ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,447 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 4300 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל את כל התקציב במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? מסך 20 אינץ אבל אולי אחליף בעתיד * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? המשחקים הכי כבדים * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמק…
-
- 17 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני חדש פה וראיתי את כל ההודעות בנושא הרכבת מחשבים ואני אשמח אם תעזרו לי גם בנושא. אני מחפש מחשב שיהיה בסלון. בעיקר לצפיה בסרטים, גלישה וגם קצת משחקים כמו פיפא או GTA. חשוב לי שיהיה מארז קטן, משהו בסגנון הזה: http://www.skypc.co.il/Product.asp?PID=Sohoos603 ורצוי יותר קטן אם יש.. בינתיים יצרתי את המפרט הזה במגבלות המלאי שלהם: מעבד Intel Pentium G860 3.0Ghz Tray ₪334 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IG860T לוח אם Gigabyte GA-H77M-D3H ₪444 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=95H7701 כונן קשיח Seagate Barracuda ST1000DM003 3.5" 1000GB SATA3 64MB ₪375 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=ST1000DM003 מארז Sohoo s603 Media Center+S…
-
- 22 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום יש לי מחשב נייד חדש של אסוס S450. אחרי חודשיים הלך הדיסק הקשיח והוא הוחלף במסגרת האחריות. בזמן האחרון יש בעיה חדשה, אחרי שלוחצים על כיבוי או הפעלה מחדש המערכת הפעלה נסגרת, המסך הופך שחור ואז המחשב נשאר כך למשך דקה או 2, ורק אז מופיע הלוגו של אסוס אם הפעלתי מחדש או שהמחשב נכבה לגמרי אם בחרתי בכך. הנורית של פעולת הדיסק קשיח מהבהבת בכל הזמן הזה וכמה שניות לפני שהמחשב ממש נכבה היא דולקת רצוף (אם זה אןומר משהו) עשיתי איחוי לדיסק, השתמשתי בתוכנות לניקוי רג'יסטרי, התקנתי עידכונים למערכת ההפעלה, ביטלתי את כל התוכנות שעולות עם המערכת הפעלה. אני די אובד עצות. המחשב משמש ללימודים, ובסוף היום אני צריך לחכות למחשב שייכבה, אלא אם כן אני לוחץ על לחצן הכיבוי ואז הוא נכנס למצב שינה ד…
-
- 9 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלחום רב מעוניין במחשב לקומפוזינג: * תוכנות אפטר-אפקטס * שילוב של וידאו, עם אפקטים, גרפיקה, אנימציה בתלת מימד. * סכום: 10,000-12,000 * ללא ציוד נלווה * אשמח לתשובותתודה.
-
- 25 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
היי, אני מחפש מחשב נייד חדש לסטודנט למדעי המחשב. התקציב המשוער הוא 6000 ש״ח. על המחשב להיות נייד ובעל איכות בנייה גבוהה. המחשב לא ישמש למשחקים ולכן אין חשיבות לכרטיס מסך. מטרות המחשב? כאמור, המחשב מיועד לסטודנט למדעי המחשב וישמש לפיתוח ולעבודה משרדית כללית. כמובן שיעשה בו שימוש רגיל כמו צפייה בסרטים וכדומה * גודל המסך? עדיפות למסך מט אך לא חובה, גודל המסך ״14 או ״15.6 * רזולוציית המסך? פתוח לדיון * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? * משקל רצוי? עד 2 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? שיוכל לעמוד ביום לימודים שלם, כ 8-10 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eS…
-
- 4 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
המחשב משפחתי, משמש לאינטרנט בעיקר, אבל גם למשחקים ומעט יישומים כבדים ולמוזיקה. עדיפות להזמנה מ SkyPC או כל חנות אחרת בראשון... הדרישות הן: כונן קשיח 320GB 2GB זיכרון מעבד שיחזיק כמה שנים טובות בכבוד אין שום כוונה ל OC מארז גנרי (עד כמה זה חשוב...? :) וזה הדבר הכי בסיסי שיכולתי להרכיב: מעבד Intel Core 2 Duo E4500 Box ¤674 http://skypc.co.il/product.asp?pid=IE4500 לוח אם GIGABYTE GA-945G-S3 ¤544 http://skypc.co.il/product.asp?pid=39245 כונן קשיח Western Digital WD3200YS 320GB ¤474 http://skypc.co.il/product.asp?pid=3200YS זיכרון G.Skill DDR2 2048MB (1024MBx2) 800Mhz CL5 ¤339 http://skypc.co.il/product.asp?pid=F2-6400CL5D-2GBNQ כרטיס גרפי GIGABYTE n…
-
- 36 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
אחי גיימר כעת הוא משחק cs בלבד (יש ול סלרון כלום לא פועל חוץ מזה) החלטנו לקנות לו מחשב שימו לב 1 הרכבת מחשב במעבדה 185 ש"ח 1 WD 80GB 7200RPM 8MB special versionשלוש שנים אחריות 415 ש"ח 1 Gigabyte GA-K8VT800 VIA K8T800 600 ש"ח 1 AMD ATHLON 64 3000+ BOX 1,360 ש"ח 1 A-DATA 512MB PC 3200 DDR 400 655 ש"ח 1 MSI 9800 PRO 128MB 1,390 ש"ח 1 Compucase CI-6CN1 Midi Tower 265 ש"ח סה"כ 4,871 ש"ח מה דעתכם ?
-
- 41 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
אהלן, אשמח לעזרתכם במפרט / המלצות / טיפים עבור מחשב נייח חדש. הייעוד: בעיקר בעיקר גרפיקה, WEB וקצת וידאו. דרישות: - מחשב חיה. סופר עוצמתי. אני משתמש מאוד תובעני לביצועים. - 32GBRAM לפחות ו-SSD כמובן. - כרטיס מסך עם לפחות 4GB. לא מתמצא בכרטיסי מסך לכן פתוח מאוד להצעות שלכם. בעבודה יש לי Quadro ומרוצה ממנו מאוד. ציוד היקפי: מקלדת + עכבר בלבד. מבחינת זמנים: לא בוער, יכול להיות עד 3 חודשים לכל היותר, אין לחץ. תקציב: 9000 ש"ח, ואם אפשר גם בהרבה פחות אז למה לא? גמיש בסכום. תודה רבה.
-
- 21 תגובות
- 2.5k צפיות
- 2 followers
-
-
היי, אני יודע ששיגעתי אתכם עם ההודעות שלי (אחת-שתיים בשבוע וחצי ;D). אז ככה הגעתי לבחירה ממש אחרונה וחביבה לגבי שני מחשבים שאני ממש אבל ממש מתלבט ביניהם ואלה השניים האחרונים במיליון אחוז. אני צריך את העזרה שלכם בתור אנשים שמבינים בדברים האלה שאין לי מושג. HP Pavilion dv6-1260ej : מעבד - Intel® Core2 Duo T6500 2.10 ג'יגה הרץ , זיכרון מטמון של 2 MB ברמה 2 זכרון - 4GB כונן קשיח - 320GB מהירות 5,400 סל"ד כרטיס מסך - ATI Mobility Radeon HD 4530 זיכרון גרפיקה כולל של עד 1790 MB עם DDR3 ייעודי של 512 MB אחריות לשנתיים!!! HP Pavilion dv6-1299ea : מעבד - AMD Turion X2 Dual-Core Mobile Processor RM-75 2.2 Ghz, זיכרון מטמון של 1 MB ברמה 2 זכרון - 4GB כונן קשיח - …
-
- 7 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
הי חברים, אני בחיפוש אחרי מחשב נטבוק/נייד לעבודה ולבית, עם כמה דרישות : - חשוב שיהיה קל, עד 2 ק"ג, לא מעבר. - מסך 12 אינץ', אין לי צורך ביותר. - סוללה שתחזיק לפחות 4 שעות - ניידות באור יום (חיבור לGPS, הרבה תקשורת ו-WiFi) וטיסה. - מקלדת נוחה (מספרים בעיקר, מדובר בהרבה שעות). - שימוש ביתי לגלישה ואופיס, אחרי שעות העבודה. מחיפוש ראשוני בפורום מצאתי בעיקר המלצות על ה-ASUS 1215N, שנראה (בחנות) חביב אבל האחריות שלו בעייתית (בעדינות), וביקורות שראתי באינטרנט קצת קטלו את איכות המקשים/מסך וציינו בעיות פליטת חום, מישהו יכול לאמת ממקור ראשון ? זהו, אם יש המלצות נוספות/עדיפות/זולות יותר, אשמח לשמוע ... תודה לכל מי שיטרח לקרוא/ לעזור
-
- 19 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משחקים כבדים, בנוסף גם צפייה בסרטים (bluray) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא רלוונטי ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל משחקי הגיימינג הכבדים שיצאו כגון The Witcher 3, Battlefield Hardline, Mad Max וכו' וגם כאלו שיצאו בחודשים הקרובים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).24 אינצ' , 1920X1080P -לאילו הגד…
-
- 20 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
אהלן חברים פתחתי כבר אשכול לפני פסח לגבי מפרט, וכבר עבר זמן מאז ואני מאמין שהחומרה התעדכנה קצת מאז. אני רוצה להרכיב מפרט וללכת כבר בימים הקרובים להזמין. אז ככה... יש לי עד 6000 ש״ח חשוב לא לחרוג מזה המחשב אמור לשמש בעיקר לגיימינג. וכל השימושים שמסביב כמובן אבל לא יודע כמה זה רלוונטי כמו מוזיקה וגלישה באינטרנט וכל זה. לא חשוב לי אם המארז ירעיש, יהיה מכוער, יפה, לא משנה לי העיקר שהמחשב יהיה הכי טוב שאפשר להוציא מהתקציב הזה, מבחינת יעילות וביצועים. תתפרעו עד כמה שניתן אני צריך מפרט מלא, כולל מסך. בנוגע לעכבר ופאד ומערכת סאונד, לא צריך לכלול, אני כבר אעשה בדיקה וארכוש את זה בנפרד. אז מפרט מלא כולל מסך עד 6000, גיימינג. תודה מראש חברים! :-)
-
- 12 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?20000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?תנסו לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?אלפיים שקל+- 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים כבדים,עבודה גרפית 3ds Max א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3, Crysis 2,MW3,NFS, DIABLO 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אין מסך, הוא רוצה כחלק מהתקציב לקנות גם מסך FHD LED ואם אפשר שהמסך יהיה גם תלת מימד -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמו…
-
- 16 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שימושים עקריים: אינטרנט, אופיס, SPSS. לא מעבר לזה. משחקים- משחקי רשת. בשביל השימושים שלי מה חשוב יותר כמות זכרון או איכות מעבד? אני מעדיף יותר מ 2 ג'יגה. אשמח להמלצות. מה שהספקתי לראות זה משהו כזה: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5982&CatCode=3 תודה!
-
- 15 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
המחשב מיועד לעבודה ביתית, תכנות, עריכת מוזיקה, וקצת משחקים AMD Athlon XP 2500+ Barton (512K, 333 Mhz) Tray CPU Price: 583.89 NIS ----------------------------------------- ABIT NF7-SL v2.0 nForce2 Motherboard (ATA133, Dual DDR400, AGPx8, 5.1 Sound, USB 2.0) Price: 650.87 NIS ----------------------------------------- DDR-RAM 256MB 3200 Samsung Original Memory Price: 316.71 NIS ----------------------------------------- AeroCool Glacier CPU Cooler for AMD Amount: 1 Total Price: 123.52 NIS ----------------------------------------- Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD Price: 542.93 NIS ----------------------------------------- Gigacube Radeon 9200 VIVO 128MB…
-
- 28 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שימוש: שימוש בסיסי יחסית (עבודה משרדית) ולאורך זמן. ללא משחקים או הפעלת תוכנות מורכבות. ישמש גם כמחשב ביתי, ולכן נדרש לאפשר צפייה בסרטים באיכות גבוהה. דגשים חשובים: נדרש מחשב שמסוגל 'לסחוב' לאורך זמן (אורך חיי סוללה) גם בהינתן ריבוי (!) חלונות פתוחים. נדרש מסך מגע. נדרשת התנעה מהירה. ישמש בנסיעות, ולפיכך המשקל הוא פרמטר חשוב מאוד. כמו כן, אין צורך במסך גדול (אפשר להסתפק ב-13-14). מחיר - מחד, אין מגבלה. מאידך, לנוכח הדרישות, אין צורך באוברקיל. בתודה מראש!
