עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום, הגיע הזמן להחליף את המחשב השולחני שלי וחשבתי על הרעיון של קניית מחשב נייד קטן וקל, שיחובר בבית למסך גדול יחסית, מקלדת ועכבר. כך אני אהנה מהיתרון של מחשב נייד עם שימוש נוח בבית. הדרישות שלי הן: * מטרות המחשב? שימושים כללים בעיקר. גלישה באינטרנט, אופיס (בעיקר אאוטלוק אם זה משנה), מוסיקה, סרטים, תכנות חובבני. התוכנה הכי כבדה לדעתי שאני משתמש בה היא גיטר פרו. * גודל המסך? עד 13.3". חשוב שיהיה קטן. * משקל רצוי? עד 2 קילוגרם. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא יודע מה נחשב ארוך, אם הוא יחזיק זמן כולל של 3 או 4 שעות (השימוש בו לא יהיה רציף) זה יהיה טוב. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לפחות 3 יציאות usb (לא משנה אם usb2 או usb3), יציאת hd…

• 0 תגובות
    • 605 צפיות
  2. Started by Hook,

* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) משחקים קלים מוזיקה וסרטים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט?15.6״ * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) כמה שיותר טובה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? Numpad * משקל רצוי?לא אכפת לי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)אחד נורמאלי בסיבות ה 4 * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI,…

• 4 תגובות
    • 873 צפיות
  3. אני רוצה לקנות לפטופ ושמתי לב שיש מעבדים בכל מיני לפטופים עם מהירות בסיס נמוכה. למשל הלפטופ הזה: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=37502&site-search=dell מהירות הבסיס שלו היא 1.3 GHZ והיא יכולה להגיע עד 3.9 ghz. האם זה אומר בפועל שרוב הזמן המחשב שלי יהיה בעל מהירות נמוכה? במהירות נמוכה אני מתכוון לאיך המחשב מגיב. האם הוא זריז בפתיחה של תוכנות, חלונות סייר קבצים וכו', או מתעכב והכל איטי יותר? האם בתוך התוכנות עצמן הוא יהיה זריז או איטי יחסית? (ראוי לציין שרוב הזמן לא עושים במחשב שימוש כבד, אלא סתם עריכה בלופה, אינטרנט, ג'ימייל וגם זום מדי פעם (ולעיתים רחוקות גם קצת פרמייר)) להשוואה, יש לנו לפטופ שנקנה לפני 9 שנים (dell …

4. Started by itaysp,

שלום, חבר שלי ביקש ממני שאני אבקש כאן מחשב בשיל סבא וסבתא שלו. התקציב כ5000-5500 ש"ח, מיועד לאופיס וגלישה, קצת סרטים (המחשב אמור להתחבר לפלאזמה) וקצת משחקים. צריך כרטיס מסך עם יציאת DVI, ומסך LCD 17". צורב דיוידי. ועוד שאלה, אפשר לחבר גם את הפלזמה וגם את המסך של המחשב ב DVI? או שצריך אחד ל DVI ואחד ל VGA? תודה

• 5 תגובות
    • 605 צפיות
  5. מעוניין להרכיב מפרט למחשב בסכום של כ-3500 (עם אפשרות לחריגה במידה ויש כדאיות לכך). מבדיקת המפרטים הקיימים נראה לי כי אני צריך שילוב של מספר מפרטים. עבודה משרדית - מסמכים גדולים, מצגות מורכבות, טבלאות אקסל גדולות, דואר אלקטרוני, גלישה, מספר רב של מסמכים פתוחים וכו' גרפיקה - עיבוד תמונות דיגיטליות בסיסי, עבודה עם תוכנות כגון ARCGIS, ARENA סרטים - המחשב יהיה מחובר לממיר להקלטת סרטים (יש לי כבר PVR150 שיועבר למחשב החדש), אבל ימצא בחדר העבודה ולא בסלון לא מיועד למשחקים יחובר בשלב זה למסך CRT 19 קיים מערכת הפעלה - בשלב זה XP, בעתיד מעבר ל-VISTA (כשתתייצב) לא מעדיף כרטיס מסך משולב, אין העדפה ל-INTEL או AMD

• 7 תגובות
    • 665 צפיות
  6. Started by masterb,

ללא מסך כן ציוד הקפי והכי חשוב בחנות אחת ויש במלאי אם אפשר לציין שם החנות

• 8 תגובות
    • 889 צפיות
  7. יש לי בבית מחשב שאבא שלי משתמש בו לשם עריכת ווידאו, זה לא היה היעוד המקורי של המחשב והוא טיפה מיושן לכן הוא ביקש ממני לברר מה הכי יעזור לשם שיפור הביצועים של המחשב מעבד פנטיום 4 2GHZ (נורטווד, באס 400) לוח אם של אביט מבוסס צ'יפסט 848P 512MB זכרון 400MHZ הארדיסק 60GB של מקסטור כרטיס מסך GF4MX הקלט הוא מכרטיס טלויזיה או DV אנחנו מעוניינים בכ1000 ש"ח לשדרג את המחשב כדי שיתפקד טוב יותר לשם עריכת וידאו, אין שימוש במחשב הזה למשחקים בכלל או למשימות אחרות מעבר לגלישה באינטרנט. האם ניתן לדחוף תוספת הארדיסק בתקציב הזה ולקבל שיפור מסויים או שאין סיכוי? כמו כן יש לי בבית מערכת של AMD 2600+ ולוח מבוסס NFORCE 2. האם יש יותר פוטנציאל בשימוש במפרט בסיס כזה לשם שדרוג?

• 1 תגובה
    • 788 צפיות
  8. Started by rotman,

שלום , אני צריך סוללה מקורית של לנובו 4 או 6 תאים. איפה הכי טוב לקנות? אני מחיפה... תודה!

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  9. Started by JR-d,

לנעה אין כרגע במלאי את המארז COMPUCASE CI-6920 400w ATX TOWER CASE. אתם יכולים להמליץ לי על מארז באותה רמה שכן נמצא כרגע במלאי של נעה? תודה רבה.

• 1 תגובה
    • 704 צפיות
  10. האמת שהכרטיס כבר בדרך אלי (יד שניה, מצב מעולה [בדוק]). ב534 שקל כולל משלוח. אני מתאר לעצמי שזו רכישה סבירה ולכן הלכתי על זה, אבל אם להגיד את האמת יש לי רגשות מעורבים ולכן אני פה.

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. היי חבר'ה מה נשמע? בן דוד שלי התקשר אליי עכשיו ואמר לי שהוא רוצה מחשב עד 2000 ש"ח בעיקר לעבודה משרדית. כמו שכבר ניחשתם היו כבר כאלה שהספיקו לז**ן לו את השכל על זה שיש בעיות לפעמים עם AMD, ואם לא יודעים להרכיב בלה בלה בלה. אבל כמובן בתקציב כזה רק AMD. בכל מקרה, אני צריך את העזרה שלכם בלהרכיב לו מפרט, המחשב אינו כולל מסך, או ציוד היקפי כלשהו כמו מקלדת ועכבר. צריך במחשב צורב, ואני חושב ש40GB של דיסק קשיח יספיקו בהחלט. כרטיס מסך הייתי מעדיף את ה LOW END של ATI ולא NVIDIA כי אני אוהב אותו יותר. וזהו, רק בקשה אחת והיא שהמחשב יהיה מחנות אחת בלבד כולל הרכבה ולהשתדל לא לחרוג מהתקציב. תודה לכל העוזרים

• 8 תגובות
    • 742 צפיות
  12. לי כאשר תגובה נשלחת הרחב תצוגהצפיה מקדימה של הנושא: מחשב גיימינג- לבן יקיר לי- לקראת נסיעה לאילת לילה טוב, לבן המתוק שלי יש בר מצווה והוא מעוניין במחשב נייח לגיימינג ולימודים (אני רוצה שהוא יחזיק מעמד מספר שנים- לכן רצוי אחד שניתן לשדרג בהמשך). מצרף את המפרט של המחשב הנוכחי שלו (אולי אפשר להנציל חלק ממנו למחשב שבונים). אשמח לקבל המלצות למפרט למחשב נייח טוב- אנחנו יורדים עוד יומיים לאילת אז אשמח לקבל המלצה למפרט שניתן לקנות שם. לבן שלי חשוב שיהיה לו כרטיס מסך חזק (GeForce RTX 3070 או משהו באזור). התקציב הוא כ-5000 ש"ח (הכסף שחסך- אני מוכן להוסיף עוד 1000 ש"ח אם ייתן שדרוג משמעותי). …

13. http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=19766

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. שאלה לקהל המבין: מחפש לקנות לוח אם Z590 (מכוון למעבד דור 11) יש לי התלבטות מאוד קשה בתנאים הבאים שאני מציב ללוח אם(בבקשה לתקן אותי אם אני טועה בידע הטכני שלי לדברים): כמה שיותר יציאות USB (עדיפות ל10GBPS)(מחפש סה"כ 8+ יציאות מינימום 6) שתהיה יציאת THUNDERBOLT4 40GBPS (למקרה וצריך העברת מידע מהירה) - לפחות אחת, לא בטוח אם היציאות המובנות בלוח אם זה רק בשביל מסך וכאלה נורות RGB בשביל סינכרון למשחקים + זה יפה ואני אוהב את השיט הזה WIFI 6E מובנה (כדי שיהיה מוכן כבר למקסימום WIFI שקיים + 5.2BT) כרטיס מובנה LAN 2.5GB או 10GBPS בתכלס אני ממש מתלבט על לוח אם שיהיה לו לוק (זה אמנם רק ישב בבית אבל אני נהנה מעיצוב מגניב) צימצתי…

15. Started by muam,

1. מה התקציב המקסימאלי? 6500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לנסות לחסוך, אבל זה התקציב. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 שקלים, עד 6500. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג כבד. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? הכי גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולי…

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. בס"ד שלום לכולם, אז... אחרי הרבה הרבה הרבה עזרה שקיבלתי פה בפורום והרבה בירורים שעשיתי הגעתי למפרט סופי שתואם את התקציב שלי. וראשית כל אני רוצה להגיד תודה ענקית ל: Syszone - עזר לי מאוד בבניית המפרט. תודה ענקית! Animor - עזרת לי מאוד תודה רבה! idanmal - עזרת לי כל כך הרבה, אני ממש מעריך את כל העזרה, תודה רבה ועכשיו, לנושא... אני רוצה שתגידו לי איך המפרט. אני מזכיר הנה הטופס: 1. מה התקציב המקסימאלי? 4,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 - 300 שקל רק אם ממש הכרחי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר גיימינג כבד. ואני גם רוצה לחבר …

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  17. מעבד: AMD 64 3700 San Diego לוח אם- ASUS A8N-E זיכרון: Twinmos DDR 400 MHz CL 2.5 - 2 GB כרטיס מסך: LeadTek WinFast PX 7800GT 256MB 256BIT PCI-E,VIVO דיסק: Seagate SATA II 160 GB ספק: ENERMAX NoiseTaker 485W 1. האם יש צורך במעבד עם ליבה כפולה לדעתכם, באופן כללי לא רק קשור למשחקים. 2. איזה מארז מומלץ? 3. איזה כרטיס של ATI נמצא בליגה של 7800-6800 ומומלץ? 4. אפשר לחסוך קצת בזיכרון או במעבד?

• 15 תגובות
    • 932 צפיות
  18. אני רוצה לקנות מחשב שישמש בעיקר לעריכה גרפית(פוטושופ, פריהנד ותוכנות בסיגנון), וגם קצת למשחקים. אני רוצה באיזור המחיר של 4.5-5K, בלי שום ציוד היקפי. והאם כדאי לקנות עם כרטיס מסך מובנה או משהוא בסגנון עד שיהיה כרטיסי מסך זולים ל-DX10? תודה רבה!!!

• 4 תגובות
    • 530 צפיות
  19. היי חבר'ה בתור סטודנט למשפטים שגר מחוץ לבית (שכירות), חיפשתי בעזרתכם (למי שזוכר או לא) לפטופ שבעיקר יחזיק הרבה זמן ויהיה נייד, ובסוף הלכתי על אסוס EEE 1005HA, בעיקר בגלל הזמן סוללה שלו. בשורה התחתונה-המחשב הזה מחזיק לי בכיף לפעמים ליומיים ולעיתים שלושה ימי לימודים בלי שאצטרך להטעין אותו (בדירה אני מחובר לחשמל בלי סוללה), ואני באמת מרוצה מהביצועים שלו. החסרון שלו הוא בכך שהוא חלש, אחרי כמה שעות כבר חם ואיטי, כשאני מפעיל כמה דברים יחד הוא לא סוחב משהו, ובכל זאת מסך של 10 אינץ', למרות שהתרגלתי אליו, הוא קצת קטן, למרות שבשורה התחתונה אני מרוצה וממליץ עליו לכל מי שבא לו נטבוק. אתמול במקרה ראיתי מחשב חדש של אסוס שעתיד לצאת, וממש נדלקתי עליו: http://www.amazon.com/UL30Vt-A1-…

• 36 תגובות
    • 7.9k צפיות
  20. Started by ronmiz,

שלום לכולם, קראתי את השרשורים הקודמים בנושא ורוב ההמלצות מתמקדות ב- VOSTRO V131 של דל, שגם תואם את התקציב בגרסת ה- i3 - אבל אני רואה שחלק מדווחים שהדגם לא זמין כרגע בארץ. (אגב, מה ההבדל לעומת VOSTRO 3350/3450, שמאוד דומים במפרט ובמחיר?) האם אתם ממליצים לחכות לחידוש המלאי? בכל אופן, אודה להמלצתכם בנוגע לדגמים נוספים ששווים המלצה * מטרות המחשב? לימודים/שימוש משרדי. * גודל המסך? 13-14 * משקל רצוי? עד 2 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 4-5 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI * בלוטות? לא * גודל מינימלי של כונן קשיח? המינימום ההכרחי, בערך 160GB (יש ברשותי כונן קשיח חיצוני) * כונן CD/DVD? צורב? כן * כונן…

• 0 תגובות
    • 640 צפיות
  21. Started by almor12,

1. מה התקציב המקסימאלי? 6500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב? גיימינג וOC ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -כרגע BF4,WATCH DOGS FC3 ובעתיד COD -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 2 מסכים של 24" ברזולוציה של 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? יש לי מעבד I7 4770K ולוח אם של ASUS Z87 ROG IMPACT 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6-7 המחשב נמצא בחדר עבודה פתוח, לא מעוניין לשמוע טרקטור 6. האם מתוכנן…

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  22. http://www.ynet-shops.co.il/Sales/SaleDetails.aspx?AuId=7743625&came=758&utm_medium=knyotvenofesh&utm_source=knyotvenofesh&utm_content=gigabyte מחשב למשחקים שווה?

• 6 תגובות
    • 733 צפיות
  23. אני בנאדם דחיין בטירוף. המחשב הנוכחי עוד רגע מתפרק ואני צריכה מחשב חדש. יש לי פה הצעות מאייבורי וKSP מאוקטובר 2021. נראה לכם סביר? משהו שכדאי לקחת\להימנע ממנו? תודה רבה!

24. זה המפרט (לא הכנסתי את הכרטיס מסך): קצת מידע: - המחשב הוא למשחקים כבדים - לא מתוכנן OC - לא חשוב לי היופי של המארז אלא הביצועים. - רעש לא מפריע לי - תקציב: 5.3K - אין צורך בעכבר, מקלדת, רמקולים ומסך. מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 Stepping G0 ¤1516 http://skypc.co.il/product.asp?pid=Q660-5600 לוח אם GIGABYTE GA-P31-DS3L ¤451 http://skypc.co.il/product.asp?pid=39274 כונן קשיח Westren Digital WD3200AAKS 320GB ¤440 http://skypc.co.il/product.asp?pid=3200AAKS זיכרון Kingston 1024MB X2 667MHz DDR2 CL5 ¤126 http://skypc.co.il/product.asp?pid=KVR667D2N51G צורב LG GSA-H62N X18 DVD ¤170 http://skypc.co.il/product.asp?pid=GSA-H62N מארז ללא ספק GIGABYTE Poseidon ¤387 http://skyp…

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. Started by DJ_VAKNIN,

רציתי לשאול כמה זמן סוללה צריך להיות בעקרון במחשב נייד אחרי טעינה מלאה?? (מינימום/מקסימום) בנוסף :כאשר עובדים עם המחשב כאשר הוא מחובר לחשמל האם זה משפיע על הסוללה ? כי היא נטענת ונפרקת שוב ושוב... תודה לעוזרים!

• 3 תגובות
    • 625 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.