ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,474 דיונים בפורום זה
-
התקציב: 3,500 ש"ח שימוש עיקרי למחשב הינו עבודה משרדית, עריכה גראפית ופיתוח תוכנה וכמובן צפייה בסרטי HD. תוכנות שאשתמש בהן: Photoshop, ZendStudio, בנוסף אשתמש בVirtualBox על מנת לעבוד גם בווינדוס [אני משתמש בלינוקס]. לא צריך ציוד הקפי כלל מלבד קורא/צורב CD ו-DVD. השקט לא הכי חשוב לי, אם לפי הדירוג 10 = השקט קריטי אז מבחינתי 5 יהיה מעולה. לא מתוכנן אוברקלוק, אני אתקין לינוקס בעצמי אבל כן מעדיף שהחנות תרכיב את המחשב. אני גר באזור המרכז - חנויות באזור זה יש לא מעט, לא משנה לי ממש באיזו חנות ארכוש את המחשב. אני כן רוצה eSata, לא מעוניין בFW. הRAID לא ממש חשוב לי - אני אקנה בעתיד כונן קשיח חיצוני. בנוגע לכרטיס מסך: אני מתכנן לרכוש מסך נוסף בעתיד, חשוב לי שיהיו 2 חיבורי DVI לכ.…
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום רב, עיסוקי בעיקר בעריכת וידאו ותמונות (Adobe Photoshop, Adobe Premiere, Sony Vegas וכד') , גלישה באינטרנט וצפיה בסרטים. מעוניין להתחדש במחשב שקט במיוחד לצורך עיסוקי. דגשים: קיים צורך בעכבר ומקלדת אלחוטיים. קיים צורך במסך LCD איכותי, אפילו אם דורש תוספת למחיר, חשוב שיהיה פאנל איכותי שיציג צבעים אחידים (ולא כמו הנפוץ שנמכר). אין צורך במארז מהודר בעל חלונות, ממילא המארז מוצנע אצלי. דגש מיוחד על שקט, איני סובל רעש שבוקע ממארז בעל מאווררים רועשים. תודה רבה לכם, אורן.
-
- 3 תגובות
- 818 צפיות
-
-
כפי שרשמתי בכותר המחשב יהיה מיועד לעריכה גראפית (לא משהו כבד במיוחד) בפיינט שופ ועוד כל מיני עיסוקים הקשורים בתמונות, חוצמזה שיהיה יוכל גם להפעיל קצת משחקים. חוצמזה הוא יהיה מחובר למערכת לשמיעת מוזיקה. המחשב יהיה דלוק בחדר השינה שלי 24/7 בערך מטר מהראש שלי במיטה אז הוא חייב להיות ממש שקט התקציב הוא בערך 3000-3600 שקל אולי קצת יותר אם זה שיפור משמעותי... טוב, אז הנה המפרט שלי Athlon XP 1700 450 Epox 8RGA+ 780 Seagate 80GB 7200 rpm 650 DVD Liteon x16 (Black) 240 Thermaltake Smart Case Fan 2 X2 160 Zalman 6000 for AMD CPU 190 ATX MIDI 400W usb,p.stab.,black 290 מארז ג'נרי מעפן MS Internet + MS Mouse Optical 140 כל הנ"ל יוצא בערך 2650 שקל חוצמזה עוד ש…
-
- 22 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום אבקש עזרה לבנות מפרט עפ"י הנתונים המתוארים כאן:. מה התקציב המקסימאלי? 1500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב הוא לאמא שלי כך שהשימושים הם "משרדים" ואינטרנטים . א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כפי שציינתי שימושים לא כבדים במיוחד. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). - יש לה מסך Horizon 2019B (כניסת dvi אם זכור לי נכון). -לא…
-
- 15 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם, הגיע הזמן למחשב חדש אחרי שהישן התחיל לקרטע... ואין לי כל כך מושג בכל הסדרות החדשות של אינטל... אז ככה, שימושיי במחשב ברורים: המחשב ישמש לתוכנות אוטוקד וסקצ'אפ, ובעיקר להרבה יישמוים פתוחים בו זמנית.. אני תמיד עובד עם המון חלונות פתוחים והמטרה כמובן שהכל יחזיק. כמו כן המחשב ישמש כמדיה סנטר, ועליו לתמוך בהצגת תכני HD ומוזיקה. חלונות 7... שקט חשוב מאוד לי. מסך 22-24 נורמלי +. הרבה זיכרון תמיד טוב. המלצתכם בבקשה... גיא
-
- 17 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אוקיי, אני רוצה להפטר מהמחשב המזדקן שלי ולהחליף אותו במחשב שמיועד, בעיקר, למשחקים. באותה הזדמנות, אני גם רוצה להפטר מהמסך העתיק שלי (מאג 17 אינץ' ). לכל הסיפור אני מייעד בערך 8,000 ש"ח (עם עדיפות להוצאה נמוכה יותר, כמובן) - עד 6,000 ש"ח למחשב, ועד 2,000 ש"ח למסך. יש לכם הצעות? אגב, רשמתי כמה פרטים נוספים כאן: http://idanz.blogli.co.il/archives/197 הם פחות קריטיים, אבל נו, שיהיה.
