עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by amirn,

טוב, הגיע הזמן להחליף את המחשב שלי אחרי 4 שנים... תקציב: 6000 אפשר לחרוג אם יש סיבה טובה שימושים: תכנות. ENCODING, עריכת וידאו בסיסית, VMWARE, ושימוש כשרת קבצים משחקים ואוברקלוק לא מתוכננים, אבל עדיף לשמור את האפשרות. שיהייה מקורר ושקט יחסית. רכיבים איכותיים ושיתמכו בטכנולוגיות עתידיות לצורך שידרוג (בורד, ספק, מארז וכו) ציוד היקפי: צורב DVD , כרטיס טלויזיה, מקלדת ועכבר שני דיסקים - אחד למערכת הפעלה ותוכנות + 1 של 500GB לקבצים המחשב יריץ ויסטה (מעדיף כרטיס מסך של ATI, חשבתי על HD2600 כי יש לו תמיכה ב HD ונראה מספיק חזק למשחקים כמו FIFA ו NFS) תודה

• 37 תגובות
    • 2.2k צפיות
  2. Started by shimon1,

שלום לכולם יש ברשותי מחשב לנובו T61 עם ההארד דיסק 80 GB. אין לי כמעט שום דבר בעל נפח זכרון משמעותי שאמור לגרום לכך שישאר לי 2 גיגה פנוי. מדי פעם אני רואה שהמחשב מנסה לעשות גיבוי אבל אין לו מקום פנוי, השאלה שלי היא איך אפשר למחוק קבצי גיובי של המחשב שבוצעו עד עכשיו יש סיכוי שהם אלו שטוחנים לי את ההרד דיסק? תודה לעוזרים

• 6 תגובות
    • 765 צפיות
  3. Started by amit_amit,

שלום לכולם הנה המפרט שהרכבתי (אני לפני קניה) למשחקים בלי OC מעבדי אינטל Core 2 Quad Q6600, 1066MHz, s775, 8MB לוחות אם למעבדי אינטל INTEL DG965WHMKR s775 Conroe, DDRII 800, PCI-E זכרונות DDR II 800 2x1GB OCZ Platinum Revision 2 XTC דיסקים קשיחים Western Digital 250GB 7200RPM, 16MB, SATA II כרטיסי מסך Sapphire 2900XT 512MB GDDR3, DX10, HDTV, 2xDVI, PCI-E כוננים- ‏‎1.44, CD-ROM, DVD‎ FLOPPY none כרטיסי קול none צורבים LG DVD±RW GSA-H30N x16 Black SATA ציוד רשתות מודם / פקס none ציוד רשתות none מארזים Chieftec Chieftec Bravo Black/Black/Silver (No PSU) מקלדות Logitech Logitech® Cordless Desktop® EX 110 עכברים none רמקולים, אוזניות ומיקרופונים none מסכים None מ…

• 7 תגובות
    • 656 צפיות
  4. שלום לכולם, יש ברשותי לפטופ LENOVO T400, ויש לו מטען של 20 וולט שיכול לספק 4.5 אמפר (כך כתוב על מטען). האם ניתן להשתמש במטען שנותן 20 וולט ורק 3.5 אמפר, או שזה יגרום נזק?

• 3 תגובות
    • 996 צפיות
  5. החלטי להחליף את הגרוטאה הנייחת שלי במחשב חדש. אני דיין לא בטוח אם אני רוצה מחשב נייד או מחשב נייח, אבל צריך לבדוק אופציות. אני לא יודע כמעט כלום בתחום ואשמח אם תוכלו לתת לי הנחיות או קווים מנחים. אזככה - אין ממש דרישה למשקל. צריך שיוכל להריץ משחקים מהדור הנוכי על הגדרות בינוניות-גבוהות(אם אי אפשר,אז חבל ). אני לא יודע אם זה יהיה אפשרי, אבל אם יהיה אפשר לחבר איכשהו כרטיס קול חיצוני למטרת הקלטה זה גם יתקבל בברכה. התקציב שלי הוא 4500 שקל, אך אני מוכן לחרוג מתאיים שקל אם זה מוצדק. אני מחפש מחשב נייד, למרות שרוב הסיכויים שאני לא אצא איתו מהבית. האם לדעתכם שווה יותר לקנות מחשב נייח באותו כסף?

• 0 תגובות
    • 843 צפיות
  6. Started by mordehay8886,

שלום. אני מעוניין לקנות נייד לצורך לימודים. קראתי את המדריך לבחירת נייד משנת 2014 שפרסמתם. חשוב לי שהמחשב יהיה אמין במחיר טוב. אם אפשר להשיג נייד לצרכים שלי ב 1K- 1.5K עדיף לחסוך אלא אם תמליצו שכדאי להשקיע יותר מ 2K לנייד לצרכיי. לדעתי המפרט הבא מתאים לצרכיי (אם לדעתכם כדי להשים דגש על דברים אחרים תגידו). מעבד: מסדרת U דיסק קשיח: כונן SSD סוללה: 3 תאים עם קיבולת כוללת (WHR) נמוכה בשביל להשיג זמן סוללה ארוך ומשקל קל. מסך: בגודל "13.3 או "14 אינץ עם רזלוציה טובה. איני יודע איזה גימור לבחור (מט או מבריק). אני רוצה חיבור USB 3, HDMI,קורא כרטיסי זיכרון וסוללה נשלפת. האם כדי להמתין מספר חודשים כי עתידים לצאת ניידים טובים יותר לסטודנטים?…

• 10 תגובות
    • 887 צפיות
  7. Started by rudis24,

שלום לכולם, אשמח אם תוכלו לייעץ לי בנוגע למפרט מומלץ למחשב נייח לעבודה גרפית. תקציב של 4000 עד 6000 שח, המחשבמיועד לעבודה גרפית מקצועית, עבודה בתוכנות אדובי למיניהן (כולל וידאו), תוכנות אדריכליות, תוכנות תלת מימד, אנימציה ומנועים גרפים למיניהם. אין צורך באביזרים נלווים (מקלדת, עכבר, מסך, רמקולים וכו'). הידע שלי מועט בתחום החומרה, למיטב הבנתי שווה להשקיע במעבד חזק (גם מבחינת ליבות, threads, ומהירות) ובכרטיס גרפי איכותי. אשמח לכל עזרה נוספת, תודה רבה מראש למגיבים

• 2 תגובות
    • 875 צפיות
  8. צריך מחשב נייד כמו שרמשתי הייעוד שלו זה בעיקר לאינטרנט אבל הרצון הוא שיצליח לסחוב לי פיפא או GTA החדש.. לא משהו בומבסטי. התיכנון הוא לקנות מאייבורי אבל כמובן שאני פתוח להצעות. תודה מראש חברים.

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. שלום לכולם, סוף סוף הגעתי להחליף את הנייח הישן שלי מ-2009. האמת שהייתי צריך לעשות את זה כבר לפני שנתיים-שלוש, אבל לא היה לי תקציב פנוי. אני מעוניין לבנות מחשב חזק מבחינת יכולות חישוב, בדגש על חישוב מקבילי, ולכן המעבד, כרטיס המסך והזכרון צריכים להיות חזקים. המחשב ישמש גם לעבודה וגם לגיימינג, אבל מה שאמור לקבוע את הדרישות יותר הוא האספקט של העבודה (תכנות בפייתון ואולי MATLAB). המטרה (בשאיפה) שהמחשב יהיה חזק מספיק כדי להישאר רלוונטי גם אחרי חמש-שש שנים. הנה השאלון המלא: 1. מה התקציב המקסימאלי? 8K, אבל המגבלה לא מאוד קשיחה א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ברכיבים החשובים, לחסוך במה שפחות חשוב ב) במידת הצורך - עד כ…

• 17 תגובות
    • 4k צפיות
  10. ברצוני לקנות מעבד Q6600 ולבצע לו OC. אבקש המלצות ללוח אם, זכרונות וקרור אויר. בכוונתי להוציא סכום כסף של כ-3000 ש"ח (כולל כרטיס מסך). המחשב אינו מיועד למשחקים. אשמח לשמוע אם עדיף יהיה להשקיע במעבד ארבע-ליבות יותר יקר על-חשבון לוח אם יותר זול (כמובן אם המחיר יצא זהה/דומה והביצועים לא יפגעו).

