"ל. גודל הכונן לא משמעותי ואפשר לחסוך במקום הזה, שכן יש לי מספיק כוננים חיצוניים לאחסון. אם יש אפשרות למחשב ללא מערכת הפעלה אין שום בעיה , אין צורך במערכת הפעלה אם הדבר נתון לבחירה. * אחריות בינלאומית היא אולי הנקודה החשובה ביותר ועל זה גם אהיה מוכן להוסיף כסף, לא ממש בא לי להסתובב בין מעבדות של מחשבים בהנחה ויקרה משהו בשנה-שנתיים הראשונות. עכשיו לשאלה המרכזית: יש חיה כזאת באיזור ה-1000$, …
-
- 14 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
היי חברים, מבקש המלצה למחשב נייד עם דרישה אחת עיקרית- מחשב שנחשב מומלץ עד 1-1.1 קילו. עם עדיפות למעבד i3/i5. במידה ולא קיים מחשב מומלץ עם הנתונים הנ"ל ארכוש כנראה טאבלט ASUS Transformer Infinity. תודה
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אשמח להמלצות לultrabook, עדיפות ל-convertible/hybrid (יכול להפוך גם לטבלט). מטרת המחשב: - גלישת אינטרנט והורדת קבצים גדולים לפרקי זמן גדולים. - הקרנת סרטים ב-full hd וב-3d בחיבור למסך גדול. - שימוש סטודנט למדעיי המחשב (תוכנות פיתוח/זמן סוללה גבוהה). - חווית שימוש מהירה (גם לעוד מספר שנים קדימה). מעוניין שיהיה: - מעבד: פה אשמח להסבר, הייתי רושם i5 אבל אני מבין שיש i3 שיכול להיות יותר טוב מ-5i בחלק מהמקרים. - גודל מסך 13" או 14" (עדיפות ל-14 אבל לא חובה) - מסך מגע - מינימום 4 GB זיכרון אם אפשרות הרחבה ל-8 - ssd (הבנתי שהיום אם אפשר אז חבל שלא) - מעבד דור רביעי -haswell : לא חובה אבל עדיף (זמן סוללה, ואולי גם התחממות פחותה יותר). דגמים שחבתי עליהם: Asus Transforme…
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
בכמה הימים האחרונים אני קורא הרבה על המחשבים האלה,הבנתי שדהמהות היא מחשבים דקים,עם סוללה טובה וכן הלאה, השאלה שלי למי המחשבים האלה מתאימים? ומי שיש לו אחד,כיצד בקצרה הוא משמתש בו? +הבנתי שמשחשבים האלה הם בסגנון המקבוק אייר של אפל,האם המחיר שלו מוצדק או גבוה מדי? סליחה על השאלות הכלליות,אני פשוט בהתלבטות לא פשוטה האם לוותר על סוג המחשב הזה בקנייה או בכל זאת ללכת עליו,אין לי הרבה מידע כי עדיין לא היה ברשותי נייד,אז אני מנסה לספוג כמה שיותר אינפורמציה בימים האלה מי שהבין אותי מוזמן לענות,מי שחושב שאני נודניק עצלן,מוזמן להתאפק
-
- 3 תגובות
- 7.1k צפיות
-