עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by stojakovic,

היי, אני שוקל למכור את המערכת בגלל שאני לא משתמש בה כבר תקופה ארוכה- המפרט הוא- מעבד - quad core Q6600 לוח אם - gygbite p35-ds3l זכרונות- 2x1giga g-skill 800mhz דיסק קשיח - WD 320gb 7200rpm כרטיס מסך- 8800GT ספק כח - antec earthwatts 500W מארז - antec sonata 3 צורב DVD של סמסונג פאנל שליטה scyth kaza master שאליו מחוברים - קירור למעבד-zalman cnps7000c - blue led קירור לכרטיס מסך- arctic cooling accelero S1 עם 120mm zalman zm-f3 ועוד שני מאווררי 120mm zalman zm-f3 צירפתי כמה תמונות.. כמה שווה כיום? תודה.

• 11 תגובות
    • 2.5k צפיות
  2. Started by dani0147,

1. התקציב המקסימלי הוא סביב 7700K. אפשר לנצל הכל. ללא חריגה. 2. המחשב מיועד לגיימינג כבד - משחקים לדוגמא - COD, Assassin's Creed,. BATTLEFIELD וגם לעבודות בתוכנות כמו סוליד וורק ואוטוקד האתגר הכי גדול שאני צופה לו כרגע זה BATTLEFIELD 4 . הייתי רוצה לשחק במשחקים עם הגדרות גרפיות גבוהות . חוץ מזה המחשב מיועד גם לצפייה בסרטים ב-HD ומדי פעם חישובים כבדים. 3. המפרט שהרכבתי כולל מסך, חוץ מזה אין צורך בציוד היקפי נוסף. 4.עדיף שיהיה במפרט SSD וקונן אופטי 4. חשוב שהמארז יהיה די שקט נגיד 7 6. לא מתוכנן OC. 7.לא צריך לכלול שום תוכנה או מערכת הפעלה כלשהיא יש לי ווינדאוס 8 בבית 8.עדיפות לקנות מחשב מ KSP או אייבורי 9. יכול להיות שאני יעשה SLI או CrossFireX ב…

• 17 תגובות
    • 2.5k צפיות
  3. Started by tomerna,

היי, בשלוש+ השנים האחרונות אני משתמש לכל צרכי בלפטופ XPS L501X של DELL. לאחר הוספת 4GB של זכרון (הפך ל2X4) והחלפת הCD לSSD (מסוג M500 1220GB של INTEL) הוא די עונה על הצרכים שלי. הדבר היחיד הוא שלפעמים לוקח לו זמן בעבודה עם SOLIDWORKS. עיקר העבודה שלי עם המחשב היא עבודה עם SOLIDWORKS, דברים שקשורים בהדפסות תלת מימד, OFFICE וגלישה באינטרנט. בתקופה הקרובה אדרש להיפרד מהלפטופ ובגלל שבקרוב אתחיל ללמוד תואר שני בהנדסת מכונות ארצה להצטייד במחשב חדש שיחליף אותו. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות לחסוך, אך העדיפות היא קודם כל שיעשה את העבודה ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?ניתן במידת הצורך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה…

• 10 תגובות
    • 2.5k צפיות
  4. שלום, מחפשת מחשב נייד לצרכי עיצוב גרפי בדגש על מסך איכותי ואמין, עדיפות ל15.6". ראיתי מספר דגמים ורציתי לשמוע את חוות דעתכם בהיבט של עמידות בעיצוב גרפי: 1. Lenovo Y50 הגרסא FHD עם 16GB RAM 2. Lenovo Y510p הגרסא עם כרטיס מסך 750M SLI אשמח לשמוע את חוות דעתכם על דגמים אלו ובנוסף לשמוע על דגמים נוספים שלדעתם מתאימים יותר לדרישות. אציין שאני גרה באילת ולכן המחירים ללא מע"מ תודה!

