ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,356 דיונים בפורום זה
-
* מטרות המחשב? לימודים, OFFICE, אינטרנט. * גודל המסך? 13.3/14 אינץ'. * האם חשוב מסך מבריק או מאט? מסך מגע-מבריק. * רזולוציית המסך? לא משנה. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? -- * משקל רצוי? כמה שיותר קל. רצוי בסביבות ה- 1.5-1.6 ק"ג. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? זמן סוללה סביר שיחזיק ליום לימודים. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) לא * Bluetooth? לא קריטי. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD- עדיף שיהיה בעל נפח של 256 ג'יגה. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע…
-
- 11 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 6000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה) ? משחקים, תכנות, סרטי HD א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). Visual studio, Solidworks ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: בעיקר למשחקים * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? מעוניין במסך איכותי. * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? starcraft 2, call of duty, crysis 2 וכו * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכ…
-
- 8 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש ברשותי מחשב נייד LENOVO T400 כשנתיים וחצי. לפני כשבוע עבדתי עם המחשב, הלכתי לכמה דקות ושחזרתי אליו הוא היה כבוי ללא שום הסבר. דבר דומה ביותר קרה אתמול. לא קרה שהמחשב נכבה בזמן שהייתי מולו. אני חושש שהמאוורר של ה- CPU חדל לפעול (פעם הייתי מרגיש אוויר שיוצא החוצה מאיפה שה-CPU יושב), ואני רואה שטמפ' ה-CPU היא 65 מעלות בערך (אין לי מושג מה היתה טמפרטורת ה-CPU בזמנים עברו, רק אתמול התקנתי תוכנה שבודקת זאת). האם ייתכן כי המחשב נכבה בגלל טמפרטורה גבוהה של ה-CPU ? או שהמחשב אמור לתת הודעה התרעה לפני זה? תודה רבה.
-
- 13 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום הרכבתי לי מחשב בסקייפיסי ורציתי את עדתכם עליו. בכוונה לקחתי כ.מסך ומארז כאלו כיוון שהשקט מאוד מאוד מאוד חשוב לי. אני לא מתכנן OC ורציתי לדעת אם כדאי לי להחליף לזיכרונות CL4... המפרט: מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 Box ¤1398 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=IQ6600 לוח אם GIGABYTE GA-P35-DS3L ¤532 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=39207 כונן קשיח Westren Digital WD5000AAKS 500GB SATA2 ¤541 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=5000AAKS זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL5 ¤530 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=F2-6400CL5D-4GBPQ כרטיס גרפי GIGABYTE nVIDIA GeForce 8800GTS 512MB PCIe ¤1805 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?p…
-
- 36 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?300/400 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, גיימינג לייט, עריכת סאונד עם CuBase א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -דיאבלו 3 וכדומה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). - קיים מסך נוסף בגודל 22 אינץ', אבל רצוי שהלפטופ יהיה 15.6/13.3 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/…
-
- 15 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום, אחי רוצה לקנות מחשב נייד חדש והתייעץ איתי לגבי איזה מחשב לקנות. יש לי MacBook Pro מהעבודה ואני מחפש לו מחשב שיעבוד חלק כמוהו אבל שלא יעלה 10,000 ש״ח אלא יותר באזור של ה - 5000 ש״ח. אין צורך באריזה מהודרת או מסך רטינה או שיהיה קל כמו המק, אבל כן שיעבוד חלק, שהמערכת הפעלה תעלה מהר ושתוכנות יעלו מהר ולא יתקעו. היה לי ניסיון ממש רע עם לפטופ Dell Latitude E6400, שהתחמם ועשה down-clocking כל הזמן, ובאופן כללי היה איטי בהרצת תוכנות. מטרות המחשב: עבודה משרדית (אופיס ותוכנות שונות), אינטרנט, סרטים, מוסיקה. אין צורך בהרצת משחקים. גודל מסך: 15 רזולוציית מסך: אני מניח ש 1920x1080, לפי מה שראיתי זאת רזולוציית מסך די סטנדרטית. משך סוללה: לא ממש חשוב, המחשב יהיה רוב הזמן מחובר לח…
