ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,376 דיונים בפורום זה
-
חג שמח אשמח לעזרה וייעוץ ברכישת מחשב נייד לשימוש ביתי. המחשב מיועד לשימוש כל חברי הבית כולל ילדים בבי"ס יסודי תודה מראש! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 3500 ש"ח, חריגה רק אם ממש חייבים 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? רוב העבודה משרדית, יוטיוב, מיינקראפט מדי פעם 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא מאוד חשוב…
-
-
- 4 תגובות
- 669 צפיות
- 2 followers
-
-
התקצייב הואעד 3000 . אני צריך מחשב מחברה אמינה ושלא כל יום לרוצ איתו לחברה שלו כדי לתקן אותו . אני חושב שכולכם ראיתם מה עשה לי הלנובו 3000 V100 הגודל -12 - 15 לשימוש לבית . מעבד -אני לא כל כך מבין במעבדים אבל מעבד שיריצ אינטרנט אופיס וישומיים משחקי פלאש וסרטים .כשאני מתכון לסרטים לא מתכון שיריצ אותם כמו המחשבים האחרים .לשימוש ביתי . משקל - כמה שיותר פחות יותר קל לנייד אותו . הזיכרון - שיהיה 2 GB עם יכולת להגדלה ל 4 GB . סוג הזיכרון - DDR2 הוא זול יותר . דיסק קשיח - כמה שיותר גדול יותר נוח . כ GB 160 - 250 GB מצלמת רשת - כן BLUETOOTH - כן רשת אלחוטית - כן בטח . איך המחשב יעבוד אם אין . וברצוני להדגיש כי היה לי לנובו ולא אוהב ולא מתקרב לחברה הזאתי . וינדוס מקורי . ואין א…
-
- 3 תגובות
- 716 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב נייד לשימוש ביתי (אינטרנט, סרטים מוסיקה). הסיבה העיקרית למחשב נייד ולא נייח היא כי הוא יעבור בין חדרים מידי פעם, ולכן הפרמטרים של משקל וחיי סוללה לא מהווים שיקול בבחירת המחשב. גודל מסך - מינימום 15, אם יש אפשרות להיות אז אפילו עדיף. חיבורים מיוחדים - HDMI, כ. רשת 1G. נפח כונן - מינימום 500. שוב אם ניתן יותר אז עדיף. אין צורך במערכת הפעלה. אין העדפה ליצרן מסויים, אחריות בינלאומית לא מעניינת אך כמובן אחריות בארץ מינימום שנתיים. תקציב עד 3000, חריגה קטנה תתקבל רק אם באמת מדובר בשיפור משמעותי. חנות מועדפת - KSP כי זה ממש קרוב אלי אך כמובן שלא חובה. תודה רבה.
-
- 3 תגובות
- 677 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד להורים שלי בתקציב של כ-2000 שח. ניתן לרכוש מאילת. בעיקר לשימוש ביתי למורה (אופיס\אינטרנט וכו') מסך 15 לפחות. אין חשיבות גדולה למשקל וסוללה כיוון שהמחשב ישאר בבית. עדיפות שיגיע עם מערכת הפעלה ווינדואס. אם יש אפשרות אז מומלץ לשלב SSD קטן עם כונן קשיח גדול (1T) תודה מראש
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
ערב טוב! אבא שלי מחפש מחשב נייד לשימוש ביתי, לא הולך לשחק עליו משחקים או משהו כזה, השימוש העיקרי יהיה אינטרנט, להעביר וידאו ממצלמת וידאו (לכן דרוש פיירוייר וכונן קשיח גדול), כנ"ל לגבי תמונות מהמצלמה הדיגיטלית. בKSP הציעו לו 2 מחשבים HP Pavilion DV5-1160 ב-5250 ש"ח HP Pavilion DV6-1260 ב-4650 ש"ח יש הצעות טובות יותר? תודה רבה!!
