עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by mj23,

שלום אני מתכנן לקנות מחשב יש לי תקציב של 10K כולל מסך וכל שקל שאני יכול לחסוך במפרט יעזור לקניית מסך איכותי יותר. אני הולך לשחק רק ב 1440P אז חשוב לציין שהבחירה היא שתתאים למסך 1440P/75 HZ זה המפרט שלי והשאלה שלי היא האם שווה לקחת את ה 9900K או 2700X זה יחסוך לי מעל 1200 שקל בתקציב. I9 9900K COLOR MASTER 212 G Z390 GAMING X SAMSUNG EVO 970 500GB SANDISK 480 SSD GSKILL 16 3000HZ CL15 PALIT 2070 DUAL IPPONE TUNDER IPPON GOLD 700W אשמח להמלצות של מסכים חשוב לציין רק מסכי IPS 27 inch כמו כן אם למישהו יש מפרט שחושב שיותר טוב בסכום הזה אשמח לדעת.

2. Started by Vero Bromberg,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 8 אלף 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? רינדורים ותוכנות תלת מימד (Maya, Zbrush, LightWave בעיקר) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפש…

3. Started by מוטי ב.,

שלום ,רציתי לשאול בבקשה מה זה ssd? ומה זה ddr? מה יותר טוב? ומה הכוונה שיש למחשב נפח זיכרון של 4gb? אודה לתשובה

4. Started by שמיים שיר-שריקי,

היי, אני צריכה לקנות מחשב נייד טוב וזול יחסית(סטודנטית). הדרישות הן שsolidworks יעבוד טוב במחשב. תודה לעוזרים !

• 1 תגובה
    • 787 צפיות
  5. אשמח לעזרתכם, עדיפות לרכישה באילת על מנת להוזיל\ לקבל מחשב יותר טוב באותו סכום :-) 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר עריכה גרפית, משחקים כשימוש משני 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) קיים SSD 1TB צריך בנוסף עוד 2TB רגיל 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא כל כך 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הר…

6. היי, מעוניין במחשב לעבודה משרדית+: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500, ניתן לחרוג במידת הצורך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אופיס, מעט פוטושופ, אינטרנט, צפיה בקבצי וידאו MKV גדולים (כ20GB לקובץ) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מעט - רק שלא יהיה טרקטור 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא …

• 0 תגובות
    • 685 צפיות
  7. Started by XDman111,

תקציב: עד 4,000 האם יש אפשרות לחריגה? אם כן, בכמה: רצוי שלא , לא נראה לי הכרחי. אלא אם זה ממש משהו מזערי. האם לנצל את כל התקציב או לחסוך?: אם אפשר לחסוך . מהם השימושים במחשב? (לסמן באדום) עבודה משרדית| גיימינג כבד או קל| עריכה גראפית |עריכת אודיו |עריכת וידאו | HTPC | אחר (נא לפרט): בעיקרון המחשב ישמש ללימודי הנדסת מחשבים וחשמל, כולל תכנות גם...ולסרטונים (הרצאות, יוטיוב, אולי גם סדרות סרטים ונטפליקס , אבל הכי חשוב זה ללימודים תכלס). האם דרושה מערכת הפעלה חוקית כחלק מין המחשב?: ווינדוס 10 נראה לי.. מתי מתוכננת הרכישה: בזמן הקרוב , שבועות הקרובים (פחות מחודש כנראה) האם קיימת העדפה לרכישת המחשב מחנות מסויימת: כרגע לא אם לא, נ…

• 34 תגובות
    • 62k צפיות
  8. אהלן אהלן יש לי לקוח שרוצה לקנות מחשב לעריכת וידאו. לא מאייבורי או KSP. יש לו SSD ומסך מהמחשב הקודם. 16GB+ זיכרון. את הרכבת המחשב אני אעשה אז אין צורך לכלול את זה. כמו כן - ראיתי שדי כולם ממליצים פה על מעבדי Ryzen ולא על i7 יותר - האם הוא עדיף משמעותית? כי הלקוח אמר i7 אבל אולי הוא לא מעודכן (כמוני) אשמח להצעות, תודה מראש.

• 0 תגובות
    • 781 צפיות
  9. Started by MisterL,

שלום חברים, אני חושב שהגיע הזמן לשדרג את המחשב הקיים אחרי 8 שנים +- שעושה עבודתו נאמנה (ועדיין עושה). תהיתי אם זה הזמן הנכון לשדרוג (הרי אין דבר כזה באמת). כפי שציינתי, המחשב הקיים עושה את העבודה, אם כי מתחיל להרגיש לי חנוק. בין אם במשחקים על הגדרות גבוהות (1080P) או עבודות עיבוד מאסיביות. אשמח לייעוץ האם כדאי לי לשדרג (הכוונה, האם שדרוג יהיה משמעותי כל כך) ואם כן, מה לדעתכם יענה על הדרישות? המפרט הקיים: מעבד: i7 2600K OC@4.0Ghz קירור: AC Freezer Pro Rev.2 לוח אם: Sapphire Pure Black P67 Hydra זיכרון: 8GB (2GB x 4) (היו 16GB, לצערי זיכרון אחד התקלקל, העדפתי לעבוד ב-DC) דיסקים קשיחים: Samsung EVO850 500…

10. Started by shnoogyg,

היי היי, מחפש לקנות מחשב עבודה לאימי העוסקת באדריכלות ועיצוב פנים. אני מחפש מחשב שיריץ בעיקר תוכנות CAD, אך גם יוכל לתפקד גם בשימוש בתוכנות אדובי (תכלס אילוסטרייטור ופוטושופ, לא פרימייר וכאלה) מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 (ניתן לחרוג מעט במידת הצורך (גג גג 5500 - עדיף שלא) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית (CAD, בלי רוויט, פוטושופ) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך - ופה יש נקודה חשובה - המסך צריך להיות גדול (לפחות 27, ושיהיה איכותי, עם פלטת צבעים טובה) 4. האם יש רכיב ב…

11. היי לכולם אני מחפש מחשב נייח לעריכת וידאו עד תקציב של 4500 שח בערך (גמיש טיפה) לא כולל מסך ואביזרים נילווים, 1. תקציב 4500 שח עם גמישות קטנה ממש אם יש הבדל גדול באיכות 2. השימוש הוא לעריכת וידאו לא הכי כבדה (חתונות ארועים קליפים וכאלה חלק מהפוטייג הוא 4k וחלק 1080 וכאלה ) 3. לא צריך מסך או דברים אחרים רק פי סי 4. לא אין חלקים שאפשר להוסיף 5.לא חשוב השקט זה מחשב לעבודה 6.לא מתוכנן אוברקלוק 7.לא צריך מערכת הפעלה או אופיס או הרכבה 8.חשבתי לקנות מאייבורי או קיאספי אבל פתוח לכל הצעה 9.הקניה מתוכננת כמה שיותר קרוב (אפילו השבוע אם יש מבצעים מיוחדים ליום הבחירות ) 10.לא אין יציאות או חיבורים מיוחדים שנדרשים 11.כן…

• 0 תגובות
    • 665 צפיות
  12. Started by דן איטון,

היי שלום אני סטודנט שמחפש לקנות מחשב חזק שיתאים מצד אחד לסטודנט להנדסת חשמל שמתעסק המון עם תכנות, ומצד שני שיהיה מספיק חזק כדי להפעיל משחקים שאני אוהב כמו : fifa,call of duty,pubg, בטווח מחירים של עד 5000(קצת לחרוג). כלומר מחשב לסטודנט שמתכנת עם קצת משחקים. חשבתי על כמה מחשבים , אבל רציתי לשמוע עצות גם מכם . תודה רבה לכולם.

• 3 תגובות
    • 694 צפיות
  13. היי מה הסיבה שבמפרטים המומלצים לגיימינג באתר ממליצים על מעבד i7 במפרטים שיש בהם רק כרטיס מסך אחד ולא SLI?

14. Started by ha,

יש לנו מחשב HTPC בסלון שמשמש את אשתי לגלישה ולצפיה בסרטים (סטרימינג מכל מיני אתרים). המחשב הוא בן כחמש שנים (i3 ענתיקה עם 4 ג'יגה זיכרון וללא כרטיס מסך) המחובר לטלוויזית "50 ברזולוצית HD (1920*1080) והריץ בזמנו ווינדוס 7. לפני כחודשיים הוחלט כי מתקדמים לשירותי נטפליקס והותקן ווינדוס 10 (כדי להפעיל את ה EDGE) ותאמינו או לא, זה איכשהו מצליח לעבוד. ה"איכשהו מצליח" הוא הבעייה, המחשב מאוד איטי כפי שניתן לצפות והוחלט לשדרג אותו. המחשב המשודרג אמור להחזיק עוד כחמש שנים נוספות כך שרצוי שיכלול 5i ו 16 ג'יגה זיכרון, אני לא סגור על הכרטיס מסך אבל יש לי איזה משהו ישן שאפשר לתקוע לבנתיים. סביר להניח כי הטלוויזיה הנוכחית תוחלף בזמן הקרוב ל "50 ברזולוצית 4K כך שיהיה צורך בכרטיס חזק …

15. Started by dante123,

רציתי לקבל התרשמות על זמן מומלץ לקניית מחשב נייד למטרת לימודים. האם לחכות לBF? בשנה שעברה זכור לי כי ההנחות המשמעותיות היו על מחשבי גיימינג ולכן זה לא רלוונטי. או שאלי אמור לצאת דור חדש של מעבדים וכו'. תודה.

• 7 תגובות
    • 2.3k צפיות
  16. Started by mayhem1211,

הראשון השני לא ברור לי מה ההבדל. תודה לעונים.

• 2 תגובות
    • 867 צפיות
  17. Started by אלבר,

לעבודה משרדית, הרצת מכונות וירטואליות. לא צריך כרטיס מסך או דיסקים קשיחים או SSD. לא משחק משחקים. אולי בעתיד אערוך וידאו (כרגע פוטושופ מסתדר לי גם עם כרטיס גרפי בן 10). צריך שיהיו לפחות 5 כניסות SATA, 2 מהם SATA6 לפחות 32 גיגה זכרון לפחות 2 כניסות USB3 מעבד לא צריך הכי חזק בשוק גם ככה אני לא מנצל את כולו, בינוני. מתסדר כיום יופי עם i5 3570K. בתקציב 2000+ אפשר להשיג משהו?

18. Started by Tare,

עהיי, אני מחפשת לקנות מחשב שישמש אותי לתוכנות אדוני ועריכת וידאו. התקציב עד 7 אלף אבל מעדיפה להוציא 4.5 - 5 אלף. בדקתי בכול מני מקומות וכול אחד אומר משהו אחר במיוחד לגבי דגם המעבד i7 עם האות h/u בסוף ברור שאני רוצה ראם 16 ומסך15. 6. אשמח שיעזרו לי עם דגמים כי באינטרנט יש אין סוף אופציות. תודה רבה.

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. Started by OrBen91,

מעוניין להחליף במחשב נייד את כונן הHDD לכונן SSD מדובר במחשב Packard Bell EeasyNote TV i5-3210M 4gb ram ddr3 מחשב דיי איטי גם לשימושים בסיסיים, אשמח להמלצה לדיסק SSD שיתאים למחשב, נפח 256gb. (האם כל דיסק 2.5 אינץ יכול להתאים? או שצריך לבדוק את החיבור?) מצרף תמונה של החיבור של הHDD הקיים.

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000, או 3500 עם חריגה מקסימום עד ל4,000. העדיפות מבחינתי היא להוציא כמה שפחות. 2. מה שימושי המחשב? לימודים, word, power point, exel. ובהמשך אנחנו נשתמש בתוכנה שנקראת solidworks (הנדסת מכונות). אני צריך שהמחשב יחזיק את התוכנה הזאת כמו שצריך. לא מאמין שאראה סרטים, משחקים גם לא יותקנו בו. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא יותר מדי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מער…

21. Started by db88,

אני רוצה לקנות מחשב נייח לסבא שלי, משהו שיהיה סבבה ולא איטי. בגדול זה לגלישה באינטרנט וWORD פה ושם. ראיתי מחשבים מובנים I5 בסביבות 1500-2000 שנראה לי שיעשו את העבודה, עכשיו השאלה אם זה עדיף משנה משהו במחיר שאני קונה מחשב מובנה או בונה אותו כשבמדובר במחשב כזה פשוט? והאם יש אפשרות לSSD קטן בטווח הזה? האם בכלל כדאי לשים SSD? 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1500-2500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט ודברים פשוטים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצר…

• 10 תגובות
    • 2.2k צפיות
  22. Started by מנחםשטרן,

שלום וברכה, מצורף מפרט של מחשב שהציאו לי בכ 7000 שח האם זה מפרט טוב? האם המחיר שווה? תודה רבה AL Cusom.pdf

23. מעבד יש לי (עובד אינטל), רק צריך להלביש עליו מפרט, מה אתם ממליצים? זה לילד, הוא משחק פורטנייט כל היום אבל ברגע שיצא ג׳ננה חדשה הוא בטח יעבור, לכן אני מחפש משהו חסין לעתיד הקרוב. הציעו לי את זה: Arctic Freezer 33 Asus Prime X299-A Kingston 2x8gb DDR4 Asus GTX 1060 Phoenix 3GB WD 2TB 64MB Caviar Blue Transcend 240GB SSD Corsair 750W 80+ Gold Corsair SPEC-04 MidTower רוצים על זה כמעט 5000 שקל כולל הרכבה. הייתה לי תחושה שהחבר׳ה פה יבנו משהו עדיף למחיר (ויצליחו להכניס מסך בפנים), יש מצב כזה? מקלדת ומסך לא צריך, אוברקלוק אף פעם לא ייעשה. ודרך אגב אני לא סגור שהוא בכלל זקוק לכונן קשיח מסתובב. …

24. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 10K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו + גיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? צורב 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? מערכת הפעלה 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזו…

25. Started by Or Daniel,

מחשבי הדור הבא כבר החלו לצוץ ברשת מה הצפי שנתחיל לראות אותם בחניות בישראל ??

• 0 תגובות
    • 615 צפיות

דיונים חדשים בפורומים