-
- 5 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אהלן, אני מחפש לקנות מחשב נייד בתקציב באזור 4000 עד 4500 ש"ח הצורך הוא לעריכת תמונות בעיקר, רב הזמן שימוש ב LIGHTROOM, מעט פוטושופ, עריכת ווידאו בסיסית מטרות המחשב? בעיקר עריכת תמונות לייטרום, עבודה גם עם פוטושופ אבל לא ברמה גבוהה וכבדה במיוחד, עריכה בסיסית של ווידאו, וכמובן גלישה ושימושים רגילים כמו אופיס וכד' * גודל המסך? 14 אינץ' ומעלה, בכל מקרה כנראה יתווסף מסף חיצוני ללא קשר לתקציב * רזולוציית המסך? עדיפות ל FHD, וחשוב שהמסך יהיה מפאנל IPS * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין משהו מיוחד * משקל רצוי? אין צורך במשקל קל במיוחד, מספיק משהו סטנדרטי מעדיף שהתקציב יילך על דברים אחרים ולא על המשקל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא באו…
-
- 2 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1400 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בעקרון עדיף שלא, תלוי בעלות/תועלת 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?בעיקר עבודה משרדית, אינטרנט וצפייה בוידאו 1080P א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 24inch -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים…
-
- 13 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
מה דעתכם על המפרט הזה: מעבד Intel Core 2 Extreme Quad QX6850 Box ₪5340 http://skypc.co.il/product.asp?pid=INT-CP-QX6850 לוח אם ASUS Striker Extreme ₪1785 http://skypc.co.il/product.asp?pid=31093 כונן קשיח Western Digital WD3200YS 320GB ₪486 http://skypc.co.il/product.asp?pid=3200YS זיכרון G.Skill DDR3 2048MB (1024MBx2) 1333Mhz CL8 ₪2970 http://skypc.co.il/product.asp?pid=F3-10600CL8D-2GBHK כרטיס גרפי Leadtek WinFast PX8800GTX ULTRA Leviathan 768MB PCIe ₪4283 http://skypc.co.il/product.asp?pid=LV384 צורב LG GSA-H62N X18 DVD ₪174 http://skypc.co.il/product.asp?pid=GSA-H62N מארז ללא ספק Thermaltake Kandalf LCS ₪1608 http://skypc.co.il/product.asp?pid=VD4000BWS ספק כח …
-
- 25 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
היי, אני חושב על שדרוג מעבד+זכרון+כרטיס מסך+לוח אם בתקציב גג גג 3000 ש"ח. ההדגשים:המחשב אמור לשמש בעיקר לאינטרנט,צפיית סרטים,וגם קצת משחקים. המחשב אמור להתבסס על תצורת AMD כפול ליבה (זה בעצם כל הרעיון,לעבור למעבדים האלו) בלוח אם חייב להיות סלוט PCI רגיל (יש לי כרטיס טלויזיה שלא מוכן לוותר עליו, כמו כן אני זקוק ל-2 כרטיסי רשת,אחד מובנה אז אין בעיה ושני צריך סלוט PCI) המחשב אמור להריץ ויסטה בצורה חלקה ומהירה. מבחינת כרטיס מסך אבקש כרטיס טוב שמסוגל להריץ משחקים בצורה סבירה. לא מתכוון להתעסק בOC
-
- 33 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, דוד שלי ביקש ממני למצוא לו מפרט למחשב, הבעיה הגדולה היא התקציב,משהו כמו 2000 ש"ח (2300 גג), כמובן שהוא לא רוצה את המחשב הכי טוב, המחשב צריך להספיק לגלישה באינטרנט ולמוזיקה (בגלל זה המפרטים המומלצים לא הספיקו, יש דרישות ספציפיות), את הכיוון הכללי יש לי, ואני רוצה לשמוע את עצתכם ואת המפרטים שלדעתכם יכולים להתאים. אז המפרט ככה- מעבד- פנטיום שלוש או AMD (מה שעדיף לדעתכם, זול ונותן ביצועים סבירים)... לוח אם- אחד מספק, שיתאים כמובן לזכרונות ולמעבד, אין דרישות מיוחדות, כרטיס מסך און בורד יכול להיות טוב (כל עוד הוא ברמת הגיפורס 2 mx)... זכרונות- נוטה לכיוון ה256 (אני ממש לא יודע אם Sdram או ddr, פה אתם יכולים להחליט)... כ.מסך- און בורד ברמה של הג'יפורס 2 mx או לא און …
-
- 10 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום, מחפש לפטופ לעיצוב גרפי, בעיקר לתוכנות Adobe (אילוסטרייטור, פוטושופ ואינדיזיין) במחיר של עד 5,000 ש"ח (בתקווה שהמחיר מספיק). אין נתונים קריטיים אחרים שכרגע הכרחיים מבחינתי (ווינדוס, אופיס, ציוד היקפי וכד'). בנוסף, אך פחות קריטי לי - היא המלצה על דגם או על אופן בחירה של לוח ציור גרפי. תודה רבה.
-
-
- 10 תגובות
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום חברים, אחרי התייעצויות בפורום הזה, קניתי מחשב חדש מדגם HP Envy 17-da0003nj / B40GDEA. לצערי 20 שניות אחרי שהדלקתי אותו בפעם הראשונה הופיעה הודעת שגיאה - "The system has detected that a cooling fan is not operating correctly. System Fan (90B)" הודעה זו התקבלה לפני כל שימוש במחשב וללא התקנת תוכנות כלשהן. מבחינתי מדובר ב - DOA (Dead On Arrival) עם צורך בקבלת מחשב חדש. כשפניתי לHP בבקשה למחשב חדש הם אמרו שלא בטוח שאני זכאי ושקודם יש צורך לבצע פריקת מתח ולבדוק את הBIOS ועוד כל מיני דברים שאני לא מספיק מבין בהם. עניתי להם שהמחשב כבר הוכנס מחדש לעטיפתו המקורית והפעם הבאה והיחידה שאני אגע בו פעם נוספת היא בזמן שאמסור אותו לשליח מטעמם שיגיע עם מחשב חדש מהקופסא. הם מצידם אמ…
-
-
- 6 תגובות
- 2.3k צפיות
- 4 followers
-
-
שלום יש לי מחשב נייד חדש של HP התקנתי עליו windows 7 לא חוקי זמני ועכשיו יש לי windows xp חוקי ואני לא מצליח להתקין אותו. הוא טוען את הדיסק ונתקע בתחלית ההתקנה עם מסך כחול והודעת שגיאה. אם אפשר עזרה מה לעשות??
-
- 4 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
תודה לכל העוזרים, מצטער מראש על הבורות. אני מצייר ומעצב ופתוח לדברים חדשים ולכן אצטרך מחשב חזק.1. מה התקציב המקסימאלי? 4 אלף א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית דו מימיד ותלת מימד בעתיד. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כל תוכנות אדובי למיניהן והייתי רוצה גם לעבוד עם תלת מימד כמו מאיה וכו'... אומנם אני עובד בעיקר למטרת הנאה כרגע, אבל אני עובד בפורמטים ממש ממש גדולים בפוטושופ וכמו כן אני מתפרנס מזה מידי פעם ולכן כן, זמן שווה כסף. ואני עובד המון המון על ה…
-
- 31 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 (כמה שיותר זול) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? רק אם זה משהו חשוב מאוד ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 150 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.assassin creed 4,battle field 4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מתכנן לקנות מסך טלויזיה חדש של 27-32 אינץ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? עדיפות לגבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפ…
-
- 4 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4700 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.GTA 5/BF4/ARMA3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). DELL ULTRASHARP LED 23" U2312HM -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם הע…
-
- 11 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
היי אני מחליף את המחשב שלי P4 HT ולוח של ASSUS ל AMD PCI E בגלל הצורך להחליף כרטיס מסך ל PCI-E. אני צריך תמיכה ב DDR 400 DUAL. הכרטיס שלי הולך להיות FX6600GT PCI-E יש סיכוי ב 1100/1200 ש"ח להשיג מעבד מסדרה אחרונה 64 BIT במהירות 2800 \3000 לוח יציב עם ציפ שמתאים לפיתוח תלת מימד? האם יכול להיות שיקרה ל PCI-E מה שקרה ל RDRAM ופשוט הוא יפול איכשהוא? זו פעם ראשונה שלי עם AMD, אזי הידע שלי ממש מועט. תודה רבה.
-
- 18 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3650 ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD רב שימושי .. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן הוא צריך להיות לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקי מרוצים בעיקר NFS ,DIRT 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). המסך הראשי 19 אינץ מרובע 1280X1024|והמסך המשנה הוא טלויזית LCD SONY 40 עם 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? עדיפות לכמו שיותר במשחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא רק כמה …
-
- 23 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני רוצה לבנות מחשב בזמן הקרוב לצרכי מעט גיימינג קל, עריכת ודיאו וסאונד חובבנית וגם גלישה, אופיס סרטים וכו.. התקציב שלי הוא 4,000 שח ובגלל המחירים המוגזמים של הכרטיסים היום חשבתי שעדיף שאני פשוט אקנה את הכרטיס מסך עוד כמה חודשים בתקווה שהמחירים ירדו, וככה אוכל גם לשדרג את המעבד. לדעתכם זה רעיון טוב? בלי קשר אשמח לחוות דעת על המפרט שהרכבתי: PCPartPicker part list / Price breakdown by merchant CPU: Intel - Core i7-8700K 3.7GHz 6-Core Processor ($374.89 @ Amazon) CPU Cooler: Cooler Master - Hyper 212 EVO 82.9 CFM Sleeve Bearing CPU Cooler ($29.99 @ Amazon) Motherboard: Gigabyte - Z370P D3 ATX LGA1151 Motherboard ($114.99 @ Amazon) …
-
- 11 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אהלן, חיפשתי בפורום ולא הגעתי למסקנה חד משמעיית. הבנתי שדל בארץ דורשים אחריות NBD, אבל לא לכל הלפטופים שנמכרים שם יש את האופציה הזאת (inspiron, xps). זה אומר שאין להם אחריות? מי האדם המתאים אפשר לדבר איתו בדל ישראל כדי לברר את התשובה? במספר של 1-809, לא היה עם מי לדבר על זה.. ושאלה אחרונה - למישהו פה יש Inspiron 14? האם האחריות שלו תופסת בארץ? (הוא לא נמכר פה)..
-
- 2 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
הדגמים הם: Geforce 9200, Geforce 9300, Geforce G103, Geforce 8400, HD4530, HD3470 אשמח לדעת מה הדירוג, מה רמת ההבדלים ביניהם. האם הHD4530 הכי חזק פה וכמה הוא קרוב ל9600 של אנווידיה? תודה רבה.
-
- 1 תגובה
- 2.3k צפיות
-
-
אין צורך בציוד היקפי יש צורך בשקט כשהמחשב לא במאמץ לא יהיה אוברקלוק עכשיו אני הולך לקרוא את הדיון FAQ כי לא הייתי בפורום הזה הרבה זמן 1. מה התקציב המקסימאלי? 10K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מותר לנצל כמה שצריך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 10 אחוז, לא יותר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גראפית בעיקר: תמונות ווידאו, לא עושה תלת מימד. בעל המחשב אוהב Quadro של NVIDIA א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). בעל המחשב הולך להתפרנס ממנו - כלי עבודה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן…
-
- 10 תגובות
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, אני מחפש מחשב נייד חדש ללימודים, (בעיקר אופיס וגלישה באינטרנט) בסכום של 3000 ש"ח. מחשב קל יחסית, עם מסך בגודל של עד 14'', כדי שיהיה קל לנשיאה ולשימוש מחוץ לבית. באייבורי המליצו לי על "14 Dell Vostro 5468 i5-7200U. אבל אני רואה שהוא מגיע עם דיסק קשיח ולא SSD, שיש לו רק 4GB זיכרון ולא 8GB ושהמסך שלו מגיע עם רזולוציה נמוכה מ-1080p. האם בתקציב של 3000 ש"ח יש מחשב מוצלח יותר? תודה!
-
- 8 תגובות
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-