ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,447 דיונים בפורום זה
-
חג שמח לכולם! אני מסיים להרכיב מחשב ורגע לפני רכישת החלקים [מצורף בתמונה] בנוסף לתמונה הזמנתי\יש לי: SSD 840 EVO 120 GB Kingston HyperX FURY Black 8GB Kit (2x4GB) 2133MHz DDR4 Non-ECC CL14 [הוזמן מאמזון] 1TB SAMSUNG השימושים: עובד 24\7 בעיקר סרטים וסדרות בקודי באיכות הגבוהה ביותר [בלוריי\תלת מימד] גיבוי 24/7 במספר תוכנות [דרופבוקס\דרייב\Crashplane] כמה שאלות: 1. אם יש למישהו הארה או עיצה לשדרוג אחד הרכיבים אני אשמח 2. בעוד שנתיים+ אוכל לקנות למחשב הזה כרטיס משחק חזק [סטייל GTX970 של היום] ולשחק במשחקים כבדים? 3. אני מצפה מהמחשב להחזיק 5-6 שנים, הייתם משנים את הספק או הקירור? …
-
- 5 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מחפש המלצה למחשב מבוסס P4 בתקציב של 5000 ש"ח שישמש בעיקר למשחקים. על התקציב לכלול מסך. תודה רבה למשיבים.
-
- 19 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
האם מחשב נייד יכול להחזיק משחקים על הגדרות high-medium לכמה שנים הקרובות? דוגמה: http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=844720 יכל להריץ את BF4 על בינוני-גבוה? או CSGO על מקסימום? GTA4/5 על מדיום? אני פשוט מעדיף מחשב נייד כי אפשר לזוז איתו. מה אתם אומרים? כדאי?
-
- 5 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
היי לכולם, חיכיתי בסבלנות כדי שיצאו המעבדים החדשים וזה. נראה לי כבר הרוב יצא, אז אני שולח בקשה למפרט מחשב נייח. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7500, אפשר טיפה לחרוג אם באמת צריך, מחשיב מסך כבערך 1500 ש"ח מהתקציב. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? תכנות עם VS ואופציה להרים VM, משחקים כמו assassins's creed valhala, cyberpunk, witcher וכו'. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? בעיקר מסך. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה)…
-
- 4 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
קניתי מחשב עם 500GB. אבקש המלצה איך לחלק אותו ועם איזו תוכנה. תודה.
-
- 20 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
טוב שלום, אני מנסה לבנות HTPC ואני צריך את עזרתכם בתיכנון המפרט שלו... למעשה הוא הולך ליהיות מחשב ממש פשוט... ברמה נמוכה, מכיוון והוא מיועד סך הכל לצפייה בסרטים ומוזיקה כל מה שאני צריך למעשה זה: *לוח אם *מעבד *כרטיס מסך עם TV-OUT איכותי עד כמה שיתאפשר *הארד דיסק *זיכרון (512 יספיק לדעתי) DVD יש כבר ומארז כמובן אני יבנה... שכחתי משהו? אז ככה... לגבי הלוח אם... אני לא סגור עוד אם אני רוצה לוח בגודל סטנדרטי או ללכת על הMINI ATX... מה שאני סך הכל צריך מהלוח זה סלוט AGP אחד 2 סלוטים של כרטיסי הרחבה יספיקו ו2 סלוטים של זיכרונות מקסימום... אבל מה שעוד חשוב הוא שהחיבורים האחוריים שלו יכללו USB (מה שלא ניראה לי יהווה בעיה ועדיף מאד שיהיו גם על הלוח עצמו חיבורי USB נוספים על מנת שא…
-
- 35 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
מעבד : Intel Pentium 4 2.4Ghz 800Mhz 512K Box זיכרון פנימי: Corsair CMX256A-3500C2*2 (שתי סטיקים של הזיכרון הזה 256MB+256MB=512MB) לוח אם: GIGABYTE GA-8IPE1000 - 865PE כרטיס מסך: ATI AGP8X Radeon 9500 Pro 128MB DDR with TV-out and DVI OEM מארז: 3R SYSTEM NEON Light Silver מסך: LG 18 INCH (זהו מסך TFT) דיסקים קשיחים: 1). MAXTORE 60GB 7200RPM 2). WD 15GB 5400RPM צורב: Asus 40*12*40+Flextra Link סידירום: Samsung x52 האם זה מחשב טוב????
-
- 20 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
הי, ראשית אציין שהתחלתי שרשור בפורום מארזים והדיון גלש לרזי המפרט כך שהחלטתי (ובהמלצה) לפתוח שרשור נפרד במקום המתאים. בשביל הרפרנס אני מציין פה את הלינק של השרשור הקודם אך את כל המידע הרלוונטי ארשום בפוסט הנוכחי. http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=531803.new#new שימוש: אני מחפש לבנות מפרט לשימוש ביתי יומיומי אך אינטנסיבי. אני משתמש הרבה בעריכת תמונות (image processing) בתוכנות כמו לייטרום, פוטושופ, פוטומטיקס. ככלל אני נוטה לעבוד עם הרבה תוכנות במקביל ומצפה לביצועים טובים. מבחינת גיימינג, אני לא גיימר אבל אני כן משתמש במחשב גם כדי לשחק. אני מצפה שמשחקים כדוגמת call of duty, NFS, Starcraft יעבדו אבל אין לי ציפייה לדחוף אותם ברזולוציות הכי מטמטמות ועם המאפיי…
-
- 19 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך, מעדיף לנצל 2000 ש"ח מהתקציב.. אבל אם צריך עד 3000. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עד 3000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. APB Reloaded(חשוב לי במיוחד שירוץ חלק על ההגדרות הכי גבוהות), Batelfield3, COD3, Far cry3 ושהמשחקים הכבדים ביותר שקיימים ושיצאו בעתיד הקרוב-רחוק ירוצו חלק על הגדרות גבוהות. -מהי הרזולוציה הטבע…
-
- 25 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אני רוצה לבנות מחשב חדש ואני מתלבט בין תושבת 1150 ולתושבת החדשה 1151 ששמעתי שיש לה כמה באגים , קראתי במצב של התחממות ה 1151 המעבדים קופאים והמחשב נתקע למרות שיש עידכון ביוס חדש שמתגבר על זה חשבתי ללכת על ה 1150 ממילא אין הבדל גדול בינהם בביצועים . 1. איזה תושבת עדיף ? 2. אם יש הבדל גדול בין G3260 ל I3 4170 ? ( הרבה טאבים , מדיה פלייר , WORLD EXCEL , משחק WOT תמיד עובד עם כמה תוכנות במקביל הרבה טאבים 30 - 40 . 3. כרגע יש לי 8GB זיכרון וזה כלום ממש לא מספיק לי , 16GB יספיק ? DDR3
-
- 3 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
מטרות המחשב? סטודנט להדסה, אינטרנט אופיס MATLAB . * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 ולא חשוב אם מאט או מבריק. * רזולוציית המסך? לא חשוב . * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי?לא חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMIו VGA * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?כן * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? HP בלבד! * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם רק שיעבוד עם MATLAB כמו שצריך!! תקציב עד 700$ ללא חריגות והמחשב יקנה בארה"ב לכן חשוב הרישיון הבין לאומי (כמובן שנשמח גם להצעות שאין עלי…
-
- 0 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אשמח לחוות הדעת שלכם על המפרט הבא: מעבד: i5 3570k קירור: Noctua nh-d14 לוח אם: Sabertooth Z77 RAM: G.Skill Ripjaws x 2X4GB 2133Mhz CL11 (וכן, אני יודע שהמהירות הזאת לא חשובה, אבל זה היה במחיר של זכרון איטי באיביי, 300 שקל, אז למה לא..?) כרטיס מסך: ASUS GTX 580 כונן קשיח: Seagate Barracuda 2TB 7200RPM 64MB כונן דיסקים: אשמח להצעות... מארז: Thermaltake Chaser MK-I ספק: אשמח להצעות לספק מודולרי שיתאים למפרט (650W+) חשוב לציין שאני כמובן מתכנן OC יחסית גדול למעבד (וזו כמובן הסיבה ללוח ולקירור), וכן- אני מודע לכך שבשביל OC משתלם לקנות 2500K- אבל אני מעדיף שיהיה לי את המעבד החדש ביותר בשביל התכונות החדשות שלו: PCIE 3 (לשדרוג עתידי של הכרטיס), Virtu MVP, תמיכה מובנית בUSB 3 וכו'…
-
- 18 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אפשר בבקשה חוות דעת על המחשב אם הוא שווה תסכום. מחפש מחשב למשחקים כבדים מודרנים שיצאו השנה שירוצו בצורה חלקה . אין בקשות או תוספות מיוחדות לא מפריע לי הרעש. https://m.ivory.co.il/catalog.php?id=16424 בנוסף חשבתי גם לרכוש את המסך הזה בהזדמנות https://m.ivory.co.il/catalog.php?id=15213 כרגע יש לי עוד מסך 32 שישבתי לחבר אותו למחשב אבל זה כבר בהזדמנות . כרגע חשוב לי המפרט ששלחתי תודה.
-
- 7 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
זה שאלה כללית לא בקשה למפרט. אחד הדברים המתסכלים ביותר בתור תכנת\מפתח זה כשדברים לא מגיבים מיידית או שהמחשב איטי בכל מיני פעולות מסויימות. אז רציתי לשאול, במה צריך להשקיע במחשב נייח כשהכיוון הוא יעילות בעבודה מול כליי פיתוח. אפילו אם נתעלם מזמני קומפלציה שזו בעיה בסדר גודל שונה לגמריי... אני מתכוון יותר לעבודה השותפת עם כלי הפיתוח. נניח XCODE\VS\ANDROID STUDIO. לכל כלי פיתוח ייתכנו דרישות שונות, ואוליי אפילו לכל שפה דרישות שונות. למשל C++ לעומת JAVA. אז לגביי הכלים שעובדים איתם בשביל לתכנת. הINTELLISENSE תמיד נראה לי איטי מאוד ומסורבל, כנראה בעיקר בC++ אבל גם בJAVA וC#. הבנתי שSSD יאיץ את הINTELLISENSE?…
-
- 2 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום לכולם... אני מעוניין לקנות מחשב נייח חדש כי המחשב שלי ישן ועגלה. הייתי בפגישה עם איש מכירות והוא הציע לי איזשהו מחשב משודרג. לאחר מכן נכנסתי לאתר שלהם, הלכתי לאיזשהו מחשב בסיסי שיש להם שם וביצעתי כל מיני שדרוגים (מפרט מצורף כתמונה). ** ראשית אציין שאיני משחק כלל במחשקי מחשב אבל אני "מולטי-טסקר" - כלומר עובד עם הרבה דפדפנים, הרבה כרטיסיות, תוכנות וכד', והמטרה היא שהמחשב יהיה מהיר ולא איטי כמו שהוא עכשיו. ** שנית, שאלה כללית על המפרט - האם אלו רכיבים באיכות טובה או שחלקם לא הכי נחשבים? פשוט לכל דבר יש כ"כ הרבה פירמות ודגמים, שקשה לדעת מה לבחור. חשוב לי שהמחשב יחזיק לטווח הארוך, שיהיה אמין ועם סיכוי נמוך לתקלות. ** שלישית, לפי מה שהבנתי אין לי צורך ב-SSD, אני צודק? **…
-
- 4 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום כולם, ראיתי פה המלצות על מפרטי מחשב שכוללים מוצרים שבמבצע עד ה30 לחודש ב TMS. בפרטי המבצע רשומים שני דברים מעניינים: 1. רק לחברי הפייסבוק 2. מוגבל למוצר אחד ללקוח לכן המלצות של מארז בהנחה עם ספק בהנחה ו SSD שבהנחה במפרט אחד אולי לא ריאליות. בנוסף, לפרופיל הפייסבוק של החנות מקושרים 21 חברים בלבד. וכמו כל בקשת חברות, מנהל הפרופיל צריך לאשר אותה. האם מישהו הזמין מהם למרות זאת? ספרו שתפו בבקשה
-
- 4 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? סביב 5000 שקלים 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? מחשב לילדים - סביב גיל 13, שאמור לאפשר גם מרחב לעבודה כבדה יותר בעתיד. משתמשים במקביל גם במחשב לצרכים לימודיים - אופיס, טימס, זום וכו', מבחינת משחקים - FPS (אין לי מושג מה זה, זה מה שהילד אומר). מיינקראפט וכו'. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) צריך הכל 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא מאד חשוב, נמ…
-
- 4 תגובות
- 2.6k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם , בעוד חודשיים אני נוסע לטיול בארה"ב פעם ראשונה, והדבר הראשון שחושבים עליו, איך לא? קניית מחשב נייד. אז אחרי הרבה חיפושים, השוואות וכו' החלטתי ללכת על המחשב Dell xps 13 2015. אני דיי חושש לגבי קנייה בארה"ב, אז רציתי לשאול כמה שאלות. דבר ראשון מאיפה הכי כדאי לקנות את המחשב? אני אהיה בניו יורק, אולנדו, מיאמי ולאס וגאס. הבנתי שלחברת דל יש אחריות בינלאומית, אז אין בעיה לרכוש אחריות מורחבת לשלוש שנים במקום שאני קונה את המחשב או להגיע לארץ ולעשות את זה פה? עוד דבר שמטריד אותי זה המטען של המחשב, אם אני קונה שם את המחשב הוא מגיע בטח עם חיבור לחשמל ומתח שמתאים לארה"ב ולא אירופאי, מה עושים עם זה? דבר אחרון זה כדי לא לשלם מע"מ בכניסה לארץ אני צריך לזרוק את כל הקופ…
-
- 6 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שבת שלום! אני כבר לא זוכר איזה חומרה יש לי במחשב ? ואני זוכר שיש תוכנה די טובה וחינמית שעושה סריקה ונותנת לי רשימה מסודרת על מה שיש לי במחשב ? האם מישהו יכול לתת לי המלצה או קשיור בבקשה ? תודה
-
- 7 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, בזמן הקרוב אני הולך לגור בשני מקומות (אמצע שבוע מקום אחד, סופ"שים מקום שני) ולכן אני מחפש לקנות מחשב שיהיה לי קל לנייד אותו בקלות (=להכניס לתיק ולנסוע בתחבורה ציבורית) ממקום למקום. נשמע שמחשב נייד זו האופציה ההגיונית, אבל אני גם ככה מחבר אותו למסך חיצוני+מקלדת, אז אולי חבל לשלם סתם יותר על זה שהמחשב בא עם מסך. הדרישות שלי מהמחשב, חוץ מגלישה ושימושים רגילים: 1. הרבה עבודה עם VMwares - אז רצוי 16gb זכרון. 2. אני לא ממש גיימר, אבל יהיה נחמד שיהיה כרטיס מסך בינוני כך שאוכל לשחק במשחקים כמו LoL/Fifa. 3. SSD, ובשביל להוזיל עלויות: רצוי בנוסף עם hard disk רגיל ולא במקום. מחיר: עדיף סביבות ה-3k, אבל אפשר לחרוג עד 5k אם יש סיבה באמת טובה לזה. מה דע…
-
- 0 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
לקחתי את אחד המפרטים המומלצים באתר וקצת שיניתי אותו. המחשב מיועד לשימוש הכללי שלי שכולל עבודה ופיתוח (עם מכונות וירטואליות- עד 2-3 שרצים במקביל), עריכה גראפית (Photoshop וכו'), וגם משחקים. אני משחק על מסך 24 אינץ' משחקים כמו GTA, COD, just cause ו-assassins creed, אבל לא מתעקש על מספר פריימים כל עוד זה לא מפריע למהלך המשחק. (למרות שאם אפשר אז למה לא?). לא צריך לכלול מערכת הפעלה/ אופיס ציוד היקפי וכדו' והזמנתי מארה"ב דיסק SDD 250 GB אז לא הוספתי אותו למפרט. יכולת ההרכבה שלי מוגבלת לחיבור דיסקים וכרטיסים, אז אני כן צריך שירכיבו לי אותו בחנות. לא אוהב את כל העיצובים המוגזמים האלו של המארזים- מספיק לי מארז שחור פרקטי עם חיבורים מקדימה- אבל כן חשוב לי על שקט (7 בסולם עד …
-
- 12 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
טוב אני יראה לכם את הכיוון שאני צריך במחשב שאני רוצה . כרטיס מסך : שיהיה 8800 GTS עם 320 מגה זיכרון רצוי של חברה עם אמון ושיעלה עד 1600 שקל . מעבד : שיהיה של אינטל כמובן ליבה כפולה , רצוי באיזור הE6400 שיעלה בערך 950 שקל . זיכרונות : 2 ג'יגה זיכרון [1024X2] שיעלה בערך 450 שקל של 800MHZ . מסך : 19 אינץ' שיהיו בו רמקולים עד 950 שקל . צורב : שיהיה צורב DVD עד 200 שקל . מארז+ספק : שיהיה מארז נורמלי שנראה בסדר אבל עם ספק 400 ואט שיחזיק את הכרטיס טוב ועם איכות באיזור הTRT . דיסק קשיח : רצוי 150 ג'יגה לא יותר כי לא יהיה בזה שימוש הכי זול שיש לא יודע כמה זה אמור לעלות . עכבר+מקלדת : שיהיו טובים ונוחים כמובן ולא יקרים . לוח אם : שיהיה של ג'יגבייט ויתמוך כמובן בזיכרונות של 800MHZ ש…
-
- 50 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 ש"ח, חריגה עד 500 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? כמו battlefield, call of duty 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 6-7 מתוך 10. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין…
-
- 13 תגובות
- 2.5k צפיות
- 1 follower
-
-
1. תקציב: 5500 ₪, ניתן לחרוג ב- 500 ש"ח אך לא רצוי. 2. שימושים צפויים: משרדי ללא משחקים 3. תוכנות: אופיס, אינטרנט, וסרטים 4. השימוש הכבד של המחשב: עריכה קלה של סרטי וידיאו 5. מסך: יקנה בנפרד U2410 6. ציוד היקפי: ללא 7. רכיבים לא נחוצים: צורב 8. שקט: 8 9. המהרה: ללא 10. מערכת הפעלה: צריך WIN7 11. עדיפות לחנות: חנות אמינה 12 בקשות מיוחדות: כונן SSD, חיבור USB3 קדמי, כרטיס TV HD (ידידותי ללכידת וידאו), אל פסק חסכוני באנרגיה ושקט 13 שדרוג עתידי: מעבד, זיכרון חשבתי על: Kingston Hyper X Genesis 8GB Kit (4GBx2) DDR3 1600Mhz, יחידות 1 ₪474 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2746 OCZ SSD Vertex 3 120GB 550/500 IOPS 60000 - זמין במלאי ת"א כ"ס, יחידות 1 ₪1471 http:/…
-
- 22 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
אני קונה מחשב חדש בקרוב(אני מקווה)ואני זקוק לעצות. אני בעיקר צריך מחשב לאוברקלוק ומשחקים. אם אפשר,אפשר שללוח האם יהיה אפשרות לSLI? ואם אפשר,מארז יפה יחסית עם אפשרויות למודינג. אני לא זקוק להרכבת מחשב.
-
- 25 תגובות
- 2.5k צפיות
-