עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by y_a_n_i_k,

היי, אני לא מחפש מפרט להרכיב. אני מחפש דגמי מחשב של לנובו/HP/DELL וכו' שביציאות שלו יהיו 2 COMים מובנים. אשמח להפניות אם מישהו מכיר. רב תודות!

• 30 תגובות
    • 3.7k צפיות
  2. אני מעוניין לקנות מחשב לבר עם חיבור ל 9 מסכים עם אפשרות לראות בכל מסך תמונה שונה או תמונה אחת גדולה על כולם או תמונה זהה בכולם ( האפשרות האחרונה פחות חשובה ) , אני יודע שיש לוחות אם אם אפשרות ל 4 כרטיסי מסך , למישהו יש מושג מה כדאי ? זה למטרות סרטים ומצגות , לא יותר . תקציב צריך להיות כמה שיותר זול כמובן שיהיה איכותי אבל בבקשה תעזרו לי אני תקוע ! תודה !

• 16 תגובות
    • 1.8k צפיות
  3. אני מחפש מחשב לא כולל מסך צורב עכבר מקלדת. ישנה התלבטות בין 3870X2 לבין 9800GTX. כנ"ל לגבי הDDR3\2 אני לא בטוח שכדאי כעת להשקיע ב2 אחרי הכל הDDR1 נכחד דיי מהר ואז יש צורך בהחלפת לוח האם. אני זקוק לכ-4 ג'גה זיכרון DDR2 או 2של DDR3. כן אני יודע.... שלפלף זה לא פטיש אז אל תהיה אדיש. תנו ללפלף יד כי הוא ממש זקוק לשחק בקרייסיס ולסיים כבר את COD4 על הרזולוצייה והטקסטורה הכי גבוהים.

• 3 תגובות
    • 664 צפיות
  4. שלום חברים, אני רוצה לרכוש מחשב מבוסס מעבד Dual Core ולוח אם מתאים. כרטיס מסך On-Board זיכרון 1G (למרות שאפשר להתפשר על 512) HD - 80G צורב DVD מסך CRT פשוט אך סביר. כמובן מארז עם ספק מקלדת עכבר. האם ניתן להרכיב את המפרט הזה בתקציב של 2500 ש"ח ??????????? אגב, בדקתי במפרטים המוצעים, העניין הוא שאין שם Dual Core בסכומים האלו, חשבתי אולי אחרי ירידות המחירים זה אפשרי. תודה.

• 19 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. Started by omerz90,

שלום, מעניין אותי לדעת האם המפרט שבניתי הוא טוב ויריץ את כל המשחקים החדשים על רזולוציה של 1920X1080 ועל highest, אני רוצה לעשות OC בינוני ובגלל זה שמתי את הלוח אם הזה, רציתי לשים את הקירור Scythe Mugen 2 אבל אין להם אותו אז שמתי Xigmatek Achilles S1284C, מה דעתכם עליו?, ולכמה נראה לכם TMS&FOX יגיעו עם הOC שלהם?, שכחתי לציין שיש לי את המסך Samsung SyncMaster P2370, טוב הנה המפרט: מעבדים Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz 12Mb 1333MHz BOX ¤1266 פתרונות קירור למעבד Xigmatek Achilles S1284C H.D.C CPU Cooler ¤194 לוחות אם Gigabyte GA-EP43-DS3 ¤448 מארזים Cooler Master RC-690 No Power Supply ATX Mid Tower Case ¤385 ספקי כח SeaSonic 550W SS-550HT A.PFC 120mm Fan 2xPCI-E 6+8 6…

• 1 תגובה
    • 559 צפיות
  6. Started by eyal1506,

* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודה משרדית+משחקים קלים כמו FIFA + סרטים FHD * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? מעדיף 13" אבל אפשרי גם 15 * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) לפחות FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין * משקל רצוי? כמה שיותר קל.... * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) - עדיפות ליותר מ 4-5 ש…

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. מעבד E8400 3.0 GHZ קירור למעבד ac freezer 7 pro לוח אם ASUS P5Q PRO זכרון G.SKILL 4 GB (2x2gb) מאיץ גרפי ATI HD4870 512mb אחסון קשיח ללא HD! צורב DVD של LG מאווררים: 3 סה"כ מארז CM690 של COOLERMASTER ספק כח Enermax 525W * למחשב בעיית חומרה! ככל הנראה הלך הספק כוח (לפי הבדיקות שעשיתי הכרטיס מסך והזכרונות תקינים) *המחשב מגיע ללא HD

• 1 תגובה
    • 806 צפיות
  8. Started by i7,

הי, חברה ביקשה לעזור לה עם מפרט למחשב חדש - הדגש העיקרי הוא שהכל יהיה מהיר מהיר. היא משתמשת במחשב בעיקר להורדה והקרנה של תכני HD לטלויזיה ועוד מיני תוכנות משרדיות, השמעת מוזיקה וצריבה. היא ביקשה גם מארז שייראה מדליק, ושאולי אפשר גם להוסיף לו לדים. מצרפת את הטופס שמילאתי עבורה, וכן הצעה למפרט שקיבלה בינתיים (המארז בהצעה הוא בעל ה"לוק" שמוצא חן בעיניה). נשמח לשמוע כל תגובה או הצעה לשיפור המפרט לכיוון רכיבים איכותיים או מהירים יותר. 1. מה התקציב המקסימאלי? --6300 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? --אפשר לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? --אולי קצת 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? --תכני HD והש…

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. המשפחה גרה במעלות תרשיחא, הם דתיים רציניים, ככה שחוץ מאינטרנט רימון והדיסקים המוזרים של רכבנים שלפעמים מקבלים בדואר, אני לא יודע מה הם יעשו במחשב. אולי קצת יראו לאטמה. אני לא מכניס את הצרכים וכו', כי זה די פשוט - כל הערכה (מסך וציוד היקפי), בלי זבל סיני (ז"א מארז וספק כוח של חברה מוכרת, כונן של WD וכו'). עדיף בכמה שפחות כסף, כי זאת אמורה להיות מתנה מסבא וסבתא שלהם (ושלי). הדרישה הבאמת רצינית ומעניינת, היא שזה יהיה מחנות שקרובה למעלות-תרשיחא, אם יש חנות שממש נמצאת שם, אפילו יותר טוב. (אני מקווה שהבדיחה בכותרת לא פוגעת באף אחד, אם כן, אני מתנצל ואערוך ברגע שאראה תלונה).

• 4 תגובות
    • 859 צפיות
  10. אורח גבי
    Started by אורח גבי,

אני מחפש מחשב נייד לתכנות עם כונן SSD ראיתי שיש כונני SSD משולבים עם HHD . האם החלק של הSSD נגיש? האם אפשר להתקין שם את המערכת הפעלה ואת התוכנות או שהוא לשימוש פנימי של המערכת?

• 1 תגובה
    • 799 צפיות
  11. מעוניין במפרט מחשב עם מסך (עדיף 19 אינץ' שטוח) שאפשר יהיה לחברו לטלויזיה כדי לראות סרטים. מעבר לכך, נדרש לעבודה משרדית מינימלית. פלוס צורב DVD, עכבר, מקלדת. לא נדרש יותר מ 160G דיסק תקציב - 2000 ש"ח תודה.

• 7 תגובות
    • 845 צפיות
  12. היי, מחפש נייד בדגש על מסך איכותי ביותר. לאחרונה קיבלתי Macbook pro 15" 2015 מסך רטינה מהעבודה. עדיין בהלם מהמסך. מעוניין במחשב עם מסך זהה אבל לא Apple. לגבי שאר החומרה, לא קריטי, נועד בעיקר לקידוד. תקציב: אין לי שמץ מה המחירים אבל עדיף כמה שיותר זול. תודה!

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  13. אני רוצה מחשב שיתן לי לערוך תמונות ע"ג מסך 2k וגם משחקים פה ושם (לא חייב את כל ההגדרות הגבוהות). כבר שאלתי שאלה דומה - אבל מאז ירדתי מהרעיות של מסך 4K. זה עדיין לא פראקטי מבחינתי וגם מוזיל את העלויות בצורה משמעותית. זה המפרט שבניתי ואשמח לקבל ביקורת של האנשים היותר מנוסים ממני: https://www.tms.co.il/index.php?route=product/configurator_preview&id=9192 רקע: את המחשב הקודם שלי קניתי לפני עשור לפי הצלצות כאן והוא סחב לא רע עד שיום אחד הפסיק לעבוד וזמנית אני משתמש בלפטופ - שזה לא מדהים כי התמונות נמצאות כרדע בדיסק USB חיצוני וזה ממש איטי. 1. מה התקציב המקסימאלי? 8K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצו…

