ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,443 דיונים בפורום זה
-
היי, אשמח לקבל התייחסות סופית לשני המחשבים הבאים. היקר הוא למשחקים ועבודה שוטפת, והזול רק לעבודה שוטפת, לסרטים וסדרות (הוא מחובר במקביל למסך פלזמה) ואולי פיפ"א או משהו פה ושם. מסכים לא נכללים בתקציב, אבל למשחקים אני קונה דל 2007FP ולמשרדי סמסונג 971P. אני יודע שמאד ממליצים פה על מארז nzxt apollo, אבל הוא ממש מצועצע בעייני ואני לא רוצה מארז עם אורות. אני חושב שהאפולו + ספק עולה בערך כמו הP150 רק שהאנטק הוא סולידי ושקט. מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 2.66GHz(E6750) 1333MHz/FSB 4MB - BOX ₪1095 לוח אם: GIGABYTE GA-P35-DS3 ₪709 כרטיס מסך: ALBATRON PCI-EX GeForce 8800GTS 320MB GDDR3 - DX10 - RETAIL ₪1674 דיסק קשיח: WD 320GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD3200KS ₪432 צורב DV…
-
- 12 תגובות
- 741 צפיות
-
-
רק מארז בלי אביזרים נלווים. מיועד לאנשים מבוגרים לצרכים פשוטים ביותר המצויינים בכותרת. מעדיף מפרט מKSP. תודה רבה.
-
- 1 תגובה
- 760 צפיות
-
-
שלום, מטרות המחשב: סרטים,אינטרנט. * גודל המסך: 15.6" * רזולוציית המסך: HD , מעדיף FHD אבל לא נראה לי שיכנס בתקציב. * משקל רצוי: עד 3 ק"ג. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: מינימום 500GB ,עם עדיפות ל 7200 RPM אם יכנס בתקציב. * כונן אופטי: עדיף עם. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא כולל מערכת הפעלה, מתקין באופן עצמאי. מעדיף שיהיה מינימום 4 GB RAM תקציב של 2500 ש"ח עם חריגה של עד 200 ש"ח תודה.
-
- 1 תגובה
- 859 צפיות
-
-
היי לכולם מהשיטוט שלי פה באינטרנרט ביומיים האחרונים גבשתי לעצמי איזה מפרט ואודה לכם אם תאשרו אותו.אני חייב לציין שהמחשב מיועד לצרכים הבאים: 1-גלישה באינטרנט<שעתיים ביום>. 2-צפייה בסרטי DVD.<שימוש עיקרי> 3-ממש לא משחקים.<באופן די ברור:אני לא משחק בכלל.> 4-צפייה בטלוזיה באמצעות כרטיס טלויזיה. אז הנה המפרט: מעבד-AMD 2500XP BOX CPU לוח אם-יש 2 אופציות :ABIT NF7 SL או EPOX 8RDA+V2.1.על מה הייתם ממליצים? כרטיס מסך-פה טמון הכלב..קבלתי המון הצעות ואני ממש מבולבל אנא עיזרו לי .הנה חלק מההצעות: 1-CLUB 3D RADEON 9200 128 BIT 2-SAPPHIRE ATLANTIS RADEON 9200 3-CLUB 3D GEFORCE 4 MX 440-8X 4-NVIDIA GEFORCE TI 4200 5-CLUB 3D GEFORCE 4MX 440.כפי שהבנתם …
-
- 5 תגובות
- 957 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת תמונות בפוטושופ וליטרום, גלישה באינטרנט ושימושים כלליים. יתכן וגם הקלטה ויצירת מוזיקה. אם ישנה אפשרות למשחקים לא כבדים זה יהיה בונוס נחמד. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכו…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אז ככה הלכתי לעבוד קשה(קרעתי תתחת) שלושה חודשים במיוחד בישביל המחשב ובמיוחד ביגלל שהחורף בדרך ולא יהיו כל כך עבודות. ואספתי תכסף (9850 ש"ח מתחת לכרית) והמחשב כמו שאמרתי מיועד למישחקים וסרטים בעיקר וOC ולמוזיקה. חשוב שיהיה שינוי גדול בין מה שיש לי כרגע:סלרון ,256MB זיכרון ,כרטיס מסך מובנה ,לוח אם על הפנים(מגעיל אותי,אפילו OC לא ניתן לעשות) שבב:266 של VIA כמה עצוב,דיסק קשיח 40GB 'השאר הכל ג'נרי. סתכלו כמה שנים סבלתי!!! :-[ :'( :'( ביגלל זה אני רוצה שהשינוי יהיה דרמטי ואני חושב שיהיה דרמטי! אז ככה זה מה שאני רוצה שיהיה במחשב: מעבד: E6300 לא צריך יותר מיזה. קירור למעבד: ראיתי שיאים נישברים אם הקירור סטוק אבל אם מומלץ קירור תוצרת חוץ תמליצו על משהו איכותי שיקרר יותר טוב …
-
- 11 תגובות
- 869 צפיות
-
-
עברתי על המפרטים המומלצים באתר, ומצאתי את זה: https://hwzone.co.il/specslist/details/?id_bundle=109504 ברצוני לשפר מעט את המפרט כדי להגיע לכיוון של 1700-1800 כי מדובר על רכישה של 4-5 יחידות. אחרי ביטול הSSD, האם יש עוד חלקים שאפשר להוזיל מעט במפרט? האם ניתן לעשות במפרט הנ"ל שימוש בקירור פסיבי? http://www.tms.co.il/product/17646
-
- 15 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
קניתי מחשב נייד של ACER במבצע של OFFICE DEPOT, המחשב עצמו הגיע עם VISTA. רציתי לשאול האם אפשר להריץ על המחשב גם את תוכנת XP? אם צריך לתת את הדגם של המחשב תגידו אני יבדוק וירשום פה. תודה רבה לעוזרים, דן. ???
-
- 1 תגובה
- 583 צפיות
-
-
אני זקוק למפרט מחשב לצורך עיבוד ועריכת ווידאו וקצת גרפיקה לצורך כך אני זקוק למפרט שיכלול מעבד, זכרונות, לוח אם, וכרטיס מסך. שאר הדברים כגון כוננים קשיחים מארז וספק כח קיימים אצלי תקציב עד 4000 ש"ח אם אפשר פחות גם טוב חשוב לציין שלוח האם צריך להיות איכותי וחזק מבחינת הרכיבים עם יכולת עבודה בריבוי כונני SATA ו USB
-
- 9 תגובות
- 980 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?4,500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? תציעו את האפשרויות אם זה יוצא דופן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?תכנות, עבודות משרדיות, ומדיה (מוזיקה וסרטים). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) - כתבנים בעיקר - VisualStudio, Webstorm, Pycharm וכו', יכול להיות שיהיה צורך במכונה וירטואלית אז מעבד טוב ו-RAM יתקבלו בברכה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? …
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, אני מתלבט בין כמה מחשבים ניידים שיכולים גם להריץ משחקים ואני זקוק לדעתכם: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=60_1378&products_id=11303 או http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=60_658&products_id=11220 או http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=60_940&products_id=11452 תודות מראש
-
- 2 תגובות
- 672 צפיות
-
-
איך זה ניראה ??? המחשב למטרות בססיות בלבד (אינטרנט/אופיס) האם יש אלטרנטיבות אחרות במסגרת התקציב אני רוצה לציין שאני לא צריך כונן DVD ומסך, ומארז אני קונה ממקום אחר [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 526 צפיות
-
-
אני צריך מפרט למישהוא שעולה 2000 שח מומלץ שהוא יהיה /\ זיכרון 667 כ.מסך shader model 3 כנראה עדיף איזה x1900 PRO מעבד כפול ליבה בלי כונני DVD\CD מארז משתלם ספק שיחזיק אפשר להרכיב משהוא בבקשה
-
- 1 תגובה
- 612 צפיות
-
-
נפל לי כפתור,ואני לא הכי יודע איך לחבר אותו בחזרה..מה עושים במצבים כאלו? ללכת לטכנאי?
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, אשמח לקבל את עזרתכם. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מעדיף לא לחרוג, לא תאנגד לחיסכון. אם צריך להוסיף כמה מאות שקלים בשביל תוספת של 5%-10% בביצועים אז אעדיף לחסוך. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב ישמש בעיקר לעבודה משרדית כבדה (בעיקר שימוש בדפדפן האינטרנט ופתיחת עשרות רבות של טאבים בו-זמנית), אך לעיתים אשתמש בו גם למשחקים ותיכנות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). עיקר התיכנות נעשה בתוכנת "R" ופייתון, לא על בסיס יומי ולא באופן מורכב יתר על המידה ובכל זאת ארצה שלצורך עבודות בינוניות…
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
חבר שלי מבקש המלצה למחשב. הוא נוטה לבחור מחשב של טושיבה בזכות הביטוח שהם נותנים לשנה הראשונה. זה חשוב לו כי סביבת הפעילות שלו מסוכנת למחשב. ראו למשל כאן: http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OKC6501CT מישהו יודע אם יש יצרן נוסף שנותן בארץ ביטוח כסטנדרט?
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, אני רוצה לקנות לפטופ חדש לעריכה גרפית, עניתי על השאלות שביקשו לענות.. תודה למי שיעזור! 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 שקלים א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מעדיפה כמה שפחות כסף ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא בהרבה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית של תמונות (לא ווידיאו) וגם להשתמש באופיס א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ ולייטרום ועוד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ני…
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום רב, מחפש מחשב שיתאים לעריכת וידאו ולמשחקים (אני גיימר דיי בינוני), וקצת OC... ללא מסך וללא מדיה אופטית. תודה מראש, שי נ.ב לא AMD
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום... הגיע הזמן להחליף מחשב,אני זקוק למחשב בעיקר למשחקים,המחשב יריץ בעיקר את FSX .אני זקוק רק ל: לוח אם,מעבד,זיכרון-וכמובן כרטיס מסך. תודה מראש לכל העונים....
-
- 11 תגובות
- 794 צפיות
-
-
אני רוצה מחשב שיהיה טוב גם בביצועים כאילו שיריץ הכל חלק ועובד מהר וגם לגיימינג כמו planetside 2 bf3 באיכות הכי גבוהה. מי מבין השניים האלה עונה יותר טוב על הדרישות שלי? ובבקשה לא להמליץ לי על מפרטי מחשב אחרים כי אני לא משנה כלום.
-
- 7 תגובות
- 582 צפיות
-
-
המפרט בשביל חבר, בלי מסך. יקר אבל זה מה שהוא מחפש. חשבתי להעזר בכם קצת אם לא איכפת לכם ההתלבטות שלי היא בעיקר לוח אם ומארז... והוא לא ממש בענייני ה-O/C. תודה מראש. עוד דבר : אני רואה שהרוב פה לוקחים לוח של Gigabyte עם צ'יפסט P35. מה כל כך מיוחד בו מלבד תמיכה עתידית ל-DDR3 ? אני הייתי לוקח 6 Nforce לתקציב כזה ... לא ?
-
- 13 תגובות
- 905 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-150 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר, צפייה בתכני HD ושימוש רגיל יומיומי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). -האימולטורים הרשומים למטה, חוץ מזה אין משהו רציני- ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים מהשנים האחרונות: nier automata, tw3, fortnite, mhw, sf5, poe2 בנוסף אימולטורים לקונס…
-
- 11 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אין צורך במסך. דרישות מהמחשב: -שישרת למשך כמה שנים (אני התבייתתי על מעבדי ה64 ביט של amd) ליישומים שאינם משחקים או עריכת וידאו ,אך כמו פוטושופ או סתם גלישה וצפייה בוידאו (מקוון, מדיוידי...) -העדפה לSFF -שיהיה שקט השאלה: האם יש אתר שבו ניתן ללמוד על מושגים שקונה נדרש לדעת לפני קניית מחשב או סתם בשביל לדעת? (למשל מה זה fsb ,סוקט וכו') ואם כן אפשר בבקשה את כתובתו? תודה רבה .
-
- 1 תגובה
- 767 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 8K האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? גם וגם יענו אם יש משהו ששווה אז כן אם לא אז לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים כבדים ממש המשחקים הכי חדשים שיש ושעדיין לא יצאו שיעבדו בפול גרפיקה חלקה! סרטים HD תכני HD... מוזיקה שהלוח יהיה לו כרטיס קול מובנה איכותי.. תוכנות "בקטנה" לא משהו כבד... א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ממה שהבנתי תשאלה שהמחשב מיועד לבית ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: בעיקר למשחקים * אם המסך לא כלול במפרט,…
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
בוקר טוב, אני מתכוון לרכוש מחשב נייד בתקופה הקרובה, רציתי לברר ולקבל המלצות מכם. תודה אז ככה, * מטרות המחשב - עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית - שולי), מוזיקה, ת.מסרים וכד' * גודל המסך - 13" * משקל רצוי - לא כ"כ חשוב רק שלא יהיה כבד מידי O= * האם נדרש זמן סוללה ארוך - שתהיה סוללה סטנדרטית לעבודה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות- כן HDMI. * בלוטות - שן כחולה יכול להיות אחלה. * גודל מינימלי של כונן קשיח - 160/250 GB * צורב DVD - כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית - לא. אסתפק בשלב זה באחריות רק בארץ. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי - קראתי על DELL דברים טובים. מעדיף שלא Lenovo . *תקציב - 3000ש"ח
-
- 6 תגובות
- 674 צפיות
-