• 10 תגובות
    • 842 צפיות
  11. 1. תקציב:4000 ש"ח לא לחרוג, עדיף לחסוך. 2. שימושים: משחקים כמו :need for speed, GTA,call of duty ודומים להם. אני תיכוניסט אז כאילו לעבודות, סרטים וכו', נו אתם יודעים תיכוניסטים 3. ציוד היקפי דרוש:מסך 4. ציוד לא דרוש?כונן דיסקטים. 5.רמת השקט: לא חשוב מבחינתי הכי רועש. 6. חנות: כל חנות באזור הצפון. 7. בקשות מיוחדות: אם אפשר מארז עם חלון אבל ממש לא הכרחי. 8. שדרוג: חשוב לשמור על אפשרות לשדרוג בעיקר לRAM.

• 20 תגובות
    • 2.2k צפיות
  12. Started by Danieli1669,

טוב כמו שאמרתי מחשב של אינטל dual core e8400 כרטיס מסך Nvidia Geforce 9800GT 2GB זיכרון 320 דיסק קשיח ובעיקרון זהו.. תודה מראש

• 1 תגובה
    • 803 צפיות
  13. היי, אבא שלי ביקש את עצתי. הוא צריך לקנות מחשב חדש למשרד והוא קיבל הצעה למפרט (תמונה מצורפת). אשמח לביקורת על המפרט והצעות לשיפור. אמרתי לו שאני ממליץ לו לשדרג את המסך למסך 24 אינץ' במקום 21.5, שנוח יותר לעבודה משרדית, אקסלים, וכו'. אני לא בטוח איזה דגם מסך מומלץ לעבודה משרדית (איזה פאנל למשל). מעבר לזה, אני לא יודע אם i3 יספיק או שיהיה אולי חלש מדי. תודה! 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך, עדיף ב-3000 ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, תוכנות להנהלת חשב…

• 15 תגובות
    • 2.5k צפיות
  14. Started by nerya40,

זה הדגם שאני קונה: Toshiba - Satellite Laptop with Intel® Centrino® Processor Technology - Graphite Gray Model: L505-S6946 | SKU: 9371538 לינק: http://www.bestbuy.com/site/olspage.jsp?skuId=9371538&type=product&id=1218093382123 יש לי כמה שאלות: 1. המחשב הזה טוב ? אני רוצה מחשב ב 550 דולר ואמרו לי שהוא מועלה 2. המחשב הזה טוב לארץ ? (מבחינת אחריות, שקעים וכל זה...) 3. משתלם לקנות אותו בארצות הברית ? אממ ועוד משהו.... תגידו לי מה יותר משתלם וטוב ואם יש בכלל הבדל: יש לי 2 אפשרויות קנייה מארצות הברית: 1. דודה שלי היא ישראלית ונוסעת לארצות הברית לשבועיים ושאלתי אותה אם היא יכולה לקנות לי את המחשב הזה והיא אמרה כן. 2. בן דוד שלי בן 17 אמריקאי נוסע לארץ לכמה שבועות ושא…

• 2 תגובות
    • 847 צפיות
  15. Started by Barlerer,

אהלן, אני מתכנן לרכוש מחשב בימים הקרובים, ומישהו שמתעסק בתחום נתן לי את המפרט הזה: לא ראיתי את הצורך להוסיף תבנית למפרט מהלינקיה מכיוון שהמפרט קיים. אני רק רוצה חוות דעת עליו, והאם הוא מנצל את התמורה הכספית הטובה ביותר. המחשב למשחקים כמובן

• 2 תגובות
    • 919 צפיות
  16. Started by Yakir Swisa,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם יש צורך - לנצל את התקציב. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, ועבודה משרדית ותכני HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כבד. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. call of duty, fifa וכו'. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). רזולוציית 21.5 אינץ' רזולוציית FULL HD 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב …

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  17. Started by Rider,

היי, יש לי מחשב בן 4 חודשים לערך, אני רוצה לבדוק האם הטמפרטורות הנ"ל נורמליות עבורו: Temperatures: Motherboard 57 °C (135 °F) CPU 30 °C (86 °F) CPU Package 64 °C (147 °F) CPU IA Cores 64 °C (147 °F) CPU GT Cores 63 °C (145 °F) CPU #1 / Core #1 58 °C (136 °F) CPU #1 / Core #2 64 °C (147 °F) CPU #1 / Core #3 60 °C (140 °F) CPU #1 / Core #4 54 °C (129 °F) PCH Diode 56 °C (133 °F) GPU 45 °C (113 °F) Hitachi HTS727575A9E364 34…

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  18. Started by המושון,

AMD Athlon 64 3200+ Venice 512KB L2 Cache Socket 939 Processor - OEM 950 ¤ 1 DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D 860 ¤ 1 PQI 512MB DDR 400MHZ DUAL CHANNEL CAS3 330 ¤ 1 PQI 512MB DDR 400MHZ DUAL CHANNEL CAS3 330 ¤ 1 POWERCOLOR Radeon X800GT 256MB PCI-E 1170 ¤ 1 כונן דיסקטים 1.44 50 ¤ 1 COMPUCASE CI-6A19 WHITE 370 ¤ 1 ARCTIC COOLING Silencer 64 55 ¤ 1 סה"כ 4190 לפני הרכבה (ולפני אולי הוספה של עוד מאוורר 12 למארז) המפרט באדיבות נעה. אם למישהו יש הסגות עצות, רעיונות לשיפור או לשינוי אני אשמח לקבלם. הדילמות האחרונות שלי הן: 1) אם להחליף את הלוח בלוח ULTRA אחר (אולי EPOX?)? 2)האם הספק של 300W יספיק למערכת כזו +HD ו CD 3) האם המחירים סבירים או גבוהים יחסית למה שאת…

• 12 תגובות
    • 885 צפיות
  19. Started by Rule The Pc,

שלום אני צריך דגם של מחשב נייד עד 5K שירוץ טוב ויפעיל איזה משחק שתיים כלומר שיהיה כרטיס מסך בסדר, לא צריך משהו יותר מדי טוב אם אפשר אז צורב DVD יהיה נחמד תודה

20. מחפש מחשב ב 6K בלי ציוד היקפי למשחקים אבל עם מסך. ליאור.

• 6 תגובות
    • 657 צפיות
  21. Started by saphisto,

1. מה התקציב המקסימאלי? 6K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 6.5K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר תכנות אתרים .net שפת C וגיימינג קזואלי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: גיימינג קזואלי -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. חדשים וישנים כאחד -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). דרוש מסך עד גודל 32' עם 1440P -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות/…

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by zaroor,

למה לא נותנים בניידים בכל מפרטי המכירה מידע על הלוח אם,,,,איזה חברה,איזה צי'פסט ,תדרים וכו' איך אפשר למצוא

• 2 תגובות
    • 687 צפיות
  23. Started by yonich,

שלום לכולם, שמי יוני ואני מבקש להיעזר בכם. אני מעוניין לקנות מחשב נייד של חברת טושיבה - דגם: A665-145 רציתי לשאול מה דעתכם על המחשב הזה? בנוסף רציתי לשאול מדוע אני לא מצליח למצוא את הדגם הזה בשום אתר רשמי של טושיבה?(לא האתר הראשי ולא טושיבה אירופה) שאלה אחרונה.. קראתי שיש "ריקול" של טושיבה לכל מיני דגמים בגלל בעיה כלשהי (גשר סנדי) ורציתי לשאול אתכם אם הנייד הזה נכלל ברשימה הזו? תודה מראש, יוני.

• 0 תגובות
    • 796 צפיות
  24. התקציב מוגבל מאוד, אני יודע ולמרות זאת אני צריך את המערכת שתתן ביצועים טובים ביותר בתחום עריכת הסאונד. רק אם אין מצב לבנות משהו של INTEL בתקציב, תתנו מפרטים לAMD. כרטיס מסך יכול להיות ONBOARD מבחינתי, משחקים לא חשובים פה. תודה

• 17 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. אני צריך מחשב כולל הכול, המטרה העיקרית היא משחקים התקציב הוא 9 אלף אבל אני רוצה שתבנו 2 מפרטים 1. ב-9 אלף 2. ב- 7 אלף שימו עכבר mx518 , מארז יפה עם נאונים וכו' כו'... ואולי תצליחו לדחוף מסך LCD אם הוא יהיה טוב מספיק. אני שוב מזכיר זה חשוב מאוד, הוא יושב לי על הראש כבר כמה זמן. תודה רבה רבה למי שיבנה מפרט

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים