עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. אורח גבי
    Started by אורח גבי,

אני מחפש מחשב נייד לתכנות עם כונן SSD ראיתי שיש כונני SSD משולבים עם HHD . האם החלק של הSSD נגיש? האם אפשר להתקין שם את המערכת הפעלה ואת התוכנות או שהוא לשימוש פנימי של המערכת?

• 1 תגובה
    • 817 צפיות
  2. מעוניין במפרט מחשב עם מסך (עדיף 19 אינץ' שטוח) שאפשר יהיה לחברו לטלויזיה כדי לראות סרטים. מעבר לכך, נדרש לעבודה משרדית מינימלית. פלוס צורב DVD, עכבר, מקלדת. לא נדרש יותר מ 160G דיסק תקציב - 2000 ש"ח תודה.

• 7 תגובות
    • 867 צפיות
  3. היי, מחפש נייד בדגש על מסך איכותי ביותר. לאחרונה קיבלתי Macbook pro 15" 2015 מסך רטינה מהעבודה. עדיין בהלם מהמסך. מעוניין במחשב עם מסך זהה אבל לא Apple. לגבי שאר החומרה, לא קריטי, נועד בעיקר לקידוד. תקציב: אין לי שמץ מה המחירים אבל עדיף כמה שיותר זול. תודה!

• 2 תגובות
    • 1.9k צפיות
  4. אני רוצה מחשב שיתן לי לערוך תמונות ע"ג מסך 2k וגם משחקים פה ושם (לא חייב את כל ההגדרות הגבוהות). כבר שאלתי שאלה דומה - אבל מאז ירדתי מהרעיות של מסך 4K. זה עדיין לא פראקטי מבחינתי וגם מוזיל את העלויות בצורה משמעותית. זה המפרט שבניתי ואשמח לקבל ביקורת של האנשים היותר מנוסים ממני: https://www.tms.co.il/index.php?route=product/configurator_preview&id=9192 רקע: את המחשב הקודם שלי קניתי לפני עשור לפי הצלצות כאן והוא סחב לא רע עד שיום אחד הפסיק לעבוד וזמנית אני משתמש בלפטופ - שזה לא מדהים כי התמונות נמצאות כרדע בדיסק USB חיצוני וזה ממש איטי. 1. מה התקציב המקסימאלי? 8K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצו…

• 7 תגובות
    • 4.8k צפיות
  5. אני צריך את עזרתכם בבנית מפרט עד 3500 ש"ח עם אפשרות קטנה לחרוג. המחשב מיועד לאינטרנט, מולטימדיה ושיתוף קבצים. בעתיד הוא ישמש גם למשחקים( FPS-ים בעיקר, אחרי שאני אקנה כרטיס מסך טוב). - לא צריך HD, כבר יש לי. - לפחות ג'יגה זיכרון. - עדיף לוח-אם עם כרטיס מסך משולב (אבל עם אופציה להוסיף כרטיס טוב יותר מאוחר). - מסך 17 טוב. אם יש אפשרות ל19 נורמאלי אפילו יותר טוב (: - DVD-RW . -הייתי רוצה איזה מעבד Dual Core אם יש אפשרות. ושאלה כללית, האם הAMD Athlon 64 3800+ Dual Core, 2.0GHz , 1MB Cache, Socket AM2 יותר מהיר מ- מINTEL Pentium D - 2.6 (805) DUAL CORE- 2X1MB Cache ? האם אפשר לשלב אחד מהם במפרט? מקווה שלא הפרזתי בבקשות שלי. אודה לכל תגובה.

• 7 תגובות
    • 717 צפיות
  6. שלום לכולם, מבקש עזרה בבניית מחשב למשחקים ועבודה עם תוכנות של Adobe. צריך לכלול גם מסך אופטימלי. אין חשיבות למארז יפה. תודה רבה מראש :-) 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 1000 ש"ח אם יש שידרוגים ששוים את זה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים חדשים ושימוש בתוכנות של Adobe א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש תדיר ב - Indesign/After Effects/Illustrator/Photoshop ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -איל…

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  7. שלום למומחים! אני רוצה מחשב שיתן לי לערוך תמונות ע"ג מסך 4K וגם משחקים פה ושם (לא חייב את כל ההגדרות שגבוהות אבל לא יודע עם ב-4K הגדרות נמוכות יותר יראו ממש גרוע). זה המפרט שבניתי, אבל במקור תכננתי להשאר באיזור ה-10K (לא קשיח) אבל חרגתי בצורה דיי משמעותית: https://www.tms.co.il/index.php?route=product/configurator_preview&id=6072 אני מניח שניתן לרדת קצת ברמת המעבר ולקחת הרד דיסק קטן יותר שזה יחסוך לא באיזור ה-1000 ש"ח. אם יש עוד רעיונות - אשמח לשמוע. 1. מה התקציב המקסימאלי? 10K-13K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף להשאר באיזור ה-10K ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 13K, לא רצוי לחרוג יותר מידי אבל 1…

• 13 תגובות
    • 5.8k צפיות
  8. Started by ATAT,

שלום, אני בחיפושים אחרי מחשב עם מסך *לא* מבריק. לשימושים משרדיים+עבודה מרובת טאבים. התקציב גמיש (פלוס מינוס 1000 ש"ח). מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 ש"ח - אפשר לעלות עד ל-5000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית, מצגות, עבודה מרובת טאבים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא במיוחד 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו,…

• 0 תגובות
    • 502 צפיות
  9. Started by tomerd78,

שלום לכולם, האם ניתן כבר לקנות בארץ. אני רוצה מחשב בסכום של בערך 4000 ש"ח עם מעבד הrysen החדש - לגיימינג. מישהו יכול להמליץ?

• 1 תגובה
    • 965 צפיות
  10. Started by pazer005,

אז ככה, אני רוצה לקנות מחשב חדש ב-10000 בערך בלי לעבור את זה. כבר ביקשתי עזרה בבנייה של המחשב לפני חודשיים בערך אבל העדפתי לחכות כדי ללמוד יותר על החלקים ושנקבל יורת מידע פה בפורום. בכל מקרה, המחשב החדש נועד יותר לקידודי סרטים ואני צריך משהו שיוכל להקליט סרט מהטלוויזיה ברמה כזאת שאני לא אצטרך ממש לקודד אותו ואפילו טיפה בריל טיים אלא יעתיק אותו למחשב uncompressed. לצורך העניין אני צריך רד דיסק ענק כי מי שמבין בזה יודע שזה חובה ומצד שני אני צריך הארדי דיסק ממש מהיר. לכן בניתי על 3 של 250 ב-raid ועוד אחד 250 ל-system. מבחינת הקידוד של אחרי אני צריך מעבד חזק מספיק כדי לא להתחיל לחכות 200 שנה עד שהוא יסיים לקודד כפי שקורה לי עכשיו עם ה-barton 2500+ המעפן שלי. מבחינת משחקים, אנ…

• 6 תגובות
    • 758 צפיות
  11. מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 1.86GHz(E6300) 1066MHz/FSB 2MB - BOX ¤1090 לוח אם: GIGABYTE GA-945P-S3-RH ¤596 מסך: LG LCD 19" L1970HR 2ms DVI ¤1770 כרטיס מסך: PALIT GeForce 7300GT 256MB DDR3 EXTREME ¤550 דיסק קשיח: WD 160GB 8MB SATA2 7200 RPM - ATA 150 ¤368 צורב DVD: LG DVDRW GSA-H10A DOUBLE LAYERED X16- BULK ¤240 זיכרון: TWINMOS 2048MB (1024X2) DDR2 667MHz CL4 ¤1235 כונן DVD: SONY DVD-ROM 16X48- BULK ¤126 מארז: FOXCONN TLA397 F400A FSP PSU+ CPU V-TUBE ¤248 סט מקלדת ועכבר: MICROSOFT MULTIMEDIA KEYBOARD-PS2+MICROSOFT WHEEL OPTICAL MOUSE-PS2/USB ¤143 רמקולים ואוזניות: CREATIVE 2.1 SBS 380 ¤196 כרטיס לכידה: LEADTEK WINFAST PVR2000 T…

12. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? רוצה הצעות למחשב הכי זוללסרטים ואינטרנט וקצת למשחקים . אולי 1500/2000 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סרטים ואינטרנט וקצת משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כונן DVD . כרטיס מסך ( יש 970GTX ) לא צריך SSD . 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב. אבל משהו נורמל . 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכ…

