ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,343 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 2000 שקלים עבור המחשב עצמו, תתאפשר חריגה קלה אבל אני לא רואה צורך. עד 1200 שקלים למסך + רמקולים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית בלבד, שיוכל להריץ Windows 10, Office וכמה טאבים של Chrome אולי עם Spotify ברקע, אבל שום משחק. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? יש צורך במסך, הסתכלתי קצת וחשבתי לקנות מסך ברזולוציה 1440p, ספציפית את זה: https://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=942372 הסיבה שאני חושב על מסך ברזולוציה גבוהה יותר היא ששמתי לב…
-
- 0 תגובות
- 638 צפיות
-
-
היי חברים יש לי התלבטות בין 3 מחשבים אשמח לקבל הצעות איזה מבניהם עדיף. ללימודים וממש טיפה משחקים. חשיבות: סוללה חזקה וניידות,משקל. https://ksp.co.il/?uin=49226&select=.268..271..159..5372. https://ksp.co.il/?select=.268..271..132..5390.&kg=&list=1&sort=3&glist=0&uin=49271&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0&intersect=..&rintersect=&store_real= http://ksp.co.il/?ref=wap&uin=48649 תודה מראש לעוזרים
-
- 19 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, מעוניין לקנות מחשב נייח (מחשב ראשון) להורים לשימוש בסיסי. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב מרבי של 2000 ש"ח. ללא חריגה. העדפה לא לנצל את כל התקציב במלואו אך אולי לפי הדרישות תוכלו להבהיר לי האם בתקציב הנ"ל הדבר אפשרי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה באינטרנט, רשתות חברתיות, youtube, שמיעת שירים וצפייה בסרטים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? ללא ציוד היקפי. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב (המחשב ימוקם בחדר השינה) אך לא קר…
-
- 13 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב נייד עם סוללה חזקה וגם מחשב שהיה די עמיד (למכות ולאבק וכו..). מסך טוב ובהיר,ביצועים טובים דור 8 ועם SSD. כרטיס מסך רצוי עם 4 ג'יגה אם לא אפשר גם 2 ג'יגה אבל לא כרטיס מסך מובנה של אינטל. תקציב עד 4000 רצוי לחסוך אם אפשר. אבל שהיה מחשב טוב ולא סתם אחד שלא שווה לקנות. שימושים: קצת גיימיניג, ממש מעט עריכה, אופיס (למרות שאני יודע שזה לא משנה כבר במחירים האלה), נסיעות ושימושים ארוכים ורצופים. תודה לעוזרים :)
-
- 0 תגובות
- 717 צפיות
-
-
היי חבר'ה, קודם כל תודה לעוזרים אני מרגיש שצריך כבר לקנות מחשב חדש. אז אני פונה אליכם לעזרה בהרכבת המפרט. לא כלכך מבין גם מבחינת זמנים אם זה הזמן הנכון לקנות מחשב או לחכות שיצאו חומרה חדשה. המחשב שאני צריך הוא מחשב עבודה בעיקר. אז חשוב לי הביצועים ופחות התעסקויות באיטיות או לאגים למינהם... זה המפרט של המחשב הנוכחי שלי: CPU: Intel Core i5-4690 Motherboard: Gigabyte Z97-HD3 Ram: DDR/SDRAM 2x8 Video Card: NVIDIA Geforce GTX 760 - 4096 MBytes of GDDR5 SDRAM [Samsung] Power Supply: HUNT-KEY APFC 700w *ערכתי את סכום ל-7,000₪ מ-6,500 מקווה שזה יעזור מעט. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חר…
-
- 11 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום מחפשת מחשב לתוכנות:פרימייר - עדיפות ראשונה, פוטושופ ולייטרום לא לפרנסה אבל לעבודה שוטפת. מחפשת גם מסך מתקדם אבל זה זניח יותר לעומת המחשב התקציב דל!! מעדיפה באיזור ה3500₪ למחשב שוקלת גם אפשרות של נייד אם זה מוזיל אשמח מאוד לקבל עזרה לייעוץ סמדר
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי מחשב בן כמה שנים והוא מספיק מעל ומעבר אבל החלטתי קצת לשדרג אותו להחליף דיסק למערכת ההפעלה לעבור ל WIN10 64bit ובמקום כל הדיסקים שיש לי 500GB לשים דיסק מעל 3TB ומעלה יכיל לי את כל החומר פחות או יותר המלצה לדיסק SSD SATAII והמלצה למארז שקט עם מספיק מקום לדיסקים יהיו לפחות שלושה ו DVD לא מעניין אותי חלונות ולדים הלוח שיש לי הוא mini ATX
-
- 3 תגובות
- 965 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, מעוניין לרכוש לפטופ בתקציב של 5k עם אפשרות חריגה של כמה מאות שקלים. הלפטופ ישמש אותי לשימוש ביתי, אינטרנט, עבודות כלליות אופיס וכד', ומדי פעם שימושים בסיסים בפוטושופ. אפשרי לנצל את מלוא התקציב ואף לחרוג. מעוניין במחשב טוב שישמש אותי לטווח ארוך. עד מסך 14" עם עדיפות ל uhd4k רכישה מיידית
-
- 3 תגובות
- 940 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? 3500 האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עדיף ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבור ילד בן 12, משחק היום minecraft, משתמש במחשב עבור משחקים, גלישה באינטרנט ועבודות לבית הספר - עדיפות למחשב שיריץ משחקים קצת יותר כבדים בעתיד - שנה שנתיים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב אבל לא קריטי מאוד 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן…
-
- 1 תגובה
- 809 צפיות
-
-
שלום רב, אשמח בעזרה בבחירת מחשב נייד לסטודנטית שעתיד להחזיק לפחות 3 שנים באמינות מירבית. חשובה אחריות, אמינות, שהמחשב יהיה קל יחסית ועם חיי סוללה בינוניים לפחות (4 שעות עבודה). כמובן ש-SSD הוא חובה במחשב. המעבד לא מאוד חשוב. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4K, ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אופיס, סרטים, שימוש משמעותי בדפדפן. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? בינוני …
-
- 3 תגובות
- 905 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? 8000 האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1000 2. מה שימושי המחשב: בעיקר גיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? רמקולים מקלדת מכנית ומסך (מוכן להוסיף עוד על מסך איכותי) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? יש לי SSD של סמסונג 256GB והייתי רוצה להוסיף כונן עם יותר זכרון (1-2TB) בנוסף יש לי אפשרות להביא לוח אם z370 ומעבד i7-8700k בפחות מ1500 שקל ביחד. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא במיוחד 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא בטוח, זאת אפשרות 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא ולא, מרכיב לב…
-
- 16 תגובות
- 8k צפיות
- 1 follower
-
-
אני מחפש מחשב נייח לבית - לרוב שימוש משרדי קל, אינטרנט, אופיס, קצת סטרימינג. בנוסף אני אוהב לפתח אתרים, אז זה גם עמדת העבודה שלי. חשוב לי שהמחשב יהיה טוב ושיחזיק למספר שנים טובות. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500, אפשר לחרוג במידה וצריך. אני די "סתם" זורק מחיר שנראה לי יספיק... 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משרדי וקצת סטרימינג, קצת פיתוח קוד כתחביב. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא…
-
- 1 תגובה
- 757 צפיות
-
-
בוקר טוב לכולם, אני מחפשת מחשב נייד או נייח שיתאים לתוכנות גרפיות של אדובי: אילוסטרייטור ופוטושופ בעיקר (לא עריכת וידיאו) המחשב אמור לעבוד עם לוח גרפי שרכשתי (זהו בעצם שימושו וגלישה באינטרנט) יש המלצות על מחשבים ניידים או נייחים עד 3k אבל שיחזיק תוכנות כאלה ויריץ אותם חלק תודה נ.ב שאלתי בכמה חנויות שהציעו לי מפרט בסביבות ה 5K מה שהרבה מעל התקציב שלי 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 ש"ח. 500 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תוכנות גרפיות בעיקר פוטושופ ואילוסטרייטור 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? …
-
- 19 תגובות
- 4.4k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?6-7K אפשרי לחרוג עבור מציאות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?לימודי מדעי המחשב\תכנות וגיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)?לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה)לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב?לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)?רלוונטי בנייד? אם כן אולי 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא א…
-
- 36 תגובות
- 6.7k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, מבקש עזרה בהרכבת מחשב ללא מסך וללא ציוד הקפי בתקציב של עד 3000 ש"ח ללא חריגה מהתקציב. ללא מערכת הפעלה. השימוש: משחקים עבור ילד בן 11. תודה מראש לכל המגיבים.
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום רב, אני צריך מחשב נייד 3,000K להקרנת מצגות וסרטים כבדים 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 ש"ח. ניתן לחרוג 500 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הקרנת מצגות וסרטים כבדים בכנסים ואירועים שונים שיתפקד בצורה חלקה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב אבל לא יותר מידי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועד…
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? office-עבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. טסים לחול עוד שבוע אפשר דיוטי פ…
-
- 0 תגובות
- 944 צפיות
-
-
Intel Core i5 8500 Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2 Gigabyte B360M DS3H Corsair DDR 4 8G 2400 CL14 Vengeance LPX Red (סה"כ 16 ג'יגה ראם) ************** Palit Geforce GTX 1070 Dual 8GB GDDR5 VR Ready Samsung 256GB M.2 SSD NVME - PM981 Seagate HDD 2.0TB 64MB SATA3 Barracuda Corsair Carbide 100R Silent Mid Tower Black ANTEC psu 550W Neo Eco Modular 80+ 4900 ש"ח. ****** ברשותי סלוט נוסף זהה הערות\הארות אחרונות לפני הרכישה? הבנתי שיצא דור חדש של כרטיסים אבל הדדליין שיש לי זה גג עוד 3-4 שבועות ומעדיפים ממש שארכוש אותו בימים הקרובים. תודה רבה על העזרה -------------------------…
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, ברצוני לקנות מחשב נייד של מק בגודל 13.3 לטובת תיכנות ופיתוח אפליקציות למק (סטודנט למדעי המחשב)- ניסיתי להתקין האקינטוש אך היו המון באגים לכן ווירתי על הרעיון. המחשבים מאוד יקרים והתקציב יחסית דל, וכמובן רוצה לקבל את המחשב הכי טוב ביחס לכסף,ראיתי שתי אופציות: APPLE MACBOOK AIR 13 MQD32HB/A https://upstore.zapshop.co.il/product/34103 3600 שח. ויש את הפרו - https://upstore.zapshop.co.il/product/34104 aapple MacBook Pro 13 MPXQ2HB 4700 שח. או לקנות יד שניה???? אשמח לקבל פה המלצות יציריות. תודה . אני נוסע לאילת כך שאפשר להביא הצעות גם משם, ללא מעמ.
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אני מתחיל ללמוד (בטכניון, אם זה משנה) בקרוב ואשמח להמלצה. 1. מה התקציב המירבי? 3500, חריגה עד 3800 . 2. מה שימושי המחשב ? לצרכי התואר בעיקר, רשתות חברתיות וסרטים פה ושם. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? שום דבר מעבר למחשב נייד סטנדרטי 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? שיהיה סביר, ברמה שלא יפריע בהרצאות מן הסתם. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא חובה. 8. האם…
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
כיום יש לי מחשב מסוג HP ProBook 430 G2 Notebook. המעבד הוא מסוג i5. המחשב מהיר מאוד והייתי די מרוצה ממנו אבל בשנה האחרונה הוא "פולט חום" ואני גם לא מרוצה מאיכות המסך. אני שוקל למכור אותו בזול/למסור אותו ולקנות לעצמי מחשב נייח חדש. אני לא בקיא בתחום ואשמח לשמוע איזה מחשב מומלץ לי לרכוש והיכן ניתן לרכוש אחד במחר הוגן. אני צריך גם לרכוש לעצמי מסך (אשמח לשמוע המלצות על מסך איכותי). אני מדגיש שאני מחפש מחשב שבו אני אשתמש בעיקר לצרכי גלישה באינטרנט ועבודה בוורד, ולא משחק במשחקי מחשב. התקציב שלי נמוך מאוד. אני מעוניין שהמסך והמחשב יחדיו לא יעלו יותר מ-2,500 ש"ח. נ"ב אני אשמח גם לשמוע מה המחיר הריאלי עבור המחשב הנוכחי שלי. רכשתי אותו ב-2015.
-
- 1 תגובה
- 575 צפיות
-
-
-
- 1 תגובה
- 931 צפיות
-
-
צהריים טובים אני מחפש לעזור לחבר בקניית מחשב לאולפן הקלטות ביתי בתקציב של כ4000 ש"ח. בפעם האחרונה שהמלצתי למישהו על מחשב מסוים, הNVIDIA 6600GT היה אחד הכרטיסים החזקים בשוק, אני מניח שהרבה מים זרמו בירדן מאז.. מדובר במחשב לאולפן הקלטות קטן, והתקציב מתייחס למחשב בלבד, ללא ציוד היקפי. המחשב יתמודד עם עריכת שירים (CUBASE, PROTOOLS וכיוצא בהם) ואינטרנט/אופיס בין לבין. בעל האולפן מבקש עדיפות למעבד i7, וללפחות 16GB זיכרון , ויש לו 2 כוננים שהוא ישמח לחבר אותם למחשב, בלי קשר הוא מבקש גם כונן SSD לדעתי הלא מקצועית מוזיקלית, יש צורך בכרטיס קול כלשהו (?) וכמובן דרושה מערכת הפעלה Windows העדפה כמובן שהמחשב יגיע מורכב. …
-
- 4 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, מחפש מחשב לילד בן 10 . מכור ל-minecraft + אופיס 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000-2200 ללא חריגות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחק minecraft + אופיס 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 8-9/10 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את…
-
- 4 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אהלן, צריך המלצה למחשב חדש מבוסס אינטל בלי כרטיס מסך והארד דיסקים: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000- 2500,לא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג , בהמשך אולי 4K 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כונן SSD,כרטיס מסך 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב?לא ממש 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)?לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?הרכבת המחשב …
-
- 11 תגובות
- 2.2k צפיות
- 2 followers
-