-
- 2 תגובות
- 637 צפיות
-
-
זקוקה להמלצה עבור רכישת מחשב נייד לבית שישמש בעיקר לאינטרנט אופיס , הורדות , הרצת תמונות וסרטי וידאו. מסך 15 לפחות. האם כדאי לרכוש לבית שולחני ולא נייד? אשמח לקבל המלצות לנייד בתקציב שציינתי או נייח בתקציב של 2000 ש"ח תודה
-
- 3 תגובות
- 715 צפיות
-
-
אהלן, אני מחפש מחשב נייד בעיקר לאופיס, אינטרנט וסרטים. שימוש ביתי רגיל. המחשב מיועד בעיקר לשימוש מהבית כך שגודל של 15 אינטצ' יהיה טוב. תודה
-
- 0 תגובות
- 512 צפיות
-
-
חברים יקרים שלום רב, זקוק לעזרתכם במציאת מחשב נייד על פי הקריטריונים הבאים: * מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (בעיקר FM14 אך אשמח שיעלה בצורה טובה גם PES14). * גודל המסך- 15.6 או דומים לו, מה שיותר זול. מעדיף מסך מט. * רזולוציית המסך- לשיקולכם, אינני מבין את משמעות ההבדלים בפועל. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט- אין. * משקל רצוי- לא חשוב, בעיקר לשימוש ביתי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך- זמן סוללה ממוצע יספק אותי. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות- לא. * Bluetooth- לא חובה. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח- גמיש, לפי התקציב. * כונן אופטי- סטנדרטי. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית- לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית- לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת …
-
- 1 תגובה
- 752 צפיות
-
-
הי, אני אשמח אם תעזרו לי למצוא מחשב לשימוש הבא: 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 4500 זה התקציב המקסימלי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית (וורד, דפדפן אינטרנט וכד׳) ולצפייה בסרטים בסטרימינג (לא משחק במשחקי מחשב) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש תדיר 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין…
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 ש"ח +-, עם חריגה של כמה מאות שקלים, במידת הצורך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עיקר השימוש יהיה לצורכי עבודה (פיתוח, בדיקות אוטומטיות, בדיקות API). שימושים נוספים הם גלישה באינטרנט ומשחקים קלילים. לא מדובר במחשב לגיימרים! 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? רצוי מחשב שקט, אבל זה לא קריטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא …
-
- 0 תגובות
- 845 צפיות
-
-
עדיף 14", כי בבית יהיה מחובר למסך חיצוני, וכשלא בבית, אני רוצה להפחית במשקל. זמן סוללה ארוך גם יהיה נחמד. לא יודע אם זה המקום לשאול - אבל ניידים עם מעבדי Snapdragon, מהווים תחרות לאינטל ו-AMD?
-
- 3 תגובות
- 702 צפיות
- 2 followers
-
-
שלום, מחפש מחשב נייד לשימוש ביתי מגוון הכולל בעיקר, גלישה יומיומית בעשרות טאבים אשר פתוחים במקביל,הורדה וצפייה של סרטים, פעם בשנה משחק מעט משחקים ישנים (gta4 וכו') יש לציין שבמחשב הקודם היה לי 600 gb וזה לא הספיק לי, לכן נדרש לפחות 1 tb של אחסון (אפשרי שילוב של 1TB SSD/256 GB SSD+1TB HDD) 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? מקסימום 3000 (אפשרי חריגה של 100-200 שח פלוס מינוס) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גלישה בעשרות טאבים בו זמנית בכרום, עבודה משרדית במייל, הורדה וצפייה של סרטים וסדרות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ו…
-
- 15 תגובות
- 2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? עד 1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 (אני קונה באילת ככה שאולי זה עוזר) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, מסמכי אופיס, אינטרנט וכו' א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין צורך ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד ה…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
חשבתי ללנצל את ההזדמנות של וואללה שופס לBLACK FRIDAY אני צריך מחשב נייד לבית שיחליף את הנייד המתיישן תקציב לא גבוה אמנם, אבל זה נראה לי יספק למחשב שמרבית זמנו יבלה בגלישה באינטרנט, משחק קצת, אופיס וכולי.. ההתלבטות שלי היא בין 2 מחשבים: סמסונג סדרה 3 300V5A מעבר i5 2450m עם הרד דיסק 7200RPM ו 6 ג'יגה זיכרון http://www.wallashops.co.il/a/ap.aspx?pi=1OKao5il או לנובו Z580 מעבד i5 3210m עם הרד דיסק 5400RPM ו4 ג'יגה זיכרון (ומגיע ללא מערכת הפעלה, אבל זה לא נורא, ווינדוס 8 היום עולה 100 שקל בערך) http://www.wallashops.co.il/a/ap.aspx?pi=1NJMBBEBIV מה הייתם ממליצים? הלנובו עם מעבד מעט חזק יותר, אבל הרד דיסק איטי יותר ו2 ג'יגה זיכרון פחות לשניהם אותה אחריות (של שנה אחת, מה שקצת…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות לאחי מחשב נייד עד 3000 שקל לעבודות בסיסיות אשר בשמש תאורת המסך טובה. מבקש הצעה למחשב
-
- 1 תגובה
- 751 צפיות
-
-
שלום לכולם, מחפש מחדש נייד עד 3300 ש"ח. אנחנו עוברים עוד 10 ימים בערך לארה"ב ואני חייב שיהיה לי את המחשב כאשר אני מגיע. לכן כל אפשרות רכישה ושליחה כבר עכשיו בתוך ארה"ב רלוונטית (יכול לתת כתובת) אז AMAZON או כל אתר אם דיל טוב אחר. קנייה בדיוטי פרי, בארץ.. בקיצור כל האופציות תקפות! תודה לכולם! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימוש ביתי, שיחות וידאו, OFFICE, צפייה בYOUTUBE וכו' 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא …
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? עד 4,000 ש"ח, לא ניתן לחרוג. אני מאמין שלצרכים הנ"ל צריך משמעותית פחות, אז שמתי את המחיר הזה כחסם עליון. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש ביתי, מסמכי WORD, צפייה בתמונות. בנוסף יש שימוש רחב בתוכנת יצירת אלבומים שנקראת book2u. הייתי מעוניין גם שתהיה אפשרות לשימוש מאוד מאוד (מאוד) קל בפוטושופ. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך בציוד היקפי. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? חשוב SSD, חשוב 8GB ראם מינימום, חשוב שיהיה אחסון 1TB מינימום (יכול להיות בכונן רגיל לצד SSD למערכת ההפעלה), חשוב מקל…
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 ש''ח אפשר לחרוג ב500 ש''ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה באינטרט לרבות הורדות סרטים יוטיוב וכו'. מדי פעם עריכת מצגות לעבודה ועבודה משרדית מהבית. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב אם כי המחשב לא מיועד לאולפן הקלטות. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לצי…
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש המלצה על מחשב נייד. השימושים שלו יהיו בעיקר ביתיים- אינטרנט, מוזיקה, סרטים ועריכת תמונות בפוטו-שופ. ההתלבטות היא האם ללכת עם מחשב נייד הכולל גם מעבד DUO CORE 2 גם לפחות 2 ג'יגה זיכרון 800HRZ וגם כרטיס מסך חיצוני כמו NVIDIA. כרגע אני מתלבט בין LG RD510-S.AD34E P7450 : Model RD510-S.AD34E CPU Intel® Core2 Duo Processor P7450, 2MB L2 Cache, 2.13GHz, 1066MHz FSB Memory 2GB (1 x 2048 MB) DDR2 800MHz,Dual Channel Support, Up to 4GB HD 320GB (SATA) 5400rpm Display 15.4'' WXGA(1280x800) *Fine Bright Technology GPU NVIDIA® GeForce® 9600M GS (DDR2 512MB VRAM, *TurboCache Support) Optical Device SATA DVD Super Mu…
-
- 0 תגובות
- 522 צפיות
-
-
היי, אני מתכנן לקנות מחשב נייד בחודש הקרוב, ולא בטוח מה האופציות. אז הנה השאלון 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח (ז"א, גג 3000 ש"ח) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש ביתי/משרדי. צפייה בסרטים, סרטוני רשת וכדומה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי? לא. 4. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא קריטי שתהיה מערכת הפעלה מותקנת 5. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. KSP/BUG. פתוח להצעות לחנויות ב…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? אינטרנט, אופיס, צפיה בסרטים. * גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי? ממוצע * האם נדרש זמן סוללה ארוך? ממוצע * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? עדיף עם HDMI, אבל לא הכרחי * בלוטות? אין צורך * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא ממש משנה * כונן CD/DVD? צורב? אין צורך * כונן Bluray? אין צורך * האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? אפשר, אבל לא חובה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא, אבל חשוב לי שזו תהיה חברה אמינה שאפשר לסמוך עליה. תקציב: סביב 3000. אני לא ממש יודע כמה צריך לעלות מחשב טוב לשימושים האלה, ואני יכול להשקיע גם יותר אם צריך. בעיקר חשוב לי יחס טוב של עלות-תועלת, כמו גם ביקורות טובות על הדגם. אני יודע שהשימושים שלי בסיסיים, …
-
- 2 תגובות
- 619 צפיות
-
-
שלום, מבקש המלצות עבור מחשב לאשתי, 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500 , ניתן לחרוג עד אזור ה 4000 אם יש הצדקה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גלישה באינטרנט, לימודים, יישומי אופיס (כולל אקסל) , פגישות זום ושימושים כלליים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אם מסתדר בתקציב, אולי תחנת עגינה. - לא הכרחי. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא מהותי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא פח…
-
- 1 תגובה
- 603 צפיות
- 1 follower
-
-
היי חברים, אז אחרי שהתאפסתי קצת על הרצונות. מחפש מחשב נייד עד 5000 ש"ח, אפשר לחרוג טיפה. המחשב ישומש בעיקר לשימושים בסיסיים, טיפה קוד ועיצוב אבל בעיקר אופיס וגלישה באינטרנט. המחשב צריך להיות קל יחסית, עד 2 קילו מקסימום, עם כמה שיותר חיבורים. אני הולך להשתמש במצלמת Obsbot tiny 2 בשימוש בו. מעבר לזה, חשוב שתהיה מערכת המפעלה, 16 ג'יגה לפחות זיכרון ועדיפות לטרה דיסק קשיח.
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד לשימושים בסיסיים (אינטרנט, צפייה בסרטים, אופיס) עם מסך בגודל 15 אינץ במחיר המינימלי (1000-1500 שח) שייתן לי ביצועים מספקים (פתיחת כמה טאבים במקביל ועבודה עם כמה מסמכי וורד). אם תוספת של כמה מאות במחיר תיתן לי שדרוג רציני וכדאי, אני יכול להתגמש. לא חובה שתהיה מערכת הפעלה כלולה. על איזה דגם אתם ממליצים? תודה רבה! גיא
-
- 2 תגובות
- 864 צפיות
-
-
מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב המירבי הוא עד 3,000 שקלים. חריגה קטנה אפשרית במידה ויש הצעה מאוד משתלמת. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? צפייה בסרטים, גלישה באינטרנט, משחקים קלים וישנים האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב במיוחד, אך שיהיה שקט במהלך צפייה בסרטים או שימוש יומיומי. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין העדפה. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מוע…
-
- 1 תגובה
- 465 צפיות
- 2 followers
-