עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום לכולם! אני מעצב גרפי\תעשייתי ועובד בזה. אני מעוניין לקנות מחשב נייד חדש. אלו הם הפרמטרים הרלוונטים: כללי: שימושים עיקריים- תוכנות גרפיות, עריכת ווידאו זמן אחריות- כמובן שעדיף 3 שנים, אך ניתן להתגמש בעניין הזה. משקל- עד 2 קילו מסך: רזולוציה- כמה שיותר גבוהה, לפי התקציב. אם אפשר retina אז בכלל מעולה. גודל מסך- 13", 14". LED חומרה: חיי סוללה- שעה וחצי מינימום דיסק קשיח: 1TB+ ללא כונן אופטי אני מתכוון לעבוד עם הרבה תוכנות במקביל אז נראה לי שלפחות 8GB זיכרון. כרטיס מסך ומעבד המותאמים לעבודה גרפית. תקציב- עד 7,000 תודה רבה!

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. Started by Yoav,

אז האסוס הישן והטוב שלי מת (כמובן שהיה בן 3 וחודש, בדיוק שפגה האחריות) וצריך להחליף אותו. קצת חיפשתי ונסגרתי על הדרישות הבאות: * מטרות המחשב? בעיקר עבודה משרדית, תכנות ו-MATLAB. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? אין חשיבות לסוג המסך. 15.6 זה הדיפולט לאור התקציב, אבל אם אפשר לקבל באותו מחיר 13.3 אז מה טוב. * רזולוציית המסך? לא קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? מניסיוני הוספת numpad מקטינה את שטח המקלדת אז עדיף בלי. אבל זה לא deal breaker. * משקל רצוי? רצוי 2.3 ודרומה. שוב, לאור התקציב המוגבל אם אין ברירה אז לא נורא. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? סביבות השעתיים וחצי-שלוש לפחות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדו…

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  3. Started by barchuk,

* מטרות המחשב? תכנות, משחקים בעיקר קלים למשל פיפא, צפיה בסרטים. * גודל המסך? מעדיף שיהיה קטן 13.3 - 14 כיוון שאני נוסע הרבה במהלך היום ברכבת וכאלה ואני אשמח להשתמש בו האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא ממש * משקל רצוי? עד 2 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? משהו סטנדרטי יספיק (4-5 שעות) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, אני מעוניין בSSD אז כנראה שאת המדיה אשמור בכונן חיצוני * Bluetooth? לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD או היברידי (בשאיפה להתקין Win8) * כונן אופטי? לא חובה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקצי…

• 3 תגובות
    • 2.1k צפיות
  4. Started by mescalin,

היי בחיפוש אחר מחשב נייד שהדרישות ממנו הנם: תקציב עד 4000,משקל עד 2.5 ק"ג (ישמש ללימודים,דברים סטדנרטיים לחלוטין כגון אופיס אינטרנט הורדות ,סרטים) נתקלתי במודעה הזו: http://www.lenovo-israel.co.il/pl_product~6370W48~2~10.htm את הדגם אני מכיר ולדעתי משלל החלופות שמצאתי הוא עונה לצרכים,האם מישהו מכיר ויכול לתת חוות דעת החנות\אתר? האם יש משהו שאני "מפספס" במודעה?לפי מה שצויין המחשב חדש ולא מחודש אשמח גם להצעות על ניידים אחרים אם יש משהו מומלץ יותר במסגרת הדרישות תודה

• 3 תגובות
    • 684 צפיות
  5. Started by Vladgi,

יש הצעות?

• 3 תגובות
    • 652 צפיות
  6. Started by Cropsey,

אהלן! מתלבט בין שני דגמים של לפטופ גיימינג ואשמח אם תוכלו לעזור לי הראשון MSI GP66 Leopard i7 11800h RTX 3070 - 130W השני MSI GL66 Pulse i7 12700h RTX 3070 - 105W שני הלפטופים עם 16 ראם באותה מהירות ככה שלא הכללתי את זה. ממה שקראתי הleopard בנוי מחומר יותר טוב, יש מצב? יש לי חבר עם הPulse והוא מרוצה. האם עדיף ללכת על מעבד קצת יותר חזק וכרטיס עם TGP יותר נמוך, או שההפך? אשמח ממש לעזרה, תודה!

7. למה בכל המפרטים המוצעים על ידי הפורום תמיד מופיעים מעבדים של AMD ואף פעם לא של אינטל? האם מעבדי אינטל פשוט יקרים ללא סיבה? האם אין להם ערך מוסף? האם פערי המחיר הינם כאלו שלא כדאי? אשמח לקבל תשובות עניניות ולא אמוציונליות. תודה.

• 3 תגובות
    • 573 צפיות
  8. אני מתכנן לקנות מחשב והבנתי שיוצאים עוד חודשיים סדרת מעבדים חדשה הX38 אז נראה לי מיותר לקנות עכשיו כי גם ככה אפשר לחכות חודשיים שהמחירים יירדו, מה דעתכם? אני גם רוצה לקנות כרטיס טלוויזיה כדי לחבר לממיר יס רגיל ואז לחבר את הטלוויזיה לכרטיס מסך ואז לראות טלוויזיה ושאני גם אוכל להקליט ויהיה לי כאילו יס מקס... מה אתם אומרים...? המחשב מיועד בעיקר למשחקים כבדים, OC אפשרי אבל לא הכרחי. במסך אני מתעקש DELL LCD 20´ 2007WFP ULTRASHARP FLAT PANEL MONITOR כי הבנתי שהוא הכי טוב במחיר שלו ויש לו את הפאנל הכי טוב. תודה רבה ולילה טוב לכולם!!!

• 3 תגובות
    • 503 צפיות
  9. הי, אני מעוניין במחשב למשחקים עד 5000 ש"ח, שיספיק לשנה וחצי שנתיים הקרובות ושיהיה ניתן לשדרג אותו לאחר מכן(מבחינת מעבד \ זכרון לDDR3 \ כרטיס מסך). הציעו לי את המפרט הבא ב4500: לוח אם Asus p5ql מעבד intel core2duo e8400 זכרון ocz DDR2 800 4096 דיסק קשיח segate 500GB sata2 32MB צורב DVD LG x22 כרטיס מסך asus en9800GTX+DK/hdmi/512m מארז enermax poenix ספק ocz 500w SLI אני לא כל כך מבין בדברים האלו ככה שאני אשמח לכל תגובה, כאמור אני רוצה מחשב שמסוגל להפעיל משחקים חדשים\ שיצאו בהמשך ברמה גבוהה . מה שאני בעיקר רוצה לדעת זה האם ניתן לחסוך קצת במקומות מסוימים עם דברים שאין בהם באמת צורך או לא תורמים יותר מדי ובנוסף מה ניתן וכדאי לשפר. תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 607 צפיות
  10. ההורים שלי עכשיו בארצות הברית והם רוצים לקנות לי מחשב נייד (כי להביא נייח זה סיפור) , המחשב ייועד לעבודות משרדיות, משחקי מחשב (אני יודע שנייד לא מריץ אותם כמו נייח אבל אין מה לעשות) ואפשרות לניגון סרטי HD במסך פלזמה 50" אני לא מבין בתחום הניידים כלום אז כל תגובה תהיה מאוד יעילה! תודה רבה רבה על העזרה! נ.ב נראה לי הם רוצים לקנות את זה ב Costco למי שמכיר אולי זה יכול לעזור. תודה!

• 3 תגובות
    • 605 צפיות
  11. Started by mikets,

שלום, אני לא בטוח שהשאלה שלי רלבנטית לפורום זה. אם לא - אנא תגידו איפו לשאול. קניתי Dell E6400 עם כרטיס מסך NVIDIA NVS 160 256MB. כשאני מחבר אותו לטלויזית LCD בחיבור VGA, אני מקבל רזולוציה 1366X768, אבל התמונה מרצדת כאילו צריך לעלות תדר. שום ניסיון שלי לשנות פרמטרים לא שינה את המצב. הלפטופ הישן שלי - HP Pavilion מלפני 3 שנים עם כרטיס מובנה (Intel GMA 900) התחבר לאותה טלויזיה בלי שום בעיות. העם יש משהו שאפשר לעשות? ל-E6400 יש חיבור Display Port אבל הבנתי שכדי להתחבר ל HDMI צריך כבל מיוחד והוא לגמרי לא זול.

• 3 תגובות
    • 901 צפיות
  12. שלום, אני משתמש כיום בפנטיום 3 שעובד מצויין, אבל לאחרונה התחלתי להתעניין בכמה משחקים (לא מאוד חדשים, בני שנה-שנתיים) שפשוט לא עובדים על המחשב שלי, אז הגיע הזמן להחליף. אני מתכוון להישאר עם המסך שלי ושאר הציוד ההיקפי. אני משתמש בלינוקס רוב הזמן ובחלונות כשאני רוצה לשחק. אני יודע שהתקציב שלי די נמוך ולכן נראה לי שבשלב הזה אני אקנה כרטיס מסך די זול ויום אחד אשדרג את המסך ואת כרטיס המסך ביחד (אין טעם להשקיע בכרטיס מסך מעולה כשהמסך הוא 17 אינץ' CRT...). הדרייברים בלינוקס לכרטיסי ATI די בעייתיים ולכן אני מתכוון לקנות כרטיס nVidia 7300. קראתי בפורום אחר שלוחות אם עם JMicron עושים די הרבה בעיות עם הפצת הלינוקס שאני משתמש בה (אובונטו) ואני מעוניין בלוח אם שלא מצוייד בבקר כזה. מעבר…

• 3 תגובות
    • 721 צפיות
  13. עריכה: שוב, תודה רבה על העזרה.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by psybrain,

שאלה לגבי מסכים במחשבים ניידים, מסכים ברזולוציה 3840x2160 , 4K מה היתרונות והחסרונות שלהם ? כי הבנתי שיש בעיות עם כל מני תוכנות וכו', אשמח לדעת על מה מדובר.

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. שלום לכולם.. אני מעוניין בקניית מחשב עד סכום של 5000 שקל אפשר לחרוג קצת אבל לא מומלץ. אין לי בעיה לשלם מזומן או בכרטיס אשראי. מה שיש לי כבר מבחינת ציוד היקפי ומה שאני רוצה להעביר מהמחשב השני הוא : מסך 22" יש לי כרטיס קול טוב אני לא צריך בלוח (למרות שלדעתי אין לוח בלי כרטיס קול) מקלדת עכבר זה לא רלוונטי רמקולים כנ"ל יש לי s750 למי שמכיר של חברת creative כרטיס טלויזיה אני מעביר מהמחשב הקודם והארדיסקים יש לי חדשים. את כל שאר הדברים אני צריך.. אני עובד באינטרנט מלא אני לומד דרכו ולכן אני צריך מחשב מהיר מאוד. משחקים כבדים זה התענוג שלי ולכן על הכרטיס מסך אני לא מוכן להתפשר וכמובן אני מעדיף כבר את המעבד עם ה-4 ליבות. כל השאר אתם אנשי המקצוע ולכן אני בטוח שתתנו לי הצעות מצויי…

• 3 תגובות
    • 690 צפיות
  16. תודה לעוזרים

17. Started by bugosdckh,

שלום לכולם אני צריך מחשב לשימוש לאינרטנט לסרטים ולמשחקים לא כבדים לדו' NBA , HEROES הייתי מעדיף מסך דק 19 האם יש משהו? תודה

• 3 תגובות
    • 574 צפיות
  18. שלום לכולם, הייתי מעוניין לשמוע את דעתכם למפרט הבא שישמש אותי למשחקים ומולטימדיה תודה מראש מעבד 930 Quad Core i7 http://ark.intel.com/Product.aspx?id=41447 לוח אם (GA-X58A-UD3R(ver 2.0 http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3449 זכרון CORSAIR 6Gb Kit (2G X3) TR3X6G1600C8 http://www.corsair.com/_datasheets/tr3x6g1600c8.pdf כרטיס מסך N460OC1GI GTX460 1G gigabyte http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3530#ov מארז LIAN LI PC-7FNB http://www.sundialmicro.com/lianli_mid-tower-pc7fnb_1928_1794.html ספק כוח (Seasonic M12II-620 M12II-620 620W Active PFC (Modular http://www.seasonicusa.com/M12II-Bronze.htm דיסק …

• 3 תגובות
    • 678 צפיות
  19. אני צריך מחשב שיהיה יותר טוב מהמחשב שלי[משרשום במפרט] יש אם כרטיס מסך חלש אבל שיהיה pci-e חובה2gb oc כבד אם מארז שיהיה הכי הרבה מקומות למאוררים של 12mm חשבתי על am2 3800X2 אבל שפשוט יהיה יותר חזק בכמה פחות כסף אין לוותר עלoc כדי לחסוך כסף אבל אני מעדיף את ה3800x2 ובכמה שפחות כסף

• 3 תגובות
    • 620 צפיות
  20. Started by matan23sg,

שלום לכולם, ברשותי מחשב נייד מסוג HP pavilion dv7t-3000 בעל המפרט הבא: לוח אם: ACPI x64-based PC מעבד: intel core i7 720-qm זכרון: 4GB כרטיס מסך: geforce gt 230m 1gb רציתי לשדרג את המחשב מבחינת זיכרון RAM וכרטיס מסך חדש יותר, פשוט אין לי מושג באיזה סוג זיכרון ובאיזו כמות תומך לוח האם, והאם בכלל ניתן לשדרג כרטיס מסך במחשב נייד??? אשמח לעזרה מהמומחים שביניכם בתודה מראש מתן

• 3 תגובות
    • 899 צפיות
  21. לא יודע אם קשור לכאן או לפורום של ניידים המחשב ניקנה במתנה לאבא שלי ביגלל שהוא קיבל אישור לפרויקט שלו מה שאומר שהוא ישתמש בו הרבה-לצורך עבודה כלומר גם שימוש בתוכנות MATLAB למשל ותוכנות כבדות למיניהם {פרויקט על GPS אז כניראה גם הדברים הקשורים לזה} אם אפשר הצעה

• 3 תגובות
    • 615 צפיות
  22. אני צריך מסך ורמקולים (מחברות מוכרות) למפרט הבא, כאשר התקציב הוא 2000 ש"ח גג!!!, ללא חריגה!! בנוסף, אם נדרשים שינויים לדעתכם בכרטיס מסך ו/או כדאי לקנות כרטיס קול חיצוני אנא רשמו זאת בתגובה. להלן המפרט: מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 2.4GHz(E6600) 1066MHz/FSB 4MB - BOX ¤1311 לוח אם: GIGABYTE GA-965P-DS3 REV3.3 ¤659 כרטיס מסך: LEADTEK PCI-EX WINFAST GeForce PX8600GTS TDH 256MB GDDR3 TV/O DUAL DVI - RETAIL ¤1177 דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500AAKS ¤394 צורב DVD: LG DVDRW GSA-H62N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - SATA ¤232 זיכרון: KINGSTON 1024MB DDR2 667MHz ¤220 מארז: NZXT TRINITY w/o PSU ¤322 ספק כוח: ENERMAX LIBERTY 400W - ELT400AWT ¤421 מחיר סופי (כולל הרכבה): …

• 3 תגובות
    • 584 צפיות
  23. Started by Zeldoom,

אני מתלבט בין שלושה דגמים של ASUS : http://ksp.co.il/?list_compare=.16793..16696..17201. יש הבדל בניהם: לראשון כרטיס מסך nividia geforce 635 אבל מצד שני מעבד פחות טוב משל השניים האחרים. גם התלבטות לגבי השניים האחרונים : לשני יש geforce 620 ומעבד ntel® Core™ i7 3610QM ולאחרון יש geforce 610 ומעבד Intel® Core™ i7 3630QM . איזה מכולם עדיף? תודה

• 3 תגובות
    • 703 צפיות
  24. Started by kfir91,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אין צורך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים חדשים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). בעיקר למשחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כל המשחקים החדשים והכבדים ביותר - DOM, GTA, call of duty וכו'... מחשב לילד בן 13 שאמור להחזיק לו לרוב תקופת הנעורים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך טלוויזיה 32 -לאילו הגדרות…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. Started by montella,

הסיבה העיקרית שהמחשב הוא לא נייח היא מגבלת מקום שיש לאחותי בדירה, לכן היא מחפשת מחשב נייד. תקציב של 2500 שח + אופציה ל2700 גג אם צריך על מנת לשדרג זכרון/אחריות מערכת הפעלה וכו' , אבל להשאר ב2500 שח. * מטרות המחשב? שמיעה של מוזיקה וצפייה בסרטים, איכות הרמקולים והמסך חשובים מאד. מאמין שכל מחשב שיריץ טוב מוזיקה וסרטים יספיק גם לשימושי אופיס ולאינטרנט. I-tunes המחשב לא אמור להריץ תוכנות חזקות. I3 יספיק לא? * גודל המסך? 15.6 הבנתי מקריאה שעדיף מסך מבריק לשימושים כאלו, וגם שיהיה WIDE * משקל רצוי? מחשב אמור לשבת בצורה קבועה בבית, כך שמשקל לא כל כך רלוונטי, נגיד 2.5-2.7 קג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? מאחר שאמור לשבת בצורה קבועה בבית אז אין צורך בסוללה חזקה, 3 שעות זה פרק זמן סביר…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים