עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. היי, יש לי כיום מחשב נייד בן 6 שנים, dell inspirion מעבד i7 דור רביעי וכונן קשיח 4500 RPM ב4 שנים האחרונות היה לי את המחשב של העבודה אז לא ממש התייחסתי למחשב שלי, בגלל הקורונה קרה ואני מחפש עבודה ואני מנסה לעבוד על המחשב הישן.... זה לא זה. אני כבר בן 33, שואל את עצמי האם אני צריך מחשב נייד או נייח ואני לא בטוח שהיתרונות של המחיר והאפשרות לשדרג בקלות זה מספיק סיבה למחשב נייח. אני לא מהאנשים שמורידים סרטים למחשב ואז מחברים לטלווזיה, אז דוגרי אני פחות רוצה להוזיז את המחשב. אני רק יודע שאני רוצה להריץ מספר מכונות וירטואליות על המחשב. חשבתי על מעבד i7, עם לפחות 32 ג'יגה ראם, וכונן SSD של חצי טרה, אני משחק הירוס 3 במחשב ואני לא מתכוון בזמן…

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. כתבה מ Ynet http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3632367,00.html

• 0 תגובות
    • 666 צפיות
  3. Started by Optimus_Prime99,

שלום, כאשר קונים מחשב נייד וכתוב בהצעה גם מערכת הפעלה אז מקבלים את המערכת הפעלה מותקנת או שגם מקבלים אותו בדיסק מקורי? תודה מראש.

• 5 תגובות
    • 621 צפיות
  4. אהלן, אני מעוניין להרכיב מפרט למחשב חזק למשחקים ושימושים יומיים שאני אוכל בבוא העת לשדרג למשהו יותר חזק בעוד שנה, שנתיים ע"פ דרישה שלי.. שדרוגים אפשריים - הכנסת מעבד מהיר יותר, כרטיס מסך נוסף, מעבר מDDR2 לDD3 (כשהמחירים יותר שפויים). אבל קודם כל שאלה - האם זה בכלל שווה את זה? אני לא עוקב אחרי הרבה באנצ'מרקים, אז האם יש שיפור כ"כ גדול בין כרטיס מסך בודד לשתים במקביל? והאם DDR3 טוב יותר בDDR2? אני מניח שאבן הפינה למפרט צריך להיות לוח אם בעל כל הפיצ'רים הנ"ל והוא יכול להיות לא זול, אז אני מניח שתקציב התחלתי שלי הוא בין 4 ל5 אלף ש"ח. אודה על תשובות ענייניות .

• 6 תגובות
    • 802 צפיות
  5. Started by sahar_shalom,

איזה מעבד אתם ממליצים לי למחשב נייד..? המחשב לצורך אינטרנט וצפייה בסרטים

• 1 תגובה
    • 707 צפיות
  6. Started by GALAI30,

אני צריך המלצה למעבד i9 ולוח אם עם אפשרות ל SSD M.2 תקציב 2000 באמזון

7. Started by GALAI30,

אני צריך המלצה למעבד I7 ולוח אם תקציב 2000

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  8. לפני כמה חודשים תיכננתי לקנות מחשב, כבר קניתי כרטיס מסך(GF7600GT) וזכרונות(1G 667MHZ) מהאינטרנט. התייעצתי בכם ותודה רבה על העזרה! אבל הסתבכתי קצת והקנייה נדחתה. עכשיו יש לי את התקציב הנ"ל^ (2800-3000 ש"ח) לשאר החלקים של המחשב: מעבד לוח אם מארז+ספק דיסק קשיח (אני לא צריך ציוד היקפי וכוננים) אני רוצה לקנות את המחשב בימים הקרובים, תודה רבה לעוזרים!

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by tom28,

שלום אני מעוניין בקניית מחשב לשימוש ביתי לצורך אינטרנט ,משחקים קלים , וצפייה בסרטים באיכות full hd . התקציב הוא 2000 שקל . אני מתלבט בין המעבדים של אינטל e7500 לבין core i3 530 .. אני יודע שכל בחירת מעבד תגרום לשינוי שאר רכיבי המערכת ( בעיקר לוח אם ). אודה לכם אם תוכלו לעזור לי מה להחליט...

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  10. Started by zaki verner,

היי שלום, ראיתי איזה מחשב שנראה לי טוב עד היום חיפשתי i3/i5 ואילו במחשב זה מצד א' המחיר הוא כמעט 2700 ומצד שני על המעבד כתוב AMD Ryzen™ 5 3450U מישהו יודע להסביר לי מה זה אומר... והאם זה עדיף על i3/i5

• 1 תגובה
    • 819 צפיות
  11. רציתי מעבד +לוח+כרטיס מסך+זיכרון ב2500 שקל אפשר הצעות?

• 7 תגובות
    • 700 צפיות
  12. אני עושה שידרוג ואילו החלקים שאני צריך: Price Units Total Core 2 Duo E8400, 1333Mhz, s775, 6MB Tray 750 1 750 GIGABYTE Price Units Total P31-ES3G s775 1333Mhz, Intel P31, DDRII 1066, PCI-E, HDAudio 310 1 310 DDR II 800Mhz Price Units Total 2x2GB Patriot Signature 280 1 280 Arctic Cooling Price Units Total Freezer 7 Pro (LGA775) 125 1 125 Price Units Total Three Hundred Mid Tower Gamer Black Case (No PSU) 305 1 305 Total price 1770 ¤ מה דעתכם ? יש אופציה יותר טובה של לוח אם אצל יצרן אחר ? אני איבדתי את האמון ב GIGABYTE ? ומה דעתכם על המארז אולי עדיף את ה coolermaster c590 ? תודה מראש.

• 5 תגובות
    • 615 צפיות
  13. Started by cipher,

שלום חברים , מישהו יכול להמליץ על שילוב מעבד + לוח + זכרון בסביבות 1500 ש"ח ? דרוש מעבד שתומך בוירטואליזציה שימושים עיקריים : אינטרנט סרטים ואופיס (כמובן על win 7 ) . רב תודות !

• 3 תגובות
    • 558 צפיות
  14. Started by Nikor,

זקוק לעזרה, מעדכן את הרכיבים שבכותרת. רוצה להתקדם למעבדים החדשים של אינטל, אשמח לרעיונות עבור חלוקת התקציב. כעקרון מעדיף לוחות של Asus וזיכרונות של gskil או corsair. אין שימוש עיקרי אחד מוגדר, זקוק למחשב חזק all rounder. תודה מראש

• 14 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. Started by Skunkmaster,

שלום, אני מעוניין לקנות מעבד ולוח אם אני קצת לא בעניינים, חשבתי ללכת על : Intel Pentium D 3.4GHz 2X2M Cache 945 Dual Core 800MHz 775 Box CPU ולוח אם של אסוס, עם צ'יפסט 965 או 975, אבל אין לי מושג אם יש איזהן בעיות מיוחדות עם אחד מהם כמו תמיד שיש, אני הולך לחבר אותם עם זכרונות ddr 400hz ישנים שהם דיי מהירים cas2 יש לי כרטיס מסך לא מי יודע כמה agp וזהו פחות או יותר. אני צריך הממלצה ללוח ספציפי ועל צ'יפסט באופן כללי ומעבד במקרה שזה לא הכי משתלם כרגע. יום טוב

• 6 תגובות
    • 647 צפיות
  16. Started by wrecker,

אני חושב שהגיע הזמן להשתדרג בשלושת הדברים האלה .. מעבד + לוח אם + זכרונות + קירור למעבד (עם אופציה לOC) שימושים הכבדים = משחקי מחשב, פוטושופ ועיבוד וידאו \ המרות תקציב בין 2000 ל2500 אבל מעדיף יותר בכיוון ה2000 + יש לי סטיגמה רעה על KSP אייבורי וכו', אבל בנתיים מבחינת עלות ומוצר הם די קנו אותי מעבד אינטל Intel Core i5 3570K 3.4Ghz s1155 6MB, GPU Core, Tray 1150שח זיכרון למחשב Corsair 2x4GB DDR3 1866Mhz Vengeance Dual Channel CL9-10-9-27 395שח לוח אם Gigabyte Z68XP-UD3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel Z68, DDR3 2133, 2xPCI-E, HDMI 650שח סה"כ 2195 שח ותוספת של קירור למעבד אני כבר סומך עליכם שתמליצו לי משהו

• 1 תגובה
    • 625 צפיות
  17. שלום רב, אני מעוניין לקנות מחשב לעבודה משרדית, מחיר כולל: בסביבות ה-3000 ש"ח (ללא מסך בינתיים). לגבי מעבד, נראה לי ש-e6300 יכול להתאים, אני צריך רק למצוא לו לוח אם מתאים. הדרישות שלי ללוח אם הן:FSB כנדרש למעבד, 4 חריצי זיכרון (הרחבה עתידית) במהירות 677mhz, כרטיס מסך, רשת, קול on-board, חיבור ieee 1394 (לא חובה, אבל מומלץ). האם מישהו מכיר לוח שעומד בדרישות האלו? שאר הרכיבים יהיו סטנדרטיים, לפי ההמלצות במפרטים, כך שלוח אם ומעבד צריכים לעלות כ-1500 ש"ח כדי לעמוד בתקציב. האם לדעתכם יש מעבד שיהיה משתלם יותר value/price? תודה, PSben

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by izir,

שלום אני לפני רכישת מחשב גיימיניג אני הולך על מעבד 10600KF כי הוא עולה על פחות מ 1000 שקל ואני לא צריך את החלק הגראפי כי גם ככה אני קונה כרטיס מסך בעתיד ארצה לעשות אוברקלוק למעבד אז השאלה שלי איזה לוח אם לקנות שהיה הכי זול שאפשר שהיה מיועד לאוברקלוק וגיימינג (אשלב איתו כ.מ 3070 או המקביל של amd שהיו זמינים)

• 0 תגובות
    • 470 צפיות
  19. Started by izhark,

מה עדיף 3800 (ועם איזה לוח אם) או C2D E2140 (ושוב איזה לוח)? אפשר לוח בלי כרטיס מסך מובנה ללא OC, לשימוש כללי (עבודה משרדית, סרטים משחקים קלים) אפשר להוסיף קצת לצחיר עם צריך - בערך עד 900 איזה מהם יהיה יותר חזק ? ממה שראיטי ההבדל במחיר קטן (בערך 100 שח) אז חשוב הביצועים

• 2 תגובות
    • 560 צפיות
  20. Started by benyben,

מעבד ה Intel Core I7 720QM הוא בעל 4 ליבות, ורץ במהירות 1.6 GHZ. לעומתו, מעבד ה Intel Core 2 due T6600 הוא בעל שתי ליבות, ורץ במהירות 2.20 GHz. כאשר כל שאר הדברים דומים, אילו מבין אלה חזק/מהיר יותר (מיהו המעבד הטוב יותר)? אשמח לשמוע דעתכם תודה

• 15 תגובות
    • 2.1k צפיות
  21. Started by tomer1818,

שלום לכולם אני מעוניין לרכוש מחשב נייד חדש ורציתי לדעת בכדי שאני אוכל להתקין עליו WIN 7 64 BIT למה צריך לשים לב במפרט שלו ?

• 19 תגובות
    • 3k צפיות
  22. בונה HTPC להורים שלי, המחשב יהיה רק לסרטים. 80% MKV שקיימים היום ברשת באיכות 720P וה20% יהיה על MKV 1080P מה דעתכם יעבוד טוב? ואיזה מהכרטיסים עדיף? תודה מראש

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by iveco,

שמתי לעצמי תקציב של 600-650 שקל לוח ומעבד ואני לא רוצה לחרוג מ 650 שקל , על הנייר ההבדל בין המעבד שלי למעבד שאני רוצה לרכוש גדול בפועל אני אני ארגיש הבדל בביצועים ? ההבדל בין 2 המעבדים גדול כמו בתמונה ?

24. Started by ma48,

לצורך יישומי אופיס / אינטרנט / תכנות - (ללא משחקים) במה מתבטאים ההבדלים בין מעבדים אלה?

25. Started by tombar388,

אני לא כ''כ מבין במעבדים ואני רוצה מעבד I5 למחשב הבא שלי ,המפרט הוא מהאתר https://hwzone.co.il/specslist/spec/view/id/13 ראיתי את המפרט אך ברגע שהתחלתי להרכיב באתר של חנות מחשבים וראיתי כל מיני דגמים עם כל מיני דברים כמו : Intel i5-4690 3.5Ghz Tray אך לא הבנתי למה יש כאלה עם 4690 ויש כאלה של שכתוב K לאחר המס' בעל הארבע ספרות,האם זה אומר שהדגם ישן?,הרי ראיתי שהמפרט הוא מ2015,או שזה אומר אם המעבד מתאים פיזית ללוח אם?,מישהו יכול להמליץ לי על מעבד שיתאים ללוח אם שבמפרט או שימליץ לי לשנות חלקים אחרים(השימוש הולך להיות גיימינג די כבד),תודה

דיונים חדשים בפורומים