ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני מעוניין לרכוש בקרוב מחשב נייד חדש. עד היום רכשתי מחשבי שולחן אשר הבנתי יחסית מה בדיוק היה צריך לקנות ובאיזה איכות וכסף, אבל השוק של המחשבים הניידים איננו מוכר לי, ובכך אשמח אם תוכלו לעזור לי לבנות מפרט איכותי למחשב שיתאים לצרכי (-: סכום הקנייה אשר אני מעוניין לרכוש בו את המחשב נע בין 4500 ל-6000 ש"ח, ניתן קצת להוסיף או להוריד במידה ויש כמה רכיבים שאי אפשר לוותר עליהם. אז ככה, השימושים והצרכים העיקרים שלי בנוגע למחשב הנייד הם: 1. הנקודה שהכי חשובה לי בקניית המחשב היא רמת ביצועים גרפים טובה כיוון שהשימוש העיקרי שלי בו יהיה לעיצוב גרפי (בתוכנות כגון פוטו שופ,3D MAX וכד'..), וכמו כן צפייה בסרטים על גבי מסך LCD בשידור "הי דפנישן" וגם חשוב אבל פחות, משחקי מחשב והורדות…
-
- 6 תגובות
- 737 צפיות
-
-
אני מחפש נייד שיענה על הדרישות הבאות: 1. תמיכה בHD, גם של 1080. 2. קל, הכי חשוב, כמה שיותר קל. 3. שלא יעלה יותר מאלף דולר בערך. 4. שיריץ CSS וHALO 2 ברמה טובה גם ברזולוציה של 1600*1200 אני רוצה לקחת את הDell XPS M1330 הבסיסי, עם מעבד 2GHZ ולהוסיף לו כרטיס מסך 128MB NVIDIA® GeForce 8400M GS הבעיה היא שאני צריך גם לשדרג לו את הסוללה (האתר אומר שחייבים) ל6 תאים. בכמה לדעתכם המשקל יעלה? המשקל הבסיסי הוא 1.7 קילו, השאלה אם כדאי להוסיף את הכרטיס מסך הזה, אני ארגיש שיפור מהX3100? אחרי הכל זה רק 128MB ושמתי עין גם על הLENOVO הקלים, אבל אני לא יודע איך אפשר להסתדר בלי CDROM, כמה משקל הוא כבר חוסך? בקיצור, יש לכם המלצה למחשב שיריץ לי את מה שאני מחפש והוא גם קל? אשמח להצע…
-
- 31 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לקנות מחשב בתקציב של 2300 שקל למטרות: תכנות (Visual Studio), משחקים קלים,גלישה באינטרנט + אופיס, סרטים. אין לי העדפות לחברות מסויימות אני לא צריך ציוד נלווה יש לי מסך 22 אינצ' wide. אם זה משנה חשוב לי שהמחשב יהיה שקט יחסית חשוב לי שיהיה הארד דיסק בנפח 500 ג'יגה חשוב לי שיהיה לו מקום ל 4(או מינימום 3) דיסקים קשיחים חשוב לי שיהיו יציאות USB מקדימה אם זה אפשרי, שיהיה מקום ל4 ומעלה סלוטים זיכרון (מינימום 4 זה חשוב וכמה שיותר יותר טוב) WIFI על הלוח אם זה מגניב, אם זה אפשרי במסגרת התקציב אני אשמח (כרטיס רשת אלחוטי) כרגע אני לא חושב שאעשה OC אבל אולי בעתיד אם אני אראה צורך בכך... בכל מקרה, אם ניתן לאפשר OC בתקציב המדובר אז סבבה…
-
- 3 תגובות
- 627 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין להרכיב מחשב לצורכי משחקים ושימוש בייתי סטנדרטי, המחשב צריך להיות טוב בשימוש בייתי לפחות למשך 3-4 שנים (אינטרנט, סרטים, אופיס, הורדות). בתחום המשחקים אני רוצה שלשנה וחצי - שנתיים הקרובים המחשב יריץ כל משחק. כמו שמופיע בתוכרת, התקציב עד 6K. זה המפרט שחשבתי עליו, אשמח לקבל תגובות: מארז T.TAKE SOPRANO ספק כח T.TAKE 550W לוח אם ASUS P5Q מעבד אינטל Q9300 + קירור AC או TT או משהו מקביל זכרון 4G DDR2 800 דיסק קשיח 500G SAEGATE SATA2 צורב DVDRWX20 LG/PIONEER כרטיס מסך GIGABYTE HD4870 512MB PCIEX אין לי צורך בציוד היקפי. אני מאמין שהמפרט הזה לא יעלה יותר מ - 6K בחנויות נורמאליות. עוד דבר חשוב, המחשב צריך להיות רועש בגבולות הסביר, נושא הרעש חשוב אבל לא על חש…
-
- 14 תגובות
- 853 צפיות
-
-
שלום רב, אני עומד בפני קניית המחשב הנייד הראשון שלי בספטמבר. המחשב ישמש אותי כסטודנט למדעי-המחשב באוניברסיטה. המחשב לא ישמש למשחקים ולא לעיצוב גרפי או הנדסי. רק פעולות של גלישה, כתיבה, סרטים מדי פעם וכמובן - תכנות. יש לי שתי קושיות בעניין: 1. יש לי תקציב גבוה למרות המטרות הצנועות, רוצה מחשב טוב וזריז שיטיס את הויסטה. האם יש המלצות לחיזוק של רכיבים ספציפיים במחשב לטובת משימת התכנות? האם צריך יותר מ2 ג'יגה זכרון פנימי? (יש כסף...) מהירות של המעבד כפול הליבה- יש משמעות ל 2.2 ג'יגההרץ לעומת סתם 1.8, גם במבט לעתיד ? האם אתם יכולים לחשוב על סיבה לקחת מסך 15.4 ולא 14.1, שהוא קל וקומפקטי לסטודנט נייד, ובהנחה שסרטים נראה בחיבור לטלוויזיה? 2. חוץ מעיצוב חיצוני (לנובו משע-מם), סידו…
-
- 3 תגובות
- 661 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לקנות מחשב נייד ואין לי שום ידע בנושא. המחשב מיועד ללימודי תיכון, ICQ, מסנג'ר, גלישה באינטרנט, אימיול, צפייה בסרטים, מוזיקה ואולי גם משחקים לא כבדים במיוחד. אני לא מבין כלום במחשבים ניידים ולכן חשוב לי שתסבירו לי מה כדי לי ולמה. למה כדי לי לקנות 1 ג'יגה זיכרון ולא 2 ג'יגה? כמה מקום אחסון אני צריך על המחשב? למה דווקא המעבד והכרטיס מסך שהצעתם וכו'... תודה מראש
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב נייד dell Inspiron 1525 , 2.0GHz (T5750), 2048mb(2X1024)/667, 250GB, , . מגיע עם כ.מסך intel gmax3100 מישהו יודע האם זה מחשב מתאים לעבודה עם photoshop ן- matlab בעיקר לגבי הכרטיס מסך? תודה רבה.
-
- 2 תגובות
- 938 צפיות
-
-
אני לא בטוח שזה פרקטי אפשרי בגלל שאין לי מחשב נייד אז ככה שני דרכים: אחד זה להקטין את שטח התצוגה, במקום לנצל את כל ה 15 אינצ למשל אפשר להמשך בחלקו כמו במסכי ה CRT הישנים שאפשר לצמצם את גודלו השנייה זה לנסות להוריד את המתח שיש על המעבד דרך הביוס [ ?] ולהריצ את המחשב על MHZ נמוך יותר ושוב אני לא יודע אם זה אפשרי אם מישהו יכול לנסות ואפילו להביא תוצאה אם זה יעיל בכלל אשמח מאוד ;D
-
- 3 תגובות
- 695 צפיות
-
-
למה לרוב האנשים משתמשים ב-www.TMS.co.il לבניית המפרט, החנות נחשבת לאיכותית עם מחירים זולים, או שפשוט עובדי החנות נמצאים כאן :-X?
-
- 2 תגובות
- 627 צפיות
-
-
שיהיה דו ליבה שיהיה 2 גיגה זיכרון שיהיה עם מסך,רמקולים ,עכבר ומקלדת. מחשב לגלישה באינטרנט ,לראות סרטים ,ולשמוע מוזיקה. תודה
-
- 2 תגובות
- 602 צפיות
-
-
שלום רב ברצוני לרכוש מחשב נייד, של דל ככל הנראה, בארהב בעוד כחודש רציתי לדעת איך עובד עיניין הביטוח האם ישנה אפשרות לקניית ביטוח עולמי, עד כמה הדבר משתלם או שזה כבר אוטומתי? אם ישנם המלצות שונות על קניית מחשב נייד בחול אשמח שתשתפו אותי. תודה רבה נ.ב. נייד לעבודה גרפית (אילוסטרייטור, עריכה קלה של סרטים) ולמשחקי מחשב גם כן חשבתי על הSTUDIO החדשים של דל תודה
-
- 1 תגובה
- 835 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מאמין שזהו הפורום המתאים ביותר מבין כל הפורומים באתר לשאול בו את השאלה הזאת, ולכן אשאל אותה כאן : לא מעט חנויות מצהירות כי הן נוהגות לעשות "בדיקות עומס ומאמץ של 24 שעות" לפני שילוח מחשב מוכן ללקוח. מהי הבדיקה הזאת? מה בודקים באמצעותה? באיזה כלי/ כלים משתמשים לביצוע הבדיקה? למה 24 שעות? מה קורה אם התוצאות לא מספקות? וכו' וכו'... אשמח לתשובותיכם בנושא. יום טוב.
-
- 7 תגובות
- 4k צפיות
-
-
מחשב חזק שיריץ חלק ויסטה ומשחקים לא הכי כבדים שיש .. מה שאני צריך זה מעבד לוח אם זכרון (לפחות 2 ג'יגה עדיפות ל4) דיסק קשיח (500 ג'יגה) צורב די וידי כרטיס מסך dx10 יחסית חזק מארז.. תודה רבה רבה לעוזרים ואני לא בטוח אבל נראה לי שאני מעדיף אינטל
-
- 15 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3574355,00.html מה אתם אומרים על זה? מדובר על דגמים G84 ו G86 נוגע לכל מעבדי 8400 ו 8600 כולל GS?
-
- 2 תגובות
- 783 צפיות
-
-
זקוק למפרט שיהיה אופטימלי למשחקים(ורק למשחקים), שיריץ אותם בצורה הטובה ביותר. מעדיף את מעבדיה של אינטל מאשר א.מ.ד, אבל אם אין הבדל רציני במשחקים- ובמחיר כן, אז אני יכול להיות גמיש.. כרטיס המסך הכי טוב כרגע(עם מחיר הגיוני) הוא ה-9800GTX, בגלל זה הוא יהיה חייב להיות במחשב שהוא רק של משחקים. מחיר עד 6800(כמה שפחות עדיף ), מחכה להצעות- תודה רבה מראש. נ.ב אני לא מבין ב-O.C(אז אם צריך דברים מיוחדים בשביל זה, אז אני לא צריך) , ולא זקוק לציוד היקפי(חוץ ממסך חדש). חן.
-
- 5 תגובות
- 602 צפיות
-
-
מכר שלי טס לארה"ב בעוד יומיים ואני רוצה לקנות לעצמי מחשב נייד, שישמש אותי בעיקר לצרכים משרדיים (לימודים, כתיבת עבודות), ולראות סרטים. אני סטודנט ולכן אני מוגבל תקציבית ל500 דולר וראיתי באתרי מכירות אמריקיים הרבה מחשבים בתקציב זה. אני לא מבין שום דבר במחשבים ניידים, ולכן אשמח לכל עצה שתוכל לעזור לי. אני לא צריך מפרט שלם אלא רק דברים כלליים שחשוב לחפש, כמו נפח זכרון, איזה סוג מעבד ומהירות מעבד, וכרטיסי מסך מומלצים לתקציב נמוך וכו'. יש ברשותי כונן נייד ולכן אני לא מתעקש על נפח גדול לכונן הקשיח במחשב. תודה רבה על כל עזרה!
-
- 2 תגובות
- 516 צפיות
-
-
זה המפרט שהרכבתי ב sky pc דגש על המארז,מאדר בורד, ספק ומסך חשבתי אולי להחליף לזיכרון פחות טוב ולהביא כרטיס מסך יותר טוב. חשוב לי כרטיס מסך עם קירור טוב כי אני רוצה שיחזיק הרבה שנים ובכלל שהמחשב ישאר לי להרבה זמן מעבד AMD Athlon 64 X2 6000 Box ¤585 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=AMD1169 לוח אם GIGABYTE GA-MA770-DS3 ¤443 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=38496 כונן קשיח Western Digital WD3201ABYS 320GB SATA2 16MB ¤367 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=3201ABYS זיכרון Corsair DDR2 2048MB (1024MBx2) 1066MHz CL 5-5-5-15 Dominator ¤664 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=TWIN2X2048-8500C5D כרטיס גרפי GIGABYTE nVIDIA GeForce…
-
- 10 תגובות
- 950 צפיות
-
-
ללא ציוד היקפי וללא צורב ומסך. המחשב מיועד לשימוש באינטרנט בלבד! תודה!
-
- 8 תגובות
- 757 צפיות
-
-
שלום לכולם, אבא שלי מעוניין לקנות את הנייד החדש של דל - Studio 17, עכשיו רצינו לדעת איפה ניתן יהיה לממש את האחריות בארץ במידה שיש תקלה, אם היא בכלל האחריות תקפה בארץ. וגם מה אתם אומרים על הלפטופ הנ"ל, שווה קנייה?
-
- 5 תגובות
- 699 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב נייד מדגם Toshiba Satellite A300-15C בנתיים מצאתי אותו רק ב-wallashops ו-בחברת BUG אם ידוע לכם על עוד מקומות שמוכרים את הדגם הזה אשמח לשמוע. *אני צריך את המחשב לשימוש בבית ובחוץ, עבודות, מוזיקה, סרטים, ומשחקים בין היתר רצוי לציין שמעולם לא קניתי מחשב נייד והדגם הזה של TOSHIBA נראה לי מתאים לכל הדרישות שלי אשמח לקבל ביקורת על מחשב זה, ועוד הצעות על מחשבים ניידים עד תקציב 7,000 ש"ח מעבד Intel® CoreTM2 Duo Processor T8300 2.4GHz 3MB כרטיס מסך ATI Mobility RadeonTM HD 3650 512 MB נפח דיסק קשיח שיספיק לכל המוזיקה הסרטים והמסמכים שתרצו - 320GB! זיכרון מורחב ומהיר 3096MB DDR2 667 MHz רמקולים מקוריים HARMAN KARDON מסך 15.4 קריסטלי, TruBrite® WXGA TFT…
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום רב משום מה שמתי לב שהמעבד מסדרה 7250 2GHZ נעלם מהחנויות כאילו לא היה אף פעם... מישהו יודע למה? מישהו יכול להמליץ על חנויות שבהם כן יש את הדגם הנ"ל? תודה
-
- 10 תגובות
- 886 צפיות
-
-
1. בהנחה שאכן יש כוונה להשתמש בכרטיס לכידה להקלטה, ואולי גם להוריד תוכן לצפיה ישירות לדיסק הקשיח: האם יש יתרון משמעותי בהרכבת שני דיסקים קשיחים ע"מ להפריד את תפקוד מע' ההפעלה משמירת התוכן, או שיתרון זה אינו משמעותי ודווקא דיסק אחד בנפח טוב יעזור לצמצם רעש וחום. 2. האם המארזים היקרים יותר, בסביבות 1700 ש"ח הכוללים תצוגת LCD ושלט, מספקים יתרון משמעותי בנוחות שימוש או פונקציונליות, לעומת המארזים דוגמת ANTEC NSK2480 (עם שלט נלווה לכרטיס הלכידה).
-
- 1 תגובה
- 658 צפיות
-
-
[pre] Intel® Core 2 Duo 1.83GHz T5550 667MHz Intel Crestline GM965 + ICH8M 2 G DDR II 800MHz Intel x3100 15.4 1280x800 TFT LCD Glare Type 2.5 HDD SATA 250GB DVD-RW Super Multi IEEE 1394, PCI Express Card Bus Type II, Headphone-out, Mic-in, Line-in, CRT, 4 USB Ports (V2.0), S-Video out, RJ-11, RJ-45, Card reader SD/MMC/MS/MS Pro Ethernet 10/100 Base T on Board GIGABYTE Pro/Wireless 54Mbps HD Audio, Two stereo Speakers with Internal Mic 6 Cell Li-Lon Battery Up to 2.5 hrs 2.7Kg (With Odd & HDD & Battery) שנה אחריות מעבדה, שנה למטען ולסוללה! מחיר : 3000שקל תודה [/pre]
-
- 8 תגובות
- 862 צפיות
-
-
המחשב של אבא שלי כבר ענתיקה מקרטעת. חשבתי לקנות לו מחשב ליום ההולדת. מה דעתכם על המפרט הבא (זה לא מחשב חדש אלא יד שניה): מעבד e4400 לוח אם של intel עם צ'יפסט 946 (כולל כרטיס מסך מובנה עליו) 1 ג'יגה של זיכרון במהירות 667 דיסק קשיח של 160 ג'יגה צורב DVD מארז וספק שזהותם לא ידועה לי. כל זה ב-960 ש"ח, מה דעתכם?
-
- 5 תגובות
- 616 צפיות
-
-
שלום לכולם. צריך מפרט למחשב לילדה בת 10 ללא ציוד היקפי. הילדה מאוד אוהבת פוטושופ כך שזה צריך להתאים לזה. מעבר לזה אני מניח שגם משחקים קלים ירוצו על המחשב וכמובן הרבה אינטרנט. תודה מראש.
-
- 6 תגובות
- 754 צפיות
-