ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,490 דיונים בפורום זה
-
היי אני מחליף את המחשב שלי P4 HT ולוח של ASSUS ל AMD PCI E בגלל הצורך להחליף כרטיס מסך ל PCI-E. אני צריך תמיכה ב DDR 400 DUAL. הכרטיס שלי הולך להיות FX6600GT PCI-E יש סיכוי ב 1100/1200 ש"ח להשיג מעבד מסדרה אחרונה 64 BIT במהירות 2800 \3000 לוח יציב עם ציפ שמתאים לפיתוח תלת מימד? האם יכול להיות שיקרה ל PCI-E מה שקרה ל RDRAM ופשוט הוא יפול איכשהוא? זו פעם ראשונה שלי עם AMD, אזי הידע שלי ממש מועט. תודה רבה.
-
- 18 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
מכירים אתזה שהנייד שלכם זועק למעט קרירות? מכירים את זה שהנייד על שולחן וקשה לכתוב עליו בצורה נוחה כי הוא לא בעמדה נוחה? יופי, אז יש פיתרון עבורכם שנקרא "קירור נייד בגרוש" הכנתי עבורכם מדריך לא מסובך על איך לקרר את הנייד בזיל הזול ואיך עושים זאת? ואת זה תראו מייד המחשב הנייד "נושם" דרך פתחי אוורור שנמצאים בבסיסו של,אוויר חם נפלט לכיוון חורי היציאה באמצעות ה"Blower" (מאוורר המחשב) ראה תמונה (1) כאשר המחשב נמצא על משטח במצב רגיל,חורי אוורור נחסמים חלקית \ באופן מלא והטמפרטורות עולות עקב אי ספיקת אוויר לנייד. אז,איך אנחנו פותרים את הפרדוקס הזה ברגע אחד? לוקחים חומר ספוגי גמיש אך עם קשיחות מסוימת (מה שקבלתי עם המחשב הנייד) ניתן להשיגו בקלות,מקפלים אותו ושמים אותו…
-
- 10 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
מעבד: AMD Athlon64 3800+ (Socket AM2) X2 DualCore 900 ש"ח לוח אם: ASROCK ALiveSATA2-GLAN AM2, K8T890, DDRII 800, PCI-E 420 ש"ח זיכרון: (פעמיים) DDR 2 667MHZ 512MB VT x2 600 ש"ח דיסק קשיח: Hitachi Deskstar 80GB SATA II? 245 ש"ח ?צורב DVD: ?Samsung SH-S182M DVD±R x18, DL x8, LightScribe (Black) 230 ש"ח מארז: Frontier Ripple 400W Presscot Air Guide Black and Silver 145 ש"ח כרטיס מסך: Leadtek WinFast PX7600GT TDH 256MB 863 ש"ח ספק כח: Spire RockeTeer II 400W Silent (24pin) 220 ש"ח סה"כ: 3623 ש"ח הערה: הכל מ-KSP למעט הכרטיס מסך שמ-SkyPc. אם למישהו נראה שמשהו במפרט לא בסדר, שיגיד.
-
- 23 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, אולי קצת עריכה בעתיד ועבודה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: BF1 FIFA 17 MAFIA 3 -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמק…
-
- 13 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
-
אני רוצה לקנות מחשב חדש שיהיה טוב למשחקים וחזק בכלליות שאני לא אצטרך לקנות מחשב חדש תוך 8 חודש.... הבעיה היא שאני לא ממש מכיר איזה רכיבים חזקים היום ומה כדאי לקנות לכן רציתי את העצות שלכם...... הסכום הוא בערך 3 וצי אלפיות .. אבל אם זה לא מספיק אז תכתבו בכל זאת (אני לא סגור על הכסף)... תודה רבה....
-
- 25 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום לכולם ! להורים שלי יש מחשב שעובד, בלי עין הרע, כבר 7 שנים (+Athlon XP 2500) שמריץ גם היום WinXP ללא שום בעיות ואפילו בצורה חלקה. כבר אתם מבינים, שהצרכים שלהם הם לא בסיסיים, אלא תת-בסיסיים - רק בודקים מיילים ורואים סרטים קצרים (אפילו לא XVID) ששולחים להם במייל. עד כאן הסיפור, אז מה אני צריך מכם ידידיי: בגדול אני רוצה להחליף להם את המחשב למשהו קצת יותר עדכני , לא fancy אבל שקט לגמרי ! 1. מעבד בסיסי (אפילו E2xxx בא בחשבון) שיעבוד טוב עם קירור פאסיבי + גוף קירור פאסיבי 2. כרטיס מסך בסיסי, אלא אם כן מגיע on-board, שיהיה בעל גוף קירור פאסיבי 3. דיסק קשיח שקט - ופה אני מכוון לSSD (סדר גודל 15-30GB) 4. ספק כוח שקט לחלוטין גם כן. 5. מארז מאוורר (הרי צריך איכשהו סירקולציה כלשה…
-
- 15 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום, קכשתי מחשב hp pavilion dv6 1230US ופרמטתי אותו. עכשיו אני רוצה להתקין דרייברים, אך היצרן לא נתן דיסק עם דרייברים ומה שמצאתי בעזר לא עבד.. מישהו יכול לעזור לי עם זה? (הבעייה העקרית היא הדרייבר של ה"עכבר"-הפס גלילה לא מתפקד כפס גלילה, אלא כחלק משאר המשטח...) תודה.
-
- 1 תגובה
- 2.5k צפיות
-
-
שימושים: אינטרנט, אופיס, סרטים HD ללא ציוד היקפי יחובר למסך 22" מעדיף את SKYPC
-
- 16 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
הי, בעקרון חשבתי על 2500 בתור תקציב, אבל באמת שאין לי מושג מה עולה כמה ולכן אני מוכן לשמוע גם יותר (אפילו הרבה יותר אם זה חובה לצרכים שלי, אבל אני מעדיף לא סתם לבזבז). הפעולות העיקריות שהמחשב יעשה מצויינות בכותרת, קומפילציה זה פעולה אינטנסיבית על המעבד, ריבוי ליבות בעקרון עוזר, אבל לא חובה להתשגע. חשבתי בעקרון על i5, אבל אני לא מבין כלום, סתם קרץ לי. דרישות מהמפרט: לוח-אם: אני רוצה כרטיס מסך on board של intel בלבד ו**לא** עם הציפסטים: GMA 500/600. אני רוצה מבחינת יציאות DVI*2 או DVI+HDMI, בנוסף כניסת PCI-E לשינויים עתידיים מבורכת. זכרון: אני רוצה מינימום 4gb ddr3, אם זה ממש זול, מוכן לזרום על יותר מארז: חשוב לי מארז שקט (זה מחשב בחדר שינה שפועל 24/7) שחור וסולידי, …
-
- 26 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
מה דעתכם על המפרט ? INTEL P4 2.4B GIGABYTE GA-8PE667 SAMSUNG 256MB DDR 2700 LEADTEK GF4 TI 4400 128MB DDR ENERMAX FS-710B 350W מה אתם אומרים ???
-
- 15 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
אהלן יש לי אופציה לקנות לפטופ מגרמניה (HP Spectre X360) דבר אחד שמפריע לי זה המקלדת שבתצורה שונה (qwertz) וכו'. אז השאלה האם אפשרי להחליף בארץ למקלדת "ישראלית-עברית" ? רשמית של HP לדגם הספציפי? משהו מסובך\מורכב\ פוגע באיכות המקלדת ה'מקורית? תודה לעוזרים!
-
- 11 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום לכולם הרבה זמן אני מחפש מחשב נייד מתייעץ עם אנשים קורא בפורומים בודק בכל מניי אתרים אבל אני כבר מבולבל ולא יודע מה להחליט הצרכים שלי הם עבודה,משחקים,צפייה בסרטים,אופיס,תוכנות,אינטרנט,מוזיקה, והרבה פעמים גם הרבה דברים במקביל. אתמול ראיתי מחשב ב-ynet של חברת hp ומאוד התלהבתי ממנו השאלה שלי זה מה אתם חושבים עליו והאם הוא מצדיק את המחיר והאם זה מחשב טוב,איך האיכות של מחשבי אייץ פי? דגם המחשב:dv6-2130ej hp pavilion http://www.ynet-shops.co.il/Sales/SaleDetails.aspx?AuId=7733393 המחיר הוא 5045 ש"ח בבקשה תנו חוות דעת והמלצות. תודה שוהם.
-
- 1 תגובה
- 2.5k צפיות
-
-
שלום אנשים יקירים... הודעה ראשונה שלי.. תקופה ארוכה אני מתלבט על מפרט מחשב איכותי.. קבלתי המלצות טובות על הפורום הזה.. תקציב מקסימלי למחשב - ₪4500 שימושים, למה מיועד המחשב? משחקי רשת/ משחקים כבדים/ עריכת מוזיקה/. לא מתוכנן לעשות OC... דרישות מיוחדות מהמחשב? (כגון מחשב שקט, שיוכל לרוץ 24/7 וכו'.) מאווררים שקטים , מעבד TRAY מי הרכיב לכם את המפרט? אני המפרט : מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Core i5 760 2.8Ghz 8MB Cache Tray כמות: 1 - מחיר: ₪945 קירור למעבד: Thermalright Ultra 120 Xtreme S1156 120mm Retail כמות: 1 - מחיר: ₪259 לוח אם: ASUS P7P55D LE for Socket 1156 כמות: 1 - מחיר: ₪664 מארז: Lanco…
-
- 17 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
אהלן.. אני חדש כאן, קיבלתי המלצה על הפורום הזה ושמעתי שיש כאן אנשים שמבינים עניין, ככה שאני מקווה שתוכלו לעזור לי אני מקווה שפתחתי את הנושא במקום הנכון, אם לא אז תעבירו אותו לפורום המתאים. בכל אופן, אני מתכוון לקנות מחשב חדש בקרוב ואני צריך את עזרתכם. כרגע אני משתמש במחשב די מיושן מזן הפנטיום 4, לא יצא לי להתעדכן בזן ה-core2 duo ודומיו ככה שאין לי מושג לגבי מה נחשב טוב ומה נחשב פחות טוב. אז בואו ניגש לעניין: אני מחפש מחשב למטרת משחקים, להפעיל את המשחקים הכי חדשים עם הגרפיקה הכי מפוצצת. תקציב: עד 6500 שקל. מה אני צריך בנוסף: גם צורב DVD (או שעדיף צורב BlueRay?..) וגם כונן DVD רגיל בנוסף. מה אני לא צריך בנוסף: מסך, מערכת הפעלה, רמקולים, מקלדת, עכבר. אם תוכלו לעזור…
-
- 26 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד Dell Vostro 3350 13.3" גרסת ה-i5. העוצמה של הרמקולים חלשה והסאונד לא איכותי. חשבתי שהרמקול פגום כי היו מקרים שהסאונד נשמע מעוות, אך החליפו לי רמקול וזה נשאר אותו דבר. במידה ולא ניתן לשפר את הסאונד ברמקול המובנה (כך אני חוששת), האם המחשב הזה תומך ב-Stereo Bluetooth כך שניתן לחבר לו רמקולים אלחוטיים Bluetooth בסטריאו? במידה וכן, איזה רמקולים מומלצים? אודה לכל עצה. תודה מראש לעוזרים.
-
- 18 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום, השתמשתי בעבר בפורום הזה מספר פעמים כדי להרכיב מפרט לפני קניה ואני מאד מרוצה מהמחשבים שקניתי. אשמח להתייעץ אתכם לגבי מפרט של מחשב נוסף למטרת עריכת סאונד ווידאו: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 שקל. אפשר לחרוג מעט, או לחסוך קצת 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה של סרטונים ב-HD, עריכה של סאונד. המחשב מתוכנן בעיקר לעבודה עם Adobe Premier ו-QBase 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך בציוד היקפי 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) קיים כרטיס קול חיצוני ש…
-
- 15 תגובות
- 2.5k צפיות
- 1 follower
-
-
בס"ד שלום לכולם, * מטרות המחשב? לדוגמה: לימודים, סטודנט. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 מינימום. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) רזולוציה רגילה, לא מתכוון לראות סרטי HD על המחשב או משהו כזה, רק ללימודים. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא * משקל רצוי? רצוי שיהיה כמה שיותק קל. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) - כמה שיותר גבוה, יום לימודים שלי יכול להגיע ל12 שעות ככה שעדיף שיהיה כמה שיותר ארוך, גם…
-
- 7 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
ברצוני לרכוש מחשב לצורך OC. האם זהו מפרט טוב, והאם אני צריך להוסיף חלקים? Intel Pentium IV 2.8C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX CPU Cooler for Pentium IV 478 pin Generic 80mm Fan CORSAIR DDR-RAM 512MB 3500 CAS2 Memory 433 Mhz ! Simbadda Mask 2 Blue 400W Case 2 fans Asus P4P800 Deluxe Intel 865PE Motherboard (HT,FSB800,S-ATA,RAID,1394,5.1 Sound,3Com G-LAN,USB 2) ATI RADEON 9500 PRO עכבר LOGITECH מקלדת רגילה מסך MAG האם עדיף זכרון MUSHKIN על CROSAIR?
-
- 15 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, בדרך כלל את המחשבים שלי אני קונה מ iqpc בהתאמה אישית ומכיר מפה ומחוויות על בשרי את השירות של אייבורי לכן דיון זה נכתב אך ורק לשם סקרנות. ראיתי את המפרט הזה בעיתון במחיר המצויין למטה ורציתי לשאול אם אתם רואים איזה שהו קאטצ' שפיספסתי. מבדיקות שעשיתי רק המעבד לבד עולה בסביבות ה 1400 שקל לכן נראה לי מוזר המחיר הכולל של מפרט זה. מעבד Intel® Core™ i7 2600 3.4GHz לוח אם לוח Gigabyte דגם GA-H61M-D2-B3 דיסק קשיח Western Digital 500GB SATA2 \ SATA3 7200RPM 16MB זכרון פנימי Kingston 4GB DDR3 1333MHz מארז CoolerMaster 371 ספק - ג'נרי כונן אופטי צורב LG SATA DVD מחיר: 2160 ש"ח
-
- 18 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
תראו, כמו שכבר כתבתי אז זה המפרט ה90% סופי של המחשב... אם לא יהיו בסוף בעיות תקציביות הסטריות (תמיד אני אוכל להוריד את האיכות ממה שלקחתי) אז ככה, המפרט הזה מיועד למשחקים לסרטים ולא כל כך לגרפיקה ולרזולוציה מדהימה רק שיעבוד מהיר, שיחזיק לכמה שנים ושיהיה מספיק טוב זה מה שחשוב מלבד זה- גם להרבה תוכנות ברקע ולעבודות חשוב מאוד שיהיה מהיר...! זה המפרט שלי: http://img289.imageshack.us/img289/9258/computer8zo.png (תמונה - ערכתי את זה שיהיה לכולם נוח) אני רוצה לדעת מה לשפר או לשנות בו בהתאם לצרכים שציינתי... בכללי, ממה שאני יודע - לא כדאי ללכת על אינטל מהמון סיבות השאלה היא - אם כדאי ללכת על AMD למרות שהזיכרון הוא רק SDRAM וDDR ולא DDR2? והמהירויות של כרטיסי הזיכרון היא רק עד 400 …
-
- 32 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום, רצוי עם מעבד בעל ליבה גרפית (אלא אם כן הוא לא ממש יעיל לשימושים שלי ) חברה ,טעות שלי , שמתי מסך בטעות . (הורדתי אותו) 1. מה התקציב המקסימלי? 2500 עם חריגה קלה מאד האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב : עבודה משרדית, תכני HD, , תכנות 3. האם יש צורך בציוד היקפי : , רמקולים. 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים,) 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 =6 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק ? לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 9. האם יש העדפה לרכוש את המחשב…
-
- 24 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
היי ידידה שלי מחפשת מחשב. המחשב ישמש גם לשימושים כללים וגם לעבודה. יצטרך לסחוב Instance-ים של SQL וכו'. חשוב שיהיה קל, כי כרגע יש לה 15.6" והיא שונאת להסחב איתו. מטרות: עבודה מקצועית בתחום בסיסי הנתונים. תכנות SQL, פיתוח דוחות BI וכו'. אין חשיבות מכרעת לכוח עיבוד, כן צריך זכרון וכן צריך ניידות, גם אם כפשרה מסויימת על כוח העיבוד. גודל: כ 14". אם יש מחשב ממש משתלם בגודל 13.3" או 15.6" אפשר לשים ונשקול אותו. גם מאט וגם מבריק בסדר. רזולוציה: אין חשיבות. משקל: נמוך. עדיף אולטרה-בוק. המחשב יהיה בדרכים לעיתים קרובות. לכן, מחשבי 15.6 או 14 "מלאים" אינם באים בחשבון. זמן סוללה: לא חשוב. יציאות: אין חשיבות מיוחדת. יותר מ 2 יציאות USB. הרד דיסק / SSD: לא ברור. מצד אחד, ל SSD עדיפות …
-
- 10 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
התקציב המקסימלי כאמור הוא 7K, עם עדיפות לסכום נמוך יותר במידה ואפשר. מס' דרישות: - המסך חייב להיות בגודל 23-24 אינצ' (אני דיי נעול על 24, אבל לא משהו שאי אפשר להתפשר עליו) - אין שום צורך בשקט (מבחינתי הוא יכול להיות רועש כמו טרקטור... זה אף פעם לא הפריע לי יותר מדי) - לא מתוכנן בכלל OC (לא מעוניין להתעסק בזה) - אין צורך במערכת הפעלה / אופיס, כן יש צורך בהרכבה - לא מתוכנן שדרוג בעתיד הנראה לעין (שלוש שנים) חשוב לציין - אין לי שום בעיה לרכוש ציוד יד שנייה, להפך. אם אתם מכירים/ממליצים - אני אשמח לשמוע (אני אשמח לדעת גם ממה צריך להתרחק כשקונים ציוד יד שנייה [אם יש משהו כזה בכלל]) אני גר בת"א בעיקרון, אבל אין לי שום בעיה לרכוש את המפרט מכל חנות. אגב, האם התקציב הזה מ…
-
- 16 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום רב, אשמח להמלצה למחשב נייד שמיועד למישהי שרוצה לנהל אתר אינטרנט של העסק 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4,500 ש"ח, עדיף כמה שפחות אם אין צורך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ניהול אתר אינטרנט, בעיקר גלישה, צפיה בתכני וידאו ומידי פעם עריכה של סרטוני וידאו קצרים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אולי לחבר לו מסך (-אשמח גם להמלצה) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) ל"ר 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? ל"ר 6. האם מתוכנן אוברקלוק…
-
- 5 תגובות
- 2.5k צפיות
-