עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. היי חברים מעוניין בלנובו e480 עם הרחבת אחריות. איזה דגם לקנות. מעוניין ב: ssd256, i5, nvme, ips, 8gbram אבל כל החנויות בזאפ בלתי מוכרות לי . אין רשת מוכרת בין החנויות. חושש מחנות שתימכור מחשב מוחדש, מחודש או כל המצאה דומה. ללא ידיעתי. האם יש למי שקנה המלצה על חנות אמינה. תודה.

• 19 תגובות
    • 4.5k צפיות
  2. Started by Dolev Even-Haim,

שלום לכולם, יש ברשותי מחשב ישן שהשובת בתקופה האחרונה כיוון שהכרטיס מסך כמדומני gtx geforce 460 נשרף. למחשב יש חומרה יחסית בסדר והצרכים שלי הם בעיקר לעבודות גרפיות (בלנדר 3d, אפטר אפקטס, פוטושופ, אילוסטרייטור, אינדיזיין). אני מעדיף שלא להיכנס להוצאה גדולה כרגע ולכן חושב לקנות רק כרטיס מסך. התקציב שלי הוא עד 800. * אני מכוון לכרטיס של GEFORCE האם אתם מכירים דגם ספיציפי? כזה שיודע לתת עבודה טובה מול עלות סבירה, אם כן האם אתם יודעים שהוא יהיה תואם למפרט? האם זה בכלל משתלם או שכדאי ללכת על מחשב חדש וזהו? תודה לעונים, ** המפרט שיש ברשותי Intel Core i5 Processor i5-750 2.66GHz 8Mb LGA 1156 Box-מעב…

3. Started by Dana Vail,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 8500K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תלת-מימד - מידול+רנדר+אנימציה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא ידוע. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן, ווינדואוס 10 + הרכבה 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.…

• 19 תגובות
    • 3.8k צפיות
  4. הי אחרי חפירות רבות, החלטתי להתייעץ עם המומחים. זקוקה לנייד לעבודה אינטנסיבית כחוקרת פוסט-דוק/סופרת וגם להאזנה למוזיקה וצפייה בסדרות (האם כדאי 4K?) צריך להיות: קל יחסית, עד גודל 14" עמיד לטלטלות (ה-LENOVO YOGA שלי נפל מהאופניים פעם אחת יותר מדי, ובשנה האחרונה אינו מתפקד כמ.מגע, אם מתפקד בכלל..) מקלדת טובה חיבור USB-C סאונד משובח נוטה מאד לכיוון LENOVO, לאו דווקא עם מ.מגע. ההתלבטות כרגע היא: בין 730S -- ללא מ.מגע, 13.3", מעבד i7-8565U ו-920 -- מ.מגע, 13.9", מעבד i7-8550U שניהם מגיעים עם -- זיכרון 8GB DDR4, כונן SSD 512 ועולים כ-5Kש"ח (920 ברזולוציה 4K -- תוספת 1,700ש"ח בערך) יש…

• 19 תגובות
    • 3.3k צפיות
  5. היי, אני מעוניין לשדרג את המחשב שלי. שמתי לב לאחרונה שהוא מתחיל מעט לקרטע, מדי פעם נפילות FPS וטעינות ארוכות במשחקים כבדים יחסית, ודוגמה נוספת בעבודה שלי אני מתעסק עם קבצי וורד ממש ארוכים ומדי פעם קורה שכאשר הקובץ נהיה ארוך מספיק כל הקלדה נהיית איטית והקבצים נטענים ממש לאט. הנה המפרט הנוכחי - https://valid.x86.fr/luqspv , מעוניין בשדרוג בסביבות ה-1.5-2K, הידע שלי במחשבים הוא גם קצת מוגבל אז אשמח להסבר קטן למה בדיוק כדאי לשדרג את אותו הרכיב ממה שהבנתי כדאי אולי להגדיל את כמות הראם, לשדרג את ה-SSD וגם להחליף כרטיס מסך, תודה רבה לעוזרים !

6. אהלן, היום נהרס המחשב הנוכחי ששירת אותי קרוב ל-7 שנים (חומרה מעולה שלא נתנה לי סיבה לשדרג אותו) אומנם אני לא משחק הרבה כמו פעם, אבל כן חשוב לי על מחשב חזק (עם כ.מסך בינוני+ - עד כ 1400 ש"ח) שיחזיק להרבה שנים. ישנה אפשרות להביא מספר חלקים קטנים מארה"ב (זכרון, מעבד, אולי כ.מסך) במידה ויהיה משתלם במיוחד. תודה 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000, ניתן לחרוג במידת הצורך 2. מה שימושי המחשב? משחקים, עבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? אין צורך בכונן SSD (קיימים כבר 2), יש צורך בכונן רגיל של 2-3 טרה 5. עד כמה חשוב שקט פעו…

7. שלום למומחי הפורום. כל חיי חיפשתי את הזול ביותר (תחביב שלי) והתפשרתי על איכות. זהו, היום אני מחפש מחשב נייד בשביל עצמי שיהיה באיכות טובה. קצת רקע: ביוני 2013 אחרי שביקשתי המלצה למחשב, רכשתי את הלנובו G580 שלי באזור ה-2600 ש"ח ומאז השתמשתי בו כל יום, 18 שעות ביום, בלי יוצא מן הכלל. הוא מחשב טוב, עם מחיר שהיה מצחיק בשביל המפרט אבל היו כמה דברים שהפריעו לי בו, רובם קטנים אבל האחד שעיקרי זה המסך, הוא מכאיב לי בעיניים וגם הרזולוציה נמוכה מדי (1366X720). מה אני מחפש: מחשב באיכות בניה סבירה-פלוס עם פאנל איכותי ורזולוציה של לפחות 1080P, מעבד חזק אבל לא יותר מדי וכרטיס מסך טוב, לא המובנה במעבד. אם צריך, הנה השאלון משרשור החוקים: . מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת …

8. 1. התקציב המרבי 5000 חריגה עד 5500 גג 2. השימוש לעריכה גרפית תלת מימד פוטושופ תוכנת Adobe ,אודיו כתחביב, וצפיה בסרטים ומחשחקים לילדים 3. יש צורך בכל הציוד ההקפי 4. כן , מעוניינת בהוספת כונן SSD ובהרכבה 5. השקט- סביר, המחשב בחדר ובשביל תחביב האודיו 6. לא מתוכנן אוברלוק 7. אין צורך במערכת אופיס 8. אין העדפה לחנות, אני מחיפה ואם יש מקום זול או דרך האינטרנט.. 9. קנית המחשב כרגע גמיש 10. מארז חזק (יש ילדים בבית) עם יציאות ל פלפ' מצלמה, תוכנות DVD הכנסת תוכנות חזקות ולצפייה בסרטים ושירים. בתודה מראש,

9. Started by 1AmirY,

שלום אשמח את עזרתכם: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10k חריגה עד אלף 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים , עריכת אנימציות, עבודה על סרטים ורנדור קבצים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב יחסית 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין חשיבות לאורות , עומד במקום מיועד למחשב מתחת לשולחן 7. האם האם יש צו…

10. Started by מני123,

אני צריך לקנות מחשב נייח לעבודה בגרפיקה, חשבתי אולי יהיה מציאות באמזון ב- Prime Day הממשמש ובא.. אשמח לעזרה בשביל לבנות את המפרט, הצרכים שלי, הם עבודה בתוכנות אדובי פוטושופ ואילוסטרייטר, חשבתי על מעבד AMD Ryzen 7 5800X מספיק? והלאה איזה לוח אם מומלץ, וקירור, ספק, וכרטיס מסך? תודה רבה רבה

11. Started by eitany245,

תקציב? (כמה כסף אתם מוכנים להוציא עבור המחשב ואם המחשב נרכש באילת, יש לציין זאת) 3500-4000 ניתן לחרוג ב 200-300 ש''ח אם באמת יש סיבה טובה לכך. מהם השימושים העיקריים במחשב? לימודים,תכנות,גלישה באינטרנט וצפייה בסרטים ובסדרות. במידה ותשחקו במשחקים, על אילו משחקים מדובר ובאיזו איכות? לא אשחק במשחקים. במידה ויש צורך בתוכנות ספציפיות, על אילו תוכנות מדובר? (במסגרת עבודה, לימודים אקדמיים וכדומה) visual studio mysql anaconda pycharm microsoft office VMware ubuntu docker maven Git VS code Eclipse dot net ועוד תוכנות שקשורות לתכנות שאני עדיין לא יודע. מתי מתוכננת הרכישה? (מהו התאריך הסופי לרכישה? מומלץ לרכוש בזמן הקרו…

12. Started by mr559,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?10.000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר משחקים וצפייה בסרטים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. אפשר להוסיף מסך 32 מומלץ ללא קשר לתקציב 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה)דיסק קשיח רגיל 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 7 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? עדיף מארז גדול 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/א…

