ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,460 דיונים בפורום זה
-
היי מבקש המלצות למפרט לצורך עבודה באודיו (אולפן בייתי ) התקציב : 2500 ש"ח הרכיבים הנחוצים : מעבד ,לוח אם ,זיכרונות . המחשב אמור להריץ קיובייס + פלגנים מרובים /כבדים . תודה .
-
- 1 תגובה
- 857 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב להקלטת אודיו. קיבלתי הצעת מחיר למחשב אבל אני לא ממש מבין בחומרה ובמה צריך להיות כדי להפוך מחשב למחשב אודיו טוב. ההצעת מחיר היא 3000 כולל הרכבה ומערכת הפעלה. אחרי שקיבלתי את ההצעה התחלתי לקרוא קצת באינטרנט על מה צריך להיות במחשב אודיו, לפני הנתונים שהם נתנו בכתבה http://www.lfo.co.il/pc.htm (למי שמתעניין) נראה לי שאולי יש דברים במפרט הזה שאני יכול לשנות ואולי להוזיל את כל העניין כמו למשל: הספק כח שהציעו לי הוא 600W אולי אני יכול להסתפק במשהו חלש יותר 450W, 500W? או הכוננים אחד של 1TB והשני 500GB אני רוצה שני כוננים אבל זה לא הרבה מידי? אז הנה המפרט אני אשמח אם תעזרו לי. מעבד CPU INTEL I5-2500 3.3G/6M L1155 BOX.2 לוח אם MB INTEL H67CLB…
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
המפרט נבנה בראש ובראשונה עם מחשבה על תאימות לתוכנות עריכת סאונד כמו קיובייס ואייבלטון, הכרטיס שאיתו אעבוד הוא חיצוני ומגיע מMAUDIO - PROJECT MIX I/O פיירוייר. אני מודע לכך שאין במפרט כרטיס כזה (חוץ מהאון בורד) אותו אכניס כשאקבל את המחשב. הנה המפרט, כל הערות שיש על חוסר תאימות, אם אפשר להשיג ביותר זול או אם פשוט כדאי לשנות משהו קריטי (הבנתי שאולי הספק יהיה חלש מדי אז החלפתי ל550 במקום 500) אשמח לדעת. תודה מראש לכל המגיבים. ANTEC Sonata Plus 550W בכמות 1 ¤959 http://www.cobrapc.co.il/product.asp?productid=1301 ASUS P6T Deluxe V2 בכמות 1 ¤1557 http://www.cobrapc.co.il/product.asp?productid=3693 INTEL Core i7 920 BOX בכמות 1 ¤1495 http://www.cobrapc.co.il/product.asp?producti…
-
- 1 תגובה
- 562 צפיות
-
-
השאלות: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3.5K ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם יש מקום לחסוך אז למה לא. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 +- 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סרטים בHD, עבודה מאומצת על תוכנות עריכת מוזיקה, תכנות. אולי משחקים בעתיד לאחר צירוף כרטיס מסך. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Cubase , eclipse ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין…
-
- 16 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
חבר שלי מחפש מחשב שישמש כאולפן,הגדרתו: מעבד חזק שיוכל להפעיל CUBASE עם כמה פלגינים במקביל. יש משהו בטווח ה1500 שיהיה מספיק טוב בשבילו או שהוא צריך לחכות ולחסוך ל2000? וכך או כך יש מפרט מומלץ?
-
- 2 תגובות
- 962 צפיות
-
-
היי לכולם אני צריכה מפרט למחשב בשביל חברה שלי לאופיס ואינטרנט. הדרישות 1. כולל מסך 19" הכי אייכותי שיכנס 2. לא צפוי OC בשום שלב. 3. צריך מקלדת לא יקרה או להשאיר לפחות 80 ש"ח שיהיה לה מרווח לבחור בעצמה - בכל מקרה המלצות בעד ונגד מקלדות יתקבלו בשמחה. 4. ללא עכבר, או רמקולים 5. צריך גם XP (היא לא רוצה ויסטה) רצוי מאותה חנות שיוכלו לבצע לה התקנה אם תרצה, אבל לא חייב וניתן גם להשאיר עלות (כ- 500 ש"ח לקניה בנפרד) 6. הבחורה גרה בב"ש ולכן על המפרט להעשות מחנויות בב"ש (פנדה, יש משהו מומלץ אחר?) ניסיתי "למכור" לה את IQPC שבאשדוד אבל היא אומרת שרחוק לה.. 7. לאחר התעקשויות רבות מצידה על אינטל קור2 דואו, דיי הצלחתי למכור לה את AMD. לכן רצוי מאוד שהמפרטים יהיו מבוססים על אטלון 64*2, …
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
הי, אני מעוניין במחשב שבעיקר יהיה לאינטרנט ואופיס, עם קצת photoshop ועריכת וידאו קלילה (סרטים ביתיים). לא חשוב שקט ולא יהיה OC. תקציב בסביבות 2000-2500. לא זקוק למסך. חבר הציע לי את המפרט המצורף ורציתי לשמוע את דעתכם, ובמיוחד - האם לוותר על כרטיס מסך (המחשב לא לגיימינג לחלוטין) או שעדיף להשאיר? מבחינת ההרד דיסק, הנפח (1TB) אכן נחוץ... בתודה מראש, איתי [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 658 צפיות
-
-
היי, מעוניינת לקנות מחשב לאחותי בת ה-12 שישמש אותה בעיקר ליישומי אופיס, אינטרנט - גלישה ומסרים, מוזיקה, קצת צפייה בסרטים (לא צריך רזולוציה מעבר לכרטיס מסך שטנדרטי לדעתי) ובעתיד אולי תרצה לעבוד קצת יותר על פוטושופ וכו'. שיהיה עם XP, עדיף גרסת הפרו (ידועים לי ההבדלים) ויהיה מחשב שיהיה טוב לשלוש-ארבע שנים, עם אופציות לשדרוג. לדעתי 160GB התחלתיים הם מעל ומעבר. חשבתי על 1.5GB זיכרון RAM, לדעתי זה מספיק ודי אפילו לשלוש שנים, בתקווה שהויסטה לא תהיפך למערכת ההפעלה "של כולם" ואז נצטרך להתקינה. בכל מקרה - לא ויסטה. האם תמליצו, לטווח הארוך, להשקיע בכפול ליבה ? לא רוצה שהמחשב יקרטע אבל אל נראה לי שצריך יותר מדי בשביל הצרכים שלה. המקס' שהיא תשחק בו זה הסימס, וגם זה כבר לא. ם הוא דורש…
-
- 16 תגובות
- 876 צפיות
-
-
בחודש הקרוב לכבוד היומולדת שלי אני מקבל מחשב מתנה. יש לי את האפשרות לבקש מפרט וזה מה שיקנו לי. אז אני אשמח לעזרתכם!!! 1. מה התקציב המקסימאלי? 8000 ש"ח (כולל ציוד היקפי - מסך, עכבר, מקלדת, רמקולים) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר להרכיב מחשב שיעמוד בקריטריונים בפחות...מה טוב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רק אם זה ממש משתלם אז ב-500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הכל! בדגש על משחקים!!! חדשים!!! א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב…
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי אני צריך להרכיב מפרת למחשב תקציב עד 2000 שקלים. שימושים: משחקים בסיסיים (לא חובה כרטיס מסך חזק), Office, סרטים, אינטרנט, WIN7. חשובה לי מאוד אמינות (אני לא רוצה להסתכל פנימה להגיע לחנות בשנתיים שלוש הקרובות). אין צורך ב OS, מקלדת עכבר, מסך ... רצוי מחנות שנמצאת באיזור חיפה. תודה אני
-
- 1 תגובה
- 607 צפיות
-
-
אוקיי לפני כמה חודשים העלתי פה הודעות לגבי זה שאני רוצה לקנות מחשב הצעתם לי פה לחכות לקונרו , וחיכיתי עכשיו אני רוצה לקנות מחשב אני רוצה מחשב שיתן לי MAX , בינתיים אין לי כיון תודה מראש לכל העוזרים
-
- 27 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מרכיב מפרט למחשב (כולל הכל, תקציב של בערך 10,000), מיועד בעיקר למשחקים ותכנות. אני לא מתכנן לעשות לו אובר-קלוקינג. המפרט שבניתי עד עכשיו: NEC ND-3520A Dual Layer DVD±R/W/DL 16X Black Bulk Corsair 512MB VS512MB533D2 PC4200 DDRII 533MHz WD SATA 200GB 8MB 7200 RPM Intel Pentium 4 3.0GHz LGA775 1MB 800MHz HT 530 Box Intel Culver City D925XCV Intel 925X LGA 775 ThermalTake Aluminum Tsunami Series VA3400BNA Black 400W Zalman ZM-CS1 Clip for Socket 775 Asus Extreme N6600GT PCIe 128MB ZALMAN CNPS7000B-CuNew Model Samsung 17 LCD SyncMaster 710T S/B הלוח אם הוא זמני בלבד (אבל מבחינת התכונות הוא מספק בדיוק את מה שאני צריך ולא יותר) כל עצה\המלצה לגבי המפרט תתקבל בברכה, בעיקר אני …
-
- 10 תגובות
- 928 צפיות
-
-
המפרט הוא בתקציב של עד 4000 ש"ח, מישהו יכול להציע שיפורים??? 1 Intel Pentium 4 2.4GHz 512K 533MHz 1,156 ש"ח 1 Gigabyte GA-8SQ800 Ultra sis 655 854 ש"ח 1 Winbond DDR 256MB 2700/333mhz 265 ש"ח 1 WD 80GB 7200RPM 612 ש"ח 1 Connect3D 9100 128Mb DDR Bulk 599 ש"ח 1 Lite on 48x12x48 RETAIL BLACK 375 ש"ח
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אני צריך מפרט למחשב מבוסס אינטל ב3500 ש"ח ללא ציוד היקפי. אני כבר מחפש הרבה זמן ואין לי מושג איזה לוח אם או כרטיס מסך לקנות. בתודה מראש, אורי. ???
-
- 1 תגובה
- 550 צפיות
-
-
צריך מפרט אינטל בלבד כולל מסך שטוח 512 MB זכרון, לוח אם טוב אפשר כולל כרטיס מסך טוב, כרטיס קול טוב דיסק 40GB 7200RPM, באפר 8MB יש לי כבר צורב להוסיף כל פריט: מקלדת, רמקולים, עכבר אופטי USB, שאלה: מדוע כל המפרטים הזולים שלכם מבוססים AMD
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום. אני זקוקה לעזרתכם להמלצה למחשב כפי שפירטתי. המחשב ישמש בעיקר ליישומי אינטרנט אבל בהחלט גם למשחקים. למה אינטל ? זה עבור שכן שלי ופשוט אין טעם להתווכח איתו. צורב DVD ו-גיגה זיכרון מאוד רצויים פה. וכן רצוי עם לוח אם חדיש ובעל אפשרויות שדרוג. תודה רבה לכל בעלי הרצון הטוב.
-
- 4 תגובות
- 621 צפיות
-
-
אני צריך מחשב מבוסס על אינטל -שמיועד למחשב לבית עם אפשרות לשחק משחקים באופן טוב...... התקציב הוא בערך 4000 אני צריך את המפרט כמה שיותר מהר בבקשה..... תודה רבה לעוזרים!! :xyxthumbs:
-
- 14 תגובות
- 772 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב ברמה טובה (רמה אני מתכוון למהירות עבודה מספיק גבוהה גם אם מעמיסים עליו מעט) דיסק קשיח: עד 250G מסך: עד 19'' זכרון: 2G, 800MHZ לגבי המעבד ולוח האם : ראיתי את ההמלצות אך נראה לי כי הE5300 מעט חלש מדי (CASH של 2MB זה מעט)-אנא תקנו אותי אם נתון זה אינו חשוב כל כך. האמת אני הסתכלתי יותר בכיוון של E7500 BOX והוא בהתאם גם יקר יותר. לוח אם: מעוניין בכרטיס מסך טוב מובנה וכרטיס קול, חיבורי SATA וכמובן FSB שיתאים למעבד ולזכרון. מארז מספיק מאוורר כולל ספק. כונן קריאה- סטנדרטי (יכול לוותר על אופציית צריבה אם קיים דבר כזה בכלל) הכל בהכל, כפי שציינתי אני מעוניין במחשב אמין שלא יתקע לי כשבמקביל רץ אניטי וירוס ,פתוחים 3 חלונות אינטרנט, וקובץ OFFICE (רק דוגמא) אני מניח …
-
- 0 תגובות
- 577 צפיות
-
-
אני צריך לקנות בשביל קרובי משפחה מחשב חדש... תקציב: כמה שפחות יותר טוב... דרישות: - המחשב אמור להריץ אינטרנט ואופיס בלבד! לא ישוחקו משחקים (ואם כן זה יהיה קומפי או משהו בסגנון משחקי ילדים)... - חשוב מאוד שהמחשב יהיה שקט ככל הניתן... - צריך ציוד היקפי: מקלדת, עכבר, רמקולים (סבירים...לא צריך משהו עוצמתי...), מסך (!).. בקשר למסך, כמובן שאם אפשר להכניס LCD זה יהיה מצוין..העיקר שלא יתעייפו מלשבת במחשב...(לא שהם יושבים כל היום אבל זה הכרחי שלא יהיה בעיות עם קצב הרענון) מעבד: AMD ATHLON 64 3800+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 65W - 2.0GHz 1MB CACHE - ADO3800CUBOX - BOX ¤452 לוח אם: GIGABYTE GA-M55plus-S3G ¤459 מסך: LG LCD 17" L1753TR 2ms DVI ¤997 דיסק קשיח: SEAGATE BARRACUDA 80GB 8MB …
-
- 1 תגובה
- 576 צפיות
-
-
זה המפרט שבניתי: מעבדי אינטל כמות מחיר סה"כ Core 2 Duo E6320, 1066Mhz, s775, 4MB 1 980 980 לוחות אם למעבדי אינטל ASUS כמות מחיר סה"כ P5B s775, Conroe, P965, DDRII 800, PCI-E 1 650 650 זכרונות DDR II 800 כמות מחיר סה"כ 1GB TwinMOS TwiSTER 2 370 740 כרטיסי מסך GIGABYTE כמות מחיר סה"כ 8600GT 256MB GDDR3 Silent-Pipe II, HDTV, 2xDVI, PCI-E 1 745 745 דיסקים קשיחים Western Digital כמות מחיר סה"כ 320GB 7200RPM, 16MB, SATAII 1 455 455 צורבים LG כמות מחיר סה"כ DVD±RW GSA-H30N x16 Beige SATA 1 215 215 מארזים כמות מחיר סה"כ Thermaltake Soprano VB1000BWS 1 415 415 ספקי כוח HEC כמות מחיר סה"כ 450TD-TF 450W 2x8cm fan 24pin 1…
-
- 3 תגובות
- 724 צפיות
-
-
שלום, אני צריך בבקשה מפרט למחשב ללא ציוד הקפי שישמש בעיקר לגלישה באינטרנט וכו' אצל משתמש כבד... אחד שלא אוהב לחכות יותר מידי מהדאבל קליק עד לביצוע. אין צורך בכרטיס גרפי חזק-הוא לא משחק. חשוב שהכל ירוץ חלק גם אם זה בא על חשבון המחיר... לכן אם אפשר גם מפרט נוסף שיכלול כונן פלאש למערכת ההפעלה (ואז נעלה את התקציב לאזור ה-2500-2800). בתודה, ברק.
-
- 0 תגובות
- 600 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה מפרט למחשב שישמש בעיקר לגלישה באינטרנט, Skype ודברים כאלו אם חיבור Firewire כדי לחבר מצלמת וידאו כי יהיה ממש קצת עריכה וזה אבל לא משהו על רמה.... קיצר התקציב 2000 ולא צריך מסך מקלדת וכו... תודה
-
- 6 תגובות
- 641 צפיות
-
-
שלום לכולכם. התבקשתי לסייע לאמא לשדרג את המחשב וכבר הרבה זמן לא הסתובבתי בשוק. חפרתי קצת בפורום המפרטים והבנתי שאני לא כל כך מבין. אז אפתח בכמה שאלות - ואשמח כמובן גם להצעות למפרטים (נראה לי שRSM בכפ"ס קרובה יחסית). למה כל המפרטים המומלצים מבוססי AMD (סגרו את אינטל כשלא הסתכלתי?) וברצינות האם במידה ואקנה היום מרובע ליבות של AMD או לחילופין I5 של אינטל לוח האם יאפשר לי בעתיד לשדרג מעבד על אותו סוקט, או שיקרה לי מה שקרה לי עם ה-E6750 שקניתי לפני ארבע שנים והתחלפה לי הטכנולוגיה? חוצמזה - אין כמובן שום כוונה לביצוע , OC אבל ישנה חשיבות לשקט - נאמר 8 עפ"י הסולם שהצגתם. ושאלה אחרונה - הבנתי שהיתה התקדמות רבה במעבדים הגרפיים המובנים (בלוח האם? במעבד?) האם הם יספיקו גם להקרנת סרט…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לאחר קריאה מרובה באתר וחיפוש רכיבים הגעתי למפרט הזה חוץ מלוח אם שאני לא יודע איזה לקחת הצעות יתקבלו בברכה הדרישות שלי מהמחשב הם: שיהיה שקט, שלכרטיס מסך יהיו יציאות S VIDEO DVI ו VGA (רציתי גם HDMI אבל לא מצאתי כרטיס כזה שמכיל את כל הפרמטרים שציינתי לפחות לא במחיר של עד 300 שקל +- ). גם הצעות לזה יתקבלו בברכה משחקים אני לא הולך לשחק. 2 כניסות USB מקדימה ולפחות 4 מאחורה. מארז - NSK 4480 Antec 457 מעבד - 365 E5200 צורב - 115 LG 22H קשיח - 280 WD 500 16B מאוורר למעבד - Arctic Cooling Freezer 7 LP CPU Fan 70 כרטיס מסך 190 - 8400GS 512MB GDDR2 DX10 HDTV DVI PCI-E Zotac זכרונות 285 - OCZ OCZ2G8004GK 4GB (2GBX2) DDR2 800MHZ CL5 GOLD SERIES סה"כ ללא לוח אם - 1762
-
- 7 תגובות
- 655 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 4,000 ₪ האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אם אפשרי לחסוך, אבל שיהיה מחשב טוב - לחסוך. אם לא, בסדר. לנצל. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן לחרוג מהתקציב.2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? המחשב ישמש לגלישה באינטרנט. שמיעת שירים, צפייה בסרטים, משחקים - לא גיימר, אבל משחק במשחקים חדשים. אוהב לשחק. אבל לא צריך מפלצת, רק שיוכל להריץ משחקים ברמה טובה, אפילו ברמה הכי טובה שאפשר להגיע עם התקציב שלי. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל …
-
- 23 תגובות
- 2.6k צפיות
-