• 5 תגובות
    • 2.5k צפיות
  5. מצאתי דיל טוב על ליג'ן 5 פה https://www.ebay.com/itm/Lenovo-Legion-5-144Hz-Ryzen-7-4800H-16GB-256GB-SSD-GTX-1660-Ti-Microsoft-365/124428555365 המוכר עם המלצות בשמיים ונמכרו כבר 39 חתיכות מהדיל הזה. המחשב עצמו לא חוצה את רף ה1000 דולרים (וכאן השאלה, מה הפרוצדורה אם אני חוצה את רף ה1000?, כמה משלמים ולמי?) לעומת אמזון ששם המחיר קופץ בעוד 200-300 דולר. המחשב נמכר כחלק מגלובל שיפינג פרוגרם של איביי אז מדובר במחיר מלא כולל מכס ומשלוח: Item (1) US $919.99 Shipping to 67224 US $55.97 Import charges US $193.66 Subtotal US $1,169.62 מעולם לא רכשתי מאיביי משהו בסדר גודל כזה…

6. שלום לכולם, מישהו יכול להגיד לי, בבקשה, מה חשוב לעבודה עם פוטושופ ופרימייר ? האם מעבד i5 ו-4 ג"ב זכרון מספיק או שצריך i7? והאם צריך כרטיס מסך חיצוני או שאפשר להסתפק במשולב? ואולי עוד דברים נוספים שחשובים במחשב בשביל שיעשה את העבודה. תודה רבה מראש לכל העונים.

• 18 תגובות
    • 2.5k צפיות
  7. אני רוצה לקנות מחשב חדש שיהיה טוב למשחקים וחזק בכלליות שאני לא אצטרך לקנות מחשב חדש תוך 8 חודש.... הבעיה היא שאני לא ממש מכיר איזה רכיבים חזקים היום ומה כדאי לקנות לכן רציתי את העצות שלכם...... הסכום הוא בערך 3 וצי אלפיות .. אבל אם זה לא מספיק אז תכתבו בכל זאת (אני לא סגור על הכסף)... תודה רבה....

• 25 תגובות
    • 2.5k צפיות
  8. Started by Lichborne,

1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 5.5K האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל את כולו במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן לחרוג מהתקציב 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים, לכידת ווידאו (צילום של המשחק עם תוכנת Fraps) א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). תדיר ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 1050 - 1680 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? World of Warcraft * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/…

• 18 תגובות
    • 2.5k צפיות
  9. Started by Guarding angel,

מכירים אתזה שהנייד שלכם זועק למעט קרירות? מכירים את זה שהנייד על שולחן וקשה לכתוב עליו בצורה נוחה כי הוא לא בעמדה נוחה? יופי, אז יש פיתרון עבורכם שנקרא "קירור נייד בגרוש" הכנתי עבורכם מדריך לא מסובך על איך לקרר את הנייד בזיל הזול ואיך עושים זאת? ואת זה תראו מייד המחשב הנייד "נושם" דרך פתחי אוורור שנמצאים בבסיסו של,אוויר חם נפלט לכיוון חורי היציאה באמצעות ה"Blower" (מאוורר המחשב) ראה תמונה (1) כאשר המחשב נמצא על משטח במצב רגיל,חורי אוורור נחסמים חלקית \ באופן מלא והטמפרטורות עולות עקב אי ספיקת אוויר לנייד. אז,איך אנחנו פותרים את הפרדוקס הזה ברגע אחד? לוקחים חומר ספוגי גמיש אך עם קשיחות מסוימת (מה שקבלתי עם המחשב הנייד) ניתן להשיגו בקלות,מקפלים אותו ושמים אותו…

• 10 תגובות
    • 2.5k צפיות
  10. . מה התקציב המקסימאלי? לא ברור, כמה שצריך לעבודה רצופה וטובה. (לא יודע כמה צריך להשקיע) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הרבה (?) ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם ממש צריך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אדריכלות התוכנות: KeyShot, 3DsMax, AutoCad, Ravit, סקצ' אפ, vRay, Photoshop. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לא יודע (לא בשבילי) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות אני מניח? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולי…

• 19 תגובות
    • 2.5k צפיות
  11. Started by pachanga,

שלום, אשמח לקבל המלצה לקניית מחשב בארה"ב בתקציב של עד כ- 4500 ש"ח. הצרכים הם: גלישה באינטרנט הורדת סרטים סביבת פיתוח הרצת סביבה וירטואלית חשבתי על המפרט הבא: 13.3 - 14 אינץ מינימום i5 8 GB RAM לפחות 256 SSD רזולוציה טובה מחשב שיהיה אמין עם אחריות גם לארץ. תודה רבה !

• 4 תגובות
    • 2.5k צפיות
  12. הי חבר'ה ! שבוע הבא אני הולך לקנות מחשב כנראה בפנדה ויעלה בסביבות 12.7K **לפני שכולם מתנפלים עלי תקראו את המאמר הזה שמראה שגירסה ממומהרת של המותק הזה שווה פר שקל להרבה מחשבים אחרים שמציעים כאן, אז לא מדובר בביזבוז כסף רק כי בא לי** http://www.bit-tech.net/hardware/2008/11/11/intel-core-i7-cpu-value/13 בבקשה תעזרו לי עם המערכת קירור מי שמכיר ויכול לספר עליה, ועצות לגבי האל פסק שאני אצטרך. תודה ! ***והנה המפרט היפה שלי שאני רוצה לקנות*** Intel Core i7 920 2.66Ghz 8MB Cache ASUS P6T DELUXE Intel X58 Chipset LGA 1366 OCZ GOLD DDR3 TRIPLE CHANNEL 6GB 1600MHZ CL8 Sapphire ATI Radeon HD 4870X2 2GB DDR5 Corsair HX Series 1000W PSU Western Digital 300GB 10K RPM SATA II V…

• 21 תגובות
    • 2.5k צפיות
  13. Started by The-Star,

מתכנן οc ועוד שאלה האם כדאי מומלץ לחכות עד לנובמבר (ליצאת הכרטיסי מסך החדשים של nvidiaאו יש אפשרות לקנות עכשיו את המחשב ולהוסיף את הכרטיס מסך בנוסף לכרטיס המחשב הקיים למחשב בעתיד ? תודה לעונים ולעוזרים ....

• 44 תגובות
    • 2.5k צפיות
  14. Started by tnd.art,

שלום לכולם, צריך את עזרתכם בבחירת מחשב נייד לטובת תכנות וגיימינג. המחשב אמור להתמודד עם הרמת סביבת VM לעבודה (דורש לפחות quad-core ו-GB8 זיכרון). ומשחקים בסגנון COD ו-BF (גם אם ירוצו לא על האיכות הכי גבוהה). אני מעדיף בכלליות מסך 13-14, אבל אם זה לא אפשרי, אתפשר ל15.6. שטח אחסון גדול לא מעניין אותי ולכן אעדיף 128GB SSD ולא 1T HDD. ודיי ברור, אבל צריך להיות חיבור HDMI. עדיפות לקריטריונים הבאים (מהחשוב לפחות חשוב): משקל זמן סוללה אחריות כל השאר לא מעניין אותי לגבי תקציב, עד 8,000 ש"ח. תודה מראש לכל העוזרים!

• 13 תגובות
    • 2.5k צפיות
  15. אהלן, לפני כמה ימים קניתי את הכרטיס מסך RTX 2070 Super, ורציתי לבדוק אילו מעבדים, לוחות אם וספקי כוח יתאימו אליו בשביל למקסם את הביצועים. התקציב שלי הינו בערך 2300 אך אני מחפש משהו שלא יהיה יקר במיוחד, אני אישית חשבתי על המעבד : AMD Ryzen 5 3600x או AMD Ryzen 5 3600 לוח אם : ASUS ROG STRIX B450-F GAMING, למרות שאני מעדיף לוח אם עם חיבור Ram של DDR3 מכיוון שאין לי של DDR4.. לגבי ספקי כוח אני לא כל כך בטוח, אני מחפש משהו שיתאים להכל. אם יש הצעות אחרות שאתם חושבים שיתאימו עד התקציב אני אשמח לשמוע אותן. תודה רבה

• 10 תגובות
    • 2.5k צפיות
  16. כולל מסך,כולל ציוד הקפי ואפשר גם בלי.

• 34 תגובות
    • 2.5k צפיות
  17. Started by SensatioN,

בקרוב אני הולך לקנות מחשב, מה אתם אומרים על המפרט הזה.. [ללא OC] AMD Athlon 64 3500 (939-pin) Box Winchester 1,850 ש"ח Thermalright XP-120 for Pentium 4 AMD Athlon64 299 ש"ח MSI K8N Neo4 Platinum nVIDIA nForce4 Ultra Socket 939 985 ש"ח Corsair TWINX 1024 PC3200C2 2*512MB DDR 400 1,900 ש"ח WD SATA 160GB 8MB 7200 RPM 574 ש"ח Sapphire ATI Radeon X850 XT PCIe 256MB ViVo 3,090 ש"ח NEC ND-3520A Dual Layer DVD±R/W/DL 16X White Bulk 398 ש"ח Sony Floppy Drive 1.44 33 ש"ח ANTEC PlusView 1000 AMG Metallic Gray SOHO File Server 619 ש"ח Thermaltake Xaser Silent PurePower 480W 2-fan 527 ש"ח Thermaltake Smart Case Fan II 120mm A2029 85 ש"ח סה"כ 10,360 …

• 23 תגובות
    • 2.5k צפיות
  18. התקציב המקסימלי כאמור הוא 7K, עם עדיפות לסכום נמוך יותר במידה ואפשר. מס' דרישות: - המסך חייב להיות בגודל 23-24 אינצ' (אני דיי נעול על 24, אבל לא משהו שאי אפשר להתפשר עליו) - אין שום צורך בשקט (מבחינתי הוא יכול להיות רועש כמו טרקטור... זה אף פעם לא הפריע לי יותר מדי) - לא מתוכנן בכלל OC (לא מעוניין להתעסק בזה) - אין צורך במערכת הפעלה / אופיס, כן יש צורך בהרכבה - לא מתוכנן שדרוג בעתיד הנראה לעין (שלוש שנים) חשוב לציין - אין לי שום בעיה לרכוש ציוד יד שנייה, להפך. אם אתם מכירים/ממליצים - אני אשמח לשמוע (אני אשמח לדעת גם ממה צריך להתרחק כשקונים ציוד יד שנייה [אם יש משהו כזה בכלל]) אני גר בת"א בעיקרון, אבל אין לי שום בעיה לרכוש את המפרט מכל חנות. אגב, האם התקציב הזה מ…

19. Started by David Hadar,

שלום. במסגרת עבודתי אני עובד עם תוכנה כבדה של שוק ההון. תוכנה זו היא תוכנת אלגוריתם העושה מחקרים רחבי היקף על מניות לאורך ההיסטוריה שלהם. אני עובד במסך 1 עם לפחות 4 לשוניות שונים. פתוחים בו זמנית אמרו לי מפתחי התוכנה שאני כאמור עובד איתה, שדרישות המינימום מהמחשב זה מחשב עם מעבד i5. וכמובן שככל שהמחשב יהיה יותר חזק, המחקר יהיה יותר מהיר. השאלה שלי היא איזה מפרט של מחשב אתם ממליצים לי ? לדוגמא הבנתי שיש מעבד i5 במהירות 3.6G, או לקחת מעבד i7 עם מהירות 3.2G , כרטיס מסך מובנה או לא? . יש לציין שלא מעניין אותי משחקים או צפייה בסרטי וידאו וכדומה, אני צריך את המחשב לצורך עבודתי גרידא. אשמח אם תתנו לי מפרט מדויק העונה על הדרישות שלי בסביבות כ-3,500 ש"ח. תודה רבה, דוד הדר…

• 13 תגובות
    • 2.5k צפיות
  20. יש לי מחשב נייד דל דגם satellite a200-1n2 בצד שמאל שלו יש סלוט שאפשר לשים שם כרטיסים (לא יודע איך קוראים לזה) אני רוצה להוסיף לשם כרטיס עם חיבור usb3 אבל אני לא מכיר את זה אפילו לא את השם של זה אז אני לא יודע מה לחפש תוכלו להמליץ על כרטיס עם חיבור usb3 שמתאים למחשב

• 4 תגובות
    • 2.5k צפיות
  21. שלום לכולם ותודה על העזרה מראש. אני מעוניין לבנות מחשב למשחקים בתקציב של 8000 - 9000 ש"ח בניתי מפרט והייתי מעוניין לשמוע את דעתכם/הערותיכם בנדון. מפרט מחשב: מעבד - אינטל קואד קור Q6600 + קירור למעבד של THERMALTAKE V1 לוח אם - GIGABYTE GAX38DQ6 כונן קשיח - SEAGATE ST3500630AS 500GB SATA2 זכרון - 2 ערכות כאלו (לפי מה שהבנתי ישנם רק שני דגמים ל OCZ ל- CF), סה"כ 4096MBOCZ DDR2 CROSSFIRE Edition 2048MB (1GBx2) DUAL CHANNEL 800MHZ CL4 OCZ2A8002GK כרטיס גרפי - GECUBE RADEON HD3870 DDR4 HDMI 512MB PCIE 800MHZ (את הכרטיס גרפי תכפילו בשניים לצורך CROSSFIRE) ספק כוח - ENERMAX LIBERTY 620W מארז - לא חשוב, העיקר שיתאים למכלול (אורור טוב וכו') לגבי אביזרים נלווים כמו צורב, מקלדת עכבר ו…

• 39 תגובות
    • 2.5k צפיות
  22. אהלן אני מתחיל לימודי עיצוב תעשייתי ואני מחפש לפטופ (לא מאק) שיעמוד בעומס. כרגע מה שמצאתי זה לפטופ dell inspiration מעבד i7 16 giga ram רזולוציית 4k כרטיס גרפי nvidia geforce gtx1050 השאלה אם הכרטיס הגרפי והרזולוציה מספיק טובים לעבודה בתלת מימד ובסוליד וורקס?

• 4 תגובות
    • 2.5k צפיות
  23. טוב אז ככה אני רוצה לעזור לחברה שלי לקנות נייד. אני אפרט את הדרישות שלה מהמחשב: 1)משקל נמוך... 2)אין צורך שיריץ משחקים 3) צורך בסיסי לסחוב כמו שצריך תוכנות SOLIDWORKS MATLAB MAPLE וכו. בקיצור תוכנות של סטודנט 4)שיהיה אפשר לראות סרטים בסבבה 5)מחיר סביב 4000 ש"ח 6)מחשב שיהיה יציב (הכוונה באריזה שלו) 7) של חברה אמינה עם שירות טוב יש המלצות? חשבתי על: ‎Dell Vostro 1400 VM-RD09-2004‎ http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-vostro-1400.htm

• 19 תגובות
    • 2.5k צפיות
  24. Started by none,

יש לי 2 אפשרויות לבצע שידרוג אכן קודם אפרט את המפרט: Intel Pentium 4 1.5 Intel GaribaldI 256 RDRAM Geforce 2 MX 400 Sb Live 5.1 Value ATP 3 מארז וספק גנריק. זהו נראה לי שאלו הם הדברים הנחוצים, המחשב בעיקר למשחקים, וסרטים שאותם אני רואה על טלויזיה עם הTVOUT. אפשרות 1: Intel Pentium 4 1.8 GigaByte 8IHXP 128 X2 RDRAM 1066 GainWard Ti 4200 Golden Sample אפשרות 2: ATP 5 SB Audigy X-Gamer GainWard Ti4200 Golden Sample Enermax FS710B שניהם יוצאים בערך אותו מחיר מכיון שבאפשרות הראשונה אני מוכר את החלקים של המחשב הישן, אז חברה מה כדאי?

• 10 תגובות
    • 2.5k צפיות
  25. Started by yesitsme,

שלום, קכשתי מחשב hp pavilion dv6 1230US ופרמטתי אותו. עכשיו אני רוצה להתקין דרייברים, אך היצרן לא נתן דיסק עם דרייברים ומה שמצאתי בעזר לא עבד.. מישהו יכול לעזור לי עם זה? (הבעייה העקרית היא הדרייבר של ה"עכבר"-הפס גלילה לא מתפקד כפס גלילה, אלא כחלק משאר המשטח...) תודה.

דיונים חדשים בפורומים