ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,460 דיונים בפורום זה
-
החלקים הדרושים: מארז וספק, מעבד, לוח אם עם כרטיס מסך מובנה, צורב DVD, הרכבה. (כלומר, לא צריך כונן קשיח וכרטיס מסך). אני בניתי את זה: Intel P4 2.66 Ghz S-775 2x1M Cache DUAL-CORE 1 790 Asus P5LD2-VM Dual Core, 945G, SATA2, DDR2, VGA 1 690 512MB (Value) Corsair DDR II 533 2 620 NEC 3550A DVD±RW x16 Dual Layer x8 1 215 HEC Compucase CI-6A21 Black and Silver (No PSU) 1 290 HEC 425W (True Watts) 1 280 SYSTEM ASSEMLY 190 סה"כ 3075 כמובן שאפשר לשדרג לג'יגה של DDRII ואפילו 667, אבל לא מתוכנן שום OC, וגם ככה עם הכרטיס מסך המובנה לא נגיע לרמת משחק גבוהה. מטרת המחשב היא משחקים קלים ועבודה עם אינטרנט. לא משהו רציני.
-
- 3 תגובות
- 560 צפיות
-
-
שלום אז ככה יש לי מחשב שאני רוצה לקחת ממנו כמה דברים ואת שאר הדברים אני קונה. מעבד i5 750 2.4 ghz (שהואץ ל3.5) 2 כרטיסי מסך Geforce 560GTX זיכרון 8GB 1600mhz ocz הארד-דיסק SSD 128GB 1. מה התקציב המקסימאלי? 5,500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 5,500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: Far Cry 4 , BF4 ועתידיים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימ…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
קצת על הדרישה: אני תוכניתן במקצועי, וחובב לינוקס מושבע, העלתי בחזוני מחשב שיישב בחדרי וישמש ל-2 פונקציות עקריות. האחת מחשב רגיל עם שני מסכים לעבודה יעילה. והשני מחשב HTPC שמחובר לטלוויזה ומריץ XBMC ומאפשר לשחק משחקים בwine על מסך הטלוויזיה גם כן. הפיתרון הוא להריץ 2 שרתי X ובכך להעלות את ה-XBMC על שרת אחד שמחובר לטלוויזיה ושרת נוסף לצורך עבודה שוטפת בשני המסכים הנותרים. היתרון הוא שהמחשב ייתפקד כשני מחשבים נפרדים, כל אחד עם מסך משלו וחלונות משלו, ואפילו עכבר ומקלדת משלו. 1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בכ-2000 2. מה שימושי המחשב יריץ לינוקס ולעיתים ווינדוס בשביל משחקים וכן ת…
-
- 5 תגובות
- 856 צפיות
-
-
היי, בדיוק קניתי 9600GT למחשב שלי לפני כשבועיים ואני מרגיש מאוד שהמחשב שלי לא מנצל אותו כמו שצריך (Pentium D 2.66Ghz, 1Giga RAM). ולכן חשבתי על לקנות מחשב חדש אשר יחליף את כל החלקים חוץ כ.מסך(Gigabayte 9600GT), מסך (NEC 92xm, עכבר(Logitech MX1000), רמקולים(Logitech X-230) וספק (יש לי אחד נוסף של 500W). אני לא כל כך מתמצא בדגמים של לוחות האם, מארזים וזיכרון ולכן אשמח אם תשפרו את הלקוי. בקשר למארז-חשוב לי שהוא יראה טוב ושהוא יהיה שקט מפני שהמחשב אצלי בחדר. ובקשר למקלדת- אני מחפש מקלדת אלחוטית (רצוי Logitech) ולא הצלחתי למצוא אחת בסקיי, וצירפתי את העכבר המצורף מפני שזהוא פחות או יותר התקציב שלי. הסיבה שאני שומר על המארז הישן היא מפני שאני מתכוון לערבב את החלקים עם המחשב של ה…
-
- 1 תגובה
- 515 צפיות
-
-
כן כן, אבא שלי רוצה מחשב לגלישה באינטרנט וצפייה בתמונות נטו. לא צריך מסך, עכבר או מקלדת.. רק את המפרט (רמקולים דווקא כן צריך). כמו שאמרתי התקציב הוא 1200 שקל (אבא שלי לא חובב גאדג'טים וטכנולוגיה חחח). אז מממ... אשמח אם תבנו לי את הדבר הכי טוב שאשפר בתקציב כזה. (כן, אני מודע לעובדה שזה יהיה נוראי, אבל לא ממש אכפת לי זה רק המחשב של אבא שלי, אז עדיף כבר להוציא מזה כמה שאפשר שיחזיק לו מעמד). תודה מראש. =)
-
- 2 תגובות
- 601 צפיות
-
-
מחפש מפרט למחשב לאדם זקן שבקושי משתמש במחשב. פה ושם וורד ואולי קצת אינטרנט. השימוש העיקרי במחשב הוא כשהנכדים משחקים FIFA2011 וצופים בסרטים. עד עכשיו היה לו C2D עם 8600GT. מחפש מפרט זול ככל האפשר אבל אם חלקים מחברות נורמליות. מעדיף גם מKSP או אייבורי משיקולי זמינות באיזורו. תודה.
-
- 24 תגובות
- 3.9k צפיות
-
-
חמי כבן 80. גולש להנאתו באינטרנט. כיום יש לו פנטיום 3 500 מגההרץ, מעכת הפעלה חלונות 98. המערכת מתחילה לחרוק. פה החליף מאוורר , פה להחליף ספק וכול'. רציתי לצ'פר אותו במשהו שיאפשר לו להפעיל XP על המחשב, בלי צורך במשחקים וכול' - מקסימום הנכדים מגיעים ומשחקים קצת משחקי פלאש של וואלה ואולי משחקי רשת בסיסיים. אשמח לקבל הצעה.
-
- 6 תגובות
- 742 צפיות
-
-
אהלן חברים, אבקש עזרה בהרכבת מפרט לאדם מבוגר שכל שימושיו (חוץ מגלישה קלילה) זה עבודה בפיקסה, פוטושופ ושליחת מיילים התקציב הוא 1300 (ללא מסך וציוד הקפי) אין דרשה מיוחדת לשקט או משהו אבל יש דרישה לנפח אחסון של לפחות 320GB (עדיף 500GB אם אפשר במסגרת התקציב) תודה מראש עריכה - אין צורך בהרכבה, ואם אפשר אני מעדיף חנות באיזור הצפון (TMS&FOX, PANDAS, נועה מחשבים, RSM, KSP וכו')
-
- 6 תגובות
- 690 צפיות
-
-
אני לא זקוק למחשב לעריכת וידאו, או סאונד וגם לא למכונת משחקים, או מכונת חישובים וקידודים. זה לאדם מבוגר שלא היה לו מחשב עד היום. הוא מתחיל מאפס אפשר לומר. אשמח למפרט סביר עם מסך טוב, של 22 אינץ'(זה ניראה לי הסטנדרט היום, לכן נקטתי בגודל הזה). אני צריך גם מקלדת ועכבר. לא חובה להשתמש בכל הסכום, אם אפשר למצוא משהו נחמד וטוב גם בפחות מזה. מצד שני, אני לא רוצה מחשב חלש!(בתקווה שאפשרי :-)). אני רוצה שהאדם יהנה ממנו, אם לפתע פתאום, נניח עוד שנה, ירצה להתקין משהו שאולי מצריך קצת יותר משאבים(לא עולה לי לראש דוגמא טובה :-)). אז שורה תחתונה, מפרט לא חלש מדי, אלא משהו נוח, שיגיב מהר לכל הפעלה של תוכנה ושלא יזחל + אופציה לסחוט קצת יותר. מקווה שהצלחתי להעביר את רוח הדברים. תודה רבה!. נ…
-
- 17 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 8000. כן, של 1,000-1,500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? אדריכלות - עריכה גרפית כבדה מאוד, תוכנות CAD, רינדור 3D, מידול וכד'. חייב לזוז מאוד (!) מהר. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך. בערך 22", FHD 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 5 מתוך 10. לא חשוב, אבל כיפי. אם לא משנה תקציב. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? כלום. ניי…
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, המחשב ישמש אותי לעבודת אדריכלות, תוכנה REVIT 2009 \ 2010, סקץ' אפ, AUTOCAD וכו' העבודה כוללת תלת מימד. הדרישות מערכת מינימליות של REVIT Intel® Pentium® 4 1.4 GHz or equivalent AMD® processor 3 GB RAM (1 GB RAM if no rendering is required) 5 GB free disk space - מספיק לי 160 ג'יגה הארדיסק - רצוי 4 ג'יגה זיכרון תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 605 צפיות
-
-
שלום, ידידה שלי צריכה מחשב נייח לתוכנת אוטוקאד ווינדוס מקורי עד 2500 שקל חריגה 500 שקל אשמח לקבל הצעת מחיר ומפרט מעולה
-
- 0 תגובות
- 883 צפיות
-
-
אני מנסה לבנות לעצמי מפרט שהוא גם מחשב מעולה וגם טוב לאובר קלוק וזה מה שיצא לי: CPU : AMD Athlon XP 2600+ Barton (512K, 333 Mhz) Tray CPU [ ¤ 569.54 ] 1 Motherboards for AMD : ABIT NF7-SL v2.0 nForce2 Motherboard (Dual DDR400, AGPx8, S-ATA, 1394, 5.1 Sound, USB 2.0) [ ¤ 558.66 ] 1 Memory : CORSAIR DDR-RAM 512MB 3200 Low Latency CAS2 Memory [ ¤ 981.08 ] 2 CPU Cooling : Thermaltake Extreme Volcano 12 CPU Cooler for AMD Athlon XP [ ¤ 173.21 ] 1 Hard Disks : Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer Serial ATA HDD [ ¤ 490.51 ] 1 Video Cards : Sapphire Atlantis Radeon 9800 pro 128MB DDR DVI Bulk Video Card [¤ 1529.95] 1 Cases : Compucase-HEC Midi Towe…
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם - נתחיל בעובדה בטוחה - המחשב יהיה בעל מסך 24" (או הEIZO S2431W או הDELL 24) - השקט חשוב והקירור אפילו יותר מכיוון שהמחשב יהיה בחדר ללא מזגן כרגע (עד שיהיה לי כסף לקנות שטויות שוב) ועם אוברקלוק קליל יחסית. - כרטיס מסך שיחזיק את כל המשחקים החדשים כך שאני אוכל להנות מהמסך האיכותי. - מולטי-סטקינג,קידוד+אופצייה לשימוש ב3D בעתיד ללא חשש ועיכובים (כך שהשאלה היא CI7 או Quad מבחינתי מכיוון שאין תיכנון לשידרוג בשנתיים הקרובות). - ברשותי כבר הZ-5500 בקופסא ככה שהשאלה האם הלוח אם יהיה מספיק בשבילם או לקנות בנוסף כרטיס קול (אסוס?) - מקלדת+עכבר+פאד איכותיים והכי חשוב נוחים לשעות עבודה רבות ושימוש במשחקים גם. - אני ככל הנראה יהיה מעוניין בVelociRaptor 150GB אחד למערכת…
-
- 11 תגובות
- 925 צפיות
-
-
Athlon64 3000+ (S-939) VENICE CORE 1 880 AN8 ULTRA S-939, nForce4U,GBL,SATA II ,F.WIRE 1 695 512Mb samsung 400MHz *2 הם מגיעים ל-500 מגה הרץ+- 560 Deskstar 80GB Sata II 350 2485$ +++ GAINWARD POWERPACK ULTRA 1760PCX 6600 128MB DDR PCI-EXPRESS 615 THERMALTAKE BIGTYPHOON 235 OCZ PS 450W ATX MODSTREAM 570 1420$ אין צורך ברכיבים שאין פה..אם יש הצעות לשיפור..אז בבקשה..וגם למה..
-
- 20 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש מפרט, יותר נכון כרטיס מסך+מעבד+לוח+זיכרון+מאווררים, ואני צריך את הכי זול שאפשר. אני לא צריך דברים מיוחדים לאוברקלוק כמו 805D וכאלה, אלה איזה מעבד לשוק הנמוך [סמפרון,סלרון] ב90ננו, עם קירור חביב. העיקר שיהיה אפשר לעשות לו אוברקלוק טוב, בעיקר בשביל ללמוד את העסק. תודה
-
- 5 תגובות
- 583 צפיות
-
-
שלום לכם! זה המפרט המעודכן ביותר, בלי מחיר סופי \ מחיר לכל מוצר מכיוון שאני קונה מחנות מקומית ואין לה אתר אינטרנט. Athlon64 3200+ (BOX)* Epox EP-8KDA3+ (NF3 250GB) OCZ EB PC3500 (1x512)** Sapphire (ATI OEM) Radeon X800Pro - Retail Westren Digital 80GB - Caviar SE - 8Mb Buffer , 7.200RPM Enermax 550W EG651P*** Supertalent CA-601UFBK המחיר מגרד את ה- 8000 ש''ח, בקרוב הוא ירד עם הוזלת המחירים ובעיקר הזכרונות אני מניח. הערות: 1. ויתרתי כרגע על DVD/CD ROM / FLOPPY מכיוון שאלו פונקציות שלא חשובות לי כרגע, ואני רוצה לחסוך כל אגורה. אני אוסיף כשאהיה פחות מרושש . 2. כמו כן, אם אקנה בסופו של דבר 512Mb של זיכרון, אוסיף עוד סטיק בעל נפח דומה בהמשך, ואשתמש בשניהם כ…
-
- 29 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אהלן חבר'ה, עד לפני שבועיים שירתתי בתפקיד לוחם בעורב גולני. לפני שבועיים קרעתי את הרצועה הצולבת בברך שמאל במהלך אימון, ואי לכך אהיה בבית כשנה על מנת לשקם את הברך. רוב החברים שלי בצבא במשך השבוע, לכן תקוותי היחידה לשרוף את הזמן היא משחקי רשת. אני צריך מפרט בתקציב של 4000 שקל לא כולל כרטיס מסך (אני קונה 8800GTS יד שניה). שני דברים חשובים לי: שיהיה מבוסס קונרו ושיהיה מוצלח לאוברקלוקינג. השימוש העיקרי הוא, כאמור, משחקים. תודה מראש לכולם...
-
- 6 תגובות
- 738 צפיות
-
-
מחפש מפרט שיתן למעבד e8400 או e8500 אוברקלוק מקסימלי במחיר 3000-3500 ש"ח (מעבר לסכום זה כבר ניתן לקנות את המעבד Quad המהיר) מטרת המחשב עבודה משרדית, צפיה בסרטים והמרת פורמטי וידאו בין אחד לשני, הורדות ומעט משחקים אין כל צורך בציוד היקפי אין צורך בכונן קשיח, DVD או צורב, אין צורך במסך, עכבר, מקלדת וכד' לפי מה שהבנתם, בנושא האוברקלוקינג יש חשיבות לקרור. העיצוב לא חשוב לי בכלל, מצידי שיהיה קופסא מכוערת ופשוטה אין צורך בהרכבת המחשב או במערכת הפעלה מבחינת חשיבות: 1. מהירות (וקרור) 2. שקט 3. צריכת חשמל נקודות נוספות שאבקש שתענו לי (וקשורות ישירות למפרט) 1. האם יש הבדל בביצעוים בין זכרון 2GB ל-4GB? 2. המליצו לי על לוח אם asus P5QL-E, האם יש דברים בגו? 3. האם התקציב ריאלי, או שעל…
-
- 8 תגובות
- 747 צפיות
-
-
היי, מפרט שהרכבתי, ללא כרטיס מסך לזמן זה (עד שירד מחירי ה 8800GT ) עד שיתעדכן המחיר מחול. מה דתעכם ? אשמח לקבל הצעות למארז זול יותר שיספק סירקולציה נהדרת, רצוי FULL TOWER לשם זרימת אוויר. מעבד Intel Core 2 Duo E6750 Box לוח אם GIGABYTE GA-P35-DS3 כונן קשיח Seagate ST3320620AS 320GB SATA2 זיכרון G.Skill DDR2 2048MB (1024MBx4) 800Mhz CL4 מארז ללא ספק NZXT LEXA BLACKLINE ספק כח Corsair CMPSU-520HXEU 520W קרור למעבד SUNBEAM TUNIQ
-
- 4 תגובות
- 649 צפיות
-
-
אהלן. יש לי 4500 למפרט בלי מסך, כרטיס קול (אני קונה כרטיס מקצועי) וכרטיס מסך.המחשב לצורכי אודיו (הקלטות,עריכה) בלבד לכן אסתפק בכרטיס מסך מובנה או לחלופין זול ממש. לעומת זאת ברצוני להשקיע באמצעי קירור שקטים (במיוחד) כמו הביג טייפון של ת'רמלטייק. המפרט מבוסס על הפריטים הבאים... אשמח להצעות ודעות... כמו כן ברצוני להעביר את המעבד OC עצבני. Pentium d805 1G-2G DDR2 כנראה Twinmos 533 לוח אם - אני לא סגור עדיין, קראתי שהעברת הנתונים ב pci bus של צ'יפסט ה nforce 4 לא מוצלחת וגם על מיגבלות ב 945 של intel כאשר מריצים תוכנות מרובות כמן ישומיי סאונד (VST) ה955 יקר לי מדי אבל אולי כדאי להשקיע בו לטווח ארוך? מכיוון שכרטיס הקול מתחבר דרך הpci הנתון האחרון קריטי לביצועי המחשב. אם מישהו…
-
- 1 תגובה
- 591 צפיות
-
-
היי! אני זקוק למפרט למחשב אולפני. שישמש בעיקר להכנת מוסיקה בקיובייס וכאלה.. אין צורך בכרטיס קול, כרטיס מסך מינימלי, אני חושב שNvidia 7100 מספיק רק חשוב שתהיה האופציה לחבר 2 מסכים במקביל. הרד דיסק 250 מספיק, אם זה בעיה אז אפשר גם 160. ובלי ציוד היקפי!!! לא מסך וכו'.. חשוב שיהיה מהיר שיריץ את התוכנות בסבבה! התקציב לחוץ כי כל השאר הלך על האולפן וכו'.. סומך עליכם! תודה!
-
- 20 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני כבר הרבה זמן לא בעניינים של החומרה החדשה וכו אז אני צריך תעזרה שלכם יש לי אולפן בבית שאני מפיק איתו מוזיקה והמחשב הקיים כבר לא עומד בעומס ואני מבקש אם תוכלו לעזור לי לבנות תמפרט הכי טוב 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא חייב לנצל הכול אפשר לחסוך זה עדיין מחשב לאולפן לא למשחקים ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הפקת מוזיקה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) . כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא לגיימינג -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של…
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן אני אתן פה 2 מפרטים ואני רוצה שתגידו לי כמה אמור לצאת כל הסיפור במידה ואני משלם רק על הרכיבים (אני מרכיב). אז ככה: מעבד - Intel Core i7-860 2.80 ~ 3.46 GHz x4 Quad Core 8MB Cache קירור מעבד - הוצע לי "Low Noise Variable Speeds Advanced CPU Cooler" אך אשמח להצעות אחרות, אני רוצה קירור יותר רציני, ומה דעתכם על קירור מים? בנוסף יש קירור פאסיבי אבל שוב, כל מע' הקירור של המחשב נראית לי חלשה משהו... לוח אם - Intel P55 Express Based Main Board זיכרון - הבנתי שיש רק 2 סלוטים על הלוח אם ואני רוצה מינימום 6גיגה אז 3072x2 DDR3 1333MHz ממשק פיירוייר 400 - Texas Instruments IEEE-1394A Firewire-400 (1 x Rear) כ. מסך - ATI Radeon HD4350 512-MB Dual Monitor + TV - Silent (Passiv…
-
- 2 תגובות
- 754 צפיות
-