ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,447 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימלי? 2500-3000 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. בעיקר משחקי מחשב,לא הכי כבדים, חשוב שיריץ את cod:mw2 בצורה טובה, עדיף גם שיריץ את BF:BC2 ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם. - מסך 20 אינץ של BENQ, 1680*1050 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. לא 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי, רשמו את החלקים שיש…
-
- 24 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
-
שלום. אשנח לשמוע לחוות דעתכם על HP ProBook 430 G2. http://store.pc365.co.il/product-2152-HP_ProBook_430_G2_F6N65AV_%D7%91%D7%9E%D7%9C%D7%90%D7%99 סוג מוצר: מחשב נייד , יצרן: HP , דגם מעבד: Intel® Core™ i5-4210U Processor (3M Cache, up to 2.70 GHz),נפח זכרון פנימי: 4GB , נפח דיסק קשיח: 128GB , גודל מסך: "13.3 , דגם כרטיס מסך: Intel® HD Graphics 4400,מערכת הפעלה: Windows 8.1 , תקופת האחריות: שנה , סוג האחריות: באתר הלקוח , נותן השירות: HP מחיר המוצר:3,399 ₪ כולל מע"מ כמו כן, אני מתלבט האם כדאי להגדיל זכרון ל 8GB, ב 350 ש"ח. חשבתי עליו כמענה לדרישות הבאות: * מטרות המחשב? מחשב לסטודנטית, בעיקר עבודה עם אופיס וקצת אינטרנט * גודל המסך? מתלבט בין 11" ל 13", עדיפות למאט * רזולו…
-
- 6 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום, אני מחפש עזרה למחשב ללימודי אדריכלות, שאוכל לעבוד עם תוכנות כמו: sketch-up, autocad,photoshop 3Dmax-studio חשוב שהמסך יהיה איכותי לעבודה כזאת ולפחות 15.4"-מה עדיף מבריק או מט?? 2GB זיכרון ו160GB הרד-דיסק ומעבד טוב של 2GHz לפחות האם חשוב שהכרטיס מסך יהיה חיצוני או ש X3100 של אינטל יעשה עבודה מספיק טובה... שמעתי שיש חיצוניים שמתחממים והם מייקרים את המחשב מאד.. אשמח לשמוע הצעות, אני בכיוון של DELL אבל פתוח לכל דבר שיתן תמורה טובה לכסף.. ד"א איך MSI או ACER ?? תודה רבה לעונים
-
- 11 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
משחקים לא כבדים במיוחד, ללא OC, מסך 19" שישודרג ל22" בקרוב. לא הייתי סגור על הלוח אם והכרטיס מסך, אשמח אם תוכלו לשפר לי אותם אם אפשר. תודה רבה!! מעבד Intel Pentium Dual-Core E6300 Box ₪397 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=BX80571E6300 לוח אם Gigabyte GA-EP41-UD3L ₪362 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=950020 כונן קשיח Seagate ST31000528AS 3.5" 1000GB SATA2 32MB ₪422 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=ST31000528AS זיכרון Transcend DDR2 2048MB 800MHz CL 5-5-5-18 ₪241 כמות:2 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=9TJ228 כרטיס גרפי Palit nVIDIA GeForce GTS 250 512MB DDR3 PCIe ₪570 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=28686 צו…
-
- 32 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום, ברצוני לקנות מחשב נייד חדש מהארץ על פי הדרישות הבאות: * מטרות המחשב?תוכנות לעריכת מוזיקה (לא כבדות במיוחד), משחקים - שיריץ משחקים חזקים גראפית כמו CRYSIS 2 על הגדרות בינוניות ומעלה, סרטי HD. כך שהמעבד יהיה I5 או I7 * גודל המסך? נטייה ל-15.6 ומעלה, אך בכל זאת אם יש מחשבים עם מפרטים חזקים יותר ובעלי מסך קטן יותר אז תציעו, אני אשקול. * משקל רצוי? לא משנה לי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)?לא, שיהיה זמן סטנדרטי, העיקר שלא יהיה קצר. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) - HDMI חובה, ושאר חיבורים סטנדרטים * בלוטות? * גודל מינימלי של כונן קשיח ? לפחות 500 GB במהירות 7200 RPM * כונן …
-
- 0 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אוטוקאד דו מימד BEAM 14 אינץ - בעבודה הוא יחובר למסך 24 כך שאין צורך יותר גדול בבית אופיס, אינטרנט. עדיף מסך מט ולא מבריק לא חייב עדיפות ללנובו אך לא חייב
-
- 7 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אהלן האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? גלישה באינטרנט, יתכן צפיה בסרטים. יתכן צפיה בקליפים מיוטיוב שהם HD. א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. Chrome, Skype, Open Office, Youtube ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). שימוש בייתי. ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: הוא לא! 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? מסך. 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (כונן דיסקטים, צורב למשל)? 1.44. 5. במידה ו…
-
- 26 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? בשאיפה עד 4000, חריגה עד 5000 אם ממש צריך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות והרצה של minikube (בעיקר RAM ו- CPU) ביחד עם IDE ומלא חלונות ב- chrome 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא צריך שקט מוחלט אבל שלא ירעיש ברמה שמפריע להתרכז. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?…
-
- 4 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד של HP והחיבור החשמל לא מטעין אותו אבל אם אני שם בטרייה טעונה המחשב עובד רגיל במעבדה של hp לקחו 100 שקל על בדיקה ועכשיו הם רוצים 1300 בשביל להחליף לוח אם רק כדי שיוכלו לבדוק מה הבעיה (המחשב עובד אבל ככה שזה פשוט בולשיט) מישהו יכול להמליץ לי על מעבדה אמינה לתיקון מחשב נייד של HP נ.ב.אני חושב שאת ה-100 שקל של הבדיקה הם לוקחים בשביל השיעור לחיים שהם נותנים לך, אל תקנה HP !!!
-
- 6 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
מטרות המחשב: גלישה באינטרנט, סביבת לימוד והרצה לשרת PHP, תכנות ב/ל: MATLAB ,C, אנדרואיד ו-IPHONE, כולל הרצת VM. גודל המסך: 15-19 משקל רצוי: לא משנה זמן סוללה ארוך: רצוי, בטריות גיבוי הן גם אופציה (ארוך - מעל ל-3 שעות של הרצת VM ושרת במקביל) יציאות מיוחדות: USB3.0 בלוטות: כן גודל מינימלי של כונן קשיח: 250G כונן/צורב CD/DVD: אין צורך כונן Bluray: אין צורך זיכרון: 6G, המחשב ישמש לעבודה רבה עם VM רזולוציה: לא רלבנטית טווח מחירים: עד כ-5,000 ש"ח האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא, שתהיה אחריות טובה בארץ האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא האם יש עדיפות מבחינת מחיר, נוחות ויעילות לקניית מחשב שולחני עם אותן דרישות והשתלטות מרחוק בעת הצ…
-
- 31 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
נחוץ במערכת: C2D ו 8800GTS 320MB.
-
- 27 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני לא ממש מבין במחשבים ניידים וקשה לי לדעת איזה מעבד טוב יותר ומהר יותר וכו' ובמיוחד שיש המון ניידים בשוק אני מחפש מחשב נייד עם מסך 15 או 17 אינץ אני מחפש משהו עם מעבד I7 באמת שיהיה מעבד מהיר וחזק עם לפחות 1T דיסק קשיח אם יש אפשרות של שילוב כונך SSD זה יהיה עוד יותר טוב כי אני מחפש נייד מאוד מהיר שלא יתקע לי אחרי שנה או שנתיים אני רוצה נייד מהיר וחזק המטרות הן בעיקר אינטרנט לאחסן תמונות לראות סרטים ומידי פעם גם לשחק במשחקים לא כבדים אבל אם יש אופציה בתקציב לקבל גם כרטיס מסך טוב אני אשמח אשמח לקבל המלצות לדגמים באמת טובים שלא סתם עולים הרבה אלא גם שווים את המחיר שמשקיעים בהם אין לי העדפה לחברה מסוימת אני אישית אוהב את אסוס אבל אם יש חברות אחרות אז בכייף
-
- 4 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום פורום יקר, כבר כמה שנים יש לי דסקטופ Z68 Pro3-M, 16GB RAM, i7-2600k, 256GB SSD ומסך DELL U27. אני לא משחק והשימוש שלי הוא הרבה תוכנות שמעמיסות על ההארדיסק ומשתמשות בהרבה RAM. אני גם מפעיל VM במחשב. לשימושים שלי אני מרגיש שהדסקטופ שלי נותן מענה אבל אני רוצה להחליף אותו בלפטופ על מנת שאוכל להסתובב איתו. מסגרת התקציב שלי היא כמה שצריך על מנת לענות על הצרכים שלי המפורטים מטה. אני מחפש לפטופ לכל הפחות באותו עוצמה כמו המחשב הנוכחי שלי, עם עדיפות לחזק יותר גם על מנת שיתן לי בוסט מסוים בביצועים (לפעמים בעיקר בתוך ה-VM ובעת התחברות ב-TV אני מרגיש איטיות) וגם על מנת שיחזיק לי לשנים קדימה. אני ארצה ווינדוס 10 במערכת ואני חושב שאני רוצה מסך 17 אינץ'. אני רוצה 500GB SSD. זמן…
-
- 14 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב מירבי 4k, מתחת לזה (3-3.5k) יכול להיות נחמד. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש גרפי לצלם - עריכת תמונות סטילס שאני מצלם, בפוטושופ ולייטרום cc. אני בדרך כלל עורך פרויקט אחד ביום עבודה רגיל, עד 400 תמונות לאלבום בלייטרום, מצלם בfull frame קבצי raw. מעבר לזה, עושה עבודה משרדית באופיס וגלישה באינטרנט. לא עורך וידאו. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש לי כרטיס מסך gtx770 בן שנה וחצי, שאני יכול להתקין במחשב…
-
- 7 תגובות
- 2.6k צפיות
- 1 follower
-
-
הנה המפרט שהרכבתי מ- COMP-IL חשוב שלי לדעת מה אתם חושבים עליו (על הכרטיס מסך זיכרון מאורר ומארז ולוח אם ומעבד ) תודה מראש בן Leadtek Geforce FX6800 256Mb 256Bit GDDR3 Retail "PX6800TDH" SLI READY Gigabyte "GA-K8NF-9" nForce4 4X socket-939 Thermaltake "A1838" Silent Boost K8 for Athlon64/Opteron CPUs Sock754/Sock-940 -Retail GeIL Value Dual Channel PC3200 400MHz "GE2GB3200BDC" / 2GB 1GB x 2 CL2.5 -Retail Western Digital "WD1600JD" 160GB / Serial-ATA150 / 7200RPM 8MB Cache -Bulk AMD Athlon 64 3000+ 512K / L2 Cache s939 WINCHESTER - Retail Box GAMER 480W SUPER סה"כ ¤ 5,602.28
-
- 32 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?2300+-, עדיפות לזול ככל האפשר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?: לימודים, תכנות, שימוש בתוכנות כמו matlab, גלישה באינטרנט. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)?לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה):קונה נייד קומפלט 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב?שלא יהיה טרקטור 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)?לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את ה…
-
- 16 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
EPOX EP-4GEA+ INTEL 845GE MAGIC LIGHT הלוח הטוב ביותר לפנטיום 4 800 ש"ח Corsair CMX512-3200C2 1,238 ש"ח WD 80GB 7200RPM 8 MB special version שלוש שנים אחריות 708 ש"ח INTEL P4 2.53GHZ 533MHZ 478PIN 512Cache 1,542 ש"ח Gigabyte ATi Radeon 9700 PRO 1,987 ש"ח PANOASONIC FLOPPY 1.44 52 ש"ח Tsunami Virgo bLUE for P4 350W 209 ש"ח סה"כ 6,536 ש"ח את שאר החלקים (מקלדת, עכבר, מסך וכו') אני קונה עוד יום יומיים אז אם יש לכם מה להציע אז בבקשה 8) ;D ;D
-
- 15 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אז ככה אני מרכיב מפרט ואחרי זה אני יעביר אותו הלאה ויקבל מחיר חשבתי על כרטיס מסך geforce 9800gx2 מעבד Q6000 (לפי מה שראיתי יש לו BUS של 1066) זכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 1066Mhz CL 5 (שיתאים לBUS של המעבד וגם עולה רבע מ DDR3 זהה) לוח Rampage Formula (יש לו PCIE2 לכרטיס מסך, והוא תומך בזכרונות DDR2 1066) מה אתם אומרים זה טוב עד עכשיו? עדכון קיבלתי הצעת מחיר: CASE Silver H550S 120mm Fan WITH P.S EZCOOL 211.00 p.supply Enermax W for amd\intel 620w 640.00 Cpu intel 775 Q6600 2.4G CORE 2 QUAD 1066mhz 8M 1,100.00 ASUS MAXIMUS FORMULA 2PCI-EX16 1,145.00 (אני יכול להחליף לStriker II שהוא יותר זול) hard drive SATA2 - 500gb 16mb Westren Digital 450.00 dvdrw LG BLACK SATA 1…
-
- 38 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
i750 2.67 @ 3.50 GHZ 4GB DDR3 1333mhz Gskill Dual Channel Readon 5770 1GB HD 500GB GIGABYTE P55UD2 נקנה לפני 4 שנים בדיוק.. יש טעם לשדרג או פשוט לקנות חדש ? חשוב לציין שיש לי BenQ XL2420T 120HZ
-
- 10 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אחרי שעברתי את רוב הפורום וראיתי הרבה מפרטים הרכבתי מפרט שיתאים לי ,אבל עדיין אשמח לקבל ביקורת. אני עונה על השאלון כדי לחסוך בהודעות... 1. מה התקציב המקסימאלי? 5300 ש"ח . א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב ?רב תכליתי (פייסבוק,סרטים,לימודים,וכו"),גיימינג בינוני. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:גיימינג בינוני . -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.-nfs,cod, assisan creed,far cry,gta. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920*1080. -לאילו הג…
-
- 10 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 4,000 ₪ האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אם אפשרי לחסוך, אבל שיהיה מחשב טוב - לחסוך. אם לא, בסדר. לנצל. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן לחרוג מהתקציב.2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? המחשב ישמש לגלישה באינטרנט. שמיעת שירים, צפייה בסרטים, משחקים - לא גיימר, אבל משחק במשחקים חדשים. אוהב לשחק. אבל לא צריך מפלצת, רק שיוכל להריץ משחקים ברמה טובה, אפילו ברמה הכי טובה שאפשר להגיע עם התקציב שלי. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל …
-
- 23 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין בקניית HTPC, אבל כזה שיכול להריץ גם סרטי FHD בקידוד H.264 וב- Bitrate גבוה מאד. המחשב יהיה מחובר גם למקרן FHD וגם למסך רגיל (במקביל). כמו כן, אני מתכוון לערוך קצת וידאו ממצלמת FHD (בפורמט AVCHD) על המחשב הזה. בקיצור - חשוב לי שהוא יהיה קצת יותר חזק מהרגיל. בדקתי בעיון את המפרט ל- HTPC לתקציב של 4000 ש"ח. השאלות שלי הן אלה: 1. מאז פרסום המפרטים כבר עברו 3.5 חודשים. אילו עדכונים יש, לאור מעבר הזמן, למפרט המומלץ? האם משהו משמעותי השתנה? לוח? מעבד? 2. ראיתי שלוח האם (Asus M3a78-em) כולל כרטיס מסך חלש (ATI HD3200). האם להוסיף כרטיס מסך כמו ה- 9600GT ולחרוג מהתקציב (אני מסוגל), או שלא כדאי? ואם אני מוסיף כרטיס מסך, אולי עדיף להחליף את הלוח לכזה שלא כולל …
-
- 44 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
מדובר בדגם 15-r208nj. אין דרייברים באתר של HP. למישהו יש רעיון? אני רוצה להתקין Win7
-
- 15 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 10000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים+HD+SOLIDWORKS א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מזדמן ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: רוב גיימינג הרשת -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080P -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? א…
-
- 8 תגובות
- 2.6k צפיות
-