ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,460 דיונים בפורום זה
-
שלום אני צריך מחשב ללימודים עם מסך 17 אינץ עכבר ומקלדת שיוכל להריץ וורד, אקרובט רידר ושיתמוך באינטרנט מהיר והכי חשוב שיהיה אמין ויחזיק הרבה זמן תודה
-
- 1 תגובה
- 637 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 6500 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בראשיתו המחשב מיועד ללימודים שלי בהנדסת תוכנה, בתור תפקיד שני הוא מיועד למשחקים כמו BF3\BF4 ומשחקים ששמתי עליהם עין שיצאו בקרוב, אין טעם לתת פירוט כי כולנו מחכים לאותם המשחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אני מתכוון להריץ באופן קבוע VMware Workstation עם אובנטו. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. ציינתי כרגע שניים ממה שאני זוכר שהם BF3\B…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני צריך עזרה בבחירת מפרט למחשב ללימודים וגם קצת עבודה. אני מריץ כמה מערכות וירטואליות בו זמנית ולפעמים עושה עבודות בגרפיקה לדפוס, בעיקר פוטושופ. הבעיה העיקרית שלי היא שאני מחפש עסקה ב36 תשלומים, אני מצ"ב לינק למפרט בוואלה שופ.ניתן להוסיף עליו דברים משם. http://www.wallashops.co.il/a/ap.aspx?ai=2596332# התקציב 3500 כולל ציוד הקפי. ( אני לא צריך ציוד היקפי משוכלל). תודה רבה.
-
- 2 תגובות
- 586 צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח לעזרתכם בבניית מפרט. המחשב הוא בעיקר ללימודים, כלומר שימוש שגרתי אינטנסיבי. שהכל ירוץ חלק ולא ארגיש שכבד למחשב להריץ המון חלונות ביחד (אקסל, וורד, אאטלוק וכו'). שימוש שני הוא בשביל סרטי HD. בגלל הסרטים ובגלל השימוש הממושך בקריאת טקסט (אני קורא המון טקסטים ללימודים על המסך) אני צריך מסך באיכות גבוהה, זה חלק חשוב. אם נשאר כסף אז שהוא יוכל להריץ משחקים חדשים, לא אכפת לי אם לא ברמה הכי טובה, מספיק שהם ירוצו. - לא מתוכנן OC - חשוב לי קירור של המעבד בעיקר. - צריך גם ציוד היקפי (עדיף מקלדת טובה.. אני רגיל למקלדת של יבמ Thinkpad R51). התקציב הוא: 3500-4000 שח כולל מסך. המון תודה, שבת שלום
-
- 10 תגובות
- 874 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?רצוי שלא בלי הסבר טוב 2. מה שימושי המחשב ? עבודה משרדית -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? אין צורך בביצועים מיוחדים, מקסימום צפיה ב-YOUTUBE 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך, יש ציוד היקפי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא, דרוש מפרט שלם (כולל צורב DVD) 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?…
-
- 0 תגובות
- 669 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6 אלף (אפשר חריגה קטנה). 2. מה שימושי המחשב? לימודים, תכנות (Visual studio) ומשחקים פה ושם (בעיקר FPS). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 9. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא כרגע. אולי OC קל בעתיד. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא. גר בחיפה. 9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון…
-
- 6 תגובות
- 915 צפיות
-
-
שלום לכולם , קצת זמן התלבטתי איפה ואם בכלל לפתוח את הנושא בגלל החוקים. בכל אופן בזמן הקרוב (3-6 חודשים) מחשב חדש(עכשיו אני על נייד דיי מעצבן שצריך לשלוח לאחריות בגלל בעיות בחיבור למסך או יותר גרוע בחומרה ואני צריך לפרמט ולגבות דברים לפני זה כי בוא נגיד יש לי על המחשב הרבה מידע מפוזר ומערכת הפעלה שהיא בכלל לא הOEM , ד"א אם מישהו שמבין על מה אני מדבר ושלח מחשב ככה שיעצור שנייה לומר אם זה משנה משהו עבורם וכדאי לי בכלל להתאמץ) בעיקר רציתי לשאול כמה כסף כדאי לבזבז על זה(הכי קצת שאפשר לעסוק בדברים הנ"ל בכבוד בזמן הקרוב ושאפשר יהיה לשדרג בלי לקנות כמעט הכל מחדש ואולי אופציות): אני מתכוון להשתמש במחשב ללימודים בעיקר , סרטים , פיתוח , היית רוצה להתחיל להשתמש עם,או להוסיף מסך נו…
-
- 7 תגובות
- 751 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר תכנות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 5 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא ידוע 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספ…
-
- 1 תגובה
- 923 צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות לפטופ שאמור לשמש כמחשב בייתי לכל דבר לאנגליה. ראשית אני צריך שזה יהיה לפטופ עם אחריות בינלאומית כדוגמת IBN שהמליצו לי ובנוסף שיהיה לא כרטיס רשת אלחוטית . עד עכשיו המליצו לי על דגם של HP 2151 ואז התברר לי שאין לו אחריות בחו"ל (בינלאומית) ואח"כ המליצו לי על IBM דגם UROJ8IM שנראה לי בסדר גמור אני לא מתכנן להריץ על המחשב תוכנות כבדות או משהו דומה, בנוסף אני רוצה שכל התוכנות יבוא כבר עליו בלי כאבי ראש של התקנות וכאלה, אין לי הרבה מושג בלפטופים ואשמח לקבל כל חוות דעת בקיצר אני מחפש מחשב טוב אמין ובסכום של עד 6500 ש"ח. תודה
-
- 0 תגובות
- 664 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתכוון להתקדם סוף סוף מתיקלוט עם דיסקים, ולעבור ללפטופ (דבר שנמנעתי ממנו לאורך שנים). אין לי כמעט שום שימוש אחר ללפטופ בחיים (אני מעדיף מחשבים נייחים ויש לי אייפון, אז זה די מספק אותי . לכן, אני צריך מפרט שיספיק לצרכי תיקלוט ואולי טיפה מעבר. חשוב לי שתהיה לי אפשרות לשמוע באוזניות שיר אחד כשהלפטופ יוצא שיר אחר לרמקולים. מה אני צריך בדיוק? איזה כרטיסי קול? יציאות? ציוד נלווה אולי? איזה לפטופ לקנות? אני יכול להסתפק בנוטבוק? תודה לכל העוזרים!
-
- 1 תגובה
- 693 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?נצלו. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?3200. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימוד תכנות, סרטים, משחקים קלים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Rohan, Silkroad וכו'.. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לא יודע...? -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? כמה שיותר גבוהות בתקציב שלי. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)?…
-
- 1 תגובה
- 883 צפיות
-
-
היי, אני מחפש לקנות לפטופ חדש ואשמח לקבל איזה מפרט מתאים. השימוש בכללי הוא לעבודה סטנדרטית ולא למשחקים ועריכה שדורשים כרטיס מסך רציני.. 4/8 ג'יגה RAM , נפח של 1.0/2.0 טרה יספיקו. גודל המסך(13.3-15.6) זה מקום להתגמש לטובת מחיר נמוך והעיקר שהסוללה תחזיק לאזור ה5-6 שעות בלי חיבור לחשמל. תקציב של 2500 ש"ח, תודה מראש!
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אחותי רוצה לקנות מחשב נייד. השימוש העיקרי שלה יהיה עבודות בautocad ואולי בהמשל בניית דגמים תלת מימדיים ב3d max מעבר לזה, שימוש רגיל (אינטרנט, צפייה בסרטים, וכד׳) הציעו לה כמה מחשבי Lenovo ו-Dell. היום הציעו לה Lenovo דגם Legio y520, עם מעבד i7, 16 ג׳יגה זיכרון, כונן ssd של חצי טרה, ב5700 שח בערך. אני בטוח שהמחשב הזה עונה לדרישות שלה, גי בדקתי מה הדרישות של התכנות שהיא צריכה. השאלה שלי היא האם זה לא קצת יותר מדי בשביל מה שהיא צריכה. בכמה מקומות ראיתי שהמחשב הזה מוגדר כמחשב גיימרים (לא מהחזקים, רבל בכל זאת) היא קצת מוגבלת בתקציב והייתה רותה משהו עד 3k נגיד מה דעתכם? האם יש המלצה למחשב אחר שתיתן מענה ויהי…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי חברה, זקוקה ללפטופ חדש לכבוד שנת הלימודים הקרובה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא קריטי ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?ניתן למתוח עד 5K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר עבודה סטודנטיאלית, SPSS ומאטלאב (הרבה...) משחקים ישנים סטייל הירוז וGTA, קריאת מאמרים, צפייה בסדרות וסרטים. משאירה 70 טאבים פתוחים ברגיל - אז שהמחשב ידע להתמודד עם זה. מתכוונת גם להתחיל ללמוד פיית'ון אז שיוכל להריץ סקריפט בלי לגמגם. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד …
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שיהיה מינימום 100 ג'יגה, 15.4 אינץ', והיא מעדיפה שיהיה בצבע שחור הלפטופ (ידידה), זה הכל, במחיר הזה הדבר הכי משתלם והכי טוב שיכול להיות. תודה.
-
- 7 תגובות
- 964 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש לפטופ לשימוש ביתי פשוט תקציב עד 3 אלף השימושים: אינטרנט, סרטים (ממש לא חייב 4 קיי), סרטים סטרימינג כמו נטפליקס או אחרים, אפשרות חיבור לטלויזיה עם hdmi, וזהו בערך לא משחקים, לא עריכת תמונות/וידיאו גודל מסך בסביבות ה15 אינצ׳ אשמח להמלצה בעיקר לגבי הנושאים הבאים: מותג (לנובו? Hp? Dell? אסוס?) מעבד: האם מספיק i3 או עדיף i5? זכרון, מספיק 4 או כדאי 8? כונן: חייב ssd או ללכת על רגיל (עם יותר נפח) המחשב לא בשבילי אלא למישהו שנוסע לאילת ברביעי הקרוב וביקש עזרה תודה!
-
- 48 תגובות
- 7.2k צפיות
-
-
המחשב בעיקר לשימוש משחקים חדשים כבדים וצפייה בסרטים. ללא ציוד היקפי, המחשב יחובר ל2 מערכות קולנוע בסינכרון דרך רסיבר כך שלא צריך רמקולים או סט מקלדת ועכבר. כרטיס קול הכי פשוט שיש כי אחליף אותו בקודם שהוא יחסית חדש. המחשב יחובר למסך 22" WIDE 1680X1050 ולמסך טלוויזיה 32" HDREADY ברזולוציית 1350X700 בערך (יש אפשרות גם ל1920X1080 אם אני לא טועה). נקודות עניין - חשוב מסגרת המחיר עד 4000 ש"ח בלי חריגות ממש. חשוב כרטיס מסך חזק שיוכל להריץ בהגדרות גבוהות. מומלץ ספק כוח 500W או 550W אם אפשרי. המחשב יחובר לטלוויזיה בחיבור HD, למחשב בחיבור DVI, וחשוב שיהיה גם חיבור VGA (לדוגמא כרטיס מסך 240GT) רצוי דיסק קשיח סביבות ה500GB SATA אם לא יותר, יש דיסק קשיח חיצוני 1TB אבל לא SATA. …
-
- 8 תגובות
- 749 צפיות
-
-
קראתי כאן המון דיונים בנושא מפרטי מחשב. גם את המדריכים הארוכים. גם את המפרטים המוצעים. כמעט (אם לא כל) המפרטים כוללים מעבדי AMD. כל המחשבים שרכשתי עד היום הכילו מעבדי אינטל, ואין לי מושג במעבדי AMD. מה ההבדל? מה עדיף? מאיזו בחינה עדיף? איזה לוח אם מתאים? איך מתאימים את לוח האם? המחשב שלנו קרס ואני זקוקה נואשות למחשב חדש. ייעוד המחשב - משרדי + הנדסי (כמו matlab) + אינטרנט (והרבה, עם חלונות מרובים). אנחנו ממש לא גיימרים, ואם כבר משחקי מחשב - הם לא בעלי גרפיקה מורכבת. ראיתי כל כך הרבה מפרטים, שאני כבר ממש מבולבלת. תוכלו לעזור? אין לי ממש הגדרה למסגרת מחיר, אבל 3K-4k נראה סביר, לא?! ולגבי חנות - בדיונים שקראתי עלתה התנגדות נמרצת לאייבורי. אילו חנויות אחרות, באזור …
-
- 11 תגובות
- 946 צפיות
-
-
שלום היום בדקתי בחנות מחשבים שבכפר ונתנו לי תמארז הזה ב 4.200שח הנה הפרטים: מעבד Intel Core TM2 Duo E6300 1.8Ghz 2MB 1066Mhz לוח Intel Desktop Board D946GZISSL ISELTON זיכרון DDR2 512MB 667 AMERICAN DATA ( אפשרות לעוד 512MB אין בעייה) דיסק קשיח WD250GB 16MB כרטיס מסך 7600GT +DVI 256MB מארז תצוגה LCD אחריות 3 שנים על הכל. איך? אם אפשר בבקשה לקבל תמונות על המארז הזה ותודה...
-
- 2 תגובות
- 635 צפיות
-
-
תקציב כ2.5K גג 3K למשחק דיאבלו 3 בפרט http://us.battle.net/support/en/article/diablo-iii-system-requirements אני מעדיף מארז קטן, אם הם לא טובים למשחקים אז מארז רגיל המסך שיש לי הוא 22 אינץ במקרה וקיימת אפשרות לחיבור כרטיס המסך במקביל למסך מחשב ומסך טלוויזיה, אני אשמח לא כרטיס מסך של ATI הכונן הקשיח לא צריך להיות יותר מ500 מגה, יש כבר 3 טרה חיצוני הכי קרוב אלי זה KSP בתל אביב או משהו אחר באזור תודה דני
-
- 3 תגובות
- 769 צפיות
-
-
שלום, מאחר שהמחשב של ההורים עושה בעיות והרבה זמן לא התעדכנתי בתחום החלטתי לרכוש מחשב נייח חדש להורים. מחפש משהו פשוט לאינטרנט, ומייל בעיקר. מאחר ויש מחשב ישן עם חלקים תקינים כמו כרטיס מסך, CD ודיסק קשיח, אני רוצה לרכוש רק מארז, מעבד ולוח אם. האם ישנה אפשרות כזו ללכת לחנות ולרכוש רק מארז, לוח אם ומעבד? מה בערך המחירים ובנוסף אשמח להמלצות לרכיבים אלו. תקציב עד 1000 ש"ח
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם אני צריך עזרה למפרט מדיה סנטר שישמש בעיקר לצפיית סרטים באיכות גבוהה (full hd), צפייה בתכנים באינטרנט, וגלישה באינטרנט. המחשב יהיה מחובר לטלויזיה 50" full hd ולערכת קולונוע ביתית מקצועית הכוללת מגבר ברמה גבוהה + 7 רמקולים של bose בנוסף יש לקחת בחשבון שהמחשב יהיה בתוך ארון סגור בלי יותר מדיי אוויר פתוח (זה הדאגה העיקרית שלי). חשבתי על המפרט הנ"ל silverstone grandia GD04S intel core i3 2220 Gigabyte GA-B75M-D3H, Intel B75, S 1155, DDR3, SATA III - 6Gb/s, PCIe 3.0 (x16), D-Sub/ DVI-D/ HDMI, Micro ATX 8GB (2x4GB) Corsair DDR3 XMS3, PC3-12800 (1600), Non-ECC Unbuffered, CAS 9-9-9-24, 1.65V 430W Corsair Builder Series CMPSU-430CXV2UK, 80%+ BRONZE Eff', Uncertified, Q…
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? התקציב הוא 4K אבל אפשר למתוח טיפה למעלה בשביל משהו שבאמת שווה את זה. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה מאות שקלים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית (אופיס וכו'). גלישה מרובת טאבים. תכני HD (המחשב יחובר לטלוויזיה). תכנות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד …
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1700ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? HTPC, חיבור לLCD FHD לצפיית סרטים (HD) + גלישה באינטרנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 47" FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן,…
-
- 3 תגובות
- 615 צפיות
-
-
מעוניין במפרט פשוט להרצת FHD +גלישה באינטרנט להלן המפרט -חשובה לי דעתכם בנושא הרכבת מחשב AMD האם קיימות בעיות אמינות בעיקר ביחס לאינטל (עד היום משרת אותי פנטיום 1.8 בן 7 שנים ) בחרתי מפרט AMD בעיקר בגלל הציפסט 780 מחשב מבוסס מעבד AMD AMD Athlon II X2 250 Box ¤412 לוח אם Gigabyte GA-MA78GM-UD2H ¤410 זיכרון Transcend DDR2 2048MB 800MHz CL 5-5-5-18 ¤152 צורב LG GSA-GH22N X22 SATA DVD ¤115 כ] מארז כולל ספק Enermax Laguna Black 300W ¤387 כA הרכבת מערכת מחשב + בדיקה ¤79 כמות:1 סה"כ מחיר לכל המוצרים:1555¤ תודה גל
-
- 4 תגובות
- 626 צפיות
-