ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,343 דיונים בפורום זה
-
שלום חברה, אז חבר הכין לי מפרט למחשב אבל הייתי שמח לקבל דעות נוספות. https://www.tms.co.il/31808 המחשב מיועד למשחקים כמו dota2 csg. אם יש איזה משהו שמומלץ לשנות וכו אשמח לדעת
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי לכולם, ביום ראשון רכשתי מחשב LENOVO חדש מסדרת THINKPAD. המחשב נמכר לי עם 3 שנות אחריות של IBM. כשקיבלתי את הקרטון ראיתי שהוא נפתח בעבר (המדבקה הייתה חתוכה) והמוכר אמר לי שזה בגלל שמתקינים ווינדוס (על אף שחשבתי שהווינדוס מגיע מותקן מהיצרן). כשהדלקתי את המחשב הוא לא ביקש ממני לבצע הגדרות ווינדוס אלא פשוט "עלה" כרגיל כשהמחשב ריק מכל תוכנה. בדיקה באתר LENOVO הראתה לי כאילו האחריות החלה 3 ימים לפני כן והיא לשנה אחת בלבד. שוחחתי עם IBM והם ביקשו שאשלח להם צילום של החשבונית והם יעדכנו את זה ל-3 שנים. מבדיקת מידע המערכת דרך הCDM מצאתי את התאריכים הבאים: original install date: 23/4/2018 system boot time: 09/05/2018…
-
- 9 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אהלן חברים, אשמח לעזרה להרכבת מפרט מחשב שהרכבתי ב ksp, אשמח אם תתנו את דעתכם. אני יכול גם לקנות באילת כדי לחסוך כסף. המחשב מיועד לעריכת אודיו/וידאו, שימוש בתוכנת AVID XPRESS ברמה מתקדמת כתחביב. אני לא צריך כרטיס מסך/אודיו חיצוני, מספיק לי מה שמגיע בלוח אם. חשוב לי כניסה DVI ו HDMI בלוח אם, מעבד חזק, הרבה זכרון פנימי ומהיר, חייב SSD של לפחות חצי טרה ומשהו טוב. מה דעתכם את המפרט שהרכבתי? 1. האם זכרונות של G.SKILL עדיין נחשבים מאוד טובים? לא הרכבתי נייח כבר לפחות 5-6 שנים 2. האם המארז טוב? הקירור טוב? 3. כל מה שתוכלו להוסיף.. דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i7 8700…
-
- 0 תגובות
- 713 צפיות
-
-
היי, אני מעוניין לקנות לפטופ חדש, שוטטתי כאן באתר וחקרתי קצת באינטרנט אבל אני עדיין לא בקיא מספיק אז אשמח אם תוכלו לעזור לי אני מתלבט בנוגע למעבד שכדאי לי לכוון אליו, אין לי הרבה ניסיון עם לפטופים, ואני חושש מלפטופ שלא יעמוד בעומס כי אני משתמש שצריך מחשב חזק מהממוצע. אני מכוון, כמובן, למעבדי הדור ה8 של אינטל, ומתלבט בין הסדרות השונות. בהתחלה חשבתי ללכת על סדרת הH, בגלל 6 הליבות של הi7, אבל במחשבה שנייה אני תוהה אם מעבדי סדרת הU (ה8550/8650) הם מספיק חזקים בימינו שלא אצטרך לדאוג מלחנוק את הCPU. על כף המאזניים יש את חיי הסוללה והמחיר, שהם החסרונות של סדרת הH. והטופס: 1. תקציב: 4000, חריגה מקסימלית: 1000 2. שימושי המחשב: תכנות, שימוש…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אחרי שלפני חצי שנה התחדשתי במסך אסוס 279 (1440p 165hz) , והמתנתי בסבלנות עם ה1070 שלי עד שיגיעו הכרטיסים החדשים ,הגיע הזמן להתחדש במחשב חדש,שינצל טוב את המסך רק מה? ,אני מבצד שאוהב להנות ,פחות מהצד שבין בבחירת חומרה ,ואין לי רצון לעשות טעויות שאני משקיע סכום כזה. אז אני זקוק לעזרה שלכם כאמור התקציב הוא 11k מקסימום, נטו למחשב ,ללא ציוד היקפי או מערכת הפעלה, (אין חשיבות לרעש של המחשב,אבל אם אפשר שקט אז למה לא) אל תרגישו חובה להגיע לסכום הזה כי זה התקציב שרשמתי ,אשמח לשלם גם פחות מזה אז כמו שרשמתי ,השימוש הוא עבור גיימינג ב1440p,במטרה להגיע כמה שיותר קרוב ל165 fps . התקציב לא כולל כונן , יש לי evo 860 1tb שאני יעביר למח…
-
- 1 תגובה
- 941 צפיות
-
-
אהלן, אשמח לעזרתכם בהמלצות למחשב נייד לסטודנט למדעי המחשב. התקציב המועדף הוא 2-2.5k, אם יחרוג מעט בגלל משהו שלא כדאי להתפשר אז גם בסדר. אין צורך בציוד היקפי, לא מיועד בנוסף למשחקים. עדיף שיגיע עם מערכת הפעלה ואופיס (אופציונלי, בעיקר האופיס. אין העדפה לגירסה) מבחינת הרכישה - יכול לרכוש גם באינטרנט אז לא קריטי. אם זה משנה, איזור חיפה. לא מתכנן OC ושדרוגים. תודה לכל העוזרים
-
- 1 תגובה
- 983 צפיות
-
-
היי, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד באילת, לצורך לימודים וגם תוכנות כמו פוטושופ, לא דברים כבדים מידי. http://eilat.ivory.co.il/catalog.php?id=24115&iszap=1 https://ksp.co.il/?uin=51593 https://ksp.co.il/?uin=48647&appkey=1002&enter_zap=1&store=shipment&utm_source=zap&utm_medium=cpc&utm_campaign=zap&store=eilat&param=2018 איזה מחשב הכי מומלץ מבין השלושה? אשמח לקבל המלצות נוספות בתקציב של בין 4K-5K (באילת). תודה
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
המחשב שלי מעצבן אותי והחלטתי שאקנה מחשב חדש ואחבר את כרטיס המסך הישן בנתיים עד שתצא הסדרה החדשה של הכרטיסים, חשבתי על משהו כזה: https://www.tms.co.il/31677 מה אתם חושבים? המלצות כלשהן?
-
- 15 תגובות
- 5.1k צפיות
- 3 followers
-
-
שלום, אשמח לעזרה בקניית מחשב חדש. ניסיתי לקרוא קצת ברחבי האינטרנט הצעות למפרטים ומחשבים והלכתי לאיבוד. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000-3500. עדיף לא לחרוג אם אפשרי, אבל יכולה להוסיף עוד כ 500 ש"ח אם זה משמעותי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימושים בסיסיים- אופיס, אינטרנט. יתכן ובעתיד ארצה להשתמש בתוכנה לעריכת וידאו (חובבני, לא מקצועי) וזה יהיה נחמד אם יהיה אפשרי, אבל זה לא השיקול המרכזי במיוחד אם זה מייקר משמעותית את המחשב. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן S…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מחפש טאבלט עבור אמא שלי. יש לה כרגע Note 10.1'' ישן. הוא משמש אותה לקריאה (ואת הנכדים למשחקים, אבל לא משהו כבד). גרסת האנדרואיד שלו כ"כ קדומה שהוא כבר לא תומך באפליקציות שימושיות. מכיוון שרצוי משהו שנראה פחות או יותר כמו המכשיר שיש לה, הסתכלתי על טאבלטים מסדרות A ו-S באותו גודל. ה-S4 נראה לי קצת overkill לדרישות שלה וגם מכשירי ה-2 ב-1 למיניהם. התבייתתי פחות או יותר על ה-Tab A T595 (למרות שהוא היקר בקטגוריית המחיר שלו) בגלל התמיכה ב-4G ובאנדרואיד 8. יש משהו שפספסתי? במקביל אני שוקל לשדרג את הטאבלט שלי. יש לי Tab S2 מ-2014. אני מריץ עליו משחקים ולאחרונה התחלתי להתקל בבעיות של תקיעות (אם כי אין לי מושג אם זה נובע מהתוכנה או מהחומרה). גם הס…
-
- 0 תגובות
- 728 צפיות
-
-
שלום לפורום היקר ותודה מראש. אני מתחיל ללמוד הנדסת תוכנה בבן גוריון ואני תוהה איזה מחשב נייד אני אצטרך ללימודים שם. ראיתי את התוכניה אבל אשמח ממי שלמד הנדסת תוכנה לסייע לי. איפה כדאי להשקיע יותר? אני רוצה נייד שייתן לי שקט לתקופת הלימודים. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500. אפשר חריגה עד 1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שיהיה טוב ללימודי הנדסת תוכנה. גיימינג קז'ואל בינוני. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכב…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
או אולי חברה אחרת. ואיזה מעבד מומלץ שיוכל להחזיק תוכנות שחלק מהן מעט כבדות. לא משחקים אלא תוכנות למסחר למשל, נניח בשוק ההון. בקיצור שיהיה מחשב חזק מהיר ואמין אבל לא יקר מדי (לא מחפש בשביל משחקים) ואיזה מערכת הפעלה מתאימה (WIN10?) לא ממש מבין במחשבים ומפרט טכני ואשמח לתגובות לפני רכישה. תודה וגמר חתימה טובה.
-
- 0 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5500 ש"ח עד 7000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גרפיקה בלבד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? הכל כלול 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא במיוחד 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר ג…
-
- 12 תגובות
- 5.3k צפיות
- 2 followers
-
-
הי, מעוניין לקנות מחשב לעבודה משרדית חשוב שיהיה שקט ומאוד מהיר. אשמח לקבל תגובות האם המחשב הנ"ל יספק את הצורך והם יש תאימות בין הריכיבים שבחרתי. מעבד INTEL: ₪ 835 -- מעבד Intel® Core™ i5-8400 Coffee Lake Tray מאוורר למעבד: ₪ 69 -- מאוורר למעבד Arctic Alpine 11 Pro Rev.2 לוח אם: ₪ 349 -- לוח אם (Gigabyte B360M H (rev. 1.0 זכרון (RAM): ₪ 400 -- זכרון למחשב Kingston ValueRAM 8GB DDR4 2400MHz KVR24N17S8/8 DIMM כונן SSD: ₪ 310 -- כונן Crucial MX500 CT250MX500SSD1 250GB SSD דיסק קשיח: ₪ 240 -- דיסק קשיח Western Digital Blue WD10EZEX 1TB ספק כח: ₪ 285 -- ספק כח FSP FSP500-60…
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי המפרט שלי כרגע הוא: i7 4770 16gb ram ddr3 1080ti מסך BENQ 144H אני יהיה באילת בזמן הקרוב עכשיו אני שם לב שכל המשחקים החדשים שיוצאים אני כבר לא כלכך עובר את ה100 FPS ואחרי שהתרגלתי לשחק עם 144H זה קצת מציק השאלה שלי היא כזאת אם יש טעם לשפר ל8700K שזה אומר כבר להחליף זכרונות ולוח אם האם זה יתן לי הבדל משמעותי בביצועים? או בכלל לחכות I7 9700K של אינטל למרות שהבנתי שהוא לא ממש יהיה יותר חזק מה8700K ? או בכלל לא לשרדג ולהשארר עם המפרט שלי ? :) מעריך את העזרה שלכם תמיד
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, אני מחפש לקנות מחשב להורדות וצפייה בסרטים באיכות גבוהה, תודה 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 3,000 וכן אפשר לחרוג במידת הצורך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הורדות של סרטים וסדרות וצפייה באיכות גבוהה (4k) בטלוויזה, גם עם כבל hdmi וגם סטרימיניג לchromecast עם תוכנות כמו videostream 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש לי 2 כרטיסי ראם ישנים של 2 GB ועוד 2 מלפטופ ישן עם מתאמים למחשב נייח של 4 GB, אבל אפשר חדש ואוסיף 5. ע…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
- 2 followers
-
-
לאחר 8 שנים הגיע הזמן להחליף את המחשב:) אשמח לעזרה בנתונים ודרישות חשובות למחשב ביתי שאינו מיועד למשחקים, אלא בעיקר תמונות, סרטים, מסמכים, אופיס וכו' איזה כרטיס מסך? זכרון מומלץ? וכו'
-
- 2 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי, אני מחפש לקנות מחשב חדש, אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי ביצירת מפרט. תודה מראש! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5-7k כולל מסך מקלדת עכבר ואוזניות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך מקלדת עכבר אוזניות 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? וינדוס 10 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. מודיעין או לחלופין באר שבע 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? כמה שיותר מהר …
-
- 0 תגובות
- 856 צפיות
-
-
אהלן, המפרט הנוכחי שלי זה: i5 3470 3.2GHZ Gigabyte GA-H77M-D3H 960GTX 8GB RAM 1600MHZ CL 9-9-9-24 CoolerMaster CM690 (SeaSonic 620W Bronze Series Active PFC 12cm Fan Modular PSU M12-II (ATX 12V אני רוצה שהמחשב יריץ לי את BF V החדש, השאלה אם יש טעם לשדרג את הנוכחי או עדיף כבר לקנות חדש וזהו? (לא הצלחתי להבין אם אני צריך למלא טופס בשביל זה, אם כן תרשמו לי בתגובות ואערוך ישר)
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי אני רוצה לקנות מחשב להורים שהשימוש בו הוא סה"כ אינטרנט. צריך שיהיה מסך גדול ושירוץ מספיק מהר כדי שעדיין יהיה נוח להשתמש בו. חשבתי על המחשב הזה: https://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=989979 שיש לו ביקורות בסדר באינטרט ונראה לי שבתמורה למחיר הוא סביר ובמקרה הכי גרוע להוסיף SSD כדי לשפר אותו קצת. האם לדעתכם הוא באמת שווה את המחיר או שכדאי לקחת אחד אחר? התקציב לא ממש מוגדר אבל אני לא חושב שצריך להוציא יותר מזה בשביל שימוש כזה בסיסי. תודה
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אשמח להמלצה על מכייל מסך במחיר סביר, עד 700 שקל בערך, עדיף פחות כמובן תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יקר השימוש - אופיס עבור הכנות שעורי הבית. לא רוצה דסקטופ, רק לפטופ. 15 אינץ' ומעלה. תקציב - 3-3.5 אלף. יש לי רק מילים טובות להגיד על השירות של דל, לכן אני רוצה לפטופ שלהם עם 3 שנים אחריות. לילדה השניה יש לפטופ עם מעבד i5 והוא די עגלה. אני רוצה מעבד חזק יותר. מתלבט על המעבד. מטלבט כמה זכרון צריך - האם 8GB יספיק לאופיס או שחייב 16? הפרש של 1000 שח. מעדיף SSD קטן ומהיר על דיסק קשיח איטי וגדול. לא יודע אם לכרטיס גראפי יש חשיבות. לא חשוב - נפח הסוללה, מקלדת מלאה, כמות כניסות, USB3, רזולוצית מסך. כן חשוב - 3 שנים אחריות של דל. מתלבט גם לגבי התוכנה. מוכרים באיביי לייסנס קי של ווינדוס ושל אופיס בגרושים. האם זה אמין? אני מוריד חינם מאתר מיקרוסופט, קונה לייסנס…
-
- 0 תגובות
- 682 צפיות
-
-
היי לכולם אני באילת ורוצה לקנות לפטופ חדש לשימושים כלליים אינטרנט, קצת תכנות ומדיה. חשוב לי מאד חיי סוללה ארוכים. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000-3500 באילת אפשר לחרוג קצת אם זה קריטי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימושים בסיסיים- אופיס, אינטרנט, מדיה וקצת תכנות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלו…
-
- 0 תגובות
- 978 צפיות
-
-
מוכר כרגע את המחשב הנוכחי שלי בעיקר בעיקר בגלל הצג הלא איכותי שלו. מתלבט מאוד בין מק בוק פרו 2017 I58250 https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=23669 לבין hp spectre x360 i58250 https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=25843&iszap=1 אני מוכן להשקיע עד 6 אלף, בדגש על איכות מסך גבוהה הבנתי שהמק בכלל לא מסתדר עם משחקים לכן אני מתלבט קצת לגביו כי אני כן משחק פורטנייט פה ושם. בנוסף אשמח לדעת אם כדאי להמזין מאמזון או מחול ואיך זה עובד עם המכס וכו' תודה רבה לכם!
-
- 2 תגובות
- 893 צפיות
-
-
הי, הלפטופ מיועד לטינאייג'רית. השימוש העיקרי יהיה צפייה בסרטים/סדרות בסטרימינג, ולכן חשוב WiFi מתפקד (לי באופן אישי הייתה בעייה קשה בעבר עם notebook של HP) ואיכות חומרה טובה מספיק לוידאו חלק. דרוש מסך גדול (15.6 אינץ' או 17) אבל מחשב לא כבד מדי (עד 2.5 ק"ג). אני חושב שוידאו לא מצריך כרטיס מסך מאוד חייתי, אבל אשמח לשמוע את דעתכם. אין לי מושג כיצד, אם בכלל, משפיע כרטיס רשת בלפטופ על תפקוד ה-WiFi, אז למי שמתחשק מוזמן להרחיב. אין חובה לנצל את כל התקציב. תודה!
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-