ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,376 דיונים בפורום זה
-
אני נתקל עכשיו בכל מיני מודעות למחשב מוחדש (לא 'מחודש') שאומרות שמדובר במחשב שלא היה בשימוש של אף אחד אלא סתם עודף ממלאי יצרן. האם כדאי לי בכלל לשקול לקנות מחשב כזה? אה, ואחריות בכל המחשבים הללו היא תמיד רק שנה ולא שלוש. תודה!
-
- 12 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
חברה שלי התחילה ללמוד באונ' והיא החליטה שהיא צריכה מחשב נייד(דה) * מטרות המחשב?אינטרנט ואופיס * גודל המסך? החליטה ש10.1 קטן לה מדי, 13 זה כבר בסדר * משקל רצוי? קל מאוד * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כן * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?לא * בלוטות? לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח?לא קריטי בעליל * כונן CD/DVD? צורב?רצוי כונן Bluray?אין צורך * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? אם אפשר מחשב בלי ושאני אתקין לה(זול יותר) אז בכיף * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?לא בקשות נוספות: מחשב לא אפור שחור וכו', אדום או צבע חי יהיה טוב
-
- 0 תגובות
- 649 צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח להצעות/הערות/הארות בנוגע לקניית מחשב חדש. * מטרות המחשב? עבודה משרדית, צפייה בסרטים(1080p),המרת סרטים(ב-live, לצפייה ב-apple tv), תכנות(eclipse). * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? - לא כ"כ משנה, אך עדיף 15 אינטש. סוג המסך לא משנה. * רזולוציית המסך - FHD 1920x1080 ומעבר * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין * משקל רצוי? עד 3.5 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך - זמן הסוללה איננו רלוונטי(עדיף, מן הסתם, שיהיה כמה שיותר ארוך, אך בגדול זמן הסוללה הוא לא שיקול). * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...)Bluetooth? - לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD - מ-256 GB ומעלה. …
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מטרות המחשב?- בעיקר לימודים. אך גם הרצת סביבות פיתוח ואולי גם הרצת מכונות וירטואליות * גודל המסך? באיזור ה-15 * רזולוציית המסך? עדיף FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט - לא. * משקל רצוי? יש עדיפות חזקה למשקל כמה שיותר נמוך, אבל לא אם זה בא על חשבון ביצועי המחשב. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? עדיף. אך כל דבר שהוא לא "נוראי" מבחינת סוללה מתקבל * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, עדיף גם USB3 אבל לא חובה * Bluetooth? אפשרי. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אין העדפה * כונן אופטי? לא קריטי * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. אבל אני מעדיף אחריות של 2-3 שנים במידה וזה אפשרי ועדיף של מעבדות החברה. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? עדיף שלא , אני בכלל מתכוון להריץ כנרא…
-
- 1 תגובה
- 845 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות * גודל המסך? עדיף 14 * רזולוציית המסך? לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 3 שעות בלי טעינה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא משנה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD * כונן אופטי? לא משנה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא ובמילים פשוטות- מחשב משרדי ברמה גבוהה, שיהיה מהיר, חזק, שלא יתקע, אמין ועם אחריות... יריץ וינדוס. בנוסף גם חשוב לי לפחות i5.
-
- 1 תגובה
- 631 צפיות
-
-
בוקר טוב נתחיל בשאלון : * מטרות המחשב? לימודים + עבודה (הרבה סרטים , משחקים קלים/ישנים) * גודל המסך? 15.6 * רזולוציית המסך? לא מספיק מבין בשביל לומר, מה שיכנס במסגרת התקציב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט?מישהו יוכל להסביר מה זה אמצעי קלט? * משקל רצוי?לא משנה לי , קילו לפה קילו לשם לא יהרגו אותי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמה שיותר (במסגרת התקציב הדל כמובן) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? קורא כרטיס זיכרון * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? מינמום של 500GB * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא, ללא מערכת הפעלה *…
-
- 0 תגובות
- 766 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני הולך ללמוד שנה הבאה באוניברסיטה ומעוניין לקנות מחשב נייד שיענה על הצרכים של סטודנט + תמיכה בתכנות. בגדול אין צורך כלל בכרטיס מסך איכותי, אך יהיה נחמד אם אפשר להריץ סרטים בסבבה. משחקים אין צורך כלל וכלל זה בטוח. הארד דיסק עדיף מעל 200GB. מבחינת חוזק, שיהיה אפשר להריץ VMWARE של UNIX די בסיסי. מבחינת עבודה בתכנות, משתמש לרוב ב VISUAL STUDIO 2008 אז שירוץ חלק. סוללה לא קריטי אבל עדיף 3 שעות +. בסוף מאי הקרוב אני אהיה בחו"ל בארה"ב (חוף המזרחי) ולכן אשמח אם תוכלו להמליץ לי על דגמים שהם מאוד זולים בחו"ל. אין לי בעיה לקנות עם כרטיס אשראי בינלאומי רגיל או אפילו יש סיכוי יש לי משהו שיכול לשלם בכרטיס מקומי או אפילו ללכת פיזית בזמן שהותי בארה"ב. כן חשוב לי שתשאר אחריו…
-
- 4 תגובות
- 708 צפיות
-
-
היי, המחשב הנייד שלי כבר בא בימים ואני זקוק לשדרוג. טווח המחירים הוא בין 2500-3000 ש"ח. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימודים אקדמאים, עבודה (לא יותר מתוכנות Office), שימוש ביתי (סרטים, סדרות וכדומה). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Football Manager 2019. -גודל מסך - עדיפות ל-15.6 …
-
- 0 תגובות
- 996 צפיות
-
-
מחפשת מחשב לשימושי אופיס וגלישה שיהיה קל (רצוי סביב 1.5 ק"ג) מסך לא קטן מדי (13.3 מתאים?) עם אחריות טובה במחיר עד סביבות 2500 יש דבר כזה? דגמים מומלצים כלשהם? תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 805 צפיות
-
-
טוב, הנייד לא כליל השלמות ( איזה כן ? ), אבל במחיר שלו, בייחוד למי שיכול לחסוך את המשלוח עליו, הוא חבל"ז - https://www.amazon.com/gp/product/B093TK1PXF/ref=as_li_tl?ie=UTF8&camp=1789&creative=9325&creativeASIN=B093TK1PXF&linkCode=as2&tag=justjoshtech-20&linkId=8f277c95b04e8ad8da01558888e9ae82 עריכה: טוב, המשלוח, לפחות כרגע - חינם. אבל יש מיסים בשליחה לארץ..... אההה חשוב : תבררו את עניין האחריות בארץ .....
-
- 0 תגובות
- 414 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום אני סטודנת ואני מעוניין לקנות מחשב נייד לצורך הלימודים התקציב שלי הוא 5000 שקל יש לי מספר שאלות לגבי המחשב: ראשית האם יש המלצה על מחשבי HP אני יודע כי בעבר היה איתם בעיה במתן השרות שלהם, אבל אני יודע כי זה השתנה בזמן האחרון, האם אתם ממליצים עליהם או לא. לגבי המחשב המפרט הינו: מעבד Core 2 Duo זכרון של לפחות 1GB הרדיסק של לפחות 120GB צורב DVD תקשורת אינטרנט אלחוטית יצאת ודאיו. חיבור FireWire היתרון יש לי מבצע סטודנטים במחשה הזה: http://www.ibm4u.co.il/product.aspx?p_id=7086 ב 4200 שקל אשמח לקבל תגובות ועזרה עמיר
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אנחנו קונים שני לפטוטים, כשבגדול הצורך דיי מקביל ללימודים. - שימושים בתוכנות אופיס ולצורכי לימוד (כולל קורסים בתכנות) וכל מה שצריך לתלמיד מחשבים. - wifi חובה - המחשב צריך להיות 15.4 או 17 אינצ'. - עדיף מחשב קל עם סוללה חזקה (נסיעות לב"ש) - הגורם החשוב ביותר - אחריות משחקת תפקיד דיי חשוב (רצוי חברה אמינה עם תמיכת יבואן) - כרטיס מסך הוא לוקסוס לא מחייב, אבל זה 200 שקל הפרש זה נחמד (לא על חשבון משקל) - המחיר, אני תמיד בעד התמורה הכי טובה לכסף.. אני לא רוצה את המחשב הכי יקר וגם לא הכי פשוט אני מחכה להמלצות שלכם, תודה
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? office-עבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. טסים לחול עוד שבוע אפשר דיוטי פ…
-
- 0 תגובות
- 957 צפיות
-
-
אהלן, אני מחפש מחשב נייד לאחותי אשר התחילה ללמוד באוניברסיטה ביום ראשון. קראתי את כל הפוסטים של השבוע האחרון בנוגע לסטודנטים (למרות שייתכן ופספסתי כמה בודדים), בעיקרון יש לה דרישות דומות אבל עם שתי בקשות עיקריות: -מערכת הפעלה כלולה (היא מאמינה שככה יהיה יותר קל לממש את האחריות, ושהאשמה על התקלה לא תיפול על מערכת לא מקורית) -מחשב דל Dell - (זו החברה שהיא הכי סומכת עליה) * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים * גודל המסך? 13 * משקל רצוי? משקל שיאפשר ניוד נוח, 2-1.7 * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? מה שמתאים לסטודנט * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI …
-
- 6 תגובות
- 829 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב לשימוש של סטודנטית (כתיבת מסמכים, גלישה באינטרנט, סרטים, מיילים). הדרישות הן: אמינות - שלא יתקלקל מהר. אם כבר מתקלקל - אחריות טובה 8GB RAM 128GB SSD משקל עד 1.3 סוללה טובה מסך 13 +- ראיתי את המחשבים של אסוס (Asus ZenBook UX305 ) איך הם? הבנתי שהאחריות שלהם לא טובה, עד כמה? אשמח לקבל המלצות על המחשב הנ"ל (איזה דגם כדאי?), על מחשבים אחרים ועל חנויות שכדאי לקנות מהם. תודה מראש!
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, ידידה שלי, סטודנטית למשפטים, החליטה שהיא צריכה מחשב נייד בתקציב נמוך: 3000 +- שימושים: אופיס, גלישה באינטרנט, תוכנות צ'טים למינהם וסרטים. מסך מט עדיף, S-video , עדיף גם HDMI, שלא ישקול יותר מ2.5 ק"ג, אחריות ארוכה ככל הניתן. אלו הדברים בתמצות. הצעתי לה לגשת לחנות ולהרגיש מחשבים בגדלי 14.1" 13.3" 15.4" ולהתייחס למשקל, מקלדת, רזולוציית מסך ומבריק\מט. בעוד מספר שעות יהיו בידיי התשובות בנוגע למה אי אפשר להתפשר... בינתיים מצאתי את : A840 http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-vostro-a840.htm E310 http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=10729 W576M http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=10561 אשמח להצעות ותגובות, יוסי.
-
- 2 תגובות
- 910 צפיות
-
-
היי אשמח לקבל המלצה למחשב נייד לסטודנטית עד 3500 ש"ח. דגשים : *מסך 14 מט *סוללה חזקה *קל משקל *זיכרון 8-16GB SSD WIN10 אין תוכנות מיוחדות .. בגדול גלישה באינטרנט , סרטים , וורד , אקסל , מיילים , זום וכד'. אפשר לחרוג אבל ממש מעט במידת הצורך.
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
היי כולם אשמח לעזרתכם בכיוון וייעוץ לקניית מחשב חדש. המחשב הוא עבורי - סטודנטית לעתיד (ביוכימיה). מה חשוב לי במחשב נייד (הדברים שאני נעולה עליהם ולא מוכנה להתפשר עבורם): שיהיה מסך מגע טאץ׳ שיהיה זריז עם עבודה חלקה, בלי תקיעות. אופי העבודה במחשב: עבודה על הרבה תוכנות אופיס במקביל גלישה באינטרנט על הרבה טאבים במקביל צפייה ביוטיוב וסרטים לציין כי אני לא גיימרית ולא עתידה להשתמש בתוכנות עריכה או תוכנות כבדות כאלה ואחרות (אבל תמיד נחמד שתהיה לי כן את האופציה להוריד תוכנה כזאת או אחרת בעתיד) ממחקר קטנטן שביצעתי באינטרנט, זה מה שאני חושבת שיתאים לי ולאופי העבודה שלי: מעבד i5-8…
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
דגש על נוחות, תקינות ויציבות. גודל מסך לא משנה אבל לא צריך מעל ל15". לא קריטי - שלא יהיה כבד מדיי. כמו כן אשמח ליעוץ בבחירת מערכת הפעלה, התלבטות בין Vista לXP. כמו כן חשוב שהסוללה לא תגמר כל חצי שעה, שתהיה ארוכת חיים[ללא טעינה]. וזהו בערך. בתודה, Quantom.
-
- 6 תגובות
- 927 צפיות
-
-
שלום. * מטרות המחשב: קצת מהכל. אבל בעיקר עבודה משרדית, גלישה באינטרנט וצפייה בסרטים ב-HD. * גודל המסך? - לא משנה * משקל רצוי? - כמה שפחות עדיף * האם נדרש זמן סוללה ארוך - לא במיוחד * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? כן, HDMI * בלוטות? - לא יזיק * גודל מינימלי של כונן קשיח? - 320GB * צורב DVD? - כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? - לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? - זאת השאלה שאני מעוניין לשאול אתכם. מצאתי שלושה מחשבים שעונים לדרישות שלי, השאלה שלי היא מה לדעתכם עדיף? איזו חברה יותר עדיפה/אמינה? תודה! 1. acer AS5738ZG-444G32Mn * מעבד T4400 במהירות 2.2GHz * כרטיס מסך ATI Radeon HD4570 512MB * מסך איכותי 15.6" HD לצפיה בסרטי High Definition * זיכרון מהיר במיוחד 4GB DDR…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בוקר טוב! מחפשת מחשב נייד לשימושי אינטרנט, אופיס (קבצי וורד לפעמים כבדים, אבל אין טבלאות אקסל מפוצצות) ושמיעת מוזיקה. בגדול הדרישות דיי קלות, אבל אני מעוניינת במחשב שיחזיק לי 5 שנים לפני שאני אתחיל להתחשב בו בכל תוכנה שאני רוצה להתקין... דרישות מינימליות: * גודל המסך - 14". 15" יתקבל בברכה אם המשקל נמוך (עד 2.5 ק"ג). * משקל רצוי - עד 2.5 ק"ג. * זמן סוללה - 3 שעות. אם יש סוללות מיוחדות במשקל נמוך (גם לקנייה בנפרד) אשמח לשמוע. * יציאות מיוחדות - HDMI, לא קריטי אם ההפרש במחיר גדול מדי (נניח 400 ש"ח רק בשביל זה). * בלוטות' - לא חובה. * גודל מינימלי של כונן קשיח - 250GB. * צורב DVD - נחמד אבל לא קריטי, ורק אם לא מעלה את המשקל של המחשב (ואם מעלה אפשר גם בלי כונן דיסקים…
-
- 37 תגובות
- 4.2k צפיות
-
-
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי, יו כמה שנים לא ביקרתי פה , חשבתי שכבר מחקו לי את המשתמש... אני צריכה את עזרתכם הנאמנה, אני כבר לא ממש בעניינים ואני סומכת על הפורום בעיניים עצומות... אני רוצה לקנות מחשב נייד, עד 6000 שקל, בעיקר עבור קריאה וכתיבה של חומר ב- Word או Pdf-ים וכאלה, וגלישה באינטרנט. אני הולכת להסתובב איתו רוב הזמן אז שיקולי כובד וגודל חשובים מאד... אני אשמח לשמוע הצעות, ואם מותר אז גם חנות מומלצת לקנות. המון תודה הילה.
-
- 5 תגובות
- 971 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפייה בסרטים.* גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14 אינצ', 15.6 גם אפשרי אם הוא קל (מתחת ל2 ק"ג). לא קריטי סוג המסך. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? רק touchpad רגיל, מקלדת לא צפופה. * משקל רצוי? עד 2 ק"ג. הכי חשוב. עדיפות ל 1.7-1.8 ק"ג. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם): לא דרוש משהו מיוחד, 3-4 שעות לפחות זה מספיק. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...): לפחות 2 חיבורי USB (רצוי יותר), HDMI. לא נדרש כונן DVD. * Bluetooth? לא קריטי. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש…
-
- 1 תגובה
- 829 צפיות
-
-
היי, אחותי מתחילה ללמוד בקרוב (מאוד) באוניברסיטת תל אביב לתואר רוחני כלשהו. היא זקוקה למחשב נייד שיהיה אמין, יעיל וזריז. דרישות ושאר ירקות: 1. מחיר - עד 3000 ש"ח, אם ניתן, רצוי פחות. 2. מטרות המחשב הן בעיקר אופיס, גלישה באינטרנט, סרטים, סדרות ולא הרבה מעבר. מצד שני, הוא לא צריך להיות סופר חלש. 3. בנייה ועמידות - מהכרות קצרה עם הנערה, מחשב שבנוי מחומרים חזקים יותר או ידוע בעמידות יתר יתקבל בברכה. 4. חיבוריות אלחוטית וחוטית - אין דרישות מיוחדות מלבד WiFi, וUSB 3, HDMI וDP, מה שקשה לי להאמין לא סטנדרט היום. 5. יש צורך בכונן דיסקים. 6. סוללה - רצוי מחשב עם חיי סוללה ארוכים יחסית, אך כזאת שניתנת להחלפה. 7. משקל - רצוי ללכת על הכיוון הקל, אך בהחלט לא תוך התפשרות על חיי סוללה ו…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-