-
- 7 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
אז בעקבות ההמלצה החמה של CHVI הצלחתי סוף סוף להשיג דל לטיטוד אי 5540, ובינתיים אני ממש מרוצה, המון המון תודה על ההמלצה! יש לי רק בעיה אחת איתו, נראה שהמקלדת רגישה מדי ויוצא לי כל הזמן כשאני מקלידה שנלחצת לי אות פעמיים בטעות. האםם (הנה דוגמא) יש דרך להתאים את הרגיישות של המקלדת? ניסיתי לשחק אם הרגישות בלוח בקרה, אך זה לא עזר. יש אולי דרייבר למקלדת בו אפשר לשלוט על זה? הורדתי דרייבר טאצ' פד אך אין בו הגדרות שקשורות למקלדת. תודה
-
- 9 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
אין צורך בציוד היקפי יש צורך בשקט כשהמחשב לא במאמץ לא יהיה אוברקלוק עכשיו אני הולך לקרוא את הדיון FAQ כי לא הייתי בפורום הזה הרבה זמן 1. מה התקציב המקסימאלי? 10K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מותר לנצל כמה שצריך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 10 אחוז, לא יותר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גראפית בעיקר: תמונות ווידאו, לא עושה תלת מימד. בעל המחשב אוהב Quadro של NVIDIA א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). בעל המחשב הולך להתפרנס ממנו - כלי עבודה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן…
-
- 10 תגובות
- 2.5k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500. 2. מה שימושי המחשב ? משחקים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1680x1050. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי ? לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כן, כבר רכשתי מעבד Intel Core i5 2500K. אין צורך בכונן אופטי או כונן קשיח בנוסף ל-SSD. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? קל. 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מוע…
-
- 27 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
אני רוצה לבנות מחשב בזמן הקרוב לצרכי מעט גיימינג קל, עריכת ודיאו וסאונד חובבנית וגם גלישה, אופיס סרטים וכו.. התקציב שלי הוא 4,000 שח ובגלל המחירים המוגזמים של הכרטיסים היום חשבתי שעדיף שאני פשוט אקנה את הכרטיס מסך עוד כמה חודשים בתקווה שהמחירים ירדו, וככה אוכל גם לשדרג את המעבד. לדעתכם זה רעיון טוב? בלי קשר אשמח לחוות דעת על המפרט שהרכבתי: PCPartPicker part list / Price breakdown by merchant CPU: Intel - Core i7-8700K 3.7GHz 6-Core Processor ($374.89 @ Amazon) CPU Cooler: Cooler Master - Hyper 212 EVO 82.9 CFM Sleeve Bearing CPU Cooler ($29.99 @ Amazon) Motherboard: Gigabyte - Z370P D3 ATX LGA1151 Motherboard ($114.99 @ Amazon) …
-
- 11 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית בעיקר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, נית…
-
- 6 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום, לחבר שלי יש מחשב נייד מדגם Gigabyte w566n וכרטיס מסך nvidia gforce 8400m gs. הוא נתקל בתופעה הבאה (ראו קישור): http://i.imgur.com/gKRob.jpg הוא ניסה להתקין את הדרייברים העדכניים של nvidia וכמובן שזה לא עזר. כמו כן הוא מדווח שזה לפעמים מרצד. בנוסף לפעמים בניסיון להעלות את חלונות הוא נתקע באמצע ורק לאחר המתנה מסויימת (כאשר המחשב כבוי), ניתן לשוב ולהדליק את המחשב מחדש. עושה רושם שהכרטיס מסך נדפק מהחום ואולי עוד כמה דברים. מה כדאי לו עוד לבדוק לפני שהוא שולח אותו למעבדה? ולאילו מעבדות אמינות כדאי להפנות אותו עם המחשב הנ"ל? תודה.
-
- 6 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
יש לי מקלדת, עכבר, מארז, מסך, מ"ה וגם 2 זכרונות (1G +2G). אני רוצה לשמוע חו"ד לגבי החלפת המעבד, לוח אם, ספק כח חלש, ודיסק קשיח (אין לי צורך בדיסק ענק. 250G יספיקו). ואם צריך אז גם 4G זכרון (האם צריך להוסיף למה שקיים או שקונים זכרונות חדשים לגמרי?) כמו שאמרתי המחשב מיועד לאינטרנט, (אופיס אני משתמש בשירותי אינטרנט) ועבודה עם קבצים במחשב
-
- 23 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום לכולם אני צריך מפרט למחשב - לא לאוברקלוק , אבל למשחקים לא משהו רציני -המפרט צריך להיות עם : צורב די וי די , עכבר אופטי טוב ,אין העדפה ל אינטל או AMD , רמקולים עם סאב וופר - המפרט הוא בלי מסך- -ועוד פעם בסביבות ה 4000 - 4500 שקל תודה לכל העוזרים
-
- 36 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-