13. Started by amnonk,

היי, מעוניין לרכוש מחשב נייח, עד 6,500 ש"ח לצורכי תכנות, חשוב שיהיה עם לפחות 32 GB זכרון, שקט עם מעבד i7 או i9. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6500, חריגה של עד 400 שקלים אפשרוית, אבל עדיף שיהיה אפשר לקנות מאייבורי או KSP 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית, תכנות כבד (הרבה תוכנות עריכת קוד במקביל), ללא משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך בציוד היקפי, אם המחשב יכול להתחבר ל Docking Station של Dell זה יהיה נהדר 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD ש…

14. הי חברים, אני בחיפוש אחרי מחשב נטבוק/נייד לעבודה ולבית, עם כמה דרישות : - חשוב שיהיה קל, עד 2 ק"ג, לא מעבר. - מסך 12 אינץ', אין לי צורך ביותר. - סוללה שתחזיק לפחות 4 שעות - ניידות באור יום (חיבור לGPS, הרבה תקשורת ו-WiFi) וטיסה. - מקלדת נוחה (מספרים בעיקר, מדובר בהרבה שעות). - שימוש ביתי לגלישה ואופיס, אחרי שעות העבודה. מחיפוש ראשוני בפורום מצאתי בעיקר המלצות על ה-ASUS 1215N, שנראה (בחנות) חביב אבל האחריות שלו בעייתית (בעדינות), וביקורות שראתי באינטרנט קצת קטלו את איכות המקשים/מסך וציינו בעיות פליטת חום, מישהו יכול לאמת ממקור ראשון ? זהו, אם יש המלצות נוספות/עדיפות/זולות יותר, אשמח לשמוע ... תודה לכל מי שיטרח לקרוא/ לעזור

• 19 תגובות
    • 2.4k צפיות
  15. היי אני צריך מפרט יחסית עצבני מבוסס על Core i7 שישמש בעיקר ל solidworks וגיימינג. התקציב הוא 5K (אפשר לגלוש עד 6K). ללא מסך, רמקולים, מקלדת, עכבר, כרטיס קול, SSD. שכן יכלול windows 7 pro, 2X 1TB HDD שלוח האם יתמוך ב triple channel וכן גם הזכרונות, ואם כבר אז שגם יהיה לו USB3. מארז טוב שלא יכלול שום לד מכל סוג שהוא. תודה מראש

• 19 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. Started by dpv1,

הצרכים שלי בעיקרון הם לימודים ומשחקים הראשון: dell inspiron n5110 i5 +nividia http://www.notebookclub.co.il/prod-inspiron-n5110-n2410m.htm מחיר:3400 ש"ח השני: hp pavilon 6020ej http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=best&uin=12400 מחיר :4100 כמו שאתם רואים הפער במחיר די גדול האם זה מצדיק להוסיף 700 ש"ח בשביל מחשב חזק כמו הhp ועוד שאלה מה עדיף לקנות עכשיו או לחכות כי שמעתי שבקרוב יוצא win8 וכרטיסי מסך חדשים של amd תודה לעוזרים בבקשה לנמק!!!

• 19 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. אהלן, אני מתייעץ אתכם בשביל אבא שלי. הוא צריך מחשב נייח למשרד שלו בעבודה, והשימושים שלו הם לעבודות גרפיקה בפוטושופ וכד', וצריך הרבה מקום בכונן קשיח כדי לשמור את כל העבודות. הציעו לו את המפרט הבא ב-2,750 ש"ח. האם הוא טוב? האם אתם יכולים להציע לי מפרט טוב יותר לעבודות גרפיקה במחיר דומה? (אפשר להשלים ל-3,000) מעבד INTEL i5 2300 לוח אם Gigabyte H67M זכרון קינגסטון 4, 1333HMD דיסק קשיח: טרה בייט WD1 DVD+צורב מארז מקצועי של Cooler Master, 500W כרטיס מסך HD 5760, DD45AT תודה רבה.

• 19 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. שלום לכם, רציתי לדעת אם המחשב של DELL XPS 8300 בעל המפרט הבא, מכיל כרטיס מסך טוב שיאפשר הרצת משחקים כבדים על מסך בגודל 24 אינטש ברזולוציה FULL HD 1920X1080? תודה מראש! המפרט: מפרט טכני: מעבד: Intel Core i7-2600, 3.40GHz, 8MB Cache מערכת הפעלה: Windows 7 Home Premium 64bit בעברית, אנגלית או רוסית (בחירה בהדלקה ראשונה) זיכרון: 8GB 1333MHz DDR3 דיסק קשיח: 2TB SATA 7200RPM כרטיס מסך: Nvidia GeForce GTX 560 1.25GB כונן: DVD+/-RW כולל מקלדת ועכבר מתנה חיבורים: 8 x USB2.0 eSATA קורא כרטיסים HDMI

• 19 תגובות
    • 1.9k צפיות
  19. Started by Ronthekig12,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כן בלי לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 מקסימום 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין : בעיקר BFBC 2 , Crysis 2 Homefront וכאלה מישחקים כבדים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)…

• 19 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. Started by zuismanm,

תקציב מאוד מוגבל - אד 1500 (מתנות יום מולדת לבן קתן ;D ) כולל מסך. שאלה - אם בכלל זה שבה לקנות מחשבי בסכום כזה? דרישות מאוד מינימליות - מחשב בחדר ילדים[list type=decimal] [*]אופיס [*] אינטרנט [*] מוזיקה [*]משחקים "קלים" - בעיקר מאתרי WALLA/NANA [*]אם אפשר - להוריד סרטים ממצלמה וידאו ועריכה מעוד בסיסית (גם גרס VEGAS של לפני 3 שנים - שאני מריץ כרגע בחשב שלי מעבודה (בן 3.5 שנים) - מספיק בשבילי יש כל מיני מחשבים "במבצע" ב900-1000 שקל (למשל בIVORY). אד כמה הם סבירים?

• 19 תגובות
    • 2.1k צפיות
  21. Started by smylik,

הי, אני סטודנטית וצריכה על לקנות מחשב חדש. מתלבטת בין איפל לוינדווס. אשמח לשמוע חוות דעת, תגובות והמלצות תודה

• 19 תגובות
    • 2.2k צפיות
  22. היי חברים, קצת היסטוריה על המחשב הקודם עד היום היה לי dual core + ASUS 8800 GTS והוא שירת אותי בנאמה מספר שנים עד שלא מזמן הלך לו הלוח אם וכנראה גם הכרטיס מסך, הייתה לי דילמה קשה מאוד האם לקנות מחשב חדש או רק לוח אם וכרטיס מסך ולהסתכן במעבד תקול או רכיבים תקולים נוספים או לקנות מחשב בסיסי מאוד ב2000 ש"ח או מחשב טוב מעולה ב3000 ש"ח - מכיוון שלא מזמן קניתי ספק חדש(Neo Eco 520C 520W Active PFC 12cm PSU) ויש לי הארד דיסק נהדר (WD 1TB 7200 Black Cavier) ויש לי את המארז שלי ואת הכונן DVD כל מה שנותר לי לקנות הוא מעבד, לוח אם, זיכרון, וכרטיס גרפי, את החלקים אני מעוניין לרכוש בחנות KSP בחיפה - להזמין אצלם, לאסוף ולבצע הרכבה לבד. ואלו הם החלקים: Intel Core i7 2600 3.4Ghz, s1155, 8…

• 19 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. 1. מה התקציב המקסימאלי?2200 למחשב בלבד, מסך בנפרד. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?עבודה משרדית + גיימינג קל עד בינוני א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. heroes, gta -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). עדיין אין מסך. נא להמליץ לי על מסך שיהיה טוב לסטודנט שקורא הרבה. המחיר למסך בנפרד. 21 אינץ' נראה לי סבבה.... התקציב למחשב 2200 מסך…

• 19 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4.5K. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300, רק אם משפר. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותכני HD. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: באטלפילד 3. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). גודל מסך 22-23 איינץ'. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? כן. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט…

• 19 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by Chevy,

מחשב לחבר לספסל הלימודים בתחום האדריכלות, מיועד בעיקר לרינדורים. הרכבתי את המפרט הבא, אני רק לא בקיא בלוחות אם, אם יש משהו עם USB 3.0 זול יותר ועדיין מוגדר כלוח איכותי. יחובר למסך DELL 23" שנקנה לפני מספר חודשים. רכיבים שאני לא בטוח בהם ואולי כדאי לצמצם/לשנות: - לוח אם - זיכרון - ספק כח 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 בממוצע עם רצון לחסוך. 2. מה שימושי המחשב? אוטוקד, סקצ'אפ, Revit, מקס ורינדורים בעיקר - המחשב נקנה כדי לחסוך זמן ברינדורים כאשר במקביל יש מחשב נייד שבו משרטטים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי? לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? הרכיבים אותם פירטתי אלו היחידים שצריכים להיות. 5. עד כמה חשוב השקט? בערך 8~, לא קריטי אבל רצוי שיהיה שקט כי הוא יעבוד …

• 19 תגובות
    • 5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים