ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,378 דיונים בפורום זה
-
שלום רב ! אחי נתן לי במתנה (נקנה ב 2004) מחשב נייד compaq presario 714ea http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?docname=c00030320&lc=en&cc=us&dlc=en&product=95566〈=en amd duron 1ghz 256 ram המחשב במצב טוב מאוד ושמור אבל יש שתי בעיות : 1.הבטריה לא נטענת בכלל --->חייב להיות מחובר לחשמל 2.פעם בכמה זמן המחשב נתקע (אני חושד שזה בעיה של התחממות המעבד ) [ סוקט a ידוע לשימצה שמעבדים שלו נשרפים , וגם הוא עובד במתח מטורף של 1.65 וולט ] עכשיו אני רוצה לשאול אתכם , האם אפשר להחליף ללוח אם חדש שתומך במעבדים הרבה יותר מתקדמים ? (אני לא מתכוון לחוד החנית אלא מעבדים כמו פנטיום m או אפילו אתלון\סמפרון נורמלי ) ואם כן כמה יעלה לדעתכם שדרוג כזה : 1.לוח…
-
- 3 תגובות
- 773 צפיות
-
-
היי, רציתי לקבל המלצות לדגם של מחשב נייד. צרכים: עבודה שוטפת בלי בעיות באופיס(ווארד, אקסל, פאוורפוינט). אינטרנט. משחקים קלים מאוד (משחקים של לפני 3-4 שנים). איסיקיו/מסנג'ר/אי-מייל. תומך באינטרנט אל חוטי. חשוב מאוד: המחשב יעבוד באופן חלק במצב בו האופיס פתוח ואיתו גם 6-8 חלונות של אקספלורר. חובה: מותג. חובה: אחריות (עדיף ליותר משנה...). חובה: יד ראשונה. תקציב: עד 3500 ש"ח. תודה לכל העוזרים למיניהם .
-
- 3 תגובות
- 643 צפיות
-
-
ללפטופ הזה כרטיס מסך חלש מאוד, Intel 4500MHD, זה יעבוד כמו שצריך אם בכלל עם 2 מסכים מחוברים? זאת ועוד, עשיתי חיפוש באתרים בחו"ל על מפצל, ומצאתי שיש חיבור USB שמתפצל לכמה יציאות VGA, אבל לא הצלחתי למצוא את זה באתרים בארץ.. אשמח אם תוכלו להמליץ לי על חיבור טוב עם מחיר הגיוני. תודה מראש!
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום אני מעוניין בקניית מחשב שהוא בעיקר לגלישה ועבודה משרדית ובמיעוטו לעריכת וידאו בסיסית וצריבות סרטים. אני לא משחק משחקי מחשב. התקציב הוא בערך 5000 שקל לא כולל מסך ( קניתי לפני חודש סמסונג 971P) . אני מתלבט בין מעבד E6550 ל Q6600. אני לא מבין בתחום של לוחות אם מארזים וספקי כוח. הבנתי גם שאולי הלוח אם לא מתאים למעבד. אשמח אם תוכלו לבנות לי מפרט טוב למעבד הראשון ומפרט טוב למעבד השני. תודה. המפרט: מעבד אינטל Core 2 Duo 2.33G 4MB 775 E6550 CONROE לוח אם מדגם DQ965GFEKR GUARDFISH Socket 775 מבית INTEL זכרון CORSAIR DUAL 2x1024MB 800Mhz TWIN2X2048-6400 דיסק קשיח 250GIGA SATA II 16MB Buffer מבית WD מדגם WD2500KS צורב DVD מבית LG דגם GSA-H44NBA/L X18 בצבע שחור/ ל…
-
- 3 תגובות
- 565 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב בסיסי לעבודה משרדית 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000 ₪, עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית בלבד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת…
-
- 3 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב פביליון דיוי 6000 של HP אני מנסה למצוא דרייבר למעבד, מפני שלאחר שהתקנתי ןינדוס 7 מדד החווה בוינדוס מראה שהמעבד הוא 1.9 מתוך7 נ.ב כשאני מריץ חיפוש דרייברים אוטומטי באתר של אינטל הוא לא מזהה שיש משהו. אך כשאני INTEL PROCESSOR ID UTILITY הוא מזהה את intel core 2 duo T7500 2.2GHz אנא עזרו לי למצוא את העדכון האחרון למעבד זה. תודה רבה!
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן חברים! אני רוצה לבנות מחשב לעריכת וידאו 1. מה התקציב המקסימאלי? סדר גודל של עד 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כולו.. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? במידה ותוספת של עד 500 שקל תשפר את המפרט משמעותית אשמח לדעת על כך (במיוחד מכיוון המעבד) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב ישמש בעיקר לעריכת סרטים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). המחשב יהיה מחובר למסך 24'' ברזולוציה של 1920X1080- -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות- עיבוד מידע 2D 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, נ…
-
- 3 תגובות
- 746 צפיות
-
-
אני צריך חוות דעת על הרכיבים ששמתי במפרט:לצורך שידרוג מחשב ישן [table][tr][td][table][tr][td]מעבדי אינטל[/td][td] כמות[/td][td]מחיר[/td][td]סה"כ[/td][td][/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]Core i5 2400 3.1Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray [/td][/tr][/table][table][tr][td] 1[/td][/tr][/table][table][tr][td] 810 [/td][/tr][/table][table][tr][td] 810 [/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][/t][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]לוחות אם למעבדי אינטל ASUS[/td][/tr][/table][table][tr][td] כמות[/td][/tr][/table][table][tr][td]מחיר[/td][/tr][/table][table][tr][td]סה"כ[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][tabl…
-
- 3 תגובות
- 661 צפיות
-
-
היי, רוצה לשמוע את דעת המומחים על המפרט הבא שנועד בעיקר לשימוש מתמטי מסיבי - תוכנת MATLAB (שאגב יודעת להשתמש רק בליבה אחת), מעט שימוש גרפי (פוטושופ) וחוץ מזה שימושים ביתיים (לא למשחקים, לא ל-OC), התקציב 6000-6500 ש"ח המחשב הזה אמור להחליף מחשב שמשמש אותי כרגע עם פנטיום 3.6Hz 4 תומך hyper-threading ו-2GB זכרון, ואני מעוניינת במחשב מהיר יותר. מעבד Core2 Duo E6300, 1066Mhz, s775, 2MB לוח אם DP965LTCK s775 Conroe, DDRII 800, PCI-E זכרונות X? DDR II 667 1GB TwinMOS 2 כרטיסי מסך? GIGABYTE 7300GT 256MB HDTV, DVI, PCI-E דיסק קשיח? Western Digital 320GB 7200RPM, 8MB, SATA II צורב DVD PIONEER DVR-111Dbk DVD±RW Black מארז HEC Compucase CI-6A21 Black and Silver (No PSU) …
-
- 3 תגובות
- 679 צפיות
-
-
תודה לעוזרים . אם אפשר להרכיב דרך http://tms.co.il/ אין צורך בקרוס פייר אין צורך באובר קלוק אין צורך בציוד הקפי חוץ ממסך 22 אינץ .. ושאלה אחרונה יש הבדל משמעותי בין Sapphire Radeon 4870 1GB GDDR5 Retail לבין Sapphire Radeon 4870 512MB GDDR5 Retail ? תודה
-
- 3 תגובות
- 501 צפיות
-
-
צריך כמה המלצות לניידים ב-550$ מארה"ב או בסכום מקביל בארץ (לא כולל הפרשי המחירים). משמע לא נייד ב-2000 ש"ח בדיוק אלא משהו שכולל את הפרשי המחירים הגבוהים שקיימים בין השוק בארץ לשוק בארה"ב. דרישות: מסך יחסית קטן 13.1,13.4,14 וכו' (ללא העדפה לגודל ספציפי). דגש על כח עיבוד סביר (החזק ביותר במסגרת התקציב) זאת אומרת מעבד שיריץ בצורה סבירה ויסטה או וינדוס 7. אין צורך ביכולת לשחק בצורה כלשהי. כמובן עם חיי סוללה ארוכים ככל האפשר. תודה לעוזרים,
-
- 3 תגובות
- 809 צפיות
-
-
דרישות: 1. מה התקציב המקסימלי?-3000 ש"ח 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? משחקים, סרטים HD,מוזיקה וסרטים. א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו-תוכנות בסיסיות ביותר כמו אופיס, לא יותר מזה ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה- לא ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם.1080X1920 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד-לא 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)?-לא 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי, רשמו את החלקים שיש לך כרגע (דגמים מדוייקים) ואילו אתה צריכים.-אין צורך 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי)?-10 7. האם מתוכנן אוברקלוק (אם כן איזה…
-
- 3 תגובות
- 688 צפיות
-
-
שלום לכולם. אז ככה יש לי מחשב בלי מערכת הפעלה כשאני מנסה להתקין עליו וינדוס XP הוא נותן הודעה שהוא לא מזהה את הSATA המעבד הוא SOOKET775 הלוח אם הוא ASUS P5S800-VM ניכנסתי לאתר של אסוס רשום שם שצריך ללחוץ על המקש אף 6 ואחרי זה על האות S ואז זה אמור לפעול כשאני עושה את זה מופיע לי הודעה שאומרת שאני צריך להכניס את הדרייבר לדיסקט פלופי. ניסיתי להוריד את הדרייבר אבל הוא שוקל 5MB והוא לא נכנס לדיסקט פלופי. ניסיתי גם לבטל את האפשרות של ה RAID בביוס הבעיה שאין לי את האפשרות הזאת האפשרות האחרונה שלי היא לעבוד אם התוכנה nlite אבל אני ממש מסתבך איתה אם יש משהו לעשות חוץ מנליט אני אשמח לדעת מהו תודה מראש. סליחה שפתחתי את הדיון הזה כאן לא שמתי לב הדיון שלי נמצא כבר בפורום תמיכה טכני…
-
- 3 תגובות
- 621 צפיות
-
-
האם שווה ללכת על מחשב ideapad או להשקיע יותר בyoga עד כמה? גם אם זה אומר התפשרות במפרט?
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי את המחשב שמופיע בחתימה ורציתי לדעת מה לדעתכם כדי לי לשפר.... אהה וקניתי השבוע גם HD חדש 250GB של היטאצ'י (SATA1)...
-
- 3 תגובות
- 615 צפיות
-
-
יש ברשות אמי notebook asus eee PC 1101HA מחשב קטן וקומפקטי מעבד ATOM ו1 ג'יגה RAM(זמן סוללה ארוך במיוחד) המחשב מריץ XP. לפני שנה בערך המחשב התחיל לעבוד לאט יותר אבל בזמן האחרון הוא ממש תקוע וכל משימה יותר מסובכת מכתיבת קובץ בוורד אורכת זמן ארוך מאוד. השאלה היא מה כדאי לעשות איתו - לפרמט? לשדרג מערכת הפעלה?(הבנתי שמייקרוסופט מפסיקים בקרוב את התמיכה בXP) למכור?(אם כן בכמה?) להוסיף RAM? אולי להחליף את הכונן הקשיח לSSD? אני פתוח להצעות, מצד שני אני לא רוצה להשקיע בו יותר מדי אם זה לא ישתלם לי ומכיוון שהיכולת הטכנית שלי לא גבוהה כל פעולה מסובכת( למשל החלפה לSSD או הוספת זיכרון) תתבצע על ידי טכנאי כך שצריך לחשוב על עלות מול תועלת... אהיה אסיר תודה אם תוכלו לתת לי עצות …
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
התקציב הראשוני היה 3500 ש"ח במפרט הזה הוא נמתח קצת. (איפה אפשר לקצץ ?) השימוש העקרי שלו הוא המרות וקידוד וידאו. והשקט די חשוב 8/10 על 3 דברים אני סגור: מעבד- I5 לוח אם- Gigabyte GAP55MUD2 ספק כח- Seasonic S12II (לגבי ההספק לא סגור) כל השאר ניתן לשינוי. מעבד: Core i5 750 1000 ש"ח לוח אם: Gigabyte GAP55MUD2 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=4559&CatCode=601 590 ש"ח ספק כח: Seasonic S12II Bronze 500W http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=4171&CatCode=409 370 ש"ח זיכרונות: Kingston דגם KVR1333D3N9/2G 1333MHz http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=3731&CatCode=520 260X2= ש"ח 520 כרטיס גרפי: Gainward nVIDIA GeForce 9500GT Silent 1024MB DDR…
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג כבד 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) דיסק קשיח אני אקח את מה שיש לי מהמחשב הנוכחי 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא משנה 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מעדיף מארז NX800 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא …
-
- 3 תגובות
- 636 צפיות
-
-
כבר הרבה זמן שאני מחפש מחשב נייד עם מודם סלולארי מובנה, וכמעט שהתיאשתי. הדרישות שלי מעבר למודם הם: מעבד 8600 ומעלה, מסך 14 וזכרון ddr3. בתחילה הלכתי על הלנובו מסדרה t400 אבל עד לרגע זה לא מצאתי לרכוש דגם שיש בו מודם סלולארי מובנה ולא רק הכנה. התרוצצתי בשביל זה המון, ונאדה. במסגרת החיפושים מצאתי אולי תחליף ראוי, ורציתי לשמוע את חוות דעתכם. מדבור בdell e6400 עם מפרט שעונה על הדרישות מלבד הזכרון שהוא ddr2. המפרט המלא כאן. http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-latitude-e6400-p87.htm שאלותי: 1. האם ddr3 כה משמעותי? ללא קשר לצרכים האישיים שלי, מעניין אותי לדעת אם יש פער משמעותי ביניהם. 2. האם מישהו התנסה עם המודם המובנה שהמשווק הספציפי מציע? מישהו יודע לומר עליו משהו. ראו כאן…
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מה אומרים על המפרט הזה? הלוח אם ששמתי תומך crossfire ?עם לא תמליצו לי על לוח אם חזק וטוב ויתמוך cross fire עם ציפ p45 והספק ששמתי יחזיק לי שתי כרטיסים של crossfire ?עם לא תמליצו לי על מה משהו חזק ושקט שיחזיק לי crossfire ! ועכשיו למפרט! מעבד Intel Core 2 Quad Q9550 Tray ¤1645 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IQ9550ay לוח אם GIGABYTE GA-EP45-DS4 ¤906 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39454 כונן קשיח Seagate ST3750330AS 750GB SATA2 32MB ¤435 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=ST3750330AS כונן קשיח Seagate ST3750330AS 750GB SATA2 32MB ¤435 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=ST3750330AS זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) …
-
- 3 תגובות
- 773 צפיות
-
-
אהלן, התקציב שלי הוא 3000-4000, כאשר עדיף לא להגיע ממש לקצה. שימושי המחשב - תכנות -שימוש כבד ב- VS, Eclipse, VMWare וכו', כאשר אני מתכוון להשתמש בתוכנות במקביל... (המחשב לא מיועד לגיימינג) אין צורך בציוד היקפי ובמערכת הפעלה. המחשב צריך לכלול SSD וHD 1 TB. אני מתלבט במעבד (I7 vs I5) ובכמות הזיכרון (8 לעומת 16). הציעו לי לקנות את המפרט הבא: מעבד: Intel Core i5-4590 3.3 GHz 3.7Ghz Turbo LGA1150 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪906 קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2 כמות: 1 - מחיר: ₪121 לוח אם: Gigabyte GA-B85-HD3 for 1150 כמות: 1 - מחיר: ₪392 מארז: באנדל Core 3000 + FSP RAIDER 450W - בקניית מחשב חדש כמות: 1 - מחיר: ₪520 זיכרון: Hynix Original 8GB DDR3 1600 בקניית מחשב חדש …
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום הזמנתי את המפרט הבא Core i5 4690k מעבד Z97-A לוח אם Gtx770 supercloack acx cooler 2g evga כרטיס מסך 8 גיגה ראם זיכרון ללא כונן ssd יש להדגיש ( לא רואה את התועלת בו..) - האם בהתאם לנתונים האלו אני יצליח להריץ את arma 3 על הכי גבוה ללא קירטועים וכדומה ?
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? פיתוח (Visual Studio, Eclipse, Matlab), מכונות וירטואליות * גודל המסך? - נוטה ל 15.6 לא סופי (אגב, מה ההשפעה על המחיר - האם מסך גדול מגדיל או מקטין את המחיר?) * משקל רצוי? - לא מאוד קריטי. לא ינוייד הרבה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)?. לא קריטי, רוב העבודה תהיה עם חשמל. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) - לא * בלוטות?- לא משנה * גודל מינימלי של כונן קשיח ? כ 500 GB * כונן CD/DVD? צורב? - לא קריטי. * כונן Bluray? - לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? - לא
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום אני מחפש מחשב לחבר (לאשתו הסטודנטית), אלו הפרטים שהוא הביא: מטרת המחשב: בעיקר כתיבה וגלישה. (ואולי קצת משחקים וסרטים לשעות השעמום, אז כדאי שיוכל להריץ משחקים, אבל זה חלק שולי) גודל המסך: 15.6". מבריק או מט: מבריק. רזולוציה: לא יודע. דרישות מיוחדת לאמצעי קלט: עדיף מקלדת עם numpad. משקל רצוי: לסטודנטית לכן עדיף כמה שפחות אבל כתלות במחיר. האם נדרש זמן סוללה ארוך: עדיף ארוך כתלות במחיר, לא פחות משלוש שעות בגלישה ו/או צפייה בסרטים. יציאות מיוחדות: HDMI,VGA. bluetooth: לא חייב. גודל וסוג כונן קשיח: לא יודע. כונן אופטי: כן. תחנת עגינה: לא צריך. אחריות בינלאומית: לא חייב, מספיק אחריות בארץ. רישיון למערכת הפעלה: לא כלול במחיר. העדפה לחברה כלשהי: אין העדפה.
-
- 3 תגובות
- 3.9k צפיות
-
-
שלום, שבוע הבא אני ינצל הזדמנות שאני נמצא באילת על מנת לקנות מחשב נייד חדש. השימוש העיקרי של המחשב זה גלישה באינטרנט, צפייה בסרטים לא יהיה שימוש כלל של משחקים ככה שאין צורך עם כרטיס מסך מפוצץ יותר חשוב שהמחשב ירוץ חלק בלי תקיעות. הארד דיסק גדול גם יתן לי עדיפות למחשב. התקציב בגדול 2000-2200, עדיפות לאייבורי\KSP. תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 2.4k צפיות
-