ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,479 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי?4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:CS:GO, Dota 2, Overwatch -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920:1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?לא משנה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)?ל…
-
- 8 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
טוב הגיע היום שעוד חבר פורום זקוק לעזרכתם הנדיבה... אז הנה זה בא: מטרת המחשב: עבודה כללית ומשחקים. אני אמנם לא גיימר כבד, אבל כשאני משחק ב-Heroes 5, Medal of Honor Pacific Assault או פיפ"א אני רוצה להנות ממשחקים שפועלים חלק. הרכיבים שיש לי ואני מעוניין להרכיב במחשב החדש: כרטיס מסך GeForce 6600GT 128mb DDRIII AGP האם הכרטיס הזה מספיק טוב? מוכן לשמוע הצעות בכל זאת... צורב LG DVD RW זקוק להמלצות ב: מעבד הבנתי שכפולי הליבה עדיין לא נתמכים ע"י כל התוכנות והמשחקים, אך שווה להשקיע היום בעתיד, נכון? לוח אם שיכלול כרטיס רשת מובנה ו-4 סלוטים לזכרונות כאופציה לשיפור עתידי. כונן קשיח יש לי במחשב הישן 60GB ולפחות חצי מהם פנויים. ככה שאני לא זקוק לכונן גדול. זיכרון פנימי אני מתלבט: אנ…
-
- 38 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
היי אני צריך בבקשה עזרה מחפש מחשב בסביבות ה1,500 ש"ח. צרכים בייתים בלבד - מוזיקה אינטרנט ואופיס.. ללא ציוד הקפי תודה
-
- 18 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
ללא מסך....רמקולים ומיקלדת..! תודה מראש! ואם יש מצב תנסו לשים 6800 אולטרה.....
-
- 26 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
היי, אני מעוניין לבדוק זיכרונות ורציתי לדעת האם ישנם הבדלים מהותיים בין זיכרונות של 2400 MHz ל-2666MHz ? כמו כן מהם ההבדלים בין Single Rate ל-Dual Rate ? והאם צריך לקחת סטיק 1 של 16GB או 2X8 ?
-
- 9 תגובות
- 2.5k צפיות
- 1 follower
-
-
מחשב נייח: 1. מה התקציב המקסימאלי? 6500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מאות בודדות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות, וירטואליזציה (VMWARE workstation), סרטים, מוסיקה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). VMWARE workstation, Visual Studio, Python, Eclipse, DataBase (MySQL, SQL Server, ..) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא מיועד למשחקים אך רצוי שמשחקים נפוצים יפעלו בו. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקס…
-
- 11 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום למומחים אני יכול לשדרג את המעבד i7 990 בלוח ex58ud4 או שיש פיתרונות אחרים
-
- 20 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
Toshiba satellite c855d לא מצליח למצוא דרייברים לUSB3 ולכרטיס הרשת (לא האלחוטי) ניסיתי להתקין גם דרייברים מהאתר שלהם - אבל משום מה ההתקנים עדיין לא מזוהים.
-
- 18 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום חברים. אני עומד בפני קניית מחשב נייד חדש, אחרי שהאחרון עושה סימני מוות כבר כמה שבועות. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) שימוש נורמטיבי. לא גיימר, אך מידי פעם צריך לעבוד עם תוכנת עריכה Pro Engineer,תוכנה סופר כבדה גרפית, סרטים ומתחיל להכנס לתחום יצירת סאונד, אז Cubase. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14-15.6. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) מניח שאעבוד עם FHD. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (ל…
-
- 19 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח לקצת עזרה לאחר שהמחשב הישן שלי מתחיל לקרטע ומתרסק בערך כל יום. 1. מה התקציב המקסימלי? 2.5 K האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-100 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? תכני HD, משחקים, מוזיקה. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). מחשב ביתי שאני משתמש בו כל הזמן. אימיול, תוכנות סרטים, סרטים באיכות גבוהה און ליין ומהמחשב, משחקים כמו ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? המסך כרגע לא רלוונטי, יהיה מסך…
-
- 40 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
היי לכולם, אני מחפש המלצה על מחשב נייד לשימוש בלימודים טכנולוגיים (כולל וירטואליזציה / VM / פיתוח) וגם לשימוש מקצועי בעתיד. דרישות עיקריות: Windows ארכיטקטורה של 64 סיביות 16GB RAM 512GB SSD (עדיפות ל-NVMe) מעבד חזק שמסוגל להריץ מספר מכונות וירטואליות בצורה שוטפת ( 4 ליבות פיזיות, 8 ליבות וירטואליות ) תקציב : יש לי מימון של כ-3000 ₪ לרכישת המחשב, ואני מוכן להוסיף מהכיס עד כ-800 ₪ נוספים, כלומר תקציב כולל של עד ~3800 ₪, אם יש לכך הצדקה אמיתית בביצועים / אמינות / עתידיות אשמח לשמוע: איזה דגם מחשב אתם ממליצים לקנות במסגרת התקציב הזה? ומה לדעתכם הגורמים החשובים ביותר לשים לב אליהם בבחירה (מעבד, SSD, GPU, חיי סוללה, אמינות וכו’) תודה רבה מראש !!
-
- 0 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
* חריגה מהתקציב: עד 500 ש"ח! * מטרות המחשב? תכנות לצרכי עבודה (וירטואליזציה) , Eclipse בעיקר. אבל מדי פעם על xCode ע"י VMware. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא מכיר את ההבדל. * רזולוציית המסך?יותר גבוה יותר טוב לא פחות מ1366x768. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא. * משקל רצוי?בסביבות 1.5 ועדיפות לפחות. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, לפחות 4-5 שעות שעות רצופות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?HDMI, usb3, * Bluetooth? לא חייב. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח?עדיפות לSSD של 250. אם לא ניתן אז HDD של לפחות 500 עם SSD CASHE. * כונן אופטי?לא. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפ…
-
- 8 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2,500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא יותר מ-150ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. World of Warcraft, Diablo 3 ואולי עוד איזה משחק פה ושם.. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 22 אינצ' של Dell, מעריך ש 1680X1080. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? אני מודע…
-
- 21 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים כבדים וסרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.CALL OF DUTY\BATTLEFIELD 4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).גם גודל 23 וגם גודל 42 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים וע…
-
- 13 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום וברכה. ברצוני להתקין וינדוס ואופיס למחשב שישמש אותי בעסק. אממה המחיר בחנויות כאן הוא בערך 2000 לשתי התוכנות.- יקר! מצאתי אתרים שמוכרים רשיונות בערך ב17 דולר לרישיון ריטייל (ניתן להעברה ממחשב למחשב) מצורף אתר ששמעתי שאמין. השאלה היא האם זה חוקי/אפור לא מצאתי תשובה ברורה למרות ההיגיון שאם זה רשיון שניתן להעברה לכאורה הוא חוקי. https://psngames.org/software/windows/microsoft-windows-10-professional
-
- 7 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
אהלן יש לי לאפטופ של לנובו, אצלנו כבר כ-3 שנים אני מניח (לא זוכר בדיוק) אתמול בזמן שעבדנו עליו הוא "נתקע" כמה פעמים - פשוט הפסיק להגיב ל-10 דקות בערך ומהיום בבוקר אני לא מצליח להשתמש בו. כל פעם הוא מגיע למסך של טעינת הווינדוס, ומיד אחרי זה עובר למסך כחול שרשומים עליו כמה שורות נכבדות של טקסט ומאתחל את עצמו. המסך הכחול מופיע ממש לשניה ככה שאני לא מספיק לקלוט אפילו מילה ממה שרשום שם (תאמינו לי ניסיתי איזה 10 פעמים). אותו דבר קורה גם כשמנסים להריץ את המערכת בsafe mode, ושלושת האפשרויות השונות של safe mode. ללנובו יש את עניין ה"lenovo care" - ברגע שמדליקים את המחשב יש אפשרות לעבור לתכנת ההצלה של לנובו. עשיתי את זה, והוא נותן כמה אפשרויות שם, רק שמבחינתי רק אחת פעילה. אני אסבי…
-
- 11 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כולו ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 רק אם זה הכרחי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב לסלון, יחובר לטלוויזיה 46 אינץ'. סרטים (גם HD) וגלישה באינטרנט. לא משחקים. אם יש אפשרות בתקציב להכניס מארז HTPC, אז עדיף. אם לא, אז מארז רגיל. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפי…
-
- 14 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
אני שוקל לקנות מחשב נייח קטן שישמש כמרכז מדיה בסלון למשחקים ולסרטים, כולל זוג שלטים אלחוטיים. חשוב לי מאוד שהוא יהיה במארז קטן, שקט, עוצמתי עד כמה שאפשר ב 3000 ש"ח (העדפה ל Nvidia ו Intel בלבד, אבל לא חייב). 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 ש"ח עם חריגה של 200 שקל. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים וסרטי HD. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? זוג שלטים אלחוטיים למחשב, תוצרת Microsoft או Sony, מה שיותר עדיף. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה)…
-
- 6 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
בס"ד שלום לכולם, אחותי מתחילה ללמוד באוניברסיטה בעוד כמה ימים והיא רוצה לקנות מחשב נייד, בגדול לא יהיה לו שימוש מעבר ללימודים, אולי פה ושם סרטים אז טוב שתהיה אפשרות ל1080P. צריך מסך שלא יהיה קטן מדי כדי שהיא לא תתאמץ יותר מדי. עדיף שתהיה סוללה ארוכה. לא קריטי שהוא לא יהיה מסוג המחשבים שהם גם טאבלטים (הזה שהמסך מתפרק) והתקציב הוא בערך עד 2000. אני גם יכול להזמין מהאינטרנט אם זה יוצא יותר זול משמעותית. תודה לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
מעוניין במחשב למשחקים, בעל ביצועים גבוהים. 2 ג'יגה זיכרון חובה. לוח אם חייב לכלול PCI-E + SATA II. תודה מראש,
-
- 46 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
מה שלומכם? הנה התשובות לשאלון של הפורום. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1600 מזומן. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את הכל. 2. מה שימושי המחשב? אינטרנט סרטים 720P ומשחקי מחשב, שלפחות יפעיל SIMS 4 באופן נחמד. ב) מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך)? מסך 15" עם 720P אבל לא חייב רחב כמו קולנוע. 3. מטען כמובן וזהו. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6, ז"א שאם זה מפעיל משחק כבד יחסית אז בסדר קצת רעש. 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס ? לא. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספצ…
-
- 3 תגובות
- 2.5k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6400 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 350 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. bf3 ,bf4 crysis 3 וכו'...... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). DELL ULTRASHARP LED 23" U2312HM 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים וע…
-
- 14 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום, זה המפרט הסופי שאני אזמין ביום חמישי(אלא אם כן יש מקום לשינויים),וכמאור,אני צריך את חוות דעתכם עליו. המפרט: AMD Athlon 64 3000+ Venice 512KB L2 Cache Socket 939 Processor - TRAY 880 ¤ 1 DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D 860 ¤ 1 TWINMOS SPEED PREMIUM 433MHZ 512MB DDR 460 ¤ 2 WD 160GB 7200RPM 8MB SATAII 515 ¤ 1 LEADTEK WinFast PX6600GT TDH Extreme 128MB DDR PCI-EXPRESS 1050 ¤ 1 NEC ND-3540A Dual Layer DVD±R/W/DL 16X BLACK 310 ¤ 1 COMPUCASE CI-6A19 BLACK NO PSU 290 ¤ 1 OCZ PS 450W ATX MODSTREAM 570 ¤ 1 MAG 778 AH 740 ¤ 1 THERMALTAKE 120MM 70 ¤ 1 ZALMAN CNPS 7700 Cu 270 ¤ 1 הרכבת מחשב חדש 170 ¤ 1 סה"כ: ¤ 6645 דבר קטן שמציק לי,האם כדאי לחסוך את ה-170 ש"ח האלה שמתבזבזים ממש …
-
- 48 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
כמה לדעתכם שווה המ]רט הבא : I7 2600K ASUS P8P67 8GB RAM GSKILL SNIPER GYGABYTE GTX 680 Crossair 950W קירור למעבד NH-D14 מארז של NZXT PHANTOM 410 HARDISK WESTREN DIGITAL צורב DVD של LG הכל נקנה בארץ ב KSP . אני לא זוכר כמה זמן יש אחריות על מה .
-
- 7 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
מעבד - INTEL CORE 2 QUAD Q9400 BOX בכמות 1 ¤1375 http://www.p-see.co.il/product.asp?productid=1049 לוח אם - GIGABYTE EP43-DS3 בכמות 1 ¤570 http://www.p-see.co.il/product.asp?productid=1100 זכרונות - A-DATA DDR2-800 4GB בכמות 1 ¤495 http://www.p-see.co.il/product.asp?productid=1025 כרטיס מסך - GIGABYTE GTX260 260C בכמות 1 ¤1615 http://www.p-see.co.il/product.asp?productid=1118 כונן קשיח - SAMSUNG SATA2 640GB 16MB בכמות 1 ¤400 http://www.p-see.co.il/product.asp?productid=1127 מארז - COOLER MASTER CM 690 בכמות 1 ¤394 http://www.p-see.co.il/product.asp?productid=948 ספק כח - ENERMAX LIBERTY 400W CROSSFIRE בכמות 1 ¤369 http://www.p-see.co.il/product.asp?productid=490 צורב - LG…
-
- 27 תגובות
- 2.5k צפיות
-