עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. היי חברים, אני זקוק להמלצה על מפרט עבור מחשב נייח למשחקים, סטרימינג ותכנות. להלן השאלון: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 15500 ש"ח, תתאפשר חריגה עד 500 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים, סטרימינג ותכנות. דוגמאות: Dead by Daylight, Final Fantasy XV, Far Cry 5, Cyberpunk 2077, Witcher 3, Doom Eternal. OBS. Unreal Engine, Unity Editor. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כן, מסך. איכות הציוד ההיקפי חשובה לי מאוד ולכן ייעדתי חלק נכבד מהתקציב להוצאה הזו. חשבתי על משהו בסגנון A…

• 0 תגובות
    • 791 צפיות
  2. שלום לחברי הפורום המכובד, אשמח לעזרתכם להצעת מפרט על פי השאלון הבא: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב יחסית קשיח של 3000 אלא אם יש סיבה ממש טובה לחרוג במעט. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? המחשב ישמש לעבודה משרדית - אופיס, אינטרנט, שיחות זום וכו׳. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? יש צורך במסך מומלץ שיתאים לזוג מבוגר (70+). 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? ח…

• 0 תגובות
    • 441 צפיות
  3. מחפש להרכיב מחשב שישב בסלון מחובר לטלויזית 4K ויריץ משחקים. חוץ מזה הוא צריך גם להריץ לינוקס לצרכי עבודה (אם זה משנה משהו). על חלק מהדברים כבר נסגרתי - 4080 סופר ומעבד 14700KF. אשמח לעזרה בהמלצה על לוח אם מתאים, מארז וקירור. בגלל שהדבר ישב בסלון הוא צריך להיות שקט (לא לעשות רעש של מטוס כשהוא מתאמץ, ולהיות שקט כשהוא לא מתאמץ) וגם לא להאיר לי את הסלון באורות גיימינג RGB. סולידי. אני מוכן להוציא כסף, אבל לא חייבים להגיע למספר הדי גדול שזרקתי בכותרת. כרגע המחשב מחובר לטלויזיה בחיבור HDMI 2.0 ולציוד היקפי אחר בארבעה חיבורי USB (עדיין צריך דונגלים בשביל בלוטות'?). אין צורך בקניית ציוד היקפי. את המחשב כנראה אקנה ב-KSP בתל אביב אלא …

4. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? בערך 5.5-6 אלף, אפשר לחרוג מעט אם זה בשביל מטרה חשובה לפי מה שרשום למטה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? ביום יום אני הולך להעמיס הרבה על המעבד והראם בגלל ריבוי יישומים, מעבר לכך אני רוצה שתהיה יכולת להריץ משחקים אבל זה פחות קריטי (לא אכפת לי לשדרג כרטיס מסך בעתיד אם יהיה צורך, שאר הרכיבים במחשב הם להרבה זמן לעתיד). דגשים עיקריים במחשב זה כפי שאמרתי מעבד חזק ו32 גיגה ראם. מעדיף מעבד AMD אבל מוכן לשקול אינטל לפי עניין. כרטיס מסך העדפה קלה לאנבידיה אבל לא מחייב. אני לא זקוק להרבה אחסון קשיח במחשב בערך 2-3 טרה יספיק כאשר לפחות טרה אחד צריך…

5. Started by idanelst,

שלום לכולם... אני מעוניין לקנות מחשב נייח חדש כי המחשב שלי ישן ועגלה. הייתי בפגישה עם איש מכירות והוא הציע לי איזשהו מחשב משודרג. לאחר מכן נכנסתי לאתר שלהם, הלכתי לאיזשהו מחשב בסיסי שיש להם שם וביצעתי כל מיני שדרוגים (מפרט מצורף כתמונה). ** ראשית אציין שאיני משחק כלל במחשקי מחשב אבל אני "מולטי-טסקר" - כלומר עובד עם הרבה דפדפנים, הרבה כרטיסיות, תוכנות וכד', והמטרה היא שהמחשב יהיה מהיר ולא איטי כמו שהוא עכשיו. ** שנית, שאלה כללית על המפרט - האם אלו רכיבים באיכות טובה או שחלקם לא הכי נחשבים? פשוט לכל דבר יש כ"כ הרבה פירמות ודגמים, שקשה לדעת מה לבחור. חשוב לי שהמחשב יחזיק לטווח הארוך, שיהיה אמין ועם סיכוי נמוך לתקלות. ** שלישית, לפי מה שהבנתי אין לי צורך ב-SSD, אני צודק? **…

• 4 תגובות
    • 2.5k צפיות
  6. Started by אסי נסים כהן,

יש לך מחשב ישן כבר 10 שנים אחלה מחשב אבל הוא ניהיה איטי מאוד... גם אחרי פירמוט... 4GB זיכרון 500 GB כונן קשיח צריך מחשב ב2000 ש"ח אפשר לחרוג טיפה אם יש באמת צורך.... כולל הרכבה... *** *אני מחפש מחשב למטרת סרטים באיכות גבוה עד כמה שאפשר ואיכות שמיעה כמה שיותר טובה.. לרוב הסרטים הם ביוטיוב..... *** *חשוב לי מארז איכותי מאוד נוח יפה* ושיהיה אפשר לחבר מקדימה מקלדת וכל מיני דברים.... אם המארז הוא עם מנרות אז שיהיה אפשר לכבות אותם בזמן שינה שלא יהיה לי אור מהמחשב... *** אם אפשר להכניס כרטיס קול נורמלי או לוח עם כרטיס קול איכותי זה יהיה מצוין.

7. Started by Ani Ken ken,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000. אולי 500. בעיקר חשוב לי שהמחשב יענה על הדרישות שאתן. אם יענה ב4000 מצוין, אני לא מספיק מבין כדי לקבוע מחיר. אם הדרישות שלי גבוהות מדי למחיר הזה אשמח ללמוד מה כן אפשר לקבל במחיר הנ"ל ו/או כמה צריך לשלם בשביל מה שביקשתי. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים- red dead redemption 2, assassin's creed odyssey' doom eternal... הייתי רוצה להריץ אותם באיכות גבוהה ועד כמה שאפשר לחזות אז שהמחשב יריץ באיכות טובה גם משחקים שעתידים לצאת לפחות בשנה-שנתיים הקרובות. סרטים. בהמשך כנראה תכנות. 3. האם יש …

8. מחשב נייח התקציב שלי הוא: 4.5 אלף שקל שימוש המחשב: בעיקר תכנות, עריכת גרפית, משחקים SSD 1 TB ברצוני שיהיה 6 יציאות ומעלה של USB (בעיקר USB 3 ומעלה) כמו כן יש לי מסך Dell 24 Monitor: P2419H: Model: Dell P2419H 1920x1080, 60Hz Input Source: HDMI תודה רבה לכל ההמלצות !!!

9. Started by עידו צור,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנסות לחסוך אבל איפה ששווה להשקיע - תשקיעו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מקס' 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, צפייה בסרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. CoD החדשים (כסטנדרט עליון) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לרכוש מסך בנוסף -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? …

10. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך רק אם ניתן ולחרוג רק אם צריך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד כ200-300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב הוא לעבודה של אבא שלי, שימוש רב בתוכנות של אופיס כגון WORD וEXCEL. כמו כן צפייה בסרטונים ברשת, גלישה, פייסבוק (פוקר) הורדות ושימוש בסיסי. (ניווט נוח במחשב עצמו) 3. האם יש צורך בציוד הקפי -לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? -לא. רק המחשב עצמו. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? לא חשוב במיוחד אך שלא יהיה רעש מציק. 6. האם מתוכנן אוברקלוק? -לא. 7. האם האם…

• 5 תגובות
    • 680 צפיות
  11. Started by DeAk,

שלום לכולם! צריך בבקשה את עזרתכם בקניית מחשב חדש לנער מתבגר למטרות גיימינג בינוני עד 6400 ש"ח. בניתי מפרט בTMS לפי דוגמאות שלקחתי ממפרטים שנבנו פה בפורום: https://tms.co.il/builds/391167 מה אומרים? אשמח לעצות! תודה רבה לעוזרים! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6400 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג - פורטנייט, פאבג׳י, רובלוקס עבודה משרדית - אופיס, אינטרנט... 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קי…

12. Started by Joe Quimby,

שלום חברים, לאחר שנים עם אותו מחשב חביב החלטתי להתחדש בנייח חדש למשחקים. יש לי חבר שעובד באינטל והוא יוכל לספק לי מעבד ו SSD של אינטל (אין לי שומדבר נגד הקבוצה האדומה) במחיר נמוך (חייב מכס לפי דעתי) אז ככה בכלליות מחשב למשחקים כגון Witcher 3, Shadow of mordor החדש Hell blade וכו' 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, לא יהיה מחובר מסך מיוחד (סה"כ 1080P) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימו…

13. שלום לכולם זה המפרט הקיים שלי , i5 3470 ivy bridge CPU @ 3.20GHz לוח אם : Gigabyte H77-D3H זכרון : DDR3 16GB כרטיס מסך : MSI GTX 1660 Ti GAMING X 6GB מסך DELL u2311 כוננים קשיחים Samsung 128GB 830 - Crucial MX500 500GB - Toshiba p300 3TB חייב לציין שאני משחק היום בכמה מהמשחקים שאציין פה ואני פשוט לא נהנה, אני מוריד רזולוציות על מנת שהמשחק ירוץ חלק. לכן התלבטות שלי היא בין: א. לשדרג מחשב ולהשתמש בכרטיס מסך שיש לי והכוננים הקשיחים והמסך - השאלה אם הנ"ל יספיקו לי (יש גם אופציה להביא מפרט שיהיה ניתן לשידרוג לסעיף ב ב. לעשות שידרוג כולל האם במקרה כזה אהיה חייב להחליף כרטיס מסך …

• 25 תגובות
    • 6k צפיות
  14. שלום! המחשב שיש לי כרגע כבר ישן אז הגיע הזמן להתחדש! בתכלס תכלס, המטרה היא להריץ בכיף את god of war החדש שיש בsteam *אני לא תמיד מריץ משחקים כבדים, הירוס 3 לדוגמא זה אחד האהובים עלי. אני רוצה משהו שיהיה לי טוב לכמה שנים

• 1 תגובה
    • 673 צפיות
  15. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 שח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כל התקציב. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מעדיף שלא. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן המסך בעל רזולוציה של 1080X1920 מיועד לגרפיקות גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי: לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כרטיס קול 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול …

• 1 תגובה
    • 872 צפיות
  16. Started by red_socks,

קודם כל שלום לכולם ותודה על העזרה . מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כולו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: משחקים בינוניים בערך -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. בעיקר Counter Striker Global Offensive , Teamfortress , DayZ , Garrysmod , A.V.A , Smite משחקי FPS לרוב . -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080. -לאילו ה…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. שלום, אשמח אם תוכלו להפנות אותי למחשב מומלץ בתקציב של עד 4000 ש"ח ללא ציוד נוסף. הדרישות שלי מהמחשב הם בגדול, ביום יום הוא יעבוד כמחשב בסיסי (אופיס + אינטרנט) אך צריך שתהיה לו האפשרות גם להפעיל מידי פעם תוכנות כבדות כמו אוטוקד סקצאפ ופוטושופ. בנוסף למחשב יהיה מחובר תמיד 2 מסכים עם עדיפות ליציאות של DVI/HDMI וכן שיהיה כונן SSD. וכונן נוסף של 1TB בנוסף רציתי לדעת מה דעתכם על המחשב שבתמונה המצורפת. בתודה מראש

• 0 תגובות
    • 782 צפיות
  18. שלום לכולם! צריך בבקשה את עזרתכם בקניית מחשב חדש למטרות גיימניג עד 8500 ש"ח (קצת גמיש). המחשב הנוכחי שלי הוא: i5 8400 MSI Z370 SLI PLUS G.Skill AegisGaming DDR 16G (8x2) 3000 Corsair CX750M PSU 80+ Bronze EVGA GTX 1080Ti SC2 11GB ICX SSD`s: Samsung SSD 850 EVO 250GB - הווינדוס רץ על WD Blue SN550 NVMe SSD 500GB WD Blue SN570 NVMe 1TB HDD: WD Blue 2TB Fractal Design Define S Window Acer XV272U KV - 2K 170hz LG OLED C9 65'' - לפעמים גם מחובר ל בגדול מה שאני חושב זה להשאיר את המארז והSSD`s וכל השאר לקנות חדש. בניתי מפרט לפי כמה פוסטים שראיתי פה בפורום, אבל קצת חרגתי מהתקציב אז אולי א…

19. שלום, מחפש המלצה למפרט מחשב חזק, שמיועד לעבודה רבה על After Effects ותוכנות גרפיות נוספות. התקציב הוא 5000 ש"ח אבל אפשר לחרוג במידת ההיגיון אם יש סיבה מוצדקת. חשוב שיהיה שקט... חלליות תשאירו ל-NASA עדיפות לחנות באזור המרכז. צריך את המחשב מוכן ומורכב כמה שיותר מהר. אין צורך בציוד היקפי.

20. היי, מחפש מחשב חדש לצרכי עבודה. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10, ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? לא למשחקים. מחשב לפיתוח. בתרחישים מסויימים צריך להיות מסוגל להריץ 3-4 מכונות וירטואליות במקביל, ולקמפל דברים מאוד כבדים (כמו chromium למשל). 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבל…

21. היי, לאחר בנייה קודמת מוצלחת של מחשב לפני כשלוש שנים, אני פונה פה שוב במטרה לבנות מחשב נייח עדכני יותר לצורכי עבודה. בעיקרון אני מחפש מחשב נייח עם הרבה RAM, מעבד טוב, וזיכרון SSD למערכת ההפעלה. לא חשוב לי כל כך כרטיס המסך, כדאי שיהיה "מספק" - אם לוח-האם טוב ומגיע עם כרטיס מסך מובנה שמספיק טוב לסרטים, ומעט Photoshop ו-Illustrator - זה מקום טוב לחסוך עליו. לא הייתי רוצה להתפשר כלל על SSD לפחות בנפח של 256GB למערכת ההפעלה ותכנות, ואשמח לראות גם את העלויות עבור ~500GB. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא:…

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  22. היי, מחפשת מחשב נייח. בעל עומס קבוע מתאים לעריכת וידאו ושימוש בתוכנות: proshow producer /premier

23. מיועד לעבודת עיצוב צריך מחשב חזק יחסית ש"יסחוב" רינדורים לתלת מימד solid works photoshop כרטיס מסך טוב מאיץ גרפי טוב כולל מסך כולל אביזרים נלווים (מקלדת + עכבר)

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by Batels,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בלי חריגות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עבודה משרדית, צפייה בסרטים... א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:מיינקראפט, סימס, cod, באטלפילד -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם…

• 0 תגובות
    • 819 צפיות
  25. Started by haviv822,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5k חריגה לכל היותר של 500 שקלים (רק אם באמת יורגש הבדל בביצועים) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? חשוב לי שהשלישיה של מעבד-זכרונות-לוח יהיו חזקים (מעדיף מבוסס אינטל) כרטיס מסך לא רואה לנכון ליותר מ 1000 שקלים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מקלדת ועכבר אלחוטיים 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין צורך בכונן קשיח אין צורך במארז אין צורך בהרכבה 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי …

• 1 תגובה
    • 866 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.