• 7 תגובות
    • 4.7k צפיות
  14. אני צריך את עזרתכם בבנית מפרט עד 3500 ש"ח עם אפשרות קטנה לחרוג. המחשב מיועד לאינטרנט, מולטימדיה ושיתוף קבצים. בעתיד הוא ישמש גם למשחקים( FPS-ים בעיקר, אחרי שאני אקנה כרטיס מסך טוב). - לא צריך HD, כבר יש לי. - לפחות ג'יגה זיכרון. - עדיף לוח-אם עם כרטיס מסך משולב (אבל עם אופציה להוסיף כרטיס טוב יותר מאוחר). - מסך 17 טוב. אם יש אפשרות ל19 נורמאלי אפילו יותר טוב (: - DVD-RW . -הייתי רוצה איזה מעבד Dual Core אם יש אפשרות. ושאלה כללית, האם הAMD Athlon 64 3800+ Dual Core, 2.0GHz , 1MB Cache, Socket AM2 יותר מהיר מ- מINTEL Pentium D - 2.6 (805) DUAL CORE- 2X1MB Cache ? האם אפשר לשלב אחד מהם במפרט? מקווה שלא הפרזתי בבקשות שלי. אודה לכל תגובה.

• 7 תגובות
    • 695 צפיות
  15. שלום לכולם, מבקש עזרה בבניית מחשב למשחקים ועבודה עם תוכנות של Adobe. צריך לכלול גם מסך אופטימלי. אין חשיבות למארז יפה. תודה רבה מראש :-) 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 1000 ש"ח אם יש שידרוגים ששוים את זה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים חדשים ושימוש בתוכנות של Adobe א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש תדיר ב - Indesign/After Effects/Illustrator/Photoshop ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -איל…

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  16. שלום למומחים! אני רוצה מחשב שיתן לי לערוך תמונות ע"ג מסך 4K וגם משחקים פה ושם (לא חייב את כל ההגדרות שגבוהות אבל לא יודע עם ב-4K הגדרות נמוכות יותר יראו ממש גרוע). זה המפרט שבניתי, אבל במקור תכננתי להשאר באיזור ה-10K (לא קשיח) אבל חרגתי בצורה דיי משמעותית: https://www.tms.co.il/index.php?route=product/configurator_preview&id=6072 אני מניח שניתן לרדת קצת ברמת המעבר ולקחת הרד דיסק קטן יותר שזה יחסוך לא באיזור ה-1000 ש"ח. אם יש עוד רעיונות - אשמח לשמוע. 1. מה התקציב המקסימאלי? 10K-13K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף להשאר באיזור ה-10K ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 13K, לא רצוי לחרוג יותר מידי אבל 1…

17. Started by ATAT,

שלום, אני בחיפושים אחרי מחשב עם מסך *לא* מבריק. לשימושים משרדיים+עבודה מרובת טאבים. התקציב גמיש (פלוס מינוס 1000 ש"ח). מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 ש"ח - אפשר לעלות עד ל-5000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית, מצגות, עבודה מרובת טאבים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא במיוחד 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו,…

• 0 תגובות
    • 455 צפיות
  18. Started by tomerd78,

שלום לכולם, האם ניתן כבר לקנות בארץ. אני רוצה מחשב בסכום של בערך 4000 ש"ח עם מעבד הrysen החדש - לגיימינג. מישהו יכול להמליץ?

19. Started by pazer005,

אז ככה, אני רוצה לקנות מחשב חדש ב-10000 בערך בלי לעבור את זה. כבר ביקשתי עזרה בבנייה של המחשב לפני חודשיים בערך אבל העדפתי לחכות כדי ללמוד יותר על החלקים ושנקבל יורת מידע פה בפורום. בכל מקרה, המחשב החדש נועד יותר לקידודי סרטים ואני צריך משהו שיוכל להקליט סרט מהטלוויזיה ברמה כזאת שאני לא אצטרך ממש לקודד אותו ואפילו טיפה בריל טיים אלא יעתיק אותו למחשב uncompressed. לצורך העניין אני צריך רד דיסק ענק כי מי שמבין בזה יודע שזה חובה ומצד שני אני צריך הארדי דיסק ממש מהיר. לכן בניתי על 3 של 250 ב-raid ועוד אחד 250 ל-system. מבחינת הקידוד של אחרי אני צריך מעבד חזק מספיק כדי לא להתחיל לחכות 200 שנה עד שהוא יסיים לקודד כפי שקורה לי עכשיו עם ה-barton 2500+ המעפן שלי. מבחינת משחקים, אנ…

