ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,443 דיונים בפורום זה
-
אני כנראה הולך לקנות מחשב בקרוב באחת מהחנויות האלו, יש הבדל חסר משמעות של 20 שקל במחיר, אז רציתי לדעת מהניסיון שלכם האם יש העדפה לאחד מהמקומות? כי בסך הכל שמעתי ביקורות די טובות על שניהן..
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, הרכבתי לעצמי את המפרט הבא (לא כולל מארז וספק, אני אקח ג'נריים), הצרכים שלי: מחשב סולידי, אמין, לאורך זמן, אולי מתישהו להוסיף כ.מסך לצורך משחקים אבל לא בינתיים, מה שכן - אני רוצה להתקין עליו ויסטה ובנוסף שרתים של מיקרוסופט (ע"י VMware) לכן אני צריך הרבה זכרון (שמתי בינתיים 4GB, נראה מה הלאה) ומעבד יחסית טוב (בחרתי את המעבד בעיקר משיקולי עלות/תועלת, אני יודע שיש פחות חזקים שגם יתאימו למשימה, אבל כמו שאמרתי, אני חושב על העתיד). התקציב - פחות או יותר 2500, אפשר כמה מאות שקלים לכאן או לכאן (התקציב למחשב עצמו כולל מארז וספק ללא מסך וציוד היקפי). אז הנה: 1 Intel Core 2 Duo E8400 3GHz 1333FSB 6MB Box 45nm 789 2 KINGSTON 2GB DDR2 800Mhz 450 1 Intel "Buffalo Creek" G33…
-
- 6 תגובות
- 800 צפיות
-
-
שלום מביני עניין. אני מנסה לבנות מפרט למחשב גיימינג. זה מה שיש לי בינתיים האם הכל עובד ביחד? יש משהו שאפשר לשפר? כדאי לשנות? האם יש חשיבות למפרט עם רכיבים של אותה חברה? (מפרט מבוסס קורסייר למשל) תודה לעוזרים.
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
- 1 follower
-
-
****דברים שנערכו מלווים בכוכביות**** tl;dr תקציר: אהיה בחול (קנדה) למשך שנה לפחות ללימודים ומחפש "נייד" חזק למשחקים מחברה שתיתן לי את השירות המקומי הכי טוב ונטול כאבי ראש. אחריות בינ"ל זה רק בונוס. תקציב 2500 דולר קנדי. **אם אפשר להשאר בתוך ה 2000 אז עדיף.** -------------------------------------- שלום חברים, אני כרגע בונקובר, קנדה, למטרת לימודים. אשאר כאן לפחות עוד שנה וחודש, אולי יותר אם אני יאריך את הלימודים והאשרה. . אני מבקש המלצה למחשב נייד בתקציב של 2,500 דולר קנדי עם חריגה של נגיד 500 דולר. אם נח יותר אפשר לפי 2800 דולר אמריקאי וחריגה של 300. כמובן שאני מעדיף לא לחרוג. אבל בכל מקרה המחשב עצמו משני עבורי. בחשיבות ראשית נמצאת החברה לתנאי השירות/אחריות שהיא נותנת. ***…
-
- 8 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום רב, בעבר נעזרתי בכם בצורה טובה בחיפוש מחשב בסכום גבוה יותר, הפעם אני צריך שתרכיבו לי הצעת מחשב בסכום של בערך 3300 שקל (אפשר לשחק עם הסכום כלפי מעלה אבל לא דרמטית). עקרונית אני מעוניין במחשב עם מסך LCD רצוי 17 אינץ', עם WIN XP מקורי, לא צריך כרטיס מסך מיוחד (המחשב מיועד בעיקר לגלישה באינטרנט, עיבוד תמלילים ופחות למשחקים, אבל רצוי שהוא יאפשר הרצה של משחקים ברמה מסוימת). אם אפשר גם המלצה למדפסת (הצעות גם למדפסות לייזר שחור לבן יתקבלו בברכה). תודה רבה מראש.
-
- 16 תגובות
- 947 צפיות
-
-
שלום לכולם , יש לי תופעה מאד מוזרה במחשב הנייד שלי. כאשר המחשב פועל על סוללה , מהרגע שהווינדוס עולה הוא קופא לאחר 2-3 דקות (הכל קופא , שום דבר לא מגיב). כאשר המחשב פועל על חשמל הוא עובד פיקס. אבל זה כבר המוזר , כאשר אני מעלה את הווינדוס בSAFE MODE המחשב פועל פיקס על הסוללה :s05: אני ממש מיואש מהבעיה הזאת , יש לציין שהיא החלה להופיע פתאום. דברים שעשיתי בשביל לנסות להתגבר על הבעיה: פירמטתי את המחשב והתקנתי ווינדוס 7 (לפני זה היה מותקן XP והיתה אותה תופעה) עדכנתי ביוס + embedded עדכנתי ווינדוס עדכנתי power manager שחזרתי הגדרות יצרן לביוס. בדקתי עם סוללה אחרת טובה וגם אותה תופעה מה יכולה עוד להיות הבעיה?? מדובר ב R50e. נ.ב. העלתי את המחשב על סוללה ונכנסתי לביוס ושיחקתי אי…
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
* אין שימושים מיוחדים, בעיקר שימוש משרדי וצפיה בסרטים לפעמים, אבל חשוב לי שיהיה מחשב חזק שיוכל לתמוך בהרבה משימות בו זמנית (בעיקר הרבה מאוד חלונות גלישה שפתוחים בו זמנית) * מסך בגודל 14"-15" * זמן סוללה של כ-3 שעות או יותר * אין צורך ביציאות מיוחדות * רצוי שיהיה כמה שיותר קומפקטי * בלוטות? נחמד אם יהיה אבל לא הכרחי * גודל מינימלי של כונן קשיח? לפחות 500 GB * צורב DVD? לא הכרחי * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא - כתבתי שהתקציב הוא 4000 אבל אם יש לכם המלצה למחשב שעומד בדרישות ועולה פחות אז כמובן עדיף
-
- 1 תגובה
- 708 צפיות
-
-
-
היי, אני מתחילה ללמוד באוקטובר, מסלול שדומה קצת למדמ"ח מבחינת הדרישות ללימודים. בנוסף אני רוצה להתחיל ללמוד פוטושופ ועריכה. כרגע חשבתי על הZENBOOK של אסוס, עם מעבד I7 ו16RAM, מתלבטת איזה כרטיס מסך. בין NVIDIA GeForce MX250, ל intel UHD GRAPHICS 620 . אמרו לי שהאינטל יספיק למה שאני צריכה, ושהNVIDIA סתם יכביד על המחשב, יאכל יותר סוללה וכאלה, אבל לא הצלחתי למצוא על האינטל שום ביקורת שזה באמת לא יפריע. אשמח לעזרה בקשר לכרטיס מסך או אפילו להצעות אחרות למחשב אם יש תודה!
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, אני שוקל לרכוש חלקים מ https://www.bhphotovideo.com מישהו קנה מהם? על פניו זה נראה 600 ש"ח חסכון כמעט מה אתם אומרים?
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 a. האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר - למה לא? b. במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1500 ש"ח, אם ההבדל משמעותי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה) פיתוח (תכנות) והרצת מספר virtual machines במקביל. איכות הגרפיקה לא מעניינת. בנוסף השתמש במחשב גם לצורךלכתיבת מסמכים וגלישה באינטרנט, אך כידוע צורך זה לא דורש ביצועים מיוחדים. a. במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש הקמת מחשבים וירטואלים באמצעות Vmware. ביצוע עבודות תכנות באמצעות eclipse, java, c++, php וכו'. התכנות הוא יותר אלגוריתמי לוגי, ופחות תוכנות גראפיות. b. במידה וה…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
זקוק לעזרה בהרכבת מחשב שקט ואמין, למטרות כלליות וגיימניג בינוני לכל היותר, הרכבתי לפי המפרטים המומלצים באתר בשינוי של מארז שקט, קירור, וספק אמין, אשמח לקבל הערות לשיפור תודה
-
- 0 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
היי, יש לי IBM T60.. דגם 1952.. אני רוצה לקנות תיק, ולא חשבתי שיהיה מקום יותר מתאים לשאול בפורום פה, מה גודל המסך שלו? 14.1 או 15.4?? תודה.
-
- 12 תגובות
- 884 צפיות
-
-
אהלן, אני עוזר לסבתא לקנות מחשב חדש.. אני אודה לכל מי שינסה לעזור (את המחשב הנוכחי שלי רכשתי בעזרתכם האדיבה). אז ככה, מן הסתם שסבתא שלי לא מריצה משחקי תלת מימד, רואה סרטים FULL HD, או מפתחת את הדבר הבא בגרפיקה הממוחשבת מה שהיא כן עושה- זה גולשת באינטרנט, ועובדת עם OFFICE. חשוב מאוד- שיהיה מהיר! היא רוצה להרגיש שבאמת מדובר במחשב חדש.. אם אפשר אז שקט אין צורך במערכת הפעלה או כל ציוד היקפי. אני גר באשקלון אז אם מצאתם באיזור עדיף (את המחשב הנוכחי למשל רכשתי מiqpc שנמצאת באשדוד) כתבתי 1300 ש"ח, אבל אני מאמין שאפשר למצוא מחשב ראוי שעונה לדרישות הבאמת מינימאליות הללו בפחות .. אני אשמח לשמוע הצעות, המון תודה!
-
- 32 תגובות
- 5k צפיות
-
-
שלום! אשמח לעזרה כי אני כבר שבועיים מנסה לבחור ומסתובב בין אלפי חנויות בלי התקדמות... *מטרות המחשב: לימודי הנדסה-מטלאב,סולידוורקס,תקלוט-TRAKTOR * גודל המסך: רצוי 14. אם המצב קשה אפשר להתפשר על 13.3. רצוי מסך מט * רזולוציית המסך? לא רלוונטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא רלוונטי * משקל רצוי? לא רלוונטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא רלוונטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא רלוונטי * Bluetooth? לא רלוונטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500G * כונן אופטי? לא רלוונטי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא רלוונטי * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא רלוונטי * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? * כל דרישה …
-
- 3 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום רב, אני גרפיקאית שמעוניינת לרכוש מחשב נייד. המחשב צריך להריץ Photoshop Indesign Dreamweaver Illustrator אני צריכה את המחשב לעבודה בבתי קפה ומול לקוחות יש לי מחשב שולחני מקצועי מאוד מעבר לכך אודה מאוד לחוות דעתכם למפרט למחשב הנייד דגם נייד :L675D-S7104 של טושיבה. מפרט: Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit AMD M880G chipset AMD Turion II P560 2.5 GHz dual-core CPU (מקביל ל I3) 4 GB 500GB Serial ATA hard drive DVD±RW DL drive ATI Mobility Radeon HD 4250 graphics with 256 MB - 1917 MB dynamically allocated shared graphics memory DOLBY Advanced Audio with built-in stereo speakers 10/100 Fast Ethernet 802.11b/g/n Wireless LAN Multi-in-one digital media card reader Webc…
-
- 1 תגובה
- 916 צפיות
-
-
שלום רב, מעוניין לקנות מחשב למשחקים. לפני זמן מה הומלץ לי כאן, להמתין לצאת מעבדים וכרטיסי מסך חדשים. לפי מה שראיתי כאן, המעבדים יוצאים היום? אם כן, האם שייך כבר לקבל עצה למפרט? 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 ש"ח ומתאפשרת חריגה בהתאם לכדאיות. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים, לדוגמא Cyberpunk 2077. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המ…
-
- 18 תגובות
- 3.9k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם! כאמור, אני צריך את עזרתכם בבניית מע.מחשב למשחקים. אני מעוניין במע.מחשב שתחזיק כמה שנים ללא החלפת רכיבי חומרה כלשהם, אבל שתיהיה בעלת אופציה לשדרוגים חיוניים בעתיד (זכרונות DDR3?) אין לי כסף מיותר לזרוק על רכיבי קירור ועל המארז - רכיבים די שוליים גם כך בגלל שאיני מעוניין לעשות OC, כך שהמארז לא צריך ליהיות מפואר ושקט במיוחד, אותו דבר גם בנוגע לרכיבי הקירור. רק שיעשו את עבודתם נאמנה. בנוגע למעבד, אני יכול להשיג את ה-E6850 ואת ה-EQ6600 (הדגם החדש, SLACR) באותו מחיר בדיוק מחבר, שעובד בחנות מחשבים. האם שווה להשקיע במעבדים כאלה? מחירם די גבוהה, מעל 1000 ש"ח והאם בכלל שווה להשקיע במעבד מרובע ליבות כיום? ומה בדבר מעבדים תוצרת AMD? עוד שאלה, בנוגע ללוחות אם. האם הל…
-
- 9 תגובות
- 626 צפיות
-
-
אהלן, ברצוני לקנות מחשב נייד - בעיקר לצרכי עבודה משרדית וסרטים. ראיתי בוואלה שופס מספר דגמים שאני מתלבט ביניהם במחירים הזולים ב-200-400 ש"ח מהמחירים בIVORY. האם כדאי לקנות מהם? ואם כן, מה לדעתכם הינו הדגם הכי טוב מבין אלו? המתאים לצרכיי? Dell Inspiron N5110 i3-2310M http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OKN5110 Lenovo G570 4334-3PG M513PIV http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1NJ6EBF23EHP Pavilion g6-1120ej QA462EA http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OKg61120 יש כמה דברים שחשובים לי שיהיו במחשב, ואם יש עדיפות לאחד מהם בדברים האלה אשמח לדעת: 1. זמן סוללה - כמה שיותר. 2. נוחות. 3. שיוכל להחזיק לי לפחות לעוד 3-4 שנים (בעיקר לשימוש משרדי ולימודים)…
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
לא חדש שיש בעיה של רכיבים חדשים אבל כזה דבר לא ראיתי חברות יוצאות במוצרים חדשים ואין להשיג ההפרשים בין ישראל לאמזון או NEWEGG גבוהים פניתי ל- TMS לא חזרו אלי דוגמא 5900 AMD במחיר 1600 ש"ח +מעמ בישראל 2800ש"ח ( בארה"ב אפילו אין תאריך לחזרה של 5900 ) תעשו חשבון מחשב שלם ותקבלו הפרשים כרטיס מסך 6800XT בכלל לא מצאתי ואם יגיע מחיר גבוהה... גם בחישוב מיסים והובלה
-
- 0 תגובות
- 977 צפיות
-
-
בניתי מפרט למשחקים סרטים ושימוש כללי (אינטרנט,מסמכים וכד') נראה לי טוב מה דעתכם? מעבד: Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz Penryn BOX כמות: 1 - מחיר: ¤886 לוח אם: Gigabyte GA-EP43-DS3L כמות: 1 - מחיר: ¤512 מארז: THERMALTAKE WING RS 101 Front Mesh Grill Black 120mm כמות: 1 - מחיר: ¤222 קירור למארז: Arctic Cooling 12L 120mm כמות: 1 - מחיר: ¤35 ספק כוח: FSP Basic SI 450W ATX450-PNR 120mm + Satax3 PCI-E P.PFC כמות: 1 - מחיר: ¤231 זיכרון: G.Skill 2GB DDR2-800 DualKit (2x1GB) CL5-5-5-15 2GBNQ כמות: 1 - מחיר: ¤259 קשיח למחשב שולחני: Western Digital 320Gb 16MB AAKS כמות: 1 - מחיר: ¤254 כרטיס מסך: Palit Radeon 4850 512MB GDDR3 HDMI Retail כמות: 1 - מחיר: ¤863 כונן אופטי: LG GH22LP DVD-…
-
- 3 תגובות
- 705 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד שיתחבר לטלויזיה ב HDMI על מנת לראות סרטים וסדרות, ומעט גלישה באינרנט. לא יהיה עליו גיימינג או כל עבודה כבדה אחרת. תקציב 1500-2000. מה הייתם ממליצים ? תודה רבה
-
- 3 תגובות
- 706 צפיות
-
-
אהלן. בפעם האחרונה שקניתי (בעצמי) מחשב, זה היה בערך לפני 6 שנים. המחשב עלה לי 8000 ש"ח, ואני לא רוצה לעשות את הטעות הזאת שוב (למרות שהוא החזיק לא רע יחסית לזמן שהוא קיים...). אני רוצה לקנות מחשב חדש. שיהיה טוב מאוד, לא חייב להיות מושלם. עיקר השימוש בו הוא הורדות (כלומר, נפח דיסק קשיח הוא קריטי), וכמו כן הפעלת משחקים חדשים, גם מהיותר כבדים (אך לא הממש ממש מפוצצים), לדוגמה באטלפילד2. אני רוצה נתונים טובים, כרטיס מסך שיאפשר לי לשחק בהנאה את רוב המשחקים החדשים, אבל אני לא מצפה להרגיש כאילו אני משתמש במעבד על שמראה לי במדוייק כל פרט קטן (כמו זבוב שמסתובב ליד המצלמה : ). אני רוצה לשלם בסביבות 3500 ש"ח, לא כולל מסך, אבל כולל את כל השאר (כמו כרטיס מסך סביר וטוב, אבל לא טוב מד…
-
- 7 תגובות
- 543 צפיות
-
-
שלום. אני קונה מחשב נייח חדש ומתלבט בין שני מפרטים. השימוש שלי הוא לאינטרנט ולאופיס בלבד והמטרה היא שהמחשב יחזיק כ-4-5 שנים ברמת עבודה טובה ומהירה. שני המפרטים כוללים מעבד i3 והשאלה היא האם מעבד זה עם 4GB RAM מספיק לכ-4-5 שנים של עבודה טובה או ששווה להשקיע עוד כמה מאות שקלים ולקנות מחשב עם מעבד i5? המפרט הראשון הוא של KSP במחיר 1420: https://ksp.co.il/?uin=18175 המפרט השני הוא מחנות פרטית שאינה רשת במחיר 1700 והשאלה היא אם יש לו יתרון על פני המפרט של KSP ששווה תוספת של 350 ש"ח: מארז MIDI-P4 ATX לוח אם ASUS H81 מעבד INTEL i3 4130 דיסק קשיח SATA 500G 1333MHZ כרטיס מסך מובנה כרטיס קול מובנה צורב LG DVD ספק 500W תודה רבה!
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
התשובות לשאלות בקובץ המצורף. SSD הוא טוען שכבר יש לו. אפשר לקבל הצעות?
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
-