ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,377 דיונים בפורום זה
-
אני קונה בימים הקרובים נייד לקראת הלימודים בסוף אוקטובר מחשב שישמש אותי ללימודים ועבודות, סרטים ומעט משחקים. איזה חברה אתם ממליצים לי לקנות? אני שוקל HP האם כדאי?
-
- 1 תגובה
- 631 צפיות
-
-
שלום , אני מחפשת מחשב לגיימינג ומצאתי את המחשב הבא של Alienware http://www.dell.com/us/p/alienware-17/pd השאלה שלי לגביו: האם הוא מתחמם בצורה מוגזמת כאשר מריצים משחקים כבדים??? תודה לעוזרים
-
- 17 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מפרט טכני: לוח האם: ASUS P5KPL CORE 2 QUAD CHIPSET INTEL G31 FSB 1333MHZ HD AUDIO SATA 2 DDR2 800MHZ מעבד: INTEL CORE 2 DUO E6750 2.66GHZ TRAY 4MB FSB 1333MHZ LGA775 זיכרון: KINGSTON DDR2 2GB 800MHZ CL5 PC2-6400 KIT כרטיס מסך: SAPPHIRE ATI RADEON HD3650 512MB DDR2 PCI-E הארדיסק: W.D WD5000AAKS 500GB SATA II 7200RPM 16MB BUFFER ספק כוח: JSP-TECH PS-05 450WATT PFC SUPER SILENT + 120MM BLUE LED FAN מערכת הפעלה: Windows Vista Ultimate חלקים שרכשתי אלו לספק את מטרת עריכות וידאו,אינמציות וגרפיקות מה אתם אומרים? מחשב מצוין?חזק?חלש?מעולה? תנו החוות דעתכם... תודה
-
- 4 תגובות
- 554 צפיות
-
-
היי מחשב בערך בן 5 המפרט: AMD Phenom II x4 810 GB MA770T-UD3P 8GB RAM - סטיק אחד של 4 ג'יגה בערך בן שנתיים WD 640GB HD6670 - חדש יותר משאר המחשב צורב DVD מארז וספק של חברות פחות מוכרות
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, הרכבתי מחשב לילדה שצריכה אותו ללימודים, זה המחשב הראשון שלה גם (כיתה ד' אני חושב). אני צריך את דעתכם עליו:
-
- 3 תגובות
- 777 צפיות
-
-
ככתוב בכותרת, מחשב בתקציב של 2000 ש"ח (חריגה מינימלית אפשרית),למשחקים (אני יודע שזה בעייתי בסכום הזה),ללא מסך,הארדיסק או ציוד היקפי. אני חשבתי על משהו כזה: מעבד: AMD ATHLON 64 3800+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 65W - 2.0GHz 1MB CACHE - TRAY ¤337 לוח אם: ASUS M2V ¤399 כרטיס מסך: CLUB3D ATI Radeon X1950PRO 256MB GDDR3 Passive Heatpipe- CGAX-H1956 ¤657 זיכרון: CORSAIR 2048MB (1024MB X2) DDR2 667MHz VALUE DUAL CHANNEL KIT ¤309 מארז: COMPUCASE CI-6A19-NPS ATX SUPER MIDI TOWER CASE w/o PSU ¤221 ספק כוח: FSP 400W ATX400-PNR , 120mm FAN, SATA X 2 P.PFC ¤191 הרכבת מחשב: ללא הרכבה ¤0 מחיר סופי: ¤2114 המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il אבל אני ממש לא מומחה גדול,(בעיקר בלוחות אם,מארזים וספקי…
-
- 6 תגובות
- 611 צפיות
-
-
אין צורך בציוד היקפי. אבל יאללה נשדרג רק למקלדת ועכבר אלחוטי עוד 200 ש"ח תחרגו(: אין צורך גם בכרטיס קול כי אני עורך בקיובס אבל מחובר לערוצים של מגבר דיגיטלי. מנגד לעריכה בקיובס ובתוכנות כבדות אני רוצה שהמחשב יוכל להריץ לי משחקים חלק ובעיקר יהיה תותח במשחקי רשת ומשחקי FPS. ההתלבטות שלי הייתה עד עכשיו אם לחכות קצת להשקיע בCORE I7 או לנצל את המחירים של מעבדי הCORE 2 והחומרה שלהם. אני עורך ומשחק על מסך 26 אינץ' טלויזיה HD רדי ובקרוב מאוד על מסך סביר להניח לא יותר מ42 אבל FHD. ככה שלא צריך רזולוציה גבוה. בקיצור הבעיה שלי בהרכבת מפרט היא בהתלבטות בין 2-4 ליבות. מצד אחד אני רוצה גם משחקים ומצד שני גם תוכנות כבדות ובהבנתי שה4 ליבות ממש על הפנים עם משחקים ולעומת זאת ה2 ליבות גם יה…
-
- 8 תגובות
- 716 צפיות
-
-
[img]http://startpc.co.il/images/Logo/logo-dark.png[/img] מפרט זה הורכב ב - [URL]www.startpc.co.il[/URL] - סטארט מחשבים [b]אודים[/b] | חיפה | תל-אביב | אשדוד מעבד: [b]1181 ₪[/b] - * חדש * - Intel 14 Core i5 13600 Up To 5.0Ghz Raptor Lake S1700 Tray קירור אוויר למעבד: [b]167 ₪[/b] - CoolerMaster Hyper 212 Black Edition לוח אם: [b]590 ₪[/b] - * חדש * - MSI B760M-P DDR5 זכרון: [b]603 ₪[/b] - * מבצע * Corsair Vengeance (2X16) 32GB DDR5 5600MHz CL36 - Cool Grey כרטיס מסך: [b]1899 ₪[/b] - * מבצע יום הולדת 16 בהרכבת מחשב * - PNY GeForce RTX4060Ti 8G VERTO Dual Fan דיסק קשיח: [b]472 ₪[/b] - XPG 1T NVMe R/W Up To 7400 / 6400MB/s GAMMIX S70 BLADE 5 Years ספק כ…
-
- 1 תגובה
- 735 צפיות
- 1 follower
-
-
* מטרות המחשב? לשימוש ביתי(אינטרנט,סרטים) + ללימודים(שנה רביעית אז בקטנה) הנדסת תוכנה + תיכנות שישמש אותי גם לעבודה בעתיד * גודל המסך? 15.6 , מאט * רזולוציית המסך? פחות חשוב אבל עדיפות לfull hd * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? 2-3 קג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא כל כך * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? מינימום 750 + ssd 32 , ו7200 rpm * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי dell , …
-
- 0 תגובות
- 660 צפיות
-
-
CPU-I9 13900K 24 CORE 32 THREAD MOTHERBOARD-ASUS PRIME Z790-V-WIFI RAM-32GB 6400Mhz DDR5 CL32 XMP 2.0 (חדש) GPU- RTX 4070 TI SUPER PNY 16GB(חדש) SSD- 1TB NVME GEN4 ADATA(חדש) PSU- 850W BRONZE קירור מים למעבד ZALMAN(חדש) אחרי בדיקות מאמץ כולל מערכת הפעלה חדשה עם רשיון
-
- 1 תגובה
- 232 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום למומחי הפורום, אני מחפש מפרט מחשב שמתאים לעריכת וידיאו בסיסית עד בינונית, איך צורך במחשב על לעריכת סרטי 3D שאר השימושים הם בסיסיים -אופיס ואינטרנט. התקציב - עד 2000 ש"ח. תודה רבה על הסיוע !
-
- 3 תגובות
- 589 צפיות
-
-
היה לי מחשב במקום העבודה ואני חושד בבוס שלי לשאבר שגנב לי אותו פניתי רק לבוס שמעליו והוא פיטר אותו עכשיו אני רוצה לפנות למשטרה או לחוקר פרטי (אם שווה לי)? core i7 880 gigabyte GA-P55UDL3-TSM g-skill DDR3 16GB (8+8) +צלעות קירור EVGA GeForce GTX 660 Ti OC 520W seasonic HDD 2TB 7200RPM 16MB Seagate HDD 1TB WD HDD 0.5TB Hetachi SSD intel solid-state 330 series 60GB ASUS Blu-Rey Disc x16 Nvidia 3D vition עכבר דיאבלו 3 YAMAHA +5.1 spikers keybord logitec USB2 flash drive 64GB sandisc גיבוי flash drive 32GB sandisc flash drive 32GB kingston flash drive 16GB sandisc
-
- 1 תגובה
- 873 צפיות
-
-
היי. אני מחפש שני מחשבים לשימושים של אישי (לפטופ) ומרכז מדיה. המחשב למרכז מדיה צריך להריץ וידאו 4k בחיבור לטלויזיה ושיהיה לו חיבור RJ45, מידות מקסימלית גובה 25 עומק 29 -רוחב לא מוגבל. המידות כוללות את החיבורים של כבלים בולטים אז המארז צריך להיות יותר קטן מזה קצת. עדיף שיהיה למחשב קירור כמה שיותר מוצלח כי המחשב סגור בשידה של הטלויזיה והכל שם מתחמם. מערכת הפעלה וינדוס אבל לא חייב שתהיה כלולה, רק חשוב שזה יהיה מחשב שמסוגל להריץ וינדוס ולא משהו עם מערכת הפעלה משלו. תקציב של 2000 נראה לי טוב. למחשב האישי אני מחפש לפטופ קטן וקל משקל מסך מגע 14/15. אני מעדיף דל אבל לא נעול על זה לגמרי. צריך להריץ אוטוקד ופיו'זן360. אני לא יודע לאיזה תקציב צריך ללכת כאן. אם אפשר …
-
- 0 תגובות
- 378 צפיות
-
-
מישהו פה קנה לפטופ ב BESTBUY בארה"ב? קניתי משם לפטופ לפני שנתיים עם אחריות שלהם בינלאומית ועכשיו שאני צריך להפעיל את האחריות הם מתחמקים לי וארוצים שאני אתקן על חשבוני ואשלח קבלה. מישהו התמודד איתם כבר והצליח? אתם מכירים מעבדות טובות שיכולות לעזור לי? המחשב שלי הוא HP DV2845 עם בעיית תמונה שנעלמת
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
א. אם אני נוסע במכונית וקונה שם. ב. אם אני טס לשם וקונה שם. והאם יש הבדל מבחינת אחריות ?
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם, בפורום מפרטים רשמתי שאני מחפש מפרט למחשב לגרפיקה, המחשב הנוכחי שיש לי בבית נקנה לפני 4 וחצי שנים ומכיוון שאני רוצה לקנות מחשב חדש אולי אצליח למכור אותו (אנשים בכלל קונים מחשבים יד שנייה בגילאים כאלה של 4 וחצי שנים?) המפרט הוא: מעבד AMD PHENOM II X3 720 (2.8Ghz) Black EDITIONלוח אם Gigabyte GA-MA770-UD3 זיכרון OCZ Original 4GB DDR2 800MHz Gold Edition דיסק קשיח 500GB Sata II 7200rpm 16mb buffer כרטס רשת 10/100/1000 כרטיס קול 8 ערוצים מארז CoolerMaster CM 690 RC690 ספק כוח SEASONIC 500W SS500ET כרטיס מסך ATI RADEON 5770 1GB GDDR5 RETAIL HDMI RETAIL מסך סמסונג 22'' - P2250 אין קשר. כל העסקה עלתה 4,300 כולל המסך. ללא המסך - רק המחשב: 3,500 *נקנה באילת לכן אין…
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
Intel Core 4 Quad Q9550 2.83GHZ LANPARTY Dk X38 motherboard NZXT Tempest Radeon HD4890 4GB Mushkin 800mhz 430W PSU אני רוצה למכור אותו לחבר אבל אני לא מבין במחירים, ואני לא רוצה להמציא מחיר שלא יהיה הוגן.. אם מישהו יודע כמה שווה המחשב כיום זה יעזור מאוד תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 782 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4,000 בלי חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? לפי תכיפות שימוש: א) CAD וסימולציות בסיסיות (בתוכנות Solidworks, Siemens NX ו-ANSYS) ב) Word, Excel ואינטרנט ג) תיכנות (Pycharm על המחשב המקומי, VisualBasic על מכונה וירטואלית מרחוק) ד) משחקי מחשב (RDR2 למשל) 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) קיימים: כרטיס מסך, ספק ומארז ולכן אין צורך בהם 5. עד כמה חשוב שקט פעולת ה…
-
- 6 תגובות
- 836 צפיות
-
-
מעבד E2140 מחיר - 150 ש"ח לוחות אם יש 2 ASUS P5B DELUXE מחיר 230 ש"ח GIGABYTE P43 ES3G מחיר 330 ש"ח (עדין באחריות) זכרונות 1GBX2 של OCZ DDR2 PC2-8500 מחיר 350 ש"ח אחריות לכל החיים של OCZ העולמית. 2GBX2 Corsair XMS2 DDR2 PC6400 מחיר 390 ש"ח אחריות לכל החיים על ידי קורסייר העולמית. כרטיס מסך XFX 4870 עדין באחריות מחיר 450 ש"ח (כרטיס מסך 256 ביט) קריר למעבד Tuniq Tower 120 מחיר -120 ש"ח מארז COOLER MASTER HF922 מחיר 450 ש"ח צורב DVD NEC מחיר 50 ש"ח ספק כח (חדש בן פחות מחודשיים מן הסתם עדין באחריות) CORSAIR TX650M מחיר 550 ש"ח (אחריות 5 שנים) כרטיס קול חדש בן כ 3 חודשים ASUS XONAR D1 מחיר 300 ש"ח (לא בטוח שאני רוצה למכור אותו) מחיר מיוחד לכל החבילה כלל 2 הלוחות אם (שיה…
-
- 11 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
אני מחפש לרכוש מחשב נייח שיהיה שקט. רציתי לשאול מה החלקים שקובעים האם יהיה ניתן לשלוט על מהירות המאוורר? מקריאה הבנתי שצריך מאוורר pwm. האם צריך משהו נוסף? (חיבור מסוים בלוח אם או במארז) אני מצרף טיוטה ראשונית של החלקים שנראים לי רלוונטיים: לוח אם: https://www.msi.com/Motherboard/PRO-B660M-A-WIFI-DDR4/Overview מארז: https://www.antec.com/product/case/draco10 מאורר למעבד: https://www.amazon.com/Scythe-Cooler-Single-LGA1700-LGA1151/dp/B09XPXC7TG/ref=sr_1_1?crid=3LA4CLKO50S4Q&keywords=Scythe+Ninja+5+1700&qid=1656768198&sprefix=scythe+ninja+5+1700%2Caps%2C173&sr=8-1 2-3 מאוררים למארז: https://www.amazon.…
-
- 0 תגובות
- 553 צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אפשר לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? עבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? לא 5. במידהויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט. יש מקלדת, עכבר, מסך, רמקולים. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 8+ 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? לא 8…
-
- 7 תגובות
- 860 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך עזרה בבניית מחשב למשחקים לחבר הכי טוב שלי, המגבלה היחידה שלו היא הרצון שלו לשקט מוחלט מהמארז. עד היום הוא עבד עם T.TAKE SVIKING 4000 וזה לא היה מספיק שקט בשבילו. המחשב מיועד בעיקר למשחקים ולא מתוכנן OC. תודה מראש על העזרה.
-
- 3 תגובות
- 520 צפיות
-
-
אז ככה: התקציב שלי כמו שאמרתי הוא בערך 7K אני די גמיש בקטע (מוכן להשקיע יותר) אבל אני ישמח לקצץ למחירים נמוכים יותר אם אפשר אני רוצה מחשב שיעבוד לי עם המשחקים העדכניים ביותר ויעבוד לי בצורה חלקה יעילה ושקטה. בנוסף אני גם רוצה שיהיה לו פוטנציאל לעתיד הרחוק יותר (לא רק בשנה הקרובה) וזאת הסיבה שאני מתעקש לקנות מעבד Q6600 שהבנתי שהוא אומנם לא הכי יעיל כיום מבחינת ביצועים ביחס למחיר, אבל עם הזמן ינצלו אותו יותר ואז הוא יהיה יתרוני (אני צודק?) בינתיים יש לי כבר רמקולים, מקלדת, עכבר ומסך שאני מרוצה מהם מאוד. המסך הוא מסך WIDE, הוא יתאים לי למשחקים? כמו שאמרתי, אני מעדיף 'מעבד' Q6600. 'כרטיס גרפי' מסדרת GTS8800. אני לא בטוח איזה אחד כדאי בשבילי אז אני אשמח להמלצות בעניין. …
-
- 23 תגובות
- 2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! (4.5K ש"ח) האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אפשר לנצל את כל התקציב. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן לחרוג עד 5K ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? שימוש לאולפן ביתי נטו - הקלטה ועריכה א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). השימוש הוא עדיין לא ממש ברמת פרנסה אך בשאיפה אט אט אני עובד בעיקר בקיובייס 5 ובVST שונים, מהם קלים, ומהם כבדים מאד (כמה ג'יגה). העבודה היא גם בהקלטה של כלים חיים ולכן חשוב מאד השקט. פרוייקטים יכולים להגיע לעשרות ערוצים, ולכן חשוב שיהיה הרבה זכרון (נראה לי שיות…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? [glow=red,2,300]לא במחיר אמינות ושקט ללא פשרות.[/glow] במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?ניתן . 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה).יעבוד אינטנסיבית על ידי הרבה תלמידים. ש[glow=red,2,300]ימוש רב על ידי מגמת רדיו. עובדים המון עם תוכנת auda city , תוכנות שידור פשוטות וממירי אודיו למינהם. פרוייקטים כבדים יחסית לקבצי סאונד.[/glow] ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מ…
-
- 31 תגובות
- 3.6k צפיות
-