• 6 תגובות
    • 735 צפיות
  20. מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 1.86GHz(E6300) 1066MHz/FSB 2MB - BOX ¤1090 לוח אם: GIGABYTE GA-945P-S3-RH ¤596 מסך: LG LCD 19" L1970HR 2ms DVI ¤1770 כרטיס מסך: PALIT GeForce 7300GT 256MB DDR3 EXTREME ¤550 דיסק קשיח: WD 160GB 8MB SATA2 7200 RPM - ATA 150 ¤368 צורב DVD: LG DVDRW GSA-H10A DOUBLE LAYERED X16- BULK ¤240 זיכרון: TWINMOS 2048MB (1024X2) DDR2 667MHz CL4 ¤1235 כונן DVD: SONY DVD-ROM 16X48- BULK ¤126 מארז: FOXCONN TLA397 F400A FSP PSU+ CPU V-TUBE ¤248 סט מקלדת ועכבר: MICROSOFT MULTIMEDIA KEYBOARD-PS2+MICROSOFT WHEEL OPTICAL MOUSE-PS2/USB ¤143 רמקולים ואוזניות: CREATIVE 2.1 SBS 380 ¤196 כרטיס לכידה: LEADTEK WINFAST PVR2000 T…

21. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? רוצה הצעות למחשב הכי זוללסרטים ואינטרנט וקצת למשחקים . אולי 1500/2000 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סרטים ואינטרנט וקצת משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כונן DVD . כרטיס מסך ( יש 970GTX ) לא צריך SSD . 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב. אבל משהו נורמל . 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכ…

22. אני חדש בפורום אבל ניכנס מידי פעם לקרוא חדשות אני כעקרון עובד על מחשב P4 2GHZ CELERON כיום עם 512 מגה זכרון פנימי ויש לאחותי עוד מחשב אחד בחדר שאנחנו עושים תמרונים ביניהם ,החלפנו זכרונות דרך חבר של אבא שעשה לנו מארז חדש עם כמה מאוורים שדרג לנו פה ושם כשהמחשבים התחילו כבר להחלש ולא הספיק להם כוח להחזיק WINDOWS XP אפילו ...וככה החזקנו עוד קצת זמן. עכשיו כשהגעתי למצב שאני מעיף הכל מהחדר ומחדש הכל (רכשתי SAMSUNG LCD 32 ) אז חשבתי על משהו יותר רציני משהו שאולי מצד אחד יחליף את המחשב השולחני ל מחשב נייד חזק שיוכל להתחבר לטלויזיה בחיבורים איכותיים ויתן לי להקרין את ה HD סרטים שאפשר כיום להשיג מהאינטרנט חברות כמו ASUS DELL ו אולי אפילו ACER מביאים אחריות בינלאומית רק הבעיה שזה ל…

• 3 תגובות
    • 589 צפיות
  23. שלום לכולם, אני עוד מעט מתחיל תואר ראשון במדעי המחשב ורציתי לקנות לתואר מחשב טוב ועמיד שיחזיק לי לפחות 3 שנים ואולי יותר ובגלל זה התקציב הגדול * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, ד?) לימודים * גודל המסך? 14-15 אינץ' עדיפות למאט * רזולוציית המסך?FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? עדיפות למקלדת הכי נוחה, מוארת, אם מתאפשר עדיף אפילו שיהיה את הפטמה שיש בלנובו THINKPAD * משקל רצוי? גג 1.5 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוךחשוב לי מאוד זמן עבודה ארוך ז"א בין 6-9 שעות בעבודה רגילה.. של גלישה קצת תכנות ואולי סרט או שניים * האם יש צורך ביציאות מיוחדות USB3 לפחות 2 יציאות * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח 128/256 SSD * כונן אופטי? אין צורך *…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. היי, קניתי בעבר Lifebook AH530, והייתי מאוד מרוצה - כמחשב נייד שרוב הזמן הוא תחנת עבודה המחוברת למסך ומקלדת עשה את העבודה מצויין. השאלה אם כדאי להמשיך ולקנות את הדגם הבא שנראה יותר מתקדם וקל: http://www.traklin.co.il/product.asp?pc=130110 (אגב, מישהו יודע מה המחיר הסופי אצלהם?) לשים בו SSD ועוד 4 GB RAM, והחיים יפים? שאלון: * מטרות המחשב? לדוגמה: פיתוח, הרצת מכונות וירטואליות (קלות), צפייה בסרטים, משחקי אינדי (קלים ביותר). * גודל מסך? 13", לשימוש ביתי בעיקר (מסך מבריק?) * רזולוציית המסך? HD מספיק. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין. * משקל רצוי? 1.5-1.6 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 5-6 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?לא * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשי…

• 11 תגובות
    • 867 צפיות
  25. שלום, התבקשתי להמליץ על מחשב נייד אשר ישמש לצרכים משרדיים. יש בקשה למחשב שהוא יחסית קל מבחינת משקל. מעבר לזה אין דרישות מיוחדות. התקציב הוא כ-3500 ש"ח, אך מכיוון שמדובר במחשב שיירכש על ידי חברה, ניתן לחרוג מעט. אודה להמלצותיכם.

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.