• 45 תגובות
    • 15.4k צפיות
  13. אני חדש בפורום אבל ניכנס מידי פעם לקרוא חדשות אני כעקרון עובד על מחשב P4 2GHZ CELERON כיום עם 512 מגה זכרון פנימי ויש לאחותי עוד מחשב אחד בחדר שאנחנו עושים תמרונים ביניהם ,החלפנו זכרונות דרך חבר של אבא שעשה לנו מארז חדש עם כמה מאוורים שדרג לנו פה ושם כשהמחשבים התחילו כבר להחלש ולא הספיק להם כוח להחזיק WINDOWS XP אפילו ...וככה החזקנו עוד קצת זמן. עכשיו כשהגעתי למצב שאני מעיף הכל מהחדר ומחדש הכל (רכשתי SAMSUNG LCD 32 ) אז חשבתי על משהו יותר רציני משהו שאולי מצד אחד יחליף את המחשב השולחני ל מחשב נייד חזק שיוכל להתחבר לטלויזיה בחיבורים איכותיים ויתן לי להקרין את ה HD סרטים שאפשר כיום להשיג מהאינטרנט חברות כמו ASUS DELL ו אולי אפילו ACER מביאים אחריות בינלאומית רק הבעיה שזה ל…

• 3 תגובות
    • 613 צפיות
  14. שלום לכולם, אני עוד מעט מתחיל תואר ראשון במדעי המחשב ורציתי לקנות לתואר מחשב טוב ועמיד שיחזיק לי לפחות 3 שנים ואולי יותר ובגלל זה התקציב הגדול * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, ד?) לימודים * גודל המסך? 14-15 אינץ' עדיפות למאט * רזולוציית המסך?FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? עדיפות למקלדת הכי נוחה, מוארת, אם מתאפשר עדיף אפילו שיהיה את הפטמה שיש בלנובו THINKPAD * משקל רצוי? גג 1.5 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוךחשוב לי מאוד זמן עבודה ארוך ז"א בין 6-9 שעות בעבודה רגילה.. של גלישה קצת תכנות ואולי סרט או שניים * האם יש צורך ביציאות מיוחדות USB3 לפחות 2 יציאות * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח 128/256 SSD * כונן אופטי? אין צורך *…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. היי, קניתי בעבר Lifebook AH530, והייתי מאוד מרוצה - כמחשב נייד שרוב הזמן הוא תחנת עבודה המחוברת למסך ומקלדת עשה את העבודה מצויין. השאלה אם כדאי להמשיך ולקנות את הדגם הבא שנראה יותר מתקדם וקל: http://www.traklin.co.il/product.asp?pc=130110 (אגב, מישהו יודע מה המחיר הסופי אצלהם?) לשים בו SSD ועוד 4 GB RAM, והחיים יפים? שאלון: * מטרות המחשב? לדוגמה: פיתוח, הרצת מכונות וירטואליות (קלות), צפייה בסרטים, משחקי אינדי (קלים ביותר). * גודל מסך? 13", לשימוש ביתי בעיקר (מסך מבריק?) * רזולוציית המסך? HD מספיק. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין. * משקל רצוי? 1.5-1.6 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 5-6 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?לא * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשי…

• 11 תגובות
    • 889 צפיות
  16. שלום, התבקשתי להמליץ על מחשב נייד אשר ישמש לצרכים משרדיים. יש בקשה למחשב שהוא יחסית קל מבחינת משקל. מעבר לזה אין דרישות מיוחדות. התקציב הוא כ-3500 ש"ח, אך מכיוון שמדובר במחשב שיירכש על ידי חברה, ניתן לחרוג מעט. אודה להמלצותיכם.

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by Aviv Gutman,

היי חברים, מחפש מחשב עסקי 13.3-14 אינצ', לעבודה, תוכנות לא כבדות, אבל חשוב שיהיה חזק. צריך: 1. ביצועים (SSD, I7, 8GB) 2. לוק- עבודה מול לקוחות- רוצה מחשב שייראה מרשים ויזואלית. 3. אמין. 4. גימיקים (עט אלקטרוני, מסך טאצ') - לא חובה, אבל נראה לי כמו תוספת סבבה. הדגם שתפס לי את העין לאחר שבוע של בדיקות http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=932165- אסוס. יש למישהו המלצות- אשמח :-)

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  18. Started by auefrat,

אני מעוניין לרכוש מחשב חדש לעסק. תותקן עליו חשבשבת והם ממליצים להישאר בשלב זה עם XP, אך אני רוצה להיות מוכן גם לויסטה. חשוב לי השקט הנפשי ולכן אעדיף מחשב עם אחריות מקורית ל-3 שנים. יש המלצות?

• 1 תגובה
    • 657 צפיות
  19. אהלן, אני צריך המלצה למחשב עסקי/עסקי למחצה הקניה תתבצע בישראל או בחו"ל (לא משנה לי)... התקציב הוא עד 1.1K$ מחו"ל או 5K ש"ח בארץ ... הסיבה לעסקי/עסקי למחצה זה כי הוא הולך להיות מנוייד הרבה ואמור להיות עמיד... הדרישות הן מסך 12-14 ויציאת HDMI או DVI תודה עריכה - אם אני מותח את הקציב חשבתי לקנות את http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-latitude-e5400.htm האם הוא שווה את המחיר?

• 7 תגובות
    • 788 צפיות
  20. שלום צריך חוות דעת יש לי מחשב עם מפרט כזה : INTEL core 2 quad 6600 2.4h 2gb ram ddr2 800mhz samsung HD western digital 500gb sata II 16 buffer Asus Maximus Formula BFG Nvidia 8800GTS OC 512mb PSU Epsilon 600wat http://www.fspgroup.co.uk/u.k/02_newproducts/Epsilon.htm Thermaltake soprano dx black http://www.thermaltake.com/product/Chassis/midtower/sopranoDX/ve7000bws.asp and i got this for the cooling of the cpu http://www.scythe-usa.com/product/cpu/006/scnj1000p.html עכשיו לשאלותי : 1. איך המחשב? 2. ויסטה או אקספי ? 3. כרגע הקירור של המעבד הוא פסיבי לא מותקן על הגוף קירור שום מאוורר והוא זורק לי הודעות שמאוורר לא מחובר האם כדאי לחבר את המאוורר שבא עם הנינ…

• 8 תגובות
    • 864 צפיות
  21. Started by אופיר רוסו,

שלום אני צריך מחשב 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 8000 מתאפשרת חריגה במידה במידה שיהיה הבדל משמעותי בביצועים 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכת ודיאו באפטר אפקטס פרמייר ואנימציה במאיה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא כל כך אבל עדיפות רבה שכן 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מחשב יפה ואסתטי 7. האם האם יש צורך לכ…

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by Power_007,

שלום יש לי מחשב כרגע עם חלקים מסויימים. אני מתלבט אם לשדרג את המעבד, והכרטיס מסך בשביל עריכה כרגע יש לי מעבד E6750 ----- אני שוקל להחליף לE8400 לוח DFI P35 ------ להחליף ל GIGABYTE GA-P35-DS3L כרטיס מסך כרגע יש משהו פשוט 5300 אני שוקל להחליף ל9600 GT השאלה אם זה כזה חשוב?

• 2 תגובות
    • 566 צפיות
  23. יש לי מארז (NINJA) חביב, שאני שוקל לשדרג, אבל יכול לשמור יש לי ספק כח 400 W איכותי של HEC שהיתי שמח להמשיך איתו הלאה אם אפשר גם הרד דיסקים יש בשפע כך שמה שאני בעצם צריך זה מעבד (I7?) , לוח אם, זכרונות וכרטיס מסך (NVIDIA ) אני עובד עם שני מסכים כמובן, אותם כבר יש... מה אומרים? אה ושל אינטל

• 0 תגובות
    • 752 צפיות
  24. Started by taravidan,

1. מה התקציב המקסימאלי? 8000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 9000 2. מה שימושי המחשב ? עריכת וידאו ואודיו. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Premier/AfterEffects/Cubase 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)?אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? ציוד הקפי וכרטיס קול 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8-10 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? אין צורך 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש …

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. שלום! טוב אני עורך וידאו ומשתמש PC כבד (ריבוי תוכנות במקביל) עכשיו גם חומד את האופציה של האקינטוש (OSX86) לאחר חרישה של פורומי האקינטוש נסגרתי פחות או יותר על חומרה. לוח אם: מבוסס P35 של אסוס http://www.skypc.co.il/Product.asp?Pid=31101&Cat2Cat1ID=31&Cat2ID=0&aff=Zap〈=HE מה אתם אומרים על לוח זה ביחס למתחריו?? בגדול אני רוצה אותו כי קיבלתי המלצה ספציפית עליו מבחינת תאימות להאקינטוש, אבל יהיה נחמד לדעת שהוא מהמובילים גם לPC... מעבד: Q6600 מתכנן לעשות לו OC רגוע, וברגע שמחירי הPenryn יצנחו ארכוש מעבד חדש ללא החלפת לוח אם! זכרונות: אני רוצה 4 גיגה במהירות 800Mhz (שני מודולים של 2 גיגה) מבחינתי חשוב לי שיהיו אמינים מהירים וחזקים. אני לא מכיר חברות כ"כ…

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים