ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,376 דיונים בפורום זה
-
שלום לאישתי היה IBM X31. לפני תקופה הופיעו מסכים כחולים והמחשב קרס. ניסיון להתקין מחדש את מערכת ההפעלה לא פעל, כמו גם, החלפת זיכרונות. החלטנו לקנות מחשב חדש דומה ככל האפשר לתכונות של מחשב זה. נושא המשקל חשוב - עדיף עד 2 קילו. בדקנו בחנות את ה notebook והמסך קטן מידי (10 אינץ) ולכן מחפשים ניידים עם מסך גדול יותר. המחשב ישמש לאינטרנט ואופיס. כמו כן, אישתי אוהבת את הנקודה האדומה שמשמשת כעכבר ולא אוהבת את משטח ההצבעה. מה המלצתכם?
-
- 1 תגובה
- 816 צפיות
-
-
מטרות המחשב: עבודות סטודנטית, גם בבית וגם במוסד הלימודי. ריבוי לשוניות, עבודה בתנאי תאורה משתנים. מסך: בין 12 ל - 14. הגודל פחות קריטי כל עוד נשמר משקל קל במיוחד (יפורט בהמשך). חשוב מסך מט! (ללא מגע). רזולוציה: לא מהווה קריטריון מהותי. דרישות מיוחדות לקלט: מקלדת איכותית ונוחה. שקטה! מקשים שמגיבים ומורגשת הלחיצה. משקל: כמה שפחות. עדיפות לאזור ה - 1.5 קילו. מעל 1.7 זה כבר שובר עסקה זמן סוללה: כמה שיותר בהתחשב בשאר הדרישות.. ברור שלא יתאפשר סוללת 6 תאים מאסיבית בסוג כזה של מחשב.. (מחשב שירוץ 4/5 שעות בשימוש רצוף וללא הטענה זה יפה). יציאות מיוחדות: לפחות 2 יציאות USB. כונן קשיח: גודל פחות פקטור - יותר עדיפות לכונן SSD. אופציה גם להיברידי אבל פחות... כונן אופטי…
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
בס"ד היי, אני זקוקה לסיוע בבחירת מחשב נייד. אני כבר מס' שבועות מחפשת בנרות מחשב מתאים לצרכיי. * מטרות המחשב? ישמש כמחשב שני בעיקר לנסיעות ולכתיבה בלימודים במכללה. כמו כן אני גם עובדת כעיתונאית והוא ישמש אותי בזמן ראיונות וכד' יהיה שימושי גם בזמן נסיעות להקלדת עבודות וכד' * גודל המסך? רצוי 12-13.3 אינץ'. אם יש גדול יותר במשקל שלא עולה על 2 ק"ג אז אני פתוחה להצעות * משקל רצוי? פחות מק"ג-1.5 ק"ג- במקרה שלך מסך גדול (14-15 אינץ') מוכנה להתפשר על 2 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, כ5-6 שעות עבודה על אופיס, וורד ואינטרנט- אך לא עבודה מאומצת. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא * בלוטות? לא * גודל מינימלי של כונן קשיח? אין העדפה. * כונן CD/DVD? צורב…
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני התחלתי עכשיו שנה א ואני צריכה מחשב נייד. הדברים שאני צריכה בעיקר הם office,יש לי איזהשהי תוכנת שרטוט ממוחשב שאני צריכה להשתמש בה שהיא די כבדה autodesk inventor 2008. (מי שמכיר) חוץ מזה אין לי דרישות מיוחדות.אני צריכה שיהיה wifi,אם אפשר bt גם נחמד אבל לא חובה. ואני צריכה שהוא ישרוד לי 4 שנים :-\ כמה זה אמור לעלות פחות או יותר? (גם אם זה חורג מהתקציב תגידו,אני יכולה להגדיל אותו אולי). האם יש הבדל משמעותי במחירים בין רשתות כמו באג,אופיס דיפו וכו' לבין חנויות פשוטות שאני רואה בעיר?והאם המחשבים באותה איכות? תודה!!!
-
- 1 תגובה
- 672 צפיות
-
-
שלום ברצוני לקנות מחשב השבוע ורציתי קצת עזרה: תקציב : עד 6K אבל בעדיפות ל 5K +- * מטרות המחשב? עבודות משרדיות בעיקר * גודל המסך? 15.6 \ 13.3 לא כ"כ משנה * רזולוציית המסך? עדיף כמה שיותר טובה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמה שאפשר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח?מינימום 500 GB אלא אם כן זה SSD אז 256זה סבבה * כונן אופטי? עדיף אבל לא חובה הבנתי שזה מעלה את המשקל בהרבה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? בעדיפות שכן * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? ראיתי של ASUS יש מחשבים ממש טובים ... אבל אני פתוח להצעות * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם : עדיף לא מגע! וש…
-
- 1 תגובה
- 813 צפיות
-
-
שלום לכולם, עוד קצת מתחיל לימודי משפט באוניברסיטה ויש צורך בנייד חדש המטרה של המחשב היא ללימודים, חוץ מאופיס בספק אם יהיו תוכנות כבדות גודל מסך 13.3 לגבי מאט או מבריק, מה ההבדל? משקל מתחת ל1.5 זמן סוללה גבוה של עד 6 שעות, יום לימודים יהיה כנראה ארוך ולא תמיד יהיה שקע... עדיף ssd אך אם זה מייקר בצורה ניכרת את המחשב אז אין צורך אין צורך בכונן אופטי 3 שנים אחריות זה דיי מאסט... מערכת הפעלה ווינדוס 8 אין צורך בכלל במסך מגע! הודה להצעות,הערות והארות.
-
- 1 תגובה
- 871 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000. חריגה עד 2300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סטונדט - אופיס, אינטרנט, סרטים וכדו. אני גם צלם סטילס חובב, אז אני רוצה מחשב שיוכל להריץ פוטושופ ולייטרום ברמה שאוכל לערוך תמונה פה ושם. אין צורך בקצב export מטורף וכדו' - רק רוצה שהתוכנות הנ"ל יתפקדו ללא לאגים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא רלוונטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכל…
-
- 26 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
במסגרת התחלת הלימודים שלי ההייתי רוצה לקנות מחשב שישמש אותי לתוכנות האוטוקד תוכנת העתיר תוכנת הפלדה סטרפ תוכנות הדמיה וכדומה ידוע כי מדובר בתוכנות כבדות הדורשות ים משאבים ולכן החלטתי ללכת על מחשב שהוא מוגדר כמרצדס ולא להסתפק במשהו פשוט אני מעוניין במחשב נייד עם זיכרון גבוה מאוד של 16 ג'יגה ביט מעבד QUAD מתקדם I7 דיסק קשיח צריך להיות 7200RPM מינימום 700 ג'יגה כל השאר אני לא מתעניין כרטיס מסך אני יכול להתפשר ידוע שאם המחשב הוא עם זיכרון גבוה ארד דיסק מהיר ומעבד חזק ישווקו אותו עם כרטיס מסך רציני וחזק אשמח לשמוע דגמים ראיתי כמה דגמים של אסוס במחירים של 4000 ומעלה אני מוכן להשקיע עד 7000 ש"ח אשמח לשמוע המלצות הארות/הערות
-
- 1 תגובה
- 924 צפיות
-
-
לום, אני צריך מחשב שיספק לי את הכוח והתנאים להפעיל וירטואליזציה בצורה טובה. מצאתי את זה ואשמח לחוות דעת. http://ksp.co.il/?select=.268..271.....e=0&maxprice=0 תודה רבה רבה מראש
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
גודל 13-14 אינץ'. דרישות לפי סדר חשיבות: איכות בניה. יציאת eSATA חובה. מסך מאט. ללא כרטיס מסך נפרד זמן סוללה ארוך ככל האפשר. הארד דיסק קטן ככל האפשר (יוחלף ידנית ב SSD). מתוצרת DELL (בחשיבות תחתונה)
-
- 1 תגובה
- 702 צפיות
-
-
מטרות המחשב- סטודנט (אופיס, אינטרנט וקצת סרטים- לא משהו מטורף) * מסך- 13.3 * רזולוציית המסך -סטנדרטי, * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט- עדיף ללא מסך מגע * משקל רצוי- עד 1.8-2 ק״ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך- אני מעריך שכשלוש שעות יספיקו * האם יש צורך ביציאות מיוחדות- לא * Bluetooth- סטנדרטי כבר לא? * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח- 500 GB * כונן אופטי-לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית -לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית- לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה-לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי- לנובו, דל, אפשר גם משהו אחר- רק ללא קשר לסרב-פרו בבקשה. * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם- מעבד I3 מסדרה M או i5 מסדרה U, רצוי מחשב עם דרייברים ותמיכה מלאה בווינדוס 7 עדיפות לאחר…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום מישהו יכול לתת לי המלצה למחשב נייד טוב לסטונדט שיוכל לעבוד מהר עם אופיס ועוד כל מיני מאגרי מידע (תקדין וכו'). אין לי צורך שיעבוד טוב עם משחקים. וכמובן שיהיה האד דיסק מכובד (120GB) זיכרון נורמלי וכו'. (ועדיף של חברה ידועה). שכחתי לציין, אני צריך סוללה שתחזיק להרבה זמן. תקציב: בסביבות ה5000 בתודה מראש
-
- 4 תגובות
- 832 צפיות
-
-
השנה אני מתחיל ללמוד הנדסת תוכנה ותוך כדי הלימודים מן הסתם אני יצטרך לתכנת בשפות שונות בנוסף לכך המחשב מיועד לשמש לאינטרנט אופיס ואולי קצת סרטים (לא משחקים) אני חשבתי ללכת על אחד הדגמים: HP Pavilion dv6-1230 / HP Pavilion dv6-1260 איזה עדיף? או שאולי יש דגם אחר מומלץ? מה דעתכם?
-
- 1 תגובה
- 674 צפיות
-
-
אהלן. אני בהתלבטות ואשמח לעזרה. מחפש מחשב נייד לצורך אחד בלבד: שידור ישיר ליוטיוב ע"י תוכנת OBS. איך זה הולך לעבוד? כרטיס לכידה עם כניסת HDMI שיחובר לאחת מכניסות ה-USB של המחשב. לכניסת ה-HDMI תחובר מצלמת וידאו פנסוניק HC-770. המטרה היא לשדר ב-1080p/30fps. כל הרשת מלאה בהמלצות לגיימרים שמשחקים במקביל לסטרימינג ולכן בכל הכתבות ממליצים על כרטיס מסך. לא ברור לי האם i7 או מקבילו ב-AMD יעמדו בכח העיבוד שדורש סטרימינג של 1080P. אשמח לעזרה. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 שקל. אפשרי חריגה רק אם זה מחייב. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או ת…
-
- 0 תגובות
- 802 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודות משרדיות - אינטרנט, אופיס, תכנות... משחקים - בסגנון של דיאבלו 3, סקיירים(אין לי דרישה שירוצו על הגדרות גבוהות אבל שיעבדו בFPS טוב אפילו על הגדרות הכי נמוכות) צפיה בסרטים(FHD או HD) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? המחשב יחובר למסך חיצוני כך שהמסך לא מאוד חשוב אם כי אני מעדיף 14 אינץ +. לא משנה לי אם הוא מאט או מבריק. * רזולוציית המסך? כפי שאמרתי יחובר למסך חיצוני אז פחות רלוונטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא. * משקל רצוי? אופטימלי מבחינתי מתחת ל2 ק"ג אבל לא חובה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא ממש. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, USB3 * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כו…
-
- 0 תגובות
- 748 צפיות
-
-
. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב כ 2000 שח. רצוי לא לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? צפייה בסרטים, חיבור לטלוויזיה, אופיס, אינטרנט 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 7 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפע…
-
- 4 תגובות
- 769 צפיות
-
-
אהלן! אני מחפש מחשב נייד, בעל יציאת HDMI ו-VGA/DVI, אשר יכול להחזיק ולשדר סרטים מאוד גדולים לטלויזית תלת מימד ומקרן (MKV, 8-40GB , תלת מימד (חייב HDMI 1.4))... יש חשיבות לכונן קשיח גדול, אך אני משתמש גם בכוננים קשיחים חיצוניים. זו מטרתו העיקרית. הסיבה לבחור במחשב ולא בסטרימר זה נטו עניין של קודקים. התקציב הוא בסביבות ה4000 ש"ח. אני לא אומר מדוייק כי אני לא מכיר את השוק ואיכות המחשבים כך שאם יספיק לי משהו זול יותר, או שאהיה חייב יקר יותר - זה התקציב שלי פחות או יותר. תודה!
-
- 2 תגובות
- 849 צפיות
-
-
מצאתי את המחשב הזה http://www.wowshops.co.il/sg_product~AH531-GFO-073~4~14.htm ב2999 שח יש לי אפשרות להוסיף 199 ל8 גיגה ראם העם זה כדאי העם יש משהו יותר טוב תודה אלירן
-
- 1 תגובה
- 675 צפיות
-
-
מטרות המחשב : לימודים (יישומי Office) סרטים (באיכות גבוהה - 1080p) עריכת תמונות (PhotoShop) מוזיקה באיכות גבוהה (FLAC, DTS עם כרטיס קול חיצוני) שימושים בסיסיים נוספים (גלישה, הורדות וכו') גודל המסך : עדיפות ל- 13-14" אם כי זה פרט שאפשר להתפשר עליו משקל רצוי : לא כבד מידי (או קל, או סטנדרטי) זמן סוללה : ארוך ככל הניתן (לא פחות מ-5 שעות) יציאות מיוחדות : יציאה כל שהיא למסך (mini DP, VGA , DVI) , HDMI לא חובה - יציאות לרמקולים 5.1 Bluetooth : נחוץ גודל מינימלי של כונן קשיח : 500GB כונן : אם קיים מובנה - צורב DVD. לא הכרחי - אסתפק בכונן חיצוני כונן BluRay : לא רלוונטי אחריות בינלאומית : לא נדרשת מערכת הפעלה כלולה בתקציב : לא העדפה לחברה כל שהיא : Dell , Asus תקציב : עד 4000…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מטרות המחשב : לימודים (יישומי Office) סרטים (באיכות גבוהה - 1080p) שימושים בסיסיים נוספים (גלישה, הורדות וכו') גודל המסך : עדיפות ל- 13-14" משקל רצוי : לא כבד מידי (או קל, או סטנדרטי) זמן סוללה : ארוך ככל הניתן יציאות מיוחדות : לא יציאה כל שהיא למסך לא, לא חובה - יציאות לרמקולים 5.1 Bluetooth : נחוץ גודל מינימלי של כונן קשיח : 128GB כונן : אין צורך כונן BluRay : לא רלוונטי אחריות בינלאומית : לא נדרשת מערכת הפעלה כלולה בתקציב : כן העדפה לחברה כל שהיא : , לא תקציב : עד 3500₪ עם עדיפות לפחות ניתן לרכוש בארצרת הברית תודה מראש, גיל
-
- 1 תגובה
- 923 צפיות
-
-
אהלן חברים, שימושים עיקריים: משחקים, סרטים אינטרנט ומוזיקה. גודל מסך: עד 15.6 (אפשר גם פחות) ניידות: לא כל כך קריטי המשקל והגודל אבל כמה שפחות עדיף כי אני מתכוון להשתמש בו גם בלימודים בעתיד כרטיס מסך, זיכרון ומעבד: אני לא כל כך מבין אז מה שתמליצו לי תקציב: באזור ה 4000 בעיקרון שמתי עין על המחשב הבא http://www.pcpocket.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=2500 מה אתם אומרים?? אשמח לעצות ודעות נוספות תודה
-
- 0 תגובות
- 503 צפיות
-
-
היי לכולם! אשמח לקבל עזרה בבחירת מחשב נייד לאשתי 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3.5 חריגה עד 4 רק אם מצדיק 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? ניתוח נתונים של ניסויים, קריאת מאמרים ושיחות בזום 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי אבל שלא יהיה עם מאוורר רועש 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? עדיפות לכמה שיותר קל, מסך בין 13 ל15…
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש לרכוש מחשב נייד לעבודה. צרכים: - שימושים: פיתוח לאינטרנט, גרפיקה דו-מימדית. - תוכנות - גרפיקה דו-מימדית (אילוסטרטור, פוטושופ [עריכות קלות יחסית]), עבודה בדפדפנים במקביל, עריכות קוד (ללא קומפילציה). אני יוצא די הרבה לפגישות עם המחשב ולכן הוא צריך להיות: - קל משקל. - עמיד למכות. תקציב: אין. תודה.
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, צריך מחשב נייד לעבודה משרדית, המון כרטיסיות של גוגל פתוחות בו זמנית, וורד פתוח ווצאטפ פתוח ברקע. צריך קישור למפרט או TMS או KSP אשמח לשניהם אם אפשר. עם מערכת הפעלה בעברית תקציב: עד 5000 בגג, כמה שפחות יותר טוב אבל שיעמוד בקריטריונים (שהם לא גבוהים במיוחד)
-
- 0 תגובות
- 493 צפיות
-
-
אשמח לקבל המלצות למחשב וגם לדברים שצריך שחשוב שהיו במפרט של המחשב מטרה עבודה דברים כבדים שיצטרך להריץ Matlab אולי גם תוכנות כמו adams www.adams.com/ , צפיה בסרטים כן אבל לא דבר עיקרי תקציב בערך 8,000 שח Disk> 300GB מסך 13-12" משקל מתחת ל 1.5 קג סוללה 4 שעות לפחות כוננן קשיח לפחות 300GB בלוטות רצוי כונן CD/DVD -יכול להיות חיצוני כי רוב הזמן אני לא צריך אותו בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה עכבר פנימי רצוי מאוד Trackpoint אפשרות לחיבור של שני מסכים למחשב. כרגעה במחשב הקיים אני מחבר אותו לשני מסכים דרך תחנת עגינה מסך אחד חיבור רגיל (VGA),מסך שני חיבור (חושב שזה (DVI HDCP. מסכי מחשב שיש לי L1942PK W2246 שניהםשלחברת LG, הצעת מחיר יש עדיפות לספקים של האוניברסיטת בן…
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-