עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by shiya,

בס"ד אני בתהליך של חיפוש מחשב נייד חדש, ועלו לי כמה שאלות שאלות שאני מקווה שתוכלו לענות לי עליהם: 1. האם המעבדים החסכוניים (סדרת הU) יכולים לרוץ באופן רציף גם על מהירות גבוהה יותר (הבנתי שיש שם איזו אפשרות שנקראת BOOST)? ואם כן, במה המעבדים הרגילים יותר טובים? 2. הגיעה אלי הצעה לקנות מחשב עסקי מהסדרות הכי טובות של החברות (elitebook, probook, Latitude) במחירים זולים מאוד (זה אמין!) אך מדגמים ישנים קצת. למשל עם מעבד 2XXXM או בלי USB 3.0. זה שווה את העובדה שהמחשב נחשב עסקי ומגיע ישר עם 3 שנים אחריות? בתקווה לתשובה מהירה, ותודה מראש

• 2 תגובות
    • 780 צפיות
  2. Started by Rubi23,

שלום, אני מתכוון בימים הקרובים לקנות לפטופ של דל מסדרת וסטרו כיוון שזה הנייד הראשון שלי יש לי מס' שאלות לגבי אופן הזמנה מהאינטרנט. הסבירו לי באתרים מסוג נוט בוק שבמידה ואני מזמין מערכת הפעלה עם המחשב אני לא מקבל דיסקים של דרייברים או של מערכת הפעלה לעומת זאת אם אני קונה בחנות בעיר מגוריי אז אני מקבל את כל הדיסקים הנ"ל בתוספת אימג' (קנייה שכזאת תעלה בכמה מאות שקלים יותר). שאלתי האם כדאי להזמין באינטרנט ואם כן, כאשר אני רוצה לפרמט את המחשב כיצד אני עושה זאת ללא הדיסקים הללו? תודה מראש!

• 3 תגובות
    • 499 צפיות
  3. Started by Palarya,

שלום, לאחרונה הדל סטודיו שלי (פנטיום דואל קור אם אני זוכר נכון P8800) שבק חיים, לטענת המעבדה, נשרף הלוח אם, ולטענתי התיקון יקר ולא בא בחשבון. עבור הבדיקה הם רוצים 100ש"ח 1. יש לי אפשרות להשאיר את המחשב בידיהם, או לקבל אותו תמורת תשלום הבדיקה.. אך יש מה לעשות עם הגרוטאה? כרגע אני נוטה לוותר עליו.. אני בספק שמישהו ירצה לקנות מחשב ישן ולא מתפקד.. - אני מתכנת שעובד עם התוכנות הרגילות.. ונאלץ לקמפל קבצים כבדים במיוחד.. בעבודה אני עובד על נייד HP ELITE בעל מעבד I7, חיית ביצועים אני מעוניין לרכוש מחשב לבית שישרת אותי גם לעבודה, 2. ולכן כרגע מתלבט בין I5 ו-I7, כמה משמעותיים הם ההבדלים למטרותיי? אם מדובר בדיליי קל בזמני ההמתנה.. אין לכך חשיבות בעיניי. - ולבסוף, שימוש נוסף אחרון שי…

• 1 תגובה
    • 766 צפיות
  4. Started by EyEOnE,

אהלן, פתחתי כבר דיון שאני מחפש מחשב משום מה לא עזרו לי למצוא את הדגם שיתאים לי. יש לי מס' שאלות שמעניינות אותי בנושא: 1. ידוע אילו דגמים יגיעו לארץ עם Win 7 מובנה? 2. ניתן למצוא דגמים חדשים עם Win XP מובנה? 3. יש אפשרות לקנות נייד ולהתקין בו Win XP ככה שכל האפליקציות יתמכו. 4. איזה חנות הכי מומלצת בב"ש לקניית נייד? דיון קודם שפתחתי בנושא של מציאת נייד: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=435689.0 תודה לעוזרים.

• 0 תגובות
    • 554 צפיות
  5. Started by Nirdr27,

*התקנתי דרייבר של הכרטיס מסך, הדגם שלי הוא (u400 pro -12p) עכשיו, אני רואה בכרטיס מסך Mobile intel 965express chipset family... כשבעצם בדגם שלי אמור להיות GMA X3100. ה-965 זה אולי שם שקול או משהו? או שקיבלתי משהו מסריח במחשב? =\ *אני רוצה לחבר את המחשב דרך הכבל של המודם שאני משתמש בנייח. הורדתי כיביכול את כל הדרייברים מאתר טושיבה, אך עדיין, אין שום זיהוי כאשר אני מחבר למחשב. ובעיה נוספת שאני לא יודע למה היא קשורה, אני נכנס לאתר ADOBE להתקנת FLASH PLAYER, ועם הכניסה לעמוד ה-FP אני מקבל הודעה מאוד מעודדות: "המערכת שלך לא נתמכת בפלאש פלייר" *שאלה נוספת שנזכרתי בה עכשיו, עברית. התקנתי מקלדת עברית בוויסטה, אך יש תמיכה מאוד דלה בפונטים העבריים, ב-FF לדוגמא אני מקבל מין פונט מוז…

• 6 תגובות
    • 997 צפיות
  6. Started by hassid_hassid,

שלום. שמתי לב לאחרונה כי כמעט כל המחשבים החדשים נמכרים עם סוללות של 4 תאים, ולא 6 תאים כמו שהיה עד עכשיו. באחד המחשבים החדשים שראיתי (אקראית) היה כתוב שההספק שלה הוא בסביבות ה-2700mah, הסתכלתי בבית במחשב ישן, ושם יש סוללת 6 תאים עם 4600mah. אז אחרי חיפוש מעמיק, מצאנו מחשב עם סוללת 6 תאים, אבל כשדיברנו עם המוכר, הוא אמר שאין לו אותה במלאי, ושבימינו, מצליחים להוציא יותר מ-4 תאים, ואין טעם לחפש 6 תאים. אז אמנם לפי המפרט ה"יבש" של הסוללה, אני מתקשה להאמין שאיכשהו 2700mah>4600mah, אבל האם באמת המחשב צורך עד כדי כך פחות, ואפשר ללכת בראש שקט על סוללת 4 תאים או שכדאי להמשיך לחפש מחשבים עם סוללת 6 תאים (בהנחה שאמצא...) [או שאולי סוללת ה-4 תאים שראיתי עם ההספק הזה היתה משהו חריג…

• 2 תגובות
    • 11k צפיות
  7. סה"כ אני בחרתי כבר כמה רכיבים אני צריך חוות דעת ולסגור פינות בנושאים שאני פחות מבין בהם 1. התקציב 5K, תמיד אפשר לחרוג אבל אני סטודנט וזה אומר מבחינתי עוד כמה חודשים על נקנקיות וחומוס אחלה, אז אם אפשר לא לחרוג (ואפילו לחסוך) יהיה מצויין 2. השימושים העיקריים הם משחקים (כבדים) ברזולוציה 1650*1080 (יחי DELL 2007WFP) בהגדרות גבוהות (בתקוה) ותוכנות שאני צריך ללמימודים כמו סולידוורקס ומטלאב (אני לא מריץ סימולצית מטורפות אבל שיהיה נוח) 3. אין צורך בציוד היקפי 4. לא צריך לכלול מארז 5. שקט לא שיקול 6. אני לא מכוון לעשות לו אוורקלוק (בזמנו כבר שרפתי את 8800GTS ןלוח אם בגלל E6300 ואני לא רוצה לחזור לתקופה האפלה הזאת) 7. לא צריך תוכנות או הרכבה 8. עדיף מKSP או באופן כללי משהו בצ…

• 0 תגובות
    • 748 צפיות
  8. שלום, אני שוקל לקנות כעת את ה MSI EX300 מאיבורי http://ivory.co.il/product.asp?productid=2928&CatCode=315 אבל אני קצת פוחד מהחברה ולא בטוח... מה דעתכם עליו? הבעיה שלי היא האם מסך כזה קטן מתאים למישהוא שכל היום צריך לקרוא ולעבוד מול שורות קוד קטנות ולראות ; + & וכו'... *סתם אם אתם שואלים את עצמכם מה אני משגע אתכם, החלטתי שאני לא רוצה תחליף שולחני כיוון שזה הולך לבוא איתי לכל מקום ואני רוצה מחשב קל וטוב שיוכל להריץ משחקים פשוטים ורגילים ולא איזה מכונת משחקים. תודה מראש

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by dupo,

שלום חברים, אני רגיל להשתמש במסך 15.6 אינץ , חשבתי לרכוש מחשב נייד עם מסך קטן יותר בגודל 14 אינץ, חשוב לי לדעת האם מסך 14 אינץ מיעד לקריאת טקסטים ועובדה מרובה בWORD,האם הוא יהיה נוח באותה ידה שסך ה-15.6 נוח, ואם לא האם נין לשנות רזולוציה והתאים אותו לעבודה מסוג ז ה תודה רבה לעונים!

• 1 תגובה
    • 900 צפיות
  10. Started by orior123,

ברצוני לקנות נייד עם מסך גדול (15.4 או 15.1 ). מה ההמלצה - עדיף לקנות 15.4W או להעדיף מסך רגיל 4:3 ? השימוש אינו דווקא למולטימדיה ומשחקים. מה היתרונות/חסרונות ? מה הדעה לגבי HP Compaq nx7300 (ב 5000 ש"ח). תודה רבה

• 1 תגובה
    • 736 צפיות
  11. Started by Danny_The_King,

לחברה שלי יש מסך LCD סדוק ורואים רק חצי מסך בנייד של COMPAQ הנייד נקנה בחול ככה שאין אחריות מה עושים ? מסך חלופי? מה המחיר?יש מצב ליד שנייה או רק חדש? עדיפות לחנויות מחשבים / תיקון באזור רעננה כפ"ס.. תודה לעונים

• 2 תגובות
    • 931 צפיות
  12. אשמח להמלצות על מסכים בגודל 24 אינץ' שעונים על הדרישות שלי תודה. עדיף לא לסטות מה-1000 אם זה עד 200 ש"ח אז עוד בסדר אבל עדיף שלא.

• 2 תגובות
    • 763 צפיות
  13. Started by Trumpeldor,

אני סוחב כבר הרבה שנים את המסך Samsung 2243BW ורציתי להשתדרג למסך גדול יותר. יש לי אפשרות לקבל (מתנה ) מסך בתקציב 3K וחשבתי על הDell U2715H CPU : Intel Quad Core I5 2500K 3.3GHZ 6MB Motherboard : Gigabyte GA-Z68XP-UD3 PSU : Seasonic 620W GPU #1 : Gigabyte 660 OC Windforce GPU #2 : Gigabyte 660 OC Windforce Memory : Corsair Vengeance LP (2*4GB) CL-9 רציתי להתייעץ, אני כבר משחק הרבה פחות מבעבר, אבל עדיין לא מוותר על זה לגמרי... א. האם הSLI 660 שלי לא יסחוב כלום ברזולוציה הזו? ב. האם שווה לי להשקיע הרבה פחות במסך 1080P ואת העודף בכרטיס מסך חדש? ג. פחחחחחחחחח, המחשב שלך פח, צבע אותו בכחול וזרוק לים

• 4 תגובות
    • 778 צפיות
  14. Started by kantan1,

שלום, רכשתי מסך lenovo ברזולוציה 2K האם אני צריך גם כבל HDMI תואם וכרטיס מסך מיוחד כדי להגיע לביצועים טובים ברזולוציה? קניתי כבל monster ב-200 ש"ח שמתאים ל 1080P זה בסדר? והכרטיס מסך שלי במחשב הוא מובנה בלוח gigabyte z270-hd3p האם זה מספיק או להחליף לכרטיס איכותי? תודה לעונים.

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by אלי שוקרון,

שלום, אני קצת בלבטים לפני קניה של מסך, אני לא יודע אם לבחור ב-4K או במסך רחב 21:9.אני מוכן להשקיע עד 4500 ש"ח במסך ואין לי בעיה גם לקנות משומש (רק בתנאי שמי שהשתמש בו יודע לשמור על רכושו)עכשיו, שאלה נוספתמה אתם אומרים על Dell UltraSharp UP3214Q יש כזה ביד 2 במחיר 4500 ש"ח.תודה לעונים

16. Started by BenCohen3312,

קניתי לפטופ חדש של Lenovo. מסדרת y-50 בעל מסך 4K 15.6 מריץ ווינדוס 8.1 כרטיס מסך GTX960M 4GB בגדול הוא לא עובד משהו בגלל שרוב התוכנות לא יודעת לעבוד עם 4K רואים את הטקסט והאייקונים מאד קטן למרות שמגדילים את זה בלוח בקרה. תוכנות כמו 3DS MAX, SKETHUP+Vray , AUTOCAD וכו' מי שהתנסה עם מסך 4K יבין על מה שאני מדבר. אני רוצה לקנות מסך נפרד ולחבר אליו את הלפטופ בחיבור HDMI השאלה שלי היא באיזה רזולוציה צריך לתמוך המסך ובאיזה גודל הייתם ממליצים לי שיהיה שתפתר הבעיה המעצבנת הזו. שאוכל לעבוד עליו ולהנות מהמפרט המכובד שלו כמו שצריך. תודה

• 0 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. Started by oren3475,

הי, בכמה לדעתכם אפשר למכור מסך Apple Cinema Display 27"? בן 3-3.5 שנים, כזה חדש עולה 5,000 ש"ח ב-iDigital או 1,000$ בחנות של אפל בארה"ב. במצב מצוין, כמו חדש. תודה רבה! אורן

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. Started by pure perfection,

מה קורה ?? יש לי מחשב ASUS 1005PG המסך שלו תקול , עכשיו אני לא יודע איזה מסך יש לו 10.1 או 10.2 ?? תודה

19. Started by a.f,

לבני גיא נפל הנייד ונשבר המסך (סדוק בצורה מעוררת השתאות ) בהתחשב בעובדה שהסוללה שלו גמורה וחליפית תעלה בסביבות ה- 600 ש' האם כדאי לתקן המסך והאם למישהו יש הערכת עלות . לכל עצה אודה. אבא של גיא

• 0 תגובות
    • 640 צפיות
  20. Started by Yehuda A,

לפני כמה זמן נשבר לי מסך של הנייד ורציתי לדעת אם אפשר להחליף אותו במסך שתואם מכל הבחינות כמעט למסך המקורי [ חוץ מרזולוצייה גבוהה יותר] הנקודה החשובה היא שיש לו IPS ורציתי לדעת אם זה ייצור בעייה כלשהי ? אציין שמדובר בנייד של טושיבה satellite c6660 1ml עם אנווידיה 300של ג'יפורס שהריץ משחקים חזקים כמו callofduty וכן התחבר למסכים חיצונים ללא שום בעיה רק שלמסך המקורי לו היה IPS המקורי http://www.laptopscreen.com/English/screen-part-number/LP156WH4(TL)(A1)/ ה IPS http://www.laptopscreen.com/English/screen-part-number/LP156WF4(SL)(B1)/

• 15 תגובות
    • 4.9k צפיות
  21. אהלן. אני כרגע עם נייד עם מסך HD 15.6. אני שם לב בזמן האחרון שלא נוח לי כל כך לעבוד איתו. מה בעצם היתרון של QHD על FHD, מלבד צפייה בסרטים/גיימניג (שני דברים שאני *לא* עושה במחשב)? דובר כאן לא מעט על כך שמסך QHD בניידים זה overkill ולא מועיל, ולמעשה גם מזיק - מרוב שהרזולוציה גבוהה הכל ממש קטן. השאלה, האם מסך QHD יכול גם לתפקד תחת רזולוציית FHD למשל, בלי שיהיו כל מיני עיוותים? אני רוצה לקנות מחשב חדש, וכבר גיששתי במשך חודש ועדיין לא מצאתי משהו שנראה לי שיתאים לי. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) סטודנט. קצת תכנות (מטאלב פייתון ו-C++ ברמה בסיסית; אני לא מתעסק בהנדסת תוכ…

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by BeBest,

אני מניח שהשווי שלו מאוד נמוך. אבל יהיה מעניין לדעת כמה לדעתכם הוא שווה.

• 0 תגובות
    • 923 צפיות
  23. Started by rotman,

שלום , מישהו יכול להסביר לי מה זה אומר? כמו כן , אם השימוש העיקרי שלי במחשב הוא סרטים , האם עדיף לי מסך Ultralight או שעדיף לי את המסך XGA הרגיל? כמו כן , קצת לא קשור לת'רד הזה , אבל במידה ואני קונה את המחשב הזה אני אצטרך גם כונן DVD חיצוני USB , מישהו יכול להמליץ לי על כונן כזה שיצרוך כמה שפחות חשמל ויוכל לפעול באמצעות ה USB של המחשב הנייד? תודה רבה

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  24. Started by Micha Alkoby,

היום התחילה בעיה מוזרה שכל פעם שאני מכבה את המסך ומדליק חזרה מופיע לי מסך אפור והמחשב לא מגיב לכלום . כשאני מכבה ומדליק המחשב עולה ועובד כרגיל. יש לי מחשב נייד של דל עם כרטיס מסך של nividia geforce gtx 1050 ti מצורפת תמונה להמחשה

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  25. Started by ARIK1984,

שלום יש לי מחשב hp pavilion DV6500 המסך שלו נדלק אבל אין תאורה כלומר רואים את הווינדוס אבל אין אור הוא כהה כזה מישהו יודע מה הבעיה? אשמח לתגובה

• 0 תגובות
    • 552 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.