עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by stojakovic,

היי, אני שוקל למכור את המערכת בגלל שאני לא משתמש בה כבר תקופה ארוכה- המפרט הוא- מעבד - quad core Q6600 לוח אם - gygbite p35-ds3l זכרונות- 2x1giga g-skill 800mhz דיסק קשיח - WD 320gb 7200rpm כרטיס מסך- 8800GT ספק כח - antec earthwatts 500W מארז - antec sonata 3 צורב DVD של סמסונג פאנל שליטה scyth kaza master שאליו מחוברים - קירור למעבד-zalman cnps7000c - blue led קירור לכרטיס מסך- arctic cooling accelero S1 עם 120mm zalman zm-f3 ועוד שני מאווררי 120mm zalman zm-f3 צירפתי כמה תמונות.. כמה שווה כיום? תודה.

• 11 תגובות
    • 2.5k צפיות
  2. Started by Lechen Diakover,

היי התקציב שלי הוא 3K באילת באפשרות חריגה קטנה מסך 15.6 חייב 16GB RAM חשוב לי גם העיצוב שלו מכיון שזה המחשב שאני הולך לעבוד איתו בשלוש שנים הקרובות אני עובד בתור איש שיווק ולפעמים יש לי 20-30 חלונות פתוחים,, חשוב שהכל ירוץ מהר בלי תקיעות מעבר לזה אני לא גיימר, אבל כן מטייל בארץ ובעולם וחשוב לי זמני סוללה, למרות שברוב הזמן הוא יהיה מחובר לחשמל כמו כן חשוב לי שהמסך יהיה טוב, לפעמים אני יהיה בחוץ במקומות עם שמש וצריך לראות טוב. תודה ראיתי ש-2 אלו נכנסים בתקציב שלי Asus VivoBook 15 X512FL לגבי האסוס, מה שמפחיד אותי כאן שהמסך הוא לא IPS אלה (16:9) LED-backlit FHD (1920x1080) 60Hz Anti-Glare Panel with 45% NTSC with wide 178° viewing angles, 250nit…

• 19 תגובות
    • 2.5k צפיות
  3. Started by אורי מ.,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6,000 ש"ח. רצוי בפחות ויכול לחרוג ליותר, אם יש סיבה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) שוקל רכישת כרטיס המסך מאמזון. נראה לי שפערי המחיר לעומת הארץ די גדולים. יש סיבה חזקה נגד? 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? כמה שיותר שקט 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גר…

4. Started by Kickapoo,

אהלן המחשב בן 3 שנים אשמח לדעת כמה שווה המחשב , מעוניין למכור אותו ביד 2. I5-3570K Z77X-UD3H Gigabyte Corsair Vengence LP 8GB(2x4GB) 1866Hz ScyteMugen 3 Corsair Graphite 600T Seasonic X760W Modular Samsung 830 256GB SSD Gigabyte GTX680 2GB DVD WRITER ASUS XONAR DS 7.1 תודה.

• 4 תגובות
    • 2.5k צפיות
  5. שלום חברים, אז לאחר שהמחשב האחרון שלי שווק חיים וכל נסיון להציל אותו נכשל, החלטתי לפתוח את הארנק השימוש שלי במחשב הוא בעיקר לגיימינג, כאשר לא באמת אכפת לי שירוץ על ההגדרות הגבוהות ביותר, אלא שיוכל להריץ בצורה חלקה משחקים, וגם להריץ CHROME במקביל בלי לקרוס. כרגע אני משחק רק DOTA וכל מחשב סטרנדטי יכול להריץ את המשחק, אבל אני מניח שבעתיד ארצה לשחק משחקים נוספים קצת יותר כבדים. מאד חשוב לי שהמחשב יישאר רלוונטי גם עוד 4-5 שנים. פניתי לחבר מסויים עם טווח מחירים של 2000-3000 ש"ח, אבל הבנתי שכדי שהמחשב שבאמת יקיים את הדרישות שלי אצטרך לשלם קצת יותר. קיבלתי הצעה למפרט הבא ב3200 שח: לוח ראשי BIOSTAR B150S1 מעבד I5 6400 …

• 11 תגובות
    • 2.5k צפיות
  6. שלום לכולם, מתלבט בין VALUE 7 ל SOLID 6 לטובת גיימינג (בעיקר סימולטורים) ותוכנות הנדסיות (CAD ו MATLAB) http://startpc.co.il/pc/value http://startpc.co.il/pc/solid אגב, האם SOLID 7 טוב משמעותית מאחד משניהם ושווה את תוספת הכסף? האם יש שינוי שהייתם מבצעים במפרטים הנ"ל? תודה מראש!

• 10 תגובות
    • 2.5k צפיות
  7. Started by Sgs,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? כרגע רוצה לדעת מה הטווח מחירים ואיזה מומלצים ככה שאין תקצוב מסויים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימודי הנדסת חשמל 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר,רמקולים ומסך)? פחות. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונןSSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? די חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)?לא נראה לי 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? עדיף שיכלול מערכת הפעלה 8. האם ישנה העדפה לרכ…

• 7 תגובות
    • 2.5k צפיות
  8. נאמר לי שביולי הדור העשירי יוצא רק לניידים. הקנייה לא מאוד דחופה אני יכול להמתין אם זה ישתלם לי. מה דעתכם?

9. Started by ArchDevil,

שלום, ברצוני לקנות את המחשב הזה: http://www.qsys.co.il/Product.asp?Pid=N61JQ-A1&Cat2Cat1ID=12&Cat2ID=62&aff=Zap〈=he ורציתי לשאול איך אחנות טובה אמינה??

• 11 תגובות
    • 2.5k צפיות
  10. Started by adam777,

1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 1500 ש"ח 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודה משרדית 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. יהיה נחמד אם בתקציב יכללו גם מקלדת ועכבר אלחוטיים באיכות טובה 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי לא 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב ש…

• 25 תגובות
    • 2.5k צפיות
  11. שלום לכולם, מישהו יכול להגיד לי, בבקשה, מה חשוב לעבודה עם פוטושופ ופרימייר ? האם מעבד i5 ו-4 ג"ב זכרון מספיק או שצריך i7? והאם צריך כרטיס מסך חיצוני או שאפשר להסתפק במשולב? ואולי עוד דברים נוספים שחשובים במחשב בשביל שיעשה את העבודה. תודה רבה מראש לכל העונים.

• 18 תגובות
    • 2.5k צפיות
  12. מחשב נייח לתל ממד וגיימינג, תקציב עד 6000 אלף, רוכש באילת החודש. שלום לכולם, אני מחפש מפרט למחשב נייח חדש, עבור עבודות תלת מימד ואנימציה (Blender,Adobe After Effects), וגיימינג ב 1440p. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 6000 ש"ח, אם אפשר לחסוך ללא הפרש ביצועים, זה מעולה. אין צורך בציוד היקפי. (מקלדת, עכבר רמקולים וכו') עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? במדד מ-1 עד 10: 8 חשוב מאד, אבל שלא יבוא על חשבון קירור הולם או ביצועים. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? ללא אורות, זה מסיח את הדעת מהעבודה. כנראה מארז Micro או ATX איכותי ויפה כמו שיש לחברת NZXT, עם חלו…

13. די, נמאס לי להתלבט ולחכות. אני רוצה מחשב חדש! תנו מפרט מתאים לאוברקלוק ול"משחקים כבדים" מבוסס AMD ללא מסך ,כולל DVD וצורב. תודה!

• 20 תגובות
    • 2.5k צפיות
  14. Started by mor873,

אני מתכוון לקנות מחשב חדש איזה לוח אם עדיף ל INTEL Pentium 4 - 3.0 - 512K Cache, 800Mhz FSB - RETAIL 1.ABIT IC7-G (875P) - ATX - ש"ח 894 2.ASUS P4C800 (875P) - ATX ש"ח 1059 ניראה למרות ש ABIT יותר זול הוא יותר מומלץ פה . לגבי המעבד שמעתי ש - Prescott מתחמם ופחות טוב ( האמת שהוא טיפה יותר זול ) האם זה נכון ? דיסק קשיח :Maxtor 120GB-8MB - 7200RPM S-ATA או WD 120GB-8MB JD - 7200RPM S-ATA לשניהם 3 שנות אחריות . כרטיס מסך : (אני לא משחק הרבה ) התלבטות בין : SAPPHIRE 9600XT 256 mb DDR TV OUT DVI - Retail או LEADTEK - Geforce FX 5700 256mb DDR VIVO - Retail שמחירים כמעט זהה - אל תגידו 9800 כי זה עוד 500 ש"ח שאין לי תודה אשמח לקבל תגובות .

• 24 תגובות
    • 2.5k צפיות
  15. Started by Lichborne,

1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 5.5K האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל את כולו במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן לחרוג מהתקציב 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים, לכידת ווידאו (צילום של המשחק עם תוכנת Fraps) א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). תדיר ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 1050 - 1680 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? World of Warcraft * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/…

• 18 תגובות
    • 2.5k צפיות
  16. שלום , אני מעוניין בעזרתכם לרכישת נייד ללימודי הנדסת בניין. עד 2500 ש"ח - המטרה של המחשב להריץ את התוכנות הבאות - autocad , beam וכו.. * מטרות המחשב? תוכנות - בעיקר אוטוקאד וbeam. * גודל המסך - אני מעדיף 15.6 ומעלה * רזולוציית המסך? לא כל כך משנה לי. * משקל רצוי - לא כל כך משנה. *זמן סוללה - עדיף כמה שיותר אך לא לחסוך בביצועי המחשב . * האם יש צורך ביציאות מיוחדות - hdmi * Bluetooth - לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח - הבנתי שSsd מומלץ להרצת תוכנות כבדות אז עדיף * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?הבנתי שה…

• 8 תגובות
    • 2.5k צפיות
  17. שלום לכולם לפני חודש השתחררתי מהצבא, ומכיוון שאוטוטו מתחילים הלימודים, החלטתי לקנות מחשב. יש לציין שהמחשב מיועד להרצת משחקים באיכות טובה ולמשך הזמן ארוך עד כמה שניתן מבחינת המחיר. את המחשב אני מעוניין לקנות באזור חיפה, משני חנויות: נועה או פנדה (אני מכיר את שני החנויות זמן רב, וכן גם בגלל המצב אני לא בדיוק משתגע על הרעיון להתחיל לעשות טיולים בארץ). הנה המפרט (מנועה מחשבים): דגם מחיר כמות Amd Athlon 64 X2 Dual Core 4200 BOX AM2 1210 ¤ 1 DFI INFINITY C51PV-M2 NVIDIA 6150 FOR AM2 580 ¤ 1 TWINMOS DDR2 512MB 533mhz CL4 270 ¤ 2 WD 160GB 7200RPM 8MB SATAII 420 ¤ 1 CONNECT3D Radeon X1800 XT 256mb GDDR III 2XDVI-I TV+Arctic-Cooling Accelero X2 1670 ¤ 1 LG GSA-H10 DVDRW BLACK 250…

• 41 תגובות
    • 2.5k צפיות
  18. שלום לכלום. אבקש חוות דעת, על המפרט שבניתי שמצורף למטה בתמונה. בנוסף אבקש להמליץ לי על מפרט שבתכנון ייעודו להריץ משחקים בצורה סבירה, הדגש הוא יותר על יישומי אינטרנט ואופיס, גם קצת תיכנות, בקיצור מחשב משרדי. בכותרת לא כללתי שאני צריך גם קירור למעבד והרכבת המחשב עצמו, אבל אילו כבר דברים שוליים יותר, אשמח לקבל המלצות למשהו יותר זול למה שאני בחרתי. העדיפות שלי היא למפרט של אינטל אבל אני מוכן לשמוע הצעות לAMD. אשמח להמלצות על כ. מסך שכוללים בתוכם VIVO. בקיצור, שם המשחק פה הוא צימצום עלויות אל מול העלאת ביצועים בתודה מראש לכל המגיבים. [attachment deleted by admin]

• 40 תגובות
    • 2.5k צפיות
  19. Started by motogt,

* מטרות המחשב? לימודי הנדסת מכונות, הרצת תוכנות שרטוט כבדות * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 לא משנה מבריק או מאט. * רזולוציית המסך? מעדיף FHD אבל מסקר שוק שעשיתי הם מאוד יקרים. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת מלאה, מעדיף מוארת * משקל רצוי? עד ק"ג2.5 * האם נדרש זמן סוללה ארוך? אני מאמין שיש מחשבים שמחזיקים 3-4 שעות עם מעבדי haswell. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500 ומעלה. מעדיף כונן היברדי עם SSD * כונן אופטי? לא חובה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? ראיתי שלASUS ,…

• 14 תגובות
    • 2.5k צפיות
  20. המחשב מיועד בעיקר למשחקים והוא לא יעבור OC. אחרי שקראתי בפורום הרבה הודעות,התחלתי להרכיב משהו אבל הוא לא סופי. AMD ATHLON XP 2500 804 ש"ח 1 ABIT NF7 Nforce 2 AMD 612 ש"ח 1 Mushkin 256MB PC3200 Blue 316 ש"ח 1 GIGACUBE Radeon9600 Pro 128MB DDR Game Buster 971 ש"ח 1 WD 80GB 7200RPM 8 MB special versionשלוש שנים אחריות 616 ש"ח 1 COMPUCASE Midi Tower CI-6A19 BLACKHEC 300 + USB 322 ש"ח 1 LITE-ON DVD 16*48 Retail Black 265 ש"ח 1 MAG 19 996PF 1,314 ש"ח 5200 שקל עוד 500 שקל לתוספות קטנות מה אתם אומרים? יש משהו שאני צריך לשנות?

• 24 תגובות
    • 2.5k צפיות
  21. שלום, אני אענה עוד רגע על השאלון, אני רק רוצה להדגיש שמדובר במחשב שיריץ ניסויים באוניברסיטה, ולכן יש לי דגשים קצת אחרים: הוא צריך להיות מאוד אמין, כי המעבד יעבוד 24/7 על 100% למשך שבוע או לפעמים אפילו חודש-חודשיים. אין צורך בכרטיס מסך חזק. הוא צריך להכיל חומרה כמה שיותר חדשה, כי כרגע יש תקציב, ולא ניתן יהיה לקנות מחשב אחר במשך 3 שנים לפחות. ועכשיו לשאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 9K, ניתן לנצל את כל התקציב ולא ניתן לחרוג 2. מה שימושי המחשב? הרצת ניסויים ועבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 7-8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (…

• 15 תגובות
    • 2.5k צפיות
  22. Started by eliran005,

http://www.hevre.co.il/Webs/Hamula/GetFile.asp?FileID=111529&fid=8210&pid=19777 עכשיו אני מתלבט אם לקחת את הכרטיס מסך הזה בסוף http://logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=6520 זה משנה? איך המחשב טוב? תודה על העזרה

• 17 תגובות
    • 2.5k צפיות
  23. Started by none,

יש לי 2 אפשרויות לבצע שידרוג אכן קודם אפרט את המפרט: Intel Pentium 4 1.5 Intel GaribaldI 256 RDRAM Geforce 2 MX 400 Sb Live 5.1 Value ATP 3 מארז וספק גנריק. זהו נראה לי שאלו הם הדברים הנחוצים, המחשב בעיקר למשחקים, וסרטים שאותם אני רואה על טלויזיה עם הTVOUT. אפשרות 1: Intel Pentium 4 1.8 GigaByte 8IHXP 128 X2 RDRAM 1066 GainWard Ti 4200 Golden Sample אפשרות 2: ATP 5 SB Audigy X-Gamer GainWard Ti4200 Golden Sample Enermax FS710B שניהם יוצאים בערך אותו מחיר מכיון שבאפשרות הראשונה אני מוכר את החלקים של המחשב הישן, אז חברה מה כדאי?

• 10 תגובות
    • 2.5k צפיות
  24. Started by N1_Dawg,

אהלן חבר'ה, המחשב הקיים שלי התחיל קצת לקרטע, אז הגיע הזמן להחליף לו כמה חלקים. אני אשתמש במחשב לגיימינג בתדירות גבוהה רק עד סוף השנה, לאחר מכן אני אתחיל לימודים באוניברסיטה, אז אני אשחק הרבה פחות. אני רואה פחות טעם לקנות מחשב חדש(אלא אם כן אפשר לקנות מחשב חדש יותר טוב באיזור המחיר הזה, אשמח אם תעזרו לי עם העניין). הנה המפרט של המחשב הקיים: מעבד: Intel Core i5 4570 לוח אם: Gigabyte GA-B85-HD3 ספק כוח: ספק 550W של Raider, לא בטוח מה הדגם. זיכרון: שני סטיקים של 4GB של Crucial. דיסק קשיח: 2TB של Seagate כרטיס מסך: Gigabyte Geforce GTX 770 2GB מארז: Cooler Master CM 690 II והנה גם הפורמט מהנעוץ, כדי שיהיה קצת יותר ברור: …

• 6 תגובות
    • 2.5k צפיות
  25. Started by HeX0R,

חבר שלי רוצה מחשב לבית. שיוכל לראות סרטים על הפלזמה, לצרוב דברים, לגלוש באינטרנט וגם לשחק במשחקים פשוטים. וכל זאת בתקציב של 3, כולל מדפסת. אז לקחתי את הפרט שיש פה בפורטל ושיניתי אותו מעט. מעבד Amd Athlon64X2 (AM2) 4000 Dual Core Energy efficient 65Watt- Box - 3Y Warranty 420 לוח אם SocketAM2 - NVIDIA nForce® 570 Ultra- ASUS M2N-E - Heat pipes - 3Y Warranty 520 זיכרון פנימי 2X DDR-2 - 1024mb PC5300 - PQI/Twinmos/Samsung/Kingston/Corsair/Geil etc... 667mhz - CL5-5-5 - 3Y Warranty 460 דיסק קשיח 250GB - SATA-II - 7200RPM - 16MB - Western Digital WD2500AAKS - 3Y Warranty 360 צורב DVDRW BLACK LG H62N OEM DVD-RAM 2 YEAR WARRANTY 180 כרטיס מסך Gigabyte Nvidia Geforce 8500GT 512M…

• 29 תגובות
    • 2.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים