ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,447 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? סביב 2000, אם ממש כדאי אפשר לחרוג קצת 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית, גלישה באינטרנט עריכת סאונד וכתיבת תווים (לא חושב שדורש משהו מיוחד במפרט) ומדי פעם עריכת וידאו\תמונות מזדמנת. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? שיהיה שקט בגבולות הסביר, ברמה שלא יפריע בסלון 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'?…
-
- 8 תגובות
- 2.6k צפיות
- 2 followers
-
-
- מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח - במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? פלוס מינוס 100 ש"ח עדיף ללא חריגה - מה שימושי המחשב? עבודה, תכנות VS2017 (הרצה ועבודה מקבילה על מספר רב של פרויקטים וVisual Studio פתוחים), מכונות וירטואליות, סרטים, וכדו'. - רזולוצית המסך, Full HD. יתכן שתחובר טלביזיה עם HDMI במקביל למסך מחשב ב DVI. - האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין צורך בצורב/DVD. - עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8? 6 - האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא - אין צורך לכלול Windows או אופיס. - אין מגבלה לחנות ספציפית. העדפה לחנות באיזור רמת גן אלא אם יש משלוח. - מתי מתוכננת קניית המחשב? בהקדם - בקשות מיוחדות? העדפה למספר גדול של USB3.1 - לא מתוכנן שדרוג מסי…
-
- 5 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש את שלושת הרכיבים הטובים ביותר שניתן לרכוש עד 3200 ש"ח: 1. לוח אם 2. מעבד 3. ספק כוח הייעוד של המחשב הוא למשחקים כאשר כרטיס המסך הנוכחי הוא: EVGA GeForce GTX 770 SC 2GB תודה רבה
-
- 24 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
בכללית המחשב מיועד רק לשימושים משרדיים. לפי מה שהבנתי כל מחשב נייד מגיע עם וינדוס ועם אופיס, במידה ולא גם הם כלולים בתקציב. תודה.
-
- 23 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
בגדול בבית יש לי מחשב נייח חזק ככה שאם אני אצטרך לעשות דברים כבדים ממש יש לי איפה ומכאן באה ההתלבטות אם לקחת מעבד בעל סיומת M או U אני יודע שאם אלך על מעבד U יהיה אפשר לקבל משקל נמוך משמעותית. וההתלבטות אם מעבדי הU מספיק חזקים להתמודדות עם תכנות קל יותר ביום יום. בכללי היית שמח לאתר טוב להשוואת מחשבים בעל אפשרויות רבות לסינון כדי לבחור את המחשב המתאים. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), תכנות(matlab,c,vhdl), צפיה בסרטים(יחובר לטלויזיה) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט?13.3-15.6 מט * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים ב…
-
- 6 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? - כ 5500 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך - אם אפשר לחסוך אבל שלא יוריד מאד מהביצועים ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב 2. מה שימושי המחשב : משחקים, עריכה גרפית, וסרטים. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב : משחקים חדשים שיוצאים השנה שיעבדו חלק על כל ההגדרות -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). - מסך בגודל 23 אינץ 1920 1080X אני אשכול לקנות מסך אבל כרגע אחבר אותו למסך שיש לי בבית 32 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? - בינוני עד גבוה 3. האם יש צורך בציוד …
-
- 5 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
היי אני צריך עזרה בבניית מפרט חלקי למחשב למטרות גיימינג עריכה גרפית ותכנות,חבר יזמין לי מאמזון את הרכיבים הבאים : GPU - gtx 1070 HDD - 1TB SSD - SAMSUNG EVO 850 250GB RAM - 16gb בשביל השאר אני צריך את עזרתכם 1. מה התקציב המקסימאלי?2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?רואה הרבה סרטים וסדרות במחשב,משתמש במחשב לתכנות כרגע עם INTELLIJ , עריכת וידאו בSONY VEGAS PRO , ועיצוב בPHOTOSHOP א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).SON…
-
- 13 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ( כולל מסך) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000. ניתן לחרוג, כל עוד התמורה עולה משמעותית ביחס להשקעה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. (משחקי בליזארד בעיקר). WoW, Dota2,HoN. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) - מחפש גם מסך 24''. איך ה Dell U2412M? -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחש…
-
- 5 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך מחשב נייד שישמש בעיקר לתכנות ולגלישה (לסטודנט). לאחר חיפושים רבים במסגרת התקציב (3000 ש"ח) צמצמתי ל-2 המחשבים הנ"ל. 520s - Ideapad 520s E480 - Thinkpad E480 שניהם מגיעים עם SSD של 256gb, מסך 14 אינץ' IPS Full HD, מעבד i5 דור 8, 8gb ram. ה-520s עולה כ-2800 לאחר הנחה, ואילו ה-E480 עולה כ2500 בחנויות העליונות בזאפ. הייתי כבר בטוח לגבי ה-520s ואפילו הזמנתי אותו כבר, אך היום ראיתי את ה-E480 במחיר זול יותר עם אותם נתונים. מכיוון של-Thinkpad יש מוניטין טוב יותר אני מתלבט האם כדאי לי ללכת עליו. על הנייר ל-Ideapad יש סוללה גדולה יותר אבל ל-Thinkpad יש הטענה מ-USB-C שנראית לי עדיפה. ל-Ideapad יש מקלדת מוארת שזה …
-
- 3 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלומות, ניסיתי למצוא מידע אמין ברשת ולא הצלחתי למצוא, או שאני לא יודע לחפש... אני רוצה לרכוש תחנת עגינה עבור Dell Latitude E7440. ניסיתי להבין מה המק"ט הנכון עבור הדגם הנ"ל ולא הצלחתי להבין חד משמעית מה מתאים או לא. מצד אחד, ע"פ האתר הרשמי של Dell, המק"ט של התחנה התואמת, XX6F0, מפנה למכירות שבהן התחנה עולה 500 ש"ח עד 900 ש"ח (גם באיביי), שלדעתי זהו סכום מוגזם. מצד שני, הרבה מוכרים מוכרים תחנה כזו או אחרת (מקורית) עם מק"ט PR03x או PR02x, וכותבים שהוא תואם רשימה ארוכה של מק"טי תחנות עגינה אחרות, ביניהן גם את הXX6F0. תחנה כזו לרוב עולה 250 עד 300 ש"ח (איביי). הקטע הוא שכל התחנות נראות זהות, והמחבר שלהן נראה זהה. השאלה היא האם אני צריך לרכוש את המק"ט המדוייק שהוגדר ע"י…
-
- 4 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
היי אשמח להמלצה על מחשב נייד לעריכה גרפית, בעיקר תוכנות אינדזיין אילוסטרייטור פוטושופ ואפטר אפקט. אני קונה בעקבות נסיעה לחצי שנה לחול ובשאר הזמן כשאהיה בבית אני אחבר אותו לטלווזיה. * מטרות המחשב? עריכה גרפית בעיקר אילוסטרייטור פוטושופ אינדזיין ואפטר אפקט * גודל המסך? לא קריטי גודל המסך בין 13 ל16 * רזולוציית המסך? Fhd * משקל רצוי? המחשב נועד בעיקר לחוץ לא לבית אז כמה שיותר קל יותר טוב אבל הביצועים הרבה יותר חשוב לי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? בין 3 -4 שעות יספק אותי בטוח. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? Hdmi * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? Ssd יהיה נחמד אבל לא קריטי.. 750 gb של כונן קשיח רגיל ניראה לי הכרחי * כונן אופטי? רצוי אבל ממש לא קריטי * האם נדרשת אחריות בינלאומית…
-
- 4 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב נייד סבבה. לצרכים: אינטרנט,מוסיקה,עריכת פוטושופ.. ומשחקים פה ושם לא רציניים.. מצאתי מחשב מחברת lenovo איך החברה הזאת? טובה? הנה המחשב ממליצים לקנות? שווה את המחיר? http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=2715&CatCode=315
-
- 3 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום. אני מתכנת ואני מפתח אפליקציות לאנדרואיד באופן עצמאי.יש לי מחשב נייח בבית אבל אני כמעט ולא בבית. אבל יש לי הרבה זמן פנוי.אני משרת בצה"ל בבסיס סגור. אני צריך מחשב כדי לעבוד עליו איפה שלא חסר לי זמן פנוי. אני מתכנן בינתיים לשים עליו לינוקס וווינדוס 7 בשני מחיצות. לפחות עד שימאס לי שוב מלינוקס. התוכנות שאני הולך לשים עליו לא כבדות במיוחד[eclipse,android sdk,משהו ללמוד גם php,וכו...].ובגלל זה גם המחיר לא גבוהה במיוחד. קיצור טופס: * מטרות המחשב? תיכנות,סרטים[מה שכול מחשב תומך],משחקים קלים,ואינטרנט. * גודל המסך? 15 אינץ' * רזולוציית המסך? לפחות HD. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? USB 3.[מעבר לזה אפשר לשדרג] * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לפחות 4 שעות רצוף.אבל שיהיה סוללה נ…
-
- 11 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין להרכיב מחשב חזק מאוד בעל נפחים גדולים וזיכרון רב , אומנם המחשב לא מיועד למשחקים אבל מותקנות עליו המון תוכנות ונאגרים בו קבצים רבים וחלקם בעלי נפח רב. קיימת חשיבות רבה למהירות ולכן חשבתי על ניצול מלא של זיכרון + מעבד חזק -אולי 64 ביט. קירור טוב + 8 GB RAM , לגבי נפח HD - חשבתי על נפח כולל של 2 טרה אולי אפילו לעשות RAID בין 2 דיסקים. אין כוונה לבצע OC ,אילו מגבלות (תוכנות והתקנות ) במידה ותותקן מערכת עם 64 ביט ? הכוונה לחלונות7 עיסקי שירכש לאחר מכן (לא כלול במגבלת המחיר). כמובן חשוב שיהיה מארז גדול ולוח עם הרבה יציאות USB . אין צורך בציוד היקפי. לגבי מסך - מסך של כ- 22 " איכותי וטוב. תודה מראש
-
- 32 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לדעת אם אני יכול לשחק בסוני 3 על המסך של המחשב נייד שלי ואם כן אז איך יש לנייד חיבור HDMI תודה
-
- 2 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך כמה שיותר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-400 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה גרפית בעיקר, מיועד לסטונדט בקורס גרפיקה, כל תוכנות Adobe 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? מסך, סט מקלדת ועכבר. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?6-7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? רק הרכבת מחשב. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות…
-
- 5 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, הגיע הזמן להחליף את הפנטיום 3 המזדקן שלי למשהו קצת יותר חדש. שימושי המחשב כוללים בעיקר משחקים, אופיס, עבודה ומשחקים ברשת הביתית, אינטרנט (לגבי אוברקלוק- לא כרגע, אבל יתכן שבעתיד אני אשנה את דעתי). המפרט: CPU : AMD Athlon XP 2500+ Barton (512K, 333 Mhz) Tray CPU [ ¤ 583.89 ] 1 Motherboards for AMD : Gigabyte GA-7N400-L1 nForce2 Ultra400 Motherboard (Dual DDR, AGP8X, Sound, LAN, USB 2.0) [ ¤ 495.89 ] 1 Memory : Twinmos DDR-RAM 256MB 3200 Memory [ ¤ 301.14 ] 1 CPU Cooling : Thermaltake Volcano 6CU CPU Cooler for AMD [ ¤ 61.68 ] 1 Hard Discs : Western Digital 40GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD [ ¤ 408.87 ] 1 Video Cards : ATI Radeon 9500 PRO 128…
-
- 21 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
עברתי על המפרטים המומלצים באתר, ומצאתי את זה: https://hwzone.co.il/specslist/details/?id_bundle=109504 ברצוני לשפר מעט את המפרט כדי להגיע לכיוון של 1700-1800 כי מדובר על רכישה של 4-5 יחידות. אחרי ביטול הSSD, האם יש עוד חלקים שאפשר להוזיל מעט במפרט? האם ניתן לעשות במפרט הנ"ל שימוש בקירור פסיבי? http://www.tms.co.il/product/17646
-
- 15 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום. ראיתי באתר את מפרט מחשב הגיימינג הזה. התקציב שלי 4000 בערך. שיניתי רק את ה SSD לזה שמופיע אצלכם ב"מחשבים מומלצים". זה קצת מעל התקציב ויש לי רק 500 GB אז אני לא בטוח בזה. מבקש את חוות דעתכם לפני קנייה. תודה לעונים. דגם מחשב: מחשב נייח Desktop AMD Ryzen 5 3600X 3.8GHz - GMR LEGEND מעבד AMD: מעבד AMD Ryzen 5 3600X 3.8Ghz AM4 - Box מאוורר למעבד: Original AMD CPU Cooler לוחות אם למעבדי AMD: לוח אם Asus TUF B450-PLUS GAMING AM4, AMD B450, DDR4, 2xPCI-E, DVI, HDMI זכרונות: זיכרון למחשב G.Skill Ripjaws V 2x8GB 3000Mhz DDR4 CL15 Kit כרטיסי מסך: כרטיס מסך MSI GTX 1660 Ti GAMING X 6GB GDDR6 HDMI 3xDP PC…
-
- 3 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום לכולם יש ברשותי מחשב אסוס A55V מדובר על מחשב עם מעבד i7-3610Q זיכרון 8G כ.מסך GT630 כשקניתי אותו התפרעתי במשחקים וכל מה שרק אפשר, הוא הרגיש מצויין עד שיום אחד קפץ לי פופ אפ כשחיפשתי קראק לאחת התוכנות והוא פשוט לא אותו הדבר מאז. פירמטתי אותו מספר פעמים מאז והיום אחרי 3 שנים הוא ממש מרגיש איטי. לצערי עכשיו הוא נותן מסכים כחולים כאשר אני מנסה לכבות אותו (הוא רוצה לעדכן קבצים במחשב אחרי פרמוט) כמה אנשים הציעו לי להחליף את ההארד דיסק שיש לי לSSD, אך אני לא מבין בדבר. יש טעם להחליף את הזכרונות (כידוע לי, מסך כחול = זיכרון בעייתי) כמה שאלות. יש לי כרגע מערכת פירמוט אוטומטית (מערכת תיקון או שיש לזה שם אחר) שנמצאת במחיצה נסתרת (כונן X במקרה שלי) אני מעוניין שיהיה לי אותו הדבר…
-
- 5 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אני רוצה ליקנות מחשב טוב לגיימר כבד חשבתי על זה מעבדי ?AMD? Price Units Total Athlon64 3800+ (S-939) X2 DUAL CORE 1880 1 1880 לוחות אם למעבדי ?AMD? GIGABYTE Price Units Total K8NF-9 s939, NF4, PCI-E 560 1 560 זכרונות? DDR 400 Price Units Total 1Gb 400MHz V-DATA CL3 530 1 530 כרטיסי מסך? GIGABYTE Price Units Total 7900GT 256MB TV, DVI, PCI-E 2190 1 2190 דיסקים קשיחים? WESTERN DIGITAL Price Units Total 160GB 7200 8MB WD1600JB 455 1 455 צורבים? DVD Recorders Price Units Total NEC 3550A DVD±RW x16 Dual Layer x8 Black 250 1 250 מארזים? Price Units Total Thermaltake Sviking VA4000BWS 460 1 460 מארזים? Power Supply Price Units Total HEC 425W (True Watts) 280 1 280…
-
- 33 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
היי אשמח לחוות דעתכם על המפרט הבא: 1. מה התקציב המקסימאלי?6K כולל מסך א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אי אפשר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. הכל מהכל -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מצורף המסך -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? הכי גבוהות 3. האם יש צורך בצי…
-
- 10 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, קודם כל אני חדש בפורום וזה מעולה שיש פורום כזה לענייני: לאחרונה החלטתי לקנות מחשב גם בשביל פיתוח (לאנדרואיד בעיקר דרך אדובי AIR למי שמכיר ו , PHP וHTML5 ) וגם בשביל לשחק מדיי פעם משחקים (אולי כשעה ביום יש לי זמן למשחקים כגון XCOM UNKOWN) לאחר סקירה על כל המפרטים של המחשבים הניידים הגעתי למסקנה שמבחינת עלות - תועלת המחשב Y50 של LENOVO הכי משתלם: המפרט המלא: http://ksp.co.il/?select=&list=1&sort=2&glist=1&uin=24095&txt_search=y50&buy=&minprice=0&maxprice=0 עכשיו כאשר התקשרתי לכל מיני חנויות של מכירת מחשבים כמו שניידר , מגה ועוד... כיביכול מעביירם אותך למומחה מחשבים - וכמובן ששאלו אותי מה אני רוצה ואמרתי דבר ראשון לפיתוח …
-
- 8 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום לכולם רציתי לשאול מה דעתכם על ה מחשב הזה האם הוא כדאי לקניה מחירו 2590 שקל? Fujitsu LifeBook A530-3 Model A530-3 CPU Intel® Core™ i3-370M Processor, 2.4GHz,3MB Cache,1066MHz FSB Memory 2GB DDR3 1066MHz (1 x 2048 MB), Up to 8 GB HD 320GB Sata Display 15.6-inch, 1366x768, 16:9 HD Anti-Glare LCD with LED backlight GPU Intel® HD Graphics on board Optical Device DVD Super Multi Wireless IEEE 802.11b/g/n Bluetooth Yes Network Card Gigabit Ethernet LAN 10/100/1000 MBit/s Webcam Built-in Webcam, 1.3 Megapixel Card Reader 1 x 4in1 Card Reader (SD /SDHC / MS / MS Pro) ExpressCard Slots 1 X (34/54 mm) So…
-
- 11 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שמעתי הרבה על השירות הטוב של Dell. אם זה מעניין מישהו, תקראו לתגובות של אנשים שנתקלו בשירות זה . אני בהלם! https://amp.spot.im/production.html?spot_im_highlight_immediate=true&spotId=sp_bCM1sWqH&postId=Dell#amp=1
-
- 12 תגובות
- 2.6k צפיות
-