ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,377 דיונים בפורום זה
-
אז ככה, אני כנראה הולך על המפרט הבא: AMD Athlon64 3000+ Albarton K8NF4X nVidia nForce 4-4x socket939 Twinmos 512mb 400mhz x2 160GB Sata-II Samsung NEC 3540A DVD-RW השאלה היא כזאת, איזה כרטיס מסך עדיף? x800GT 256mb או 6600GT 256MB (וגם איפה אני מוצא את הכרטיס הזה? באתרים שהסתכלתי מצאתי רק 128MB)? ועוד שאלה, איזה קירור אתם ממליצים לשים למעבד במפרט הזה? אני בעיקרון מתלבט בין ה ZALMAN CNPS9500 לבין הARCTIC COOLING Freezer 64 Pro. הראשון בעיקרון אמור להיות טוב יותר, אבל הוא גם עולה כמעט פי2 יותר, אז האם עדיף להתפשר על הזול יותר? אנלא מתכנן לעשות OC או מודים למינהם, אז זה אמור להספיק לא? ואם לא אחד מהם, אני פתוח לעוד הצעות. תודה מראש.
-
- 7 תגובות
- 687 צפיות
-
-
אני אשמח אם מישהו יענה על התשובות בהקדם... הריידמקס בלק מידי טאואר שעולה 370 ש"ח בלוג'יק - הוא כולל ספק ג'נרי זבל?? מה דעתכם על ריידמקס מידי טאואר? יפה?איכותי?? יש לכם הצעות למארזים יותר יפים?? הטרנספומר שעולה 490 כולל ספק כוח??? מה זה ספק ג'נרי??הוא איכותי או זבל?? איך אני יודע אם הספק שמגיע ביחד עם המארז הוא איכותי?? מה זה משנה אם הספק איכותי או לא?? אם הספק הוא איכותי או לא איכותי-זה מה שקובע אם המחשב יהיה שקט?? בד"כ הספקים שכלולים במארז הם ספקים איכותיים ?? זה לא קצת הרבה כסף אם אני קונה טרנספורמר ב490 ש"ח ועוד ספק כוח של HEC שעולה 330==== 840 ש"ח למישהו יש אולי ניסיון עם הסמוראי או שהוא ראה אותו במציאות??? הוא יפה גם בלי אורות?? דרך אגב- איך אני מפעיל את האורות במארז…
-
- 0 תגובות
- 834 צפיות
-
-
שלום רב לכל חברי הפורום! קיבלתי הצעה דיי מעניינת לרכוש מחשב נייד מדגם Samsung 300v5a s07il חדש, ללא אחריות במחיר של 2500 ש"ח. המפרט נמצא כאן: http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=18792 מספר שאלות: 1. למה אני לא מצליח למצוא את המחשב הנ"ל באתרים מחו"ל? זה מוזר לי מאד ואני מפחד שזה פרסום שגוי. 2. המחשב שווה את המחיר? 3. המחשב מסוגל לספק לי את מה שאני רוצה ממנו? צפייה בסרטי 1080P ללא בעיה וצפייה בסרטי 3D? אם תוכלו לענות על השאלות שכתבתי, ואולי להוסיף דברים שלא חשבתי עליהם, אודה לכם מאד! אשמח לתשובה בהקדם, לפני שחלון ההזדמנות נסגר! just4u32.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום. קניתי את המחשב הנייד הנ"ל http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=2224&CatCode=315 ישנם לי מספר שאלות: המחשב הגיע כאשר יש בתוכו תוכנת ויסטה ותוכנות רבות. מעולם לא השתמשתי בויסטה ולא בנייד ואני לא מבין כמה דברים: 1.המחשב הגיע ללא דרייברים (דיסקים) כלשהם-מה קורה אם מפרמטים את המחשב? 2.המחשב הגיע עם ויסטה ורציתי לדעת איך אני יכול לפרמט את המחשב? 3.בנוסף יש מלא תוכנות שהם תוכנות נסיון שמעצבנות -האם אני יכול לעשות פרמוט ושהם לא יהיו לאחריו? (אין לי כח להוריד אחת אחת-וגם אני לא יודע מהם) 4.ישנה תוכנת אנטיוירוס מקאפי כלולה-האם היא לתמיד? ואם היא לא לתמיד איך אני יידע עד מתי היא? 5.האם רוב התוכנות שעולות ב-XP יעלו בויסטה? 6.המחשב הגיע עם כונן C ן-D שווים בגודלם-האם…
-
- 2 תגובות
- 619 צפיות
-
-
1) אם אני לא משתמש בדקות הקרובות (אפילו עד חצי שעה) מה כדאי לעשות עם המחשב? האם להוריד את המסך או לעבור למצב שינה? אין לי מושג מה זה מצב שינה או מה ההבדל בין שינה/מצב שינה/צא/נעל. אודה אם תעזרו לי להבין את המושגים. 2) אני יכול לדעת אם מישהו גולש ברשת שלי? יש פירוט של שמות המחשבים שההתחברו? 3) מ"ה (WIN7) הגיעה עם תוכנת מק'אפי. אני לא נוהג להשתמש בתוכנות אבטחה כי אני יודע לאן אני גולש. במיוחד במחשב נייד שאמור לגלוש באתרים ספציפיים בלבד. האם כדאי לנטרל את התוכנה? איך עושים את זה? 4) לא מצאתי את פקודת הפעל (RUN). איפה זה נמצא? אני רוצה להגיע לרשימת התוכנות ולראות מה הותקן עם קבלת המחשב כדי שאבדוק מדי פעם אם יש תוכנות לא נחוצות. 5) האם צריך להסיר את הניילון שמודבק למסך או …
-
- 13 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
לוח אם - Intel Iselton 946 מעבד - Core 2 Duo E4400 ליבה כפולה זיכרון - 1024MB ddr2 667mhz דיסק קשיח - Samsung Sata-2 250GB 8MB צורב - Samsung DVD-RW x18 כרטיס מסך - Geforce 7300GS 512MB סה"כ - 2590¤ מס שאלות.. 1. איך המפרט ביחס למחיר? 2. אילו צרכים המפרט הנ"ל ישרת מצויין ואילו פחות? 3. אמור להקנות מהחנות www.Atlantic.co.il , התנסתם/שמעתם עלייה? במידה וכן ספרו לי. 4. ניתן להביא מחשב טוב יותר, באותו מחיר מחנות אחרת אמינה? 5. איך משחקים כמו sims 2, roller coaster 3, counter strike 1.6 יעבדו על המחשב הזה? תודה מראש, אבירן.
-
- 1 תגובה
- 526 צפיות
-
-
. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? מזומן ככל הנראה... 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) משחקים,עד ההכי כבדים שיש[אני כבר לא רוצה להגיד תשם של המשחק הזה יותר] , משרדיות , הורדות קצת. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. לא אין צורך. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי צורב DVD 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה…
-
- 10 תגובות
- 778 צפיות
-
-
שלום, יש ברשותי vostro 1310 שהחליט לשבוק חיים היום, כשנה וחצי אחרי הרכישה. קניתי אותו מ-notebookclub. אני צריך את הטלפון של התמיכה של דל כדי לממש את האחריות שלי ולראות מה אני עושה עם זה. תודה לעוזרים, גיל.
-
- 1 תגובה
- 4.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, לפני חודש הנייד שלי (Dell Inspiron 3421) נפל לרצפה, על הפינה שבין המסך למחשב עצמו... כתוצאה מכך המסך הפסיק לעבוד, אך המחשב עצמו עבד (חובר למסך חיצוני ונבדק)... שלחתי אותו למעבדת Dell, והם טענו שה-connectors שמחברים בין המסך ללוח אם תקולים, ושצריך להחליף אותם... בלי להיכנס יותר מידי לפרטים, המחשב ישב במעבדה שלהם במשך שבועיים מבלי שהם עשו יותר מידי ובגלל הצעות מחיר מבולבלות עבור התיקון, החלטנו להוציא את המחשב ולהכניס אותו למעבדה (פרטית) אחרת... במעבדה השניה טענו כי המחשב כלל לא עובד (המחשב עצמו, לא רק המסך), וכי נוצר קצר בלוח אם, והבעיה כלל לא קשורה ל-connectors. אתמול קיבלתי את המחשב חזרה, וכשהפעלתי אותו שמתי לב שהמאוורר רועש מאוד ומוציא אויר בעוצמה גבוה בהר…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
משום מה שחכתי איך מפרמטים את הניידים של IBM עשיתי את זה בעבר אני זוכר שעושים ריסט משהו ולוחצים על אחד הFים שם אבל לא זוכר כל מה או שלוחצים על Access IBM?
-
- 4 תגובות
- 886 צפיות
-
-
היי, יש לי כיום מחשב נייד בן 6 שנים, dell inspirion מעבד i7 דור רביעי וכונן קשיח 4500 RPM ב4 שנים האחרונות היה לי את המחשב של העבודה אז לא ממש התייחסתי למחשב שלי, בגלל הקורונה קרה ואני מחפש עבודה ואני מנסה לעבוד על המחשב הישן.... זה לא זה. אני כבר בן 33, שואל את עצמי האם אני צריך מחשב נייד או נייח ואני לא בטוח שהיתרונות של המחיר והאפשרות לשדרג בקלות זה מספיק סיבה למחשב נייח. אני לא מהאנשים שמורידים סרטים למחשב ואז מחברים לטלווזיה, אז דוגרי אני פחות רוצה להוזיז את המחשב. אני רק יודע שאני רוצה להריץ מספר מכונות וירטואליות על המחשב. חשבתי על מעבד i7, עם לפחות 32 ג'יגה ראם, וכונן SSD של חצי טרה, אני משחק הירוס 3 במחשב ואני לא מתכוון בזמן…
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
כתבה מ Ynet http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3632367,00.html
-
- 0 תגובות
- 643 צפיות
-
-
שלום, כאשר קונים מחשב נייד וכתוב בהצעה גם מערכת הפעלה אז מקבלים את המערכת הפעלה מותקנת או שגם מקבלים אותו בדיסק מקורי? תודה מראש.
-
- 5 תגובות
- 601 צפיות
-
-
אהלן, אני מעוניין להרכיב מפרט למחשב חזק למשחקים ושימושים יומיים שאני אוכל בבוא העת לשדרג למשהו יותר חזק בעוד שנה, שנתיים ע"פ דרישה שלי.. שדרוגים אפשריים - הכנסת מעבד מהיר יותר, כרטיס מסך נוסף, מעבר מDDR2 לDD3 (כשהמחירים יותר שפויים). אבל קודם כל שאלה - האם זה בכלל שווה את זה? אני לא עוקב אחרי הרבה באנצ'מרקים, אז האם יש שיפור כ"כ גדול בין כרטיס מסך בודד לשתים במקביל? והאם DDR3 טוב יותר בDDR2? אני מניח שאבן הפינה למפרט צריך להיות לוח אם בעל כל הפיצ'רים הנ"ל והוא יכול להיות לא זול, אז אני מניח שתקציב התחלתי שלי הוא בין 4 ל5 אלף ש"ח. אודה על תשובות ענייניות .
-
- 6 תגובות
- 764 צפיות
-
-
-
אני צריך המלצה למעבד i9 ולוח אם עם אפשרות ל SSD M.2 תקציב 2000 באמזון
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
-
לפני כמה חודשים תיכננתי לקנות מחשב, כבר קניתי כרטיס מסך(GF7600GT) וזכרונות(1G 667MHZ) מהאינטרנט. התייעצתי בכם ותודה רבה על העזרה! אבל הסתבכתי קצת והקנייה נדחתה. עכשיו יש לי את התקציב הנ"ל^ (2800-3000 ש"ח) לשאר החלקים של המחשב: מעבד לוח אם מארז+ספק דיסק קשיח (אני לא צריך ציוד היקפי וכוננים) אני רוצה לקנות את המחשב בימים הקרובים, תודה רבה לעוזרים!
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אני מעוניין בקניית מחשב לשימוש ביתי לצורך אינטרנט ,משחקים קלים , וצפייה בסרטים באיכות full hd . התקציב הוא 2000 שקל . אני מתלבט בין המעבדים של אינטל e7500 לבין core i3 530 .. אני יודע שכל בחירת מעבד תגרום לשינוי שאר רכיבי המערכת ( בעיקר לוח אם ). אודה לכם אם תוכלו לעזור לי מה להחליט...
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
היי שלום, ראיתי איזה מחשב שנראה לי טוב עד היום חיפשתי i3/i5 ואילו במחשב זה מצד א' המחיר הוא כמעט 2700 ומצד שני על המעבד כתוב AMD Ryzen™ 5 3450U מישהו יודע להסביר לי מה זה אומר... והאם זה עדיף על i3/i5
-
- 1 תגובה
- 789 צפיות
-
-
רציתי מעבד +לוח+כרטיס מסך+זיכרון ב2500 שקל אפשר הצעות?
-
- 7 תגובות
- 676 צפיות
-
-
אני עושה שידרוג ואילו החלקים שאני צריך: Price Units Total Core 2 Duo E8400, 1333Mhz, s775, 6MB Tray 750 1 750 GIGABYTE Price Units Total P31-ES3G s775 1333Mhz, Intel P31, DDRII 1066, PCI-E, HDAudio 310 1 310 DDR II 800Mhz Price Units Total 2x2GB Patriot Signature 280 1 280 Arctic Cooling Price Units Total Freezer 7 Pro (LGA775) 125 1 125 Price Units Total Three Hundred Mid Tower Gamer Black Case (No PSU) 305 1 305 Total price 1770 ¤ מה דעתכם ? יש אופציה יותר טובה של לוח אם אצל יצרן אחר ? אני איבדתי את האמון ב GIGABYTE ? ומה דעתכם על המארז אולי עדיף את ה coolermaster c590 ? תודה מראש.
-
- 5 תגובות
- 592 צפיות
-
-
שלום חברים , מישהו יכול להמליץ על שילוב מעבד + לוח + זכרון בסביבות 1500 ש"ח ? דרוש מעבד שתומך בוירטואליזציה שימושים עיקריים : אינטרנט סרטים ואופיס (כמובן על win 7 ) . רב תודות !
-
- 3 תגובות
- 538 צפיות
-
-
זקוק לעזרה, מעדכן את הרכיבים שבכותרת. רוצה להתקדם למעבדים החדשים של אינטל, אשמח לרעיונות עבור חלוקת התקציב. כעקרון מעדיף לוחות של Asus וזיכרונות של gskil או corsair. אין שימוש עיקרי אחד מוגדר, זקוק למחשב חזק all rounder. תודה מראש
-
- 14 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מעבד ולוח אם אני קצת לא בעניינים, חשבתי ללכת על : Intel Pentium D 3.4GHz 2X2M Cache 945 Dual Core 800MHz 775 Box CPU ולוח אם של אסוס, עם צ'יפסט 965 או 975, אבל אין לי מושג אם יש איזהן בעיות מיוחדות עם אחד מהם כמו תמיד שיש, אני הולך לחבר אותם עם זכרונות ddr 400hz ישנים שהם דיי מהירים cas2 יש לי כרטיס מסך לא מי יודע כמה agp וזהו פחות או יותר. אני צריך הממלצה ללוח ספציפי ועל צ'יפסט באופן כללי ומעבד במקרה שזה לא הכי משתלם כרגע. יום טוב
-
- 6 תגובות
- 627 צפיות
-