ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,376 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב נייד חזק שאני אוכל לעבוד איתו בצורה שוטפת שיהיה אפשר להפעיל עליו הרבה תוכנות בו זמנית למשל פוטושופ תוכנה לבניית אתרים אינטרנט ואני צריך שהכל יעבוד חלק ביחד.. רוב העבודה איתו תיהיה עבודה משרדית אבל עבודה משרדית כבדה... אני מעוניין שהמחשב גם יוכל להריץ לי משחקים למשל warcraft 3 על הגרפיקה הכי טובה שלו... age of empires3 על גרפיקה טובה וכו'... יש לי בקשה קטנה ממכם -בבקשה אל תתנו לי הרבה הצעות למחשבים שונים כי אז אני לא יכול לבחור בניהם ובסוף אני לא קונה כלום! אני אשמח לקבל הצעה למחשב או שתיים וזהו - בקשר למסך - אממ אין לי בקשות מיוחדות - אני רוצה מסך 17 שטוח עד 1000 שקל (אם אפשר פחות אז זה טוב)
-
- 37 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
מילאתי את השאלון מטה. על פניו לפי התקציב ושיקולי עלות/תועלת מתאים לי מחשב עם כרטיס מסך RTX-3070 או RX-6800, עם זאת האם זה נכון שהגרסאות הללו למחשבים ניידים הן מוחלשות? כמה פחות? ואיזה מהכרטיסים הללו למחשב נייד עדיף (למשחקים/כרייה) אם נשים בצד שיקולי עלות? מצאתי כמה אופציות אבל אני פתוח לכל מחשב מתאים: Asus G513QR-HN280 - עם 3070 ו Ryzen 9 5900 Asus ROG Strix G15 G513QY-HF001 - מפרט דומה רק עם RX-6800 במקום ה 3070 Lenovo Legion 5-17ACH 82JY0099IV - עם 3070 אבל מעבד חלש יותר AMD Ryzen™ 7 5800H (אבל אולי זה מספיק כי משחקים וכרייה זה הכרטיס מסך) יש לי נטיה ללנובו בגלל נסיון רב שנים איתם, הם סוסי עבודה. אני עם Yoga עם כרטיס 1050 כבר 4 שנים…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, מעוניין לקבל המלצות לרכישת מחשב נייד בסכום של עד 4500 או מקבילו בדולרים (1200$ בערך). יש אפשרות כרגע לרכוש את המחשב בארה"ב אם הדבר כדאי. כמו כן, עדיפות למשהו שנראה טוב המחשב אמור לשמש כתחליף לנייח לכל דבר. * מטרות המחשב? עבודה משרדית, תוכנות שרטוט ועריכה (Solidworks, Photoshop) ומשחקים במידת האפשר. * גודל המסך? 15.6" * משקל רצוי? לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? עדיף, אך לא קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI * בלוטות? לא קריטי * גודל מינימלי של כונן קשיח? 750GB * כונן CD/DVD? צורב? לא קריטי * כונן Bluray? רצוי * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפע…
-
- 0 תגובות
- 626 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד רצוי של חברה ידועה, בסכום של עד כ-6000 ש"ח לצרכי עבודה משרדית. תודה רבה.
-
- 5 תגובות
- 957 צפיות
-
-
הוספתי תקציב מינימלי, 3000 ש"ח. גודל המסך- 15-17, אני ממש לא מבין בניידים. משקל רצוי- אני לא חושב שזה ישנה פה, אז אפשר להוריד את זה מהדרישות. זמן סוללה- שיחזיק כמה שעות טובות (אני באמת לא יודע מה לרשום...) יציאות מיוחדות- לא צריך... (כמובן שUSB זה ברור שמקבלים לא? ) Blutooth- מממ, לא חייב, אבל אם אפשרי , כן. גודל מינימלי של הכונן- 120GB-80GB, לא צריך משהו ענקי! צורב DVD- אני חושב שאני מעדיף צורב DVD, אבל גם צורב CD רגיל בסדר לדעתי. אחריות בינלאומיות- ממ, אני לא ממש יודע מה זה... (סה"כ עוקב אחרי הפורמט המקובל). חשבתי שעם מחשב נייד במחיר מינמלי אפשר אולי גם אם כבר מחשב טיפונת למשחקים , כי זה לא תקציב מינמלי כזה נמוך . אהה, כמובן כרטיס רשת אלחוטי, (בשביל הרשת האלחוטית בבית),…
-
- 11 תגובות
- 938 צפיות
-
-
היי, אז כמו תמיד כל כמה שנים / חודשים אני חוזר לכאן ,לאיפה שאנשים באמת מבינים ונותנים לך הרגשה של מקצועיות ואחווה. אני מחפש מחשב לעובדה ואפשרות לשחק בו במשחקים די כבדים אם זה PUBG וכ'ו , העבודה היא די פשוטה זה קטלוגים וכ'ו ,הרבה תמונות , גראפים ,אולי תוכנה אחת שתיים שהן נחשבות כבדות , בגדול קיבלתי הצעה מIVORY שכמובן אני לא רוכש שם בלי להתייעץ כאן - אשמח אם תעזרו לי להבין האם זה תפריט משתלם לשנים הקרובות מבחינת מחיר וחומרה- תודה רבה לכולכם מראש וחג שמח ! https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=34813 התקציב הוא לא קבוע אפשר להתגמש כמובן לכיוון ה6, אשמח פשוט להצעה טובה מבחינת חלקים
-
- 0 תגובות
- 465 צפיות
-
-
שלום רב אני מתעניין לקנות מחשב נייד לעבודות אולפניות מחשב חזק ראיתי שיש כרגע את המעבד Intel® Core™ i9-14900HX, אבל שמעתי שהמעבד החדש שיצא יצא בקרוב למכירה ? מה הצפי ? האם כדאי לחכות ?
-
- 2 תגובות
- 725 צפיות
- 2 followers
-
-
שלום לכולם, אני צריך את עזרתכם בבחירת מחשב נייד לעצמי. חשוב לי לציין שהמחשב מיועד לשימוש בייתי בלבד ולכן משקל וזמן סוללה לא רלוונטים. * מחיר - כאמור 5K אבל זאת הערכה גסה, גמיש. *גודל המסך "15 - "17 בבקשה תנו לי המלצות לשתי האופציות ואם יש שיקולים בעד ונגד (כאמור לשימוש בתוך הבית בלבד ולא מיועד לצפיה בסרטים) * משקל רצוי - לא רלוונטי * זמן סוללה - לא רלוונטי * יציאת מיוחדות - חובה HDMI * בלוטות - רצוי * גודל מינימלי של כונן קשיח - 500G * צורב DVD - חובה * אחריות - לפחות 3 שנים, אין צורך בבינלאומית * העדפה לחברה כלשהי - אין. * שונות - כ.רשת אלחוטי (אם זה לא מובן מאליו בכל נייד) * המחיר כולל מערכת הפעלה WIN7 אין צורך באופיס תודה רבה.
-
- 5 תגובות
- 831 צפיות
-
-
ערב טוב וחג שמח! חברה של אחותי מחפשת לפטופ במסגרת התקציב שבכותרת. * מטרות המחשב? לעבודות משרדיות בעיקר (הוא ישמש אותה כסטודנטית) וצפייה בסרטים * גודל המסך? 15.6 זה האופטימלי * משקל רצוי? לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא קריטי,אבל שלא יהיה מהגרועים * גודל מינימלי של כונן קשיח? היא רוצה דיסק קשיח גדול ככל האפשר,אז אני מניח ש250GB * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?אין העדפה לחברה מסויימת,אבל עדיף אמינה ככל האפשר אגב,אבא שלה בדק לה מספר דגמים,אשמח אם תתנו עליהם חוות דעתכם: 1. gigabyte w576v 2.1 ghz 2. hp compaq presario cq61-260eg 3. gigabyte m 576 4.gigabyte i 576 5.hp compaq presario cq61-140eg שוב תודה רבה וחג שמח
-
- 0 תגובות
- 719 צפיות
-
-
שלום, כפי שמצוין בכותרת, אני חושב לרכוש מחשב נייד חדש ותהיתי האם איזו הצעה מבין אלו שישנן ברשתות השיווק הגדולות למחשבים לרגל Black Friday תתאים לי. כיום יש בשרותי מחשב נייד מבוסס Intel Atom שמוציא אותי מדעתי עם ביצועיו העלובים. לא יהיה קשה להשביע את רצוני מבחינה זו, אלא שהאטום הוא מתחת לכל ביקורת. בנוסף, חשוב לי שהמחשב יהיה עמיד מאחר והוא תמיד בתנועה. מצד שני, מאחר ומחשב כזה סופו להינזק בשל רשלנותם של עוברי אורח זרים, הייתי מעדיף להוציא כמה שפחות כסף. אם הסכום אינו מספק (איני בקי במחירי מחשבים ניידים של ימינו), אמרו מה מחיר הסף הנדרש על מנת לענות על רוב הדרישות הבאות: * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים. * גודל המסך? עד היום הסתדרתי עם 12.1" ב…
-
- 0 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) ופיתוח תוכנה לאנדרואיד (eclipse). לא משחקים, לא צפיה בסרטים, ולא עריכה גרפית. גודל המסך? לפחות 12 אינץ משקל רצוי? לא משנה האם נדרש זמן סוללה ארוך : כן, רצוי לפחות 4~5 שעות, כל המוסיף הרי זה משובח. האם יש צורך ביציאות מיוחדות- לא בלוטות? לא גודל מינימלי של כונן קשיח? 250GB צורב DVD?אין צורך האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא חשובה לי האמינות, ואחריות ארוכה ככל האפשר. התקציב הוא בערך 3000, אני יכול לעלות בתקציב ל4000 אבל רק אם זה שווה ויש הבדל שאוכל להבחין בו, מצד שני אני לא רוצה להוציא סתם כסף ואם יש מחשב ב 2500 שעונה על הדרישות אעדיף אותו. תודה אורן
-
- 0 תגובות
- 514 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודות משרדיות - אינטרנט הקלטות צריבות וכו' * גודל המסך? לא קריטי * רזולוציית המסך? 1366x768 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 1TB * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם:
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מחפש מחשב לסטודנטית אין העדפות מיוחדות תודה לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 657 צפיות
-
-
שלום לכולם! צריך נייד לאבא שלי, לעבודות משרדיות בעיקר (אופיס אינטרנט וכו'). כמובן חשוב שיעבוד חלק וזורם.. בעיקרון אני לא מבין בניידים כך שלא יודע לפרט יותר מדיי (כפי שאתם רואים בשאלון למטה). הדגשים החשובים הם: שיהיה יחסית נוח לקריאה ותפעול (זה לאבא), אם אפשר זמן סוללה סביר זה יהיה טוב, וחשוב: התקציב כולל מערכת הפעלה! תודה רבה חברים רצוי גם לפרט במידת האפשר את הפרטים הבאים בגוף ההודעה: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודות משרדיות (בעיקר אינטרנט ואופיס) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא יודע בדיוק אך בוודאי שלא יהיה קטן במיוחד. זה בשביל אבא..עדיף ממוצע או ג…
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי אני צריכה מחשב שישמש בעיקר לתכנות (בתוכנת vscode portable) ועריכת מסמכים (אונליין), פגישות זום, ומידי פעם צפייה בתכני HD ביוטיוב. לא יהיה גיימינג או עריכת וידאו\תמונה. הדברים שחשובים לי: הכי חשוב: כמה שיותר קל מבחינת המשקל. עדיף 1.3 ק"ג מאשר 1.7 ק"ג למשל כי הפעמים היחידות שאני אעשה בו שימוש זה כשאני מחוץ לבית. (בשביל כל שימוש אחר אני אשתמש במחשב הנייח). גודל מסך 14 אינצ' עד 15.6 אינצ', לא גדול יותר. מסך קטן יותר - אפשר. כדאי שהדיסק לא יהיה emmc, והדיסק לא צריך להיות גדול כי לא יהיו בו תכנים כי הכל יהיה בענן, וכל התוכניות שיהיו בו יהיו פורטביליות (עם הלנצ’ר של portableapps) ולא מותקנות במחשב עצמו. לגבי תוכנות (אופיס ואחרים): צריך מערכת הפעלה וינדוס. לא צריך PRO. ל…
-
- 8 תגובות
- 2.8k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד עד 4.5k, הוא צריך להריץ Matlab ו-Eclipse (אני אשמח אם אני אוכל גם להריץ עליו איזה משחק או 2...) בעקרון אני יודע שאני רוצה 2GB זכרון, ומסך של ''15, אבל אני לא ממש מכיר מעבדים של ניידים אז פה אני צריך את העזרה שלכם. וחוץ מזה חשוב לי נורא שהחלק העליון במחשב לא יתחמם אחרי 15 דקות של עבודה. אני קונה אותו בארה"ב (המחיר הוא עבור הדגם בארץ), אבל אם אתם מכירים דגם שעדיין לא יצא בארץ אז אני אשמח לשמוע. תודה רבה!
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן, מחפש מחשב נייד (מחשב נוסף לשולחני) לעבודה עם תוכנות תלת (מאיה, מאדבוקס, זיבראש וכו) עריכה גראפית בפוטושופ וכו. מבחינת מפרט אני יודע מה צריך (I7 HQ, כרטיס מסך יעודי בעל 4GB זיכרון, 8GB RAM DDR4 וכו) הדבר הייחודי שאני מחפש זה מחשב מתקפל בעל מסך מגע עם דיג'יטיזר של וואקום שאהיה יכול לצייר עליו ולעבוד על טקסטורות בצורה איכותית מספיק כדי שאהיה יכול להימנע לקחת את הוואקום שלי לבתי קפה וכו. *עריכה* אשמח להצאות למחשבים בלי המסך מגע.
-
- 4 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
למטפלת זרה מהודו, חסרת נסיון מינימלי במחשבים, רוצה "14 Dell כי זה מה שיש לחברה שלה, או HP כי אמרו לה שמתאים להודו. אני נצמד לבחירה שלה כדי להמנע מטענות אלא אם יימצא משהו ממש טוב אמין וזול ששווה לשכנע אותה. מסך 14-15 משקל וזמן סוללה לא חשוב, לשימוש בבית בלוטות' לא דיסק 250-500 דיוידי רצוי אחריות בינלאומית כן מערכת הפעלה בתקציב כן העדפה למותג DELL , HP אמינות גבוהה - בראש סדר העדיפויות אחריות ארוכה - כן מצלמה מיקרופון רמקול מובנים לדבר ב SKYPE עם המשפחה בהודו צפייה בסרטים המחשב על חשבונה, ספק ותשתית עלי, אז אם יש בתקציב נמוך מ 3000 כמובן שיועיל לה. מצד שני אס…
-
- 23 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד שיישמש אותי ללימודים (תכנות VISAUL STUDIO ) ,הקרנת סרטים בסלון (על LCD) - MEDIA CENTER וגלישה באינטרנט התקציב - עד 6000 ש"ח . קצת דחוף לי תודה מראש על העזרה!
-
- 1 תגובה
- 670 צפיות
-
-
היי, חבר שלי עורך דין שבדיוק פותח משרד משלו. הוא זקוק למחשב עם יכולות מינימליות בעיקרון אבל כמובן שיהיה ניתן להשתמש בתוכנות המשפטיות הקיימות היום בישראל. אני מצאתי עבורו את המחשב Lenovo IdeaPad 3-17IAU7 82RL004UIV באתר KSP. אם יש משהו עדיף אשמח לשמוע 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? אני מצאתי מחשב שלדעתי מתאים שעולה כ 3800 ש"ח. אם אפשר פחות מזה אז יותר טוב. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? נטו עבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SS…
-
- 0 תגובות
- 580 צפיות
-
-
מחפש לקנות מחשב נייד (בארץ) שייועד בעיקר לעבודה בתוכנות תלת מימד כמו RHINO וסולידוורקס 2012\2013 ובאופן משני לעבודה עם פוטושופ CS6 . מכיוון שאני לא רוטשילד אני כמובן מחפש את האופציה הזולה שתתן לי את היחס הכי טוב לביצועים\השקעה. גודל מסך מינימלי 13 אינטש. רזולוציה מינימלית1366x768 רצוי כונן SSD אבל לא קריטי, לא דיל ברייקר אם לא SSD אז מינימום 1TB, לגבי SSD אני לא יודע מה הסטנדרט היום - בכל מקרה מסתדרים עם HD חיצוני מקסימום זמן סוללה 3 שעות אין צורך ביציאות מיוחדות , אין צורך במערכת הפעלה אין צורך בכונן אופטי אז פתחתי פעם ט'רד מאוד דומה ובו CHEVY המליץ לי לחכות לאוקטובר לירידת מחירים יציאת דגמים אני ככה (!) קרוב ללגרד את הכסף אז רציתי לדעת אם יש חדש בשוק, המלצוץ חמות…
-
- 0 תגובות
- 911 צפיות
-
-
לחברי הפורום שלום, חבר פנה אליי בשאלה והיות ואני לא מומחה גדול בנושא החלטתי לפרסם כאן. מחפש מחשב נייד לצרכי עיבוד מוזיקה - הנה הטמפלייט : * מטרות המחשב? בעיקר עבודה עם מוזיקה CUEBASE וחבריו (צורך ראשי), כמו גם אינטרנט ושלל תוכנות לצרכי לימודים לתואר (אופיס, VS וכו') (צורך משני) * גודל המסך? לא רלוונטי ולא משנה * משקל רצוי? כמה שיותר קל, אבל אין חשיבות * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? רצוי, כ3 שעות יהיה מעולה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? USB לצורך חיבור כרטיס קול חיצוני * בלוטות? אין צורך, אבל אפשר * גודל מינימלי של כונן קשיח? לא משנה, רצוי שיהיה מהיר * צורב DVD? כדאי * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא משנה * האם יש …
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן, אני חדש בפורום כאן. אני סטודנט למדעי החיים וצריך מחשב*נייד* חזק שיוכל לעשות ניתוחי נתונים גדולים מאוד, עבודה עם קוד ותכנות ומולטי טסקינג. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500 ומתאפשרת חריגה, כי מתכנן לקנות באילת 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? השימוש העיקרי יהיה לניתוח גדול של נתונים, כתיבת קוד וכדומה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוס למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5…
-
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי מחפשת לרכוש מחשב נייד. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 מעדיפה לא לחרוג אבל התשובה תהיה תלויה בכמה לחרוג או על מה אצטרך לוותר על מנת לא לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית. עיבוד נתונים: נתונים פיזיולוגיים, EEG, Eye tracker. ניתוח הנתונים ובניית גרפים ומודלים. שימוש בתוכנות כמו מטלב פייתון ותוכנות ייעודיות לצורך כך. מעט פוטושופ: עריכת תמונות 3. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? מערכת הפעלה כן אופיס לא חייב 4. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב …
-
- 0 תגובות
- 816 צפיות
-
-
שלום, מחפש עזרה בבחירת מחשב נייד עבור ידידה, לשימוש בלימודי תואר 3 בהנדסת סביבה. עיקר העבודה הוא ניתוח כמויות גדולות של מידע כולל כתיבת יישומי אופטימיזציה, למידת מכונה, עיבוד אותות ויישומים מורכבים נוספים באמצעות MATLAB (ואולי גם R, אקסל וכו׳). נדרש מסך 15 אינץ׳, זמן סוללה טוב ואמינות לאורך זמן. נפח דיסק קשיח לפחות 1 טרה. התקציב כ- 10K לרכישה בארץ בלבד (נרכש מתקציב מוסדי), אפשר לחרוג עד 12 אם כדאי. עדיפות למחשבים מבית לנובו או Dell (מנסיון עבר), אלא אם יש המלצה חיובית מאוד על משהו אחר. ההמלצה הראשונה שלי הייתה למק פרו (כמו שקניתי בזמנו לאותו הצורך ועשה את העבודה נהדר) אבל היא חובבת וינדוס (האם כדאי לקנות מק פרו ולעבוד עם וינדוס פשוט, דרך Boo…
-
- 3 תגובות
- 858 צפיות
-