ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,474 דיונים בפורום זה
-
מה התקציב המקסימאלי? – 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? – לא עקרוני ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית (אוטוקד, סקצאפ, ריינר כולל אפשרויות 3D) ומשרדית כולל גלישה מהירה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). – לפרנסה - אדריכל ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: - לא 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. – יש ציוד היקפי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 ע…
-
- 10 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
מעבד: Intel Core 2 Duo E8400 3GHz 6Mb 1333mhz BOX מחיר: ¤910 לוח אם: Intel SKYBERG DP45SG מחיר: ¤785 זכרון: OCZ DDR3 ReaperX 4096MB (2GBx2) DUAL CHANNEL 1333MHZ CL6 מחיר: ¤740 כרטיס מסך: GIGABYTE GEFORCE 9800GTX PLUS 1GB DDR3 PCI-E מחיר: ¤1100 מארז: CoolerMaster RC-590-KKN1-GP Centurion 590 MIDTOWER Case No PSU מחיר: ¤365 מסך: LG W2261V 22" WIDE LCD 2MS 1:20000 FULL HD מחיר: ¤1080 ספק כוח: Corsair VX550W Ultra Quiet Psu מחיר: ¤550 כונן קשיח: WD 500GB 7200RPM 16MB SATA2 מחיר: ¤340 צורב: LG GSA-GH22NP20 DVDRWX22 IDE BLACK BULK מחיר: ¤115 מערכת הפעלה: MICROSOFT WINDOWS VISTA HOME PREMIUM 64BIT HEBREW OEM מחיר: ¤520 סה"כ: 6565. להלן מפרט שבניתי לאחר עיון ראשוני במפרטים טכניים…
-
- 5 תגובות
- 787 צפיות
-
-
שלום, המחשב הישן שלנו מתקרב לגיל פרישה. אשמח לקבל המלצות על פי הפרטים הבאים. תקציב: לא יותר מ- 2,000 ש"ח (ורצוי פחות). מטרות/שימושי המחשב: שימוש ביתי - אינטרנט, אופיס, משחקים (SIMS2 המשחק הכי "כבד" שהיה לנו עד כה). רזולוציה בשימוש כרגע 1024X768 ציוד הקפי: אין צורך בציוד היקפי. קיים מסך Viewsonic17, צורב, מקלדת, עכבר. דיסק קשיח: 500GB שקט: 8 (ממוקם בסלון) אוברקלוק: לא! מערכת הפעלה: Win7 (קיימת, אין צורך לכלול). הרכבת מחשב בחנות: כן. חנות: מרכז - רצוי איזור השרון בקשות מיוחדות: יציאת וידאו דיגיטאלית (DVI/HDMI) - כחלק מהלוח או בכרטיס נפרד, תלוי בהמלצתכם למפרט שנותן את התמורה הטובה ביותר. כמו כן, המחשב הישן סחב 8 שנים ועודנו משמש אותנו בזכות שידרוגים במהלך השנים. מחפש מחשב אמ…
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
כאמור, מחשב הביתה (בחדר שינה ליתר דיוק. ולכן חשיבות גדולה לעבודה שקטה [הנוכחי, עם כל הכבוד, מרעיש הרבה]). אני מודה שאני הדיוטה וככל שאני קוראת יותר אני מתבלבלת יותר. האם פשוט להיצמד למפרט שמומלץ באתר? תודה מראש למגיבים.
-
- 3 תגובות
- 995 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לרכוש מחשב חדש לשימוש ביתי. עיקר השימוש משחקים (לא משהו יוצא דופן), מעבר לזה גלישה וצפיה בסרטים (אני צופה דרך טלוויזה שמחוברת למחשב דרך יציאת SCART 21 פינים אז אצטרך גם מתאם מHDMI לזה). מה התקציב המקסימאלי? - 1500 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מקסימום האפשרי. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - מקסימום עוד 300 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית - משחקים, גלישה, צפיה בסרטים (לא HD) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מחשב בלבד, לא זקוק למסך או כל ציוד היקפי אחר. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? ל…
-
- 3 תגובות
- 812 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4 אלף, עד 5 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? רוב השימוש הוא ביתי, אבל צריך שיוכל להריץ אפטר אפקטס, פוטושופ ואדובי פרימייר בצורה טובה/סבירה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר,רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן, הרכבת מחשב בחנות ווינדוס 10 …
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אופיס, סרטים בHD , מעוניין לערוך סרטים ביתיים למשפחה מדי פעם. לא יודע באיזו תוכנה עדיין. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אופיס, סרטים וגלישה באינטרנט - כבד. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד למשחקים (אין זמן) -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/ג…
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום חברים, אני מחפש מחשב פשוט לשימוש ביתי (סרטים, מוזיקה ואינטרנט) ומעט להקלטות אודיו (ללא מסך). בנוסף עדיף מחשב שקט יחסית שכן הוא ממקום בסלון. כרטיס הקול שברשותי הוא Lexicon Omega http://www.lexiconpro.com//en-US/products/omega אשמח מאוד להשתמש כמה שיותר ברכיבים מהמחשב הישן (גם בגלל מיחזור וגם כדי שאוכל להשקיע יותר בריכיבים אחרים) המפרט של המחשב הישן (כבן 5 שנים) הוא: זיכרון - kingston 2 gb DDR2 800MHZ http://www.ec.kingston.com/ecom/configurator_new/PartsInfo.asp?LinkBack=&ktcpartno=KVR800D2N6/2G&root הרדיסק - 250GB של segagate חיבור sata3. ספק : super cilent ezcool 300w atx 300 jsp - sacket 775 אשמח גם למידע מעמיק או להפניות לגבי דרישות מיוחדות כשעובדים עם ע…
-
- 1 תגובה
- 670 צפיות
-
-
שלום לכולם, לפני מספר ימים המחשב הביתי שבק חיים (P4), וכעת אני נאלץ לקנות מחשב חדש. מעיון בדפי הפורום הרכבתי מפרט מחשב שקצת חרג מהתקציב המתוכנן. מתחת המפרט. אשמח לדעתכם. האם קירור למעבד ומאוורר נוסף הכרחים? במה ניתן לצמצם עלות כדי להתכנס למסגרת התקציב? ואגב - מה דעתכם על IVORY? 408 1 מעבד AMD Athlon 64 X2 4200+ Socket AM2 Box AMD1137 407 1 לוח אם ASUS M2A-VM HDMI 31542 359 1 זיכרון Corsair DDR2 2048MB (1024MBx2) 667MHz CL5 VS2GBKIT667D2 364 1 כונן קשיח Western Digital WD2500AAKS 250GB 2500AAKS 170 1 צורב LG GSA-H62N X18 DVD GSA-H62N 283 1 מארז כולל ספק HEC 6A19 300W 6A19 34 1 כונן דיסקטים SONY Floppy 1.44MB S144S 118 1 קרור למעבד Arctic-Cooling Freezer 64 P…
-
- 8 תגובות
- 603 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב לשימוש ביתי\משרדי, עם כוונה שיחזיק כמה שיותר זמן ציוד היקפי נדרש: מקלדת, עכבר, רמקולים תקציב: עד 3000 ש"ח דרישות בסיסיות: 1. מעבד אינטל, לא AMD. 2. לוח עם כמה שיותר יציאות USB(כולל USB3), יציאת 1394 3. כרטיס מסך עם יציאת HDMI. לא משולב. 4. מחשב שקט בזמן השהייה\לילה. ללא פשרות בספק ובמארז. 5. דיסק 1 טר"ב. 6. זיכרון 4 ג"ב DUAL CHANNEL. אשמח לקבל הצעות תואמות תודה.
-
- 18 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט (כ-10 טאבים פתוחים במקביל בכרום), אופיס, מוזיקה, סרטים- סטרימיניג PLEX א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין לא מיעוד לגיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. ללא ציוד היקפי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? צורב 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 5-6. המחשב …
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
המחשב אמור לשמש לגלישה, קצת משחקים (לא כבדים מדי),עבודה משרדית, הורדות, צפיה בסרטים וכד'. אין צורך בציוד היקפי (מקלדת, עכבר,מסך) תודה מראש
-
- 6 תגובות
- 585 צפיות
-
-
היי, אני צריך בבקשה מפרט למחשב כולל מסך בסביבות ה 3000 ש"ח - לשימוש בסיסי, ז"א משחקים (לא עם גרפיקה מטורפת - אין צורך להשקיע יותר מידי בכרטיס מסך), אינטרנט ושאר שימושים בסיסיים ופשוטים. (רצוי בתצורת אינטל). תודה.
-
- 9 תגובות
- 604 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מפרט למחשב תקציבי שישמש בעיקר ל-Office ולגלישה באינטרנט בסביבת Windows 7. התקציב שיש לי הוא 2,000 ₪. אני מעדיף להימנע מלנצל את כולו, אבל במידת הצורך אני מוכן אפילו לספוג חריגה של כ-200 ₪. כאמור, המחשב אמור בסופו של דבר לשמש לדברים די בסיסיים, ואני לא מתכוון לבצע בו OC מכל סוג שהוא. אני כן מצפה מהמחשב שיהיה שקט, שיחזיק מעמד למספר רב של שנים ושיהיה ניתן לשדרג אותו בקלות במידת הצורך. הנה המפרט שחשבתי עליו, מבוסס מעבד Intel: (למען הסר ספק, אין לי צורך ברכיבים שלא רשומים כאן) מעבד: Intel Core i3 530, יחידות 1 526 ₪ http://www.skypc.co.il/pl_product~i3-530ay~3~0.htm לוח אם: Gigabyte GA-H55M S2H/Gigabyte GA-H55M UD2H, יחידות 1 495/581 ₪ http://www.skypc.co.i…
-
- 5 תגובות
- 883 צפיות
-
-
לילה טוב =) אני צריך בבקשה מפרט למחשב לשימוש בסיסי של אינטרנט אופיס משחקי אינטרנט (און ליין - פייסבוק וכאלה) התקציב המקסימלי הוא 3K אבל אם יש 2500 אז עדיף. ללא ציוד היקפי וללא מסך. עדיף שיהיה שקט, ללא OC, כולל מערכת הפעלה וכולל הרכבה. אם אפשר מפרט מKSP באזור ראשון/ת"א. מה שחשוב שהמחשב יהיה מהיר ממש, ושלא יהיה מחשב לשנה- שנתיים. תודה מראש,
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום קודם-כל, תודה לאנשי הפורום ולמשתתפים. ברצוני לרכוש מחשב לשימוש בסיסי. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ~200 2. מה שימושי המחשב ? שימוש כללי-אופיס,אינטרנט וצפיה בסרטי HD. לא למשחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי ? לא .יש מקלדת מסך ועכבר. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 5 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? לא 11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? כן .האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא 12. הערות נוס…
-
- 14 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
היי. האם תוכלו לייעץ לי לבחור מחשב שישמש אותי לאולפן ההקלטות הפרטי שלי ? על המחשב הזה ארכיב בעצמי כרטיס קול מתקדם כך שהמפרט לא יכלול כרטיס קול. אין לי צורך בכרטיס מסך סופר-מתקדם (רצוי שיהיה טוב). אני זקוק ל-DVD וגם צורב. הארדיסק 160. מסך טוב. סה"כ 5000 ש"ח. אבקש אם אפשר את 2 האפשרויות:אינטל ו-AMD . תודות.
-
- 19 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
התקציב בסביבות 3000 ש"ח (תשלומים) המחשב לשימוש ביתי, גלישה באינטרנט, ישומים רבים שיפעלו יחד בלי להתקע (אייסיקיו, מסנג'ר, מקושרים, פייסבוק, וורד ופאוור פוינט לשימוש קל, משחקים קלים ולא חדשים וכבדים (קאונטר סטרייק ברשת, ג'יטיאיי סאן אנדראס לא ברמה שמעבר) הורדות של סרטים ושירים (לא הרבה אבל לא שיהיה איטי). יש לי מסך, אני צריך מקלדת, עכבר ורמקולים (בלי דרישה מיוחדת) וגם צורב דיוידי (בעיקר לשירים ולפעמים סרטים). אין לי העדפה לחברה מסויימת, סומך עליכם מההודעות שקראתי בפורומים ולא חשוב לי העיצוב במיוחד. עדיפות שיהיה לא רועש במיוחד כי זה ליד המיטה. אני לא צריך מערכת הפעלה, יש לי. תודה רבה! חג שמח =]
-
- 4 תגובות
- 609 צפיות
-
-
התקציב בסביבות 3000 ש"ח (תשלומים) המחשב לשימוש ביתי, גלישה באינטרנט, ישומים רבים שיפעלו יחד בלי להתקע (אייסיקיו, מסנג'ר, מקושרים, פייסבוק, וורד ופאוור פוינט לשימוש קל, משחקים קלים ולא חדשים וכבדים (קאונטר סטרייק ברשת, ג'יטיאיי סאן אנדראס לא ברמה שמעבר) הורדות של סרטים ושירים ברמה (לא הרבה אבל לא שיהיה איטי). יש לי מסך אני צריך עם המחשב מקלדת, עכבר ורמקולים (בלי דרישה מיוחדת) וגם צורב דיוידי (בעיקר לשירים ולפעמים סרטים). אין לי העדפה לחברה מסויימת, סומך עליכם מההודעות שקראתי בפורומים ולא חשוב לי העיצוב במיוחד. עדיפות שיהיה לא רועש במיוחד כי זה ליד המיטה. אני לא צריך מערכת הפעלה, יש לי. זו ההודעה הראשונה שלי בפורום, תודה מראש
-
- 7 תגובות
- 943 צפיות
-
-
חשוב לי קצת על מותגים כמו לוח אם שיהיה ASUS וכרטיס מסך מחברה נורמלית שלא תפשוט רגל עוד שנתיים..והרבה זכרון ומקום אחסון ואם אפשר מארז נורמלי עם קירור תודה לכל העוזרים
-
- 2 תגובות
- 664 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך מפרט למחשב לשימוש יומיומי - גלישה, צפייה בסרטים, האזנה למוזיקה, טיפה משחקים - לא משהו כבד, עם כרטיס מסך סביר, כרטיס טלוויזיה, מסך 22", מקלדת ועכבר, ללא רמקולים, אין כוונה לעשות אוברקלוק, בעלות כוללת של עד 2500 ש"ח. אני מאזור חיפה - כך שחנויות באזור עדיפות. תודה רבה ויום טוב
-
- 4 תגובות
- 640 צפיות
-
-
שלום לכולם ותודה מראש, מחפש מפרט למחשב עד 2000 ש"ח, אפשר פחות.. שימושים: שימוש יומיומי פשוט, בטוח לא משחקים. אבל שיחזיק הרבה שנים ושיהיה יחסית חזק, לא צריך גרפיקה, כמו כן, רוצה שיהיה HDMI. תודה על העזרה, אלון.
-
- 2 תגובות
- 541 צפיות
-
-
מה דעתכם על המפרט הזה? אולי יתווסף כרטיס מסך בהמשך (סגנון ה 450 או 5750). לא מוצא משהו משתלם יותר מזה. AMD Athlon 2 X3 445 3.1Ghz 95W Triple Core AM3 Box, יחידות 1 ₪361 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2058 Gigabyte GA-MA78LMT-S2 760G+SB710 CHIPSET, יחידות 1 ₪273 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1589 Patriot 2GB DDR3 1066Mhz CL7, יחידות 1 ₪125 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2207 Samsung 500GB 16MB Sata2 HD502HJ SpinPoint F3, יחידות 1 ₪189 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1324 צורב LG GH22 SATA x 22 Black, יחידות 1 ₪100 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=96 הרכבת מחשב עד 3000 ש"ח ובדיקת מאמץ לחלקים, יחידות 1 ₪99 http:/…
-
- 4 תגובות
- 899 צפיות
-
-
אין צורך במסך ומערכת הפעלה. לשימוש ביתי, הרבה מקום (1000 גי'גה) למוזיקה וסרטים ותמונות, ועבודה על photoshop-תחביב. המחשב נמצא בחדר השינה לכן חשוב שיהיה שקט השגתי את המפרט הנ"ל Intel qwad q8200 לוח asus, gigabyte g31 Intel זיכרון סמסונג /ddr2048/800 Kingston כרטיס מסך 9400gt Wd/Seagate 1000 gb sata 2 16 mb DVDRW LG X 22 dual air מארז אנטק- case atx p-4 Power supply ezcool כל זה במחיר כולל של 2900. אשמח לחוות דעתכם
-
- 1 תגובה
- 514 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט , אופיס , סרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים…
-
- 1 תגובה
- 580 צפיות
-