עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. 1. מה התקציב המקסימאלי?6800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? בעקרון לנצל- אך רק בשביל דברים משמעותיים, לא צריך סתם כח מיותר או נראות מיוחדת של המחשב) ב) במידת הצורך - לא ניתן 2. מה שימושי המחשב: לימודי אדריכלות וגיימינג כבד ב 144HZ -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב FULL HD 144HZ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב HIGH-ULTRA 3. האם יש צורך בציוד הקפי - מסך FULL HD 144HZ- עד 1300 שקל(לא חלק מהתקציב של המחשב) 5. עד כמה חשוב השקט 4-5 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה - כן בעתיד- OC קל 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס- לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית?ל…

2. Started by David Hadar,

שלום. במסגרת עבודתי אני עובד עם תוכנה כבדה של שוק ההון. תוכנה זו היא תוכנת אלגוריתם העושה מחקרים רחבי היקף על מניות לאורך ההיסטוריה שלהם. אני עובד במסך 1 עם לפחות 4 לשוניות שונים. פתוחים בו זמנית אמרו לי מפתחי התוכנה שאני כאמור עובד איתה, שדרישות המינימום מהמחשב זה מחשב עם מעבד i5. וכמובן שככל שהמחשב יהיה יותר חזק, המחקר יהיה יותר מהיר. השאלה שלי היא איזה מפרט של מחשב אתם ממליצים לי ? לדוגמא הבנתי שיש מעבד i5 במהירות 3.6G, או לקחת מעבד i7 עם מהירות 3.2G , כרטיס מסך מובנה או לא? . יש לציין שלא מעניין אותי משחקים או צפייה בסרטי וידאו וכדומה, אני צריך את המחשב לצורך עבודתי גרידא. אשמח אם תתנו לי מפרט מדויק העונה על הדרישות שלי בסביבות כ-3,500 ש"ח. תודה רבה, דוד הדר…

• 13 תגובות
    • 2.3k צפיות
  3. Started by רפי גינצלר,

מעוניין במסך 4K עם או בלי חיבורי USB .מבקש המלצות

4. Started by CyberBot,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.: DCS WORLD,ARM 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן ל…

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  5. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4 אלף. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל במידה ואכן יש צורך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? חריגה קלה ככל הניתן במידה ואכן יהיה שינוי משמעותי בביצועים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת מוסיקה בלבד. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ממש בתחילת הדרך. עוד לא נעול על תוכנה מסויימת. מניח שיעבוד עם Studio One. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד למשחקים. אין צורך לביצועים גרפיים. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר …

6. Started by Yoram Lev,

איך אני בודק לפני קניה האם המחשב תומך ב 4K ? תודה,

• 0 תגובות
    • 927 צפיות
  7. Started by lahav578,

שלום רב, אני רוצה להרכיב נייח בתקציב 8000 (ללא מסך ואביזרים) השימושים שלי הם קודם כל cad, עובד עם סולידוורקס, בתוכנה הזו יש חשיבות בעיקר לעבודה על core אחד ופחות מולטיטרדינג שימוש שני זה רינדורים בkeyshot שעובד על כל הליבות של הcpu השימוש השלישי הוא תוכנות אדובי, אילוסטרייטור ופוטושופ. וחשוב לי שיתאפשר שימוש טוב בתוכנות במקביל אני חושב שמבחינת נפחים, 250 יספיקו ל SSd , 16 gb לram. אשמח להמלצה למפרט. חוץ ממפרט יש לי כמה שאלות כלליות: האם בשימוש כמו שלי, כדאי לעשות אוברקלוקינג? ואם כן, יש מישהו שבונה מערכת oc? האם מהירות זיכרון היא משמעותית ושווה השקעה? תודה מראש למי שיכול לעזו…

• 17 תגובות
    • 3.5k צפיות
  8. Started by ehudtr,

שלום. אני מעוניין לקנות מחשב נייד לגיימרים לערכת ה-VR של HTC ה-HTC VIVE PRO. נתוני המחשב הנדרשים בקישור הבא: https://www.vive.com/us/support/vive-pro-hmd/category_howto/what-are-the-system-requirements.html יש לי כמה שאלות לגבי המחשב. 1.איפה אני משיג מחשב נייד לגיימרים עם נתונים מתאימים במחיר הטוב ביותר? 2.האם במחשבים ניידים גם אפשר לשדרג את החומרה במידת הצורך? 3..האם כדי לקחת מחשב חזק יותר ממה שהם ממליצים בשביל העתיד שאשדרג את המשקפיים? אשמח לחוות דעתכם המקצועית. תודה.

9. הי חברים , עריכה- אחרי התייעצות ומחשבה החלטתי לקנות מחשב חדש.. ניתן למחוק את הפוסט הזה תודה רבה!!! אני מתלבט מאוד לפני רכישת מחשב עכשיו.. השימוש העיקרי שלי במחשב יהיה לטובת גיימינג Pubg וcs go .. ומדי פעם אולי גם משחקים אחרים... לפני כמה זמן פרסמתי כאן פוסט ובו אמרתי שאני מוכן לחכות עד אוגוסט כדי לראות מה קורה עם Nvidia ודור הכרטיסים החדש... עכשיו השאלה שלי אליכם היא מתי לדעתכם בערך יגעו לכאן הכרטיסים החדשים עם קירור נורמלי (לא מפוח)? כי המחשב הנייד הקודם שלי מתחיל לזייף בצורה שממש מפריעה לי ואני שוקל אולי להקדים ולקנות מחשב בשבועות הקרובים ושכרטיס המסך יהיה מהדור הנוכחי.... תודה …

• 2 תגובות
    • 913 צפיות
  10. הבנתי ש Xiaomi Mi Box 4K מאוד מומלץ אך הוא ללא חיבור LAN קווי האם יש סטרימר לפחות באותה רמה עם חיבור LAN קווי ? תודה,

• 5 תגובות
    • 3.4k צפיות
  11. Started by flacona,

1. מה התקציב המקסימאלי? 9000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל עד 9000 אם יש צורך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 9000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב גיימינג חזק א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). בעיקר משחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל משחק קיים ושהיה קיים ב3 השנים הקרובות -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 4K -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. ה…

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. שלום, הרכבתי מפרט שמיועד לשימוש כללי וגיימינג בינוני, מיועד לטווח רחוק עם אופציית שדרוג לכרטיס מסך בהמשך. דרוש בנוסף מאוורר למעבד שקט עד כמה שניתן וכונן SSD 500GB. אשמח לקבל הערות והצעות לשיפור, תודה. הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים מעבדים - Intel Socket LGA1151v2 CM8068403358811 - Intel - Intel Core i5-8400 Coffee Lake Six cores CPU - 2.8 GHz - Max Turbo Frequency 4.0 GHz - Intel UHD Graphics 630 - Socket LGA1151v2 - 14nm - 9MB cache - 65W TDP - Tray - (Coffee Lake)... שלוש שנים אחריות כמות: - 1 - 790/774 ₪ לוחות אם - Intel LGA1151v2 PRIME-B360M-A - ASUS - 1151 V2 - B360 - 4x DDR4 2666MHz - H…

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. עריכה : אוקיי ביקרתי באתר NEWEGG והרכבתי מעין מפרט ורציתי חוות דעת מסויימת על המפרט. האם יש מקום לשיפור או הוזלה משמעותית בגבול המחיר שהגעתי אליו בהרכבת המפרט : מעבד : Intel Core i5-8600K Coffee Lake 6-Core 3.6 GHz (4.3 GHz Turbo) LGA 1151 (300 Series) 95W BX80684I58600K Desktop Processor Intel UHD Graphics 630 לוח אם : ASRock Z370 Killer SLI/ac LGA 1151 (300 Series) Intel Z370 HDMI SATA 6Gb/s USB 3.1 ATX Intel Motherboard קירור למעבד : Corsair Hydro Series H80i V2 Water / Liquid CPU Cooler. 120mm CW-9060024-WW זכרונות : CORSAIR Vengeance LPX 16GB (2 x 8GB) 288-Pin DDR4 SDRAM DDR4 4000 (PC4 32000) Desktop Memory Model CMK16GX4M2E4000C19R כר…

• 4 תגובות
    • 2k צפיות
  14. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 4000 בלי חריגה של שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכני HD וכדומה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. רשימה ארוכה של משחקים שיצאו בעתיד -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080P -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך …

• 6 תגובות
    • 2k צפיות
  15. 1. דרישות סף יכולת תמיכה מלאה ב 4K 2. רצוי שיהיה כמה שיותר קטן (יוצב בסלון) 3. תקציב 1500 ש"ח (ללא מסך) תודה,

• 1 תגובה
    • 908 צפיות
  16. Started by cupidil,

הי, אני מחפש שני מחשבים ניידים לבנות שלי, בגיל תיכון. המחשבים ישמשו ללימודים, גלישה ומשחקים. לא משחקים כבדים. רוב הזמן המחשבים יהיו בבית ומדי פעם ישתמשו בחוץ. מסך 14-15" . קל משקל - חשוב סוללה בינונית 256 SSD מחשב מחברה אמינה (שלא אצטרך לטפל בבעיות כל הזמן...) מחשב שישמש אותן כמה שנים. עמידות - עדיף מחשב שלא יתרסק ממכה קטנה. הטלפונים הניידים שלהן כוללים מסך סדוק... תקציב - 2.5K לכל מחשב תודה רבה!

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  17. Intel Core i5 8600K 3.6Ghz 9MB Cache s1151v2 - Tray Arctic Freezer 33 eSports Edition Red CPU Cooler Asus ROG STRIX Z370-H GAMING LGA1151v2, Intel Z370, DDR4, 3xPCI-E, DVI, HDMI HyperX FURY White 16GB DDR4 3466MHz CL19 Asus GTX 1060 ROG Strix 6GB OC GDDR5 DVI 2xHDMI 2xDP PCI-E …

18. Started by KF,

היי , מחפש מחשב נייד לאחותי למטרת לימודים , אין דרישות מיוחדות מבחינת תוכנות כבדות. השימושים יהיו בעיקר ללימודים , גלישה וכד'. דרישות מהמחשב : מסך מט 13-14 לפחות. קל משקל סוללה בינונית זיכרון לפחות 8GB מעבד I5 מערכת הפעלה מובנית 256 SSD בודדים לדעתי יספיקו. תקציב 3-4K אם כי לא חייב לנצל את כל התקציב! תודה לכם

19. Started by Tal Mizrahi,

היי, אנא עזרתכם בבניה של מפרט: 1. מה התקציב המקסימאלי? מחפש מחשב שיתאים לפחות ל 5 שנים הבאות. לא מוגבל תקציבית אבל גם לא מחפש להשתגע. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג HARDCORE סביר שישוחקו ב 1080 אבל אופציה ל 4K 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? קירור ועבודה שקטה של המחשב באופן סביר 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) …

• 0 תגובות
    • 858 צפיות
  20. שלום, אודה לחוות דעת על המפרט מטה. מחשב גיימינג בתקציב 5K+-. תודה רבה 1. מה התקציב המקסימאלי? 5,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עד 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?בעיקר משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 24' 1080P -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בי…

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by I7210I,

שלום מה ההבדל בין latitude 5490 לבין 7490? באותה הקונפיגורציה אותו המעבד.. תודה

• 3 תגובות
    • 2.5k צפיות
  22. Started by Lapua23,

שלום , אני צריך את עזרתכם שוב , צריך המלצה למחשב נייד 1. מה התקציב המקסימאלי? זול - המחשב לשימושים פשוטים עד 600 דולר א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לנסות ולחסוך. 2. מה שימושי המחשב : Netflix , גלישה וכו, -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב - אני מאמין ש 13 אינץ יספיק לי, FHD 1920 X 1080 3. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס - כן, צריך מערכת הפעלה - Windows 10 4. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? BEST BUY, 5. מתי מתוכננת קניית המחשב? בימים הקרובים 6. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא תודה רבה!

23. Started by Buck,

מכיוון שאני סובל ממזל נאחס היתה לי קפיצת מתח בבית בדיוק כשהתעדכן לי הביוס ואיכשהו שני! הביוסים של לוח האם שלי ה-x99-sli-plus נהרסו והbootloader לא עובד גם כשאני עובר בינהם ולא עולה לזכרון (בדקתי את שאר הרכיבים זה בוודאות הביוס). מתברר שבגלל שבישראל כמו בישראל החנויות מנוהלות על ידי נוכלים אין הבדל בין המחיר של לוחות האם מהמשפחה של הX99 בין מתי שקניתי אותם לבין היום מה שאומר שאני צריך לקנות את הזוג של המעבד ולוח האם מחדש כי זה יעלה לי את אותו המחיר בערך כמו לקנות לוח אם חדש מהמשפחה הישנה וזה כבר לא משתלם. לקנות מחו"ל ייקח לי יותר מידי זמן כרגע. אז בקיצור המעבד שלי היה ה5820K עם קצת אוברקלוק ואני צריך להחליף אותו ואת לוח האם שלי (יש לי DDR4 ). אז מה…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. Started by yaniv15,

שלום, אם אני מתכנן לקנות מחשב לשימוש ביתי כללי (כ-3,000 ש"ח) ללא כרטיס מסך ומבוסס i5 עדכני, האם יש סיבה לקנות מחשב רגיל ולא minipc קומפקטי? תודה.

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  25. היי חברים אני רוצה לקנות מחשב חדש והפעם חשבתי לקנות מעבד AMD חשבתי ללכת על מעבד 2600X אבל הבנתי שבעוד חודש לוחות חדשים עם צ'יפסט חדש B450 חודש זה לא הרבה זמן ואין לי שום בעיה לחכות , השאלה אם יש טעם לחכות בכלל ? או פשוט ללכת לקנות עכשיו מעבד 2600X עם לוח צ'יפסט B350 או אחר קיים תודה

• 1 תגובה
    • 782 צפיות

דיונים חדשים בפורומים