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
דרישות: א-רמת שקט בינונית (5)-מטר מהמיטה(חדר קטן). ב-עבודה עם תוכנות cubase, photoshop,flash בצורה חובבנית. ג-כרטיס רשת בלוח M. ד-צפייה בסרטי HD. ה-מקלדת ועכבר אלחוטיים. ו-רמקולים 2.1 באיכות בינונית. **התקציב הנ"ל כולל את המסך. **אם ניתן אפשרי בתקציב נמוך יותר(אבל עדיין שיהיה מחשב טוב).
-
- 1 תגובה
- 752 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקבל מושג ראשוני למפרט למחשב PC חזק מאוד, פלוס ציוד הקפי ושני מסכים גדולים, לצורך עבודה ומחקר מדעי. השימוש העיקרי יהיה תיכנות ועיבוד נתונים כבד, כולל הרבה הצגה גרפית של הנתונים. 1. תקציב: נדיב וגמיש. לצורך העניין ניתן להניח 11,000 ש"ח כסכום בסיס, ממנו ניתן לחרוג כלפי מעלה עד 3000 ש"ח למטרות טובות, או לחסוך במידה והמטרה מושגת באופן המיטבי. 2. שימושים צפויים: תיכנות, חישובים נומרים אינטנסיבים (כאלה שנמשכים בכיף ימים ואף שבועות...), עיבוד וכריית נתונים, ויזואליזציות כבדות של הנתונים כולל בניית אנימציות וקטוריות עם עשרות אלפי נקודות וקווים. האפליקציה העיקרית איתה אני עובד היא תוכנה מתמטית בשם Mathematica (לצורך העניין דומה ל-Matlab) אשר כבר מותאמת לריבוי ליב…
-
- 2 תגובות
- 831 צפיות
-
-
שלום אני צריך מפרט טוב למחשב +מסך 20-22 איטץ שיריץ משחקים טובים אולי הדרישות נשמעות קצת הזויות יחסית לסכום אבל תנו לי את המפרט הכי טוב שיכול להיות תודה.
-
- 1 תגובה
- 691 צפיות
-
-
שלום אני ואחיי מחפשים מפרט למחשב חדש המיועד למשחקים קיימים וגם חדשים ומעט משחקי און ליין.לשלושתנו ידע כללי אך לא מעמיק ונשמח על כל עזרה. תודה מראש 1. מה התקציב המקסימאלי?8000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?אם ניתן לחסוך בשימחה אך עדיפות לביצועים ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים קיימים בשוק וחדשים,שימוש בסיסי אינטרנט,סרטים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל סידרת the sims 3 כולל ההרחבות למינהן, סידרת Crysis ,סידרת Mass Effect, סידרת assasins creed, Battkefield 3 וכו. מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של ה…
-
- 1 תגובה
- 776 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 5000 שח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל! במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? תכני HD ומשחקים בינוניים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). קצת משחקים והרבה תכני HD ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 1920x1080 FHD * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? קצת FPS קצת אסטרטגיה * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות פלוס 3. האם יש צורך…
-
- 1 תגובה
- 754 צפיות
-
-
שלום לכולם הרכבתי את המפרט הנ"ל לאחר התלבטויות ארוכות, אשמח לקבל את דעותיכם מעבד Intel Core 2 Duo E8400 Tray ¤725 לוח אם Asus P5Q-EM s775 C2Q 1600Mhz, Intel G45, DDR2 800, PCI-E, X4500HD ¤646 כונן קשיח Westren Digital WD5000AAKS 500GB SATA2 16MB ¤289 זיכרון Mushkin DDR2 2048MB (1024MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-18 ES ¤213 כמות:2 צורב ASUS DRW-2014L1T X20 DVD ¤168 כמות:1 מארז ללא ספק Thermaltake Wing RS 100 ¤178 ספק כח Thermaltake TR2 RX 500W ¤346 קרור למעבד Thermaltake Mini Typ (18db) all copper ¤179 מאוורר למארז Thermaltake Ultra UV Fan 120mm - BLUE ¤53 הרכבת מערכת מחשב + בדיקה ¤79 סה"כ מחיר לכל המוצרים:3089¤
-
- 8 תגובות
- 771 צפיות
-
-
בס"ד שלום! ניסוח מחדש של מפרט שביקשתי כאן קודם, בשינויים קלים אני מעוניין רק במעבד, לוח אם וזכרון, במחיר כולל של 1500-2000 ש"ח ל3 הרכיבים הנ"ל ביחד. הייעוד הוא בעיקר חישובים מתמטיים, וההתלבטות הגדולה היא האם כדאי במקרה הזה ללכת על מעבד כפול ליבה או עם ליבה בודדת? אם מישהו יכול לתת גם קצת הסברים אני אשמח (אני לא יודע אם זה המקום המתאים, אז אם לא סליחה)
-
- 2 תגובות
- 529 צפיות
-
-
הנה המפרט למחשב שלדעתי כדאי לקנות בתקציב שלי: מעבד: INTEL CORE 2 QUAD PROCESSOR S775 2.4GHz(Q66000) - BOX ¤1585 לוח אם: ASUS P5WDG2 WS PRO ¤1564 כרטיס מסך: BFG PCI-EX GeForce PX8800GTX OC 768MB GDDR3 384 BIT TV/O DVI - DX10 - RETAIL ¤3440 דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500AAKS ¤373 צורב DVD: PIONEER DVDRW DVR-212BK DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - SATA ¤228 זיכרון: CORSAIR DUAL CHANNEL 2048MB DDR2 800 (1024X2) DUAL XMS CL 4-4-4-12 - TWIN2X2048-6400C4 ¤944 מארז: THERMALTAKE KANDALF LCS ( BLACK+WINDOW) VD4000BWS w/o PSU ¤1649 מערכות הפעלה: WINDOWS VISTA ULTIMATE - 64 BIT - ENG/HEB ¤1044 ספק כוח: ENERMAX LIBERTY 500W - ELT500AWT ¤621 הרכבת מחשב: הרכבה ובדיקה במעבדת…
-
- 5 תגובות
- 701 צפיות
-
-
מיכוון שהמפרטים באתר הם מחודש אפריל אני מעוניין לדעת איזה מיפרט רציני מאוד!!! אפשר לקבל היום בתמורה ל12000 שקל (המחשב למשחקים) ,רצוי מארז טוב מאוד עם קרור מצויין לo.c למעבד כרטיס מסך וזיכרונות ,המחיר צריך ליכלול גם מסך תודה מראש לכולם
-
- 40 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
חבר'ה לאחר התרשמות מהרמה הגבוהה בפורום קבלו שאלה: אני צריך חוות דעת על מפרט למחשב ללא מסך בתקציב קטן של 1300- 2000 ש"ח להורות של מדיה ושימוש משרדי. אני גם רוצה לחבר את המחשב לTV בכדי לראות סרטים דרכו. כמובן שאם התקציב מאפשר שדרוג עתידי מה טוב. אני רוצה את המקסימום בתנאים ה"בעייתיים" הנ"ל: הצעה שקיבלתי: מארז סטנדרטי לוח אם לפנטיום 4 MSI P8M2 מעבד אינטל פנטים D כפול ליבה3.0GHz-800Mhz (לא CORE DUE) זיכרון CEON 512 MBDDR2 533MHZ כרטיס מסך Geforce 6200 128MB דיסק קשיח SATA 80GB 7200RPM צורב DVD של LG 52*32*52 כרטיס רשת10/100 כרטיס קול 6 ערוצים (5.1) רמקולים מקלדת ועכבר (משער שמהסוג הכי זול- אבל לא קריטי יש לי ציוד היקפי די טוב מהמחשב הקודם) מחיר: 1900ש"ח מה דעת…
-
- 14 תגובות
- 857 צפיות
-
-
אח שלי צריך מחשב לא למשחקי מחשב, מה שנקרא הכי טוב שאפשר ב-1500 שקל. הוא פשוט רוצה לגלוש באינטרנט.. ולהשתמש בתוכנות כמו ווינדוס ו-אופיס. בלי שום שדרוגים ובלי שום אוברקלוקינג... פשוט מחשב יציב ב-1500 שקל. תודה
-
- 1 תגובה
- 882 צפיות
-
-
חבר שלי מעוניין לקנות מחשב ב-1500-2000 ש"ח עיקר שימושו, אינטרנט ואופיס. אינו משתמש במשחקים כמעט. המשחק שלו זה NBA 2006, רמה כזו. כמו כן המלצה על מסך זול וטוב תתקבל בברכה, גם crt וגם lcd . בברכה, ליאור
-
- 3 תגובות
- 564 צפיות
-
-
-
תקציב: 2000-2500 ש"ח, אין אפשרות לחריגה. בלי ציוד היקפי. יש לי מסך LCD 19, לא רחב, לא HD. (אז לא נראלי שחשוב להשקיע ביציאות HDMI, למרות שלא יזיק..) לא מעוניין בOC. נועד לתכנות ובעיקר להרצת משחקים כבדים. אם אפשר מארז לא מכוער, אבל לא יותר מ200 ש"ח. תודה רבה!
-
- 3 תגובות
- 740 צפיות
-
-
שלום קיבלתי לאחרונה את סימס 3, ואני מעוניין לקנות מחשב חדש שיתאים למשחק. קיבלתי את ההצעה הבאה דרך מקום עבודה: ---------------------------------------------------------------------- מעבד אינטל מקורי Intel® Core2 Quad Q8200 2.33Ghz 1333Mhz 4MB לוח אם אינטל מקורי Intel® PEARL CREEK G31PR 1333Mhz זכרון ראשי 2048MB DDR II 800Mhz דיסק קשיח SAMSUNG 250GB 7200RPM SATA II כרטיס מסך \ גרפי Nvidia Geforce 9500GT 512MB + DVI כרטיס קול Intel® High Definition Audio 5.1 o\b צורב DVD SAMSUNG DVD-RW 20X20 כרטיס רשת Intel 10\100\1000 o\b מארז מאושר אינטל Midi ATX ----------------------------------------------------- אני רוצה לקנות את המחשב הזה בגלל הנוחות והמחיר הלא-יקר (כ-2…
-
- 6 תגובות
- 779 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, תכני HD, ועריכה גרפית כמה שאפשר. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא צריך. 4…
-
- 3 תגובות
- 954 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?1800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?כן לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?בעד 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:משחקים כמו tf2 cs וmaplestory -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1440X900 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינונית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם…
-
- 34 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
היי, אני צריך עזרה בבניית מפרט למחשב. השימושים שלי הם הכי פשוטים בעולם, גלישה והורדות ומשחק יחיד - FM2014. אני רוצה לקנות i5, וחשוב לי שיהיה לי מספיק כניסות USB 2 ו-3, וכמו כן גם יציאת HDMI. ראיתי שלשדרג מ500 GB ל1T זה בסביבות ה50-60 שקל אז אני מעדיף 1T. לגבי כל השאר - אני פנוי להצעות.. כמובן שאתם לא חייבים להגיע עד 2300, אני מעדיף להוציא כמה שפחות, רק שכרטיס המסך יצליח להעלות את המשחק כמו שצריך ושאני לא אצטרך להחליף אותו גם בשנה הבאה.. לא ציינתי - אין צורך בציוד היקפי או מערכת הפעלה. תודה רבה.
-
- 0 תגובות
- 686 צפיות
-
-
שלום חברה החלטתי לקנות מחשב חדש... השקעה של 2000-2300 שקל למסך 24" של SAMSUNG חשבתי על מפרט כזה מעבד-E5200/E7200 לוח-P35 אוP31 {משו ב-250-300 שקל} זיכרון -4GB 800MHZ לא משנה כרגע איזה חברה קשיח-500GB כרטיס מסך-ATI 4850 {אני חייב לדחוף אותו בתקציב הזה אני ממש רוצה אותו} מארז+ספק 400-450 שקל.. תודה רבה
-
- 2 תגובות
- 607 צפיות
-